Matti Lamberg – Porokuningas(?)

  • 56 887
  • 125

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Moni pelaaja on vuosien saatossa saanut oman nimikkoketjunsa Jatkoaikaan. Osa näistä pelaajista ovat osa seuran historiaa, osa vaipuu historian uumeniin ja joidenkin nimiä tullaan kiroamaan vielä vuosikausia hallin käytävillä. Nyt on aika avata ketju Matti Lambergille ja toivoa, että viiden vuoden päästä hänet vielä muistettaisiin ja ennen kaikkea häntä rakastettaisiin Ilmalassa.

Tammikuun 16. päivänä vuonna 1993 Kiimingin takamailla syntyi poikalapsi. Mitoista ei allekirjoittaneella ole tietoa, mutta ainakaan mitään suurta hujoppia ei pojasta tullut. Pituudeksi on monessa lähteessä (mm. Jatkoaika ja Eliteprospects) ilmoitettu 180 senttiä ja painoksi 75kg. Empiiristen havaintojen perusteella luvut ovat ainakin lähellä todellisuutta. Koko ei kuitenkaan ole määrittelevä tekijä Lambergin pelissä, vaan miehen pelityyli tuo kummasti mieleen ~10 senttiä ja ~15 kiloa painavamman jässikän.

Ennen tätä kautta mies oli pelannut Kärppien riveissä yhden ET ottelun ja Mestiskokemusta oli kertynyt jo edesmenneen Kiekko-Laserin riveissä viiden ottelun verran, luvut perustuvat Eliteprospectsin taulukointiin. Edes junnuissa mies ei ollut mikään hurja pistelinko, vaan A:n SM:ssä kertyi tehot 15+15 76 otteluun. Hirveän paljon tätä poikaa ei kannata verrata esimerkiksi Jori Lehterään (63o, 32+81) tai edes Joonas Donskoihin (50o, 21+32) mitä tulee A:n pisteisiin.

Siirtyminen Helsinkiin ei ollut varmasti helpoin ratkaisu. Rosteri oli äärimmäisen kova ja peliaikaa ei pystyttäisi takaamaan edes Vantaalla jos otteet eivät olisi kunnossa. Päälle vielä tulo rakkaan vihollisen riveistä, niin kovaan paikkaan mies halusi. Helpommin paikan olisi vallannut noin 13 muusta liigajoukkueesta ja taustojen perusteella tasan 13 muussa liigajoukkueessa olisi pienempi mahdollisuus päätyä fanien hampaisiin.

Tähä mennessä Lamberg on pelannut kaikki ottelut runkosarjasta. Osaltaan näytönpaikka avautui pelikieltojen ja loukkaantumisten takia, mutta puheiden mukaan jo harjoitusotteluissa mies oli esittänyt vahvoja otteita. Peliaikaa ei ole paljon siunaantunut, mutta tehot 2+2 ovat kovaa valuuttaa seitsemään täyteen otteluun ja yhteen muutaman vaihdon kestäneeseen rutistukseen.

Tehot tosin ovat ainakin omissa silmissäni vain plussaa. Peliaikaan nähden pisteet ovat tosin aivan huikeat, hirveän montaa minuuttia ei tämä mies ole tarvinnut. Itse olen täysin ihastunut Lambergin tapaan ajaa jokainen tilanne loppuun asti ja siihen paloon, joka miehen tekemisestä välittyy. Tämä mies osaa iloita onnistumisista ja pistää itsensä likoon jokaisessa tilanteessa. Jos tänään sattunut loukkaantuminen ei ole paha, niin Lambergin otteita saadaan aivan varmasti ihastella vielä sairastuvan tyhjentyessäkin. Ei ehkä vielä tällä kaudella jokaisessa ottelussa, mutta kuitenkin.

Vain aika näyttää tuleeko Lambergista kaikkien aikojen paras ja rakastetuin oululainen Helsingissä vai jääkö ura meillä torsoksi niin kuin monella muulla on käynyt. Kovasti kuitenkin mies pyrkii aktiivisella taklauspelillään lunastamaan tuota porokuninkaan kruunua itselleen, asenteesta ei homma tämän miehen kohdalla jää kiinni. Jos meidän osiossa pidettäisiin yllä samanlaista faniklubiajattelua kuin naapurin leirissä, niin julistautuisin kyseisen klubin johtajaksi. Sen verran vakuuttavasti poika on liigakaukaloihin hyökännyt.
 

JiiMani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Forsberg, ManU, SoJy
Loistava ketjunavaus! Tämä kaveri on pelannut itsensä jo omaan sydämeeni sillä periksiantamattomalla ja nöyrällä työnteolla. Pari peliä olen nähnyt mieheltä tällä kaudella ja on ollut kummassakin yksi joukkeen parhaimpia! Toivottavasti tämän päiväinen ei tiedä pitkää saikkua, vaan pääsis pikaisesti takaisin kehiin. Onneksi oli turvakaukalo!! Olis betonipunkkerissa voinu käydä paljon pahemmin.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieno pelaaja. Tulee mieleen sanonta, ei se koko vaan kyky. Pikaista paranemista Matille.
 

Masentaja

Jäsen
ruutu.fi Tuossa linkki siihen Lambergin taklaukseen... Todella hurjan näköinen tilanne... toivotaan että Matilla on kaikki hyvin, tuo tuohilampi pitäs kyllä kuohia. Luulis tossa tajuavan että ei se huvikseen jääny makoilee... Mahtava pelaaja on tämä Oulun-Matti. Mä tykkään.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
toivotaan että Matilla on kaikki hyvin, tuo tuohilampi pitäs kyllä kuohia. Luulis tossa tajuavan että ei se huvikseen jääny makoilee...

Eiköhän tuossa ole Tuohilammellakin kuuppa sekaisin. Jotenkin näytti siltä ettei oikein tiennyt että mitäs helvettiä tapahtui.

Lamberg on ollut kyllä juuri sellainen pommikone mitä joukkue on tarvinnut isojen pommittajien ollessa saikulla ja pelikiellossa. Ottanut otteillaan paikan kokoonpanosta niin tiukasti että vaikkapa Semirillä tulee olelmaan täysi työ nelosen laidalle päästäkseen. Hienoa!
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyy sanoa, ettei pojalta ainakaan luonnetta puutu, kun tulee meille suroaan verivihollisen riveistä. Mutta tämä poro on näyttänyt, ettei ole mikään turha jätkä. On ainakin vakuuttanut meikäläisen. Silloin kun paikka isketään limppua häkkiin. Taklaa silloin kun paikka on! Muistuttaa erästä tällä hetkellä katsomon puolella vaikuttanutta Jokeripelaajaa. Toivotaan, että jatkaa samaan malliin.

On kyllä tämä Lamberg parasta mitä Oulusta on tänne eksynyt (en tälläistä lausetta uskonut ikinä sanovani). Hieno mies!
 

Tuoppi

Jäsen
Eipä tähän ole muuta lisättävää kuin että kundi kyllä ansaitsee oman ketjun. Kiva katsoa kun nuori kaveri vetää tuolla tavalla sata lasissa joka vaihdossa. Silloin voi toki sattua vahinkoja tuolla tavalla kuin nyt kävi mutta myös ryntäysten ja laitataklausten muodossa. Mutta missään nimessä pelityyliä ei nuoren kaverin tarvitse muuttaa. Ikä tuo oppia.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Ulkonäön perusteella Lamberg on pikemminkin tangokuningas.

Tuskinpa muuten kaveri pelaa viikonloppuna. Tuli sen verran kovat kolahdukset päähän, että lääkäri määrännee parin päivän huilit.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ulkonäön perusteella Lamberg on pikemminkin tangokuningas.

Totta näin. Liekö ensimmäinen liigassa pelaava romani? Jäi kyllä positiivisella tavalla mieleen Oulun visiitillään, veti pari todella kovaa niittiä!
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Kyllä Lambergin pelaamista on ollut ilo seurata. Tuo asenne tulee takuulla paikkaamaan pelillisiä heikkouksia, joita ei hänen vetämässä roolissa tosin ole näkynyt. Nuori mies josta on muovautumassa yksi tämän hetkisistä suosikeistani seurassamme. Lamberg kyllä ansaitsee jonkun kunnioittavamman arvonimen kuin porokuningas.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Lamberg kyllä ansaitsee jonkun kunnioittavamman arvonimen kuin porokuningas.

Harvoin kuningasta korkeampaa arvonimeä saa.

Lamberg on ihastuttanut täälläkin suunnalla todella paljon. Noita eilisen kaltaisia ryntäyksiä voidaan osittain laittaa nuoruudenkin piikkiin sen lisäksi, että tuolla pelityylillä niitä melkein pakostakin ajoittain sattuu. Varsinkin pelissä Kärppiä vastaan taklasi kaikkea mikä liikkui.
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tästä pelaajasta tulee mieleen yksi vittumaisimmista Kärpät-pelaajista 2000-luvulta eli Antti Aarnio. Itse asiassa täydellinen kopio. Nyt kun joku nosti asian esille, niin kyseessä voi hyvinkin olla romani. Sukunimi, ulkonäkö ja pelityyli ainakin sopisivat tähän profiiliin. Huikeaa!
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Matti on kyllä oman ketjunsa ansainnut ja hänen otteitaan kelpaa katsella. Toivottavasti aivotärähdys on lievääkin lievempi, itse tilanne osoitti että mistä päin tulee Matin olleessa kyseessä. Vauhtia oli kivasti, mutta hitusen ohi. Offtopiccina Petrell yritti ajaa kolmannessa erässä en muista ketä, mutta hienot piruetit ja Petrell veti satalasissa naama päin pleksiä, taisi vaikuttaa erän lopussa kun Valtteri vei kiekon Lennulta kuin karkin lapselta ;).

Jos joku kaveri on breikannut alkukaudella Salmisen lisäksi niin se on Masa! Huikea mies ja toivottavasti jatkaa meillä pitkään :)

P.S. Kiitos tästä hausta Tomek!
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Aamun nettilehdet tietävät kertoa että Masa on eilen kopissa noussut nopeasti tolpilleen ja lähtenyt himaan pötkölleen. Jokereiden lääkäri Harri Hakkaraisen mukaan kysymyksessä on ensimmäisen asteen aivotärä, josta toipuminen voi nopeimmillaan kestää vain muutaman päivän. Hienoa että Masa toipunee nopeasti ja kysessä oli vain "Ville95tärähdys".

Kyllä tämä Jänkhän Shamaani on huikea pommikone ja jos ja kun mies nopeasti toipuu niin pakko kompata Hanttaa, että ei Lambergia kyllä ihan heti voi katsomoon laittaa näiden näyttöjen jälkeen. Tämä mies on kyllä noudattanut tuota seurajohdon ohjenuoraa, että pelipaikka ansaitaan ja kun se oma näytön paikka tulee niin silloin on oltava valmiina.

Hyvä Masa!
 

ParkTudor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Osaatteko sanoa, miksi kyseinen pelaaja ei jäänyt Ouluun? Onko Oulussa edes tarjottu sopimusta? Hyvin on kyllä kaveri kauden aloittanut, toivotaan, ettei käynyt pahasti tuossa tällissä.

Suurin osa Kärppien viime kauden A:n onnistujista pelaa tällä hetkellä Hokissa. Äkkiseltään tuntuu, ettei Oulussa edes ajateltu, että Lamberg olisi Kärpissä pelannut. Uskon, että hänet olisi istutettu Kajaaniin, valitettavasti.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Loistavaa, tää jätkä, jos kuka, ansaitsee oman nimikkoketjunsa!

Masa nousi kannattajien suosikiksi heti ensimmäisessä vaihdossaan Jokerinutussa. Zugin kotiareenalla armoton vauhti ja aivan järkyttävä pommi zugilaiseen laidassa. Noh, jalat nousivat hieman jäästä ja tästä johtuen ansaittu jäähy, mutta silti... Siitä se lähti, eikä Masan tahti ole laantunut missään vaiheessa. Masa vetää jokaisen vaihtonsa sellaisella palolla ja tunteella, että pojasta tulee mieleen nuori Tomek Valtonen. Okei, Tomek oli alkuun enemmän agitaattori, kun taas Masa on tykinkuula, joka pyrkii kontaktipeliin jokaisessa vaihdossaan. Kaiken lisäksi jätkä osuu maaliinkin paikan saadessaan. Niin, ja ne spontaanisti tunteella lähtevät tuuletukset EP:n edessä ovat myös aivan priceless-kamaa!

Tomekilta loistava haku, ei voi muuta sanoa!
 
Osaatteko sanoa, miksi kyseinen pelaaja ei jäänyt Ouluun?

Lienee kyse siitä, että Kärpissä pusketaan Granlundin jälkeen vähän väkisillä nuoria kavereita ylöspäin peliaikaa antaen. Edustuksessa paikat ovat jo nuorten osalta täynnä. Luonnollinen siirtymä peliajan perässä ja Jokerit vaikuttaa kaverille melko hyvältä vaihtoehdolta.

Lamberg osaa kyllä ihan pelatakin eikä ole mikään yksioikoinen pommikone. Toivottavasti pääsee kehittämään myös kiekollista taitoaan, eikä jämähdä tsemppipelaajan rooliin. Jokereissa tosin on se hyvä puoli, että kaikki kentät pystyvät maalintekoon eikä nelonen ole kuolemantuomio pelitavan suhteen. Korjatkaa jos olen väärässä.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jokereissa tosin on se hyvä puoli, että kaikki kentät pystyvät maalintekoon eikä nelonen ole kuolemantuomio pelitavan suhteen. Korjatkaa jos olen väärässä.
No korjataan nyt kun kerran oikein pyydetään. Jokereissa mikään ketju ei oikein pysty maalintekoon tällä hetkellä. Ei edes avopaikoista ;)
 

Lonkero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No korjataan nyt kun kerran oikein pyydetään. Jokereissa mikään ketju ei oikein pysty maalintekoon tällä hetkellä. Ei edes avopaikoista ;)

Mutta nelonen on latonut Filppuloiden kentän jälkeen toiseksi eniten pisteitä, joka on ihan huikea suoritus ilman ylivoimaa ja alle 10min peliajoilla.

Toivottavasti saadaan Lamberg pian takaisin, ihan huikea äijä.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Totta näin. Liekö ensimmäinen liigassa pelaava romani?

No onhan tuo Peltosen Ville pelannut liigaa jo muutaman vuoden (tähän hymiö).

Mielenkiintoista nähdä kuka korvaa Lambergin nelosessa. Itse nostaisin Veistolan K-Vantaalta liigaa kokeilemaan. Tai sitten Mane nelosen laidalle, jos siitä vaikka paljastuisikin uudessa paikassa lahjakas liigatason kiekkoilija.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noussut aivan puskista kyllä rosteriin ja yhdeksi fanien suosikeista! Muistan kun keväällä kaikkien papereissa täällä ( niin munkin ) Lamberg oli se jannu ketä pääsee ehkä 2 peliä pelaamaan pahimpaan loukkaantumissumaan, kun edelle menevät omat junnut jne. Vähän muutenkin kummasteltiin että mikäs Kekäläisen scouttaus tämä nyt oikein oli...

Jos en ihan väärin muista niin Lamberg sanoi jossain Jokereiden haastettelussa keväällä että haluaa pelata jengin vakiokokoonpanoon itsensä vakituisesti. Itse ainakin ajattelin että sopii yrittää, on pojalla kova savotta. Lamberg on kyllä näyttänyt närhenmunat mulle ja muille täällä.

Kirmaa aivan mieletöntä vauhtia ympäri kenttää ja kaikenlisäksi ainakin mun silmään ei edes mitenkään junnuhöntyile sinne sun tänne vaan puolustuspäähän pelaa myös fiksusti. Mun sydämeni voitti siinä ekassa ifk-jok ET-matsissa missä veti Melartin ihan muihin maailmoihin hetkeksi.

Onneksi ei tullut paha aivotärähdys Tuohilammen pommituksesta. Tuohilampi alkaa kyllä profiloitua aika hyvin IFK-brändin näköiseksi pelaajaksi, aiemmista matseista jäänyt vain mieleen järkyttävät hoitomiset ja poikkarit mailalla, viimeisimpänä tämä raukkamainen loukkaantuneen pelaajan päähän poikittainen maila. ( ennen kuin jullit pääsee avautumaan, niin joo, niin oli se yksi kuuluisa tilanne syyskuun alustakin. ) Aika kädetönkin se näyttää olevan. Mutta sehän on varsin tuttua muutamalle nykyiselle IFK-pelaajalle että näin saa toimia.
 

Filosofem

Jäsen
Matti Lamberg on yllättänyt kaikki!

Mäkin funtsin silloin keväällä, että melkoinen tusinajätkä tänne raahataan. Kyllä omista junnuista löytyisi varmasti kädettömiä koohottajia eli niin sanottuja energiapelaajia. Joku mainitsi tässä ketjussa Antti Aarnion ja jotain sellaista mäkin ajattelin ja tämähän on vain huono asia: Aarnion tasoisen pelaajan ei kuuluisi taistella pelipaikasta Jokereissa.

Meillä ja muissakin joukkueissa on yleensä perusteltu kaiken maailman pörrääjien peliaikaa sillä, että ne tsemppaavat ja yrittävät hyvin. On totta, että kun taidot ja fysiikka eivät riitä liigatasolle, niin ainoa mitä jää on tsemppaaminen. Ja tsemppaajia on kiva sympata, niiden asenne muistuttaa fanien omaa asennoitumista joukkuetta kohtaan.

Matti Lamberg on niin paljon muutakin kuin tsemppaaja. Masa on aivan uskomaton niittikone. Nämä taklaukset ovat niin tiukkoja ja kovia, että isoinkin vastustaja pysähtyy niihin. Ei uskoisi, että niittejä jakava porokeisari on kevyen sarjan junnu. En muista nähneeni vastaavaa! Masa on myös kiekollisesti pätevä voimahyökkääjä, joka ajaa maalille ja uskaltaa laukoa.

Salminen-Heino-Lamberg on nasta nelonen, joka saa vietyä pelin vastustajan päätyyn ja on onnistunut jokaisessa ottelussa hankkimaan vähintään yhden ylivoiman omille. Heino on ketjun oikeutettu johtaja, mutta se ei ole yhtään pois Lambergilta. Tällä menolla on täysin selvää, että Lamberg on ottanut itselleen tontin pelaavasta kokoonpanosta. Siitä huolimatta, että sairastupa tyhjenisi, niin näillä esityksillä ei voi tippua. Ei, vaikka Ben-Amor ja Tyrväinen kyselisivät paikkaa nelosen oikealta laidalta. Mäki kyllä kuntoutuessaan tiputtaa Salmisen takaisin junnuihin, mutta Lamberg ei kyllä lähde muualle kuin pariksi viikoksi junnujen MM-kisoihin.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Tähän ketjuun on kyllä ehdottomasti lisättävä tämä video. Katsokaas Lambergin taklausta (2:08 ->) Leppävirralla elokuussa ottelussa Jukurit-Kiekko-Vantaa...

Linkki vie YouTubeen ja Kiekko-Vantaa Leppävirralla videoon.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Erittäin positiivisesti on kyllä yllättänyt allekirjoittaneen. Ansaitsee ehdottomasti paikkansa pelaavassa kokoonpanossa ja eikun päälle vielä jatkosopimus ajoissa.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kyllä iso epäilys oli täälläkin, että mahtuuko laisinkaan edariin ja pelaa lähinnä täytemiehenä KiVassa. Ajattelin tuolloin, että ilmeisesti omaa kuitenkin potentaalia, koska on ollut U18 U20 maajoukkueissa.

Olen tykännyt kyllä kovasti ensimmäisistä vaihdoista lähtien, koska on äärimmäisen yritteliäs peluri, joka ei jätä mitään kesken. Kenties juuri tuo äärimmäisyys johti tuohon viimeisimpään tärskyyn. Toivon, että jatkaa samalla mallilla kun palaa taas laatikkoon. Tehoja en osanut odottaa kyllä yhtään ja jokainen piste on yläkanttiin odotuksiin nähden. Hieman käsiä lisää ja malttia, niin tulee kyllä todella hyvä peluri. Mulla tulee tästä Masasta jotenkin mieleen nuori ja energinen Juha Lind ensimmäisissä peleissään Jokereissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös