Keskustelua, kommentteja ja kehitysideoita Jatkoajan verkkolehden teknisistä asioista

  • 217 836
  • 280

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Uudistus tuli varmasti tarpeeseen ja uudet sivut näyttävät hyvältä ja ovat toimivat. Jos mainokset käyvät hermon päälle, niin Adblock Plus tai muu vastaava käyttöön, hieman viilausta ja mainokset eivät enää häiritse.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Aika hyvä uudistus. Toimitus saanee nyt enemmän ja helpommin palautetta, koska jokaisen jutun jälkeen on selkeä linkki.
 

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Ensivaikutelma oli sellainen, että jokin tässä nyt ärsyttää ja lopputulemaksi muodostui sekava taustakuva, joka vie huomiota sisällöstä ja luo sillisalaattimaisen vaikutelman.

Liitteenä miltä näyttäisi ihan yksivärisellä taustalla. Itse jättäisin kikkailut pois ja lähtisin ihan mustalla taustalla.
 

Liitteet

  • jatkoaika-musta-tausta.jpg
    jatkoaika-musta-tausta.jpg
    90,3 KB · kertaa luettu: 774

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tykkään kyllä. Kestäähän se hetken, että silmä tottuu tuohon uuteen layoutiin, mutta nyt jo näyttää hyvältä. Mainoksista mulla ei ole hajuakaan, koska adblock on ja pysyy käytössä. Ammattimaisempaa ulkoasua on taidettu hakea ja uudistus on melko onnistunut.

Trenchtown tykkää tästä.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Itse pidän kyllä uudesta ulkoasusta erittäin paljon, mutta kuitenkin vanhojen sivujen ehkä paras puoli - se, että yhdellä vilkaisulla näkee uusimmat uutiset ja kolumnit ja niistäkin n. 5 viimeistä niin oli todella hyvä ominaisuus. Nyt saa rullailla alaspäin todella paljon, mutta eiköhän näihin totu.

Aika 50-50 fiilikset täälläpäin.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Huh, kylläpäs mentiin metsään uudella sivulla. Kuten moni jo mainitsikin asiasta niin vanhojen sivujen parhaita puolia oli se että pystyi ilman scrollaamisia tarkistaa suhteellisen monta otsikkoa. Tämä sivusto alkaa muistuttamaan MTV3:n karmeaa "uutta" sivustoa josta mitään ei saa selvää ja tulee sellainen olo että sivusto haluaa hyökätä silmille.

Mikähän siinä on että nykyään pitää jokaisella olla vain yksi rivi mihin pistää feedi. Oli feedi sitten metrin tai sata metriä pitkä.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itse tykkään kun menen suosikkijoukkueeni uutisiin, niin siellä on ottelukalenteri sivussa, josta näkee hienosti tulevat matsit.

Mobiililaitteilla nämä sivut toimivat erittäin huonosti ja on todella epäselvät.
 
Tyylikkäämpi? Kyllä. Selkeämpi? En nyt sanoisi.
Komean näköisethän nuo uudet sivut on, mutta ainakin alkuun tuntuu vähän, että selkeydessä jäädään vanhalle.

Kuten edellä sanottiin, vanhassa JA:ssa huomasi helposti nuo uusimmat uutiset heti, nyt tarvitsee rullata jonkinverran alaspäin, että uutiset tulee näkyviin.
Muutenkin tuo etusivun yleisilme on omaan silmääni sekava.

Plussaa pitää kyllä antaa noista valikoista. Niin noista ylälaidan, kuin myös joukkuekohtaisista valikoista. Nopeasti saa valittua haluamansa osa-alueen eri sarjoista ja joukkueista ja on muutenkin tyylikkäämpi kuin edeltäjä. Noissa myös on omasta mielestäni selkeämpi ote kuin vanhassa.
Ottelukalenterit on myös tehty paremmin kuin ennen.

Ehkäpä noihin muutoksiin ajan kanssa tottuu, ei tuo kuitenkaan täysin huono uudistus ollut.
 
Samat mielipiteet. Itse kaipaan eniten pelaajien henkilökohtaisia tilastoja kausittain. Vai eikö vain osu mun silmään?

Mitä v.... Empäs tullut tuota huomanneeksikaan. Pelaajakorteista puuttuu tosiaan kuvan lisäksi myös kaikki tilastot, mitä vanhan JA:n aikaan oli. Niitä nuo pelaajakortit tosiaan tarvitsee. No ehkäpä ne vielä myöhemmin tuonne saadaan.
Myös pelaajalistoissa aiemmin ollut erillinen kohta sopimuksettomille pelaajille on hävinnyt ja tilalla on se, että sopimuksettomat pelaajat ovat pelaajan edellisen seuran listalla pelinumerolla 100. Lisäksi esim. Patrik Forsbacka on KooKoon pelaajalistalla kahdesti.

Huhhuh, ettei olisi vaan liian äkisti haluttu uusi ilme sivustolle ja jätetty viimeistely/testaus aivan puolitiehen.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Erinomainen uudistus. Varsinkin itsellä selailu on siirtynyt tabletti- ja puhelinmuotoon ja nyt nuo sivut ovat paljon edellisiä luettavammassa muodossa kyseisillä laitteilla. Kuvat vaan skaalautuvat ilkeästi, mutta se on pikku huoli kun ei enää tarvitse tihrustaa pientä tekstiä.

Hyvä uudistus!
 

ludvig

Jäsen
Risut:

- pidin aikaisemman etusivun selkeästä jaottelusta sekä erityisesti siitä, että kaikki etusivun materiaalit tulivat heti framille sivun avattua,
- uudistetulla etusivulla pitää scrollailla ja erikseen etsiä informaatiota / uutisia, joka vähentää verkkolehden käyttöä osaltani (tulevatko käyttäjät Jatkoaika-sivustolle verkkolehden vai keskustelupalstan vuoksi? Mikäli tulevat jälkimmäisen takia, niin uskon muillakin verkkolehden käytön vähentyvän em. syiden vuoksi),
- scrollattava / venytetty etusivu sopii verkkolehtiin, joissa uutisia tuotetaan jatkuvalla syötöllä,
- verkkolehden tilasuunnittelu on kauttaaltaan huonoa, esimerkkeinä seuraavat: ottelukalentereissa seurojen logot ovat ahdettu liian pieneen kuvaboxiin (erityisesti Ässät) ja otsikot, kuvat ja tekstit ovat aseteltu liian keskitetysti.

Ruusut:

- muutamia mukavia uusia toiminnallisuuksia, kuten pelaajahaku,
- värimaailma on miellyttävä.

Kaiken kaikkiaan en itse ymmärrä miten käytettävyys on voinut parantua uudistusten myötä? Onko tämä parantunut liian isojen kuvien, huonosti hyödynnetyn tilan, sosiaalisen median huomiomisen ja ylös-alas -scrollailun myötä? Ei.
 

Aberystwyth

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ulkoasu on ihan siisti, vaikka totuttelua tämä vaatii.

Risuja täytyy antaa pelaajat-osiosta, joka on nyt aika puuroisen näköinen. Hakutoiminto ei tarjoa minulle oikein mitään, toivottavasti edes jollekulle muulle. Siirrot-osiossa on bugi: kun klikkaa seuraava-painiketta, eteen lävähtää ruutu, jossa lukee "Ei siirtoja". Sitten pitää asettaa jälleen vuosi ja kuukausi kohdalleen ja sitten vasta aukeaa oikea sivu.

Tietokannasta on näköjään vielä siivottu lopettaneiden/pois NHL:stä siirtyneiden pelaajien pelaajakortit. Niitä oli mukava lukea (yhdellä pikkukikalla ne sai auki).
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ulkoasu on tyylikäs ja moderni. Kännykälle ei sovellu sitten laisinkaan. Siitä ei varmaan enempää tarvitse sanoa?

Tietokoneella taas pelaajakorteista puuttuu tilastot (mainittu jo aiemmin), sivuilta ei tietoa tahdo oikein löytää. Ainakaan vanhaan verrattuna. Vanhasta näki suoraan kaiken uuden yhdellä silmäyksellä. Tätä uutta joutuu nyt sitten scrollailemaan ja oikein etsimään tietoa. Ulkonäöllisesti menty eteenpäin, käytettävyydessä taaksepäin.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka

Tässä on kuin omalta näppäimistöltä. Minun nimen voi ruksia yli "verkkolehden aktiiviset lukijat"-listalta.

Miksi, OI miksi, hyväksi ja ennenkaikkea toimivaksi huomattua konseptia lähdetään muuttamaan. Muutos ei voi olla parempaan päin vaan todennäköisesti huonompaan. Nyt kävi juuri niin.
Heihei verkkolehti.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Vanha ulkoasu heti takaisin!

Arvosanani nelosesta kymppiin uudesta jatkoika.comin ulkoasusta on hylätty. Siis ihan järkyttävä väreineen tuo etusivu. Olen kyllä todella pettynyt, ei juurikaan kiinnosta edes lukea tuon etusivun juttuja. Täysi katastrofi, ei vain yhtään natsaa tuo uusi sillisalaatilta näyttävä etusivu... totutteleminen tulee olemaan eittämättä vaikeaa. Miksi nykyään kaiken hyvän pitää muuttua huonompaan suuntaan?
 

Ylläpito

Administrator
Kiitos kaikille palautteestanne. Ja pistäkää sitä ihmeessä vain lisää tulemaan.

Nyt kun verkkolehti julkaisujärjestelmineen on saateltu käyttöön, pääsemme tosissamme kehittämään Jatkoaikaa haluttuun suuntaan.

Kovasti kaipailluista / kritisoiduista asioista seuraavat ovat priorisoituna meillä:
* Etusivulle selvästi näkyville koko verkkolehden sisällön "uutisvirta"
* Pelaajien kausi- ja uratilastot pelaajakortteihin

Lisäksi mobiilin osalta syytä todeta, että tähän panostamme jatkossa erityisesti nk. mukautuvan suunnittelun periaatteiden mukaisesti. Erillistä mobiiliversiota Jatkoajasta ei siis ole tulossa, vaan verkkolehti mukautuu näkymältään lukijan päätelaitteen ja sen resoluution mukaiseksi.

Toivottavasti voitte jo lähiviikkojen ja varsinkin hieman pidemmällä aikavälillä sanoa "hyvää kannatti odottaa" - siihen me pyrimme.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Itseäni jotenkin häiritsee tuo etusivun tulosikkunan jaottelu niin, että yhdellä silmäyksellä ei näe sekä Mestiksen että liigan tuloksia. Toki jos tuota ei järkevään tilaan saa, niin ei voi mitään. Jos kuitenkin tuollainen nappisysteemi jätetään, niin olisiko mahdollista saada ainakin NHL-tulokset mukaan?

European Trophy rankaisi hulinoista - SM-LIIGA - 05.09.2012 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta Ainakin tuon artikkelin "lue myös" näyttää falskaavan. Uusimpana majailee 28.9.2011 päivättu uutinen Norjan, Granlundin ja Ruutun visiitistä Vantaalle. Kohtuullisen vähissä on liittyminen EHT:n hulinoihin tai edes kohta alkavaan kauteen.

Ulkomaisille sarjoille olisi myös mukava saada oma osionsa. Nyt näyttää siltä, että noita saa hakea maajoukkueen alta. Jotenkin ei tunnu vain luontevalta käydä läpi KHL-uutisia maajoukkueosiossa.

Mestisosion sivussa on linkki "siirry liigaesittelyyn" ja osoitteena http://www.jatkoaika.com/liiga/mestis/esittely Kyseistä sivua ei kuitenkaan ainakaan vielä löydy. Enempää linkkejä en nyt jaksanut kylmiltään testata.
 

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Ulkomaisille sarjoille olisi myös mukava saada oma osionsa. Nyt näyttää siltä, että noita saa hakea maajoukkueen alta. Jotenkin ei tunnu vain luontevalta käydä läpi KHL-uutisia maajoukkueosiossa.
Tähän samaan osioon voisi mielestäni ympätä myös Suomen alempia sarjoja koskevat uutiset, joita kuitenkin silloin tällöin Jatkoajassakin julkaistaan. Osiolle nimeksi Muut sarjat.
 

Erik Loka

Jäsen
Mun mielestä ylivoimaisesti pahinta on tuo taustakuva, joka ei sovi verkkolehteen lainkaan. Liikaa yksityiskohtia joten rasittaa silmää aika pahasti. Ja rumakin se on.

Koitin nopeasti miltä näyttää pelkällä värillä ja rauhottui kummasti koko sivu.
 

Liitteet

  • jaesim1.jpg
    jaesim1.jpg
    76,7 KB · kertaa luettu: 552
  • jaesim2.jpg
    jaesim2.jpg
    89,2 KB · kertaa luettu: 502

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Ihan tyylikäs päivitys tälle vuosikymmenelle. Nyt on kuvia etusivullakin. Selkeä tasonnosto.

Ainoa risu on tuosta erikoisesta fontista Jatkoaika- ja muissa otsikoissa. Alaviiva "hukkuu" ja tuntuu että onko näytössä joku vika.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ehdottomasti nuo uudet uutiset ja artikkelit/kolumnit/mitkälie näkyviin selkeästi. Ehkä edes 10kpl kumpaakin ei olisi edes liikaa? Mieluiten vielä kummatkin omiin "laatikkoihin"
 

Bronco

Jäsen
Olen itse aloittanut nettikeskusteluihin osallistumisen eräällä toisella palstalla. Siellä olen tottunut siihen, että foorumi ja sen ympärillä oleva sivusto uudistetaan muutaman vuoden välein. Uudistus on hyvin perusteellinen: käytettävyys, ulkoasu, usein jopa toiminnotkin myllätään totaalisesti uusiksi. Tottumiseen / opetteluun menee viikkoja. Näiden viikkojen aikana osa vanhoista käyttäjistä jättää sivuston, koska eivät enää viihdy moisissa puitteissa.

En tiedä johtuuko nimenomaan taustastani, mutta ihmetyttää minkä takia näin moni ei tunnista Jatkoaikaa enää entisekseen? Esimerkiksi etusivuhan on miltei täysin samanlainen kuin ennenkin: vasemmalla palstalla uutiset, oikealla ottelukierros, ylhäällä tuttu navigaatio. Nyt ilme on vain päivitetty vastaamaan nykyajan vaatimuksia.

Aiemmin ei olisi ollut mahdollista, että esimerkiksi tuossa pääuutisessa (tällä hetkellä Lukon kausiennakko) olisi ollut yhtä kätevästi ns. alalinkkejä haastatteluihin, pelaajakarttaan, kolumniin ynnä muuhun aiheeseen liittyvään. Jokaisesta olisi pitänyt tehdä oma "uutisensa".

Mikään pitkäaikaiseen toimintaan pyrkivä nettisivusto ei tule olemaan koskaan 100% valmis, joten muutoksia varmasti tapahtuu vielä palautteiden pohjalta. Sanottakoon silti jo tässä vaiheessa, että kaiken kaikkiaan tyylikkäästi hoidettu uusiutuminen Jatkoajan poppoolta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös