Semir Ben-Amor Jokereissa

  • 366 076
  • 956

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
Minä en tuomitse Ben-Amoria. Ben-Amor väittää, että se oli spontaani teko, mutta näin toki pelaajan kuuluu sanoa. Ben-Amor tietää roolinsa joukkueessa ja miksi Tomek Valtonen hänet joukkueessa halusi pitää.

Toivon ettei tämä aiheuta Ben-Amorille taloudellista haittaa. Ben-Amor on vain pelaaja joka tekee mitä valmentaja käskee. Ben-Amor on pelinappula.
 

Sukee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuon HIFK:n sikailut-videon nähtyäni on mun mielestä jopa pöyristyttävää että pelkästään Semiriä ollaan useastakin suunnasta teilaamassa tuon pelin tiimoilta. NOIN monta sikailua ja Melarttikin hakkasi pitkän puoliminuuttisen Rudya. Jos kerran poliisi tutkii asiaa niin siinä vaiheessahan noista IFK:n sikailuista pitää tulla ihan samat sanktiot - ja vieläpä niin että ei saa olla ihan oikeasti mitään väliä onko hakattavana Peltonen, Ruutu tai Filppula. Pelkkää Semiriä rangaistaessahan olisi sama kuin vaikka nakkikioski-tappeluissa saat joitain vähän "ei-tärkeämpiä" hakata surutta mutta auta armias jos lyöt jotain porvaria. Poliisillehan luulisi tuon Melartin päällekäymisen olevan jopa mielenkiintoisempi, kesti pidempäänkin ja riepotteli muitakin samassa rytäkässä.

Muttajoo, en usko että tästä poliisi sen kummemmin ketään rankaisee ja todella toivon että Jokerit ei ainakaan Semiriä tästä rankaise. Tuskin IFK aikoo rankaista omiaankaan. Tämä nyt sai vain ihan järjettömät mittakaavat kun kyseessä oli ysivitonen ja se tippui paljon nopeammin kuin Ruutu ja sitä ei päästy puolustamaan yhtä nopeasti kuin Filppulaa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Olen varma että pystyt hahmottamaan miksi Melart-Ruutu tapahtui.
En välttämättä. Voisin kuvitella että Melart on käskytetty Ruudun kimppuun sen takia, että joku pahoitti mielensä siitä, kun Ruutu kävi edellisessä ottelussa Piiparista muistuttamassa siitä, että pitää pystyä taklauksia vastaanottamaankin, jos on niin halukas niitä antamaan. Toisaalta tällainen jääkiekon perusjuttu luulisi olevan jopa HIFK-leirissä tiedossa, joten en jaksa oikein siihenkään uskoa. Toinen vaihtoehto on sitten Melartin henkilökohtaiset antipatiat Ruutua kohtaan. Kolmas ja todennäköisin vaihtoehto on, että Melart käskytettiin Ruudun kimppuun juuri siitä syytä jonka Sormunen Hesarissa kertoi. Ruutu on yksinkertaisesti päässyt niin totaalisesti HIFK-pelaajien ihon alle.

Kuulisin mielelläni sinun uskomuksesi asiasta.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Ben-Amourin pahoinpitely poliisitutkintaan kertoo YLE
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Puhut paskaa. Ajassa 1:27 huomaat, miten Väänänen liukuu kuvaan ja on menossa auttamaan joukkuetoveriaan, kun näyttää siltä, että hän on jäämässä kahden HIFK-pelaajan käsittelyyn.

No voi sen noinkin nähdä. Mitään kontaktia noilla kahdella HIFK- pelaajalla ei kuitenkaan ole jokeripelaajaan, ja Väänänen syöksyy ulkopuolisena siniseltä HIFK- pelaajan kimppuun. Siksikö, koska "näytti siltä", että jokeripelaaja voi jäädä väliin? Mutta ei Väänänenkään tuossa mitään ihmeellistä tee, ja Liivikhän tuossa konna on, mutta ei voi puhua edes samana päivänä noiden parin muun tilanteen kanssa. Eikä sikäli ollut tarkoitus vähätellä, mutta verrattuna niihin muihin tapahtumiin, ei ollut kummoinenkaan tilanne.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No voi sen noinkin nähdä. Mitään kontaktia noilla kahdella HIFK- pelaajalla ei kuitenkaan ole jokeripelaajaan, ja Väänänen syöksyy ulkopuolisena siniseltä HIFK- pelaajan kimppuun. Siksikö, koska "näytti siltä", että jokeripelaaja voi jäädä väliin? Mutta ei Väänänenkään tuossa mitään ihmeellistä tee, ja Liivikhän tuossa konna on, mutta ei voi puhua edes samana päivänä noiden parin muun tilanteen kanssa. Eikä sikäli ollut tarkoitus vähätellä, mutta verrattuna niihin muihin tapahtumiin, ei ollut kummoinenkaan tilanne.
Tuntuu absurdilta kommentoida väitteitä, jotka puhuvat videokuvaa vastaan. Ensinnäkin, miten voi tulla "ulkopuolisena" tilanteeseen, jossa on mukana koko kentällinen? Tottakai kaikki pelaajat luistelevat kohti paikkaa, jossa tapahtuu ylilyönti. Toiseksi, mitään kontaktia ei ole? Öö... Ajassa 1:25 eli vähän ennen kuin Väänästä, ilmestyy kuviin jokeripelaaja perässään yksi ifk:lainen, joka ottaa heti kiinni tästä jokeripelaajasta. Myös toinen, tuossa kasan (Salmi, Filppula, Moses) vieressä päivystänyt ifk:lainen (Liivik?) käy kiinni tähän paikalle rientäneeseen jokeriin. Kuviin ilmestyvän Väänäsen luistelusta näkee selkeästi, että mies on matkalla keskeyttämään tätä 2on1:sta, kunnes vasemmalta Kurvinen selkeästi luistelee Väänäsen eteen ja nämä kaksi alkavat vääntää. Tämän jälkeen Liivik irtoaa ensin mainitusta jokerista ja käy kiinni Väänäseen kolmantena miehenä.

Katso nyt oikeasti se läpi ihan huolella. Ja missään välissä en ole väittänyt, että Liivikin tilanne olisi jotenkin verrattavissa muihin puhuttaneisiin.

Ymmärsit kenties minun tarkoittaneen kahden ifk:laisen keskelle jääneellä jokerilla kasan alta pois kömpivää Filppulaa? Kyse ei siis ole hänestä.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mä en käsitä, miksi Jokereiden pitäisi vielä erikseen rankoa Semiriä. Pestäkseen kätensä oman pelaajan tekosista? Siksi, että HIFK:ssa on just nyt vähän paha mieli porukalla?
Kyllähän yleinen paine saattaa siihen johtaa, jolloin Jokereiden on julkisesti "näpäytettävä" SBA:ta. Niin ja onhan siellä jo yksi Jokeri-ikonikin vaatinut pelaajalle sakkoja ja palkanmaksun keskeyttämistä.
 

Haas

Jäsen
Suosikkijoukkue
- HPK mutta liiga yleensä
SBA-case vrt. T. Sihvonen -case...

Kyllähän yleinen paine saattaa siihen johtaa, jolloin Jokereiden on julkisesti "näpäytettävä" SBA:ta. Niin ja onhan siellä jo yksi Jokeri-ikonikin vaatinut pelaajalle sakkoja ja palkanmaksun keskeyttämistä.

Niin, kertokaapa joku minkä takia T. Sihvonen piti välivuoden T. Ruutu -tapauksen jälkeen?
Mahdollisia syitä:
a) pahoitti mielensä - tuskin
b) loukkaantuminen - ei tietoa
c) opiskelu, muun työn teko - tuskin
d) hiljaisesti langetettu "koodinmukainen" pelikielto - jääkö tämä järkevimmäksi syyksi?

Täällä hän ei kerro välivuotensa syitä.
(linkki lyhyeen maikkarin uutiseen)

En tosiaan väitä että SBA-casessa seuraisi jotain sisäistä kurinpitoa, tai että T. Sihvosen tapauksessa juuri kohdan d) mukaisesti olisi käynyt.
Mutta tietääkö joku Sihvosen välivuodesta toisin?
Kuulisin mielelläni, kiitos asiallisista kommenteista!

PS. Mielenkiintoista tämä Petteri Sihvosen erittäin voimakas purkaus Areenan tapahtumista...P. Sihvonen vaatii koko kauden pelikieltoa SBA:lle...
Sopisiko seuraava T. Sihvosenkin tapaukseen tuosta linkin jutusta:
"xxx asetti itsensä teollaan yhteisön ulkopuolelle. Ja millään yhteiskunnallisella osa-alueella ihminen ei voi toimia ilman yhteisön hänelle antamaa legitimiteettiä, turvaa ja suojaa. Ainakaan ammatissa ei voi näin toimia."
(linkki Urheilulehteen, P. Sihvosen "johtavaan" näkemykseen...)
No, P. Sihvonenhan nyt tunnetusti käyttää räväkkää kieltä, eikös vaan ;-)
 
Viimeksi muokattu:

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
No huhhuh, tunteita herättävä jääkiekkopeli ollut lauantaina. Tai ei tuo enää jääkiekkoa ole, jotain aivan muuta.

Neljä säälittävää tapausta joista Ben-Amorin hyökkäys on törkein ja ikävä juttu tuo Peltosen loukkaantuminen. Salmen hyökkäys Filppulaan on verrattavissa Ben-Amorin hyökkäykseen, mutta ei niin törkeä. Toivottavasti näitä ei nähdä enää...

Tuo Melartin toiminta jatkuu samanlaisena kuin viime kaudella, säälittäviä yrityksiä hakea Jarkkoa tanssimaan. Jarkko ei ole lähdössä ja Melart tietää tämän. Voisiko ratkaisuna olla pari puhdasta & painavaa niittiä kaveriin kuin tuollainen säälittävä rimpuilu. Jarkko tietää, että aina kun noin tapahtuu hän on voittaja ja onnistunut tehtävässään.

Kekäläinen ulostulollaan kertoi sen, että Jokerit ei lähde tähän touhuun enää. IFK-leirissä varmasti mietitään kostoa ja toivottavasti Jokerit siihen puhelimeen ei tällä kertaa vastaa, ellei kauheita koiruuksia tapahdu.
 

Faga

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vielä kun Hifk ottaisi jotain vastuuta tästä, niin hyvä tästä vielä tulee. Nyt kyllä tehdään Jokereista täydellistä syntipukkia jos Hifk ei mitään tee.

Samaa mieltä ja laitan saman kuin toiselle puolelle.

Kekäläisen ulostulojen myötä Jokerit on käyttäytynyt omasta mielestäni erittäin tyylikkäästi tässä asiassa ja tehnyt sen mitä jälkikäteen enää voi. Jokereiden puolelta asiassa on kuitenkin vain tapahtunut tämä yksi Ben-Amorin, tosin aivan järkyttävä, ylilyönti. Sitä on pyydetty anteeksi ja voitava tehty. Täytyy vain toivoa, että Ville paranee nopeasti. Ei ketään, mutta vähiten Villen tapaista legendaa, tule kohdella näin.

Mutta miten IFK? Heiltä tuli KOLME ylilyöntiä ja mitään ei ole pahoiteltu missään. Jos Nybondakselta löytyy munaa, niin jotain tulisi viestittää myös ulospäin, että näin ei myöskään jatketa brändin puolelta. Nyt tuntuu siltä, että on otettu uhrin asema eikä (ylimielisyyttään?) "alennuta" myöntämään omia ylilyöntejä. Päällekarkauksia ja uhittelua on brändin osalta on nähty jonkin verran ennenkin eikä juuri jälkikäteen pahoiteltu, joten ehkä se vain on tätä brändin mukaista toimintaa? Ja tarkennus, että Semir oli lauantain suurin konna, mutta pahasti läikkyi myös punapaidoilla, ei vähiten Salmella.

Kostoista puhuminen ja niitä toivominen on muutenkin erittäin lapsellista, mutta en ymmärrä, mitä tässä enää pitäisi kostaa, sillä Salmihan kosti Semirin tempun jo Filppulalle (onneksi samalla tavalla onnistumatta)? Mitä Filppula oli tehnyt, että häntä moukaroitiin? Ei mitään niin kuin ei Villekään. Kostonkierteelle ei vain olisi loppua, sillä aina jollain jää jotakin hampaankoloon.

Onhan siinä iso ero, että Jokerit on pyytänyt anteeksi Semirin sairasta tekoa, mutta IFK:n lausunnot ovat vain olleet tuttua "me puolustetaan omia" -uhittelua. Eikö olisi järkevämpää laittaa myös siltä toimistolta stoppi asialle? Mikäli Nybondas vielä tulisi julkisesti pahoittelemaan omalta osaltaan asiaa, niin ehkä sielläkin tapahtuisi asennemuutos, sillä muuten jää sellainen kuva, että Brändi ei oppinut tästä surullisesta tapauksesta mitään, ja tutinaatötinää "Melartmoukarointi" maalaisjengien läksytyksineen jatkuu tulevaisuudessakin
 

jeani

Jäsen
HS: Jokerit rankaisi Semir Ben-Amoria - Ilta-Sanomat

Semiriä on siis rankaistu seuran sisäisesti. Mikäköhän mahtaa olla rangaistus?

Vielä kun Hifk ottaisi jotain vastuuta tästä, niin hyvä tästä vielä tulee. Nyt kyllä tehdään Jokereista täydellistä syntipukkia jos Hifk ei mitään tee.


Semir Ben-Amor vastasi ottelun selvästi törkeimmästä tempusta. Jokerit on ilmoittanut, että kyseinen tempaus ei ollut hyväksyttävä.

Sikamaisuuksiin syyllistyi pelissä myös HIFK:n pelaajia, sen me kaikki tiedämme. Mikäli HIFK ei ota ”mitään vastuuta”, niin ei se sillä mitään voita, ennemminkin menettää hieman.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Semir Ben-Amor vastasi ottelun selvästi törkeimmästä tempusta. Jokerit on ilmoittanut, että kyseinen tempaus ei ollut hyväksyttävä.

Sikamaisuuksiin syyllistyi pelissä myös HIFK:n pelaajia, sen me kaikki tiedämme. Mikäli HIFK ei ota ”mitään vastuuta”, niin ei se sillä mitään voita, ennemminkin menettää hieman.

Mitä tarkoittaa vastuu käytännössä?
Muutakuin kilpparit seuraavissa peleissä, niinkuin joku sanoi.

Mitä tarjkoittaa Semirin rangasitus käytännössä?
Jotenkin tuntuu että ilmoitatte ilmoituksen takia, mutta mitään käytännössä ei tapahdu. Huvittavaa se on, että kun kaveri on käskytetty paikalle ja sitten miestä rangaistaan.
 

Faga

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Semir Ben-Amor vastasi ottelun selvästi törkeimmästä tempusta. Jokerit on ilmoittanut, että kyseinen tempaus ei ollut hyväksyttävä.

Sikamaisuuksiin syyllistyi pelissä myös HIFK:n pelaajia, sen me kaikki tiedämme. Mikäli HIFK ei ota ”mitään vastuuta”, niin ei se sillä mitään voita, ennemminkin menettää hieman.

Näin. Niin kauan kun IFK ei omalta osaltaan laita asiaan stoppia jää peruskatsojalle sellainen kuva, että heidän osaltaan tämä ei jää tähän.
 

jeani

Jäsen
Mitä tarkoittaa vastuu käytännössä?

Mitä tarjkoittaa Semirin rangasitus käytännössä?

En tiedä. Itse toivon hänelle 22:n ottelun pelikieltoa (ET ja SM-liiga yht.) ja paluuotteluksi siten marraskuun HIFK-Jokerit. Jossa sitten HIFK:lta voi halutessaan esim. Melart, Liivik, Salmi tai Peltonen haastaa Ben-Amorin reiluun 1 vs 1 -tappeluun, ilman muuta rähinöintiä ottelussa.

Kyllä minä uskon, että Jokerit Kekäläisen johdolla ei ole ollenkaan mielissään tapahtuneesta. Jos Ben-Amor ja mahdollisesti Lämsä vaikka ovat lauantain ottelussa toisin ajatelleetkin.
 

Haas

Jäsen
Suosikkijoukkue
- HPK mutta liiga yleensä
IS: Ben-Amoria uhkaa vankeus | SM-liiga | Iltalehti.fi

Toivottavasti tämä nyt on uutisankka. Mielestäni tuo ei kaipaa tämmöistä ollenkaan.

OK jos Peltoselle jäi jotain pahempaa pysyvää vammaa niin sitten tämäkin lienee aiheelista?


Uusi, huvittava ulottuvuus!

Kysymys1: minkähän seuran intressejä Saleva edustaa?
Kysymys2: no ellei seuran, niin miten on: olisikohan Salevan busineksille hyvä juttu jos pelaajat huolestuisivat "ammatillisesta oikeusturvastaan" ja tarvisisivat "pätevän lakimiehen" palveluja?

Salevan lausunto on ihan järkevästi mietitty, kuten kuuluukin.
Mutta se on myös sattumalta täysin Salevan businessintresseissä.

Montakohan korppikotkaa tähän vielä saadaan mukaan?

Miksi oikeusministeriön kukkahattutädit loistavat poissaolollaan? Äskettäinen jokerifanipaimenkirje oli aika lievästi perusteltu tähän tapaukseen verrattuna...
 

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
IS: Ben-Amoria uhkaa vankeus | SM-liiga | Iltalehti.fi

Toivottavasti tämä nyt on uutisankka. Mielestäni tuo ei kaipaa tämmöistä ollenkaan.

OK jos Peltoselle jäi jotain pahempaa pysyvää vammaa niin sitten tämäkin lienee aiheelista?


Ei jääkiekkokaukalo ole mikään laillisen yhteiskunnan ulkopuolella oleva saareke. Ben-Amor aiheutti sääntöjen vastaisella toiminnalla, joka näyttää vahvasti täyttävän törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkit, Ville Peltoselle aivovamman.

( sellainen aivotärähdys joka aiheuttaa esim. lähimuistin menetys on aivovamma ).


Jos Peltosen ura sattuisi päättymään tähän, niin olisi se teistä oikein, että Ben-Amor selviäisi asiasta pelkällä nuhtelulla.
 
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
OK jos Peltoselle jäi jotain pahempaa pysyvää vammaa niin sitten tämäkin lienee aiheelista?

Tässä linkki aivotärähdyksiä käsittelevään osioon: Terveyskirjasto
Peltosen tärsky kuulunee suuren riskin aivotärähdyksiin, mikäli puheet tajunnan ja muistin menettämisestä pitävät paikkaansa. Eli en hirveästi vähättelisi sitä. Tosin kaikki on tietysti spekulaatiota niin kauan kunnes tiedetään varmuudella.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Peltosen ura sattuisi päättymään tähän, niin olisi se teistä oikein, että Ben-Amor selviäisi asiasta pelkällä nuhtelulla.
Ei missään nimessä, mutta kunhan vain kohtelu on tasapuolista ja antavat samalla mittarilla HIFK:kin tuomion.

Poliisin tiedote:asiasta
Niin kertokaapas, kun itselleni ei ihan varmasti aukea, tutkitaanko muitakin ottelun tapahtumia. Kun tuolla puhutaan tapahtumista ja sitten kuitenkin pahoinpitelyrikoksena, niin tarkoittaa tuo että muitakin kuin tuota Villen ja Benin tapahtumaa tutkitaan, vai ainoastaan ja vain tuota tapahtumaa?
 
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
Ei missään nimessä, mutta kunhan vain kohtelu on tasapuolista ja antavat samalla mittarilla HIFK:kin tuomion.

Poliisin tiedote:asiasta
Niin kertokaapas, kun itselleni ei ihan varmasti aukea, tutkitaanko muitakin ottelun tapahtumia. Kun tuolla puhutaan tapahtumista ja sitten kuitenkin pahoinpitelyrikoksena, niin tarkoittaa tuo että muitakin kuin tuota Villen ja Benin tapahtumaa tutkitaan, vai ainoastaan ja vain tuota tapahtumaa?

Muissa tapauksissahan ei syntynyt ruumiinvammaa, joten niitä tuskin tutkitaan tai ainakaan syytettä nostetaan. Ellei Filppulalle ole keskiselkään tullut mustelmia Salmen Semin-imitaatiosta. Jos Melart - Ruutu insidentistä annetaan rapsuja niin sitten kaikki jääkiekkotappelut menevät tästä lähtien poliisille, vaikka Jakella laastari olikin poskessa pelin jälkeen.
 

laredo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipoon Wolf, Malaga, Barcelona, työväen ampujat
Tulipa sitä aikoinaan ajettua muutama vuosi yötaksiakin. Örveltäjien joukossa oli aina silloin tällöin "parempaa väkeä", joka katsoi asiakseen esim. - kuljettajan kiellettyä auton sisällä tupakoimisen - soittaa seuraavana aamuna yhtiölle ja haukkua illan kuski pataluhaksi. Tähän kuljetusfirman omistaja sitten kertoo kuinka "aikoo pitää kuskille puhuttelun". Asiakas tuntee olonsa tärkeäksi ja juttu jää tuohon. Tämä ns. kuljettajan puhuttelu menee taas seuraavalla lailla:

Pomo: "Lupasin pitää sulle puhuttelun"
Kuski: "Jep, oliko muuta?"
Pomo: "Tässähän sitä tulikin jo puhuteltua, mennääs kahville..."


Jotenkin näin näkisin tämänkin casen puhuttelun menneen ja hyvä niin. Jotain palkkaahan voidaan toki pidättää, mutta jos olisin itse omistaja, saisi sijaiskärsijä mojovan ruskean kirjekuoren "lomarahaa". Ei varmaan tee tämäkään julkisuus yhtään hallaa lipunmyynnille, vaikka jotkut "huolestuneet vanhemmat" niin väittäisivätkin.

Jollekin Semirin mahdolliselle vankeusrangaistukselle huutonaurua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös