Potkut Tuokkolalle!

  • 230 519
  • 434

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL

Niinpä niin. Ei mitään yksittäistä syytä antaa kenkää pari viikkoa ennen kauden alkua, kunhan vaan on ollut huoli joukkueen tulevaisuudesta. Kuulostaa taas vahvasti siltä, että julkisuuteen ei kerrota mitään, kunhan nyt jotakin ympäripyöreää höpötellään. Ei potkut tällä aikataululla voi johtua viime keväästä tai muutamasta heikosti menneestä höntsäpelistä.
 

shineman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HaMu -12
Haiskahtaa kyllä erittäin vahvasti siltä, että sukset mennyt ristiin akselilla Sami-Tuomas.

Esko Seppänenkin ehti jo twiittailemaan, että potkut olivat yksinomaan Sami Kapasen päätös.

Eikös se Sami kerennyt äskettäin jo eroamaan sen Eevansakin kanssa... hmmm?!

Ei vaan, vittu kun ne ei kerro mitään!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ehkä se 3-0 tilanteesta neljällä peräkkäisekkä tappiolla putoaminen puolivälierässä oli sittenkin asia, jota ei vaan kyetty seurajohdossa sietämään ja päävalmentajan on silloin yleensä lähdettävä muihin hommiin.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
No sehän on selvää, että KalPa on Kapasten klaanin leikkikalu ja jos Samin kanssa menee sukset riittävän pahasti ristiin, niin joutuu ulos leikkipiiristä. En tiedä kuinka hyvä juttu toi yksinvaltijuus on pidemmällä aikavälillä seuralle, mutta minkäs teet.

Entistä enemmän vaikuttaa siltä, että jotain siellä Euroopan reissussa on tapahtunut. Kyllähän sen arvaa millasta se on kun äijälauma lähtee pelireissulle... Minkäänlaista merkkiä Samin ja Tuokkolan välirikosta ei tätä ennen ole ainakaan minun silmiin osunut.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Tuokkolan potkut yllätti KalPan liigajoukkueen - Jääkiekko - Savon Sanomat

Potkuihin ei K.Kapasen mukaan yksittäistä syytä, ei kommentoinut oliko hallituksen päätös yksimielinen, joukkue yllättynyt... Haiskahtaa kyllä erittäin vahvasti siltä, että sukset mennyt ristiin akselilla Sami-Tuomas.

Esko Seppänenkin ehti jo twiittailemaan, että potkut olivat yksinomaan Sami Kapasen päätös.


Niin upean työn, kuin Sami on joukkueen eteen tehnytkin, niin tämä on kyllä helvetin iso karhunpalvelus ensi kauden menestyksen suhteen. Minulla ainakin oli jo alkanut syntyä luottoa Tuokkolaa kohtaan viime kauden hienon runkosarjamenestyksen jälkeen. Mielestäni pleijjariperseilyyn suurin syy ei ollut valmennusjohdon.

Tällä menolla tänne ei halua tulla kohta kukaan koutsiksi, jos potkut on yhden henkilön mielipiteen takana.

Ei saatana mitään järkeä.
 

Dängleri

Jäsen
jos Samin kanssa menee sukset riittävän pahasti ristiin, niin joutuu ulos leikkipiiristä.

Eikös se Sami kerennyt äskettäin jo eroamaan sen Eevansakin kanssa... hmmm?!

Huolestuttavia piirteitä kaikin puolin. Onkohan kaverilla mennyt nuppi täysin sekaisin?

- Peli on ollut isossa kuvassa KalPan viimeisten vuosien aikana ja siitä KalPan pelitavasta pidetään kiinni. Toki jokainen päävalmentaja tuo peliin aina omat vivahteensa, mutta KalPan tuttua pelitapaa tullaan jatkamaan ja luonnollisesti myös kehittämään. Se on valmennuksellisesti tärkeä juttu, Laukkanen linjaa.

Tämäkin niin väsynyttä jargonia, että liekö kopioitu suoraan siitä samasta lehdistötiedotteesta, jossa Tuokkolan uutisoitiin nousseen päävalmentajaksi.

Ei vaan, vittu kun ne ei kerro mitään!

Ei tietenkään, koska tekisivät itsensä naurettavaksi.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Esko Seppänenkin ehti jo twiittailemaan, että potkut olivat yksinomaan Sami Kapasen päätös.
Ei ole välttämättä hyvä asia KalPalle, että yksi ihminen voi tehdä näinkin isoja ratkaisuja. Toki JYPilläkin on Seppänen päähonchona, mutta Seppänen ei tee ratkaisujaan täysin yksin, vaan ottaa johtoryhmänsä mukaan suuriin päätöksiin. Joka tapauksessa, syy Tuokkolan potkuihin on parempi olla hyvä. Tuomas Tuokkola on erinomainen valmentaja ja paljolti hänen ansiostaan KalPa voitti runkosarjan viime kaudella. Hänen korvaamisensa on mielestäni tappio KalPalle, mutta aika näyttää olenko väärässä. Totta on se, etten tiedä mitä siellä on kulissien takana tapahtunut ja raportit siitä, että joukkueellekin tämä on yllätys, kertoo siitä ettei joukkuekaan tiedä mistä syystä Tuokkola potkunsa sai.
 
Savon Sanomat (29.8.2012) kirjoitti:
Tuokkola ei jatka Kalpan organisaatiossa muissa tehtävissä ainakaan tällä hetkellä. Kalpa ei ole tarjoamassa mitään muuta työtä. Joukkue maksaa Tuokkolalle palkkaa kevääseen saakka.

Huh, täytyy siellä Savossa olla rahaa säkkikaupalla.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mitähän tästä pitäisi ajatella? SS:n sivuilla sanotaan, että Kimmo Kapanen ei kommentoinut, oliko hallituksen luottamuspula Tuokkolaan yksimielinen. Jos KalPassa voi yksi pelaaja päättää milloin valmentajalle annetaan potkut, niin ollaan kyllä eksytty ja pahasti. Jos Sami Kapanen on näiden potkujen taustalla niin ei voi kuin todeta että Samin olisi aika siirtyä eläkkeelle jääkiekkoilijan ammatista, mieluiten tämän kauden aikana.

Miksi seura ei anna mitään kunnollista syytä valmentajanvaihdokselle? Eikö yleensä aina selitellä pitkät pätkät jotain jonninjoutavaa, nyt ei mitään? Joko syy on sen verran hämärä että sitä ei haluta tuoda julkisuuteen, tai sitten siellä jatketaan edelleen puuhastelua ja annetaan huhujen velloa. Koska mitä muita johtopäätöksiä tässä voi enää vetää?

Jos omistaisin kausikortin tai olisin ollut aikeissa sellaisen hankkia niin kyllä haluaisin tietää miksi tähän ratkaisuun päädyttiin kaksi viikkoa ennen kauden alkua.
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Näin ulkopuolisesta tämä ratkaisu tuntuu aika järjettömältä. Toki kun joukkueen ja valmentajan välillä on nyt näköjään ollut luottamuspulaa, niin ei niitä vaihtoehtoja hirveästi ole. Mutta silti...

Itse ainakin pidin Tuokkolaa yhtenä Suomen lupaavimmista valmentajista, enkä minään jeesjess-miehenä. Mietinpä vaan, että oliko se joukkueen tilanne muka kiristynyt sitten niin tiukalle, ettei edes millään palavereilla voitu ilmapiiriä parantaa. Noh ei näköjään, vaan nyt sitten vastuuseen tulee Laukkanen.

Mielenkiinnolla jään odottelemaan, että miten Kalpan kausi lähtee liikkeelle. Ja niin jotain virallista syytäkin olisi kiva Kalpan johdon puolelta kuulla, vaikka asia ei omaa suosikkiseuraa koskekkaan.
 

Dängleri

Jäsen
Näin ulkopuolisesta tämä ratkaisu tuntuu aika järjettömältä. Toki kun joukkueen ja valmentajan välillä on nyt näköjään ollut luottamuspulaa, niin ei niitä vaihtoehtoja hirveästi ole.

Uutisoinnin mukaan joukkue on täysin yllättynyt tästä ratkaisusta, ja luottamuspula on ollut Tuokkolan ja hallituksen välistä. Ja kun hallituksen jäsenet ovat Sami Kapanen, Kimmo Kapanen + 4 muuta, eikä päätös ole ilmeisesti ollut yksimielinen, niin eiköhän tuosta osaa jokainen laskea 1+1, kuka/ketkä ovat potkuja masinoineet. Todellista syytä potkuille ei ole kerrottu, ja organisaation tavat huomioiden, tuskin tullaan koskaan kertomaankaan, ellei Seiskalla ole ensi viikolla jotain uutisoitavaa aiheeseen liittyen.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
En usko että koko joukkueen ja Tuokkolan välillä on tapahtunut mitään erityistä. Tähän viittaa myös Kimmo Kapasen lausunto siitä, että Tuokkolan potkut tulivat joukkueelle erittäin suurena yllätyksenä. Ei siellä kukaan niitä odottanut.

Tuokkolan ja yksittäisen pelaajan tms välillä on tapahtunut jotain tai sitten Tuokkola on töpeksinyt jotenkin itsekseen. Tappiot European Trophyssa eivät varmasti ole syy tähän.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ammattimaisesti toimiva seurajohto kyllä uskaltaa kertoa potkujen syytkin, ainakin näin on ollut muualla tapana. Ihme, jos asia jää tähän eikä potkujen syytä tarkemmin kerrota. Sekin on ihmeellistä, jos ei paikalla ollut media ymmärrä näitä johdolta edes tiedustella.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Ja iso massa alkanut vyörymään kun on Lämsää, Sormusta, Laukkasta päävalmentajina, nyt on uuden sukupoven aika ja Tuokkola tippui siitä junasta.
Enpä usko tuohon junasta tippumiseen. Tuokkolan eka kausi toi heti runkosarjan voiton. Ykkösveskarin myyminen Venäjälle esti sitten suuremman menestyksen pudotuspeleissä. Tuokkola on varmasti korkealla, kun seurat listaavat nimiä tuleviksi päävalmentajikseen.
Huh, täytyy siellä Savossa olla rahaa säkkikaupalla.

Niin, kaikki päävalmentajat tekevät sopimuksen saman kaavan mukaan. Ja siihen kuuluu palkanmaksu sopimuksen loppuun asti myös mahdollisten potkujen jälkeen.

Ellet suostu tuohon ehtoon, voit hakea päävalmentajasi vaikkapa torilta.
 

harky

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kauden jälkeen olisin tämän ratkaisun ehkä jopa ymmärtänyt, mutta nyt en sitten yhtään vaikka en sen tarkemmin taustoja tiedäkkään. Laukkanen varmasti perus varma valinta ja ainoa oikea tässä tilanteessa, jossa rauhotetaan tilanne ja kartoitetaan uutta valmentajaa vielä tälle tai mahdollisesti viimeistään ensi kaudelle.

Muuten KalPan tilanne näyttää mielestäni erittäin hyvältä rosterin suhteen.
 

Dängleri

Jäsen
Laukkanen varmasti perus varma valinta ja ainoa oikea tässä tilanteessa, jossa rauhotetaan tilanne ja kartoitetaan uutta valmentajaa vielä tälle tai mahdollisesti viimeistään ensi kaudelle.

Tuskin ainakaan tälle kaudelle, sillä sopimus on Savarin uutisen mukaan mallia 1+2v. Taustaryhmää kartoitetaan, mutta Ismo Lehkoseen ei ole otettu yhteyttä. Ainakaa vielä. Nimi kuitenkin on jo esillä.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
No sehän on selvää, että KalPa on Kapasten klaanin leikkikalu ja jos Samin kanssa menee sukset riittävän pahasti ristiin, niin joutuu ulos leikkipiiristä. En tiedä kuinka hyvä juttu toi yksinvaltijuus on pidemmällä aikavälillä seuralle, mutta minkäs teet.

Jotenkin epäilin tällaista jo silloin kun KalPa ilmoitti että Virran kanssa ei enää sopimusta jatketa ja Kapasen paluu taidettiin julkistaa vähän sen jälkeen, eli Peksi ja Sami eivät olisi enää mahtuneet samaan pukkariin. Vaikka play-offit viime kaudella olivatkin KalPan osalta katastrofi, niin ottaen huomioon sen että Tuokkola sai hyvää jälkeä aikaan tulokasvalmentajana, niin nämä potkut eivät vain vaikuta loogisilta.
 

harky

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tuskin ainakaan tälle kaudelle, sillä sopimus on Savarin uutisen mukaan mallia 1+2v. Taustaryhmää kartoitetaan, mutta Ismo Lehkoseen ei ole otettu yhteyttä. Ainakaa vielä. Nimi kuitenkin on jo esillä.

Olisihan sitä voinut lukea uutisen loppuun.. Ikan näytöt päävalmentajana eivät kuitenkaan kummoisia ole, mutta Urhon kommentaattorin hommissa häneltä on saanut kuulla hyviä pointteja. Ei välttämättä olisi huono vaihtoehto taustaryhmään tai mahdollisesti päävalmentajaksi myöhemmin kun suomalaisia huippuvalmentajia ei loppujen lopuksi ihan älyttömästi ole saatavilla.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tuokkolan ja yksittäisen pelaajan tms välillä on tapahtunut jotain tai sitten Tuokkola on töpeksinyt jotenkin itsekseen. Tappiot European Trophyssa eivät varmasti ole syy tähän.
Tätä olen itsekin miettinyt ja kun laskee 1+1 yhteen ei ole vaikeaa arvata kenen kanssa on mennyt sukset hieman ristiin. Herra Kapanen pelaa edelleen KalPan liigamiehistössä. Seuraava on täysin spekulatiivinen keskustelu, joka Kapasen ja Tuokkolan välillä on mahdollisesti käyty:

Kapanen: Ei Tumppi, ei näin! Vittu, me ollaan hävitty nyt aivan liikaa ja pelikin on ollut ihan perseestä. Ei tää voi mennä näin.

Tuokkola: Noh, Sami. Mä ymmärrän, että sua vituttaa ja niin kyllä vituttaa minuakin. Mulla on selkeä suunnitelma ja meidän täytyy vaan kärsivällisesti harjoitella ja parantaa peliä sen suunnitelman mukaan niin tulostakin tulee varmasti.

Kapanen: Suunnitelma ja suunnitelma. Koko juttu menee ihan päin persettä sen takia, että sä et peluuta mua tarpeeksi. Sen lisäks, ketjukoostumukset vois olla parempia ja JUMALAUTA SÄ ET TIPUTA MUA PELAAVASTA KOKOONPANOSTA!

Tuokkola: Meidän oli kokeiltava miten me pärjättäisiin jos sä olisit loukkaantumisen takia sivussa.

Kapanen: No sehän menikin aivan vitun hyvin!

Tuokkola: Oli edellisessä pelissä positiivisiakin asioita.

Kapanen: Joo, tuli positiivisesti turpaan taas kerran. Muutoksia on tultava. Peluuta mua enemmän ja vaihda pelityyliä suoraviivaisemmaksi.

Tuokkola: Kumpi meistä on päävalmentaja? Niin kauan kuin mä olen vastuussa pelillisistä asioita, tehdään niin kuin mä sanon.

Kapanen: Voi vittu! Tumppi, sä oot niin historiaa!

Kapanen lähtee ovia paiskoen pois.

Kuin Paavo M. Petäjä konsanaan... Korostan, että kyseessä on vain vahva spekulaatio mitä siellä kulissien takana on tapahtunut.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Uutisoinnin mukaan joukkue on täysin yllättynyt tästä ratkaisusta, ja luottamuspula on ollut Tuokkolan ja hallituksen välistä. Ja kun hallituksen jäsenet ovat Sami Kapanen, Kimmo Kapanen + 4 muuta, eikä päätös ole ilmeisesti ollut yksimielinen, niin eiköhän tuosta osaa jokainen laskea kuka/ketkä ovat potkuja masinoineet. Todellista syytä ei ole kerrottu, ja organisaation tavat huomioiden, tuskin tullaan kertomaankaan, ellei Seiskalla ole ensi viikolla jotain uutisoitavaa aiheeseen liittyen.

Kaksi sanaa: voi vittu. Ilman satavarmaa faktatietoakin (jota kyllä ryhdytään kaivamaan:) voi suuremmin kärjistämättä sanoa, että tämähän se marssi"järjestys" on taas ollut. Kasvakaa perkele aikuisiksi tai palkatkaa hommiin sellaisia!
Syyksi potkuihin kun riittää, että on ollut mistä tahansa isosti eri mieltä (Tuokkola on ulkomuodostaan ja sovittelevasta käytöksestään huolimatta eteläpohjalainen, joka ei kovassa paikassa anna niin helposti periksi kuin voisi luulla:). Ja lisää kertausta: organisaation nykykokoonpano ja toimintatavat olivat yksi syy, miksi P. Tirkkonen ei halunnut valmentaa KalPaa, vaikka olisi pestin saanut. Koska tiesi ja tunsi worst case skenarion ennestään.
MIkään tästä ei toki ole Papu Laukkasen tai joukkueen syytä. Onnea sinne, sitä tarvitaan.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Laukkasen sopimus on siis 1+2 vuotta eli seurajohto voi hieman katsella, miten homma etenee. Optio sitten jätetään käyttämättä, jos näyttää, että Laukkasen johdolla ei ole näkyvissä sanottavampaa menestystä tai ei muuten tulla toimeen.
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Heh, tuo voi olla hyvinkin totta. Hyvin kiteytetty tarinanmuotoon, miten olisi voinut käydä. Onhan se ikävä tilanne, että pelaajalla on noin suuri päätösvalta ja vaikutus joukkueeseen. Toisaalta, pelaaja nimeltä Sami Kapanen on kultaakin arvokkaampi KalPalle, ja Tuokkolat ja muut saavat lähteä ennen Kapasta. Ei harmita ollenkaan.
 

Fordél

Jäsen
Yksi helkkarin mielenkiintoinen kysymys on, että mitä tekee Tuokkola tämän jälkeen? No tämän kauden voi ottaa lepiä kun palkka juoksee kevääseen asti. Toki voihan se olla, että tekee RD:t ja hyppää jossain vaiheessa jonkun toisen liigaseuran penkin taakse jos siitä päästään KalPan kanssa yhteisymmärrykseen. On kuitenkin hyvin mielenkiintoista nähdä mikä on Tuokkolan tulevaisuus valmentajana. Tuokkolalla on kuitenkin aika ohuet ja ristiriitaiset näytöt. KalPassa oli "helppo" nousta päävalmentajaksi kun kaikki oli tuttua, niin Tuokkolalle kuin seurajohdolle. Mutta uskaltaako joku toinen liigajengi palkata Tuokkolan ja tämän pelitavan? Vai hakeeko hän kenties vauhtia jopa esim. Mestiksestä? Todella vaikea sanoa.
 

Dängleri

Jäsen
Toisaalta, pelaaja nimeltä Sami Kapanen on kultaakin arvokkaampi KalPalle, ja Tuokkolat ja muut saavat lähteä ennen Kapasta.

Nykykunnossaan oleva pelaaja Sami Kapanen, joka kykenee pelaamaan sen 35 ottelua kaudessaan, ei ole mielestäni millään tavoin kullan arvoinen joukkueelleen, toisin kuin esim. joukkueesta lähtenyt Kiiskinen, tai joukkueessa jatkava Salminen.

Kapasen saavutuksia ja työtä KalPan eteen ei kiistä kukaan, mutta viime aikaisten tapahtumien perusteella kuningas on tekemässä karhunpalvelusta seuralleen. Yhdenkään pelaajan ei pitäisi pyrkiä olemaan joukkuettaan / henkilön seuraansa suurempi, koska silloin käy juurikin näin. Viduiks menee.

Yksi helkkarin mielenkiintoinen kysymys on, että mitä tekee Tuokkola tämän jälkeen?

Viime viikolla Tuokkolan nimi komeili yhdessä Lauri Marjamäen kanssa tulevaisuuden valmentajina iltapäivälehden uutisessa, jossa spekuloitiin uudella maajoukkueluotsin nimellä. Tuossa yhteydessä sekä Tuokkolaa että Marjamäkeä pidettiin toistaiseksi liian kokemattomina maajoukkueeseen, mutta valoisaa tulevaisuutta ennustettiin molemmille.

Saapa nähdä tuliko potkujen myötä pilviä Tuokkolan taivaalle, vai löytyykö jostain muualta paikka auringosta?!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös