UFO:t ja muut kokemukset yliluonnollisista voimista

  • 164 604
  • 755

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Katselin nyt tuon videon vasta ja mietin, että missä se mainostettu aukko tuossa muodostelmassa on? Kuvissa ei kyllä näy vilahdustakaan, enkä kyllä huomaa mitään erityisiä kivisiä kehiäkään. Onhan siellä kiviä joo, mutta ei ne nyt mitenkään järjestyksessä ole. Aika hujan hajan.

Odotan kyllä vähän vakuuttavempaa kuvamateriaalia, muuten vaikuttaa siltä, että halutaan mystifioida löydös niin pitkään kuin mahdollista, koska totuus ei ollutkaan niin kiehtova.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siis mitä! Itämeren pohjasta on löytynyt kivikasa?! Anteeksi nyt vain, mutta minusta tuosta videosta ei kyllä paljastunut mitään outoa tai ihmeellistä.

Eipä kyllä... ei ainakaan mitään avaruusalusta. Näin maallikkona voisin veikata, että kyseessä on helvatin iso kivenlohkare, jonka jääkauden jäät ovat hioneet poikkeuksellisen sileäksi ja symmetriseksi. Ei siinä, on tuokin todiste ihmeellisest luonnostamme, mutta mitään yliluonnollista ei tuossa kyllä ollut.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En nyt sinänsä ole ymmärtänyt niinkään, että esim. tuo tutkijaryhmä kuvittelisi löytävänsä jonkun lentävän lautasen sieltä tai muuta ns. yliluonnollista. Eikä varmaan moni muukaan asiasta kiinnostunut sellaista ole olettanut, kuten minä. Etukäteen vaan kuulosti sen verran erikoiselta, että kyllä sitä hiukan odotti, että se olisi jotain vähän ihmeellisempää muodostumaa kuin mitä nyt tuo kuvien perusteella näytti olevan.

Jos se nyt jollain ihmeen kaupalla olisi vaikka jonkun varhaiskulttuurin työn tulos ollut, mutta tosiaan meri on tuossa kohtaa sen verran syvä, että tuntuisi aika mahdottomalta.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Jos se nyt jollain ihmeen kaupalla olisi vaikka jonkun varhaiskulttuurin työn tulos ollut, mutta tosiaan meri on tuossa kohtaa sen verran syvä, että tuntuisi aika mahdottomalta.

Vielä kun ottaa huomioon, että Itämeri on viimeisen jääkauden aikaan syntynyt painauma, joka tälläkin hetkellä kohoaa pikku hiljaa ylöspäin, niin mitään varhaiskulttuurin työn tuloksia ei kannata odotella.

Tuosta keskellä olevasta reijästä, oletettavasti se on sen verran pieni ettei noissa kuvissa sitä vain eroita. Veden alla varsinkin mittasuhteet sekoittuvat helposti ja pitää muistaa että koko kehän halkaisija on 60m, joten noin kaukaa kuvatuissa (missä näkyy koko ympyrämäinen muodostelma) kuvissa tuo pieni aukko ei välttämättä erotu minnekään.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
En nyt sinänsä ole ymmärtänyt niinkään, että esim. tuo tutkijaryhmä kuvittelisi löytävänsä jonkun lentävän lautasen sieltä tai muuta ns. yliluonnollista.

Näinpä, hieman hitaalla saa käydä, jos tuolta jonkun E.T.:n on oikeasti olettanut löytyvän. Mielenkiintoinen tapaus yhtäkaikki. Kertoo myös omalla tavallaan taas sen, että ihminen tuntee asuinpallonsa lopulta todella heikosti, koska käytännössä se >70% joka on veden alla, on edelleen lähes täysin (muutama prosentti tutkittu) kartoittamatta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Näinpä, hieman hitaalla saa käydä, jos tuolta jonkun E.T.:n on oikeasti olettanut löytyvän. Mielenkiintoinen tapaus yhtäkaikki. Kertoo myös omalla tavallaan taas sen, että ihminen tuntee asuinpallonsa lopulta todella heikosti, koska käytännössä se >70% joka on veden alla, on edelleen lähes täysin (muutama prosentti tutkittu) kartoittamatta.

Kuvaavaa sekin jollain tapaa on, että muista taivaankappaleista esim. Kuu ja Mars on paremmin kartoitettuja mitä maapallon vedenalaiset osat ovat. Valtameristä on tutkittu häviävän pieni osa, joten ei ihme, että moni tutkija on nykyään innoissaan siitä, että hyvinkin usea rikas on ruvennut pistämään rahaa valtamerten tutkintaan valmistamalla erilaisia sukelluslaitteita ja aloittamalla syvänmerensukellukset laajalla rintamalla, James Cameron Deapsea Challenger -aluksellaan oli tämän rynnistyksen aloittajia. Tieteellisiäkin menestyksiä on odotettavissa kunhan kaikki ne mahdollisesti kymmenet eri syvänmerensukellukset saadaan tulevina vuosina toteutettua. Mutta niidenkin jälkeen valtamerten pohjista tunnetaan vain vähäisiä pisteitä sieltä täältä.

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Valtameristä on tutkittu häviävän pieni osa, joten ei ihme, että moni tutkija on nykyään innoissaan siitä, että hyvinkin usea rikas on ruvennut pistämään rahaa valtamerten tutkintaan valmistamalla erilaisia sukelluslaitteita ja aloittamalla syvänmerensukellukset laajalla rintamalla, James Cameron Deapsea Challenger -aluksellaan oli tämän rynnistyksen aloittajia. Tieteellisiäkin menestyksiä on odotettavissa kunhan kaikki ne mahdollisesti kymmenet eri syvänmerensukellukset saadaan tulevina vuosina toteutettua. Mutta niidenkin jälkeen valtamerten pohjista tunnetaan vain vähäisiä pisteitä sieltä täältä.
Aivan. Itseäni kiinnostaa erikoiset löydökset merenpohjasta lähinnä siksi, että sitä aluetta ei tosiaan niin tunneta ja siellä voi olla toistaiseksi tuntemattomiakin ilmiöitä, muodostelmia ja ekosysteemejäkin. En minä ainakaan automaattisesti odota, että sieltä löytyy joku muinainen kadonnut kulttuuri tai joku toisesta maailmasta oleva alus/rakennelma. Jos ihmeen kaupalla löytyy, niin sitten löytyy ja upeata sekin. Tässäkin löydyksessä mietin, että jos siellä olisi joku (luonnollinen) toistaiseksi tuntematon merenpohjan ilmiö tai edes harvinaislaatuinen muodostelma joka kenties voisi kertoa jotakin Itämeren synnystä lisää.

Julkaistu kuvamateriaali ei nyt antanut odottaa mitään järisyttävää jatkossa joka on tietysti pettymys. Ei se, että siellä ei makaa joku UFO.

En tiedä liittyykö tämä enää edes tähän ketjuun. Minua ainakin tätänykyä kiehtoo eniten ihan Maapallon luonnonilmiöt ja kaikki uudet löydökset jotka laajentaa näkemystä tästä meidän suurenmoisesta asuinpaikastamme. En millään usko, että olemme nähneet kaikkea sitä "ihmettä" mitä tämä pallo voi tarjota.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noiden valokuvien perusteella ei tuossa mitään ihmeelistä näyttäisi olevan, mutta onko ne infropunakamerat ja muut tutkat sitten näyttänyt jotain ihmeelisempää mitä tuon möhkäreen sisällä sitten voisi olla. Näin maalikon silmin tuo näyttää joltain kivimöhkäreeltä tai joltain pommilta jonka päälle maata ja multaa tullut, mutta tiedä sitten.. Varmasti tässä myös julkisuutta on haluttu, rahaahan nuo kaipailevat varmasti samanlaisiin tutkimuksiin vaikka tässä ei mitään löytyisikään.

Nykytekniikka kyllä kehittyy siihen tahtiin, että hauska nähdä mitä tuolta merestä vielä löytyy. Tiedä vaikka merestä löytyisi sitä älyllistä elämää ennemmiin kun maapallon ulkopuolellta.. siis jotain vaikka ihmisen kaltaista tai joiden kanssa vai kommunikoida. Varmasti jotain sotaa vielä juurikin noissa merijutuissa jatkossa tullaan näkemään, saattaa vaikkapa ihan seuraava maailmansota lähteä liikkeelle siitä kun taistellaan mikä juttu kuuluu kenellekin maalle kun löydetään jotain merestä. Oma veikkaus muutenkin on jos vaikkapa jotain UFOja on olemassa ja aluksia maapallon päällä ollut niin kyllä niitä meren pohjasta varmaan joskus löydetään, ne voi olla syvällä sillä ei ne varmaan välttämättä ihan muutaman sadan vuoden sisään täälä välttämättä ole ollut. Jos siis jotain joskus on ollut.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Heinäkuun loppupuolella tuli nähtyä ihan mielenkiintoinen valoilmiö. Ihan UFO-kamaa tämä ei ole, mutta vähemmän yleinen tapaus varmaan kuitenkin, en nimittäin 32-vuotiaan elämäni aikana ole toista kertaa vastaavaa havainnut.

Olin tuolloin kesälomaa viettämässä vanhempieni mökillä Kanta-Hämeessä. Siinä sitten illasta istuttiin pihalla grillailemassa avovaimon ja siskoni kanssa. Ihmettelin sitten järven yllä itäisellä taivaalla näkyviä kahta aivan vierekkäin olevaa kirkasta tähteä. Näyttivät vähän siltä kuin kaksi Venusta olisi ollut lähellä toisiaan. Toisetkin ihmettelivät näitä. Katselimme sitten, olisivatko nämä hitaasti liikkuneet alaspäin, mutta varmuutta emme tästä saaneet.

Olin lähdössä mökkiin sisälle hakemaan Lumiaa, johon olen asentanut tähtikartta-sovelluksen. Tarkoituksenani oli katsoa, olisivatko planeetat nyt noinkin lähellä toisiaan. Samalla hetkellä toinen näistä tähdistä sammui. Hieman sen jälkeen toinen näistä himmeni niin paljon, ettei sitä enää meinannut taivaalta erottaa.

Ilmeisesti kyseessä oli avaruusromu joka syöksyi sen verran "kohti", ettei liikettä nähnyt silmällä. Samaan aikaan oli lehdissä juttua, että vähän vastaavampia ja myös selkeästi "ufompia" havaintoja oli tehty etenkin itäisessä Suomessa.

P.S. Olimme käytännössä selviä emmekä käytä mitään muita päihdyttäviä aineita.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Samankaltainen juttu myös itsellä. Joku luonnollinen selityshän tälle on olemassa, mutta n. 2-3 vuotta sitten uutena vuotena sellainen kirkas valkoinen/keltainen pallo meni taivaalla. Ei ollut edes missään älyttömän kaukana horisontissa. Ensin katsoimme tyttöystävän ja isän kanssa, että olisiko joku laukaissut hätäraketin (näytti ihan samalta). Kuitenkin pallo leijaili paikallaan tai korkeintaan ihan vähän eteenpäin. Tätä jatkui minuutin tai hieman kauemminkin. Tuon jälkeen pallo kääntyi toiseen suuntaan ja kiihdytti uskomattoman nopeasti vaakatasossa häviten horisontista..hienon näköinen juttu oli..
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuon jälkeen pallo kääntyi toiseen suuntaan ja kiihdytti uskomattoman nopeasti vaakatasossa häviten horisontista..hienon näköinen juttu oli..

Tuo kuulostaa siinä mielessä rajummalta, koska tuossa pallo on selkeästi muuttanut liikerataansa. Minun tapauksessahan pallot liikkuivat vain yhteen suuntaan.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ilmeisesti kyseessä oli avaruusromu joka syöksyi sen verran "kohti", ettei liikettä nähnyt silmällä.

Epäilen tätä selitystä, ihan mututuntumalta sanoisin, että tuollainen näky ei varmaan montaa sekuntia kestäisi.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Epäilen tätä selitystä, ihan mututuntumalta sanoisin, että tuollainen näky ei varmaan montaa sekuntia kestäisi.

Me katselimme tuota ehkä 15 sekuntia. Saattoi vain olla hyvä ajoitus.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Itse jouduin pari vuotta sitten Betelgeuzesta kotoisin olleiden avaruusolioiden abduktoimaksi. Kaappasivat minut mökin saunapolulta ja veivät tukikohtaansa Saturnuksen kuuhun. En muista enää mikä kuu oli kyseessä, mutta netistä kuvia katsomalla veikkaisin että Japetus.

Halusivat kuulemma kerätä universumin eri rotujen parhaat DNA-näytteet talteen ja olivat valinneet minut ihmisrodun parhaaksi. Olin jo valmis käymään ns. vanttuulla antaakseni tämän näytteen ja kyselin vanhoja Jalluja avuksi, mutta olivat ikävä kyllä jo ottaneet syljestä näytteeni. Ja tuskin niillä niitä Jallujakaan olisi ollut.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Itse jouduin pari vuotta sitten Betelgeuzesta kotoisin olleiden avaruusolioiden abduktoimaksi. Kaappasivat minut mökin saunapolulta ja veivät tukikohtaansa Saturnuksen kuuhun. En muista enää mikä kuu oli kyseessä, mutta netistä kuvia katsomalla veikkaisin että Japetus.

Halusivat kuulemma kerätä universumin eri rotujen parhaat DNA-näytteet talteen ja olivat valinneet minut ihmisrodun parhaaksi. Olin jo valmis käymään ns. vanttuulla antaakseni tämän näytteen ja kyselin vanhoja Jalluja avuksi, mutta olivat ikävä kyllä jo ottaneet syljestä näytteeni. Ja tuskin niillä niitä Jallujakaan olisi ollut.

Missä kohti piti aloittaa nauraminen?
 

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Heinäkuun loppupuolella tuli nähtyä ihan mielenkiintoinen valoilmiö. Ihan UFO-kamaa tämä ei ole, mutta vähemmän yleinen tapaus varmaan kuitenkin, en nimittäin 32-vuotiaan elämäni aikana ole toista kertaa vastaavaa havainnut.

Olin tuolloin kesälomaa viettämässä vanhempieni mökillä Kanta-Hämeessä. Siinä sitten illasta istuttiin pihalla grillailemassa avovaimon ja siskoni kanssa. Ihmettelin sitten järven yllä itäisellä taivaalla näkyviä kahta aivan vierekkäin olevaa kirkasta tähteä. Näyttivät vähän siltä kuin kaksi Venusta olisi ollut lähellä toisiaan. Toisetkin ihmettelivät näitä. Katselimme sitten, olisivatko nämä hitaasti liikkuneet alaspäin, mutta varmuutta emme tästä saaneet.

Olin lähdössä mökkiin sisälle hakemaan Lumiaa, johon olen asentanut tähtikartta-sovelluksen. Tarkoituksenani oli katsoa, olisivatko planeetat nyt noinkin lähellä toisiaan. Samalla hetkellä toinen näistä tähdistä sammui. Hieman sen jälkeen toinen näistä himmeni niin paljon, ettei sitä enää meinannut taivaalta erottaa.

Ilmeisesti kyseessä oli avaruusromu joka syöksyi sen verran "kohti", ettei liikettä nähnyt silmällä. Samaan aikaan oli lehdissä juttua, että vähän vastaavampia ja myös selkeästi "ufompia" havaintoja oli tehty etenkin itäisessä Suomessa.

P.S. Olimme käytännössä selviä emmekä käytä mitään muita päihdyttäviä aineita.
Voisi hyvin olla laskeutuvan lentokoneen valot. Valot sammuivat/himmenivät, kun lentokone kääntyi.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Voisi hyvin olla laskeutuvan lentokoneen valot. Valot sammuivat/himmenivät, kun lentokone kääntyi.

En oikein jaksa uskoa... oli noilla kuitenkin sen verran matkaa. Eivätkä ne käytännössä liikkuneet mitenkään. Toisaalta tuossa suunnassa ei ole yhtään lentokenttää oikeastaan lähimaillakaan.

Major Jullille tiedoksi, että vaikka täällä kirjoitankin havainnoistani tosissaan, niin mihinkään humanoidien hyökkäyksiin tai muihin omituisuuksiin en usko. Luonnollista selitystä tälle haen, kun skeptikko-insinöörin vähän kuuluukin.
 

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En oikein jaksa uskoa... oli noilla kuitenkin sen verran matkaa. Eivätkä ne käytännössä liikkuneet mitenkään. Toisaalta tuossa suunnassa ei ole yhtään lentokenttää oikeastaan lähimaillakaan.

Major Jullille tiedoksi, että vaikka täällä kirjoitankin havainnoistani tosissaan, niin mihinkään humanoidien hyökkäyksiin tai muihin omituisuuksiin en usko. Luonnollista selitystä tälle haen, kun skeptikko-insinöörin vähän kuuluukin.
Ok. Tuli vaan mieleen, kun vastaavanlaiseen ilmiöön olen myös törmännyt myöhään illalla tai yöllä. Yksi tai kaksi kirkasta valoa taivaalla, jotka eivät näyttäisi liikkuvan mihinkään ja sitten valo vain katoaa. Aluksi vähän ihmettelin, ennen kuin tajusin, että parvekkeeni on kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Kun lentokone lähestyy kenttää sopivasta suunnasta, niin valo näkyy kirkkaana taivaalla ja jos koneita on tulossa kaksi peräkkäin, niin näyttää, kuin siinä on kaksi valopistettä vierekkäin. Kun toinen lentokone muuttaa suuntaa, niin valo nopeasti himmenee ja katoaa ja takimmaisen koneen valo jää vielä "leijumaan" paikalleen. Helsinki-Vantaalle on siis matkaa noin 40-50 kilometriä.

Lentokoneet saattavat kyllä olla myös lähempänä odottamassa omaa laskeutumisvuoroaan ja kierrellä ympyrää hieman lähempänäkin, jos ei kuullosta uskottavalta, että valot noin kaukaa näkyisivät. Joskus on täälläkin pari lentokonetta lennellyt kehään aivan helvetin matalalla, ennen kuin ovat jatkaneet matkaa kohti lentokenttää.

edit. Ja todellakin olet oikeassa ketjussa. UFO:han tuo niin kauan on, ennen kuin ne lentävät objektit tunnistetaan.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Jokaisen vakavissaan tähän ketjuun kirjoitetun viestin kohdalla.

Häh? Ainakin itse pidän itseäni skeptikkona, mutta kyllähän ilmakehässä tapahtuu vaikka mitä kummallisia juttuja, joita ei suoralta kädeltä voi tunnistaa. Avaruusolioiden kruisailun todistaminen olisi sentään äärimmäisen epätodennäköistä, mutta ihan hienoja ja mystiseltäkin vaikuttavia ilmiöitä voi silti bongailla.

Mielenkiintoisista tapauksista mainittakoon esim. "Paasselän pirut" ja vaikkapa Hessdalenissa Norjassa havaitut ja dokumentoidut valoilmiöt. Liekö sukua maanjäristysvaloille, joille niillekään ei vielä tiedetä selitystä.

Humanoidimetsästäjät sitten erikseen. Olisihan se toki hienoa, jos poikkeaisivat jostain muusta tähtijärjestelmästä hörppäämässä tummapaahtoista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös