Lontoon olympialaiset 2012

  • 69 781
  • 304
Urheilulehti nostaa Kinnusen näiden Lontoon kisojen Suomen suurimpien mitalitoivojen joukkoon ja jopa kultamitalin suhteen.

Koomisinta tuossa UL:n listassa on minusta se, että Satu Mäkelä-Nummela (jonka kultamitalikerroin on markkinoilla yleisesti pienin kaikista suomalaisurheilijoista) on UL:n mitaliehdokaslistalla sijalla 17. Sadun edeltä löytyy UL:n rankingissa mm. sellainen "mitalitoivo" kuin Minna Nikkanen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olympialähetyksistä tuli mieleen että mikähän Suomen taso on maailmalla maahockeyssä? Sen verran googlettelin että sm-sarjaa täällä kuitenkin pelataan vaikken ole koskaan mitään juttua suomalaisesta maahockeystä kuullut tai nähnytkään. Rekisteröityjä pelaajia ilmeisesti noin tuhat. Maahockeyhän on kansainvälisesti aika suosittukin laji, miksi se ei Suomessa ole ottanut tuulta siipiensä alle? Kenttiäkin löytyisi kyllä koska eikös tuota ihan perinteisellä hiekkatekonurmella pelata? Sama alusta siis kuin pesäpallollakin joten maahockey kentän voisi kai hyvin yhdistää pesiskenttään.

Suomessahan on mailapelikulttuuria aina ollut ja Suomi pärjää niin jääkiekossa, jääpallossa kuin salibandyssakin kansainvälisesti todella hyvin. Miksei siis voisi pärjätä myös maahockeyssä joka on melko lähellä jääpalloa ja salibandyä pelillisesti? Pelaajia pitäisi vain saada lisää ja suosiota kasvatettua.
 
Suomessahan on mailapelikulttuuria aina ollut ja Suomi pärjää niin jääkiekossa, jääpallossa kuin salibandyssakin kansainvälisesti todella hyvin. Miksei siis voisi pärjätä myös maahockeyssä joka on melko lähellä jääpalloa ja salibandyä pelillisesti.

Ehkä siksi, että kilpailu maahockeyssa taitaa olla aika paljon kovempaa ainakin jääpalloon ja salibandyyn verrattuna, ja jääkiekon valta-asemaa ei Suomessa horjuta kukaan.

Suomalaiset pesäpalloilijatkin taisivat joskus baseballin ollessa olympialaji havahtua siihen, että tuoltahan se olympiamitali on helppo käydä kumartamassa pois. Pesäpalloilijoista koottiin sitten joukkue johonkin kansainväliseen turnaukseen, mutta pelit eivät menneetkään ihan kuten elokuvissa.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihmettelen tätä tällä palstalla käytyä keskustelua siitä, miten Pohjois-Korean urheilijoille jotenkin kisojen aikana "paljastuisi", mitä kaikkea kivaa länsimaista löytyy.

Varmasti kaikki maan näkyvät urheilijat omaavat etuoikeutetun aseman myös kotimaassaan ja ovat siten omalta osaltaan vain pönkittämässä ja tukevoittamassa oman maansa rehottavaa korruptiota ja ennen kaikkea synkkää yhteiskuntajärjestelmää.

Niin, en mikään pohjoiskorealaisten asioiden erityisasiantuntija ole. Ehkä se sitten on noin selvää. Ainakin neuvostoliittolaisen kommunismin piiriin välittömästi tai välillisesti kuuluneet jääkiekkoilijat alkoivat haluta länteen, kun se Lada ei vain riittänyt.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Viitisenkymmentäyksi lajia on takana ja tässä kisojen aikana olen seurannut Sports Illustratedin mitaliveikkausten (joista puuttui tosin yksi kilpailu) etenemistä.

20 kultamitalistia on osunut kohdalleen ja 12 kertaa veikattu voittaja on ollut toinen tai kolmas. 14 kertaa olympiavoittaja on ollut joko hopealle tai pronssille veikattu.

Ainoa täysosuma (eli kolme oikein oikeassa järjestyksessä) naisten skeetissä, katastrofit (kukaan veikatuista ei saanut mitalia) miesten skeetissä, naisten 52-kiloisten judossa, miesten säilä- sekä floretti- ja naisten kalpamiekkailussa, miesten maantiepyöräilyssä sekä miesten kymmenen metrin pariuimahypyissä. (jossa mukana oleva kiinalaispari oli ilmeisesti vaihtunut aika viime hetkillä)
 

TKH

Jäsen
Miten Pohjois-Korealaisia, esim. painonnostajia testataan ympäri vuoden? Käsittääkseni ulkomaisilla ei ole hirveästi asiaa maahaan moisia operaatioita tekemään.

Niin, en tiedä eroaako P-Koreassa järjestetty testaus jollain tavalla muista maista, mutta asiahan on valitettavasti edelleen niin, että kaikissa maissa testauksen tekee vain ja ainoastaan maan oma anti-dopingliitto. Eli mikään kansainvälinen testausryhmä ei siis käy tekemässä esimerkiksi Jenkeissä omia testauksia, mikäli olet näin luullut. Sitähän olisi toivonut, että WADA olisi luonut oman itsenäisen testauksen sen jälkeen kun lopullisesti selvisi Jenkkien järjestelmällinen douppaus sekä se, kuinka maan oma anti-dopingliitto peitteli käryt. Ei WADAlla kuitenkaan edelleenkään ole minkäänlaista omaa testausta. En sitten tiedä onko kyse rahasta vai enemmänkin siitä, että joku tai jotkut maat ovat kulisseissa ilmoittaneet etteivät tule sitä sallimaan. Voisi ajatella, että edes muutaman WADAn oman testausryhmän olemassaolo, joilla tehtäisiin siis ko. maan liitolle ilmoittamatta oikeita yllätystestejä ympäri vuoden vain ja ainoastaan suurimmille mitalisuosikeille, voisi toimia aika hyvin pelotteena niitä valtioita vastaan, joiden omaan testaustoimintaan ei voida luottaa. Tosin geenidopingista tai THG:n tyyppisistä uusista aineista ei jäisi edelleenkään kiinni, vaikka yllätystestiin joutuisikin. Joka tapauksessa tällä hetkellä vain ja ainoastaan ulkomailla kilpailessa urheilijat altistuvat sen maan anti-doping-liiton testaukselle, jossa kisa käydään. Omassa maassa testauksen tekee siis aina oma liitto.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Miten Pohjois-Korealaisia, esim. painonnostajia testataan ympäri vuoden? Käsittääkseni ulkomaisilla ei ole hirveästi asiaa maahaan moisia operaatioita tekemään.

Tämä on kyllä ongelma, koska tuollaisissa diktatuurisissa maissa paikallista doping toimistoa pystyy kyllä helposti manipuloimaan. Hyvä esimerkki on Valko-Venäjä jonka heittolajien edustajat on maailman kärkeä, mutta kilpailevat pääasiassaan vain kotimaassaan (poislukien arvokisat). Tällä hetkellä moukarin maailmantilaston ykkösmies Ivan Tikhon ei ole tällä kaudella muualla kuin kotimaassa heitellyt ja mies vapautui pari vuotta sitten kilpailukiellosta doping tapauksen johdosta. Muita tälläisiä tapauksia kuten Mikhnevich kuulassa ja Devjatovski moukarissa, jotka kilpailevat vain kotimaassaan ja joilla doping historia (Devjatovski ei kuitenkaan Lontoossa ole). Voin kertoa ettei paljoa löydy luottoa Valko-Venäjän doping vastaiselle toiminnalle, kun herrat vain viskoo kotimaassaan ja aika kovalla prosentilla jää kiinni kun tulee arvokisoihin. Mielestäni WADA voisi ottaa tälläisiin tapauksen tiukan linjan ja sanoa Valko-Venäjälle ja Pohjois-Korealle sun muille, että päästää kansainvälisen doping ryhmän vähän tutkimaan, muuten pistetään maa pannaan.
 

Balrog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erilliset saarekkeet

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Naisten sulkapallossa oli ilmeisesti jonkinlainen skandaali, kiinalaisia, korealaisia ja indonesialaisia pelaajia diskattiin kun he yrittivät tahallaan hävitä otteluita, nelinpelijoukkueet yrittivät näköjään taktikoida itselleen helpompia vastustajia häviämällä tahallaan lohkovaiheen ottelun.

Tässä lyhyt klippi tuosta kiinalaisten pelistä, kovalla tsempillä vedetään.

Asiasta toiseen: törmäsin tänään yrittäessäni katsoa EBU:n kisastreamejä "Authentication failed"-ilmoitukseen, jota on jo aiemminkin tässä ketjussa puitu. Onko kukaan löytänyt ratkaisua tuohon? Itse olen Firefox 14.0.1:llä ja DNA/Welholla liikkeellä, ilman mainosblokkereita. En ole aiemmin vastaavaa virheilmoitusta muilla videosaiteilla nähnyt.
 
Viimeksi muokattu:

TKH

Jäsen
Hyvä esimerkki on Valko-Venäjä jonka heittolajien edustajat on maailman kärkeä, mutta kilpailevat pääasiassaan vain kotimaassaan (poislukien arvokisat).

Osittain tämä pitää paikkansa. Tosin luetettavan arvion tekemistä varten pitäisi olla luotettavaa tietoa siitä kuinka haluttuja valko-venäläiset työntäjät tai heittäjät ovat esimerkiksi Timanttiliigassa. Jos järjestäjät ei niitä sinne halua, niin ei kai niitä siellä silloin näy. Tai jos niille ei suostuta kunnolla maksamaan tulosta, niin tuskin niitä kisoihin osallistuminen silloinkaan hirveästi kiinnostaa. Todellisuus nyt kuitenkin lienee se, että valko-venäläiset tuskin ovat halutuinpien urheilijoiden listan kärjessä. Ostapchuk on esimerkiksi heittänyt tänä kesänä Roomassa ja Dohassa, eli on päässyt ja halunnut pariin kisaan osallistua, mutta Tikhonia tuskin olisi kisoihin huolittu, vaikka olisi halunnutkin. Mikäli Tikhon vie Lontoossa kultaa, niin mielenkiintoista nähdä heittääkö se sen jälkeen jossakin Timanttiliigassa. Monessako kisassa olet muuten nähnyt Cantwellin tänä kesänä? No Shanghai toukokuun puolessavälissä on ainut P-Amerikan ulkopuolinen kisa. Hoffa oli Shanghain kisan lisäksi vain Lontoossa. Whiting kisasi toukokuun alussa pari kisaa, mutta on sen jälkeen viettänyt tiukasti aikaa vain Jenkeissä. Samoin esimerkiksi Allyson Felix kisasi vain kaksi kisaa ulkomailla aivan toukokuun alussa, mutta seuraava ulkomaan kisa olikin vasta Monacossa juostu viesti reilu viikko sitten. Eli eipä Ostapchuk nyt ainakaan näytä eroavan mitenkään esimerkiksi mainituista Jenkeistä. Tämä huolimatta siitä, että Jenkeillä on takuulla paljon enemmän kysyntää kisoihin kuin valko-venäläisillä. Mikhnevich on muuten ollut loukkaantuneena. Viime vuonna kisasi Eugenessa, Tukholmassa ja Lausannessa ennen Daegun MM-kisoja, eli ei sekään nyt aivan täysin vain kotimaassaan kisaa.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Alkais jo se yleisurheilu huoh...
 

Kalzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Edmonton Oilers
Naisten sulkapallossa oli ilmeisesti jonkinlainen skandaali, kiinalaisia, korealaisia ja indonesialaisia pelaajia diskattiin kun he yrittivät tahallaan hävitä otteluita, nelinpelijoukkueet yrittivät näköjään taktikoida itselleen helpompia vastustajia häviämällä tahallaan lohkovaiheen ottelun.

NBC:n olympiasivujen juttu aiheesta:

http://www.nbcolympics.com/news-blogs/badminton/all-eight-women-disqualified-for-throwing-badminton-matches.html

Keljuttavaa tuollainen lusmuilu, mutta enpä kyllä olisi diskannut, muuttanut vain sääntöjä seuraaviin kisoihin. Lohkovaihe harvoin toimii, lätkässäkin paljon samanlaista lusmuilua. Lähinnä fudiksen 4 joukkueen yksinkertaiset lohkot samanaikaisine päätösotteluineen toimivat. Joten ei muuta kuin alkulohkot pois ja pudotuspeli heti käyntiin!
 

Fordél

Jäsen
Kova ratkaisu sulkea pois sulkkisparit kun eivät pelanneet matsia täysillä vaan hävisivät tahallaan. Ainoa keille nuo tekivät hallaa oli maksanut yleisö. Toki vedonlyöntiinkin aiheuttivat ongelmaa. Muutenhan tossa ei periaatteessa ole ongelmaa ja tämän lohkosysteemin myötä tällainen toiminta on tavallaan ymmärrettävää. Kaj Kunnaskin puolusti ihan hyvin näitä pelaajia todeten, että kaiken toiminnan takana on kuitenkin halu voittaa olympiakultaa. Jonkinlainen vertaus voidaan Kunnaksen mukaan vetää vaikka Usain Boltiin, joka ei vedä täysillä. Toisaalta ero Boltiin tulee siinä, että hän sentään voittaa vaikka himmailee eli sikäli vertaus ei mielestäni toimi. En tiedä, vaikea juttu ja seuraavissa olympialaisissa nämä lohkovaiheet jää varmasti pois.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ehkä Bolt voittaa alkueränsä lopun löysäillessäänkin, mutta pidempien juoksumatkojen erissä ei kyllä nähdä yleensä mitään kilpailua voitosta jos kärkiryhmästä kaikki menevät joka tapauksessa jatkoon. Ja kyllä myös satasella silloin tällöin alkuerissä lopun löysäilijä putoaakin kakkoseksi erässään, eikä häntä haittaa asia pätkääkään.


Kova ratkaisu. Paljoa vaivaahan ei olisi vaatinut naamioida häviäminen hieman paremmin, mutta pohjimmiltaan syy on näihin kisoihin tulleessa lohkosysteemissä. Kaksinpelissä sentään lohkosta vain voittaja jatkoi, joten molemmat lohko-ottelut piti vetää täysillä, mutta nelinpelissä ilmeisesti lohkosta jatkoi useampi pari, joten paikka jatkossa saattoi varmistua ennen viimeistä ottelua.


Eiköhän lohkosysteemi kuopata Rioon mennessä.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Kaj Kunnaskin puolusti ihan hyvin näitä pelaajia todeten, että kaiken toiminnan takana on kuitenkin halu voittaa olympiakultaa.
Tässä on mielestäni koko farssin ydin: Jos tarkoituksena on voittaa olympiakulta, miksi lähdetään varomaan kovempia vastustajia, kun heidät on kuitenkin kaadettava jossain vaiheessa.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Ehkä Bolt voittaa alkueränsä lopun löysäillessäänkin, mutta pidempien juoksumatkojen erissä ei kyllä nähdä yleensä mitään kilpailua voitosta jos kärkiryhmästä kaikki menevät joka tapauksessa jatkoon. Ja kyllä myös satasella silloin tällöin alkuerissä lopun löysäilijä putoaakin kakkoseksi erässään, eikä häntä haittaa asia pätkääkään.

Toisaalta, eipä hän saa löysäilystä mitään hyötyä itselleenkään, toisin kuin nämä sankarit. Minusta tahallaan häviäminen on aina kuvottavaa, ja siksi tämä koko skenaario kieltämättä hieman kiherryttääkin. Loistava ja isoja kiveksiä vaatinut ratkaisu järjestäjiltä.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Tässä on mielestäni koko farssin ydin: Jos tarkoituksena on voittaa olympiakulta, miksi lähdetään varomaan kovempia vastustajia, kun heidät on kuitenkin kaadettava jossain vaiheessa.

Toki se pronssikin voi lohduttaa ja olla osatavoite, jos finaalin ei pääse. Samalla kaikki mahdollinen energia, jonka ennen finaalia voi säästää on plussaa. Mahdollista on myös, että pahin haastaja loukkaantuu tai kompuroi ja mielellään tätä keskinäistä kohtaamista kaikessa urheilussa pyritään siirtämään mahdollisimman myöhäiseen vaiheeseen turnauksessa.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tässä on mielestäni koko farssin ydin: Jos tarkoituksena on voittaa olympiakulta, miksi lähdetään varomaan kovempia vastustajia, kun heidät on kuitenkin kaadettava jossain vaiheessa.
Sinne finaaliin on kuitenkin ensin päästävä ja se onnistuu parhaiten heikompia mahdollisia vastustajia vastaan. Siellä sitten voi olla vaikka kuinka altavastaajana, koska yksittäisessä pelissä voi käydä miten tahansa.

Toki näin voi käydä myös aiemmassa vaiheessa, mutta kyllähän nyt idioottikin tajuaa, että mitä helpommalla finaaliin pääsee, sitä paremmat mahdollisuudet voittoon on. Jo senkin takia, että kaikki bensa ei ole kulunut matkalla sinne.
 
Jotenkin tässä sulkapalloskandaalissa heijastuu nyt se fakta, että nyt on ensimmäistä kertaa käytössä tämä uusi turnausformaatti, jossa on nämä alkulohkot. Kautta historian sulkapallo on ollut laji (siinä missä tenniskin), jossa voitolla jatkat turnausta ja tappiolla turnaus päättyy. Aiemmin ei ole tarvinnut tällaisista tahallaan häviämisistä välittää ja nyt kun sellaista nähtiin, niin kansainvälisellä liitolla meni sormi suuhun ja päädyttiin tällaiseen paniikkiratkaisuun. Itse olen sitä mieltä, että jos järjestelmä sen sallii, niin mikä estää häviämästä tahallaan? Näkeehän niitä ihan joka lajissa kun haetaan parasta mahdollista vastustajaa. Tottakai se on hyvän urheiluhengen vastaista etenkin noinkin räikeä toiminta ja harmillista varsinkin maksavia katsojille kohtaan, mutta entäs sitten? Systeemi antaa mahdollisuuden tähän, joten hölmöä se olisi olla käyttämättä. Tai tässä kohtaa pitäisi kai sanoa, että systeemi ei sittenkään antanut mahdollista tähän kun joukkueet suljettiin ulos turnauksesta. Eli rankaiskaa systeemiä, ei urheilijoita. Toki tämä on nyt myöhäistä kun syylliset on jo tuomittu ja lähetetty turnauksesta kotiin. Voi olla, että tämä turnausformaatti jää yksien kisojen kokeiluksi.

Toki täytyy sanoa, että sen verran mitä tuota sulkapallopelleilyä näin, niin ehkä tuo oli ihan oikein noille pelleilijöille. Tahallaan häviämisenkin voi tehdä tyylillä. Kysykää vaikka ruotsalaisilta. Yhtä tuomittavaa tai hyväksyttävää molemmat, mutta esittäisivät edes pelaavansa. Puolivaloilla pelaaminen menee suuren yleisön silmissä vielä läpi, mutta tahallaan epäonnistuminen ei. Vai mitä sanoisitte siitä, että jääkiekossa joukkueet alkaisivat latoa kilpaa omia maaleja välttääkseen voiton? Siitähän tuossa sulkapallossa oli kyse.
 
Viimeksi muokattu:

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Käytännössähän tässä sulkapalloepisodissa edustettiin omaa isänmaata loppuun asti, eli pyrittiin takaamaan mahdollisuus mahdollisimman moneen mitaliin, enkä ainakaan itse pidä sitä aivan kunniattomana taka-ajatuksena. Toteutus oli vain aika räikeä, mutta missä senkin raja sitten menee?
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tässä on mielestäni koko farssin ydin: Jos tarkoituksena on voittaa olympiakulta, miksi lähdetään varomaan kovempia vastustajia, kun heidät on kuitenkin kaadettava jossain vaiheessa.

Olisitko edelleen sitä mieltä, jos Suomi seuraavien Olympialaisten alkulohkossa voitolla Slovakiasta (en nyt ole muista tulevien kisojen lohkoja eli niistä lohkoista ei tartte hirnua) ja saisi puolivälieriin vastaansa Kanadan. Kun taas vaikka häviöllä vastaan tulisi Tsekki. Hyväksitköisi sinä tuolloin mahdollisen tahallisen tappion?

Omasta mielestäni, jos tavoitteena kisoissa on vain voitto ja jos tappio jossain alkulohkon vaiheessa parantaa mahdollisuuksia siihen olympiakultaan niin sitten se tappio on otettava. Vaikka omatuntoa kuinka soimaisi. Vika on järjestelmässä, jos se mahdollistaa tämän kaltaiset mahdollisuudet taktisiin tappiohin.

Toki tässä tapauksessa pelaajat olisivat vähän voinneet peitellä tota koska homma paistoi liian selvästi läpi.

Pitäisikö Bolt sitten vaikka sulkea kisoista, jos jossain alkuerissä juoksee vain toiseksi, koska höllää lopussa? Toivottavasti päätös kisoista sulkemisesta perutaan ja annetaan vastaavasti lajiliitoille jonkinlainen sakko vaikka.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Mahtava päätös. Jos joku pykälä on olemassa minkä vuoksi pelaajat voidaan sulkea kisoista, pitäisi heidän se tietää - sekä luonnollisesti pelata sääntöjen mukaan. Tuomari huomauttikin asiasta eikä ollut mitään vaikutusta. Ärsyttävä asenne mennä tahallaan häviämään peliä vain sen takia, että vältetään oman maan vastustajat. Ja kun edelliset ei onnistuneet ottelua häviämään yrittivät toiset samaa toisessa pelissä. Ihan oikein, että velmuilu kiellettiin ja nyt saavat syyttää itseään mitalittomuudesta. Kerrankin kun jotkut muut kuin aasialaiset katsovat sulkapalloa, on siinä näyteikkunassa pilattava miljoonien kokemus perseilemällä tuolla tavoin. Varmasti jäi vähemmän seuraaville negatiivinen kuva koko lajista. Sanoisin tuota toimintaa itseä jalkaan ampumiseksi.

Bolt on huono esimerkki vertailusta kun ei saavuta mitään toiseksi jäämisellään alkuerissä. Korkeintaan säästää energiaa.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Ei tähän sulkapallosirkukseen ole tietenkään oikeaa vastausta. Toisaalta myhäilen ylimielisten aasialaisten käytökselle ja yhtäältä pahoittelen surkeaa turnausjärjestelmää, joka mahdollistaa tällaisen kikkailun.

Mietin tuossa, että jos tämä lohkovaihe halutaan olympialaisissa säilyttää, pudotuspelien otteluparit voitaisiin kylmästi arpoa kaikkien jatkoonmenijöiden joukosta. Eli ei ole väliä, sijoitutko lohkossasi ensimmäiseksi vai toiseksi, sillä arpa ratkaisee kuitenkin. Pääasia ettei jää lohkonsa viimeiseksi ja putoa näin joka tapauksessa. Toki tässäkin systeemissä tulee mahdollisesti yksi turha ottelu, jos A ja B ovat kummatkin voittaneet kilpailija C:n, heidän keskinäisellä ottelulla ei ole enää merkitystä. Tämä matsi voitaisiin vaikka vedonlyöntivilpin ehkäisemiseksi jättää pelaamatta kokonaan ihan sääntöjen puitteissa. Kummatkin suoraan jatkoon ja vastustaja arpalipulla pudotuspeleihin. Jos halutaan välttää parhaimpien pelaajien kohtaaminen heti ensimmäisellä kierroksella, voidaan kärkipään kaverit laittaa yhteen koriin ja alemman rankingin pelaajat toiseen.
 

#76

Jäsen
Kova ratkaisu sulkea pois sulkkisparit kun eivät pelanneet matsia täysillä vaan hävisivät tahallaan. Ainoa keille nuo tekivät hallaa oli maksanut yleisö. Toki vedonlyöntiinkin aiheuttivat ongelmaa. Muutenhan tossa ei periaatteessa ole ongelmaa ja tämän lohkosysteemin myötä tällainen toiminta on tavallaan ymmärrettävää. Kaj Kunnaskin puolusti ihan hyvin näitä pelaajia todeten, että kaiken toiminnan takana on kuitenkin halu voittaa olympiakultaa.
Toisaalta aamun Hesarissa kerrottiin ottelun tuomarin varoittaneen pelaajia ottelun aikana heidän toiminnastaan, joten ihan puskasta ei rangaistus tule.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös