Hockey Hall Of Fame

  • 101 162
  • 394

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Hienoa saada vihdoista viimein Bure Hall of Fameen! Tätä on odotettu pitkään ja se on aina juhlan paikka kun oma idoli saa tällaisen kunnian! Onnittelut tietenkin myös Oatesille, Sakicille ja Sundinille, mutta Bure on kuitenkin minulle aina se maailman kovin jätkä.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Sakic: Selvääkin selvempi homma.

Bure: Vihdoin!

Oates: Kuuluu halliin. Hyvä valinta.

Sundin: Kuuluu halliin, mutta olisi voinut odottaa vähän aikaa.

Shanahan: Jonain päivänä mukaan, mutta ihan oikein, että saa odottaa.

Lindros: Eric sisään!

Makarov: Sergei kanssa!
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jep, ihmeellistä että kansainvälisessä internetissä joku jaksaa brovosoitua ja suuttua Shanahanin jättämisestä vielä ulkopuolelle. Jumalauta herra lopetti pelaamisen n. kolme viikkoa sitten, varmaan munasuojatkaan eivät ole edes ehtineet kuivaa vielä (unohti myös mustat sukat lätkäkassiin märkänä, urgh!).

Vaan enpä tiedä mitä ne Makarovin suhteen tekevät!? NHL saattaa sooloilla.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Pavel Bure, aivan mahtavaa!
Tämä olisi pitänyt tapahtua jo kauan sitten. Mielestäni HHOF on jossain määrin yliarvostanut pelaajia, jotka ovat vain pelanneet pitkään, olematta koskaan mitään vaikkapa oman pelipaikkansa top 5 pelaajia maailmassa. Bure sen sijaan oli piikissään aivan maailman kärkeä ja yksi jännittävimmistä pelaajista seurata, sellainen ”perse ylös penkistä” -efekti näkyi katsomossa aina kun Bure sai kiekon.

Youtube:
Pavel Bure Highlights Part 1

Pavel Bure Highlights Part 2

Pavel Bure Highlights Part 3
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Mikäs tuossa dynaamisessa venäläisessä taskuraketti Buressa on sellaista, että hän ansaitsee HHOF:n valinnan? Kyllähän minäkin henkeä pidätellen katsoin hänen pyrähdyksiään NHL:ssä, tai vaikkapa Suomea vastaan tehtyä 5 maalia olympialaisissa, mutta kun katsoo noita numeroita ja statistiikkaa, niin kyllä nuo loukkaantumiset pilasivat HHOF:n arvoisen uran. Jos hän olisi selvinnyt samalla tasolla 15 vuottakin, niin sitten ehkä HHOF:ään, mutta tuo ura jäi vähän niin kuin pyrähdykseksi, varsinkin NHL:ssä. Valitaanko vaikka Jim Carey HHOF:ään myös?
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Mikäs tuossa dynaamisessa venäläisessä taskuraketti Buressa on sellaista, että hän ansaitsee HHOF:n valinnan?
Koska hän oli yksi parhaista. Minä arvostan erityisesti sitä. Pitkä ura on etu, mutta sen ei mielestäni pidä olla edellytys valinnalle. Periaatteessa minulle riittäisi pelaaja, joka pelaisi vaikka vain yhden kauden NHL:ssä/kansainvälisellä huipulla, mutta dominoisi tuolla kaudella. Buren ura oli aivan tarpeeksi pitkä. Kun ajattelen 90-luvun jääkiekkoa, mieleen tulevat ensimmäisinä Eric Lindros, Dominik Hasek ja Pavel Bure. Kyllä, ennen Selännettä, Gilmouria, Lemieux'ta, Gretzkyä...
 
Suosikkijoukkue
Canucks
No ei se Bure nyt mikään yhden kauden ihme sentään ollut:
Runkosarja: 702 peliä 437 maalia 342 syöttöä 779 pistettä 484 jäähyminuuttia
Playoffit: 64 peliä 35 maalia 35 syöttöä 70 pistettä 74 jäähyminuuttia

- Viisi yli 50-maalin kautta
- Peräkkäiset 60-maalin kaudet, muut pelaajat, jotka tähän ovat NHL:ssä pystyneet ovat: Phil Esposito, Mike Bossy, Jari Kurri, Wayne Gretzky, Steve Yzerman, Brett Hull ja Mario Lemieux. Buren jälkeen tähän ei ole pystynyt kukaan.

Ja:
NHL Leaders career
Rank Player Goals/Game
1. Mike Bossy 0.762
2. Cy Denneny 0.756
3. Mario Lemieux 0.754
4. Babe Dye 0.742
5. Pavel Bure 0.623
6. Alex Ovechkin 0.613
7. Wayne Gretzky 0.601
8. Brett Hull 0.584
9. Bobby Hull 0.574
10. Tim Kerr 0.565

Jim Carey, c’mon, pelkäääkkö sie että tuomittevat kommarina putkaan teitin siellä ameeriikassa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
- Sakic oli ihan saletti homma. Yksi kaikkien aikojen kapteeneista, joka voitti lähes kaiken urallaan mitä voi. 2 x Stanley cup, Olympiakulta, MM-kulta, World Cup, U20 MM-kulta. Lempinimi "Mr. Clutch" ei ole todellakaan tuulesta temmattu, vaan Joe oli parhaimmillaan ratkaisupaikoissa. Todellinen herrasmies ja persoonaltaan yksi pidetyimmistä ammatilaisista.

- Bure. Vihdoinkin Bure saadaan sinne minne kuuluu. Yksi näyttävimmistä pelaajista jääkiekon historiassa. Maalimäärät oli huikeita ja varsinkin kun vertaa Floridan aikoja, kun mies veti yksin koko joukkuetta perässään ja teki nuo maalimäärät liigan ajanjaksolla, joka oli historian vähämaalisinta aikaa. Valitettavasti ne polvet oli heikot.

- Oates. Yksi kaikkien aikojen kapelimestareista. Todellinen syöttökone. Ajanjaksollaan NHL:n toisiksi paras pelintekijä heti Väinön jälkeen. Ja ne syötöt, voi että ne oli maukkaita. Teki muista parempia ja ehkä hivenen aliarvostettukin. Kuitenkin teki Hullista päälle 70 maalin miehen kolmena kautena putkeen (parhaimmillaan se legendaarinen 86 maalia). Ilman Oatesia Brettin paras saldo oli 57 maalia. Neely oli 50 maalin mies ennen Oatesia, mutta Oates tarjoili Neelylle sen legendaarisen "49 pelissä 50 maalia" kauden. Voitti myös vanhimpana pelaajana syöttöpörssin (39 vuotiaana). Neely ja Hull siellä jo on, joten hyvä että maestrokin pääsi vihdoin perille Tänään on oikea tuplajuhal Adamille, sillä aikaisemmin tänään mies valittiin Washingtonin pääkäskyttäjäksi. Tupla onnea Oatesille, varmasti ikimuistoinen päivä.

- Sundin. Tuo aina vaarallinen suomentappaja. Isokokoinen ja pelottavan taitava. Suoraan sanottuna aina maajoukkuepelejä katsellessa pelkäsin miestä. Huikea ura Torontossa, josta jäi silaus puuttumaan, mutta kansainvälisesti kelpo ura.

Todellakin oikeat valinnat tuli ja täytyy olla onnellinen.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No makuasioitahan nämä kuten nuo NHL palkintojen valinnatkin. Siellä minulle kelpasi kyllä pelkkä yhden kauden pisteiden teko Karlssonin Norris-valinnalle, mutta täällä HHOF:ssä taas muutaman kauden piste- ja varsinkin maalitehtailu ei kelpaa. Olisi nyt latonut kymmenellä kaudella yli 40 maalia tai edes yli 30, niin sitten ehkä harkitsisin hänen valintaansa. No, eihän moiseen ole kyennyt edes Teemu, silti pidän hänen valintaansa varmana heti ensimmäisellä kerralla kun on kelvollinen. Mutta kun Bure ei tehnyt edes yli 20 maalia kymmenellä runkosarjakaudella. Mutta nämä ovat vähän sellaisia "musta tuntuu" -juttuja, koska selviä kriteereitä valinnalle ei ole olemassa.

Moustache Dave #44 kirjoitti:
Jim Carey, c’mon, pelkäääkkö sie että tuomittevat kommarina putkaan teitin siellä ameeriikassa.
Nyt meni jo meikäläisen tajunnan yli, onko tämä jotenkin koomikko Jim Carreyn kautta väännetty vitsi?
 

tuuriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Bayern, Berliinin joukkueet , Saksa
Nyt meni jo meikäläisen tajunnan yli, onko tämä jotenkin koomikko Jim Carreyn kautta väännetty vitsi?

Moustache Dave ilmeisesti tarkoitti että vähättelit venäläistä pelaajaa rankasti tarkoituksella, kun pelkäät nykyisen kotimaasi tuomitsevan sinut kommariksi jos kehut "neukkua".

Korosti siis lähinnä Carey-vertauksen naurettavuutta.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Olisi nyt latonut kymmenellä kaudella yli 40 maalia tai edes yli 30, niin sitten ehkä harkitsisin hänen valintaansa.

Niin joo 11 peliä 1998-99 ja niissä 13+3 kertoo aika vaisusta tahdista siellä välissä, todellinen kömmähdys.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Niin joo 11 peliä 1998-99 ja niissä 13+3 kertoo aika vaisusta tahdista siellä välissä, todellinen kömmähdys.
Hyvä tahti juu, mutta ei tainnut terveys kestää, ja kiukuttelu vei alkukauden?

tuuriman kirjoitti:
Moustache Dave ilmeisesti tarkoitti että vähättelit venäläistä pelaajaa rankasti tarkoituksella, kun pelkäät nykyisen kotimaasi tuomitsevan sinut kommariksi jos kehut "neukkua".
Okei, eihän sitä koskaan tiedä, mutta tuskinpa nyt sentään. Onhan minulla noita vanhoja CCCP-suosikkejakin, Vladimir Petrov ja Alexei Kasatonov nyt etunenässä. Ja jokuhan tuossa aiemmin totesi, että hänelle riittäisi pelaajan yksi loistokausi HHOF:ään värväämiseen, joten siinä mielessä nostin Careyn esille.
 

mchi

Jäsen
Nostetaanpas tätäkin ketjua ylöpäin, kun uusi HHOF-ikäluokka taas julkistetaan huomenna. Kymmenen maissa illalla Suomen aikaa ilmeisesti nimet selviävät.

Cheliosin ja Niedermayerin luulisi ainakin pääsevän ensikertalaisina, ja vanhoista vuosikerroista ainakin Shanahan ja Lindros tulee mielen potentiaalisina niminä. Ja josko sen Pat Burnsinkin saisi äänestettyä sisään, vaikka eivät hänen elinaikanaan sitä jostain syystä saaneetkaan tehtyä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Cheliosin ja Niedermayerin luulisi ainakin pääsevän ensikertalaisina, ja vanhoista vuosikerroista ainakin Shanahan ja Lindros tulee mielen potentiaalisina niminä.
NHL.comin jutussa oli myös mainittu kovan kolmikon lisäksi sellaisia nimiä kuten Rob Blake, Alexander Mogilny, Jeremy Roenick, Keith Tkachuk, Dave Andreychuk, Rod Brind'Amour, Guy Carbonneau, Theo Fleury, Bill Guerin, Phil Housley, Curtis Joseph, Paul Kariya, John LeClair, Kevin Lowe, Gary Roberts ja sitten vielä se pelaaja jonka mä sinne valitsisin eli Sergei Makarov. Tietenkin Esa Tikkanen on itelle NHL-legenda, mutta eipä taida ikinä hall of fameen päästä.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Mielestäni vain Kevin Lowe on tuosta listasta selvää HHOF-kamaa. Järkyttävän aliarvostettu puolustava puolustaja koska pelasi NHL:n hyökkäävimpänä ajankohtana. Toinen syy aliarvostukseen oli herrat Coffey ja Bourque, jotka sattuivat samaan aikaan hallitsemaan NHL:ää parhaina pakkeina sitten Orrin ja Potvinin.

Kuusi Stanley Cuppia, yhden kerran uralla joukkue ei päässyt play-offeihin.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Joko vihdoin olisi Theo Fleuryn vuoro?
Luotto on kova, mutta tuskin vielä tänäkään vuonna.
Onhan niitä muitakin pelaajia jotka Hall of Fameen ehdottomasti kuuluisivat, mutta eivät vielä siellä ole...
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Mielestäni vain Kevin Lowe on tuosta listasta selvää HHOF-kamaa.

Kyllä minusta myös Rob Blake on selvää kauraa. Jos vertaa Scott Niedermayeriin niin aikalailla samankaltaiset ura statsit (Blake: 1270 ottelua, 777 pistettä. Niedermayer: 1263 ottelua, 740 pistettä). Lisäksi molemmat on voittanut Norris palkinnon liigan parhaana puolustajana ja molemmat on Triple Gold Clubissa (Stanley Cup, Olympiakulta, Maailmanmestaruus). Toki Niedermayer voitti tiettyjä palkintoja hiukan enemmän ja tärkeimpänä Conn Smythen playoffien MVP:nä, minkä takia Niedermayer on sen askeleen pari Blakea edellä, mutta mielestäni siis Blake kuuluisi myös tuonne.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onkohan kukaan voittanut Stanley Cupeja pitemmällä aikavälillä mitä Chris Chelios? Ensimmäisestä kolmanteen jäi 22 vuotta väliin.

Niedermayer, Chelios, Shanahan luulisi nyt valittavan, neljäs sitten joku jokerikortti tyyliin Makarov.
 

Rocco

Jäsen
Mietin tässä itsekseni, että kauanko HHOF pitää maksimimääränä neljää pelaajaa? NHL on laajentunut niin paljon, että vuosittain liigassa pelaavien pelaajien määrä on yli tuplaantunut viimeisen parin vuosikymmenen aikana. Nytkin kun katsoo tuota pelaajalistaa kuka ehdolla on, niin siitä ansaitsisi paikan ainakin 6-7 pelaajaa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
NHL on laajentunut niin paljon, että vuosittain liigassa pelaavien pelaajien määrä on yli tuplaantunut viimeisen parin vuosikymmenen aikana. Nytkin kun katsoo tuota pelaajalistaa kuka ehdolla on, niin siitä ansaitsisi paikan ainakin 6-7 pelaajaa.
Eri mieltä. NHL on laajentunut, mutta samaan aikaan toiminta on mennyt ammattimaisemmaksi, kilpailu koventunut ja joukosta selvästi erottuvien huippujen määrä vähentynyt. Ei ole enää pelaajia, jotka dominoisivat liigaa 10+ vuotta vaan pistepörssin voittajat, parhaan pakit ja pudotuspelien parhaat tulevat ja menevät. Pistepörssejä voitellaan 100-110 pisteellä ja siinä on 15 pisteen sisällä 5 muutakin pelaaja. Ei sinne kaikkia Sedinejä tarvitse valita.

Hall of Fameen on päässyt muutamia sellaisia pelaajia lipsahtamaan (Clark Gillies, Glenn Anderson), joita ei olisi pitänyt, mutta sitä virhettä ei tule korjata laskella rimaa tasavertaisen alas. Se että on VAIN hyvä loistavassa joukkueessa ei riitä (Kevin Lowe).
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kunnian sitten sai Chris Chelios, Scott Niedermayer, Brendan Shanahan ja Geraldine Heaney. Heaney on vissiin joku hyvä naiskiekkolija.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kunnian sitten sai Chris Chelios, Scott Niedermayer, Brendan Shanahan ja Geraldine Heaney. Heaney on vissiin joku hyvä naiskiekkolija.

Ihan oikeaan osoitteeseen meni, saman valinnan olisin tehnyt itsekin. Wikipediasta luin, että Heaneytä on verrattu naisten puolella Bobby Orriin, eli varmaan oikeaan osoitteeseen meni tämäkin.
 

mchi

Jäsen
Kunnian sitten sai Chris Chelios, Scott Niedermayer, Brendan Shanahan ja Geraldine Heaney. Heaney on vissiin joku hyvä naiskiekkolija.

Lisäksi builder-kategoriassa valittiin Flyersien Stanley Cup-aikojen valmentaja Fred Shero. Tämäkin valinta ihan oikeaan osoitteeseen, vaikka aika kauan sitäkin odoteltu. Pat Burnsiä olisin kuitenkin myös toivonut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös