Huhuketju

  • 3 457 451
  • 11 276

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vedin röökin ja jatkoin pohdintaa. Osoitin edellisessä viestissäni syyttävää sormea SM-liigojen suuntaan kolmoskentän NHL jyrien ylistämisessä, mutta asiaa tovin pohdittuani, se ei taida olla ihan noin yksioikoista. SM-liiga ja sen katsojat kehittyvät. Näitä pohdin. Takavuosina kausikorttimyyntiä vauhditti varmasti paremmin puheet kokeneista NHL pelureista, kuin no-namesta jolla isoimmat meriitit olisivat vasta edessä. Nyt kun on nähty että näistä kolmos-neloskentän nhl-jyristä ei ole tullut täällä kiekollisia messiaita, mutta vielä läpimurtoaan odottavat kaverit ovat taas tuleet näyttävästi estradile: Lasch, Dixon, Zabosky, Stapelton, Hogman jne. niin usko näihin tulevaisuuen toivoihin on noussut. Samaan aikaan ovat suomalaiset juniorit Granlund, Vatanen, Pulkkinen, Armia, Barkov jne. nousseet kansan tietoisuuteen, ja kun vielä 23 vuotias Perttu Lindgren voittaa pistepörssin tekemällä 66 pinnaa, niin kansa jo janoaakin näitä tulevaisuuden toivoja. Jokainen joukkue haluaisi oman nuoren teräväisen. Seurojen lisäksi siis myös me kannattajat olemme valmiimpia suuntaamaan toiveet kokeneiden jyrien sijasta nouseviin tähtiin. Kaikki eivät voi olla Kuris McLeaneja, eivät toki myöskään Zaboskyja, eli loppu kaneettina sanoisin että kohtuudella kaikkea, suunta on oikea, mutta ei käännettä venettä kerralla 180 astetta.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kannattaa huomioida, että myös kaikki ulkomaalaiset ovat Raumalla ennen kesäharjoitusten päättymistä. Käytännössä sopimukset tullaan julkaisemaan tällä viikolla ja kaikki ykköskorin miehet saapuu ensi viikon aikana.

Tai sitten Vanhatalo puhui taas täyttä puuta heinää ja joukkuetta kootaan taas pitkin syksyä ja talvea. No Raumalla on tapana toistella samoja virheitä vuodesta toiseen. Tänä keväänä edes myönnettiin, että suurin virhe oli ettei joukkue ollut kasassa aikaisin ja homma luvattiin korjata...

Mina olen sita mielta, etta Lukossa on vain yritetty valttaa lynkkausmielialaa ja sitten heinakuussa sanovat, etta olihan se joukkue valmiina, ei tanne ketaan ollut enaa tulossakaan, mitas odotitte perkele. Ja siina vaiheessa Kovasesta tuleekin se ykkospakki, jota haettiin koko ajan ja Ilomaesta ykkosketjun sentteri. Ei silla mitaan valia, etta mitaan edellytyksia kavereilla kyseisiin rooleihin ei ole, mutta ykkossentteri se on se, joka siina keskella pelaa. Oli se sitten Malkin tai Seitsosen Aki.

Talla hetkella Lukon joukkue nayttaa etenkin hyokkayksen osalta heikoimmalta vuosikausiin. Taidetaan tosiaan menna sinne "Omat Pojat"-projektin vuosille kun viimeksi on ollut nain vahan tulivoimaa hyokkayksessa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joo, mikäli näillä hyökkääjillä kauteen lähdetään, niin ei kovin suurta ilotulitusta vastustajan maalilla kannata odotella.

Samoihin aikoihin kun huhut Petri Vehasen paluusta lähtivät liikkeelle, tammikuun puolivälin kahveissa meinaan, liikkui myös semmoista huhua että ei Lukkoon ole kovin isoa tunkua, sillä Dufvan joukkueeseen ei ole vetoa ellei makseta järjetöntä ylihintaa. No, Lukkohan ei tietysti ole koskaan kenellekään semmoista maksanutkaan. Sen jälkeen tosin tuli huhu Kukkosesta, mutta siihen ei varmaan kovinkaan moni ole vakavasti uskonut.

Niin että sinä minäkin edelleen ajan takaa, että ei tässä mitään kovan luokan arsenaalia ole ollut tarkoitus kasatakaan. Nyt nimittäin luotetaan siihen että kun on mestarivalmentaja sekä mestarimaalivahti niin kyllä ne kahdestaan sen pytyn Äijänsuolle tuovat, sillä ei niin väliä ole keitä puolustajina ja hyökkääjinä luuhaavat.

Ensi kaudella Lukko pelaa luultavasti paljon 1-0, 0-1, 2-1, 3-1, 1-2 ja 1-3-lukemiin päättyviä pelejä. Sen uskon että tälläkin porukalla sijoitutaan runkosarjassa paremmin kuin päättyneellä kaudella, mutta kuuhun ei tällä joukkueella mennä.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Samoihin aikoihin kun huhut Petri Vehasen paluusta lähtivät liikkeelle, tammikuun puolivälin kahveissa meinaan, liikkui myös semmoista huhua että ei Lukkoon ole kovin isoa tunkua, sillä Dufvan joukkueeseen ei ole vetoa ellei makseta järjetöntä ylihintaa.

Ei kai tuo huhu ulkomaisia pelaajia koskenut. Lukolla on käsittääkseni Pohjois-Amerikassa hyvä maine ja kun pelaajat on yleensä kotoisin Raumaa pienemmistä paikoista, ei kaupungin kokokaan ole ongelma.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Luultavasti se tarkoitti suomalaisia pelaajia.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tässä saattoi ollakin tämän kevään "pieni" raumalainen dilemma; Lukko ja RD olisivat halunneet vältellä ulkolaisia hankintoja, mutta kotimaiset vältteli Lukkoa...

Jos tuosta spekulaatiosta jotain Lukon kannalta positiivista etsittään, niin se tarkoittaisi että Dufvan on aika luoda nahkansa. Nyt tai ei koskaan...

Kun katsoo muutaman muunkin joukkueen, vaikkapa finalistien Pelicansin ja JYPin rosteria, niin terävintä kärkeä puuttuu sieltäkin. Ja niin monesta muustakin, kuluneena keväänä isoja kaloja on uinut vähän SM-liigan pyydykseen.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Listaa finalistien tilanteesta

JYP
Ulos:
Perrin?
Hytönen
Tuppurainen
Vatanen
Laatikainen
Philman
Hubacek
Skrbek

Sisään:

Quirk
Lepine
Wärn
Kalteva
Ruohomaa

Pelicans
Ulos:
Lasch
Hogman
Koskiranta
Järvinen
Wärn
Smolenak
Luttinen
Loppi
Brocklehurst
Rinkinen
Marttinen

Sisään:
Mustonen
Paakkolanvaara
Töykkälä?
Pärssinen
Richmond
Korpikari
Myllyniemi

Ja mitäkö tämä kertoo Lukko kannattajille? Paljon kovia ukkoja lähtee pois, kilpailu loupuista on kovaa, etenkin kun isojen kalojen liikenne sisäänpäin on ollut toistaiseksi heikkoa. Kovimmasta kaappauksesta vastaa Lukko Vehasella. Jotenkin näyttää että aika tasainen liiga on tulossa ensivuonna, mutta toki mahdolliset uudet tähdet voivat vielä muuttaa asetelmia paljon.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Tilanne liigassa tällä hetkellä on se, että Lukon lisäksi ykkössentteriä hakee käytännössä kaikki muut joukkueet, paitsi Jokerit, KalPa, Kärpät, Tappara ja Ässät (mikä on Dixonin tilanne oikeasti, lähteekö vielä KHL:ään?). Jäljelle jäävistä joukkueista luultavasti ainakin Ilves ja SaiPa (ehkä myös Blues ja HPK?) kilpailevat eri hintaluokan pelaajista verrattuna Lukkoon.

Käytännössä siis pelkästään liigan sisällä ykkössentteristä Lukon kanssa kilpailee melkein puolet liigajoukkueista, mikä varmasti on myös agenttien tiedossa joten hinnat lienevät tällä hetkellä pilvissä. Tässä on siis aika hankala paikka, toisaalta pitäisi nopeasti saada joukkue kasaan mutta kuinka suurella riskillä kannattaa lähteä kilpailemaan muiden joukkueiden kanssa? Toisaalta esim. Ässät saivat ihan kohtuullisen ykkössentterin viime vuonna vasta elokuun lopussa.

No onneksi Lukon suuri kilpailuetu on se että sisäisellä työvoimatoimistolla on varmasti kontaktit paremmassa kunnossa kuin kilpailijoilla...
 

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jotenkin näyttää että aika tasainen liiga on tulossa ensivuonna, mutta toki mahdolliset uudet tähdet voivat vielä muuttaa asetelmia paljon.

Niin, vaikka tässä nyt itse kukin Lukon "ykköskorin" miesten puutetta harmittelee, niin kun tarkemmin katsoo olemassa olevia rostereita ja "tehtyjä kaappauksia" koko liigassa (SM-liigan siirtoja kaudelle 2012-13), niin huomaa, että ei niitä kovia nimiä nyt niin kovasti ole muihinkaan joukkueisiin tullut.

Itse en esimerkiksi oikein montaa sellaista pelaajasiirtoa vielä näe, josta osaisin jotenkin erityisen kateellinen olla. Jopa kovan rahan joukkueiden uudet miehet ovat verrattain vaatimattomia. Ja Lukon lisäksi myös aika moni muukin joukkue on vielä enemmän tai vähemmän vaiheessa, joten ei tuo Lukon tilanne nyt välttämättä ihan niin onneton ole, mitä jotkut kuvaavat. Vertailu on kuitenkin tehtävä toisiin joukkueisiin ja ensi kauteen nähden - ei siihen mitä kokoonpanot olivat viime tai edellisvuonna tai joskus ammoin.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Niin, vaikka tässä nyt itse kukin Lukon "ykköskorin" miesten puutetta harmittelee, niin kun tarkemmin katsoo olemassa olevia rostereita ja "tehtyjä kaappauksia" koko liigassa (SM-liigan siirtoja kaudelle 2012-13), niin huomaa, että ei niitä kovia nimiä nyt niin kovasti ole muihinkaan joukkueisiin tullut.

Kovin siirto ylivoimaisesti on tehty Lukkoon, kun Vehanen tuli Lukon maalille. Se on myös sitten kovin siirto pois, jos niin käy. Tuskin lähtee, siinä varmaan saadaan tieto tämän kuun aikana.

Lukolla oikeastaan näyttää puuttuvan oikeastaan vaan sentteri. Ja isoin kysymysmerkki on, onko Jasusta nyt sitten oikeasti kakkossentteriksi vai ei. Keskushyökkääjiä sinänsä on määrällisesti jo ihan kylliksi muutenkin. Nyt näyttää jo siltä, että esimerkiksi Virtaselle ei ole tulossa vakituista peliaikaa ja laitureita on myös jo kuuteen kenttään. Osa menee junnuihin, osa ei mahdu edes sinne.

Yksi tai kaksi kärkivahvistusta siis sentteri ehdottomasti ja pakki mahdollisesti tuosta näyttää puuttuvan. Ei se nyt huonolta näytä määrällisesti, monella muulla on pahasti pakka levällään.
 

Nimetön

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Jets, Maajoukkue
Ei huhu, mutta Daniel Corso olisi vapailla markkinoilla. Täyttäisi kaikki ykkössentterin kriteerit täydellisesti. Eri asia on sitten, kiinnostaako Corsoa tulla kanaalinrantaan/ onko Corsoa edes Lukkoon mahdollista saada.

Huolestunut jokatapauksessa juuri nyt olen. Asetelmat kun on tällä hetkellä seuraavanlainen;

Tukonen(Loukkaantunut, ei tietoa paluusta)-XXX-YYY(mahdollisesti)/Pesonen(loukkaantunut, ei tietoa paluusta)
Bertrand-Jasu-Keränen
Riska-Ilomäki-Koskenkorva
Nurmi-Kauvosaari-Laaksonen/Elo/Kangasmäki

DDD-Caldwell
Tikkanen-Honkaheimo
Generous-Kovanen
Virtanen-Rantanen

Vehanen
Nielsen

Käytännössä puolustus on jo nyt hieman vahvempi, mitä se oli viimekaudella. Ei se kuitenkaa ole vielä mitenkään hyvä puolustus, puhumattakaan mestarijoukkueen puolustuksesta. Tosin jokaisen pelaajan once in a lifetime kaudella voitaisiin voittaa tuolla puolustuksella jotain, mutta ei sitä kannata sen varaan jättää. Vehasen jäädessä Lukkoon, on maalivahtiosasto liigan paras, piste.

Hyökkäys surettaa eniten kuitenkin. Se oli surkea jo viimekaudella ja nyt se on jopa surkeampi. Petruzalekin lähtöä yritettiin Pesosella korvata, mutta lopputulos oli jo suurella osalla tiedossa ennen kauden alkua. Jussi Pesonen on todella hyvä pelaaja sikäli on pelipäällä, mutta pitkä loukkaantuminen/ikä/ura laskuvaiheessa ei anna vieläkään itselleni mitään suuria toiveita hänen suhteen. McLean yritettiin korvata Beechillä ja siitä ei jäänyt kuin paska maku. Lindgren lähti Neuvostoliittoon pelailemaan. Pahimassa tilanteessa koko ykköskenttä puuttuu ensikaudella (riippuen Tukosen ja Pesosen tilanteesta).

Tietenkin Dufvan tulo valmentajaksi tarkoittaa radikaalia pelityylin muutosta, mikä mahdollistaa Jasun siirron kakkoskenttään ja joukkueelta tiivin tiivistä puolustuspelaamista. Tuli sieltä ketä tahansa nyt vielä Lukkoon, niin valitettavasti tuntuu, että ensikausi on sellainen kasvamisen vuosi ja ajetaan pelityyliä ja nuoria (Ilomäki, Bertrand, Elo, Kangasmäki, Laaksonen) sisään ja katsotaan sitten keväällä mihin rahkeet riittävät. Todellinen tähtäin taitaa olla sitten 1-3 vuoden päästä.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itse en esimerkiksi oikein montaa sellaista pelaajasiirtoa vielä näe, josta osaisin jotenkin erityisen kateellinen olla.

Juuri tätä tarkoitin, tämä on nyt sitten mutua, mutta minusta liigasta on lähtenyt hirvittävästi kovia nimiä pois, ja toistaiseksi sisääntulijoiden lista on ollut kohtuullisen vaatimaton. Yleensä tässä vaiheessa on jo kuultu koviakin siirtoja, mutta nyt on ollut hiljaista. Ässät teki siirtoja ripeästi, ja muuten ilmoittikin ne ripeästi valmentajan suulla (haittaakse, lausuivat Jani-Petteri ja Karri kuorossa), samoin JYP julkaisi nopeasti muutaman no-namen. Muuten meno on ollut vaisua.

Ja isoin kysymysmerkki on, onko Jasusta nyt sitten oikeasti kakkossentteriksi vai ei.

Virtuaali geeämmänä olisivat minun sentterit menneet seuraavasti x - x - Jasu - Kauvosaari - Kangasmäki. Nyt seura antoi ison mahdollisuuden omalle kasvatille, antamalla tälle kakkossentterin paikan. Sanon antamalla, sillä mielestäni Jasu ei paikkaa vielä ole lunastanut, mutta jatkan samaan hengenvetoon, että toivon hänen ottavan paikkansa ja kehittyvän sen vaatimalle tasolle. Pirun hienoa jos vaan sen tempun tekee. Eikä sekään mikään maailmanloppu ole jos ei vieä rahkeet riitä, sitten vaan pitää ottaa tuohta sieltä sukanvarresta ja ostaa kakkossena.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
En tiedä onko tällainen skenaario täällä jo mutta nyt kantautui meikäläisen korviin inside-tietona että Vehasen NHL-ratkaisu saadaan 1-2 viikon sisällä. Kahden joukkueen kanssa neuvotellaan. Jos lähtee niin Tuomas Tarkki tulee tilalle. Lähteelläni on yhteys Lukon maalivahtimaailmaan.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En tiedä onko tällainen skenaario täällä jo mutta nyt kantautui meikäläisen korviin inside-tietona että Vehasen NHL-ratkaisu saadaan 1-2 viikon sisällä. Kahden joukkueen kanssa neuvotellaan. Jos lähtee niin Tuomas Tarkki tulee tilalle. Lähteelläni on yhteys Lukon maalivahtimaailmaan.

Jepjep. Ei kuitenkaan vaivautunut kertomaan neuvotteluissa olevien joukkueiden nimiä? Tollasen huhun itsekin osaisin kertoa... NHL-ratkaisujen aikataulut on tiedossa, samoin se, että Taakella ei ole vielä seuraa. Ei silti, aiemmin Peten seuraksi huhuttu Boston saattaa sittenkin tarvita backupia Raskille, jos Thomas tosiaan aikoo pitää välivuoden. Toisaalta suhteellisen todennäköisesti koko NHL pitää välivuoden, joten eiköhän se ole Vehanen, joka Lukon maalilla sittenkin seisoo...:)
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Jepjep. Ei kuitenkaan vaivautunut kertomaan neuvotteluissa olevien joukkueiden nimiä? ...joten eiköhän se ole Vehanen, joka Lukon maalilla sittenkin seisoo...:)

Tämä tuli Tarkki-leiristä joten Vehasen NHL-seuroja ei mainittu. Tottakai toivotaan että Pete maalilla seisoisi.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Toisaalta suhteellisen todennäköisesti koko NHL pitää välivuoden, joten eiköhän se ole Vehanen, joka Lukon maalilla sittenkin seisoo...:)
Ja vaikkei pitäisikään välivuotta, niin mielenkiintoista lienee, että mitä uusi CBA tuo tullessaan, silläkin voi olla ainakin välillisesti Vehaseen suuriakin vaikutuksia. Itse en usko, että kautta ainakaan päästään aloittamaan ajoissa.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En tiedä onko tällainen skenaario täällä jo mutta nyt kantautui meikäläisen korviin inside-tietona että Vehasen NHL-ratkaisu saadaan 1-2 viikon sisällä. Kahden joukkueen kanssa neuvotellaan. Jos lähtee niin Tuomas Tarkki tulee tilalle. Lähteelläni on yhteys Lukon maalivahtimaailmaan.
Vehasen kuulumisia Länsi-Suomessa.

M.Leppänen kirjoittaa Länskärissä, että maalivahti itse ei ole yhdestäkään sopimustarjouksesta vielä kuullutkaan. Mutta kaksi viikkoa on aikaa NHL-paperin tekemiseen. Takaraja siis 15. kesäkuuta.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mutta kaksi viikkoa on aikaa NHL-paperin tekemiseen. Takaraja siis 15. kesäkuuta.

Jännät 2 viikkoa Lukkofaneille ja miksei myös Ässäfaneille, jos huhut Rynnäksestä pitivät paikkansa. Toivotaan, että Vehanen pysyy Lukossa, ettei tarvi Jussia katsella lukkopaidassa. Toki myös sm-liigan kannalta olisi toivottavaa, että sopimus pitäisi.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä mulla edelleen aika vahva usko on siihen että Pete ensi kaudella Lukossa torjuu. Mutta tietenkin itse kukin tätä asiaa pähkäilee ja omalta kantiltaan mietiskelee niin kauan kunnes asia varmistuu, ja niin pitkää mietiskelläkin kun joukkueen tärkeimmästä pelaajasta on kyse.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Jännät 2 viikkoa Lukkofaneille ja miksei myös Ässäfaneille, jos huhut Rynnäksestä pitivät paikkansa. Toivotaan, että Vehanen pysyy Lukossa, ettei tarvi Jussia katsella lukkopaidassa. Toki myös sm-liigan kannalta olisi toivottavaa, että sopimus pitäisi.

Ei ole Rynnäksestä pelkoa. Jos Pete lähtee ni T.Tarkki tulee tilalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös