MM-kisat 2012: Latvia

  • 15 098
  • 51
Tila
Viestiketju on suljettu.

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
  • Latvian lopullinen kokoonpano julkaistaan Ranska-matsin jälkeen 2.5.
  • LHF vahvisti, että Bartulis on tulossa.
  • Ristiriitaista infoa myös Jekimovsista, aiemmin lehdissä oli arvio kolmen viikon sairaslomasta, nyt taas näyttää siltä, että Jekimovs olisi sittenkin vielä touhussa mukana.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
No niin, viimeinen harjoitusottelu on pelattu, ja lopullinen MM-joukkue julkaistaan tänään. Eilisessä ottelussa mukana mm. Daugavins, Bartulis, Pujacs ja Masalskis. Katsomossa istuivat Kenins, Macijevskis sekä loukkaantunut Ankipans. Näillä näkymin joukkueesta ovat putoamassa ainakin Macijevskis ja Tribuncovs. Lisäksi Jerofejevsilla on angiina.

Latvia pelaa ensimmäisen MM-ottelunsa 5. toukokuuta Venäjää vastaan.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Latvian lopullinen MM-joukkue:

Maalivahdit:

  • Edgars Masaļskis (Jugra Hanty-Mansijsk, KHL)
  • Māris Jučers (Dinamo Riika, KHL)
  • Ervīns Muštukovs (Odense, Tanska)
Puolustajat:

  • Guntis Galviņš (Dinamo Riika, KHL)
  • Oskars Cibuļskis (Dinamo Riika, KHL)
  • Krišjānis Rēdlihs (Dinamo Riika, KHL)
  • Oskars Bārtulis (Adinrondack Phantoms, AHL)
  • Kristaps Sotnieks (Dinamo Riika, KHL)
  • Georgijs Pujacs (Avangard Omsk, KHL)
  • Rodrigo Laviņš (Dinamo Riika, KHL)
  • Jānis Andersons (Dinamo Riika, KHL)
Hyökkääjät:

  • Kaspars Daugaviņš (Ottawa Senators, NHL)
  • Aleksejs Širokovs (Kazzinc-Torpedo, VHL)
  • Jānis Sprukts (Dinamo Riika, KHL)
  • Miķelis Rēdlihs (Dinamo Riika, KHL)
  • Mārtiņš Cipulis (Dinamo Riika, KHL)
  • Roberts Bukarts (Dinamo Riika, KHL)
  • Andris Džeriņš (Dinamo Riika, KHL)
  • Miks Indrašis (HK Riga, MHL)
  • Ronalds Ķēniņš (ZCS Lions, NLA)
  • Gints Meija (Dinamo Riika, KHL)
  • Armands Bērziņš (Junost Minsk, Valko-Venäjä)
  • Juris Štāls (Dinamo Riika, KHL)
  • Kaspars Saulietis (Neman Grodno, Valko-Venäjä)
  • Koba Jass (Kazzinc-Torpedo, VHL)
Arturs Kulda on ainoa mahdollinen vahvistus jatkopeleissä.
 
Viimeksi muokattu:

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Seuraa näitä pelaajia Latvian joukkueessa

Tämänvuotinen Latvian joukkue ei tarjoa mitään suuria yllätyksiä. Maajoukkueen runko koostuu Dinamo Riian pelaajista, jotka tuntevat toisensa erinomaisesti. Tärkeimmät poisjäännit ovat Lauris Darzins ja Martins Karsums. En myöskään usko, että Arturs Kulda tulisi kisoihin, vaikka hänen joukkue (St-John's IceCaps) putoaisikin AHL-playoffeista (tällä hetkellä otteluvoitot ovat tasan 1-1). Tosin hänelle on varattu yksi kisapassi. Mielenkiintoista on myös, että Ted Nolan harkitsi vakavasti Raitis Ivanansia (Abbotsford Heat, AHL) mukaan, joka viime hetkellä kieltäytyi vedoten perhesyihin.

Maalivahdit:

Tuttuun tapaan maajoukkueen johdattaa jäälle joukkueen nestori 32-vuotias Edgars Masalskis, joka tällä kaudella jäi omassa joukkueessa selvästi Mihail Birjukovin varjoon. Tosin luottoa Masalskisin löytyy edelleen, ja mies pelasi hyvin harjoitusotteluissa (mm. nollapeli Venäjää vastaan).

Puolustajat:


Guntis Galvins on ollut erinomainen tällä KHL-kaudella. Mies on erittäin hyvä hyökkäyspäässä, mutta osaa myös puolustaa. Missasi viime MM-kisat loukkaantumisen takia, joten intoa riittää varmasti.

Georgijs Pujacs on Latvian luottopuolustaja, joka pelasi isossa roolissa KHL-finaaleissa. Uskoisin, että maajoukkueessa on tarjolla vähintään yhtä iso rooli sekä runsaasti yv-aikaa.

Oskars Bartulis on hyvä allround-puolustaja. Tosin hänelle Dinamo-runko ja eurojää eivät ole niin tuttuja, joten hän hakee vielä parasta vauhtiaan.

Hyökkääjät:

Mikelis Redlihs osoitti tällä kaudella kuuluvansa KHL:n parhaimpien pelaajien joukkoon ilman tutkapariaan Lauris Darzinsia. "Iron Mikelis" ei ole missanut yhtään KHL-peliä viimeisen kolmen vuoden aikana. Loistava kausi takana, loistava maajoukkuepelaaja, joka antaa MM-kisoissa aina kaikkensa. Latvian paras pelaaja.

Maajoukkueen kapteeni is back! Janis Sprukts kieltäytyi maajoukkuekutsusta viime vuonna, mutta tänä vuonna on taas mukana. Hyvä KHL-kausi takana, playoffeissa Dinamon paras pelaaja (seitsemässä ottelussa viisi maalia). Viimeksi kun pelasi (MM-2010) niin oli Latvian paras pistemies. Joukkueen kookkain pelaaja, toivottavasti käyttää kokoaan maalinedustalla.

Kaspars Daugavinsilla oli vaikea loppukausi NHL:ssä, mutta mies on silti ottanut huikeita askeleita eteenpäin. Latvian ainoa NHL-apu, joten iso rooli on tarjolla varmasti. Uskoisin, että intoa riittää, sillä nämä kisat ovat myös näytönpaikka 23-vuotiaalle Daugavinsille tulevaa NHL/KHL-uraa ajatellen.

Joukkueessa nähdään muitakin mielenkiintoisia nuorukaisia, kuten harjoitusotteluissa loistanut 21-vuotias Miks Indrasis, Sveitsin pääsarjassa pelaava 21-vuotias Ronalds Kenins, Venäjän VHL-sarjassa pelaava 21-vuotias Koba Jass, sekä ennen kaikkea viime MM-kisoissa kolme maalia iskenyt 21-vuotias Roberts Bukarts, joka ampuu aina kun on paikka.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Ja saa tänään heti hienon näytönpaikan ykkösketjussa Venäjää vastaan Redlihsin ja Spruktsin rinnalla! Indrasis on jo muutaman vuoden kuulunut omiin suosikkeihini. Kokoa ja taitoa löytyy, joten liekö ainekset uudeksi Spruktsiksi?

Pelasi harjoitusmatseissakin Spruktsin ketjussa, eikä Nolan lähtenyt hajottamaan hyvin toimivaa ketjua. Ihan oikein.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Aika odotettu ensimmäinen ottelu. Mikelis Redlihs pelasi omalla tasollaan, valitettavasti vaan ei saanut maalia aikaiseksi. Kaspars Daugavins oli suhteellisen näkymätön, vaikka teki lopulta ihan nätin maalin. Janis Sprukts pelasi hyvän ottelun myös. Puolustus välillä sekoili, mutta kaiken kaikkiaan selvisivät erinomaisesti. Tästä on hyvä lähteä huomiseen otteluun Saksaa vastaan, joka on voitettava.

Latvian ketjut tänään:

1. Indrasis-Sprukts-Redlihs
2. Cipulis-Sirokovs-Daugavins
3. Meija-Dzerins-Bukarts
4. Stals-Berzins-Saulietis

1. Galvins-Kr. Redlihs
2. Bartulis-Cibulskis
3. Pujacs-Sotnieks
4. Lavins

13. hyökkääjä: Jass

Sirokovs kakkosketjun keskushyökkääjänä on kyllä huono juttu, mutta vaihtoehtoja ei ole paljon. Periaatteessa Daugavins pystyy pelaamaan keskellä, mutta esim. Saulietis on aika turha pörrääjä. Ei tule olemaan helppoa huomenna, varsinkin jos Masalskis on väsy ja Jucers tulee maalille.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Sirokovs kakkosketjun keskushyökkääjänä on kyllä huono juttu, mutta vaihtoehtoja ei ole paljon. Periaatteessa Daugavins pystyy pelaamaan keskellä, mutta esim. Saulietis on aika turha pörrääjä.

Sirokovs vastasi kritiikkiin iskemällä voittomaalin ylivoimalla Saksaa vastaan. Hienoa! Ottelussa nähtiin myös Roberts Kenins, joka pelasi mielestäni ihan hyvin. Bukarts on ollut pettymys, samoin Saulietis ja ehkä Meijakin. Nolanin kokeilu Daugavins-Sprukts-Redlihs oli ihan hyvä, koska Indrasis sortui jatkuvasti virheisiin ottelun kolmannessa. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Sirokovs vastasi kritiikkiin iskemällä voittomaalin ylivoimalla Saksaa vastaan. Hienoa!
Etenkin kun Sirokov(s) pelasi tämän kauden VHL:ssä vaatimattomilla tehoilla 27 pistettä 52 pelissä. No, ainakin Latvian Sirokov on jo avannut maalitilinsä, kun Venäjän oma S(h)irokov eli ZSKA:n tähti Sergei on vielä ilman maalia.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Hieno voitto! Alkoi vähän jo jännittämään kun ei pelin tappaminen onnistunut edes tyhjistä paikoista; 3-0 olisi varmasti lamaannuttanut Saksan. Onneksi Saksa ei ollut tänään parhaimmillaan, johdon typerä menettäminen olisi muuten varmasti kostautunut. Toivottavasti joukkue kasvaa jouduttuaan kaivamaan voiton 3. erässä..

Pidän siitä miten Nolan on jakanut kärkipakit eri pareihin. Bartulis on kakkosessa ja Pujacs kolmosessa, se levittää tasoa mukavasti. Lavins oli tänään aika epävarma, hänen paikkaansa voisi pohtia jatkossa.

Bukarts on ollut pettymys, samoin Saulietis ja ehkä Meijakin. Nolanin kokeilu Daugavins-Sprukts-Redlihs oli ihan hyvä, koska Indrasis sortui jatkuvasti virheisiin ottelun kolmannessa.


Indrasis pisti minullekin silmään, varsinkin ylivoimalla menetti kiekkoja liian helposti. Ykköskenttä näytti ihan hyvältä, muuten oli aika vaikeaa. Pidin itsestään selvänä, että Latvia saa hankittua hyvällä liikkeella jäähyjä Saksalle. Tässä matsissa Latvia ei antanut tuomareille syytä laittaa kookkaita saksalaisia boksiin, varsinkin Norjaa vastaan tämän pitää muuttua.


Epäilisin Dzerinsin olevan hyvin puolikuntoinen, niin suuri pettymys "Meija-Dzerins-Bukarts" on ollut. Näitä laitureita pitäisi pystyä käyttämään paremmin hyväksi, varsinkin Meijalta odotan paljon enemmän. Daugavinsin nosto ykköseen laittaisi kaikki munat samaan koriin. Itse melkein kokeilisin seuraavaa:

Cipulis-Sprukts-Redlihs
Meija-Daugavins-Bukarts
Kenins-Sirokov/Dzerins-Indrasis/Jass
Stals-Berzins-Saulietis


Kokonaisuudessaan toiselle kisaviikolle lähdetään mukavista asemista. Häviämällä ensimmäinen isompi ottelu latistetaan usein kisatunnelma jo alkuunsa. Nyt on hyvä lähteä Italian kaatoon, fokuksen pitää vain säilyä tätä iltaa paremmin! Mielenkiintoista nähdä annetaanko Jucersille palkinto onnistuneista harjoituspeleistä, Norjaa tai Tanskaa vastaan hän olisi aika iso riski.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Aiheeseen liittyen Latvian maajoukkueessa pelaa puoliksi romani Koba Jass. Lieköhän aiemmin nähty romaneja MM-kisoissa?

Poimin tämän eräästä toisesta ketjusta.

Minulle Koba Jass on ihan uusi tuttavuus. Mies taitaa olla Maris Jassin veli, mutta sen enempää ei ole tietoa miehen pelityylistä.

Ted Nolan jossain haastattelussa vertasi Jassia johonkin amerkkalaiseen baseball-elokuvaan, jossa pääsankari yritti todella kauan päästä joukkueseen, mutta ei millään onnistunut - kunnes viimein onnistui ja hänestä tuli tähti tjsp. Koba Jassin työmoraali on ilmeisesti kohdallaan, kun Nolan valitsi miehen mukaan. Toivottavasti nähdään vielä kunnolla tositoimissa.

Pidän siitä miten Nolan on jakanut kärkipakit eri pareihin. Bartulis on kakkosessa ja Pujacs kolmosessa, se levittää tasoa mukavasti.

Totta, ei ollenkaan huono ratkaisu.

Indrasis pisti minullekin silmään, varsinkin ylivoimalla menetti kiekkoja liian helposti. Ykköskenttä näytti ihan hyvältä, muuten oli aika vaikeaa.

Kokemattomuus näkyy vielä monessa tilanteessa. Hän on jo suuri onnistuja näissä kisoissa, ja pelasi huolimattomasti nimenomaan kolmannessa erässä, voi olla että väsymys painoi. Toivottavasti hyvät otteet jatkuvat. Kahden pelin jälkeen joukkueen ahkerin laukoja (7) yhdessä Redlihsin kanssa.

Epäilisin Dzerinsin olevan hyvin puolikuntoinen, niin suuri pettymys "Meija-Dzerins-Bukarts" on ollut. Näitä laitureita pitäisi pystyä käyttämään paremmin hyväksi, varsinkin Meijalta odotan paljon enemmän.

Kyllä näin on oltava. Dzerins kuntoutui jostain vammasta juuri ennen kisoja.

Kokonaisuudessaan toiselle kisaviikolle lähdetään mukavista asemista. Häviämällä ensimmäinen isompi ottelu latistetaan usein kisatunnelma jo alkuunsa. Nyt on hyvä lähteä Italian kaatoon, fokuksen pitää vain säilyä tätä iltaa paremmin! Mielenkiintoista nähdä annetaanko Jucersille palkinto onnistuneista harjoituspeleistä, Norjaa tai Tanskaa vastaan hän olisi aika iso riski.

Ihan hyvät asetelmat on, itse olisin ollut todella pettynyt jos Latvia olisi hävinnyt eiliselle Saksalle. Mielenkiintoista on myös, että esim. mtv3 uutisoi "yllätysvoitosta". Itse en näkisi, että Latvian voitto nyt ole mikään yllätys, vaikka Saksa onkin pelannut paremmin viime vuosina.

Italia on kaadettavissa, vaikka voittikin Tanskan. Voi olla, että tuossa pelissä nähdään Jucers maalilla. Myös Keninsia varmaan nähdään jatkossa enemmän, sillä nuorukainen loi ihan hyviä paikkoja Saksaa vastaan. Kuldan voi jo varmaan unohtaa, kun IceCaps johtaa ottelusarjaa 3-1. Italiaa vastaan voisi tehdä jotain ketjukokeiluja, katsotaan mitä Nolan keksii.
 
Viimeksi muokattu:

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Mielenkiintoista on myös, että esim. mtv3 uutisoi "yllätysvoitosta". Itse en näkisi, että Latvian voitto nyt ole mikään yllätys, vaikka Saksa onkin pelannut paremmin viime vuosina.

Myös Marjamäki oli selostamossa aika oudolla päällä. Jatkuvasti paistoi läpi, että hän oletti Saksan vievän pelin puolivaloillakin. Hän myös hehkutti suht rankasti Saksaa ja Tanskaa ennen kisoja, pystyvät haastamaan kenet vaan jne. Norja ja Latvia mainittiin yhdessä sivulauseessa. Ympäripyöreän pelin kääntyminen vieraille ei tosiaan ollut ainakaan suuri yllätys, ehkä joku 2,5 olisi ollut hyvä kerroin pitkävetoon.

Hyökkäyksen ongelmiin soisi tulevan apuja myös sairastuvalta. Jekimovs nyt ei toisi suurta muutosta tämän hetken 2-3-ketjujen laitureihin. Mutta Ankipans voisi tuoda kokemuksellaan tiettyä rauhallisuutta esim. kolmosen keskelle. Se voisi auttaa molempiin suuntiin. Ratkaiseviin kamppailuihin on onneksi melkein viikko aikaa.


Jaa, Ankipans ei ole edes leimattuna. Mahdollisia vahvistuksia voi kai vielä periaattessa lisätä. Eiköhän hän kuitenkin olisi jo listoilla, jos pelikunto lähestyisi piakkoin. Huonoa tuuria kyllä tänä vuonna, ensimmäiset kolme kenttää ovat hyvin repaleiset.
 

Pardus

Jäsen
Välillä on tosiaankin näkynyt kokemattomuus Indrasiksen otteissa, mutta muuten kaveri yrittää kyllä koko ajan taitojensa ylärajoilla ja mikä parasta, laukoo joka paikasta. Erinomainen lisä ykkösketjuun, ja on kyllä ihme, jos ei ensi kaudella tule peliaikaa Dinamossa.

Tänään oli aluksi hiukan nihkeää Italiaa vastaan, mutta onneksi ketsuppipullo aukesi, eikä tullut perinteistä tyrimistä ennalta selvästi heikompaa maata vastaan. Sprukts on myös ollut hyvä ja eiköhän se Redlihskin vielä tehoille pääse.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Huh, voitto tuli. Oli niin munatonta peliä varsinkin ekassa erässä, että meinasin jo jättää pelin katsomatta. Onneksi Ms Fortuna oli eilen latvialaisten puolella.

Indrasiksella oli runsaasti paikkoja, kuten myös muillakin joukkueen pelaajilla. Se on positiivista, että paikkoja oli vaikka viimestely oli hieman kankeaa. Seuraavassa matsissa näistä paikoista on iskettävä sisään, tai sitten rökäletappio odottaa. Masalskis pelasi omalla tasollaan, Ronalds Kenins pelasi hyvän pelin. Myös Gints Meijalta paras ottelu tähän mennessä. Ei kuitenkaan mikään unelmapeli latvialaisilta.

Muuten, vasta nyt tajusin että LA:ssa pelaava Jordan Nolan on Latvian päävalmentajan poika.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Oli kyllä nihkeä esitys. 5-0 kertoo enemmän Italiasta kuin Latviasta. Ykkönen näytti taas ihan hyvältä, muiden peli ei oikein lähde käyntiin. Alempien kenttien hyökkääminen on tähän asti ollut aika summittaista.

Meija, Bartulis, Cipulis & Kenins pääsivät jo pisteille, ehkä se siitä aukeaa. Pelkällä ykkösellä tulee illoista pohjoismaalaisten kanssa hyvin pitkiä. Näin Nolanin haastattelun Saksa voiton jälkeen. Hän sanoi penkittäneensä Keninsin Venäjä-matsissa viimeisten harkkapelien heikkojen esitysten takia.


Tiettyjä ongelmia oli odotettavissa ennen kisoja, täten 6 pisteen saaliseen täytyy olla tyytyväinen. Eikun vaan haastamaan Tsekkejä huomenna!
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Eikä ole ainostaan meidän mielipide. Kapteeni-Sprukts totesi Italia-pelin jälkeen, että joukkue pelasi huonosti. Samalla hän näki, että pelin ainoat valopilkut olivat nuorten pelaajien sekä Masalskisin onnistumiset. Ei ollenkaan huono analyysi kapteenilta 5-0-voiton jälkeen.

Latvia ei muuten ole koskaan voittanut Tsekkiä MM-tasolla, ja todella tiukkaa se tekee huomennakin. Melkoista onnistumista tarvitaan Masalskisilta (oletan että hän pelaa) ja täydellistä onnistumista kenttäpelaajilta. Ylivoima on ollut tähän asti surkea, jos se ei huomenna parane niin 'game over' ekassa erässä. Toisaalta latvialaisten usein harrastama drop pass -taktiikka saattaa (ehkä) toimia tsekkejä vastaan (Erat, Voracek ja mahdollisesti Jagr eivät ehdi huomenna peliin).

Joukkueen apuvalmentaja Artis Abols puhuu muuten yllättävän hyvin ruotsia.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvia ei muuten ole koskaan voittanut Tsekkiä MM-tasolla, ja todella tiukkaa se tekee huomennakin.

Tämä tuli minulle pienenä yllätyksenä, Tsekki on sopinut hyvin Latvialle vuosien mittaan. Pelit ovat aina tasaisia ja vähämaalisia. Näinhän siinä taas kävi, 1-3!



Pelin ratkaisuksi voisi nimetä ensimmäiset 30 minuuttia, jolloin Latvia piti ottelua hyvin hallussa. Ottaakseen pisteitä olisi siinä pitänyt päästä 2 tai 3 maalin johtoon, nyt viimeistely oli aika munatonta. Daugavinsilla on suuri gorilla harteillaan, ei uppoa millään. Tolppaan asti pääsi tänään. Masalskisin jalkaongelmat sekoittivat myös pakkaa, toivottavasti pystyy jatkamaan upeaa turnaustaan!

Alemmilla kentillä on yhä vaikeuksia avauspelaamisessa. Hyökkääjät tuntuvat valuvan usein vastustajan siniselle, pakit joutuvat antamaan ylipitkiä syöttöjä. Alueelle päästessään peli näytti jo ihan hyvältä.

Koska peli pyöri hyvin Tsekin päädyssä joutuivat yllättävän kankeat puolustajat roikkumaan aika paljon. Ottelun alkupuoliskolla jäikin runsaasti jäähyjä viheltämättä. Onneksi myös Bartulis säästyi boxilta muutamaan otteeseen 2.erässä, näiden viheltäminen olisi ollut jo raakaa. Toisaalta Latvian ylivoima oli heikkoa kun sitä välillä annettiin. Ylivoimaan pitää saada jotain tolkkua, se helpottaisi tekemistä kummasti. On kuitenkin tärkeää että Latvia sai lopulta kulmapelin toimimaan, vastaavaa rikkomista ei tulla sallimaan keskitason maita vastaan..

Venäläistuomarin surkea iltapuhde kruunattiin Tsekin viimeisessä maalissa, jossa Latvian pakkia estettiin räikeästi, eikä hän päässyt hoitamaan hommiaan. Tammisen sanoja lainaten: "Poliittisesti vahvat joukkueet hyötyvät mm-kisoissa vuodesta toiseen"...

Yhdellä maalilla on vaikeaa voittaa, eikä Kovar oikein edes joutunut venymään, joukkue voi syyttä paljon myös itseään. Täytyy vain toivoa ettei puolivälierät jää pisteestä kiinni, vähintään jatkoaikaa tarjottiin tänään hopealautasella. Tällä ilmeellä on kuitenkin hyvä lähteä kohti jännittävää viikonloppua. Jotenkin luottavaisempi olo, verraten jos kuoleman pelit olisivat olleet heti Saksa-matsin jälkeen...


edit. Mainitaan nyt vielä etten ole huomannut Cipulisia kentällä koko turnauksessa. Hänen pitäisi ehdottomasti nousta esiin, nimilaiturien puuttuessa hän on joukkueen kärkeä. Bukarts olikin jo pudotettu kokoonpanon ulkopuolelle. Tämä ei välttämättä ollut huono ratkaisu, Saulietis, Jass & Berzins olivat ihan pirteitä.
 
Viimeksi muokattu:

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Tämä tuli minulle pienenä yllätyksenä, Tsekki on sopinut hyvin Latvialle vuosien mittaan. Pelit ovat aina tasaisia ja vähämaalisia. Näinhän siinä taas kävi, 1-3!

Niin, vähän paremmalla viimestelyllä (Daugavins) peli olisi voinut kääntyä latvialaisillekin.

Onneksi myös Bartulis säästyi boxilta muutamaan otteeseen 2.erässä, näiden viheltäminen olisi ollut jo raakaa.

Ted Nolanin ohje pelaajille oli: pelatkaa fyysistä peliä ja ärsyttäkää tsekkejä. Osittain siinä onnistuttiin, tosin se ei muuta ottelun lopputulosta. Bartulis vaikuttaisi olevan meidän fyysisin pakki, onneksi selvä laitataklaus katsottiin vähän sormien läpi. Tykkään silti Bartuliksen kovista otteista, muut puolustajat ovat aika pehmoja.

Ylivoimaan pitää saada jotain tolkkua, se helpottaisi tekemistä kummasti. On kuitenkin tärkeää että Latvia sai lopulta kulmapelin toimimaan, vastaavaa rikkomista ei tulla sallimaan keskitason maita vastaan..

Ylivoiman pitäisi olla Latvian vahvin ase, niin kuin joskus Znarokin aikana se oli. Taitoa periaatteessa on... mutta Fandulsin, Nizivijsin lähdettyä, ylivoima ei ole vakuuttanut. Redlihs ja Daugavins saavat yleensä kiekon tuotua alueelle, mutta esim. Galvins on ollut yllättävän näkymätön viivalla.

Venäläistuomarin surkea iltapuhde kruunattiin Tsekin viimeisessä maalissa, jossa Latvian pakkia estettiin räikeästi, eikä hän päässyt hoitamaan hommiaan.

Laitetaan Sotnieksin piikkiin.

Täytyy vain toivoa ettei puolivälierät jää pisteestä kiinni, vähintään jatkoaikaa tarjottiin tänään hopealautasella. Tällä ilmeellä on kuitenkin hyvä lähteä kohti jännittävää viikonloppua. Jotenkin luottavaisempi olo, verraten jos kuoleman pelit olisivat olleet heti Saksa-matsin jälkeen...

Vielä on pitkä matka sinne. Niin Norja kuin myös, ennen kaikkea, Tanska ovat erittäin pahoja vastustajia Latvialle. Näissä joukkueissa on pari tutkaparia, jotka voivat hyvin ratkaista pelit (Skröder-Thoresen ja Eller-Nielsen).

Daugavins pelasi välillä kakkosketjun keskellä viime pelissä - jännää, koska Sirokovs on parempi aloittaja. Muitakin ketjumuutoksia voisi jo kokeilla, esim. antaisin enemmän peliaikaa Meijalle, Keninsille ja ehkä Saulietisille. Ja Bartulikselle ohje: ammu ylivoimalla aina kun on paikka.

Masalskis on muuten torjunut toiseksi eniten kiekkoja Italian Bellissimon jälkeen. Mennäänkö Masalskisilla loppuun asti? Jucers pelasi kaksi kertaa Tanskaa vastaan harjoitusotteluissa, ehkä hän saa pelivuoron kohta.

Tässä Ted Nolanin mietteet ottelun jälkeen (1:20:stä eteenpäin).
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Tänään tärkeimpään otteluun lähdetään ilman Bartulista (pelikiellossa) ja Keninsia (selkävamma). Voi-voi. Saulietis pelaa ilmeisesti kolmosessa ja Dzerins palaa kokoonpanoon.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Olipa surkea Norja-peli kaikista tolpista huolimatta. Ylihuomenna vielä Tanskalta pataan niin alkaa sitten turnaus olemaan ohi.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Daugavinsilla varvas murtunut, mutta lupasi pelata huomenna. Tanskalaisilla kuolemanottelu, varmasti tulevat ryminällä päälle. Dzerins ilmeisesti saa istua katsomossa. Katsotaan, onko latvialaista "sisua" olemassa vai tuleeko kunnolla pataan.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Olipa surkea Norja-peli kaikista tolpista huolimatta. Ylihuomenna vielä Tanskalta pataan niin alkaa sitten turnaus olemaan ohi.

Kuvaavaa on miten noiden tolppien lisäksi ei oikeastaan muuta sitten ollutkaan. Ei sen nyt ihan niin pidä mennä, että vahingossa olisi peli voinut olla numerollisesti tasainen pari erää..


Latvia ja Saksa ovat kyllä näyttäneet näissä kisoissa keskitasoisten maiden materiaalin kapeuden, Norja on ollut selvästi parempi. Latvian avauspelaaminen ja sitä kautta hyökkäys on ollut melko olematonta koko kisojen ajan. Moni hyökkääjä pelaa 1-2 ketjua liian korkealla, eivätkä he ole pystyneet kantamaan vastuutaan.. Pakistoa pidän nyt ja tulevaisuudessa Latvian vahvuutena, se on keskikastiin varsin hyvä. Latvia ei joudu poimimaan pakkeja Ruotsin divarista ja/tai heikoista pääsarjoista. Silti Olympiakarsintoihin ja tulevaisuuteen muutenkin on ehdottomasti saatava ainakin 2, mieluummin 3 laadukasta ketjua kasaan. Kakkosjoukkueella sijoitus tulee olemaan varmuudella 10-14.. Esim. Karsumsin "vammat" pitää saada loppumaan.


Tämän päivän pelistä tulee mielenkiintoinen, Tanskalla pitäisi näkyä jo epätoivo/raivo otteissaan. Viimeisen ottelun varaan he eivät voi hirveästi jättää. Harjoitusotteluiden maalikoosteiden perusteella Tanskan pakisto päästi Meijat ja Bukartsit purjehtimaan aika vapaasti maalintekoon.. Nyt on molemmille joukkueille lisätty avainmiehet kokoonpanoon, katsotaan muuttaako se asetelmia. Tanskan kärki on toki terävä, mutten ole vakuuttunut joukkueen leveydestä. Mielestäni lätkän seuraajat ovat (ainakin vielä) sokaistuneet Tanskan muutamasta NHL-pelaajasta, ei se heitä nosta keskikastin yli Sveitsin tasolle..

Toivottavasti Latvia saisi tänään peliään vähän kasaan, jättäisi paremman maun tästä turnauksesta. Ei ole näkynyt rintamahyökkäyksiä tai laadukasta ylivoimaa... Kävi miten kävi, antaisin Nolanille aikaa jopa Sotshiin/Minskiin asti; puolivälieräpaikka olisi ollut ylisuorittamista.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Liverpool
Kukas tilastonikkari osaa sanoa tekikö Latvia jo jonkinlaisen ennätyksen. Viimeiset kolme peliä pohjoismaita Ruotsia, Tanskaa ja Norjaa vastaan tekemättä yhtään maalia. Tsekki pelissä syntyi yksi ja se taisi olla toisessa erässä eli yli kymmenen erää tekemättä maaliakaan. Ymmärtäisin jos kyseessä olisi joku MM-kisojen A-sarjan hissijoukkue mutta Latvia. Itse pidän sitä kuitenkin maailman kahdeksanneksi parhaana jääkiekkomaana. Joukkue koostuu pääosin KHL-joukkueesta, joka ei ole mikään KHL:n heittopussi. Dynamo jää harvoin maaleitta ja nyt vielä vahvistettuna aika nimekkäällä valmentajalla ja muutamalla kovalla pelimiehellä. Katsoin melkein kaikki Latvian pelit ja alun jälkeen pidin aika varmana että maa menee vähintään neljäntenä jatkopeleihin. Mitä sitten tapahtui? Kuka osaa selittää?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ymmärtäisin jos kyseessä olisi joku MM-kisojen A-sarjan hissijoukkue mutta Latvia. Itse pidän sitä kuitenkin maailman kahdeksanneksi parhaana jääkiekkomaana.

Tilastot voivat valehdella, mutta toisaalta esim. IIHF:n ranking-lista kertoo omaa karua kieltään. Näiden kisojen jälkeisessä rankingissa Latvia tulee olemaan sijalla 11. Maan taso on tippunut tasaisen varmasti viime vuosina eikä varsinaista valoa näy tunnelin päässä kovinkaan paljon, koska uudet ja nuoret pelaajat eivät ole kyenneet pääsemään samalle tasolle kuin ns. vanhat jermut, joista valtaosa on jo lopettanut.

Slovakian (joka on tulevassa rankingissa kutakuinkin omalla paikallaan eli sijalla 7) jälkeen seuraavana tulee kovasti osakkeitaan viime vuosina kohottanut Norja, joka on tällä hetkellä maailman kahdeksanneksi paras kiekkomaa. Sen jälkeen Sveitsi ja Saksa, joilla on omien varsin tasokkaiden kansallisten sarjojensa takia muutenkin suurempi potentiaali olla Latviaa parempi kiekkomaa. Latvian oma kiekkoiluhan on liian yksipuolisesti Dynamon varassa.

Pidän Latviasta ja tunnen sympatiaa sitä kohtaan, mutta valitettavasti sen rahkeet eivät tällä hetkellä juuri riitä sijoja 10-12 korkeammalle kansainvälisessä jääkiekossa. Tämänvuotisten kisojen huipennus eli jatkuva maalittomuus oli silti erittäin heikko tulos. Parempi maku olisi Latviasta jäänyt samoilla sijoituksillakin jos se olisi maaleja saanut tehtyä ja enemmän yrittänyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös