Pittsburgh Penguins (4) - Philadelphia Flyers (5), idän puolivälierät 2012

  • 110 701
  • 334

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Ehkä huikein pleijarisarja mitä on tullut koskaan itse seurattua kokonaan läpi. Giroux voitti Crosbyn, Couturier Malkinin sekä Lavi Bylsman. Siinä kolme kenties tärkeintä syytä, miksi Flyers vei sarjan. Maalilla sitten veskat yrittivätkin päinvastoin hävitä tahallaan vastapuolen maalivahdille. Flyersin osalta Briere todisti jälleen miksi miestä pidetään kivenkovana pleijaripelaajana. Vaikka hiihteli suuren osan peleistä näkymättömissä, tuntui kuitenkin olevan oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja kävi naulaamassa tärkeitä maaleja. Myös rookie Gustafsson oli näissä kahdessa viimeisessä pelissä erittäin pirteä ilmestys. Lilja hoiti myös oman tonttinsa hiljaisesti mutta varmasti. Bryz oli myös hyvä tässä viimeisessä ottelussa, vaikkei nyt aivan jäätäviä gamesavereita joutunutkaan vetämään.

Parempia otteita olisi Bryzin lisäksi voinut odottaa mielestäni Simmondsilta. Vähän tuntui olevan näkymättömissä ja jäi lopulta melko vähäiselle peliajallekin. Toki väänsi moneen otteeseen tyylilleen uskollisena kulmissa selviytyen voittajana, mutta se viimeinen silaus otteisiin mikä oli runkosarjan lopussa, puuttui tyystin tästä sarjasta. Kahdessa viimeisessä ottelussa peli alkoi näyttää siltä, miltä sen kuuluukin, mikäli kannua halutaan tosissaan tavoitella tänä vuonna. Puolustuspeli oli selvästi tiukentunut 4 ensimmäiseen otteluun verrattuna, ja peli oli tyypillisempää pleijarikiekkoa. Kenties idän kovin ennakkosuosikki kukistettu ensimmäisellä kierroksella, kyllä tähän joukkueeseen löytyy uskoa pitkälle menemiseen.
 

d2uce

Jäsen
Koita tässä sit jotain vitun analyysiä heittää

Jos otetaan koko sarjan punaiseksi langaksi Flyersin tulokkaat, niin tänään oli Erik Gustafssonin vuoro. Ilman tuota tuikitärkeää maaliakin upea peli. Ruotsalainen oli todella kovassa paikassa, mutta selvisi kiitettävästi. Kiekollinen peli oli runkosarjasta totutun hyvää, mutta tuo puolustuspelaaminen! Hienoa.

Laviolette lähti paikkapuolustusta muistuttavalla taktiikalla ja se osoittautui erinomaiseksi valinnaksi, kun joukkueessa on Kubinan ja Liljan kaltaisia pikakiitureita. Huom! kehun nyt toista kertaa ikinä Andreas Liljaa, hieno peli. Kohta varmaan tilaan fanipaidan.

40 blokattua laukausta kertoo jostain, kuten Laviolettekin totesi. Vaikea tässä on mitään sen kummempaa analyysiä vääntää, mutta kyllähän tuo Giroux'n lietsoma voitontahto kiteytyy hyvin siihen ensimmäiseen vaihtoon. Vastustajan kapteeni katolleen ja hetkeä myöhemmin kiekko reppuun.

Bryzgalovkin onnistui kokoamaan itsensä. Ei toki mitään superpahoja paikkoja tullut, mutta eipä lipsunut helppojakaan sisään.

Fleuryn kupla puhkesi viimeistään nyt.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Kiitos Philadelphia Flyers

Se on sitten ohi nyt. Ei ihan ollut läpihuutojuttu tämä sarja niin kuin sen "piti" olla. Ennakkoon Penguinsin piti olla suurin mestarisuosikki tälle keväälle. Kokoonpanosta löytyi maailman paras-Sidney Crosby, MVP-Jevgeni Malkin, Norris-Kris Letang, top-5- Marc-Andre Fleury, Selke-Jordan Staal ja 40 maalin James Neal. Flyersin piti olla liian nuori ja kokematon kaatamaan supertähtiä täynnä olevan Penguinsin. Girouxin ei pitänyt pärjätä Crosbya vastaan, Couturier ei mahda mitään NHL:n dominoivinta pelaajaa Malkinia vastaan. Flyersin puolustus- ja maalivahtipelin piti olla pelkkää reikäjuustoa Penguinsin hyökkäystä vastaan. Sitä se toki olikin suurimman osan sarjasta. Flyers kuitenkin taisteli itsensä jatkoon värikkäiden otteluiden jälkeen.

Mistäs sitä nyt aloittaisi. Claude Giroux pelasi nyt viimeistään itsensä liigan kirkkaimpien tähtien joukkoon. Eli tarkoitan, että Giroux voidaan huoletta ottaa mukaan keskusteluun maailman parhaasta pelaajasta. En edes itse vielä tajua miten hyvä pelaaja hän on. 14 pistettä 6 palyoff-otteluun on todella kova saldo kenelle tahansa. Giroux on voittaja, hän on Flyersin oikea kapteeni nyt. Flyersille on tie auki nyt päätyyn asti ja Giroux toimii nyt lipunkantajana.

Tulokkaat olivat jopa parempia kuin odotin. Schenn ja Couturier olivat todella tärkeitä pelaajia koko sarjan ajan. Couturierista on varmaan kaikki jo sanottu, mutta myös Schenn nousi esiin tiukoissa paikoissa. Hän mm. oli ratkaisijana Flyersin ensimmäisessä voitossa.

Viimeisestä pelistä sen verran, että olipa vankka esitys Flyersilta. Bryzgalov näytti paljon paremmalta maalilla, mutta eipä ihme, kun joukkue puolustikin kunnolla. Pitivät hyvin Penguinsin pelaajat poissa maalipaikoilta. Girouxin ketju oli jälleen todella hyvä ja pitivät välillä Penguinsin puolustajia pilkkanaan. Giroux keräsi hassut 1+2 tehot, mutta myös Jagr oli todella hyvä. Pari kertaa oli tehdä maalinkin, mutta myös Jagr näkyi monesti puolustamassakin. Tuota asiaa ei monesti liitetä tsekki-tähteen, mutta minun silmään ainakin pisti Jagrin puolustusasenne. Couturierin ketju toimi jälleen hyvin puolustuspäässä ja Penguinsin tähtipelaajat vaikuttivat hyvin turhautuneilta. Ehkäpä Flyersille teki hyvääkin saada kunnon tappio neljännessä pelissä. Joukkue heräsi nyt kunnolla, että maalivahti ja puolustajatkin tarvitsevat joskus apua. Lilja ja Kubina eivät nyt erottuneet puolustuspäässä negatiivisessa mielessä, koska koko viisikko tuki myös heitäkin. Seuraavalla kierroksella tulee olemaan vastassa hyvin puolustava joukkue, joten samanlaista hurlumhei-kiekkoa ei voi pelata, kuten ensimmäisissä peleissä. Flyers näytti nyt enemmän joukkueelta kuin aiemmin. Kaikki on nyt mahdollista. Flyers teki tempun johon moni ei uskonut. Mikään joukkue Rangersia lukuunottamatta tuskin on ylitsepääsemätön este. Flyersilla on venymiskykyä, uskoa ja voitontahtoa, jotka voivat kantaa pitkälle playoffeissa.

Kiitos vielä kaikille tähän ketjuun kirjoittaneille. Uutta playoff-sarjaa näiden kahden välillä odotellaan. Kenties ensi vuonna uudestaa...
 

RaZzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, Los Angeles Kings, KelA
Ihan loistava sarja. En kyllä keksi että mikään näkemäni matsi olisi ollut parempaa kiekkoa kuin tämän sarjan pelit. Parasta näkemääni jääkiekkoa.
 

Patrik79

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT, TORONTO
Loistava analyysi IGGY12. Veit sanat suustani. Toivottavasti flyerssit menevät pitkälle, sillä kaikkein viihdyttävin joukkue tällä hetkellä kaukalossa. Etenkin nuoret kaverit sulattivat meikän sydämen täysin..

Eilisestä pelistä sen verran, että pingviineillä oli käytännössä koko pelin helvetin vaikea saada edes vetoja maalille, kun phillyn pelaajat tuntuivat noukkivat jokaisen luistimiinsa tai kroppiinsa. Maalivahti pääsi todella helpolla viimeisessä matsissa, ja nappaili sit ne loputkin marjat... kohtuu varmasti.
 

Palsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, STL Blues, Jymy
Iggy12 sen ääneen sanoikin. Tässä on pingviinien kannattajat puhuneet Flyersin olleen Pittsburghin kryptoniitti tällä kaudella. Flyersille se taas on ollut Rangers. Ennen eilistä peliä olin aika varma, että kyyti tulee jatkossa olemaan kylmää, mutta olihan eilinen peli jäätävän kypsä suoritus koko joukkueelta. Onneksi äijät "hoksasi" ruveta pelaamaan myös alaspäin. Toiveet on aika korkella jatkoa ajatellen!

Kiitoksia teräskaupungin faneille tästä huikeasta sarjasta.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Plääh, kyllä oli paha pettymys eilinen game 6. Juuri kun oma usko oli jo palannut skandaalinomaisten 3 ekan matsin jäljiltä, lässähti homma tähän.
Etumatka oli sittenkin liikaa ja toki myös Philly näytti henkisen kanttinsa kun hoiti näin selkeästi eilisen ottelun. 5-1 tosin oli niin selkeä tulos, ettei kauheasti jäänyt jossiteltavaa eilisestä. Jossitella voi enemmänkin sitä, että olisi hemmetti pitänyt voittaa se eka kohtaaminen jossa 3-0 tilanne onnistuttiin sössimään jatkoerätappioksi. Toinen jossittelun arvoinen seikka on se, että olisi pitänyt ottaa niistä kahdesta runkosarjan lopulla pelatusta Islanders-matsista jotain muuta kuin 2 kertaa turpiin jo kautensa paketoineelta porukalta. Silloin olisi vältetty Phillyn kohtaaminen heti kättelyssä ja saatu kotietu idän voitolla vähintään finaaleihin saakka.
Kemiat (ja niiden sopimattomuus) nimenomaan oli yksi avaintekijä, mikä johti tähän. Philly vaan oli koko kauden sellainen peikko Pensille, että ei löytynyt keinoja. Tavallaan "väärät" porukat kohtasivat toisensa. Jos Pens olisi pelannut esim. Ottawaa vastaan, niin aika varma olen että senaattorit olisivat jo lomilla. Nythän he näyttävät piinaavan Rangersia oikein tosissaan. Törttörellakin vaan kehuu poikia että oli sarjan paras peli kun hävittiin 0-2 kotona. Taitaa olla orastavan kesäloman merkkejä nuo puheet? Jossittelua jatkaakseni, niin Philly olisi varmaan tyytyväinen jos Rangers putoaisi, ne kemiat kun näyttivät siltä että Philly puolestaan ottaa varmasti kuonoonsa Rangerseilta. Veikkaanpa tähän vielä, että jos Rangers nyt sitten putoaa niin finaaleissa Philly tai Boston kohtaa joko St Louisin tai Nashvillen. Mutta jos Rangers punnertaa Ottawan ulos niin sitten se finaali on kyllä idän puolesta Rangersin heiniä. Kehenkään muuhun en tosissani usko mutta täytyypä tässä vähän aihetta sivuutellen yrittää unohtaa mieltä jäytävä Pens-pettymys ja höpötellä muista porukoista kaiken vitutuksen keskeltä. Onnittelut vaan Phillylle, kyllä parempi voitti ja se siitä. Palaillaan kun toivutaan....
 

Eikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Miami Heat, Manchester United
Nyt on siis korkein odotuksin playoffeihin lähteneen Pittsburghin ja minun todettava, että oikea joukkue voitti. Se oli ratkaisevasti parempi oikeastaan kaikilla osa-alueilla:

-Kurinalaisuus, Flyers keskittyi varsinkin kolmessa ekassa pelissä pelaamaan ja vasta näiden tappioiden jälkeen Pens älysi pelata samoin

-Puolustus, viimeinen peli osoitti oikeastaan millaista on vastuullinen viisikkopuolustus. Kyllähän Flyers voitti sen pelin uhrautuvaisella muurilla Bryzin edessä eikä niinkään Bryzgalovin huippupelastuksilla.

-Maalivahtipeli, vaikkei Flyersilla loistavalla tasolla ollut, niin riittävällä kuitenkin, kun Fleury suli toisessa päässä. Bryzgalov sai nollattua lopulta 10-3 tappion päästään, minkä luultiin katkaisseen Flyersin maalivahtipelin lopullisesti

-Valmennus, ehkä jopa tärkein yksittäinen syy. Laviolette osasi ottaa aikalisät oikeissa paikoissa, ohjeisti tilanteen mukaan, kun taas Bylsmassa oli aistittavissa jäätymistä.

-Hyökkäys, tämä ei ollut niin selkeä seikka, mutta Girouxin 14 pistettä kertovat oleellisen, sekä nuorten esiinmarssin. Eilen vielä vitutti pelkästään katsoa Girouxin naamaa, mutta pakko myöntää tässä olevan ehkä monipuolisin hyökkääjä liigassa, todellinen ratkaisupelaaja!

On tosiaan mielenkiintoiset pleijarit jatkumassa, jos Florida pudottaa New Jerseyn, Ottawa NY Rangersin, Capitals Bostonin idästä. Lisäksi lännestä Kings pudottikin jo Canucksin, St. Louis San Josen ja Nashville Detroitin. Vielä kun Phoenix lähettää Chicagon lomille, niin melkeinpä kaikki suosikit lähtivät laulukuoroon. Noh, ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Menestystä Flyers-leiriin. Toivottavasti nyt sinne kannu menee, niin voidaan sanoa, että hävittiin vain mestareille
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
No niin vihdoin ja viimein pääsen itsekin tänne hieman tuntojani avaamaan. Flyers tuli kyllä upeasti sisuuntuneena tuohon Game 6:seen ja siellä iskettiin ne luukut kirjaimellisesti kiinni ja Bryziä ei todellakaan jätetty yksin sateeseen seisomaan. Upea koko joukkueen voittohan tuo oli.

Kehuja on täällä jo oikeisiin osoitteisiin jaettukin ihan riittämiin enkä rupea niitä sen enempää toistelemaan. Yhden kaverin haluan kuitenkin nostaa vielä suuremmalle jalustalle, nimittäin Brayden Coburnin. Näin runsasmaalisessa sarjassa ei välttämättä aivan heti puolustajia pääse kehumaan, mutta Cobyn kohdalla voi tehdä hyvin mielin poikkeuksen, sillä olihan tämä ehdottomasti Flyersin ja samalla koko sarjankin paras puolustaja. Rooli oli alusta alkaen valtava ja kasvoi sarjan edetessä ja Flyers-puolustuksen harventuessa entisestään, mutta niinpä vain tämä kevytrakenteinen ja ulottuva kuntoihme jaksoi urakkansa komeasti. Valtavasti on kyllä kehitystä tapahtunut sitten siitä nuoresta ja virhealttiista kaverista, joka aikanaan Atlantasta Philadelphiaan rantautui.

Sarjasta kokonaisuutena täytyy todeta, vielä etten itsekään aivan äkkiseltään muista yhtä tapahtumarikasta sarjaa ennen nähneeni. Pari kautta takaperin nousu Bruinsia vastaan Game 7:n draamankaarineen oli huikea ja ainutlaatuinen juttu, mutta kyllähän tuo Pens ja näiden otteluiden välillä jopa aivan käsittämätön vauhti ja käänteet ovat jättäneet ihmettelemään ja henkeä haukkomaan. Saapa nyt tosiaan nähdä millaista peliä Flyers onnistuu pelaamaan seuraavassa sarjassa tuli sieltä sitten vastaan kuka tahansa.

Aiemmin aloittamani OT:n jatkamiseksi vielä Picalle sen verran, kun en aiemmin ole päässyt vastaamaan, että hienosti sait kyllä purettua tuntojasi Flyersia kohtaan menneiltä vuosilta ja näemmä Ben Eagerkin oli niputettu luontevasti tarinan jatkeeksi mukaan. Nimimerkillä "ennen oli kaikki paremmin".

Se on toki totta, että Flyersin historia on täynnä näitä kyseenalaisia tapahtumia ja tuo vuosista ja vuosikymmenistä toiseen enemmän tai vähemmän Bullies ajoista heijastunut kurittomuus on tuota joukkuetta vaivannut ja omalla tavallaan ollut juurikin sinä jarruna sen menestyksen tiellä. Se vati on hyvin helposti läikkynyt ja keskittyminen ajautunut täysin epäolennaisuuksiin ja siten ovat jääneet ne pelit voittamatta ja menestys saavuttamatta. Joukkue on ns. ampunut itse itseään jalkaan.

Sen sijaan en oikein ymmärrä, mitä tekemistä Lavin ajalla tai tällä sarjalla on tuon kanssa? Ainakin omasta mielestäni Peter Laviolette on juuri tuonut tähän organisaatioon sitä järkeä ja kurinalaisuutta saaden pelaajansa keskittymään siihen olennaiseen ilman, että vastaavasti suitsisi liiaksi tuota energisyyttä ja intensiivisyyttä.

Toinen asia mitä en oikein ymmärtänyt oli tuo "puolilikainen" pelaaminen. Totta kai Flyersilla oli tässä sarjassa käytössä kaikki mahdolliset pikku temput, joilla vain noita Pens-tähtiä saatiin pois raiteltaan ja Pensin miehet vastasivat tähän, mutta sitä mitä en hyväksynyt ja mistä en pitänyt sekä tuossa viestissäni kritisoinkin olivat juurikin nuo epäpuhtaat myöhäiset yläkroppaan kohdistuneet ja/tai pimeästä kulmasta tarjotut taklaukset, joita nähtiin yhdeltä joukkueelta yhteen sarjaan mielestäni aivan liikaa, oli tuo sitten kuinka kuuma ja kiihkeä voimien mittelö tahansa. Mielestäni Flyers pysyi varsin hyvin erossa tästä keskittyen niihin huomattavasti turvallisimpiin ja vähemmän vastustaa loukkaantumisille altistaviin "koiruuksiin". Mikäli pidit siis noita Pens-pelaajien suorittamia taklauksia sellaisina sopivina puolilikaisina pikkukoiruuksina, joilla vastattiin ainoastaan Flyersin tekemisiin, niin mielipiteemme eronevatkin jo melkoisesti.

Mitä näihin Sestiton ja Rinaldon kauden aikaisiin tapahtumiin tulee, niin nämähän jos jotka uusina naamoina organisaatiossa käyvät loistavina esimerkkeinä tästä Lavin vaikutuksesta pelaajiinsa, vai väittääkö muka joku ettei näiden pelaaminen ole sitten yhtään järkevöitynyt kauden myötä alkukauteen verrattuna uran aiemmista vuosista puhumattakaan?

Mielestäni ufon_kaakao nosti esiin aika hyvin tätä omaa mutinaani korostavan pointin...

Siinä missä Laviolette pystyi palauttamaan joukkueensa tekemisen pelin ytimeen ja pelaamaan Pensin vahvuuksia pois, Bylsman Pens harhaili pitkiä aikoja ja jotenkin jäi ajelehtimaan ilman focusta.

Pens oli siis omiinkin silmiini kuriton ja tuo kurittomuus heijastui myös näinä täysin turhina ja ruminakin niitteinä, joille oli välillä jopa sula mahdottomuus löytää mitään järkiperäisiä selityksiä. Eivätkä nuo kyllä enää mene minnekään "puolilikaisen" pelaamisen piikkiin tai jos menevät, niin rehellisesti sanottuna en halua nähdä mitä se likainen sitten on, varsinkaan kun huomio nämä nykypäivän tilannenopeudet. Tätä sekä siis miestä tuon joukkueen ja penkin takana eli Dan Bylsmaa kritisoin, jos tämä ei vielä riittävästi esiin noussut. Voin toki olla sokea kannattamani joukkueen toiminnalle, mutta en ainakaan itse noteerannut Flyersilta samalla tavalla noita idioottimaisia taklauksia, joissa se vastustajan sekä pelin kunnioitus loisti monesti jopa täysin poissaolollaan. Totta kai keskimäärin voitollisen joukkueen on leppoisempaa pelata ja nähtiinhän Flyersiltakin siinä 10-3 löylytyksessä niitä turhautumisia Rinaldon ja Kubinan johdolla, mutta eivät ne kuitenkaan olleet mitään "aivotärähdyksen tarjoilua vastustajalle". Mielestäni vain Bylsman olisi pitänyt laittaa pelaajansa kuriin ja pidettyä nuo räikeimmät rikkeet piillossa vaikka teki sitten kuinka pahaa tahansa. Onneksi nuo eivät maksaneet Flyersille sitä yhtä aivotärähdystä enempää (Grossmann), vaikka yhtä hyvin sivussa voisivat olla vaikkapa Giroux ja Couturierkin.

Olisihan tuon avautumisen voinut joo jättää kirjoittamattakin, mutta tuolla kohtaa ketutti sen verta voimakkaasti, että annoin sormien tehdä työnsä. Mutta ilmeisesti olin sitten väärän joukkueen mies kritisoimassa väärästä asiasta, vaikken nyt aivan heti ymmärräkään, mitä tekemistä vuosien takaisilla poiminnolla taikka pelaajilla, joista osa ei ole pelannut Flyersissa vuosikausiin on sen kanssa, mikäli kritisoin tämän kevään ja tämän sarjan tapahtumia? Tämähän on kuin jostain suomalaisesta kolmen suuren politiikasta. "Vaikka teemmekin surkeaa politiikkaa tässä ja nyt, niin olkaa hiljaa siellä oppositiossa sillä silloin kun te olitte hallituksessa tehtiin…"

Niin ja en nyt tarkoita, sitä että tämä mielipiteeni ja näkemykseni olisi se ainoa oikea, vaan se on yksi muiden joukossa, mutta toivoisihan sitä sentään, että puututtaisiin siihen varsinaiseen pointtiin ja tuotaisiin näkemyksiä juuri siihen liittyen sen sijaan, että haetaan, vanhasta muistista jotain mahdollisimman sivuraiteille vievää tarinantynkää, jonka päällimmäisenä pointtina näytti olleen vain ja ainoastaan Flyersin kritisoiminen ja kun kättä pidempää ei löytynyt tästä sarjasta, niin piti mennä merta edemmäs kalaan.

No joo asiasta toiseen. Kiitokset omastakin puolestani jatkoajan Pens-aktiiveille hyvästä ketjusta ja aktiivisesta kirjoittelusta.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Jepa eli homma oli sitten siinä, kyllä oli kylmä hiki perseen ympärillä sen Pinkkujen toisen voiton jälkeen, luottoa tietysti löytyi mutta silti jännitti niin perkeleesti. Hieno sarjahan tämä oli ja tarjosi nahila fanille sitä kaikkea mitä kiekossa parhaimmillaan ja huonoimmillaan on. Flyers oli tällä kertaa parempi nippu ja matka jatkuu eteenpäin, ketä sieltä sitten tulee vastaan niin ihan sama, kaikki pitää voittaa jos matkan tahdotaan jatkuvan. Kiitokset tosiaan Penguins faneille hyvästä sarjasta sekä keskustelusta palstalla, hyvä jengi teillä on ja laatua sekä taitoa löytyy niin pirusti. Staal ainakin päällimmäisenä jäi meikäläisen mieleen, kova jannu ja pelaisisi varmasti monessa muussa jengissä vielä isommassa roolissa, tosta kaverista kannattaa pitää kynsin ja hampain kiinni. Kiitokset vielä kerran kaikille ketjun kirjoittelijoille joilla pysyi homma hanskassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös