Finaalit 2012: Pelicans - JYP

  • 154 623
  • 516

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
9. Mielenkiinnolla odotan Laschin ja Hodgmanin osalta sitä itkemmekö mekin Kärppien ja Bluesin fanien tavoin erilaisten jäähynkalasteluyritysten tilanteita vai laittavatko kaverit itsestään sen äijävaihteen silmään. Sen verran näistä kahdesta on tällä palstalla jauhettu, että "ei savua ilman tulta". No se nähdään nyt.

Voit ottaa tuosta pois Bluesin fanit. Ehkä paria yksilöä lukuun ottamatta kukaan ei tainnut itkeä tämän kaksikon kalastelusta, eikä siihen ollut tarvettakaan. Laschia taisi aika moni espoolainen muuten kyllä kehaista. Kärppien fanit ovat sitten oma lukunsa, mutta heihin ei voi olla vaikuttamatta Salomäen tapaus, jonka jälkeen muutama nimimerkki on ottanut missiokseen Pelicansin ja SM-liigan yhteisen salaliiton selvittämisen. Hodgmanhan suunnitteli luisteluratansa jo paria päivää aikaisemmin ja tiesi, että näin tulee käymään.

Lasch oli Bluesia vastaan huikea, enkä näe mitään syytä miksei olisi sitä tässäkin sarjassa, varsinkin ylivoimalla. Hodgman heräili vasta loppua kohden ja hänellä on vielä pari vaihdetta varastossa. Justinin tasonnostoa koko joukkue tulee tarvitsemaan.

4-0 -sarjaan en itsekään jaksa uskoa. Pelicans on tällä hetkellä niin kova porukka, ettei JYP voita sitä neljää kertaa putkeen, ei millään. Katsotaan mihin vire riittää, itse uskon mestaruuteen.
 
Aika pitkälle kulminoituu maalivahtipeliin tai itseasiassa siihen kuka maalissa pelaa. Kenttäpelissä Pelsut kuitenkin luultavasti vie mutta Kuusela sen verran paikkaa että Jyp pysyy mukana. Jos taas Heleniusta parempi Hovinen pelaa kaikki viittaa Pelsun mestaruuteen. Jos Kuusela-Hovinen pelaa palttiarallaa puoliksi kuten tähän asti voi helposti mennä 7 otteluunkin.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voit ottaa tuosta pois Bluesin fanit. Ehkä paria yksilöä lukuun ottamatta kukaan ei tainnut itkeä tämän kaksikon kalastelusta, eikä siihen ollut tarvettakaan. Laschia taisi aika moni espoolainen muuten kyllä kehaista. Kärppien fanit ovat sitten oma lukunsa, mutta heihin ei voi olla vaikuttamatta Salomäen tapaus, jonka jälkeen muutama nimimerkki on ottanut missiokseen Pelicansin ja SM-liigan yhteisen salaliiton selvittämisen.

Kiitos Raúl, juuri tällaisia yksityiskohtia tänne tarvitaan, jotta saa paremman kuvan näistä asetelmista.

Itse olin huomaavinani Laschin pehmeydestä kommentteja juurikin Bluesin leiristä, mutta tämä voi hyvinkin olla pelkkää mutuilua ja kaikki sotku tulikin pöytään juurikin tuosta Kärpät-sarjasta.

Sillä sektorilla (Pelicans-Kärpät) käytiin uskoakseni ja toivoakseni kevään likaisin chatti fanien välillä, koska me JYP-leirissä olemme selvinneet "todella vähällä" tänä keväänä. Ensin Ässien kanssa (ehkä historian puhtainta) tuli hierottua silmiä peruspuhtaasta ja peliin keskittyvästä jutustelusta ja sittemmin Jokereiden kanssa (ei päässyt ihan samalle tasolle) tietty asialinja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta jatkui.

Selvää itse asiaan liittyen on, että teillä riittää näitä pelottavia ja taitavia seurattavia "kuumia" pelaajia paljon enemmän kuin Ässillä (kun Z oli poissa) ja Jokereilla (kun eivät olleet ihan tikissä). Meilläkään ei ole mitään superhotteja yksilöitä Vatasen loukkaantumisen takia, joten tältä osin johdatte kuumien pelaajien osalta ennakkoasetelmia selvästi.

JYP on todellakin tänä vuonna joukkue, jonka jokainen ketju pystyy tasapainoiseen esitykseen ja myös ratkaisuihin. Nimilistaa katsomalla tämä saattaa tuntua yllättävältä, mutta näin se vaan on. Tämä on siitä hyvä juttu, että meiltä ei samalla voi "pelata ulos paria avainpelaajaa" (mallia Jarkko Immonen) ja tukahduttaa sillä koko joukkuetta.

Jupa
 

Baldrick

Jäsen
Kiitosta vaan parille JYPin ja ulkopuoliselle kannattajalle, jotka aloittivat provoilun ja laskivat sillä ketjun tasoa parilla pykälällä.

JYPistä näkee, että se on Joukkue ja sisäpiiristä kuullut, että siellä on kopissa oikeasti helvetin hyvä pössis päällä ja se näkyy myös ulospäin. Taitaa myös lukemani perusteella näkyä Pelsuillakin ja luulisi olevankin ihan hyvä meininki, kun ovat finaaleihin päässeet.

En ole hurjan paljoa seurannut Pelikaanien playoff-taipaletta, joten korjatkaa jos olen väärässä, mutta tässä pientä analyysiä. JYP pelaa erittäin vähillä virheillä ja puolustava pelitapa toimii erittäin hyvin, sekä kaikki siihen luottavat. Pelicansilla taasen sattuu puolustuspään hasseja useammin, mutta korvaavat sitä terävemmällä hyökkäyksellä. Näkisin, että jos JYP saa pimennettyä Pelicansin kärkiketjut, vie JYP laajemmalla ratkaisijamateriaalilla, sillä JYPiltä jokainen kenttä on tehnyt hyvin maaleja näissä poffeissa. Toisaalta taas jos Pelicansin hyökkäyksen kärki saa aikaiseksi riittävästi maaleja, kykeneekö JYP niihin määrällisesti vastaamaan? Tähän tarvittaisiin Pesonen-Perrin-Tuppurainen -ketjun heräämistä, sillä olivat aivan yössä Jokeri-sarjassa. Uskoisin, että heräilevätkin, sillä enää ei vastassa ole niin tiukka puolustus kuin välierissä.

Ennustus: JYP saa pidettyä melko hyvin Pelicansin hyökkäyksen kurissa, mutta maaleja JYPin verkkoon nähdään enemmän kuin aikaisemmin. Kuitenkin Perrinin kentällä on taas enemmän tilaa pelata, joten JYP kykenee melko hyvin maalintekoon vastaamaan. Voiton voi kuitenkin laskea sen piikkiin, että JYPille tapahtuu vähemmän virheitä omassa päässä, sekä joukkue pelaa yhtenäisemmin viisikkona. JYPin karvaus tuo sellaisen paineen Pelicansin puolustukseen, jota se ei ennen ole nähnyt ja virheistä rankaistaan, mutta puntteja tasoittaa kuitenkin Lahtelaisten terävämpi hyökkäyspeli. Sarja menee JYPille 4-2 tai 4-3.

Edit. Kokemuksesta on JYPille tähän mennessä ollut etua, mutta niinhän se vähäisellä pleijarikokemuksella varusteltu JYP vuonna 2009 päihitti Kärppädynastian, joten kaikkea voi sattua.

Ja minun silmiini mielenkiintoisin finaalipari. Uskon, että matseista tulee erittäin viihdyttäviä! Onnea myös Pelicansille sarjaan ja parempi voittakoon!
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Iso merkitys tulee olemaan sillä toki, että saako Pelsut Hovisen maalille. Tärkeä osa joukkuetta ja pystyy kyllä vaikka yksin ottamaan tässä sarjassa voiton tai kaksikin Pelicanseille. Toivottavasti Hovinen saadaan kuntoon, niin näyttää maalivahtiosasto todella hyvältä Pelicanseilla. Riku Helenius taas on kevään aikana näyttänyt, että pystyy myös isoissa peleissä joukkueelle voittoja nappaamaan. Eihän Riku Heleniuksen työskentely aina niin kaunista katseltavaa ole, mutta se riittää, että on kiekon tiellä. Kymmenen peliä pelannut ja niistä yhdeksän voittoa pudotuspeleissä voittanut. Ei ollenkaan huono tilasto ja varmasti itseluottamus on myös kohdillaan.

Minusta ainakin Pelicansien joukkueen on sopivasti fysisyyttä ja taitoa haastaa JYP. Pelicansien nelosketju on älyttömän hyvä. Vai onko esimerkiksi Jonne Virtanen paljon parempi pelaaja tuossa roolissa, mitä esimerkiksi on Tommi Paakkolanvaara? Marko Pöyhönen ja Teemu Rinkinen pelannut roolissaan todella loistavasti tämän kevään. Olli Sipiläinen ja Jari Jääskeläinen ovat toki jo uimalakin ajoilta luottorobotteja ja varmasti tulevat olemaan omassa roolissaan tärkeitä myös näissä peleissä. Kolmosessa Wärn-Immonen-Pikkarainen. Minusta aika hyvä ketju. Yhtä potentiaalinen ketju, mitä JYP:n Miika Lahden ympärille rakennettu Filip Riska-Miika Lahti-Tuomas Pihlman.

Sitten kaks todella hyvää ketjua, joissa on Luttista, Hodgmania, Laschia, Jormakkaa/Sopasta, Koskiranta, Smolenakia. Vauhtiakin näissä ketjuissa riittää ja myös yksilötaitoa Pelicanseilla. Lasch on jo tänä keväänä näyttänyt osaamistaan ja todistanut, että ei hyydy myöskään pudotuspeleissä. Hodgman, kun vielä vähän tasoaan nostaa tähän sarjaan, niin hyvältä näyttää. Toki vaikeaa ruveta Hodgmania ihan liikaa haukkuamaan, mutta varmasti vielä on mahdollisuus ruuvia vähän kiristää. En itse epäile ollenkaan, etteikö tätä voisi tapahtua.

Tottakai JYPillä on äärettömän hyvät 1-2 ketjua myös löydä kehiin. Louhivaara-Pokeriammattailainen-Hubacek ja Pesonen-Perrin-Tuppurainen. Hyvin liikkuvia kavereita ja työntekokin maistuu aika hyvin näille myös siellä kentällä. Kyllähän näistä kahdesta ketjusta mukavasti ratkaisuvoimaa myös löytyy.

Puolustun on aika mielenkiintoinen asia minusta ainakin. Vatasen harmittava loukkaantuminen tietenkin on JYPille jo itsessään paha takaisku, mutta ainakin tähän asti ovat pelejä loistavalla prosentilla hoitaneet myös ilman Vatasta. Taitaa tällä hetkellä olla JYP:llä pelaava kuusikko: Koskinen Kalle, Ranskalainen, Viitanen Mikko, Näkyvä, Laatikainen ja Olli Malmivaara. Kokoa löytyy ja hyviä oman maalinsuojelijoita, jota aivan ehdottomasti näissä peleissä tarvitaan. Toki taas ei nämä Viitaset, Malmivaarat ja Koskiset jalalla mitään aivan huikeita Pavel Bureita ole, mutta ainakin tähän asti ovat hommansa tyylikkäästi hoitaneet. Laatikainen, Näkyvä ja tämä Ranskalainen varmasti enemmän taas hyökkäävämpiä jätkiä.

Pelicanseilla taas riippuu paljon siittä, että onko Latvala tulevassa sarjassa pelikunnossa. Jos on, niin silloihan kuusikko näyttää jotenkin tältä: Latvala, Jalvanti, Aaroni, Järvinen, Marttinen ja Seikola. Pelicansin pakistossa on ehkä vähän enemmän hyökkäyssuuntaan olevia puolustajia, kun taas Marttinen ja Järvinen ovat aika hyviä vääntämään myös omissa. Eihän tuo Pelicansin pakisto tietenkaan niin romuluinen ole mitä tulevalle vastustajalle, mutta tarvitseeko sen välttämättä näin ollakkaan?

Itse veikkaan, että tällä hetkellä Lahdessa on sellainen jääkiekkobuumi päällä, että se tulee siivittämään Pelicansin mestaruuteen asti. Tasainen sarja on tulossa, mutta kun Niko Hovinen ja Jan Latvala tulee finaaleihin pelaaman, niin oma veikkaus on, että sarja menee Pelicanseille 4-2.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Kärppien fanit ovat sitten oma lukunsa, mutta heihin ei voi olla vaikuttamatta Salomäen tapaus, jonka jälkeen muutama nimimerkki on ottanut missiokseen Pelicansin ja SM-liigan yhteisen salaliiton selvittämisen. Hodgmanhan suunnitteli luisteluratansa jo paria päivää aikaisemmin ja tiesi, että näin tulee käymään .

Ja yksi Pelicans fani myös oma lukunsa, joka mahtavalla provollaan tulee sylkemään aivan totaallista paskaa Kärppä puolelle kesken sarjan. Hieno mies/nainen tämä kyseinen kirjoittelija. Nyt kun kerran jatketaan tällä lapsellisella linjalla, niin itse kuulin luotettavasta lähteestä, että Salomäki oli valinnut luisteluratansa jo tuossa kuukausi ennen tapahtunutta. Ei muuta tästä aiheesta.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En halua provosoida, korkeintaan pikkuisen sohaista, mutta muistui mieleen tätä ketjua lukiessa tosiaan Suikkasen itkupotkuraivarit parin vuoden takaa TPS:n koutsina, kun Kaisu ei suostunut antamaan edes haastatteluja radiolle pudotuspelisarjassa. Syynä oli joku radiosedän suorittama tikkarin suusta vienti, tjsp.

Noh, se niistä. Veikkaanpa kuitenkin, ettei tuo ole tapojaan muuttanut, joten hersyvää junttihuumoria saamme nauttia tänäkin keväänä. Etenkin, jos Pelicans joutuu ahtaalle.

Halusin sanoa vain sen, että arvostan kaveria valmentajana korkealle. Ei sen paremmin TPS:n aika kuin nyt Pelicanskaan ole sattumaa, mutta käyttäytyä tuo juntti ei osaa pätkääkään. Häneltä puuttuu tietynlainen muiden ihmisten kunnioittamisen kyky, mikä ilmenee normaalisti korrektiutena. Näin Suomen Ateenassa asuvana sitä vieroksuu moista barbariaa.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
En halua provosoida, korkeintaan pikkuisen sohaista, mutta muistui mieleen tätä ketjua lukiessa tosiaan Suikkasen itkupotkuraivarit parin vuoden takaa TPS:n koutsina, kun Kaisu ei suostunut antamaan edes haastatteluja radiolle pudotuspelisarjassa. Syynä oli joku radiosedän suorittama tikkarin suusta vienti, tjsp.

Noh, se niistä. Veikkaanpa kuitenkin, ettei tuo ole tapojaan muuttanut, joten hersyvää junttihuumoria saamme nauttia tänäkin keväänä. Etenkin, jos Pelicans joutuu ahtaalle.

Halusin sanoa vain sen, että arvostan kaveria valmentajana korkealle. Ei sen paremmin TPS:n aika kuin nyt Pelicanskaan ole sattumaa, mutta käyttäytyä tuo juntti ei osaa pätkääkään. Häneltä puuttuu tietynlainen muiden ihmisten kunnioittamisen kyky, mikä ilmenee normaalisti korrektiutena. Näin Suomen Ateenassa asuvana sitä vieroksuu moista barbariaa.

Suomi-Salaman kanssa aika samoilla linjoilla
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Jotenkin huvittavaa miten nopealla aikavälillä keski-suomalaisiksi itsensä tituleeraavat kannattajat ovat sementoineet oman asemansa yhtenä johtavista organisaatioista (nimenomaan urheilullisesti kun mielestäni Suomessa on 2000-luvulla tasan yksi tälläinen).

Nyt eletään 2010-lukua, se tiedoksi näin lahteen. Ja mitä väitteseen tulee, niin ehkä sielläkin pitäisi vähän avata silmiä. Neljä vuotta, kolme mitalia, joka vuosi välierissä ja kolme runkosarjan voittoa. Jos tuo ei ole urheilullisesti paras organisaatio viime vuosina liigassa, niin mikä sitten on?
 
Kieltämättä itseäkin yllättänyt juntti-Suikkasen pelurin elkeet kaukalon ulkopuolella. Esimerkiksi 2500€ oli todella halpa hinta siitä ettei Aleksi Rantalaa tarvi enää katsoa tänä kautena ja muutenkin taitaa paineen tuomareiden suuntaan.

Mediahan kusee hunajaa kun Suikkanen avaa suunsa, miten onkin saanut pelattua itsensä tälläiseen asemaan. On se vaan velho.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Halusin sanoa vain sen, että arvostan kaveria valmentajana korkealle. Ei sen paremmin TPS:n aika kuin nyt Pelicanskaan ole sattumaa, mutta käyttäytyä tuo juntti ei osaa pätkääkään. Häneltä puuttuu tietynlainen muiden ihmisten kunnioittamisen kyky, mikä ilmenee normaalisti korrektiutena. Näin Suomen Ateenassa asuvana sitä vieroksuu moista barbariaa.
Tuo on toki yksi tapa käsittää Suikkasen tyyli. Omasta mielestäni taas Suomi kaipaa lisää tällaisia johntortorelloja joilla on oikeasti munaa sanoa asiat suoraan ja niin kuin ne ovat. Faktahan on että tuossa kolmannessa Aleksi Rantalan piiparoimassa puolivälierässä tuomarointi oli paskaa, kun muistetaan että kyseessä oli muutenkin merkittävä playoff-ottelu.

Varmasti tällaiset kultasormet niinku jenkeissä John Tortorella ja Suomessa Suikkasen Kaitsu herättää ihmisissä eriäviä mielipiteitä. Mut hyvä näin. Suikkanen on värikäs persoona ja väitän että Suomikiekon tulevaisuus.

Eikä äijä ole ainoastaan median edessä asiat suoraan puhuva juntti vaan myös pirun hyvä valmentaja ja loistava pelaajien psyykkaaja. Näin -99 vuodesta asti Pelsuja seuranneena ja kaikki rämpimiset nähneenä ei voi muuta kun rakastaa tuota miestä. Juntti tai ei, on se ihmeukko!
 
Viimeksi muokattu:

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Sohaisen varmaan ampiaispesään, mutten nyt oikein millään näe Suikkasta Suomi-kiekon tulevaisuutena. Pikemminkin minun silmissäni hän on, kuin köyhän miehen versio nuoresta Hannu Jortikasta.

Hyvin luo joukkuueeseen henkeä ja voittamisen kulttuuria, mutta luulenpa miehen olevan myös melkoisen kuluttava valmentaja. Ja joku syy oli nopeisiin potkuihin KHLssä - eikö niin?
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Nimim. rautakanslerin television perusteella tekemä analyysi Ryan Laschistä on itkettävän ja naurettavan rajamailla. Toivottavasti näet finaalisarjassa hänet myös livenä.

Kun iltalehtiä lueskelin, tuntui aina että kohun keskellä oli viattomana yksi ainoa pelaaja. Ja se oli aina Lasch. Toki pieni osuus selittyy minimaalisella koolla, mutta ei se ole sattumaa että kansiin nousee aina sama pelaaja jota kohdellaan kaltoin. Vähän kuten Jarkko Ruudun kohdalla, sutta kun huutelee joka tilanteessa niin suden kohdatessa apua ei näy missään.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Sohaisen varmaan ampiaispesään, mutten nyt oikein millään näe Suikkasta Suomi-kiekon tulevaisuutena. Pikemminkin minun silmissäni hän on, kuin köyhän miehen versio nuoresta Hannu Jortikasta.

Hyvin luo joukkuueeseen henkeä ja voittamisen kulttuuria, mutta luulenpa miehen olevan myös melkoisen kuluttava valmentaja. Ja joku syy oli nopeisiin potkuihin KHLssä - eikö niin?

Suikkasen alaisista pelaajista (ex tai nykyiset) ei taida löytyä yhtään, joka pitäisi Suikkasta mulkkuna. Ja Jortikasta taas ei varmaan löydykään pelaajia, joiden mielestä Jortikka ei olisi itsekin täysi jortikka.

Täysin yksipuolinen kuva taitaa olla darjkl:llä olla Suikkasesta, ja mielikuva taitaa perustua siihen, että Suikkanen saa vain huutamisella joukkueen pelaamaan hyvin ja asenteella. Ja tuo kuva nyt vaan sattuu olemaan totaalisen väärä.

Potkut venäjällä todisteena... jep jep, kertoo kaiken...
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Sohaisen varmaan ampiaispesään, mutten nyt oikein millään näe Suikkasta Suomi-kiekon tulevaisuutena. Pikemminkin minun silmissäni hän on, kuin köyhän miehen versio nuoresta Hannu Jortikasta.

Hyvin luo joukkuueeseen henkeä ja voittamisen kulttuuria, mutta luulenpa miehen olevan myös melkoisen kuluttava valmentaja. Ja joku syy oli nopeisiin potkuihin KHLssä - eikö niin?

Kuluttava? No totta kai menestyksen eteen tarvii paiskia helvetisti töitä vai millä luulet että Risto Dufva teki JYPistä suurseuran tai millä luulet että Kärpät oli dynastia niinkin pitkään. Ei hölläämällä mestaruuksia saavuteta.
Ja kuitenkin kuulemani mukaan ja itseasiassa eilen ihan paikan päältä nähtynä kyllä siellä Pelikaaniporukassa edelleen luistin liikkuu. Ei se Suikkasen tyyli ole missään nimessä liian kuluttava kuitenkaan.

Hänen valmennustyylinsä perustuu kovaan työntekoon, joukkueen ja valmentajan väliseen luottamussuhteeseen ja kuten tiedetään Suikkanen on hyvä psyykkaaja joka on rauhallinen sillon ku peli kulkee mutta muistaa kyllä korottaa ääntänsä jos joku löysäilee. Ja pelaajien on yleensä helppo sitoutua Suikkasen noudattamaan pelityyliin. Hieno mies, hieno mies.

Lehdetkin on muuten olleet sitä miettä että Suikkasessa on Suomen jääkiekkoilun tulevaisuus mutta tästäkin on tietty monia mielipiteitä. Hyvä että herättää keskustelua :)
 
Viimeksi muokattu:

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Kyllähän tässä sarjassa tulee käymään niin, että Pelicans jyrää melko vaivattomasti JYPin yli. Suunnilleen samaan tapaan kuin Suikkasen TPS jyräsi Kerhon yli pari kautta sitten.

Harmi kun molemmat eivät voi hävitä, soisi kyllä kummallekin finaalitappion. Pelicansinkaan ei tarvitsisi heti ekalla yrittämällä voittaa, muutamat ronssipelit ja katkerat välierätappiot ensin ja sitten vasta. JYP taas voitti ihan just.

Hyvä että toinen kuitenkin häviää.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Lehdetkin on muuten olleet sitä miettä että Suikkasessa on Suomen jääkiekkoilun tulevaisuus mutta tästäkin on tietty monia mielipiteitä. Hyvä että herättää keskustelua :)

Toivottavasti Suomen jääkiekkoilun tulevaisuus, mitä sillä ikinä tarkoitetaankaan, ei ole yhden miehen varassa. Mitenköhän kävisi, jos Suikkanen ottaisi sormensa pois vesilasista? Jäisikö veteen valumuotti?

Kyllähän JYP-fanien joukossakin luultiin että RD on korvaamaton. No, onko se?
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No niin, kait tätä voi jonkinlaiseksi Päijänteen Derbyksi kutsua. Molempien joukkueiden faneilla keulii, niin kuin kuuluukin, mutta olen aistivinani, että tämän muun Suomen kommenteissa JYPiä saatetaan hienokseltaan pitää jopa suosikkina. En puhu nyt mediasta vaan tästä ketjusta. Tai sitten se on vain sitä, että tällä kaudella ei ole monikaan uskaltanut huudella JYPin varman voiton puolesta oikeastaan vielä missään vaiheessa. Itse pidän tulevaa sarjaa jännittävänä, ehkä hieman pelottavana - takaraivoissa kenties tuo edellisen kohtaamisen traaginen kolmas erä. Pelsuista ei koskaan tiedä mitä sieltä tulee.

JYPin valtti piilee tuossa Ahon mantrassa: "meidän pitää vaan olla kärsivällisiä". Heittäkääpä googleen "Jyrki Aho" ja "kärsivällinen". Tuo "kärsivällisyys"-mantra on esillä joka ikisen ottelun kommenteissa, ennekkospekulaatioissa, etc. Onhan kyse tietyssä mielessä kiekkojargonista ja valmentajien oppimista omista puheenparsista, mutta kyllä siellä ideakin on sisällä. JYP pelaa nöyrää omaa pakettiaan ja pysyy, tai yrittää pysyä, samassa nöyrässä formussa ja pää kylmänä, oli se pelitilanne sitten ihan mikä tahansa.

Vatasen loukkaantuminen itkettää tietenkin vieläkin, mutta moni taitaa olla jo unohtaneen sen, että JYPillä voisi olla myös Skrbek puolustuksen apuna. Ja näissä karkeloissa Skrbekistä olisi aivan vitunmoinen apu oman pään puhtaanapidossa. Moni varmaan allekirjoittaa kanssani, että JYPiltä puuttuu kaksi parasta pakkia. Mutta moni varmaan on myös sitä mieltä, että puolustajien munattomuuteen, kädettömyyteen, jalattomuuteen tai saamattomuuteen tämä traktori ei tule pysähtymään. Perrinin ketju ei ole viime peleissä tehoillut, mutta hemmetin hianoja paikkoja on tehty. Eli suomeksi, siellä on pienoinen ketchup-pullo odottelemassa pamauttajaansa.

Pelsujen flow ja kiima on jotenkin vaarallisen tuntuista, mutta jos nyt tähän loppuun unohdetaan turha hienovaraisuus ja korrektius ja isketään TOTUUS pöytää: JYP vie Pojan tänä keväänä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Toivottavasti Suomen jääkiekkoilun tulevaisuus, mitä sillä ikinä tarkoitetaankaan, ei ole yhden miehen varassa. Mitenköhän kävisi, jos Suikkanen ottaisi sormensa pois vesilasista? Jäisikö veteen valumuotti?

Kyllähän JYP-fanien joukossakin luultiin että RD on korvaamaton. No, onko se?

En mä toki tarkoittanut etteikö Suomessa olisi muitakin taitavia ns. uuden kiekon valmentajia kuten juuri teidän Jyrki Aho mutta hänen näytöt ovat vielä tosi vähäisiä, onhan tämä vasta miehen ensimmäinen kausi Jypin peräsimessä. Muutaman vuoden kuluttua voidaan antaa tarkempi arvio Ahosta valmentajana. Mutta tunnustan kyllä että hienosti on mies täyttänyt Dufvan saappaat.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Sovitaanko heti kättelyssä, että Lahessa ei kutsuta Kanada-maljaa pojaksi. Muuten ihan hauska spekulaatio ja tarina, mutta ei kiitos käytetä näitä urpoja pesistermejä.

Sovitaan vaan, 84 -vuotiasta kun ei ole muutenkaan sopivaa pojutella. Enemmänhän se alkaa olemaan pappa-iässä...

Kyllähän se näyttäisi komealta, jos tuon Viipurin reippaan viirin viereen saataisiin Pelicansin vastaava!
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
En mä toki tarkoittanut etteikö Suomessa olisi muitakin taitavia ns. uuden kiekon valmentajia kuten juuri teidän Jyrki Aho mutta hänen näytöt ovat vielä tosi vähäisiä, onhan tämä vasta miehen ensimmäinen kausi Jypin peräsimessä. Muutaman vuoden kuluttua voidaan antaa tarkempi arvio Ahosta valmentajana. Mutta tunnustan kyllä että hienosti on mies täyttänyt Dufvan saappaat.

Minun ajatukseni on se, että Suomen jääkiekon tulevaisuuteen vaikutetaan paljon enemmän siellä, missä valmentajille ei yleensä makseta palkkaa. Tämä valmentajainpalvonta on meillä ihan absurdeissa mittasuhteissa.

Oikeastaan meillä ei ole edes kovinkaan montaa valmentajaa jotka voisivat sanoa voittaneensa "useita mestaruuksia, hei".
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Kun iltalehtiä lueskelin, tuntui aina että kohun keskellä oli viattomana yksi ainoa pelaaja. Ja se oli aina Lasch. Toki pieni osuus selittyy minimaalisella koolla, mutta ei se ole sattumaa että kansiin nousee aina sama pelaaja jota kohdellaan kaltoin. Vähän kuten Jarkko Ruudun kohdalla, sutta kun huutelee joka tilanteessa niin suden kohdatessa apua ei näy missään.

No iltapäivälehtiä lukemalla pysyy kyllä melko hyvin totuuden syrjässä kiinni, vankka pohja tehdä syväluotaavia analyysejä.

Totuus kuitenkin on, että tästä liigasta ei löydy paljoa pelaajia, jotka saavat Laschiä edes kiinni ja vielä vähemmän niitä, jotka ottavat tältä kiekon pois rikkomatta. Olisi kaikkien fysiikan lakien vastaista, että Lasch onnistuisi joka kerta pysymään tolpillaan näiden rikkeiden aikana. Tiedän kokemuksesta, että se vituttaa suunnattomasti kun kentällä on pelaaja, johon ei kertakaikkiaan pääse kiinni.

Sitä miksi Lasch oli viattomana "kohun keskellä" en ymmärrä, itse hän ei näitä kohuja ainakaan järjestä, vaan lähtee metsästämään kiekkoa takaisin itselleen ilman makailua. Välillä tuntuu, ettei ukko ole ehtinyt tippua edes jäähän kun se on jo menossa uudestaan. Sellainen pelaaja on Ryan Lasch, Pelicans.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Suikkasesta kun on puhuttu, niin onhan ukko kivenkova valmentaja, mutta myös valtakunnan itkijä numero yksi. Pekka Virran ohella pahin vinkuja. Tosin siinä kuin Virta haukkuu pelaajat, Kaisu haukkuu tuomarit. Mielenkiintoista nähdä miten asetelmat muuttuvat, kun Jyväskylässä kotituomarit vievät JYPin voittoon ja KaiSun pitäisi pitää kieli kurissa. Itse en kunnioita Suikkasta yhtään. Muuten Pelicans on ihan symppis jengi.

Hienoa on se että Pelicans ei tiedä mihin se on itsensä pelannut. JYP tiputti runkosarjan huippujoukkue Ässät sekä "varman mestarin" Jokerit voitoin 8-1. Pelsut pari säälijoukkuetta tiukoin lukemin. Joukkueen playoff-kokemus on lähes nolla JYPiin verrattuna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös