Philadelphia Flyers 2011-2012

  • 378 770
  • 973

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
#25 Primeau on valmis hyppäämään mukaan Jatkoajan Flyers palstoille.

Ekana suuri kiitos Jay79 ja Eagerille loistavista kirjoituksita tälle palstalle.
Muutenkin on ollut mukavaa seurata tätä palstaa kun joka päivä tänne ilmestyy päteviä kirjoituksia.
Yksi pelaaja on omasta mielestäni jäänyt pikkasen vähäiselle huomiolle tällä palstalla. Scott Hartnell
Käsi pystyyn ne jotka uskoivat että tämä mies tekee kaudella +35maalia.
Kauden alku oli Hartsille vaikea. Peli ei sujunut ja mies oli enemmän haitaksi joukkueelle. En ole ihan varma kuinka monta peliä meni ennen kuin Lavi heitti Hartsin kehiin G:n ja Jagrin kanssa. Samantien homma klikkasi ja tulosta alkoi syntyä taululle. Toivon mukaan mies jaksaa painaa samalla asenteella kauden loppuun niin on mahdolisuudet jopa +40 kauteen.
Erittäin vakavasti harkitsen miehen paidan tilaamista.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
#25 Primeauta kompaten täällä olis toinenkin uus naama(ton) Flyers-fani valmiina kirjoittelemaan mitä kieli suusta ulos sylkeekään.
Eli pitkäaikainen Flyers-fani olen ja tähän mennessä on tullu vaan luettua kyseistä ketjua lähes päivittäin ja täytyy antaa kehut, sillä erittäin asiantuntevaa tekstiä ilmestyy tänne päivästä toiseen. Eli suuret kiitokset Eagerille, Jay79:lle ja kaikille muillekin ketä tänne jaksaa kirjotella. Flyersin pelejä tulee kateltua keskimäärin ehkä joka kolmas, tietenkin kun pleijarit alkaa niin vielä aktiivisemmin.

Flyersin viimeaikaisista otteista täytyy kyllä nostaa hattua jo kaikkien kehumalle Bryzille. Jälleen viime yönä Panthersia vastaan miehestä vaan huokui se itseluottamus ja tämän mukanaan tuoma rauhallisuus. Melkeen nauratti kun NHL Networkin selostaja ihmetteli moneen kertaan, että eihän mies liiku maalillaan juuri yhtään. Tämä on juuri se mihin miehen menestys viime otteluissa on perustunut, rauhallisuuteen ja varmuuteen. Tähän päälle kun lisää vielä Flyers-puolustuksen loistavan oman maalin edustan pelaamisen, niin kyllähän sieltä vain se nolla napsahti Ilyalle. Eli vaikka puolustuksesta puuttuikin iso kasa runkomiehiä (Meszaros, Timonen, Kubina) ei se mielestäni juurikaan näkynyt puolustuspelissä vaan oma maalinedusta puhdistettiin tehokkaasti irtokiekoista ja näin Ilya sai työrauhan. Pelin avaamisessa tosin näkyi pieniä puutteita, mutta niistäkään virheistä ei syntynyt mitään vaarallista.

Muilta osin viime yön pelissä silmään pisti ainakin toisen erän loppu, jossa Couturier ja Read pyörittelivät alivoimalla Floridan päädyssä ja Flyers fanit antoivat pienimuotoisen standing ovationin tälle.
Täytyy Couturierista sanoa sen verran, että mies muistuttaa mielestäni monilta osin Pittsburghin Jordan Staalia. On tietenkin vielä kaukana Staalin tasosta, mutta uskon että kunhan Sean saa vähän lihasta luitten ympärille ja kokemusta niin hänestä kehittyy aikanaan Jordanin tavoin erittäin arvokas kahden suunnan hyökkääjä. Toivottavasti Flyers-fanit täällä ei suutu kun haettiin vertauskuva osavaltion verivihollisesta;)
Kaiken kaikkiaan Flyersilla on hyökkäyksen osalta melkoisen hyvin pullat uunissa, tarkoitan, että kun esim. Briere tuosta aikanaan hiipuu/lopettaa/treidataan niin meillä on sinne laittaa Schenniä tai Couturieria komppaamaan Roon johtamaa ykkösnyrkkiä.

Pienen suvantovaiheen jälkeen nyt näyttää erittäin hyvältä. Kunhan saadaan puolustukseen runkomiehet takaisin ja Ilya ei ajattele liikaa universumin suuruttaa pelin ratkaisevilla hetkillä niin hyvät asetelmat on pleijareihin lähdettäessä Flyersilla. Mikä nykyisessä sarjataulukossa on mielenkiintoista, niin saattaa olla hyvin todennäköistä että Flyers ja Penguins kohtaavat pleijareiden ekalla kierroksella. Eli aika huikealla tavalla alkaisivat pleijarit kummallakin joukkueella ja tunnetta tuosta matchupista tuskin tulisi puuttumaan.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Toivon mukaan mies jaksaa painaa samalla asenteella kauden loppuun niin on mahdolisuudet jopa +40 kauteen.
Erittäin vakavasti harkitsen miehen paidan tilaamista.

Tätä on helppo kompata. Vaikka Philly ei ole edes suosikkiseurani niin Hartnell on kyllä kivikova kaveri. Yksi ehdoton suosikkipelaajani. Eipä olisi koskaan uskonut Scottin "hidastettua" luistelua ensi kertaa katsellessa Predators-paidassa, että miehestä tulisi noin loistava pelimies.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Tervetuloa ''tulokkaat''

Flyersin etusivulla oli juttu vuoden tulokkaista. Phillyn tulokkaat ovat pelanneet tällä kaudella ylivoimaisesti eniten NHL-otteluita (346 ottelua yhteensä, toisella, Ottawalla 265). Tämä on todella hienoa ja kyllähän nuo tulokkaat ovat olleet todella piristäviä tapauksia. Couturier ja Read mainittakoon ensimmäisinä, sen verran hienosti ovat kaverit runkosarjan pelanneet tähän asti. Vaikka loukkaantumiset ovat aiheuttaneet päänvaivaa, niin sisään on sitäkin enemmän päässyt nuoria, lupaavia pelaajia. Tulevaisuudessa sentteriosastolla ei pitäisi olla mitään ongelmia, kun tälläkin hetkellä tilanne on seuraava; Giroux-Briere-Couturier-Talbot-Schenn. Alleviivatut pelaajat ovat tod.näk. Phillyn seuraavat neljä ensimmäistä, Briere jääden pois, kun ikääkin alkaa tulla. Toivon toki, että Danny pidetään Philadelphiassa niin kauan, kuin mahdollista, pelaajauransa loppuun.

Vieraskiertueen jälkeen ollaan nähty Bryzgalovilta huimaa parannusta, sekä tietenkin koko joukkueelta. Puolustus on toiminut ilman vakionimiä (Timonen, Meszaros) lähes moitteettomasti. Grossmanin ja Kubinan hankkiminen oli kyllä todella mahtava juttu Homerilta. Onneksi mitään muuta ei tehty, esim. mitään ihmekauppaa mallia Schenn, X, varausvuoroja <-> Ryan / Nash tjsp.

Tänään sitten vastassa Leafs, joka on ollut pienessä tappiokierteessä viime aikoina, keräten viimeisestä kymmenestä pelistä kaksi voittoa. Giroux'lle tänään 80 pistettä täyteen? No, miksei enemmänkin. G on tähtäämässä n. 100 tehopisteen kauteen näillä näkymin, mikäli jatkaa normaaliin tahtiin pistetehtailujaan, ja miksei jatkaisi? 35+65 kuulostaisi jo vähän liian herkulliselta, mutta katsellaan nyt, runkosarjaa kuitenkin jäljellä se 16 ottelua.

^ Loppuun vielä lista Flyersin tulokaspelaajista tällä kaudella;
- Couturier, Read, Schenn, Rinaldo, Sestito, Gustafsson, Bourdon, Zolnierczyk, Wellwood, Holmstrom, Marshall (WSH) ja juuri lootaan hypännyt Manning. Huhhuh, jäikö joku?

EDIT: Illan ottelusta poissa ainakin Voracek, Timonen, JvR, Meszaros ja Kubina.
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
No tännehän rupesi siunaantumaan uusia naamoja kuin sieniä sateella ;) Tervetuloa omastakin puolestani niin #25 Primeaulle kuin nixon74:llekin.

Pathersia vastaan alku oli joo tahmeaa, missä tuo jälleen kerran uusiutunut alakerta ja vieraiden kova karvaus näkyivät, mutta pikku hiljaahan se siitä lähti ja lopulta voitosta ei sen suurempaa kisaa syntynyt sillä sen verran sitä tasoeroa vain oli.

Briere pelasi tosiaan pirun vahvan ottelun, tekisi mieli sanoa, että melkeinpä kauden parhaansa. Ei toki tilastojen valossa, mutta noin esityksenä. Liekö sitten juhlapeli, playoffsien lähentyminen vai mikä siivittänyt, mutta tuo oli sitä Dannya mitä seuratessa silmä lepää ja mieli nauttii.

Tulokkaat noin kauttaaltaan olivat taas kerran ilahduttavia. Sitä esiinnousua toivottiin ja sellaista saatiin. Gustafsson varsinkin pääsi aiempaa suurempaan ja kiekollisempaan rooliin jossa näytti vain ottelun edetessä hyvältä. Pienemmät minuutit eivät ole oikein kaverin profiilin mukaisia vaan ne vahvuudet pääsevät paremmin esiin kun sitä roolia ja vastuuta tulee.

Wellwoodin kohdalla puhuin taannoin, että jännä nähdä pystyykö nousemaan kunnon secondary scoring rooliin, jolloin voisi luoda sitä NHL-uraa hieman pidempäänkin ja ainakin toistaiseksi on jatkanut vahvoja otteitaan ja tähän mennessä kasassa olisi 8 ottelua tehoin 3+2=5 ja +7. Tuo räjähtävyys on vain niin upeaa seurattavaa, jonka vuoksi pitää jo toivoa kaverin onnistumisia jatkossakin, vauhtia ja vaarallisia tilanteita nääs. Oli muuten hienoa huomata, että Wellwoodin ja Jagr:n kanssa pelatessaan Shelleykin näytti lähes kunnon voimahyökkääjältä, heh. Toki Jodyltakin pidemmän pelaamattomuuden jälkeen sellaista mukavan irtonaista menoa.

Brandon Manningista heräsi ajatukset sellaisena paranneltuna versiona Kevin Marshallista. Molemmat aika samankokoisia hyvä liikkeisiä fyysisiä pakkeja sillä erolla, että Manningille tuo kiekollinen tekeminen olisi huomattavasti luontevampaa siinä missä Kevin joutui vetämään aina sellaisella kieli keskellä suuta mentaliteetilla sitä helppoa viereen. Kyllähän Manningille niitä pikku erheitä sattui, varsinkin alussa, mutta niistä huolimatta uskalsi pelata ja yrittää sen kiekon kanssa (eikä vain heittänyt sitä mahdollisimman nopeasti pois) ja väläytteli suurin piirtein enemmän kuin Marshall kaikissa noissa tämän kauden Flyers-peleissään yhteensä. Nimimerkillä Kevinin fanboy. Lisäksi veto ja ylipäätään tuo viivapelaaminen vaikuttivat sellaiselta mille voisi olla jossain välissä käyttöä YV:lläkin. Niin ja onhan mies tuossa hanskattomassakin tekemisessä ihan maininnan arvoinen kaveri, vaikkei mikään jätti olekaan mm. WHL uralla 26 lähtöä ja tällä kaudella AHL:ssä seitsemän (mikä on ihan hyvä lukema kauden parin ensimmäisen kuukauden mentyä sivu suun loukkaantumisesta toipuessa).

Manningin myötä saatiin paitsi yksi uusi tulokas tälle kaudelle, niin samalla yksi varaamattomana vapaana-agenttina löydetty ja signattu lupaus Flyers-nutussa lisää tälle kaudelle. Read, Zolnierczyk, Gustafsson, Holmstrom ja Manning. Niin ja mikäli joku ihmettelee, missä Marc-Andre Bourdon on kun ei ole vielä kutsuttu hätiin, niin loukkaantuneenahan tuokin olisi.

Asiasta toiseen kolmannessa erässä nähtiin ihan mielenkiintoinen viritelmä kun 5v3 YV:tä oli pelaamassa viisi hyökkääjää (on tuota taidettu tällä kaudella muutamia kertoja aiemminkin nähdä, mutta harvemmin kuitenkin). Pitkä poissaolijoidenlista, jossa siis ne joukkueen parhaat YV-pakit, toki selitti pitkälti tuon, mutta mielenkiintoista seurattavaa oli kuitenkin ja samalla sellaista oikeanlaista rohkeaa kokeilua ja virittelyä valmennukselta.

Tällä kaudella kun on saanut seurata tuota Hartsin lentoa, niin onkin hyvä muistella, niitä parin vuoden takaisia mietteitä miehestä kun mikään ei sujunut. Silloin tuli kyllä itsekin manailtua Scott lähes alimpaan helvettiin, mutta niinpä vain tämä on sieltä noussut todelliseen kukoistukseen. Aikanaan tuntui kyllä kaukaiselta ajatukselta, että Harts voisi olla alipalkattu, mutta näin se vain tällä hetkellä menisi.

Tuosta uusimmasta signauksesta sen verran, että käsittääkseni Heeter sekä muistaakseni viime kesänä jollain Flyersin campilläkin mukana pyörinyt Chris Rawlings olisivat ne tämän hetken kovimmat ja varteenotettavimmat vapaat maalivahtitarjokkaat tuolta yliopistojen puolelta. Joidenkin huhujen mukaan Flyers olisi tarjonnut viime kesänä Rawlingsille sopimusta, mutta tämä mitä ilmeisimmin halusi pelata yliopistouransa loppuun ja näin ollen kieltäytyi tarjouksesta. Nyt sitten tarttuivat Heeteriin. Sen suurempia kaverista on vaikea sanoa, mutta eipä noita nuoria ja lupaavia veskareita koskaan liikaakaan voi olla ja näiden jos joidenkin kanssa sitä kehitystä on todella vaikea ennakoida ja nähdä vuosiksi eteenpäin vaan joukkoon mahtuu paljonkin näitä lähes täydestä tuntemattomuudesta nousseita nimiä, jotka vain ovat kyenneet jatkamaan sitä tasaista kehitystään vuosikaudet, vaikkeivät aikanaan mitään huipputalentteja olisi olleetkaan.

Mielenkiintoista nähdä noin muutoinkin, että tarttuuko Flyersin haaviin parin viime kevään tapaan, vielä lisää näitä varaamattomia lupauksia? Periaatteessa tuo Homerin varausvuorojen kauppaaminen (Grossmann + Kubina) puoltaisi jälleen tätä. Mitä nyt on tullut lueskeltua, niin muutamia varsin mielenkiintoisia nimiä olisi tuolta taas tarjolla, mutta luulisi vaikkapa sitten Matt Readin läpimurron kertovan viimeisillekin organisaatioille, että tuolta voi laadukkaalla pelaajatarkkailulla saada ihan merkittäviäkin palasia, joista olisi vieläpä apua suhteellisen nopeasti. No jahka yhden sun toisen kaudet päättyvät, niin nähdään taas ketkä siirtyvät ja minne?
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Kiitosta hyvistä jutuista muille kirjoittajille ja tervetuloa myös uusille nimimerkeille. Näistä Flyersin tulokaspelaajista sen verran, että voi olla jopa onni, että he ovat saaneet paljon vastuuta tällä kaudella NHL:ssä ja tiedä sitten millaista hedelmää saatu kokemus voi kantaa tulevaisuudessa. Kuitenkaan joukkue ei ole mitenkään pahasti slumpannut vaikka olisi puoli joukkuetta poissa. Hyvän joukkueen merkki.

Hienoa, että Bryzgalov on saamassa juonesta kiinni, mitä ollaan lähes koko kausi odoteltu. Toivottavasti vire kestää. Wellwood tosiaan sai näytönpaikkoja ja upeat tilastot on ainakin kasannut. Hartnellin hieno kausi on huomattu useamman kerran täällä, mutta hyvä, kun Eager muistutti, että Hartnell oli jonkin aikaa sitten cap-rasite. Kauden alussakin näytti ettei tästä kaudesta Hartsin osalta tule mitään, mutta niin vain kiekko alkoi löytämään maaliin. Hartnell alkaa olla itsellekin yksi suosikeista Flyersissa ja hän mielestäni muistuttaa suurinta suosikkiani Jarome Iginlaa jossain määrin. Tekee maaleja, taklaa, tappelee ja kaiken kaikkiaan on johtaja jäällä.

Jokunen kirjoittaja on todennut täällä, että tämä kausi olisi Flyersin osalta välivuosi ja niin kuin suuremmat tavoitteet olisivat tulevaisuudessa. Niinhän se onkin, mutta näen kuitenkin Flyersin mahdollisuudet tällekin keväälle ihan hyvinä jos sama vire jatkuu kohti playoffeja. Kun kaikki miehet on terveenä niin Flyersin hyökkäys on yksi NHL:n laajimmista ja tehokkaimmista. Löytyy taitoa, luisteluvoimaa, energiaa ja taklausvoimaa. Puolustukseen myös hankittiin syvyyttä lisää eikä sekään ainakaan paperilla näytä huonolta. Maalivahdit... Jos kiekko tarttuu räpylään niin ei mitään ongelmaa.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Leafsia vastaan joukkueen otteet näyttivät viime aikaisiin otteisiin verrattuina keskinkertaisilta. Hieman flegmaattiselta näytti tuo pelaaminen ajoittain, onneksi saatiin voitto napattua ja kiitos tästä kuuluu vain ja ainoastaan yhdelle miehelle, joka seisoo tolppien välissä. Vanhan kiinalaisen(?) sanonnan mukaan hyvä joukkue voittaa huononakin päivänäkin ja tänään oli tuo päivä. Eli Ilyalta vahvaa peliä, kun muu joukkue alisuoritti ja sitä kautta voitto. No ei tuo peli Flyersilta mitään surkeata ollut, mutta pienoinen juoni puuttui tuosta hyökkäyspelaamisesta. Oman maalin edusta puhdistettiin jälleen kohtuu hyvin irtokiekoista. Nostaisinkin esille tämän pakiston pelaamisen. Oman pään peli näyttää tällä hetkellä jopa paremmalta kuin Meszarosin, Timosen ja Kubinan ollessa remmissä mukana, joten Lavi saa ehkä hieman pähkäillä, miten peluuttaa puolustuksen jatkossa. No varmasti kukaan näistä kolmesta ei vilttiketjuun tipahda, mutta katsotaan. Lilja oli erittäin hyvä tänään, hoiti oman ruutunsa mallikkaasti ja jopa väläytteli hieman kiekollista osaamistaan. Manning pelasi kuin 10:nen vuoden konkari ja Carle oli vahvasti mukana kiekollisessa pelissä. Hyökkäyksestä jäi tosiaan hieman vaisu kuva, tosin Roon rankkari sai melkein senkin mielikuvan häipymään.

Viides perättäinen voitto ja hyvältä näyttää tällä hetkellä loppukautta ajatellen. Uskoisin, että vaikka Flyersilla on "välivuosi", niin saumat pleijareissa mennä pitkälle ovat kyllä erittäin hyvät, mikäli tekeminen säilyy samannäköisenä ja Ilyan itseluottamus ei katoa universumin syövereihin.

Edit:
Täytyy vielä nostaa esille toisen erän tilanne, jossa Giroux sai lähes identtisen tällin päähänsä, kuin Simmondsilta alkukaudella, tällä kertaa kyseessä olikin Hartnellin jalka. Vähän ravisteli siitä ylös, mutta onneksi ei näyttänyt käyvän pahemmin ja pelasi normaalisti pelin loppuun asti, joten toivottavasti mitään jälkioireita ei tule. Ihmetyttää vaan, että millä todennäköisyydellä jälleen tällainen tilanne...
 
Viimeksi muokattu:

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Peliä en katsonut, mutta olipahan sairaan hieno rankkari Girouxilta. Roo on kyllä oikea "Kanadan Datsyuk". Sai Toronton maalivahti katsella ihmeissään. Bryzgalovilla taitaa muuten olla nyt kaksi nollapeliä putkeen. Viime kaudella ei taidettu pelata yhtään nollaa, joten jossain sentään ollaan edistytty.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Nixonin juttuihin hirveästi lisättävää ei löydy. Kuten otteluseurantaketjuun laitoin, peli oli puolustustaistelua sekä maalivahtien taisto. Bryzgalov oli upea ja pääsi jatkoajallakin näyttämään osaamistaan, torjumalla mm. Kesselin läpiajon. Aiemmin olisi huolettanut tuo tilanne, mutta kun näki Kesselin painavan yksin meidän siniviivalla, niin ei edes alkanut sydän tykyttämään. Bryzgalovilta jälleen vakuuttavaa työskentelyä, pari kertaa pelasti joukkueen yksin, vaikka puolustus olikin ihan hyvällä tasolla noin muutoin ottelun ajan. Giroux'n rankkari oli jotain... joo, aika nätti voittomaaliksi. Jagr oli myös loistavalla pelipäällä, joka tuli esiin vasta toisessa ja kolmannessa erässä. Piti kiekkoa, käytti tasapainoaan ja kokoaan hyödyksi kuljettamalla kiekkoa hyökkäysalueella muutamaan otteeseen. Lisää tätä Jaggea! Viisi vakiomiestä puuttuu ja joukkue pelaa silti samalla tasolla. Ei ollut kaukana kyllä ensimmäinen maali Toronton päätyyn jo ihan varsinaisella peliajalla, kun Giroux pisti kiekon päätyyn, Gustavsson ohjasi sen maalin taakse, johon meni kaksi Leafs-pakkia sekä G, joka sitten laittoi tolpan vierestä kiekon maalin eteen suoraan Talbotin lapaan. Olis vähän Talbot tuossa tilanteessa kynännyt, edes jotain, eikä vaan vähän vasemmalle ja veto, Gustavsson torjuu.

Seuraavaksi vastassa Devils vieraissa ja sitten kotona.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Maalittomaksi otteluksi tuo oli mukavan tapahtumarikasta ja viihdyttävää kiekkoa tapahtumien lisäännyttyä sopivasti loppua kohti mentäessä. Molemmille joukkueille sattui erinäisiä pikku lapsuksia ja erheitä, joita sitten upeasti pelanneet veskarit paikkasivat. Ei siis tasoltaan kaikista huikeinta kiekkoa, mutta ihan viihdyttävää sellaista ja mikä tärkeintä joukkue olisi taas kaksi pistettä rikkaampi.

Siitä ettei Flyers nyt aivan parastaan esittänyt menee myös vastustajan suuntaan kehuja sillä Carlyle olisi selvästi saanut järkeä tuohon Leafsin touhuun ja lisäksi jokainen kaveri yritti selvästi näyttää uudelle valmentajalleen sitä parastaan, jolloin niitä haluttomia surfaajia ei hirveämmin löytynyt vaan vetivät mukavan taistelevaa ja työteliästä kiekkoa neljän ketjun voimin. Mikäli Leafsillä olisi vain hitusen enemmän hyökkäyspään yksilö/kärkiosaamista, niin tuo voisi olla ihan varteenotettava nippu, sillä Carlylen myötä joukkueen puolustaminen näytti selvästi petraantuneen Wilsonin sekasotkuun verrattuna. Sitten kun joukkueen puolustus on vielä materiaaliltaankin ihan laadukas, niin tuossa voisi olla sellainen selkäranka mihin voisivat tulevaisuudessa nojata, nyt kun valmennus olisi tuota ajatellen ideaalimpi.

Mitä tuohon puolustukseen tulee, niin hyvin ovat poissaoloista huolimatta vetäneet, mutta kyllähän ne kuitenkin näkyvät, niin omassa päässä kuin varsinkin noissa hyökkäyksiin lähdöissä, mikä sitten heijastuu siihen, ettei niitä paikkoja synny aivan samaan tahtiin. Jokin aika sitten tuo Kubinalla ja Grossmannilla jämäköity puolustus tarjosi Bryzille sen mahdollisuuden kurssin kääntämiseen ja mies tarttui tähän. Viime peleissä Ilya on puolestaan tarjonnut tuolle poissaolojen kanssa painivalle puolustukselle sen kaiken mahdollisen tuen, mitä ovat suinkin tarvinneet. Sen verran näen tuossa siis sitä eroa, mikä nyt vain kuuluukin asiaa, mikäli alakerrasta on viime pelit puuttunut lähemmäs 2500 NHL-ottelun verran kokemusta (ei Prongeria mukana) ja tilalla on ollut alle 600 NHL-ottelua, johon Liljalta se leijonan osa. Ei oteta kuitenkaan mitään pois noilta paikkaajilta, jotka ovat olosuhteisiin nähden hoitaneet hommansa enemmän kuin hyvin. Niin ja onhan se hyvä, että nämä paikkaajat saavat myös niitä minuutteja alle varsin suuressa roolissa, jotteivät ole sitten myöhemmin sen suuremmin hukassa, mikäli paikkuuta tarvittaisiin uudemman kerran. Tässä kun olisi painettu kausi loppuun terveellä top-6:lla ja sitten playoffseissa olisi pari kaveria tippunut pois, niin siinähän sitä olisikin ollut paikkaajille jo pirun kovat paikat. Nyt kuitenkin Lilja on saanut taas mukavasti otteluita allensa ja näitä nuoria ollaan päästy ajamaan taas sisään, joista Manningia aivan tuoreeltaan. Samalla koko joukkuekin on oppinut pelaamaan ja voittamaankin vajaamiehisellä puolustuksella, jolloin samanlaisen poissaoloaallon ei uskoisi olevan aivan yhtä tuhoisa, mitä se olisi kylmiltään saattanut olla. Siinä isossa kuvassa tämä ajaa hyvin asiansa vaikka tällä hetkellä tuo pelaaminen hiukan nihkeää ja Bryz riippuvaista olisikin.

Grossmannia on vielä aivan pakko kehua sillä laittoi vaan jälleen kerran kroppaa likoon, että heikompaa jo hirvittää. Taklasi ja otti niitä arkailematta vastaan, blokkasi vetoja jne. vain vaihdosta toiseen. Täytyy ties monettako kertaa sanoa, että mies on tarjonnut juuri sitä, mistä Prongerin poissaolon jälkeen on ollut huutava pula ja on saanut samalla omalla esimerkillään koko muunkin puolustuksen ja koko joukkueen pelaamaan entistä uhrautuvammin. Tähänastisen perusteella kyllä aivan loistava haku Homerilta. Vielä kun saisivat jossain välissä nimet alle pidempään jatkosopimukseen, niin kumarran ja syvään.

Yksi asia mikä pitää nostaa esiin, olisi myös tuo hyökkääjien terävöittynyt tuki puolustukselle, josta parhaana esimerkkinä voisi nostaa esiin Jagr:n viime yön katkon maalin edestä Leafsien 2vs1 hyökkäyksessä. Siinä Jaromir polki useamman metrin takamatkan kiinni ja ehti katkaisemaan poikkisyötön ennen kuin toinen sinipaita olisi päässyt koittamaan puolityhjää rysää/Bryzin poikittaisliikettä. Ja tämä samanlainen suuntaus on näkynyt viime aikoina monissa muissakin tilanteissa, mikä myös omalta osaltaan on ollut vaikuttamassa tuohon viime aikoina laskeneisiin päästettyjen määriin ja nollapeleihin. Juuri tuota tuo varamiehinen ja kokemattomampi puolustus kaipaa ja tarvitsee. Tietyllä tapaa näen nämä poissaolot ihan koko joukkueen kannalta hyvänä juttuna, sillä hyökkääjät ovat nyt selvästi havahtuneet siihen kun tuolla ei ole aivan yhtä nimivahvaa alakertaa tarjolla, ettei puolustusta ja maalivahtia voi jättää oman onnensa nojaan, vaan se oman maalin varjelu on ihan koko viisikon tehtävä.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Tullaan nyt heittämään sen verran peliä katsomatta, että voittavaa maalivahtia ei pitäisi vaihtaa ikinä, missään tilanteessa (ellei loukkaannu). Bobrovskyltä kovan luokan gamesavereita highlightseissä ja parissa maalissa puolustus jättänyt aika yksin Bobon, mm. Kovalchukin maali kahdella yhtä vastaan, sekä Parisen maali, jossa Grossman(?) jätti Parisen yksin tolpille, joka sai rauhassa laittaa kiekon ohi Bobon. Mutta silti, jos Bryzgalov pelaa pari nollapeliä ja joukkue pelaa puolustusvoittoisesti, niin eihän sitä nyt ruveta muuttelemaan.

Tiistaina uusintamahdollisuus Devilsiä vastaan kotona.
 

Viluyo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Jokerit, Arsenal FC
Tullaan nyt heittämään sen verran peliä katsomatta, että voittavaa maalivahtia ei pitäisi vaihtaa ikinä, missään tilanteessa (ellei loukkaannu). Bobrovskyltä kovan luokan gamesavereita highlightseissä ja parissa maalissa puolustus jättänyt aika yksin Bobon, mm. Kovalchukin maali kahdella yhtä vastaan, sekä Parisen maali, jossa Grossman(?) jätti Parisen yksin tolpille, joka sai rauhassa laittaa kiekon ohi Bobon. Mutta silti, jos Bryzgalov pelaa pari nollapeliä ja joukkue pelaa puolustusvoittoisesti, niin eihän sitä nyt ruveta muuttelemaan.

Tiistaina uusintamahdollisuus Devilsiä vastaan kotona.

Sen verran olen eri mieltä että kakkosmoken peluutus ennen playoffseja silloin tällöin on suotavaa, jotta pelivire säilyy ja torjuntavastuuta tulee. Nytkin oli peli Torontoa vastaan edellisenä iltana, jossa mentiin rankkareille asti, joten hieman odotinkin tälläistä liikettä, vaikka sieltä voitto nollapelillä tulikin. Mielestäni siis ihan positiivinen ratkaisu vaikkakin tuli tappio. Niitä kuitenkin tulee ja ei ainakaan highlightsien perusteella Bobon pelaaminen huonolta näyttänyt. Päinvastoin. Maaleista ei yksin voi ainakaan häntä syyttää ja tulihan sieltä komeita koppejakin muutama. En tiedä oliko Flyers-nippu väsynyt vai muuten vain aneeminen mutta aika helpon näköisesti paholaiset rakensivat komeita maaleja. Hieman tuo puolustus nykykunnossa poissaolijoita ollessa jonkin verran on haavoittuvainen, varsinkin kun vastassa on kovakuntoinen joukkue jolla suunta on ollut viime aikoina ylöspäin.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Sen verran olen eri mieltä että kakkosmoken peluutus ennen playoffseja silloin tällöin on suotavaa, jotta pelivire säilyy ja torjuntavastuuta tulee... Maaleista ei yksin voi ainakaan häntä syyttää ja tulihan sieltä komeita koppejakin muutama. En tiedä oliko Flyers-nippu väsynyt vai muuten vain aneeminen mutta aika helpon näköisesti paholaiset rakensivat komeita maaleja. Hieman tuo puolustus nykykunnossa poissaolijoita ollessa jonkin verran on haavoittuvainen, varsinkin kun vastassa on kovakuntoinen joukkue jolla suunta on ollut viime aikoina ylöspäin.
Totta kai Boboa pitää peluuttaa, ei siinä mitään. Kaveri kuuluu omiin suosikkeihini ja erityisesti Bobon todella nopea jalkatyöskentely ja niiden avusta tulevat gamesaverit saavat meikäläisen haukkaamaan happea. Tämä Bobon peluutus olisi kuitenkin voinut tulla esim seuraavaan otteluun Devilsiä vastaan tai seuraaviin back-to-back iltoihin, joka on ensi viikonloppuna. No joo, mennyt on mennyttä ja veskaan ei kaaduttu Devilsiä vastaan, enkä sitä väittänytkään. Loppuun vielä, että Giroux sivuaa yhden kauden maaliennätystään (25) tällä hetkellä ja tehnyt 1,25 pistettä per ottelu tällä kaudella, ihan jees...
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Samaa mieltä Viluyon kanssa, että Boboa kannatti peluuttaa nyt, kun siihen sauma saatiin. Peliä en katsonut, mutta näytti nyt Devilsin kokeneet jampat vievän Flyersin nuoria koviksia tällä kertaa. Ottaisi New Jersey nyt sen 5. sijan, että saisivat vääntää Pittsburghia vastaan, kun Flyers kuudentena saisi todennäköisesti Floridan vastaan. ;)

Kysyisin yhtä asiaa, että mitä Blair Betts muuten tekee vielä Flyersin listoilla? Hän on tietääkseni "pitkäaikaispotilaiden" joukossa eli onko hän taas sellainen parantumaton potilas, kuten Laperriere, jolle ei ole enää asiaa vetää Flyers-nuttua päälleen?
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Joo ei homma todellakaan Boboon kaatunut, tuntui tankki olevan aika tyhjä jengillä, Devils konkarit tosiaan hoitivat homman kotiin niinkuin pitää tälläisessa pelissä. Bryz nimetty muuten viikon ensimmäiseksi tähdeksi, oikeaan osoitteeseen meni tämä. Itse en nyt muista tarkalleen mikä Blairin tilanne on, mutta jotain sellaista muistikuvaa olisi että aika surkeassa kunnossa polvi olisi, olisiko jopa uran lopettava vamma. Varmaan roikkuu sopparin loppuun asti LTIR listalla, harmi sinänsä kaverin kohtalo, muut samaa roolia pelaavat ajoivat kaverista ohi jengissä. Symppis tyyppi ja kunnossa ollessaan oli hieno pelimies sekä nelosen tuikitärkeä palanen.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä se täytyy ensi yönä taas valvoa ja katsoa tuo Devils@Flyers. Back-to-back siis kyseessä ja kyllä nyt olisi revanssin paikka. Voitolla mentäisiin paholaisista ohi ja loistavat mahdollisuudet kotietuun säilyisivät.

Eiköhän Bryzgalov palaa maalille ja hänen torjunnoillaan otetaan voitto.
 

HokejGirl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Metallurg Magnitogorsk
Devils tosiaan ensi yönä vastassa. Twitterissä luki, että Timosen tilannetta seuraillaan ja päivä kerrallaan. Kubina, Timonen ja Voracek oli kaikki ollu jäällä harjotuksissa. En tiedä sitten kuka/ketkä mukana Devils pelissä. Jollain tietoa, mihin aikaan peli yöllä Suomen aikaan alkaa (joka paikassa eri ajat ja oon ihan sekasi)?
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Devils tosiaan ensi yönä vastassa. Twitterissä luki, että Timosen tilannetta seuraillaan ja päivä kerrallaan. Kubina, Timonen ja Voracek oli kaikki ollu jäällä harjotuksissa. En tiedä sitten kuka/ketkä mukana Devils pelissä. Jollain tietoa, mihin aikaan peli yöllä Suomen aikaan alkaa (joka paikassa eri ajat ja oon ihan sekasi)?
Peli alkaa klo 01.00 Suomen aikaa.

Devils on viime aikoina pelannut todella pirun hyvin joten vaikea peli tulee varmasti olemaan ja mitään ei saada helpolla. Varmasti aletaan jo asetelmia hakemaan tulevia pudotuspelejä ajatellen joten aikalailla fyysistä peliä voi odottaa. Toivon todella että Flyers ei peluuta mitään mikkihiiriporukkaa tässä pelissä vaan kaukaloon passitetaan niin Rinaldo, Manning kuin Shelleykin.
 

d2uce

Jäsen
Viimeisimpien tietojen mukaan Timonen pelaisi ensi yönä, mutta Kubinaa lepuutetaan vielä. Manning jatkanee kokoonpanossa ja Meszaros on vielä telakalla. Pääasia, että saadaan puolustuksen isot nimet pikkuhiljaa takaisin kokoonpanoon vaikka sitten yksi kerrallaan.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Voracek tekee myös melkovarmaan paluun, Timonen tosiaan ollut kanssa sitä mieltä että pelaa melkovarmasti kanssa. Nyt sitä asennetta peliin ja viime ottelun surffailu pois ja kiekkoa reppuun, Flyers tällä hetkellä viides ja Devils kuudes sarjataulukossa, Devils ottelun enemmän pelanneena ja molemmat tasapisteissä. Onnistumisia alkaisi toivomaan pikkuhiljaa Brierelle, kukakohan väistyy Timosen tieltä? Toivoisin että Lilja eikä Manning, vaikka Lilja on kyllä pelannut paremmin kuin osasin odottaa eli eiköhän hän pelaa ja Manning seuraa sivusta.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Voracek tosiaan kokoonpanossa ja pelaa Dannyn ja Wellwoodin kanssa. Vauhtia pitäisi ketjusta ainakin löytyä, toivottavasti ei mene päättömäksi kohnottamiseksi. Toivottavasti Bryz pystyy pelaamaan viimeaikaisella tasollaan ja pitämään tarvittaessa joukkuettaan pystyssä. Kovalchuk ollut viime aikoina melko kovassa vireessä, joten mielenkiinto kohdistuu ainakin siihen, miten mies saadaan pidettyä kurissa varsinkin ylivoimalla, jolloin pitäisi päästä miehen laukausten eteen. No, Grossman sinne heittäytymään kiekon eteen vaan. Revanssivoitto olisi maukas ja uskon, että Flyers on tänään huomattavasti kovemmalla jalalla liikkeellä kuin viime matsissa.
 

Viluyo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Jokerit, Arsenal FC
Aamun alkajaisiksi katselin highlightsit ja maukas voitto sieltä sitten irtosi. Bryzille kolmas nolla peräjälkeen ja oliko ensimmäinen Philly-maalivahti joka tähän pystyi? Olin ainakin niin kuulevinani. Eipäs kun onhan tuolla vuodelta -99 Vanbiesbrouck. Harvinaista herkkua kuitenkin. Ei tosin noita laukauksiakaan näyttänyt tulevan kuin 17 että hieman helpommalla näyttäisi päässeen.

Erityisen ilonaiheen tuo Brieren osuma vaikka tyhjiin laittoikin, samoin Voracekin väkevä paluu after "Kronwalled". Molemmille 1+1 ja muutenkin tuo kenttä Wellwoodilla höystettynä näytti pirteältä ja loi paikkoja useampiinkin maaleihin. Myös ykköskentältä ihan vahvoja tilanteita mutta viimeistely oli heikkoa luokkaa. Nuo Couturierin ja Voracekin maalit olivat varsinaisia tahtomaaleja eli ajetaan kunnolla maalille ja väkisin runnotaan sisään, tuo ensimmäinen tosin hieman siistimmin. Näiden merkitys kuitenkin korostuu entisestään kun mennään pudotuspeleihin. Flyers on ollut kyllä kuitenkin lähes aina vahva tällä alueella.

Seuraavaksi sitten vastassa Isles ja pisteitä olisi taas otettavissa. Toivotaan että sama vire jatkuu. Go Flyers!
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Peli tuli katsottua. Hienosti saatiin revanssi kotijäällä ja kyllä Flyers oli koko ajan pari potkua vastustajaa edellä. Maalit(2kpl räkämaaleja ja tyhjä maali) eivät olleet kauniita, mutta sitäkin tärkeämpiä. Tuomarit yritti tasoitella peliä aika räikeästi viheltämällä kaksi identtistä 2 minuuttista Hartnellille maalivahdin estämisestä, vaikka molemmissa tilanteissa Scotty työnnettiin maalivahdin päälle. Tosin vihellettiin Kovalchukillekin kostohuitomisesta kakkonen, kun tätä oli ensin keihästetty. Devilsiltä myös Eric Boulton kävi, etenkin pelin loppupuolella, lämpöisenä. Haastoi muun muassa Liljaa tanssiin, mikä oli tyhmä teko, sillä samaan aikaan Hartnellille tuomittu 2 min tasoittui Boultonin epäurheilijamaisen käytöksen vuoksi vihellettyyn jäähyyn.

Bryzgalovilta ei kummempia vaadittu tähän nollaan, perusvarmaa peliä kuitenkin.

Sanoisin viimeaikaisten otteiden perusteella, että kyllä Phillyssä Cup -ainesta on.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
wunderweban näkemykseen ei paljon lisättävää. Flyers hallintaa oikeastaan koko peli. Jos nyt jotain heikkoa haluaa pelistä löytää, nin kyllä Flyersin ylivoima oli aika karmeaa katottavaa ja Devilsin parhaat paikat oikeastaan siunaantuivatkin Kovylle saman alivoiman aikana, jolloin pääsi rannaamaan melko hyvästä paikasta kahteen otteeseen. No Bryz hoiti viileästi nämä, mutta jotain kertoo Flyersin ylivoimapelistä kyseisessä ottelussa. Gustafsson pelasi pirteän pelin, muutamaan otteeseen suorastaan heitteli Devilsin isoja hyökkääjiä omassa kenttäpäädyssä riistäen kiekon ja tämän lisäksi pelasi sitä perusvarmaa kiekollista peliä. Hienoa, että Briere sai maalittoman putkensa poikki, vaikka tyhjiin tekikin. Näki kuinka suuri gorilla pomppasi pois miehen harteilta, toivottavasti palaa vanhaan maalikantaansa. Hyvä, että myös Couturier sai maalin tilastoihinsa. Voracekille 1+1, syöttö Brieren maaliin tyhjiin kun olisi itsekin voinut vetää. Hyvä osoitus joukkuehengestä. Kyllä joukkue liitää tällä hetkellä melko korkealla, toivottavasti vire pysyy eikä nouse kusi hattuun. Erityismaininta vielä Couturierin johtamasta kentästä, jossa laidoilla viilettivät Rinaldo ja Talbot. Toimi ns shutdown-kenttänä Devilsin ykkösnyrkkiä vastaan ja hoitivat hommansa loistavasti minkä lisäksi vielä tuli tämä Couturierin maali, joten kenttä hoiti hommansa paremmin kuin hyvin. Flyersin ykköselläkin oli hyviä paikkoja mm. Hartnellin tolppa, mutta tällä kertaa ei osunut.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Devilsiltä myös Eric Boulton kävi, etenkin pelin loppupuolella, lämpöisenä. Haastoi muun muassa Liljaa tanssiin, mikä oli tyhmä teko, sillä samaan aikaan Hartnellille tuomittu 2 min tasoittui Boultonin epäurheilijamaisen käytöksen vuoksi vihellettyyn jäähyyn.
Tällähän tilanteella nyt ei ollut enää vallan minkäänlaista merkitystä koska peliä oli jäljellä se 10 sekunttia. Olisi vaan saanut ennemmin ottaa 2+5+10 ja paukutella Liljaa pataan. Jotain pieniä muistoja pitäisi jättää jos paikallisvastustajalla hävitään.

Mutta mutta Flyers pelasi hyvän pelin ja alkaahan se Bryzgalovkin päästä vauhtiin. Tuleeko romahdus jossain vaiheessa vai onko se "kadotettu" itseluottamus löytynyt?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös