Itävallan pääsarja – bet-at-home ICE Hockey League

  • 99 970
  • 215

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllähän tuota ihan mielenkiinnosta katselee, ei siinä mitään mutta pelin taso on kyllä huonoa. Voisi sanoa että kun viikolla tuli telkusta KHL:n peli Vitjaz-Salavat Julajev, niin se oli kaikessa huonoudessaan suunnilleen samaa tasoa kuin Itävallan liigan pelit, pois lukien että KHL:n pelissä oli paremmat maalivahdit ja paremmat tuomarit.

Olen joutilaana ollessani katsellut melkein joka perjantai tuon suoran lähetyksen enkä minä sieltä hyvää peliä ole vielä nähnyt yhtään. Katsojat ovat kyllä kiihkeästi pelissä mukana, viikko sitten Klagenfurtin ja Villachin pelissä vuorotellen kummankin joukkueen kannattajat paiskoivat raivopäissään jään täyteen roinaa kun tuomarointi ei miellyttänyt.

Tuomaritoiminta on tuolla Itävallan sarjassa paljon huonompaa kuin SM-liigassa, ihan käsittämättömiä ulosajoja tulee puhtaista taklauksista kuten viikko sitten Klagenfurtin ja Villachin pelissä, kun jäähyltä tullut Mike Craig veti pää alhaalla ja kiekko lavassa luistelleen Andreas Kristlerin puhtaasti keskialueella kumoon. Kristler puhalsi hetken aikaa kun ilmat meni pihalle, totta kai tuomarit heittivät Craigin suihkuun ja Kristler pelasi yhden vaihdon huilattuaan jo ylivoimaa.

Samoin korkeista mailoista lentää pihalle vaikka maila osuu visiiriin eikä naamaan, samanlaisista tulee SM-liigassa 2-minuuttinen.

Lisäksi maalivahtipeli on erittäin huonoa. Onhan siellä esimerkiksi Andy Chiodo joka vartioi Klagenfurtin maalia, ja hän on pelannut SM-liigassa mutta melkeinpä väitän että ei sen enempää Chiodo kuin kukaan muukaan tuon Itävallan sarjan maalivahti pelaisi SM-liigassa kuin korkeintaan yhden pelin, sen jälkeen tulisi potku persuksiin. Niin kamalia lapsuksia noille veskareille tulee joka pelissä. Tai osuuko ne huonot hetket sitten aina noihin nettipeleihin, tiedä häntä.

Maaleja siellä kyllä tunnutaan tekevän, ja harmi että noissa perjantain suorissa lähetyksissä ei ilmeisesti näytetä muiden kuin itävaltalaisten keskinäisiä pelejä. Olisi kiva katsoa vaikkapa Medvescak Zagrebin matseja, samoin kuin Jesenicen ja Ljubljanan pelejä.

Zagreb on tälläkin kaudella kerännyt hyvin yleisöä kotipeleihinsä. Keskiarvoa en ole laskenut, mutta ilmeisesti joka pelissä on ollut yli 6000 katsojaa, viime sunnuntaina vieraissa käynyt Ljubljana houkutteli Zagrebiin täyden hallin eli 7000 silmäparia.

Tammikuussa Zagreb pelaa viikon sisällä 21.1.-28.1. välisenä aikana neljä kotipeliä yli 15000 katsojaa vetävällä ja koripallokäytössä pääasiassa olevalla Zagreb Arenalla. Riittääköhän kiinnostusta niin paljon että joka peli myydään loppuun?
 
Viimeksi muokattu:

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Zagrebissa jääkiekkohuuma on suorastaan käsittämätöntä. Zagrebia muuten luotsaa nykyään Ted Sator. Muutenkin tuolla sarjassa vilisee mielenkiintoisia nimiä kuten mm. Frank Banham. Harmi, jos tosiaan ei näitä Slovenia, Kroatian ja Unkarin pelejä suorana näytetä. Olisi ihan mielenkiintoista tapauksia. Eihän nämä pelit tasoltaan ole varmasti ihmeellisiä, mutta luulisi että tapahtumarikkaita ja mielenkiintoisia kuitekin.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Sunnuntaina ottelussa Red Bull Salzburg - Olympia Ljubljana nähtiin tilanne, joka johti Ljubljanan Andrej Hebarille annettuun loppukauden kestävään pelikieltoon. Salzburgin valmentaja Pierre Pagé jopa väittää, että tuosta tempusta voisi Kanadassa joutua vankilaan. Ljubljanan koutsi Jannu (sic) Järvenpää ei kommentoinut tempausta mitenkään, vaan tyytyi juttelemaan pelistä.

Tilanne nähtävissä tällä videolla (linkki itävaltalaiselle urheilusivustolle Laola1.at). Alkaa kohdassa 3:58:

http://www.laola1.tv/de/at/eishocke...urg-olympia-laibach/video/219-1125-37690.html
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ne antaa tuossa liigassa aika reilusti pelikieltoa näistä vahingoittamisista ja sen yrityksestä.

Linzin Robert Lukas vapautui juuri parahiksi 21.11. pelattuun peliin Jeseniceä vastaan 12 pelin mittaisesta pelikiellostaan. Pelikiellon Lukas sai 3.10. pelissä Wien Capitalsia vastaan, kun hän löi mailalla päähän maalin tehnyttä ja sen jälkeen vaihtoon luistelemassa ollutta Benoit Grattonia. Gratton ei loukkaantunut tilanteessa.

Alla linkki pelin videokoosteeseen. Mukana tuo Lukasin mailalla koppaaminen, kuten myös Reid Cashmanin ja Francois Fortierin matsi josta keski-eurooppalaiseen tyyliin tuli vain 2+2+10 minuuttia pukaria kohti.

http://www.laola1.tv/de/at/eishocke...inz-vienna-capitals/video/219-1143-33694.html
 

Teddy_H

Jäsen
Suosikkijoukkue
T-73, Pantserfaust
Alla linkki pelin videokoosteeseen. Mukana tuo Lukasin mailalla koppaaminen, kuten myös Reid Cashmanin ja Francois Fortierin matsi josta keski-eurooppalaiseen tyyliin tuli vain 2+2+10 minuuttia pukaria kohti.

http://www.laola1.tv/de/at/eishocke...inz-vienna-capitals/video/219-1143-33694.html

Olipahan hulinaa. Noiden päälle erittäin ruma teko on videolla 50s kohdalla kun keltapaitainen jannu tökkää vastustajaa vatsaan lavan kärjellä.

Vituttaa oikein katsellakin noita mailalla tökkimisiä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Acroni Jesenicen maalivahti Jaakko Suomalainen teki maalin eilen illalla kun Jesenice nuiji Medvescak Zagrebin 4-1. Suomalaisen maali, kuten pelin muutkin osumat nähtävissä seuraavaa linkkiä klikkaamalla:

http://www.laola1.tv/de/at/eishocke...ce-medvescak-zagreb/video/219-1143-38449.html

Onhan siellä mm. motivoitunut maalintekijä Toni Dahlman tekemässä temppujaan, tai "Tonija Dahlmana" niinkuin sikäläiset sen sanovat.

Vanhaan viestiin vielä toinenkin video eiliseltä kierrokselta:

http://www.laola1.tv/de/at/eishocke...-medical-graz-99ers/video/219-1143-38450.html

Pelinä Szekesfehervar-Graz jossa unkarilaisjoukkueen maalivahti Tommi Satosaari kyrpiintyy silmille hyppivään Mike Ouelletteen ja haastaa tämän tappeluun, kanadalaista ei kuitenkaan huvita muu kuin karkuun luikkiminen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Slovenia & muut sympaattiset
Maalivahtien tekemiä maaleja on aina ilo nähdä.. Kyseessä on tottakai genetiivimuoto Dahlmanin nimestä.. mutta siitä ei sen enempää. Liigan molemmissa slovenialaisjoukkueissa on tällä hetkellä todella onnistunutta suomalaisosaamista. Niin valmennus- kuin pelaajapuolellakin. Toivotaan molemmille pääsyä pudotuspeleihin ja menestystä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mikä Jaakko Suomalaisen tilanne nyt on, kun hän jätti Jesenicen tuon pelin jälkeen jossa maalinkin teki? Eliteprospects.com kertoo Suomalaisen ottaneen "time out from hockey" eli ilmeisesti hän on palannut Suomeen?

Tilalle Jesenice hankki tsekki Michal Fikrtin, joka heti ensimmäisessä pelissään piti nollan kun Jesenice murjoi Salzburgia päin näköä 6-0.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
http://www.laola1.tv/de/at/eishocke...v-red-bull-salzburg/video/219-1087-39510.html

Tuota ylläolevaa linkkiä klikkaamalla näkee kolmannen erän loppupuoliskon pelistä Villach-Salzburg. Tuomaritoiminta on taas sitä itseään, juuri äsken lensi Kevin Mitchell Villachista suihkuun, avauserässä saman kohtalon koki vierasjoukkueen Florian Mühlstein. Lisäksi Salzburgilta on jo kaksi miestä istunut 10-minuuttisen ja kentällä on koko ajan pientä torikokousta. Toisessa erässä oli jo veljestappelukin lähellä kun kotijoukkueen Thomas Raffl ja vieraiden Michael Raffl hiukan ottivat kontaktia, siitä selvittiin sentään ilman jäähyjä ja M. Rafflin kypärän putoamisella.

Peli pääsi juuri jatkumaan pitkän tauon jälkeen kun jää siivottiin jo toisen kerran tässä kolmannen erän aikana yleisön heittämästä roinasta. Vierasjoukkue Salzburg johtaa peliä 4-2.

Ja taas lentää romua kentälle. Joukkueet poistuvat pukukoppiin. Yleisö juhlii tätä saavutusta kuin maailmanmestaruutta.
 

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Heitetään nyt sitten tänne vaikka vähän huhua. Zagrebin karhujengi on kiinnostunut pelaamaan KHL:ää tulevaisuudessa. Huhujen lähteenä allhockey.ru
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Medvescak Zagreb...

Kuulin, että Zagrebin kiekkojengin suosio piilee osittain siinä, että tavalliset zagrebilaiset ovat hiukan kyllästyneet NK Dinamon jalkapallofanien häiriökäyttäytymiseen. Osittain syynä on tietenkin myös jääkiekon eksotiikka-arvo maassa.

Jännä homma tosiaan, että futishullun Kroatian pääkaupunki on noin seonnut jääkiekosta - siis maassa, jonka maajoukkue vääntää jotain 2-divarin MM-kisoja. Medvescakin yleisökeskiarvo ylittää reippaasti NK Dinamon yleisökeskiarvon.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Runkosarjan ykkönen Klagenfurt raivasi tiensä finaaleihin 4-1 voitoin Villachista, Vienna Capitals venytti välierät 7. peliin voittamalla Red Bull Salzburgin tänään 4-1. Kyllä noista jäljellä olevista joukkueista ainakin konsolipelien ystävät tunnistaa muutaman pelaajan

Klagenfurt: Mike Craig, Jeff Shantz, Dieter Kalt, Sean Brown, Peter Ratchuk, Mike Siklenka, Andy Chiodo

Wien: Benoit Gratton, Francois Bouchard, Marcel Rodman, Cory Larose, Philippe Lakos

Salzburg: Steve Regier, Andre Lakos, Ramzi Abid, Danny Bois, Doug Lynch, Martin St. Pierre, Reinhard Divis

Capitals johti Red Bullia vastaan 3-1 lopussa, joutu pelaamaan alivoimaa 4vs6. Jäähy kerkes kevyesti päättymään, mutta kotijoukkueen pelaaja katso kuitenkin parhaaksi paineettomassa tilanteessa heittää kiekon pitkäksi. Tän jälkeen vikalla minuutilla kahdesti oman sinisen alta kiekkoa tyhjiin, kumpikin pitkäksi ja alotus omiin. Vähän ihmettelin, mutta ehkä tuolla on varaa olla suurpiirteinen loppuhetkien ratkasujen suhteen.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
eurohockey.comin uutisen mukaan tsekkiläinen Znojmon joukkue liittyisi Ebeliin. Hieno lisä ko. liigaan ja toivottavasti saavat homman pyörimään kunnolla. Mahtaakohan muutoinkin nyt entisestä Tsekkoslovakiasta lähteä liikkeelle kehitys, joka hävittäisi valtiolliset rajat eurooppalaisesta kiekosta. Meinaa kun nyt Lev on liittymässä KHL:llään, toinen joukkue Ebeliin ja kuusi joukkuetta "irroittelulla flirttailleeseen" European Trophyyn.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kohtapuoliin eli kello 20.15 alkaa suora lähetys pelistä KAC KLagenfurt-Vienna Capitals. Alla olevaa linkkiä klikkaamalla voi katsoa pelin:

LIVE EC KAC - UPC Vienna Capitals ::: Free Sport Video Live Streaming

Capitalseilla ainakin Nathan Robinson riveissään.

Tuolta laola1-tv:n sivulta voi lisäksi katsoa aina joka pelin maalikoosteen pelejä seuraavana päivänä. Joka perjantai näkyy yksi kierroksen peleistä suorana.

Tosin kuvan laadussa ei tällä kertaa ole kehumista. Pätkii ankarasti.
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Merkillisesti on tämä sarja alkanut, kun perinteiset suuret seurat eli Villach ja Wien löytyvät sarjan häntäpäästä. Linz johtaa sarjaa, yksi neljästä suuresta eli Klagenfurt on toisena ja neljäs suurseura Salzburg on viidentenä.

Yllättävän korkealta sen sijaan löytyvät Hannu Järvenpään valmentama Ljubljana ja unkarilainen nimihirviö Szekesfehervar. Sijoitukset neljäs ja viides.

Tänään Järvenpään Ljubljana murjoi Klagenfurin jäänrakoon 6-0. Ljubljanan Tomi Mustosen kausi ei ole sujunut pisteiden valossa ollenkaan niin hyvin kuin vuosi sitten, kasassa on vasta kaksi tehopistettä (1+1) eikä hän tänään ollut edes kokoonpanossa.

Jesenice puolestaan haki vierasvoiton Zagrebista, joka edelleen kerää valtavasti katsojia. Täysi halli (7000) näki kun Antti Pusa teki Jesenicen ja pelin ainoan maalin kun Heikki Mälkiän valmentama porukka kohenteli asemiaan sarjan häntäpäässä. Antti Pusan tehopisteet tällä hetkellä ovat 4+6.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pahassa viiden pelin tappioputkessa oleva European Trophyn voittaja Red Bull Salzburg vahvistaa maalivahtiosastoaan. Jo tuossa European Trophyn lopputurnauksessa Salzburgin maalilla pelannut Marty Turco tukkii punaisten härkien maalia loppukauden ajan.

Ja syytä onkin. Tänään tuli kuonoon Olimpija Ljubljanalta 5-1, perjantaina sarjakärki Linz voitti 4-3 ja viime tiistaina unkarilainen Szekesfehervar haki Salzburgista pisteet tylyllä 7-1-voitolla.

Tähän saakka ykkösvahtina on pelannut Josh Tordjman mutta hän on loukkaantuneena tällä hetkellä eikä Thomas Höneckl pysty joukkueelle voittoja torjumaan. Sitä en tiedä koska Turco aloittaa pelit, hän on ilmeisesti vasta eilen saapunut kaupunkiin ja tänään ei ainakaan pelannut.
 

Gusti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen pelattiin ulkojääottelu Zagreb-Ljubljana. Ottelu päättyi Zagrebin 3-1 voittoon.

Missäköhän tuo ottelu pelattiin? Kun katsomo oli niin lähellä kaukaloa, niin tuo ei ainakaan ollut mikään yleisurheilustadion tai jalkapallostadion. Lunta oli jäällä kyllä todella paljon. Näki selvästi että pelaaminen oli vaikeaa ja tapahtuihan tuossa muutama melko hauska tilannekkin, kun Ljublanan maalivahti ja tuomari törmäilivät. Katsojia paikalla näytti olevan ihan mukavasti, varmasti yli 10 000.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Marty Turco pelasi eilen ensimmäisen pelinsä Salzburgin maalilla, kun sarjakärki Linz kaatui 4-1. Turco tojui pelissä 39 kertaa.

Tappioputkensa Salzburg sai poikki jo viime tiistaina voittamalla Zagrebin jatkoaikamaalilla 4-3 ja nyt tuli siis toinen voitto putkeen. Eiköhän tuo RBS tuosta taas pikku hiljaa ala hinaamaan itseään vähintäänkin finaalijoukkueeksi, kun kausi kääntyy loppua kohti.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eilen pelattiin ulkojääottelu Zagreb-Ljubljana. Ottelu päättyi Zagrebin 3-1 voittoon.

Missäköhän tuo ottelu pelattiin?
Zagreb pelasi saman tien toisenkin pelin ulkojäällä. Klagenfurt kaatui eilen 3-0.

Tuo paikka on nimeltään Salata Arena. Katsomo on tosiaan niin lähellä, että se on varmaan alunperinkin jääkiekkoon tarkoitettu pelipaikka. En tiedä, mutta luulisin niin. Jäähalleja kun ei tuossa maassa kuitenkaan kovin paljon ole, mielestäni jostain luin että niitä löytyisi Kroatiasta peräti kolme kappaletta.
 

Gusti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Zagreb pelasi saman tien toisenkin pelin ulkojäällä. Klagenfurt kaatui eilen 3-0.

Tuo paikka on nimeltään Salata Arena. Katsomo on tosiaan niin lähellä, että se on varmaan alunperinkin jääkiekkoon tarkoitettu pelipaikka. En tiedä, mutta luulisin niin. Jäähalleja kun ei tuossa maassa kuitenkaan kovin paljon ole, mielestäni jostain luin että niitä löytyisi Kroatiasta peräti kolme kappaletta.

Selvä, kiitos tiedosta.

Eilisessä pelissä lunta oli selvästi vähemmän jäällä kuin perjatain pelissä ja nyt peli näyttikin jo jääkiekolta. Kiekko liikkui eikä tullut kaatumisia lumen takia.
 

Gusti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Salzburgilta päättyi kausi sitten tähän. Putoaminen puolivälierissä Klagenfurtia vastaan. Ei olisi kauden alussa uskonut, että viime vuosien menestyjän kausi päättyy näin.

Ljubljana voitti oman puolivälieräsarjansa ja menee näin ollen Klagenfurtia vastaan välieriin. Toiseen välieräpariin tulevat vastakkain Medvescak Zagreb, sekä voittaja parista Vienna-Linz.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mitä pirua? Tänäänkö siellä pelattiin? Höh. Yleensähän perjantai on ollut pelipäivä ja suunnittelinkin jo katsovani huomenna matsin, mikä sitten olisi näytettykään. No nyt en sitten katso.

Salzburgin putoaminen oli kyllä pikkuinen yllätys vaikka runkosarjakaan ei kovin hyvin sujunut. Ajattelin kuitenkin että kun saivat sen tappioputken sopivasti pari peliä ennen loppua katkaistua ja Marty Turcon maalille että menevät vähintään finaaliin. Mutta saipa Klagenfurt nyt hyvityksen viime kevään finaalitappiolle.

Niinikään Ljubljanan meno jatkoon yllätti minut. Varsinkin kun maalivahti Jean-Philippe Lamoureux loukkasi itsensä tiistain pelissä. Matic Boh toki torjui sen pelin loppuun hyvin ja otti voiton kuten tänäänkin, mutta luulin että runkosarjassa ja tämän sarjan ensimmäisissä peleissä iloisesti maaliverkkoa pöllytelleet Szekesfehervarin hyökkääjät Derek Ryanin johdolla ampuvat Ljubljanan verkon tötterölle ja vievät sarjan seitsemänteen peliin.

Mitenkähän mahtaa Viennan ja Linzin sarjassa käydä? Tasatilanteessa 3-3 mennään ja alemmasta loppusarjasta play offeihin pinkonut Vienna on noussut runkosarjan voittajaa vastaan jo 1-3-tilanteesta tasoihin.
 

Gusti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juu, eilen kierros pelattiin. Näköjään pleijareissa menevät sitten jokseenkin eri päiville pelit. Itse ehdin näkemään eilen ainoastaan kolmannen erän.

En olisi myöskään uskonut Viennan nousevan vielä tasoihin sarjassa. Oletin Viennan olevan helppo vastus Linzille, mutta tiukaksihan se menee. Seuraavan kerran taidetaan pelata sitten sunnuntaina.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös