NHL Entry Draft 2012

  • 309 137
  • 544

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Määttä taitaa olla suomalaisittain lupaavin pakki sitten Pitkäsen. Toivottavasti Määtästä sitten tulee se suomi-poika joka voittaa Norriksen.
 

dangler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Coyotes, Boedker#89 ja Hotspur
NA-lista:

6. Olli Määttä

Euro-lista:

5. Ville Pokka
7. Teuvo Teräväinen
10. Mikko Vainonen
11. Esa Lindell

Listaa katsellessa pitää hieraista silmiään, milloin oikeasti Suomen puolustajia on viimeksi nähty näin korkealla varausveikkauslistoilla. Hieno homma. Heitänkin omaa arviota pelaajista ja heidän draft-numerosta, vaikkakin muuttujia kevään aikana on vaikka kuinka paljon. Tason nostot/laskut, U-18-kisat, loukkaantumiset ja kaikki vaikuttaa..

Määttä 1. kierroksen varaus: Onnistuessaan voi breikata ja puskea TOP-10:n, tällä hetkellä noin puolessa välin ensimmäistä rundia. Lupaavimpia suomalaisia pakkeja pitkään aikaan, kuten Sambovais sanoikin, ehkä lupaavin sitten Pitkäsen. Totta kai Vatanenkin on ollut välissä, mutta Määttä kokonaisvaltaisemmalla pelillä ja koollaan ajaa potentiaalissa ohi Vatasen, ainakin rapakon takana.

Pokka 2. kierroksen varaus, mahdollisuudet kuitenkin 1. kierrokselle: toisella kiekalla voi tulla huudetuksi missä vaiheessa vain, noustessaan ensimmäiselle kiekalle on 20-30. Toivottavasti saa peliaikaa Kärpissä ja jatkaa onnistumisia, pelasi hyvät U-20-kisat ja varmasti herätti scouttien mielenkiinnon otteillaan.

Teräväinen 2. kierroksen varaus, Pokan tavoin mahdollisuus 1. kierrokselle: Teräväinen kehittynyt hurjasti ja uskaltaa ottaa yhä enemmän vastuuta Jokereiden liigassa, mikä on myös tuottanut tulosta, etenkin Eavesin kanssa kaveri on löytänyt yhteisen sävelen, toivottavasti jatkuu samaan malliin. Viimeisimpien pelien otteet liigassa nostaisi ainakin minun papereissa Teräväisen arvoa, totutusti ne scoutit pyyhkisivät perseensä minun arvioinneilla, mutta olkoon.

Lindell 3.-4. kierroksen varaus lähtökohtaisesti: Lindell tehnyt hirmuista jälkeä nuorten SM-liigassa, ehdottoman tärkeässä roolissa varauksen suhteen U-18-kisat. Näytöt siellä kuntoon, niin eiköhän tämä isokokoinen pisterohmu saada varattua viimeistään 3. kierroksella.

Vainonen 3.-4. kierroksen varaus: Vainosella, kuten Lindelilläkin hyvä kevät ja onnistuneet kisat tuovat varmasti "hyvät asetelmat" entry draftiin. Isokokoinen ja CK:n sanojen mukaan pelityyliltään muistuttaa Karalahtea, näinkö se oli?

Arvioin vain CK:n mainitsemat pelaajat viestissään, arviot perustuivat omaan mielipiteeseen, katsotaan miten kyseisten herrojen osalta arviot napsuvat. Poikkeuksellisen hienoa nähdä tuo pakkitilanne, vaikka em. pakit ovat hyökkäyspäässäkin taidokkaita, löytyy heiltä sitä suomalaisilta kiekollisilta pakeilta usein puuttunuttu kokoa. Pojat ovat järestään lähellä 190 cm, painoa tulee vielä ja tuskin muutenkaan pituuskasvu vielä on täysin tyrehtynyt.

-94-ikäluokasta on muitankin mielenkiintoisia, mahdollisia varattavia pelaajia, kuten Henri Ikonen. Heitä en kuitenkaan nyt lähde arvioimaan vähäisellä tietopohjalla. Mielenkiintoista on myös Ullbergin mahdollinen varaus sekä isokokoinen hyökkääjä Sami Salminen.

-95-ikäluokan varaustilaisuudesta nopeasti mainiten: kaikkien aikojen paras suomalais-drafti? -Ennakolta, ei ollenkaan kaukainen ajatus. Varaustilaisuuden keulilla ja TOP-10 tulee melkoisen kovalla todennäköisyydellä olemaan kaksi suomalaista: Barkov ja Ristolainen (loppuvuosi -94)! Heitä säestää pienikokoinen, todella taitava hyökkääjä Juuso Ikonen sekä TPS:n edustusjoukkueessa jo pelaava Artturi Lehkonen. Hyviä ikäluokkia Suomelta tulossa, tekstistänikin puuttuu useita mahdollisia varattavia pelaajia. Ja vielä useammalla on potentiaalia tehdä ns. "Armiat"!
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Hyviä uutisia Määttään liittyen. Eli kävin stalkkaamssa London Knight ketjua HfBoardsilla ja siellä kerrottiin, että day-to-day mennään ja perjantaina olisi jälleen pelikunnossa. Hemmetin hyvä juttu, sillä Määttä voi nostaa osakkeensa vielä 10 sakkiinkin vaikka tällähetkellä on omastakin mielestäni ennemminkin draftissa 15 hujakoilla.

Ilo ei tainnut olla kovinkaan pitkä sillä Määttä oli jälleen viime yönä sivussa Londonin pelaavasta kokoonpanosta, kun joukkue kävi hakemassa 5-4 voiton Saginawista. Liekkö sitten aivotärähdyksen jälkioireet palanneet?

Ensi vuosi tulee todellakin olemaan melkoista menoa Suomen osalta, mikäli ennusmerkit ja pelaajien kehitys nyt jatkuvat samalla linjalla. Jo mainitut Ristolainen & Barkov sekä Lehkonen & Ikonen lienevät täysin varmoja varattavia (Ikoselle pieni varaus pienen kokonsa vuoksi), mutta heitäkin löytyy vielä säestämään nimiä, kuten Jonatan Tanus (Tappara), Joose Antonen (Ilves), Jimi Kuronen (HIFK), Atte Mäkinen (Tappara) Kevin Lankinen (Jokerit) sekä mahdolliset draft-nimet, kuten Aleksi Ainali (HIFK), Saku Kinnunen (KalPa) sekä Ville Husso (HIFK). Tokikin listalla on varmasti nimiä, joita ei tulla varaamaan ja listalta uupuu nimiä, jotka tullaan varaamaan, mutta tässä kohtaa ko. henkilöt muodostavat sen lupaavimman mahdollisen kärjen Suomessa.
 

dangler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Coyotes, Boedker#89 ja Hotspur
Saku Kinnunen (KalPa) .

Henkilökohtaisesti mielenkiintoinen tapaus. Tunnen kaverin muutaman vuoden takaa, pelattiin samassa joukkueessa, tosin hän pari vuotta nuorempana. Pelasi silloin hyökkääjänä ja puolustajana, nykyään ilmeisesti puhtaasti sentterihommia. Oli silloin jo taitava, liikkui hyvin ja esiintyi hyvin rauhallisesti kiekon kanssa.

En ole hetkeen häntä nähnyt, joten en tiedä sanoa eliteprospectsin mittoja kaverista pitäviksi, nuihin mittoihin toivoisi vielä hieman senttejä lisää, mutta noin nuorellahan niitä toivottavasti vielä tulee. Onko kellään antaa raporttia kaverin peleistä nuorten SM-liigassa, olisi kiva kuulla juttuja, koska itselläni ei ole mahdollista pelejä nähdä.
 

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
Olen seurannut näin töissäkäyväksi kohtuullisen paljon junnujen pelejä viimevuosina, ja täytyy sanoa, että nyt on suomalaisittain hienoja ikäluokkia tulossa varausvuoroon lähivuosien aikana. Toivottavasti tahti pysyy yhtä kovana myös 95 jälkeen. 96 syntyneistä näyttää nousevan useampi nimi ja 97:sta vähintään yksi huippulupaus löytyy, myös muitakin varmasti nousee.

Ensi kesän viralliset draft -arviot hakevat mielestäni vielä järjestystään varsinkin noin 3. kierroksesta eteenpäin ainakin Euroopan osalta. Muutama potentiaalinen puuttuu ja joku toinen taas vähän korkealla mielestäni.

Käyn läpi pelipaikoittain nyt varausvuoroon tulevia mielestäni erittäin lupaavia kavereita, joita kesällä saatetaan varata:
Maalivahdit:
Korpisalo
Auren
Kiviaho

Puolustajat:
Määttä
Pokka
Lindell
Vainonen
Lehtonen
Tikkinen
Kojo

Hyökkääjät:
Teräväinen
H.Ikonen
Aaltonen
Nikko
Kulmala
Markkula
Nättinen
Friman
Huovinen (NHL:n sivuilla yllättävän korkealla, en ole nähnyt, mutta +/-:et nuorten sm:ssä eivät vakuuta)
Torniainen (mies ollut käytännössä koko kauden sivussa)

Ja 2013 draftissa seuraavat ainakin hyvin potentiaalisia (jokunen lupaava puuttuu varmasti):
Maalivahdit:
Husso
Lankinen
Juvonen
Tolvanen

Puolustajat:
Ristolainen
Mäkinen
Kuronen
Lintuniemi (syntynyt 23.9.95)
Pulli

Hyökkääjät:
Barkov
J.Ikonen
Lehkonen
Tanus
Salminen
Antonen
Ainali
Kinnunen
Mustonen
Lahtinen

Listaukset ovat pitkälti vain omaa näkemystäni ja siitä varmasti puuttuu muutama kova nimi (ja muutamaa kaveria saatoin nostaa turhan korkealle), mutta nämä nimet tulivat pikaisella läpikäymisellä mieleeni. En usko, että kaikkia listattuja varataan, mutta näillä kavereilla pitäisi ainakin olla mahdollisuudet varaukseen näyttöjen kautta.

Lisää kavereita varmasti vielä nousee, koska esim. Lindellistä ei viime vuonna puhuttu mitään, vaikka kaveri on aina ollut todella potentiaalinen. Nyt hän on saanut näytönpaikkoja, ja jälki ollut huikeeta. Eli näytönpaikkojen kautta kaverit pääsevät esille.

Huikeita pelimiehiä siis Suomesta tulossa myös tämän listauksen ulkopuolelta. Suosittelen lämpimästi junnupelien seuraamista. Muistan vielä kuin eilisen Teräväisen näytökset C-junnuista.
 

dangler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Coyotes, Boedker#89 ja Hotspur
97:sta vähintään yksi huippulupaus löytyy, myös muitakin varmasti nousee.

Kuka on tämä tapaus?

Todella mielenkiintoinen kaveri pelaa myös Kärpissä, Torniosta kotoisin oleva Jesse Puljujärvi, joka on vasta -98-syntynyt. Pelaa Kärppien C-junnuissa SM-sarjaa ja onnistunut siellä ymmärtääkseni ja kuullun perusteella melkoisen hyvin. Jesse Puljujärvi (EP:n pelaajaprofiili) antaa tuollaiset mitat, mutta kuulema on kasvanut jo tuostakin. Eli ikäisekseen isokokoinen kaveri kyseessä. Tällä hetkellä tehot C-SM-sarjassa on 8+17=25 kuuteentoista peliin (finhockeyn tulospalvelu). Itse en ole häntä nähnyt pelaavan, mutta puheiden perusteella hyvin lupaava kaveri ja herättää mielenkiintoa, siksi kysyinkin kärppien junnuketjussa hänestä ja sain vastaukseksi:

Tänään näin Puljujärven tositoimissa C-nuorten SM:n pelissä Lukkoa vastaan.
Pari maalia poika tekaisi ja on Tamia lainatakseni "Poikkeuksellinen" lahjakkuus.
Tuossa parina edellisenä vuonna torniolainen dominoi kiekon ohella jääpallossa ToPV:n junioreissa, hirvittävä määrä maaleja niissä peleissä.

Puljujärvi on kuin syntynyt luistimet jalassa ja pelikäsitys on synnynnäistä.


Puljujärvi on kuitenkin sellainen kaveri että itse tulen seuraamaan tarkasti hänen kehittymistään, tämänhetkiset edellytykset viittaavat todelliseen huippulahjakuuteen lajissa nimeltä jääkiekko.

Eli pelannut myös jääpalloa jääkiekon ohella, ollut molemmissa joukkueelleen hirveä maalitykki. Dominointia peleissä osaltaan myös auttanut koko, mutta kuten sanottu poikkeuksellinen pelaaja kyseessä. Taitava, nopea, kookas, maalinteko ja pelinäkemys ovat Jessen vahvuudet! Jos puheet ja tekstit kaverista pitävät paikkaansa, vaikuttaa oikein hyvältä paketilta!

Koska en itse ole häntä nähnyt, niin tuon teille esille myös lähteitä hänestä: Topv:n nettisivut, jossa Jessestä mainitaan

"Jesse piti edelleen meitä pystyssä upeilla henkilökohtaisilla suorituksilla."
"Jessen ylivoimaisuus vain kuitenkin vei joukkuettamme pienelle karkumatkalle. Vaikka vastassa oli hyviä luistelijoita ja joukkueena hyvin puolustivat, niin eivät hekään ihan mahdottomiin pystyneet. Jesse teki ottelussa kaikki meidän 8 osumaa." (välierä)
"Finaalissa Jesse Puljujärvi teki meidän kaikki 8 osumaa. Hurja kaveri mistä varmaan kuullaan vielä" Kommentit kaverista jatkuvat samaa rataa koko pitkän otteluraporttien listan.. Välierässä ja finaalissa tehnyt siis joukkueen kuudestatoista maalista kuusitoista.

Jokerijuniorisivut, jossa otteluraportti pelistä

"Tätä ottelua (TIHC 11 - Jokerit 0) voi kuvata vain ja ainoastaan sanomalla "yhden miehen show". Kyseessähän on poika nimeltä Jesse Puljujärvi, nimi kannattaa laittaa muistiin samantien tuleviksi vuosiksi. Jessen tehot ottelussa 7maalia ja kaksi syöttöä kertovat kaiken olennaisen. Ikäisekseen käsittämättömän kypsä pelaaja höystettynä ilmiömäisellä taidolla sekä isolla koolla tekevät hänestä erittäin vaarallisen."

Pelitilanne kuva Pohjolansanomien sivulta Melkoinen jätti suhteessa oman ikäisiin :D

Toivottavasti Jessen otteet ja kehittyminen jatkuu vain parempaan suuntaan :)

Moderaattoreille pahoittelut offtopicista.

E: Pieni lisäys ja korjaus.
 
Viimeksi muokattu:

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
Kirjoitin vähintään yhdestä, koska olen käynyt seuraamassa enemmän A:n ja B:n, vähemmän C-junnujen pelejä tällä kaudella, enkä halunnut sulkea pois muita, kun ei tietämys siihen riittänyt.. Mielessäni oli Aleksi Saarela. Täytyykin lähiviikkoina käydä katsomassa Nättisen ja Puljujärven otteita. Kiitokset danglerille ja kesäesalle vinkeistä.

Pahoittelut moderaattoreille aiheen ohi kirjoittamisesta.
 

dangler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Coyotes, Boedker#89 ja Hotspur
Puljujärven otteita.

Mielelläni kuulisin hieman lisää raporttia hänen pelistään, jos jaksat raportoida, niin ilolla ottaisin sen vastaan :) Kiitos!

E: Huomasinkin, että Helsingissä asustelet, joten tuossa hyvä mahdollisuus:
60672 Opk 21.01.2012 16:00 Pirkkola 2 Jokerit Kärpät

Itse niin kaukana asun, ettei ole mahdollisuutta..
 
Viimeksi muokattu:

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ilo ei tainnut olla kovinkaan pitkä sillä Määttä oli jälleen viime yönä sivussa Londonin pelaavasta kokoonpanosta, kun joukkue kävi hakemassa 5-4 voiton Saginawista. Liekkö sitten aivotärähdyksen jälkioireet palanneet?

Enpä tiedä, miksi Määttä jätti tuon Saginaw-ottelun väliin, mutta pelasi yhden matsin huilin jälkeen taas eilen ja teki maalinkin. Tuskin mistään kovin vakavasta oli siis kyse.

Määtän kannalta harmillista, että tuon aivotärähdyksen takia jäi näytöt nuorten MM-kisoissa antamatta. Toisaalta CHL:ssä on koko ajan scouttien silmien edessä ja kuun lopussa avautuu uusi näyttöpaikka, kun pääsee pelaamaan CHL:n Top Prospect -ottelussa pakkilegenda Bobby Orrin joukkueessa.
 
Kirjoitin vähintään yhdestä, koska olen käynyt seuraamassa enemmän A:n ja B:n, vähemmän C-junnujen pelejä tällä kaudella, enkä halunnut sulkea pois muita, kun ei tietämys siihen riittänyt.. Mielessäni oli Aleksi Saarela. Täytyykin lähiviikkoina käydä katsomassa Nättisen ja Puljujärven otteita. Kiitokset danglerille ja kesäesalle vinkeistä.

Vaikkei liity sinänsä ketjun aiheeseen, niin kun nyt noista nuoremmista nimistä oli puhe, niin nostaisin mukaan 1997-syntyneistä vielä Kärppien Sebastian Ahon. Tämän ikäluokan draftiin on vielä pitkä matka, mutta jos nyt pitäisi nostaa jotkut esiin, niin ne olisivat juurikin Aho, Julius Nättinen ja Aleksi "Pahin poika" Saarela. Ja täytyypä muuten ottaa tuo vuotta nuorempi Jesse Puljujärvi seurantaan. Ikäähän pojalla on vasta 13-vuotta, mutta hyvä pitää nimi mielessä kuitenkin.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Määttä nousi yhden sijan ISS:n tammikuun listalla, joten ei U20-kisoilla tainnut hirmuista merkitystä hänen rankkaukseensa olla. Muita suomalaisia ei edelleenkään ensimmäiselle kierrokselle ISS:n mielestä mahdu, eikä heidän listastaan ole saatavilla kuin nuo 30 ensimmäistä ilmaiseksi.

Craig Buttonin huumorilistallakin Määttä nousi. "Teuvo Teravianen" on tosin edelleen hänen mielestään ainoa ykköskierroksen suomalaisvaraus.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
McKeen's Hockeyn amatööriskauttauksen pomo avasi mock-kauden: 2012 Mock Draft - View from the Corners - Rotoworld.com

Olli "Maattaa" Floridaan numerolla 15, Teuvo "Teravaninen" Losiin numerolla 20. Näköjään muutkin kuin Virmanen alkavat sijoitella Teukkaa ykköselle.
 

Schadowan

Jäsen
McKeen's Hockeyn amatööriskauttauksen pomo avasi mock-kauden: 2012 Mock Draft - View from the Corners - Rotoworld.com

Olli "Maattaa" Floridaan numerolla 15, Teuvo "Teravaninen" Losiin numerolla 20. Näköjään muutkin kuin Virmanen alkavat sijoitella Teukkaa ykköselle.

Hauskaa kuinka Teräväisen scouting reportit ovat melkein sanasta sanaan samanlaisia kuin Valtteri Filppulan vastaavat 10 vuotta sitten. Silloin Valtteri oli ykköskierroksen tasoinen pelaaja, mutta scoutit taisivat pelätä pehmeää eurooppalaista. Eikä olisi mikään yllätys, jos Detroit päätyisi varaamaan Teräväisen.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Listaa katsellessa pitää hieraista silmiään, milloin oikeasti Suomen puolustajia on viimeksi nähty näin korkealla varausveikkauslistoilla. Hieno homma. Heitänkin omaa arviota pelaajista ja heidän draft-numerosta, vaikkakin muuttujia kevään aikana on vaikka kuinka paljon. Tason nostot/laskut, U-18-kisat, loukkaantumiset ja kaikki vaikuttaa..

Kyllä, hyvältä näyttää jo ensikesä ja tuntuu niin oudolta kun jokavuosi alkaa tuntumaan, että parempaa ja parempaa draftia on suomalaisten osalta tulossa. Tällä hetkellä Määttä on ainoa "varma" 1. kiepin varaus, mutta jos Teräväinen jatkaa nykyisiä otteitaan liigassa, niin voi nousta jopa yllättävänkin korkealle ehkä jopa ohi Määtän, mihin en toki usko ennen kuin näen. Silti Teräväinen saattaa jo olla niin monen joukkueen listalla todella korkealla, että 1. kiekan varausta voi odottaa, mutta varmaa se ei ole. Pokka ja Teräväinen kiikkuu 1-2 kierroksen välissä ja loppukausi näyttää sitten miten käy. Hyvät arviot kuitenkin. Vainosesta tosiaan tulee mieleen vahvasti Karalahti sijoittumisensa ja puolustuspelaamisensa takia ja kiekko pysyy myös lavassa.

Craig Buttonin huumorilistallakin Määttä nousi. "Teuvo Teravianen" on tosin edelleen hänen mielestään ainoa ykköskierroksen suomalaisvaraus.

Tämän kaverin listat ovat kyllä todellisia huumorilistoja, tosin makuasioita on monenlaisia, mutta kyllähän Yakupov ja Grigorenko ovat selkeät 1-2 varaukset varmasti käytännössä kaikkien muiden paitsi Buttonin listalla. Määtän dissaaminen ihmetyttää myöskin. Tosin hän tekee listat vain oman näkemyksensä osalta, mutta pelottavinta tässä omalta kannaltani on se, että Button kuuluu Toronton scoutteihin? Tosin eipä tarvitse ihmetellä, että Toronto kusee draftit lähes järjestäen.

McKeen's Hockeyn amatööriskauttauksen pomo avasi mock-kauden: 2012 Mock Draft - View from the Corners - Rotoworld.com

Olli "Maattaa" Floridaan numerolla 15, Teuvo "Teravaninen" Losiin numerolla 20. Näköjään muutkin kuin Virmanen alkavat sijoitella Teukkaa ykköselle.

Jep, tässä alkaa Teuvo jo vähän vakiinnuttamaan paikkaansa listojen kärkimittelöissä ja saamaan pikku "hypeä" aikaan, joka ei mielestäni ole millään tavalla liioiteltua. Sen verran hyvästä pelaajasta on kyse.

Yksi asia itseäni kaikissa näissä listoissa ihmetyttää, ehkä en vaan ole nähnyt sitä hienoutta, mitä Forsbergissa on vaikka hänen otteitaan olen kovasti yrittänyt seurata. Mutta mielestäni hänen kohdallaan mennään vanhalla hypellä ja tämä kausi on ollut takapakkia ja taantumusta, eli top3 tuntuu kyllä liioitellulta. Tämä siis vain oma mielipiteeni. Tietenkään pisteet eivät kerro kaikkea, mutta kaveri ei ole kevään U18-Hlinka turnauksen jälkeen hirveästi saanut tuotua potentiaaliaan esiin omasta mielestäni vaikka jätettäisiin pisteettömyys taka-alalle ja varsinkaan ottanut seuraavaa kehitysaskelta. U20-kisoissakin jäi lähes pisteittä vaikka varmasti paikkoja ja YV aikaakin kaverille annettiin.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Tosin hän tekee listat vain oman näkemyksensä osalta, mutta pelottavinta tässä omalta kannaltani on se, että Button kuuluu Toronton scoutteihin? Tosin eipä tarvitse ihmetellä, että Toronto kusee draftit lähes järjestäen.


Voitko vähän tarkentaa tuota Toronton draftien kusemista? Omaan silmään Tyler Biggs, Stuart Percy(melkein ppg OHL:ssä), Brad Ross(yli ppg WHL:ssä), Sam Carrick(melkein ppg OHL:ssä), Nazem Kadri ja Jesse Blacker obat kelpovarauksia.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Voitko vähän tarkentaa tuota Toronton draftien kusemista? Omaan silmään Tyler Biggs, Stuart Percy(melkein ppg OHL:ssä), Brad Ross(yli ppg WHL:ssä), Sam Carrick(melkein ppg OHL:ssä), Nazem Kadri ja Jesse Blacker obat kelpovarauksia.

Ilman muuta. Jos nyt otetaan vaikka tarkkailun alle vuodesta 2004 draftit, josta asti Button on esimerkiksi mukana ollut, niin aika karultahan tuo näyttää. Hyvä jos muutama pelaaja pelaa edes vakituisena NHL:ssä. Yksi lupaavimmista pelaajista, eli Tuukka Rask mentiin kusemaan Bostonille. Toki Burken tulon jälkeen homma on selkeästi parempaan päin ja ei varmasti voida myöskään Buttonia syyttää kaikesta, mutta ei tuo varaaminen kovin nappiin ole mennyt jos vertaa muihin seuroihin. Esittämäsi pelaajat ovat kyllä lupaavia, mutta vähän saadaan odotella, tuleeko heistä pelaajia NHL:ään ja varsinkaan pistemiehiä. Kadri on tosiaan ollut kokoajan erittäin lupaava, mutta itse en olisi häntä silloin varannut ja ainakaan vielä hän ei ole vastannut huutoon, toivottavasti lähitulevaisuudessa hän sen tekee.

Eikä nuo aikaisemmatkaan vuodet kovin juhlaa ole olleet. Toivotaan tosiaan, että tulevaisuus on toinen. Viimeinen todellinen tähti on varattu vuonna 1996, eli Tomas Kaberle ja tässäkin on käynyt tuuri sillä 8. kierroksella on satuttu hänet nappaamaan, siitä sulka hattuun, mutta paljon on vettä virrannut Vantaanjoessakin sen jälkeen.
 

Sambody

Jäsen
Kadri on tosiaan ollut kokoajan erittäin lupaava, mutta itse en olisi häntä silloin varannut ja ainakaan vielä hän ei ole vastannut huutoon, toivottavasti lähitulevaisuudessa hän sen tekee.

En ole varma oliko tuo edes Burken suunnitelmissa. Eikö tässä Kadria varatessa käyty se legendaarinen sananvaihto Senatorsin GM:n Bryan Murrayn ja Brian Burken välillä? Jotenkin hämäriä muistikuvia näistä kahdesta keskustelemassa kaupasta, jota ei koskaan syntynyt ja Burke päätti ottaa Murrayn haluaman Kadrin pois kuljeksimasta.
 
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Espoo Blues
En ole varma oliko tuo edes Burken suunnitelmissa. Eikö tässä Kadria varatessa käyty se legendaarinen sananvaihto Senatorsin GM:n Bryan Murrayn ja Brian Burken välillä? Jotenkin hämäriä muistikuvia näistä kahdesta keskustelemassa kaupasta, jota ei koskaan syntynyt ja Burke päätti ottaa Murrayn haluaman Kadrin pois kuljeksimasta.

http://www.youtube.com/watch?v=Kzgalcl3tD8
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Suomalaiset draftissa

Oma listani suomalaisista tällä hetkellä:

1. Teuvo Teräväinen, Jokerit
2. Ville Pokka, Kärpät
3. Mikko Vainonen, HIFK
4. Esa Lindell, Jokerit
5. Henri Ikonen, KalPa

Tuo sisältää vain ne, jotka pelaavat Suomessa. Vainonen on Lindellin edellä sen takia, että on näkemmissäni peleissä ollut varmempi omalla alueella. Vaikka Lindell on tehnyt paljon pisteitä ja pidän hänen pelistään muuten paljon, on oman pään pelin parannuttava, ainakin jossain määrin. Lindell on tehojensa puolesta pelannut loistavaa kautta ja kaverilla on todella hyvä rannelaukaus.
Maalivahteja on aika vaikea laittaa järjestykseen tällä hetkellä. Jokerien Joonas Korpisalo ja KalPan Henri Kiviaho ovat pelanneet lupaavasti näkemieni otteluiden perusteella. Tarkoituksena olisi nähdä Lukon Oskari Setänen ja Sportin Jean Aurén vielä tällä kaudella. Kenttäpelaajista haluaisin nähdä myös JYPin Samu Markkulan tällä kaudella. Hän oli todella lupaava 2009 Pohjola-leirillä, mutta sen jälkeen en ole nähnyt kaveria pelaamassa.
 
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Espoo Blues

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Kovin on Murray parantanut sijoitustaan listoilla, joka tarkoittaa että top-2 ei todennäköisesti nähdäkkään kuin vain yksi venäläinen. Kovin on tämä draft puolustuksellisesti lupaava ja lahjakas. 2008 ekalla kierroksella varattiin 12 pakkia, ja sama määrä on nyt listattu tälle vuodelle.

Derrick Pouliot on sellainen pelaaja, jonka näen tulevaisuudessa kunnon kaappauksena jos hänet vielä sijalta 18 saa...
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Derrick Pouliot on sellainen pelaaja, jonka näen tulevaisuudessa kunnon kaappauksena jos hänet vielä sijalta 18 saa...

Kaksi edellistä ensimmäisen kierroksen Pouliot'a ei kyllä innosta varaamaan Derrickiä - sen heikot arvat tulivat noista kaimoista. No ehkei NHL:ssä olla ihan noin tarkkoja sukunimikaimojen kanssa vaan varataan oikeasti näyttöjen perusteella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös