Turhan tiedon -ketju

  • 663 796
  • 3 252
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuohon edelliseen liittyen mainittakoon, että mikäli lapsi muistuttaa isää, on kyseessä perintötekijä ja jos lapsi muistuttaa talonmiestä, on kyseessä ympäristötekijä.
Paitsi että jos talonmies on lapsen isä ja lapsi muistuttaa talonmiestä, muistuttaa lapsi isäänsä.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Vastasyntyneet lapset muistuttavat yleensä aina isää. Iän karttuessa yhdennäköisyys vähenee tai alkavat muistuttaa enemmän äitiään.

Kyllä. Lapsemme kohdalla on usein todettu, että isästä ei ole epäselvyyttä, mutta kukakohan on äiti.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Kyllä. Lapsemme kohdalla on usein todettu, että isästä ei ole epäselvyyttä, mutta kukakohan on äiti.

Kohdunvuokraus?

Eikös se vanha totuus ole, että pari ensimmäistä kuukautta lapsi on isänsä näköinen ja sitten siitä pikkuhiljaa tulee ihmisen näköinen. Näin se ainakin meillä meni.

t. hanu
 

TKH

Jäsen
Eli ei saavu Katanpää Suomeen tänä kesänä vaan vasta ensi kesänä. Kyllähän telakoilla kaikennäköistä voi sattua ja näköjään myös toistamiseen tapahtuva mutaan uppoaminen.

No ei saapunut Katanpää tänä kesänäkään, mutta ehkä sitten ensi kesänä. Mainitaan aluksista sen verran, että luokan kolmas ja viimeinen alus sai nimen Vahterpää. Eli uudet alukset ovat siis Katanpää, Purunpää ja Vahterpää. Näillä näkyminen Katanpään luovutus pitäisi tapahtua siis ensi keväänä ja mahdollisesti myös Purunpää saapuu ensi kesänä.
 

TKH

Jäsen
Mikäli panssarivaunut ja syöksyveneet meni puolustusvoimien huutokaupoissa ohi suun, niin asian voi korjata ostamalla....

Mikäli syöksyveneen hankinta jäi vielä mietityttämään, niin nyt tarjolla olisi Kuljetuslautta Kala 6, joka myydäään tarjousten perusteella ensi vuonna. Mikäli joku ei tiedä minkänäköinen alus Kala 6 on, niin ohessa olevasta PDF:stä löytyy siitä kuva sivulla 10 (PDF:n sivu 6). Aluksen uppouma on 60 tonnia, pituutta 27 metriä ja leveyttä 8 metriä.
http://www.rannikonpuolustaja.fi/archive/1979_2.pdf
 

TKH

Jäsen
Tällä viikolla rikkoutui 700 löydetyn eksoplaneetan raja, mutta lähitulevaisuudessa tunnettuja eksoplaneettoja voi olla jo lähelle 2000.

NASA's Kepler space telescope has identified 1,235 planet candidates. To date, just 25 of them have been confirmed, but Kepler scientists have estimated that around 80 percent will end up being the real deal.
 

TKH

Jäsen
Mm. 60-luvulla kolmiloikkaa hypännyt Stig Bäcklund pitää hallussaan kolmea ME:tä.

Mainitaan nyt oheiseen liittyen, että kuluvana kesänä veteraanien MM-kisoissa 2 kultaa voittanut Bäcklund valittiin tässä joku aika sitten Euroopan parhaimmaksi veteraaniurheilijaksi. Ohessa miehen mietteitä tunnustuksen jälkeen.

– Arvostan kyllä tätä titteliä suuresti ja laittaisin sen suurimmaksi saavutuksekseni. Vaikka minulla on toistakymmentä MM-kultaa, niin asiantuntijaraadin arvostus on kyllä hienoa. Euroopassa on paljon kovia veteraaniurheilijoita, otan nöyrästi vastaan palkinnon.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
tarjolla olisi Kuljetuslautta Kala 6, joka myydäään tarjousten perusteella ensi vuonna. Mikäli joku ei tiedä minkänäköinen alus Kala 6 on, niin ohessa olevasta PDF:stä löytyy siitä kuva sivulla 10 (PDF:n sivu 6). Aluksen uppouma on 60 tonnia, pituutta 27 metriä ja leveyttä 8 metriä.

Voin kokemuksesta sanoa, että helvetin epämukava ainakin suuremmassa aallokossa. Tasainen pohja heiluu ja aallot lyövät kannen ylitse. Vanha kirkonmaalainen sanontakin tietää kertoa "Kala Kuusi, suusta lentää muusi". En voi suositella.
 

TKH

Jäsen
"Ukrainalainen yhdeksänkertainen Euroopan mestari Serhii Lebid puolustaa viimevuotista mestaruuttaan. Hän on kilpaillut kaikissa 17 tähänastisissa EM-kilpailuissa!"

Oheinen on otettu SUL:n sivuilta. Lebidin yhdeksän mestaruutta tiesin ennestäänkin, mutta sitä en, että kaveri on ollut mukana jokaisessa maastojuoksun EM-kisassa, jotka juostiin ensimmäisen kerran 1994. Lebidin ensimmäinen mitali on muuten vuodelta 1997 ja ensimmäinen mestaruus vuodelta 1998.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vastasyntyneet lapset muistuttavat yleensä aina isää.

Minusta lapset näyttävät kaikki samoilta noin kolmeen vuoteen asti, ja erityisesti vastasyntyneet ovat samannäköisiä. Suuri osa kakaroista on muutenkin suht samannäköisiä noin 8-10 ikäisiksi asti. Muutaman lapsen voi joukosta erottaa, mutta jos lähelle pelmahtaa vaikkapa viiden hengen jengi pellavapäisiä, pipopäisiä ja sinisilmäisiä pikku riiviöitä yksilöllisen identtisissä laumaeläinkuteissaan, niin ei niitä pirukaan erota. Vielä pahempi erottamisen kannalta, jos uniformu on yhtenäinen, kuten vaikkapa jonkun urheilujoukkueen asu. No, sitä varten varmaan kiekkojunnuillakin on selässä numerot ja nimet.

Lapsilla saisivat olla nimet ja numerot ihan siviilissäkin, jonkinlainen unisex-koulupuku joka vain muistuttaisi lätkäjerseytä ja jota pidettäisiin vapaa-ajallakin. Willen, Gallen, Maccen ja Yucan nimien arpomisen sijasta voisi huudella tarvittaessa, että "Suominen Simo, nro #14, älä syljeskele rappukäytävään."
 

TKH

Jäsen
Lentopallon maailmancupissa tilanne kehittyy Suomen kannalta mukavasti kun tällä hetkellä kolme Euroopan maata olisi ottamassa suorat paikat Olympialaisiin. Kun kolme kierrosta on jäljellä niin Puola johtaa Cupia, Venäjä on toisena ja Italia kolmantena. Mielenkiintoiseksi asian tekee kuitenkin se, että Puolalla on kaikki pahimmat kilpailijat kohtaamatta eli Venäjä, Italia ja Brasilia. Venäjä näyttäisi menevän Cupin voittoon, mutta kuka tahansa kolmikosta Puola, Italia ja Brasilia voi pudota neljänneksi ja jäädä siten ilman Olympiapaikkaa.

Mikäli kävisi niin mukavasti, että kolme Euroopan maata ottaisivat maailmancupista suoran paikan, niin Suomen vastustajat ensi vuoden jatkokarsinnassa olisivat silloin Bulgaria, Serbia, Espanja, Saksa, Slovakia, Slovenia ja Belgia. Kova urakka edelleen, mutta helpompi kuin siinä tapauksessa, että Puola tai Italia ei saisi Olympiapaikkaa maailmancupissa.
 

TKH

Jäsen
Stallone pyysi Van Dammea mukaan The Expendablesiin, mutta kieltäytyi vedoten leffan olevan haitallinen siirto uran kannalta. Herra tekeekin sen sijaan Steven Seagalin kanssa Weapon -leffan.

The Expendables 2 tulee teattereihin ilmeisesti 17.8.2012. Nyt myös Van Damme on mukana, samoin kuin Stallone, Statham, Schwarzenegger, Lundgren, Li, Willis ja Norris. Chuck Norrista ei ole leffoissa pitkään aikaan näkynytkään. Stallone näkyy keskittyvän riehumiseen ja ohjaajana toimii Simon West.
 

TKH

Jäsen
Ensi vuoden helmikuussa Tokyo Sky Tree:stä tulee maailman korkein torni ja maailman toiseksi korkein rakennelma Burj Khalifan jälkeen. Tornin korkeus on 634 metriä ja se toimii televisiomastona, mutta tornista löytyy myös 350 metrin ja 450 metrin korkeudessa sijaitsevat näköalatasanteet. Ohessa hiukan lisää juttua ja pari kuvaa niille, joita kiinnostaa.
Worlds Tallest Tower Rises in Tokyo
 

TKH

Jäsen
Russia’s United Shipbuilding Corporation and the Baltisky Zavod shipyard signed a 2.5 billion ruble ($80 million) contract on Friday to build hulls for the third and fourth French Mistral-class warships for the Russian Navy.

Näköjään Pietarin Baltic:n telakalle meni kolmannen ja neljännen Mistralin rakentaminen, tai ainakin alustavasti näin. Aika aikaisessa vaiheessa valitsivat telakan kun tietääkseni kaikkia kolmanteen ja neljänteen alukseen liittyviä kohtia ei vielä ole edes lopullisesti sovittu Ranskan ja Venäjän kesken. Baltic:n telakka on jostain syystä ollut viime vuosina hyvin epäsuosiossa kun venäjän laivaston tilauksia on jaettu, koska telakka ei ole saanut oikeastaan yhtään merkittävää tilausta koko 2000-luvulla. Viimeinen muistamani alussarja, joka telakalla on rakennettu oli ensimmäinen Intian tilaamista kolmesta Talwarista ja senkin alusluokan jatkotilaus meni siis Yantarin telakalle. Pietarin telakka on kyllä täysin kykenevä rakentamaan Mistralit, koska onhan ko. telakka rakentanut mm. Kirovit sekä paljon suuria rahtilaivoja ja jäänmurtajia.

Itse olisin veikannut, että Mistralien tilaus olisi mennyt Kotlinin saarelle valmistuvalle uudelle Admiraltyn telakalle, mutta ilmeisesti Venäjä kaavailee nopeampaa aikataulua ja koska Venäjän muut telakat on hyvin työllistettyjä, niin riittävän suurista telakoista jäljelle jäi vain Baltic:n telakka. Mainitaan nyt vielä, että DCNS ilmoitti tässä juuri aloittaneensa ensimmäisen aluksen rakentamisen. Toisen rakentaminen pitäisi kai alkaa ensi vuoden alkupuolella.
 

TKH

Jäsen
Venäjän telakoista puheen ollen mainitaan nyt ohimennen, että Venäjä ilmoitti muutama viikko sitten, että Vladivostokin suunnalla on aloitettu kahden suuren telakan rakentaminen. Hankkeissa on mukana korealainen ja singaporelainen telakka.

Russia has commenced the construction of two ultra-modern shipyards, Vostok-Raffles and Zvezda-DSME in the country’s Far East, the Russian government press office said. United Shipbuilding Corporation (USC) is implementing two projects for building two mega shipyards in the Far East in cooperation with its foreign partners, South Korean Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (Zvezdochka-DSME) and Singapore’s Yantai Raffles Shipyard Ltd. (Vostok-Raffles).
 

TKH

Jäsen
Jatketaan nyt vielä vähän telakoista. Ohessa turhana tietona Venäjän telakat, jotka parhaillaan rakentavat jotain Venäjän laivastolle tai ovat muuten vain merkittäviä suurehkoja telakoita. Venäjällä on näiden lisäksi useita erilaisia korjaustelakoita, mutta ohessa on vain ne, jotka rakentavat aluksia.

Venäjän merkittävimmät telakat.

Severnaya Verf, Pietari. Rakentaa parhaillaan mm. Admiral Gorshkov -luokkaa ja Steregushchy -luokkaa.

Admiralty Shipyard, Pietari. Muuttaa lähitulevaisuudessa Kotlinin saarelle. Rakentaa lähinnä dieselsukellusveneitä sekä Venäjän laivastolle että ulkomaille.

Baltic Shipyard, Pietari. Ei ole rakentanut pitkään aikaan sotalaivoja, mutta tulee ilmeisesti rakentamaan kolmannen ja neljännen Mistralin.

Sevmash Shipyard, Severodvinsk. Rakentaa ydinsukellusveneitä sekä tietysti Intialle menossa olevaa lentotukialusta.

Yantar shipyard, Kaliningrad. Viimeistelee parhaillaan Intialle menossa olevia Talwareita. Rakentaa lisäksi mm. ensimmäistä Ivan Gren -luokan alusta.

Zelenodolsk shipyard, Zelenodolsk. Rakentaa parhaillaan mm. Gepard - luokan fregatteja sekä Venäjän laivastolle että Vietnamille. Rakentaa parhaillaan myös mm. Buyan -luokan korvetteja.

Amur Shipyard, Komsomolsk-on-Amur. Rakentaa parhaillaan Steregushchy -luokkaa.

Almaz shipyard, Pietari. Rakentaa parhaillaan mm. Buyan -luokan korvetteja sekä Rubin -luokan partioaluksia.

Zvezda-DSME. Telakka rakenteilla.
Vostok-Raffles. Telakka rakenteilla.

Muita telakoita.

Zvezdochka shipyard, Severodvinsk. Suuri telakka, mutta tekee lähinnä vain peruskorjauksia ja huoltoja. Rakentaa kuitenkin tällä hetkellä jotain suurempaa tukialusta Venäjän laivostolle.

Sredne-Nevsky Shipyard, Pietari. Rakentaa parhaillaan Alexandrit -luokan miinanraivaajia.

Vympel Shipyard, Rybinsk. Rakentaa parhaillaan Molniya -luokan partioaluksia.

Volga Shipyard, Nizhni Novgorod. Venäjän Ekranoplanit rakennettiin Volgan telakalla. Parhaillaan telakalla rakennetaan Dyugon -luokan maihinnousualuksia.

Yaroslavsky Shipyard, Yaroslavsky. Rakentaa parhaillaan Svetlyak -luokan partioaluksia.

Vostochnaya verf shipyard, Vladivostok. Rakentaa parhaillaan Svetlyak -luokan partioaluksia ja Dyugon -luokan maihinnousualuksia.

Khabarovsk shipyard, Khabarovsk. Rakentaa mm. Murena -luokan ilmatyynyaluksia.

Vyborg Shipyard, Viipuri. Ei ole rakentanut Venäjän laivostolle mitään pitkään aikaan, mutta on ollut aktiivinen siviilipuolella ja toimii usein alihankkijana suuremmille telakoille. Telakka on kykenevä rakentamaan aika suuriakin aluksia, aina 12 000 tonniin asti.
 

TKH

Jäsen
Lentopallon maailmancupissa tilanne kehittyy Suomen kannalta mukavasti kun tällä hetkellä kolme Euroopan maata olisi ottamassa suorat paikat Olympialaisiin.

Venäjä vei sitten maailmancupin ja myös Puola otti paikan olympialaisiin. Kolmas paikka menee joko Brasilialle tai Italialle, mutta se ratkeaa vasta myöhemmin tänään. Todennäköisesti Brasilia ottaa kolmannen paikan, koska se kohtaa viimeisessä ottelussaan heikon Japanin, joka tuskin vie Brasilialta pisteitä
 

TKH

Jäsen
Olympialaisten historiasta löytyy vain kaksi urheilijaa, jotka ovat voittaneet kultaa sekä talvi- että kesäkisoista. Eddie Eagan voitti kultaa nyrkkeilyssä 1920 ja rattikelkkailussa 12 vuotta myöhemmin. Rattikelkkailussa kyseessä oli joukkuekilpailu. Ruotsalainen Gillis Grafström voitti puolestaan taitoluistelussa 3 henkilökohtaista kultaa. Ensimmäinen tuli vuoden 1920 kesäkisoissa ja seuraavat vuosien 1924 ja 1928 talvikisoissa. Erilaisia trivioita ajatellen voidaan siis todeta, että Eagan on ainut urheilija, joka on voittanut kultaa eri lajeissa sekä talvi- että kesäkisoissa, mutta toisaalta Grafström on ainut, joka on voittanut henkilökohtaisen kullan sekä talvi- että kesäkisoissa.

Muutamia muita urheilijoita, jotka ovat voittaneet mitaleita sekä talvi- että kesäkisoista voi vilkaista oheisesta wikipedian listasta. Joku saisi tosin lisätä puutteellisesti laadittuun listaan Ludovika ja Walter Jakobssonit, jotka voittavat kultaa 1920 talvikisoissa ja hopeaa vuoden 1924 kesäkisoissa. Lajina pariskunnalla oli pariluistelu.
List of Olympians who have won medals in both the Summer and Winter Olympics
 

TKH

Jäsen
The ultra-shy Higgs boson may have finally shown itself at the LHC. Both of the main detectors, ATLAS and CMS, have uncovered hints of a lightweight Higgs. If it pans out, the only remaining hole in the standard model would be filled.

Assuming the collider keeps working well, both experiments should have enough data to confirm or deny the simplest version of the Higgs by the end of 2012.
LHC sees hint of lightweight Higgs boson
 

TKH

Jäsen
"Eilen julkistettiin uusi, entistä halvempiin kiertoratalentoihin tähtäävä rakettilaukaisujärjestelmä. Stratolaunch-projektin ideana on, että ennätyskokoinen suihkulentokone kantaa mukanaan yläilmoista laukaistavan raketin. Suunnitellun lentokoneen siipien kärkiväli on huimat 116 metriä ja massa lentoonlähdössä 540 tonnia. Hankkeen takana on Microsoftissa rikastunut miljardööri Paul Allen."
Tähdet ja avaruus: Ennätyssuuren lentokoneen kyydistä laukaistava kantoraketti julkistettiin
Stratolaunch Systems
 

TKH

Jäsen
Osa neutriino-observatorioista sijaitsee varsin mielenkiintoisissa paikoissa. IceCube:n ilmaisimet on sijoitettu Etelänavalla 2,5 kilometrin syvyisiin reikiin, Antares sijaitsee puolestaan Välimeren pohjassa 2,5 kilometrin syvyydessä ja NT-200 sijaitseen Baikalin pohjassa yli kilometrin syvyydessä.
 

TKH

Jäsen
Aladar Gerevich oli melkoinen miekkailija, mitaleja tuli kaikkiaan kuusissa olympialaisissa. Ensimmäinen olympiakulta tuli 1932 ja viimeinen 1960. Lisäksi ajanjaksolla kahdet olympialaiset jäi sodan takia pitämättä.

Gerevich's wife, Erna Bogen, his son, Pal Gerevich, and his father-in-law, Albert Bogen, all received Olympic medals in fencing.

Aika hyvin, olympiamitalisteja kolmessa sukupolvessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös