Juha Vuori, Rauman Lukon päävalmentaja

  • 94 911
  • 387

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Juha Vuori nimetty (odotetusti) uudeksi ykkösvalmentajaksi: Rauman Lukko

Vuori on ennen toiminut Uraman valmennustiimissä, ja nousee nyt ykköseksi. Vuori kuuluu tulevaisuudessa Risto Dufvan valmennustiimiin, joten ratkaisu on looginen ja todennäköisesti Lukosta aletaan nyt muokkaamaan vahvasti Dufvan näköistä tiimiä.
 
Viimeksi muokattu:

Mentos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Provoviestit & Ylilyönnit
Vuoren avuksi tulevat jutun mukaan Timo Elo ja Ari Moisanen, kuntaas kuntovalmentajana jatkaa Risto Rosendahl. Hyvin mielenkiintoista on kyllä nähdä, millaisen värin Moisanen tuo tähän palettiin.
 

Walton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Jaaha, Laurila sa lähteä samalla ovenavauksella, ja hyvä niin.
Miehen näytöt valmentajana on kyllä kutakuinkin surkuhupaisat.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Vuoren avuksi tulevat jutun mukaan Timo Elo ja Ari Moisanen, kuntaas kuntovalmentajana jatkaa Risto Rosendahl. Hyvin mielenkiintoista on kyllä nähdä, millaisen värin Moisanen tuo tähän palettiin.
Totta, mielenkiintoinen juttu tuo. Moisasen osaamisesta tuolla alueella ei ole mitään tietoa, ja heti laittaakin miettimään, että onko tällainen kikkailu nyt tässä kohdassa ihan välttämätöntä?
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hyvin mielenkiintoista on kyllä nähdä, millaisen värin Moisanen tuo tähän palettiin.

Kuulostaa äkkiseltään melko käsittämättömältä vedolta. Vuoren "pestaamiselle" sen sijaan hyväksynnän hylje. On muuten toiminut ennenkin pari ottelua Lukon päävalmentajana kun Uurmanni oli sairaana. Voittoprosentti taisi olla jopa täysi 100.

Edit: 50%. Tappio Jokereille mutta voitto Tapparasta rankuilla.
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Näköjään Ilta-Sanomat tiesi eilen mitä puhui. Toivottavasti Vuori onnistuu tehtävässä paremmin kuin Urama syyskaudella.

Laurila sai näköjään lähteä samalla kuin Urama, ja se on hyvä juttu se. Tuollaista mitättömyyttä ei Lukossa ole varmaan koskaan toiminut apuvalmentajana kuin Laurila oli.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Vuorelta itsekkin muistan että olisi Uramaa parempi peluuttamaan kuumia pelaajia ja pystyy paremmin reagoimaan pelin sisällä. Kaikki muu sitten on kysymysmerkkejä. Hienoa olisi jos pelistä tehtäisiin yksinkertaisempaa ja tehokkaampaa. Sitä en tiedä miten joidenkin pelaajien kunto kestää RD:mäisen pelitavan? Huhtanen varmaan palaa kokoonpanoon ellei ole jotain loukkaantumista alla? Tehotuho-pakkiparin voisi jo rikkoa myös.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ihan hyvä valinta kun mitään takuuvarmoja "gurujakaan" ei ole saatavilla. Vuori jatkaa Lukon valmennusporukassa myös ensi kaudella joten tällä saadaan jonkinlaista jatkuvuuttakin ja jos homma on tosiaan ollut niin että Uramalla ja Vuorella on ollut paljon erimielisyyksiä siitä miten hommat pitäisi hoitaa niin nyt Vuori pääsee sitten näyttämään josko hänen tapansa olisi toimivampi kuin Uramalla.
 

Puta Madre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYJ
Jotenkin aina näiden apulaisvalmentajien nosto ykköseksi on tuntunut vääjän hieman vajaaksi. Jollain tasolla kuitenkin se ei tuo sitä uutta verta hommaan, niin kuin tulisi jos ulkopuolinen tulee taloon. Toki tämä hieman tukee "välivuosi" ajattelua mitä täällä JA:ssakin on eräiden nimimerkkien osalta huudeltu.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kun T. Elo nyt palaa takaisin miesten liigajoukkueen valmennusryhmään, niin ottaako Isosalon Samu yksin vastuun A-nuorten loppukaudesta?
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Iltapäivän paskasta elokuvasta vertaus: Lukon taiturit tarvitsevat jonkin sortin hevoskuiskaajaa. Toivottavasti Vuori hallitsee Perttukuiskauksen.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Juha Vuorelle onnittelut ja menestyksen toivotukset Lukon vastuuvalmentajana. Usein sanotaan, etteivat valmentajan potkut kesken kauden juurikaan mitaan auta, mutta jospa talla kerralla tapahtuisi poikkeus saannosta. Ja kun niita pelejakin on viela jaljella, niin nayttamaan paasee.

Hauska yhteensattuma muuten, etta Lukon seuraava vastus on juuri Risto Dufvan Tappara.

Kun Vuori on suorittanut liikuntatieteiden maisterin tutkinnon paaaineina valmennus ja liikunnanopetus, niin hanella on luultavasti hallussaan alan teoreettinen tieto ja taito. Ja kun opiskelupaikkana on ollut Boston, niin luultavasti puhuu sujuvaa enkkua eika sita suomalaisille tyypillista tonkko englantia. Ehka tallakin on joku merkitys, koskapa kaikki ei-suomalaiset Lukon pelaajat puhuvat naissa ympyroissa luullakseni englantia.
 
Ensimmäinen reaktio: Pettymys.
Odotin, että Lukko osoittaa valmentajavaihdoksellaan taistelevansa edelleen juhlavuoden tavoitteeksi asetetusta mestaruudesta.
Odotin kokenutta, ulkomaalaista käskijää, joka saa ennenkaikkea nostettua pelaajien itseluottamuksen uudelle tasolle. Kansainvälisen siksi, että Lukossa kiekkoilee 7 eri kansallisuutta (aiemmin 8).
Itseluottamuksesta lopultahan on kysymys, ei niinkään taidosta tai taktiikasta.

Toisaalta odotan mielenkiinnolla kuinka rohkeasti J.Vuori tarttuu toimeen ja minkäläisen uskon hän saa puhallettua itseensä ja joukkueeseensa. Toivon vilpittömästi kaikkea hyvää Vuorelle ja Lukolle! Moisasen ja Elon on myös nostettava ryhtinsä ja sitä myötä koko joukkueen alistunut status uudelle tasolle. Tämä on ennenkaikkea valmennusjohdon tehtävä.

Uusi vuosi on nyt myös konkreettinen uusi alku Lukolle. Kaikki - toistan - kaikki on vielä mahdollista.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vuori pääsee näyttämään kykynsä ainakin puhtaalta pöydältä kun Uraman mies Laurilakin sai kenkää. Uudet apuvalmentajat vaikuttaa Vuoren valinnoilta. Eipä tuota kotipelaamista paljoa tarvitse rukata, vieraspelaaminen on ollut niin paskaa että pelaajat olisivat keskenään saaneet varmaan enemmän pisteitä kuin Uraman ohjeilla.
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lähiaikoina on tullut suhtauduttua aika negatiivisesti lähes kaikkiin Lukon johdon päätöksiin, mutta tähän uutiseen suhtaudun kyllä positiivisesti. Urama sai tarpeeksi aikaa, mutta muutosta ei näkynyt tulevan, joten päätös oli aivan oikea. Myös Laurilan pihalle heittäminen oli enemmän kuin oikea ratkaisu Lukon johdolta.

Nytten jäädään sitten mielenkiinnolla odottamaan, miten uusi valmennusryhmä saa homman toimimaan. Itselläni on ainakin yllättävän kova luotta kaksikkoon Vuori-Elo, enkä oikein osaa perustella mistä se johtuu. No sopivasti tulee ainakin heti Dufvan valmentama Tappara vastaa, joten ens kauden valmennuskaksikko kohtaa heti toisensa.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Vuori hyvä ratkaisu.

Moisanen tuoneen helpotusta maalivahdeille. Osaa kertoa pakeille miten pelataan maalivahti ystävällisesti ja miten puolustetaan oikein, että maalivahdilla olisi helpompaa.
 

Irtolapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Niämise Ville, Gill,Forss ja Pospisil
Vuori sanoi haluavansa apuvalmentajikseen sellaiset joihin voi luottaa. Se onkin hemmetin tärkeä pointti kun tietää, ettei kaveri ala vierestä vetämään hiljalleen mattoa pois alta. nimim. kokemusta sellaisesta on.

Nyt vuorelle työrauha ja toivotaan että hän saa pelaajien henkisen kipsin rikottua ja pelaamaan joukkueelleen ja nimenomaan JOUKKUEENA. Vähemmän läppäreitä, enemmän vuorovaikutusta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän tämä ratkaisu tarkoittaa, että Dufva aloittaa projektinsa jo nyt. Tuskin Vuori saa lupaa ajaa omaa pelityyliänsä sisään, ilman Dufvan hyväksyntää eli kaikki tämän kevään tekeminen tähtää tulevaan. Tämä tietysti tarkoittaa, että Lukko tällä valinnalla käytännössä luopui tämän kauden tavoitteista, jos menestystä tulee tulkoon, mutta se ei ole enää päätarkoitus. Luultavasti tammikuun aikana nähdään siirtoja Lukosta poispäin, kun Dufva jatkaa joukkueensa rakentamista. Toiseen suuntaa tuskin liikennettä on, sillä markkinoilla tuskin on vapaana tällä hetkellä Dufvan suunnitelmiin kuuluvia pelaajia.

Vuori saa nyt paineettoman mahdollisuuden valmentaa, mikä on Lukossa hyvin harvinaista. Mahtavatkoko Dufva ja Vuori pitää yhteisen pelipalaverin joukkueille?
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Odotettu ratkaisu ja hyvä koska Vuori jatkaa vielä pari kautta.

TosiFanin kanssa samoilla linjoilla loppu kauden suhteen.

Tuskin tässä vaiheessa kautta aletaan ajamaan kauheita muutoksia pelitapaan. Tietysti jonkinlainen pelitapa tarvitaan Uraman jäljiltä. En usko, että kovalla työllä lähdetään ajamaan RD:n pelitapaa sisään. Jotain varmasti muttei radikaalisti. Sekoittaa entisestään jätkien päät tuollainen.

En näe, että Lukko tässä vaiheessa luopui tämän kauden tavoitteista. Kyllä Urama hoiti homman siihen malliin, että luopumiset tapahtui jo aiemmin. Nyt Lukko vain selviytyy loppukauden. Päätähtäimenä on saada joukkue pelaamaan rennosti ja välttämään karsinnat. Runkosarjan lopussa katsotaan pistetilanne ja toivottavasti ne riittävät säälipleijareihin. Siitä sitten peli kerrallaan. Tuossa on mielestäni realistiset tavoitteet tälle kaudelle.

Saattaa olla, että Vuorelta löytyy RD:n numero pikavalinnasta. Matalaa profiilia kuitenkin on pakko pitää koska RD:n palkan maksaa joku muu kuin Lukko tällä hetkellä.
 
Suosikkijoukkue
Lukko (Inter)
Annetaan nyt tuon Rajalan sänkätä vielä vähän näkemystäsi vastaan:

Rajala: Tavoitteista ei tingitä (Uusi Rauma)

Ettei vain jouduttu valmentajanvaihdon vuoksi ojasta allikkoon. Uraman ongelma oli löytää tämän kauden materiaalilla balanssi hyökkäys- ja puolustuspelaamisen välillä, mutta antaa Vuoren vuorostaan yrittää. Finaalipaikka on turhaa mantraa, ja itse olisin tyytyväinen jos Lukko pelaa kahdeksan parhaan joukossa.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Ettei vain jouduttu valmentajanvaihdon vuoksi ojasta allikkoon. Uraman ongelma oli löytää tämän kauden materiaalilla balanssi hyökkäys- ja puolustuspelaamisen välillä, mutta antaa Vuoren vuorostaan yrittää. Finaalipaikka on turhaa mantraa, ja itse olisin tyytyväinen jos Lukko pelaa kahdeksan parhaan joukossa.

Jos toi peli nyt tulis jollain tavoin kuntoon ja runkosarjan päätyttyä paikka on kympin sakissa niin voihan sääleistä sitten koittaa punnertaa Bluesin tavoin ylöspäin. Keväällä ne isot pelit vasta on, kunhan vain pysyy sääliviivan yläpuolella.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllähän tämä ratkaisu tarkoittaa, että Dufva aloittaa projektinsa jo nyt. Tuskin Vuori saa lupaa ajaa omaa pelityyliänsä sisään, ilman Dufvan hyväksyntää eli kaikki tämän kevään tekeminen tähtää tulevaan. Tämä tietysti tarkoittaa, että Lukko tällä valinnalla käytännössä luopui tämän kauden tavoitteista, jos menestystä tulee tulkoon, mutta se ei ole enää päätarkoitus.

What? Eihän tuossa ole mitään järkeä. Jos vetäjäksi oltaisiin otettu joku Jukka Koivu niin tilanne ei oli ollut ainakaan parempi, ei tuollaisilla projektivalmentajilla ole mitään väliä miten kausi päättyy, se ei heitä hetkauta mitenkään. Vuori on sen sijaan hakenut oppinsa Bostonista saakka, joten on syytä olettaa että hän aikaa tehdä leipänsä tällä työllä myös jatkossa. Valmentajana hän on vielä nuori, joten kunnianhimoa pitäisi löytyä.

Jos homma menee nyt huonompaan suuntaan eivät ihmiset muista että siinä ajettiin sisään Dufvan taktiikkaa, vaan että Vuori epäonnistui. En usko että Vuori ottaa pienintäkään riskiä että munaisi maineensa aloittamalla Dufvan projektin nyt urheilullisten tavoitteiden kustannuksella. Eli siis välikautta.

Nyt on Vuoren ensimmäiset lausunnot saatu Länsipaperista ja Uudesta Raumasta, Raumalainen.fi sivulla on myös lyhyt video. Lyhyesti teema näyttää olevan että vaatimustasoa nostetaan harjoituksissa, pelitapa pitää olla pelaajien ymmärettävissa ja tuo mitä Vuori sanoo videon lopussa, jos homma ei toimi niin ukkoa vaihdetaan, kuulostaa hyvältä. Vapaamatkustus seis. Länsi-Suomessa Vuori sanoi että tykkää agresiivisesta Pohjois-Amerikkalaisesta kiekosta, siltä se näytti niissä parissa pelissä jossa hän tuurasi Uramaa. Toivottavasti se näyttää siltä myös huomenna.
 

zlatan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä nuo jutut ainakin Vuoren suusta lupailee hyvää. Nyt kyllä tarvitaan juuri tuollaista halua tekemiseen, ei enää auta että pelaillaan, vaan nyt vaaditaan myös pelaajilta suorituksia. Kunhan ei vain jäisi pelkäksi puheeksi. Olisi mielenkiintoista nähdä, uskaltaako Vuori penkittää nimimiehiä, jos pelaaminen ei kiinnosta. Muutenkin pelaamisen tarvitsisi muuttua yksinkertaisemmaksi. Kiekkoa liikkeelle nopeasti puolustajilta ja sitten kovalla vauhdilla suoraan maalille, eikä pelkästään kulmissa pyörimistä. Toivottavasti Vuori tuo Amerikan mallia Lukkoon, jossa kiekkoja lauotaan jokaisesta kulmasta ja paikasta. Jos Lukko alkaisi voittamaan laukaisutilastoja, niin sitten niitä voittojakin alkaa tulemaan, jos vastustajan maalivahdilla on jokaisessa ottelussa sen 15 torjuntaa, niin ei niillä otteluja voiteta. Kiekkoa pitää pystyä toimittamaan maalille ja sitten äijiä menemään irtokiekkoihin vauhdilla, niin sillä nykypäivää maaleja tehdään. Ainut ketä sitä kiekkoa on toimittanut maalille hanakasti on ollut Bertrand, joten sen tyylistä haluaisin Lukon nähdä, mutta vielä kun maalille olisi menijöitä. Sellaiset kolmenkymmenen paremmalle puolelle vastustajan maalivahdille torjuntoja, niin uskon että voittoja alkaa tulemaan. Ei sitä kiekkoa tarvitse aina maaliviivalle kuljettaa vaan nopeasti vetoa. Eikä ole noloa heittää kiekkoa keskialueelta kulmaan, jos näkee että ei yksin pääse keskialuetta kuljettamaan, täytyy vaan toisen laiturin olla hereillä ensimmäisenä menemään taistelemaan kiekosta kulmaan ja sitten roiskaisu maalille ja kiekon heittänyt pelaaja sutimaan irtokiekkoja. Tiedän ettei tuo ole kaunista, mutta kyllä se on tehokasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös