To 29.12.2011 Tappara - Kärpät

  • 9 648
  • 37

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tappara pelaa toisen kotiottelun putkeen ja tänään Hakametsään vieraaksi saapuu Oulun Kärpät. Tämän vuoden viimeinen ottelu kyseessä ja hienoahan se olisi vuosi voittoon päättää. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tasaisia. Kärpät on voittanut omat kotiotteluunsa 2-1 ja 5-2 kun puolestaan Tappara hoiti oman kotipelinsä 3-2.

Tappara tänään seuraavassa kokoonpanossa:

74 Antti Erkinjuntti - 85 Jussi Makkonen - 38 Sami Venäläinen
27 Tomi Pekkala - 21 Jerry Ahtola - 20 Mikko Liukkonen
22 Kim Strömberg - 23 Jarkko Pyymäki - 34 Olli Palola
14 Nestori Lähde - 19 Tuomas Vänttinen - 26 Teemu Tallberg

6 Pekka Saravo - 83 Brett Skinner
56 Kalle Kaijomaa - 9 Juha Leimu
24 Viktor Ekbom - 71 Otto Räty

39 Jani Nieminen
(77 Juha Metsola)

Tapparan poissaololista on todella surullista luettavaa. Hyökkäyksestä poissa on Barkovin lisäksi hyvää kautta pelannut Jukka Peltola sekä Miikka Männikkö. Puolustuksesta sivussa on Tommi Kovanen, Joonas Liimatainen, Aleksi Elorinne ja Jussi Halme, joista liioittelematta kolme pelaajaa kuuluisi avaukseen terveenä ollessaan. Tilalle ovat tulleet Viktor Ekbom, Otto Räty, Jarkko Pyymäki sekä laina-apu Mikko Liukkonen. Onneksi Kärpätkin antaa hieman tasoitusta Hostikan, Lehtosen(?) Donskoin ja Salomäen verran.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtee Kärpät. Joukkue kaatoi tauon jälkeen kotonaan KalPan 4-2 ja Tapparan peli on ollut etenkin viimeisen kymmenen ottelun ajan todella heikkoa. Hyökkäyspelaamisesta puuttuu totaalisesti punainen lanka ja ainakin Ilves-pelin perusteella myös puolustuksessa tapahtuu junnumaisia virheitä aivan liikaa. Toisaalta, Kärppien otteet Hakametsässä ovat olleet vaisuja tällä kaudella, joten toivoa on.

Veikkauksen kertoimet: 2,75 - 4,20 - 2,00

Ottelun tuomaristo:

Boman Antti, Päätuomari
Metsälä Timo, Päätuomari
Laaksonen Sami, Linjatuomari
Vikman Kristian, Linjatuomari

Oma veikkaus:

Tappara 1,2,3 - Kärpät 2,4,5
 

JPL

Jäsen
Mielenkiintoinen ottelu kyllä varsinkin Kärppien osalta. Kalpaa vastaan Kärpät pelasi erittäin kovaliikkeisen ottelun ja tiettyä suoraviivaisuutta oli tullut lisää.

Tapparaa vastaan pelien taso on kuitenkin ollut Kärpiltä erittäin heikkoa. Onko sitten vastustaja vain ollut hankala vai onko kyse henkisestä puolesta? Kärppien peli toimii parhaiten näitä voimakkaasti kiekkokontrollipeliin pyrkiviä joukkueita vastaan, enkä kyllä Tapparaa tällaiseksi laskisi. Vaikka paljon puhutaan tästä meidän pelistä, niin kyllä jääkiekon suola on, että joukkueilla on erilaisia pelitapoja, mitkä toimivat paremmin toisia vastustajia vastaan.

Kun tiistaina katseli ensin Kärpät-Kalpa ottelun Urholta ja sitten loppupelin Tappara-Ipa pelistä, oli ero kuin yöllä ja päivällä. Ei olisi uskonut, että pelataan samaa sarjaa ja kutakuinkin samoista sijoistakin. Näytti kuin olisi siirtynyt katsomaan hidastettua kuvaa, kun vaihtoi pelin. Ei silti mitään pois Tapparalta tuosta pelistä. Hienosti saivat käännettyä pelin itselleen, osin toki Ipan hölmöilyjen johdosta. Varmasti on sielläkin helpompi lähteä tähän otteluun, kun on makea voitto alla.

Kärppien kokoonpano on täsmälleen sama kuin tiistaina, joten Lelu ja Hostikka on edelleen ulkona, samoin kuin Salomäki, Donskoi ja Pokkakin, jotka viilettävät Kanadassa.

Dufvan joukkueet on aina olleet Kärpille paskamaisia vastuksia ja odotan, että sama jatkuu tänäänkin.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On muuten hauska tapa esittää asioita tuo jossa ensin sanotaan mitä ajatellaan ja sitten kuitenkin yritetään keventää sitä kirjoittamalla loppuun "ei silti mitään pois jne." Hei, kyllähän otat jotain Tapparalta pois jos kirjoitat "Ei olisi uskonut, että pelataan samaa sarjaa" ja "Näytti kuin olisi siirtynyt katsomaan hidastettua kuvaa", ei siinä enää kannata lähteä keventämään. Eikä ole tarvetta, tiistainen Tappara oli kahdella sanalla kuvailtuna ihan paska koko pelin ajan ja voitti Ilveksen huonoutta ja hölmöyttä. Mitään ei olisi ansaittu minkä kuuli myös pelin jälkeen Dufvan haastattelussa jossa päävalmentajalla oli paikallispelivoiton jälkeen vaikeuksia keksiä jotain hyvää sanottavaa omien pelistä.

Silti uskon että Tappara voittaa tänään, 3-2.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Karhunen kantaa siis torjuntavastuun Hostikan parannellessa nilkkaansa. Tiistaina Karhunen pelasi mielestäni parhaan liigaottelunsa koskaan kantamalla joukkuetta kolmannen erän vaikeina hetkinä. Kuten toisella palstaosiolla totesin, en ole koskaan nähnyt Karhuselta kahta hyvää peliä perätysten. Nyt olisi sen aika.

Hakametsä ja Duffa, kaksi Kärpille nihkeää faktoria. Molemmilla poissaoloja, Kärppien pelissä tiistaina ei runkopelaajien puute näkynyt. Päin vastoin, uuteen uskoon valettu kakkosketju oli erittäin hyvällä pelipäällä. Eniten tuli Lelua ikävä, Ilu-Niemelä -pari on nätisti sanottuna hasardi.

Kärppien yv oli taas hävyttömän huonoa. Kiekkoa hierotaan laidoissa liikaa. Eklund saa toimitettua kiekon maalille jatkuvalla syötöllä, mutta sota-alueelle ei olla halukkaita menemään. Tai jos ollaan, ajoitukset ovat ihan vituillaan.

Kärppien seurantalistaa:

- Samanlaisen liikkeen jatkaminen kuin oli KalPa-ottelussa
- Jakub Sindel, kelvollisen debyytin jälkeen pitäisi ottaa yksi askel eteenpäin
- Karhunen
- Oscar Eklund, mies jonka jatkosopimuksesta näen märkiä unia vähintään kerran viikossa
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Kyllä on lähtötilanne niin selvälle vierasvoitolle, että harvoin on näin selvä peli etukäteen arvioiden. Kärppäpöytiin sen verran infoa, että tiistaina Tapparan sekoilu oli niin kaameeta että vain sairaalloisesta mielenkiinnosta kansa pysyi lehtereillä ja sai kun saikin lottovoiton. Toinen samanmoinen perään? Tuskin.
Skinner Tapparalta osoitti pelimiehen elkeitä vaikka loppua kohden virheet tarttuivat hänenkin otteisiinsa.
Mestis laina Liukkonen tekee tietysti maalin, mutta jääkö ainokaiseksi, sitä pitää mennä katsomaan.
Kärpistä huomio kiinnittyy Kossuun, joka oli muinoin liigan parhaan nelosketjun ja alivoimaparin liukas-luikku, Tapparassa. Toivotaan tapahtumia.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Puoli tuntia ja meidän oma Tapparamme kohtaa jääkiekkojoukkueen. Sabaton ja kaverit ovat jo kirjoitelleet olennaiset ja sitä samaa tuskaa Tapparan peli on ollut tosiaan jo jonkin aikaa. Tapparalla on kuin onkin pelikirja (believe it or not!) mutta nyt takkuaa pahemman kerran sitten yksilöiden puolella. Joukkue pyrkii pelaamaan keskustan kautta ja maalia kohti ja puolustaa miestä mutta perhana, kun nuo häviävät kaikki kaksinkamppailut niin ei siinä auta vaikka olisi minkä värinen pelikirja.

Tänään tuttu resepti: alkuun yksi tai kaksi maalia, viimeiset 50 minuuttia luukut kiinni ja roisk roisk, Kärpät lähtee vielä kävelyyn mukaan niin kolme pistettä jää Manseen luvuin 3-1.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Nihkeä oli Kärppien esitys Hakametsässä taas kerran. Onneksi 3p lähti kyytiin.

+ Karhunen, herranjestas sähän näytät ihan liigaveskarilta (vaikka Tapparan maalissa kohelsitkin)!
+ Kepun ketju oli hyvä

Nyt jäi vähän lyhyeksi tämä plussalista.

- Snopek, kun Poku palaa känädästä kaivosmies joutaa helvetin kauas Oulusta
- Saatanan Ilu ja sen saatanan Ilun rännipurut. Joukkue yrittää pelata kiekkokontrollia ja tässä on sen kapteeni...
- Löysä kärppä, kaksinkamppailuissa oltiin tänään makaroonia
--- "Nollatoleranssikiekko", Tapparan ohentunut pakisto muuttui kuorman kasvaessa halinalleiksi. Mailaa ja kättä kainalossa jatkuvasti. Kiekottomia estetään. Miksi tuomarit eivät ota tätä Uimalakin paskalätkää pois?

Edit: tunnustusta täytyy antaa raajarikkoiselle Tapparalle valtavasta työmäärästä minkä tässä pelissä tekivät. Totuuden nimissä he olisivat tästä pelistä jotain ansainneet.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Edit: tunnustusta täytyy antaa raajarikkoiselle Tapparalle valtavasta työmäärästä minkä tässä pelissä tekivät. Totuuden nimissä he olisivat tästä pelistä jotain ansainneet.

Niin nämä tasoittuvat. Tiistaina tuli kaksi pistettä puoli-ilmaiseksi. Tänään peli näytti paremmalta ja maalipaikkoja oli enemmän kuin aikoihin, mutta tuloksena yksi maali ja nolla pistettä.

Puolustuksen sairaslistaa katsoessa ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Tämän illan jälkeen poissa ovat siis Kovanen, Leimu, Ekbom, Liimatainen, Elorinne ja Halme.

Skinner on urakoinut kahdessa pelissä reilut 63 minuuttia. Tänään Skinner näytti kiekollisia taitojaan avauspeliä enemmän. Kovan kuorman takia vaikea sanoa, miltä peli näyttäisi "normaalitilanteessa". Skinner pelasi joka tapauksessa paremmin kuin Ilvestä vastaan.

Osuiko muka Karhunen Makkosen vedon eteen juuri ennen Kärppien kolmatta maalia? Näytti kyllä, että Makkonen veti suoraan ohi.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Osuiko muka Karhunen Makkosen vedon eteen juuri ennen Kärppien kolmatta maalia? Näytti kyllä, että Makkonen veti suoraan ohi.

Ei osunu. Jussille vois opaskoiran antaa joka vie sen kiekon maalia kohti. Tänäänkin oltais tarvittu jalkapallomaali. Tosin Makkonen pelaa hyvin mutta sihti hiukka hakusassa.

Ja toimistolle vihjeeks että joku muu pyörittään ylivoimaa kun Erkinjuntti.

Skinner oli vielä hieman pihalla pelisysteemin kanssa mutta taitava jannu kiekon kanssa.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Hyvästä työmäärästä huolimatta, täysin oikeaan osoitteeseen pisteet menivät. Tapparan kannalta on kuitenkin positiivista, että peli oli yksi parhaista peleistä tässä kuussa ja kun katsoo poissaololistaa, niin toivoa on, että kevätkaudella voittojakin saataisiin raavittua. Toisaalta on surullista, että Tappara pelasi tänään hyvän pelin omalla mittarilla, mutta siltikin tällä pelillä tuskin olisi kaatunut kovinkaan moni tästä liigasta.

Skinner ei vakuuta minua kyllä vieläkään. Toki kiekollisesti väläyttää aikaajoin ja ykkössyöttö on kova ja varma, mutta onhan hän niin flegmaattinen, ettei mitään rajaa. Kuormitus on myös rajua, mutta asennevammaisuus pisti silmiin koko pelin ajan. Jos Tapparasta onnistujia haluaa etsiä, niin ykköskenttä oli kelvollinen ja alemmat kentät tekivät hyvin töitä. Puolustus oli taas niin kujalla, että mikäli Kärpät olisivat halunnet mennä maalille, niin sinne olisi saanut vapaasti kävellä, mutta he tyytyivät laukomaan melko kaukaakin.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
--- "Nollatoleranssikiekko", Tapparan ohentunut pakisto muuttui kuorman kasvaessa halinalleiksi. Mailaa ja kättä kainalossa jatkuvasti. Kiekottomia estetään. Miksi tuomarit eivät ota tätä Uimalakin paskalätkää pois?

Harvoin ottaa 3 pojon matsin näin paljon päähän. Ymmärrän kyllä Tapparan tuskan, olenhan katsonut Kärppien peräsimessä sekä Haapakosken, että Alatalon sekoiluja. Silti. On sitä kiekkoa aina pyritty pelaamaan ja rakentamaan.

Se "häirinnän" määrä kun Kärpät heitti punaiselta kiekkoa päätyyn. Ei mitään mahdollisuuksia päästä antamaan painetta kiekkoa hakevalle pakille. Neljään pakkiin siirtymisen jälkeen kulmapelaaminen Tapparan omissa: Kädet koko ajan vyötärön ympäri ja hyökkääjiltä tulee takakarvassa keppiä todella huolella.

Toisessa erässä Kärpät tajuaa, ettei tuomarit aio "häirinnästä" puhaltaa, vaikka Ara kuinka paljon huutaa aitiosta. Kärpät alkaa pelata yhtä irvokkaasti ja koko peli puuroutuu käsittämättömäksi miekkailuksi. Katsojalle tuo peli oli kuin olisi mennyt aikakoneella 2000 -luvun alkupuolelle katsomaan "kamppailukiekkoa". Siinä ei paljon Junttilat ja Erkinjuntit paljon enää spurttaillut kun oli pikku virvelissä varalta koko ajan. Tapparan yv:llä blokkasivat av -neliön kärkikarvaajan ysärityyliin kiekottomana pois edestä, että voidaan pyörittää kuviota.

Loppuminuuteilla kuvaavaa oli esim Kärppien Keräsen(?) koukku takaviistosta Makkoseen jolla saatiin vauhti sinisellä pois. Siihen olikin sitten hyvä pakin ladata niitti pihdeissä olevaan Makkoseen. Dufva varmaan kelailee videolta tuota kotona ja kusee hunajaa.

Viimeinen maali tyhjiin kuvaa myös ottelua. Keräsen laitettua kiekon maaliin, ei pysty tuulettamaan kun takaa tuli mailaa sen verran.

Tuli siellä muitakin maalejakin muttei huvita kommentoida.

Saravon pelaamisesta voisi koostaa jonkun DVD:n ja lähettää jääkiekkoliitolle millaista peliä en halua junnujen pelaavan enää koskaan. Enkä myöskään halua katsoa televisiosta. mm. Kulmakiekkoon omissa parin metrin etumatka ennen Haatajaa. Ei ole pelirohkeutta ottaa kiekkoa vaan kääntää selän kiekolle ja kääntyy Hadeen päin ja alkaa huitoa mailalla. Ei näin. Kunnon epäpeliä.

Ei kaikkien tarvi mitään Kalpa -kiekkoa esittää mutta jotain rotia nyt prkl.
 
Viimeksi muokattu:
..
--- "Nollatoleranssikiekko", ...
Kuvaavin tilanne lieni, kun Huml vetää Ekbomia käsille -> ei reaktiota. Snopek antaa heti perään puhtaan perstaklin, josta Ekbom loukkaa itsensä -> 2min estäminen. Täysin väärinpäin meni raitapaitojen reaktiot tossakin tilanteessa.

Sinänsä peli oli aika pomputtelua, jossa Kärpät vei ekan erän, Tappara viimesen. Toka oli semmosta ja tämmöstä.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Se "häirinnän" määrä kun Kärpät heitti punaiselta kiekkoa päätyyn. Ei mitään mahdollisuuksia päästä antamaan painetta kiekkoa hakevalle pakille. Neljään pakkiin siirtymisen jälkeen kulmapelaaminen Tapparan omissa: Kädet koko ajan vyötärön ympäri ja hyökkääjiltä tulee takakarvassa keppiä todella huolella.

Jätkä kirjoittaa kyllä ihan uskomatonta paskaa.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Se "häirinnän" määrä kun Kärpät heitti punaiselta kiekkoa päätyyn. Ei mitään mahdollisuuksia päästä antamaan painetta kiekkoa hakevalle pakille. Neljään pakkiin siirtymisen jälkeen kulmapelaaminen Tapparan omissa: Kädet koko ajan vyötärön ympäri ja hyökkääjiltä tulee takakarvassa keppiä todella huolella.

Toisessa erässä Kärpät tajuaa, ettei tuomarit aio "häirinnästä" puhaltaa, vaikka Ara kuinka paljon huutaa aitiosta. Kärpät alkaa pelata yhtä irvokkaasti ja koko peli puuroutuu käsittämättömäksi miekkailuksi. Katsojalle tuo peli oli kuin olisi mennyt aikakoneella 2000 -luvun alkupuolelle katsomaan "kamppailukiekkoa".

Kärpät enempi kahvas. Se tilanne mistä Ekbom loukkaantu, oli varmaan tasapaino niin huono kun ennen sitä oli niin selvä koukku mikä jäi viheltämättä. Snopek sai sitten estämisestä jäähyn. Sitten tapahtui selkeä tuomarivirhe kun kärpillä oli 1 ylimääräinen ukko tosi kauan jäällä eikä jäähyä.

Snopekin toisen jäähyn päätyttyä tulleesta pitkästä tasavajaalla niin linjatuomarit oli kassalla kun eivät noteeranneet sitä kun Keränen tuli oman pään aloitukseen ja Snopek jäi vaihtoon? Olisko ollu jäähyn paikka?

Karhunen oli hyvä ja Nieminen myös. En ymmärrä mitä käyttöä Tallbergilla ja Strömbergillä on pelaavassa kokoonpanossa?
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Niillä säännöillä pelataan mitkä ovat olemassa. Minä en tajua tuota kaikkien vinkumista Tapparan roikkumisesta ja demonisesta pelitavasta jossa viedään auringonvalokin vastustajilta. Ilves-kannattajatkin olivat samantien kuorossa valittamassa kahvaamisesta, kun matsia oli tainnut kulua kaksi minuuttia ja minusta se näytti tavalliselta jääkiekolta. Mutta kai sieltä norsunluutornista näkee sitten niin paljon paremmin.

Henkilökohtaisesti ei kyllä paina kauheasti, vaikka Tappara pelaisi kuinka kammottavaa ja "väärää" jääkiekkoa tahansa, koska minä tiedän, että sen on pakko tehdä niin. Eikä lätkässä tähän asti ole tarvinnut olla kiva vastustaja, vaan lähinnä voitosta siinä pelataan.

No, kannetaan tätä leimaa nyt sitten taas, ensi kaudella se kuitenkin kiihtyy, kun Rautakorpi palaa jengiin eikä siihen tarvita muuta kuin tuo Rautakorven nimi, niin Tapparahan kahvaa jo kesätreeneissä.

Brett Skinner kellotti vähän päälle 32 minuuttia tänään ja hyökkääjistäkin Makkonen ja Venäläinen reilut 20 minuuttia. On kyllä huimia peliaikoja, varsinkin hyökkääjille, joten kyllä kesällä sentään jotain on tehty oikein. Selväähän se on, että tuo verottaa entisestään niitä hienouksia ja hyökkäyspään tehoja mutta niin vain se ykkönen taikoi taas ainoan maalin.

Onneksi Ilves ja HPK rämpivät ihan samalla tavalla, tai siis eivät voita ketään, kuten ei Tapparakaan. Näyttäisi olevan ihan sama miltä se peli näyttää, kun pisteitä tulee samaan tahtiin. Pakkeja siis vissiin kuusi nyt kylmänä ja senttereistä on pulaa kuin leivästä Neuvostoliitossa. Voi siis olla ettei mitään kaunista lätkää nähdä jatkossakaan.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niillä säännöillä pelataan mitkä ovat olemassa. Minä en tajua tuota kaikkien vinkumista Tapparan roikkumisesta ja demonisesta pelitavasta jossa viedään auringonvalokin vastustajilta. Ilves-kannattajatkin olivat samantien kuorossa valittamassa kahvaamisesta, kun matsia oli tainnut kulua kaksi minuuttia ja minusta se näytti tavalliselta jääkiekolta. Mutta kai sieltä norsunluutornista näkee sitten niin paljon paremmin.

Henkilökohtaisesti ei kyllä paina kauheasti, vaikka Tappara pelaisi kuinka kammottavaa ja "väärää" jääkiekkoa tahansa, koska minä tiedän, että sen on pakko tehdä niin. Eikä lätkässä tähän asti ole tarvinnut olla kiva vastustaja, vaan lähinnä voitosta siinä pelataan.

No, kannetaan tätä leimaa nyt sitten taas, ensi kaudella se kuitenkin kiihtyy, kun Rautakorpi palaa jengiin eikä siihen tarvita muuta kuin tuo Rautakorven nimi, niin Tapparahan kahvaa jo kesätreeneissä.

Brett Skinner kellotti vähän päälle 32 minuuttia tänään ja hyökkääjistäkin Makkonen ja Venäläinen reilut 20 minuuttia. On kyllä huimia peliaikoja, varsinkin hyökkääjille, joten kyllä kesällä sentään jotain on tehty oikein. Selväähän se on, että tuo verottaa entisestään niitä hienouksia ja hyökkäyspään tehoja mutta niin vain se ykkönen taikoi taas ainoan maalin.

Onneksi Ilves ja HPK rämpivät ihan samalla tavalla, tai siis eivät voita ketään, kuten ei Tapparakaan. Näyttäisi olevan ihan sama miltä se peli näyttää, kun pisteitä tulee samaan tahtiin. Pakkeja siis vissiin kuusi nyt kylmänä ja senttereistä on pulaa kuin leivästä Neuvostoliitossa. Voi siis olla ettei mitään kaunista lätkää nähdä jatkossakaan.

Mun mielestä se on reilua, että myöntää ettei tuossa tilanteessa peli ole kaunista ja pisteet haetaan tyylillä kuin tyylillä.

Vaikka en norsunluutornissa olekaan tänään mailahäirintä ei maistunut, vaan pilasi hyvän lätkäillan. Peli oli karun näköistä, varsinkin sen jälkeen kun jouduitte neljälle pakille. Varsinkin Saravo oli pulassa.

Kärpät piti alussa enemmän kiekkoa ja määräsi pelin rytmin. Tappara heitti rännikiekkoja pakkien taakse ja omista norsukiekkoja keskiympyrään. Kärpät piti alussa kiekkoa enemmän ja siksi Tappara kiekottomana rikkoi peliä enemmän. Ja minusta tuomarit olisi voineet ottaa tarkemman linjan, sen takia, että olisin viihtynyt paremmin. Täts it.

Turha on martyyriasennettakaan ottaa.

Ja Rautakorpi on päivittänyt pelitapansa nuorten maajoukkuepestin jälkeen ja tuskin peluuttaa tuollaista touhua ensi kaudella.

Tuskaista on ja ymmärrän viime kausien jälkeen sen. Mutta silti: Peli oli tänään Tapparalta rumaa ja Kärpiltä tokasta erästä lähtien myös.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Niillä säännöillä pelataan mitkä ovat olemassa.
Henkilökohtaisesti ei kyllä paina kauheasti, vaikka Tappara pelaisi kuinka kammottavaa ja "väärää" jääkiekkoa tahansa, koska minä tiedän, että sen on pakko tehdä niin. Eikä lätkässä tähän asti ole tarvinnut olla kiva vastustaja, vaan lähinnä voitosta siinä pelataan.
Aika ironista. Sääntökirjassa kun pikkurikkeet on varsin selvästi ilmaistu kakkosen arvoisina tuokioina jäähyaitiossa.

No, kannetaan tätä leimaa nyt sitten taas, ensi kaudella se kuitenkin kiihtyy, kun Rautakorpi palaa jengiin eikä siihen tarvita muuta kuin tuo Rautakorven nimi, niin Tapparahan kahvaa jo kesätreeneissä.
Miten muistelen, että Rautakorpi peluutti antilätkää Kerhossa alkukauden, mutta totesi sen paskaksi ja muutti pelitavan modernimpaan kiekkokontrolliin loppukaudesta, mikä johti sitten hopeamitaliin. Onnittelen Tapparafaneja, ettei tarvitse paskalätkää tätä kautta pitemmälle katsella. Sääläreihin tuskin Tuuvan rahkeet riittää.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Aika ironista. Sääntökirjassa kun pikkurikkeet on varsin selvästi ilmaistu kakkosen arvoisina tuokioina jäähyaitiossa.

Kerrotko vielä muka tuossa oli niin ironista? Ja näköjään se sääntökirjan tulkinta on sitten muuttunut jos niistä kamalista rikkeistä ei jäähyjä anneta, vai?

Miten muistelen, että Rautakorpi peluutti antilätkää Kerhossa alkukauden, mutta totesi sen paskaksi ja muutti pelitavan modernimpaan kiekkokontrolliin loppukaudesta, mikä johti sitten hopeamitaliin. Onnittelen Tapparafaneja, ettei tarvitse paskalätkää tätä kautta pitemmälle katsella. Sääläreihin tuskin Tuuvan rahkeet riittää.

Sinä et nyt ymmärtänyt mitä kirjoitin. Tiedän kyllä minkälaista kiekkoa Rautakorpi nykyään peluuttaa, mutta ei siitä ollut kyse.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Mun mielestä se on reilua, että myöntää ettei tuossa tilanteessa peli ole kaunista ja pisteet haetaan tyylillä kuin tyylillä.

Turha on martyyriasennettakaan ottaa.

Ei tässä mitään marttyyriasennetta olekaan otettu mutta ärsyttää silti tuo jatkuva poraaminen, kun joku joukkue pelaa "väärin". Oma joukkuehan sitten yleensä pelaa kaunista ja kukkasilta tuoksuvaa jääkiekkoa.

Mutta noin se on, että ainoa mikä ratkaisee on se montako pinnaa pussiin jää matsin jälkeen, ei sitä viikon päästä muista kukaan miltä se peli näytti. Eihän se Tapparan peli tosiaan ole kaunista millään mittareilla mutta mitä sitten? Täytyisikö Kärppien antaa tehdä mitä lystäävät ja repiä sitten huumoria siitä, että pelattiin kivasti eikä tullut kenellekään paha mieli?

Joo, väärin pelattu ja väärin hävitty, eihän tässä pysty enää ulos lähtemään tämän häpeän kanssa.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Kerrotko vielä muka tuossa oli niin ironista? Ja näköjään se sääntökirjan tulkinta on sitten muuttunut jos niistä kamalista rikkeistä ei jäähyjä anneta, vai?
Ironista on se, että "Niillä säännöillä pelataan mitkä ovat olemassa", mutta kuitenkaan jäähyjä ei anneta, vaikka sääntökirjassa niin lukee. Jos kahvaaminen hyväksytään, silloin jokainen joukkue liigassa alkaa pelata maila kainalossa, koska se on kannattavampaa. Voittaa katos enemmän pelejä! We gonna win, 'cause winning really is the only thing!

Valitettavasti tuntuu, että tuomareilla lipsuu linja niissä peleissä, missä toinen joukkue järjestelmällisesti harrastaa kahvaa. Esim. Kärppein KalPaa vastaan pelatuissa peleissä sekä Kärpät että KalPa yrittävät pelata lätkää. Silloin tuomarit yrittävät viheltää pikkurikkeetkin poikkeuksetta. Sitten kun vastassa on kaksi eri tyylin joukkuetta, tuomarit eivät kehtaa viheltää yksipuolisesti, jolloin myös vähemmän rikkova joukkue hermostuu. Silloin sekin joukkue alkaa käyttää linjaa hyväksi. Siitä kärsii koko peli.

Sinä et nyt ymmärtänyt mitä kirjoitin. Tiedän kyllä minkälaista kiekkoa Rautakorpi nykyään peluuttaa, mutta ei siitä ollut kyse.
Pahoitteluni.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Ironista on se, että "Niillä säännöillä pelataan mitkä ovat olemassa", mutta kuitenkaan jäähyjä ei anneta, vaikka sääntökirjassa niin lukee. Jos kahvaaminen hyväksytään, silloin jokainen joukkue liigassa alkaa pelata maila kainalossa, koska se on kannattavampaa. Voittaa katos enemmän pelejä! We gonna win, 'cause winning really is the only thing!

Mistä voinemme siis päätellä etteivät ne rikkeet olleet jäähyn arvoisia, kun niistä ei kerran jäähyjä annettu. Joten niillä säännöillä pelataan mitkä ovat olemassa. Ja jos muut alkavat kahvaamaan niin sitten ne alkavat, voittojahan tässä lajissa haetaan muuten koko hommalta katoaa pohja.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Ei tässä mitään marttyyriasennetta olekaan otettu mutta ärsyttää silti tuo jatkuva poraaminen, kun joku joukkue pelaa "väärin". Oma joukkuehan sitten yleensä pelaa kaunista ja kukkasilta tuoksuvaa jääkiekkoa.
..
Joo, väärin pelattu ja väärin hävitty, eihän tässä pysty enää ulos lähtemään tämän häpeän kanssa.

Jonkinlainen herne siellä taidettiin nenään vetää. Eihän se Tapparan vika ole että kahvaus sallitaan. Se on tuomarien vika. Ja kuten palstaveljet yllä totesivat, samanlaiseen virvelöintiin Kärpätkin alkoivat kun seeproja ei kiinnostanu puhallella. Tästä syystä pelin taso oli täyttä paskaa ja vitun rasittavaa katsottavaa.

Dufvassa vituttaa moni asia, yksi niistä on tuo kiekottomien systemaattinen estäminen. Sillä ei ole sinänsä mitään tekemistä Tapparan kanssa, samaa raivostuttavaa paskaa se oli JYP:ssäkin. Mutta kaikkein eniten vituttaa se että nämä liigan pillipiiparit antavat Duffan toteuttaa tätä puolustussuunnitelmaa.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Mistä voinemme siis päätellä etteivät ne rikkeet olleet jäähyn arvoisia, kun niistä ei kerran jäähyjä annettu. Joten niillä säännöillä pelataan mitkä ovat olemassa. Ja jos muut alkavat kahvaamaan niin sitten ne alkavat, voittojahan tässä lajissa haetaan muuten koko hommalta katoaa pohja.

Sanoinkin jo seuraavassa kappaleessa - jos et sattunut huomaamaan - että tuomareilla vaihtuu linja joukkueiden pelitapojen mukaan. Jos kaksi joukkuetta pelaa "puhdasta" lätkää, niin silloin rikkeistä sakotetaan helpommin. Jos taas toinen joukkue pelaa rikkovampaa lätkää, kummaltakin joukkueelta otetaan vain räikeimmät rikkeet pois.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Jonkinlainen herne siellä taidettiin nenään vetää. Eihän se Tapparan vika ole että kahvaus sallitaan. Se on tuomarien vika. Ja kuten palstaveljet yllä totesivat, samanlaiseen virvelöintiin Kärpätkin alkoivat kun seeproja ei kiinnostanu puhallella. Tästä syystä pelin taso oli täyttä paskaa ja vitun rasittavaa katsottavaa.

Dufvassa vituttaa moni asia, yksi niistä on tuo kiekottomien systemaattinen estäminen. Sillä ei ole sinänsä mitään tekemistä Tapparan kanssa, samaa raivostuttavaa paskaa se oli JYP:ssäkin. Mutta kaikkein eniten vituttaa se että nämä liigan pillipiiparit antavat Duffan toteuttaa tätä puolustussuunnitelmaa.

Jos jonkun herneen imaisin niin se johtui siitä, ettei pelistä saa taaskaan lukea mitään muuta kuin, että se roikkui ja esti, vaikka meidän uljaat soturimme koittivat pelata kunniakkaasti ja arvokkaasti. Tottakai Tappara roikkuu jos ei sillä muuta keinoa ole, mikä siinä niin kummallista on? Viihdearvo varmasti on nolla mutta voitothan ne vasta ovatkin viihdyttäviä.

Mutta siis, alunperin kysymys oli vain siitä, että Tappara on taas tällä kaudella kuulemma alkanut kahvaamaan, mikä siis suomeksi tarkoittaa sitä, että kun Tapparan pelaaja koskee vastustajaan niin sitten se kahvaa. Varmasti se on sitten paininut tänään, kun se noin harmittaa voiton hetkelläkin, joten ilmeisesti voimme päätellä, että Kahvara on tehnyt paluun. Tästä lähtien siis joko voitetaan väärin tai hävitään väärin.

Se on tosiaan raivostuttavaa, että vastustaja koittaa estää maalintekoa eikä itse voi sitä tehdä, koska ollaan niin hyviä ettei alennuta mihinkään skriineihin yms turhuuksiin.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Uskomatonta settiä kyllä Kärppien miehet täällä latelevat. Itseäni nimenomaan ihmetyttää se että Tappara estää/roikkuu niin vähän vaikka se olisi huomattavasti sallittavampaa. Puolustajat seuraa metrin päässä miehiä ja välttää kontaktia jäähyjen pelossa.

Kärpiltä jatkuvaa kiekottoman estämistä ja huomaa että Ara on pudonnut kelkasta meidän pelistä. Hyökkäyspäässä blokkaillaan ja taklaillaan painetta antavaa vastustajaa jolloin saadaan kiekolliselle tilaa.

Maalivahtiin Kärpät sai törmätä kaksi kertaa ilman seuraamuksia mutta Venäläinen heitettiin boksiin. Aran läksytys siis toimi ja Kärppien toiminta katsottiin läpi sormien koska kyseesssä on puolen Suomen omavarainen seura.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös