Pelaajahankinnat kauden 2011-12 aikana

  • 485 466
  • 1 220

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Karalahti, Varakas ja Laakso eivät takuulla ole kaikki kolme tulossa. Olettaisin, että yksi tulee. Jos kaksi tulee niin joku Kanki on lähdössä.

Tuohon en usko itsekään, maksimi noista on kaksi pelaajaa meille ensi kaudeksi. Oma kommenttini oli vain heitto edelliseen ja juuri Melartin puolesta, jota en jättäisi millään sivuun HIFK:n pakistosta jatkossa.

Onneksi pelaajahankinnoissa meille ei tullut Jarkko Ruutua, aika vaikea oli ajatus Jaken siirtymisestä kilpailijan leiriin, mutta ei enää. Pakko sanoa itseäni paljon nuoremmasta miehestä vähättelevästi, että poika, joka pelaa juuri kuten lopetti viimeisen kauden meillä. Leikkii suurempaa pelaajaa, kuin onkaan ja samalla sekoittaa omaa ja joukkueensa peliä. Yksi sentteri vielä joukkueeseen ennen tammikuun loppua ja sillä mennään.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Karalahti, Varakas ja Laakso eivät takuulla ole kaikki kolme tulossa. Olettaisin, että yksi tulee. Jos kaksi tulee niin joku Kanki on lähdössä.

Olet varmasti ihan oikeilla jäljillä ja toivon syvästi, että Karalahtea ei enää HIFK:ssa nähdä. On pelannut pari mahtavaa kautta, mutta HIFK:ssa on nyt ihan erilainen meininki kuin vanhaan hyvään edariaikaan. Mitään riskejä ei kannata ottaa ja toisaalta, organisaatio antoi aikoinaan monta reilua mahdollisuutta. Varakaksen tuloahan on jo pidetty varmana ja mitä enemmän Laakso saa tällä kaudella NHL-pelejä alle, sitä todennäköisemmin hän jatkanee NHL:ssä tai siirtyy KHL:ään. Vertailupohjaa Laakson KHL-mahdollisuuksille saa esimerkiksi palauttamalla mieleen, minkätason suomalaisia pakkeja siellä tällä kaudella pelaa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mitä muuten Hamilton touhuaa? Ei ole tehnyt sopparia tällä kaudella mihinkään. Eikös Jeff pelannut ainakin joskus keskushyökkääjänä vaikkei mikään puhdas sentteri olekaan? Lisäksi Sveitsin liigassa olisi myös yksi kovia tehoja nakutellut Jeff vapaana: Eliteprospects.com - Jeff Toms

Jeff Toms taisi laittaa hokkarit naulaan kauden alla, joten ei taida olla saatavilla. Hamilton on mysteeri, tiedä sitten jos viime kauden päävamma vielä verottaa, mutta ei kaiketi ole kuitenkaan ilmoittanut lopettamisesta?

Siirtomarkkinat ovat aika kuivat tällä hetkellä, ei ole vapaita pelaajia ja muutenkin nyt joulun alla siirtomarkkinat hiljenevät aikalailla, joulun jälkeen sitten voi alkaa tapahtuakin jotain. Euroopasta voi olla todella löytää pelaajia ja näin ollen katseet pitäisi suunnata rapakontaakse. Ensimmäisenä, sieltä kannattaisi kartoittaa Eurooppalaiset mahdollisuudet ja vasta tämän jälkeen P-Amerikkalaiset. Onko Nybondas edes aloittanut vielä markkinoiden verkottamista tai ehkä on parempi kysyä, onko edes aikomusta hankkia uutta sentteriä? Syksyn aikan Veikkaaja-lehdessä huudeltiin useampaan otteeseen kyseisestä asiasta, mutta nyt on ollut niidenkin huhuilet tipotiessään...
 
Viimeksi muokattu:

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkohan sentteri vielä hakusessa? Jos sellainen vielä hankitaan sen pitäisi olla kyllä varma tapaus ja sellainen joka kykenee tekemään peliä.
 

Stigu

Jäsen
Onkohan sentteri vielä hakusessa? Jos sellainen vielä hankitaan sen pitäisi olla kyllä varma tapaus ja sellainen joka kykenee tekemään peliä.
SM-liigassa on 14 jengiä, joissa on keskimäärin 4 sentteriä, eli kaiken kaikkiaan sentteritä on 56. Hirsoa pisteiden valossa huonommin (yli 20 peliä ) pelanneita senttereitä löytyy 5 kappaletta. Joten, jos esim. andalusialaiselle mustekalalle (kutsun häntä nimellä Octopus-Pentti) annettaisiin 100 000 euroa rahaa, ja hän saisi randomilla valita sentterin Hirson tilalle, onnistuisi Octopus-Pentti 91% todennäköisyydellä löytämään lonkeroillaan paremman sentterin IFK:hon pelkästään liigan sisältä.

Kysymys on mielestäni oikeastaan sopimuksen pituudesta ja mahdollisesta roolista ensi kaudella. Ketä tahansa ei kannata palkata, sillä ensi kauden sentterivaje tulee olemaan hirmuinen, jos Granlund ja Wirtanen poistuvat.

Jos sentteriä haetaan pelkästään loppukaudeksi, on tilanne siinä mielessä Nybarille helppo, että mitään hävittävää ei ole, nyt kannattaisi vaikka metsästää riskillä noita AHL-senttereitä.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tapaus Hirschovits

Hirson kohdalla vetäisin rajan kyllä tähän U20-turnauksen jälkeen. Seuraavissa peleissä Hirsolle on tiedossa niin paljon vastuuta ja niin kovat ketjukaverit, että jos tulosta ei ala syntyä, on aivan turha enää jossitella että "sieltä se vielä tulee" ainakaan tämän kauden osalta. Jollain tavalla olen aina diggaillut tästä meidän taiteilijasta, mutta mestaruutta hakevan jengin kovapalkkainen kakkos(kolmos)sena ei voi vetää noilla statseilla. Eli vaihtoehdot ovat:

1) Hirso lunastaa vihdoinkin ne odotukset ja syttyy uuteen nousuun vastuun myötä. Paras skenaario.

1b) Hirso parantaa selkeästi, mutta myydään/lainataan silti. Ei ei ei.

2) Hirso jatkaa kuten tähänkin asti, ja tämä pistetään lainalle loppukaudeksi johonkin -> uusi sentteri sisään loppukaudeksi. Mielestäni paras skenaario ykkösen jälkeen.

3) Hirso jatkaa kuten tähänkin asti, ja tämä myydään jonnekin -> uusi sentteri sisään loppukaudeksi tai 2 vuoden sopimuksella. Käy, mutta jollain sairaalla tavalla uskon Hirson vielä kerran tulevan viimeistään ensi kaudella. Enkä halua että se tapahtuu missään muualla kuin IFK:ssa.

4) Hirso ei saa U20-kisojen aikana yhtään enempää vastuuta, vaan Wirtanen ja Piiparinen (jos on kunnossa) tai joku laitureista/junnuista vetävät kahta ensimmäistä ketjua. Vähän pelkään Petun tekevän näin.

5) Hirso pistetään lihoiksi jo joulutauon aikana, en ihmettelisi mutta en kyllä tätäkään halua. Eivät ne taidot mihinkään katoa parissa vuodessa (ainakaan noin täydellisesti) ja mies tarvitsisi nyt sen viimeisen näytönpaikan ja vähän luottoa valmennukseltakin.

Tähän asti on lähinnä näyttänyt siltä, että Petun pelikirjassa on tasan yksi sivu ja Hirso ei siihen sovi mitenkään. Näin käy joskus ja sääli, että ex-kapteenimme on jäänyt tähän jamaan. Joko Hirson pitää siis muuttaa pelityyliään suoraviivaisemmaksi, mikä tuskin enää tuossa vaiheessa uraa onnistuu kovin helposti, tai lähtö tulee. Petun potkut tuskin ovat ainakaan enää kovin realistinen vaihtoehto.
 

Bedrock

Jäsen
Korjatkaa toki, jos olen väärässä, mutta eikö tilanne Hirson kohdalla ole hyvin yksinkertainen. HIFK on jo aikaa sitten ilmoittanut, että Hirso on vapaa siirtymään loppukaudeksi aivan minne itse haluaa. Hirsosta kiinnostuneet seurat ovat toistaiseksi olleet Kehä III:sen ulkopuolelta, jonne Hirso ei halua lähteä. Uusi sentteri ei joukkueeseen tule ennen kuin Hirson mottipäinen liksa on jonkun toisen seuran murhe. Suomessa, kun ketään ei voi väkisin myydä/vuokrata, niin näillä mennään.... ainakin siirtorajan kynnykselle.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Joku plan HIFK:lla on, koska sentterin hakemista ei ole lopetettu. Mäkin olen kyllä "Give Hirso a chance" -miehiä, mutta sanoisin, että tämä kausi on taputeltu. Jos löytyy vuokrapaikka loppukaudeksi niin hienoa. Mutta ensi kaudella Hirso tulee olemaan hyvä, kun paska Ruotsinreissu on lusittu kunnolla loppuun asti. Ja funtsikaa nyt Petua Hirson tyyppisen pelaajan kanssa - ei ole mitään toimintamallia Bluesista. Olen varma, että Nenä riipisi Hirsosta tehoja irti, hän ymmärtää taiteilijasieluista hyökkääjää. Mutta kun jengi on Petun, ottakoon sitten puurtajia. Ai niin, Töykkälä ei kuitenkaan kelvannut..Ja kyllä se sentterille vaan helvetin paljon meinaa, saako johtaakseen 1- vai 3-ketjun ja paljonko niitä peliminuutteja + erikoistilanteita tulee.

Hirso on mun mielestäni saman osaston pelaajia kuin Kalle Sahlstedt oli: potentiaali ja taidot ovat olemassa ja niihin kannattaa uskoa. Kalpa on btw. yksi joukkue, joka on ollut kiinnostunut Hirsosta. Mihin muuten perustuu käsitys, jonka mukaan Kanki ei olisi jatkamassa ensi kaudella?
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mihin muuten perustuu käsitys, jonka mukaan Kanki ei olisi jatkamassa ensi kaudella?

Samaa itsekin olen ihmetellyt, Kankihan on pelannut uransa parasta lätkää nimenomaan meillä. Miksi lähtisi? Sopii HIFK:n sapluunaan kuin iso nenä KJ:lle. Liksaakin HIFK on ihan kivasti ymmärtääkseni maksanut. Ei muuta kuin uusi 2v lappu käteen äijälle. Näin sivuooteenä, mä luulen että Jere ja HIFK on nähty kortti. Näkisin mielelläni herra Karalahden vielä meillä mutta tosiasiat on tosiasioita: Jokela jatkaa ensikaudella, Melartille suunnitellaan isoa roolia tulevaisuudeksi, Varakasta huhuillaan ja Söde on yhtä kuin HIFK. Kanki/Kurvinen <-> Jere? Haluaisin uskoa mutta todnäk ei tule tapahtumaan. Lisänä luulen HIFK:n haluavan pitää Kousastakin kiinni.

Hirsosta on jo 'nuff said. Ei ole tekijä tämänkauden HIFK:ssa mutta uskon kaverin silti vetävän 100-lasissa joka ilta. Se vaan ei riitä tällähetkellä mihinkään. Valitettavasti.
 

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Uskoisin Kangen jatkavan matkaa, ihan hyvin on hoitanut keikkansa HIFK:ssa. Meillä on kuitenkin omasta takaa tulossa "Kanki". Melartille pitää antaa oikeasti isosti vastuuta ens kaudella, muuten se voi kyllästyä ja lähteä maakuntiin. Potentiaalinen kova omanpään luuta vuosiksi HIFK:n pakistoon, ilman akuuttia peikkoa NHL/KHL-akselista.

E. Mikke lähtee ainakin alkukaudeksi Minnesotaan. Jatkaako Peltonen? Ja käsi sydämmellä onko Ville Peltonen kaudella 2012-2013 HIFK:lle riittävä kiekollinen liideri? Johtajana hakee vertaistaan, ei ole löytynyt. Nybarilla on kuitenkin äärimmäisen kova paikka etsiä joukkueelle kiekollinen liideri, vastaava kuin Mikke nyt. Samanlaista ei löydy, sen voi unohtaa, mutta paras mahdollinen pitäisi löytää. Mitä tekee Wirtanen, kutsuuko KHL isoine tileineen? Pahimmassa tapauksessa Nybarilla on paikattavana kaksi(!) maajoukkue-tason sentteriä. Tärkein paikka kenttäpelaajista joka on jo nyt todela kapea saattaa hajota täysin palasiksi. Hirsoa varmasti kaavailtiin Miken saappaisiin, väitän kuitenkin että Hirsolla lähteminen ensikauteen on liian kova riski.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Senttereitä todellakin tarvitaan ensi kaudeksi ja ehkä jo täksi kaudeksi. Vaikka Hirso yltäisi ensi kaudella samanlaiseen johtavan sentterin peliin kuin Kojon aikana, niin sen jälkeen tulee iso pudotus: Liivik, Piiparinen, Ma Granlund. Kolme nuorta sälliä, joista yksi on täydellinen nelossentteri, mutta kaksi viimeksimainittua ovat vielä täysin katsomattomia kortteja. Tulevaisuudessa ilman muuta varmoja liigapelaajia ja MaGin kohdalla liiga on kyllä joku muu kuin SM-liiga, mutta tuleeko ensi kausi llian aikaisin? Jos Mikke oli valmista tavaraa ykkössentteriksi viime kaudella, niin MaG saattaa olla jo valmis kakkossentteriksi ensi kaudella. Pipari on suuri kysymysmerkki. Tällä kaudella pitäisi/ olisi pitänyt jo murtautua vakiokokoonpanoon, mutta näin ei taida käydä. Yksi remmurray tuonne mahtuisi. Tai ryanvesce, mutta eipä niitä saa kovin helposti tässä vaiheessa kautta.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kohtalaisen kova duunalilaituri olisi tarjolla Ville Niemisen muodossa. Vähän tämän profiilin pelaaja HIFK:lta puuttuisi. Ennen Tapparaan paluutahan HIFK:hon oli jotain viritystä tai sitten oli kyseessä palkkapyynnön tarkistamiskikka.

Myös K-Vantaata edustavasta Toni Mäkiahosta olisi enemmän hyötyä, kuin Miikka Tuomaisesta, mutta ne "sukulaissuhteet"...
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kohtalaisen kova duunalilaituri olisi tarjolla Ville Niemisen muodossa. Vähän tämän profiilin pelaaja HIFK:lta puuttuisi. Ennen Tapparaan paluutahan HIFK:hon oli jotain viritystä tai sitten oli kyseessä palkkapyynnön tarkistamiskikka.

Lasketaan vaan ihan suosiolla ohi - ei ole saanut tällä kaudella juurikaan mitään aikaan ja kulkee edelleen ainakin puolittaisella 'NHL-stutuksella', joka näkynee myöskin hinnassa. Miten sopeutuu SM-liigajoukkueeseen, jossa on pari valovoimaisempaa pelaajaa ja ylipäänsä, toisiko joukkueeseen mitään sellaista, jota siellä ei jo olisi? Ei oikein tarve kohtaa tarjontaa tässä kohtaa mun mielestä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jos Dynamo Riika maksaa kaikki viulut, niin kyllä silloin voisi ottaa Niämisen joukkueeseen. Kolmosketjussa olisi voimahyökkääjälle tilausta, kun Tuomainen ei siihen rooliin sovellu. Järvinen on tietysti vielä telakalla, mutta hänen kiekolliset avut ovat rajoitetut, joten hän on enemmän neloskentän rouhijoita. Rajamäkeä ei viitsi edes laskea enää vaihtoehdoksi millekään pelipaikalle, voisi mun puolesta lopettaa uudestaan. Ville Nieminen vaan HIFK:n riveihin, niin joka vuotinen kauden alus spekulointikin saa vihdoin jotain vastinetta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kyllä minustakin Ville Nieminen kannattaisi palkata HIFKiin loppukaudeksi. Ei Hirsokaan voi olla niin ruosteen ja kooman välimaastossa, ettei saa peliään kulkemaan, jos ketjukaverit olisivat Pesonen ja Nieminen, eikä turhake-Tuomainen ja joku "ynnämuu". We are born to rock, sanoisi Remu ja kevään 2012 mestaruus vaatii vielä joukkueen selkärankaan lisänikamia. Ville Nieminen saattaisi olla sellainen pelaaja, josta olisi oikeasti hyötyä voittamiselle kevään 2012 playoffeissa.
 
Minä en jostain syystä syty enää näihin kesken kauden hankintoihin. Jos Nemo raahaa kassinsa tänne, niin tulee koko hommasta vähän sellainen kuva, ettei kaikki narut olekaan omissa käsissä. Nyt HIFK:hon on kauden aikana rynnännyt jo neljä korkean profiilin pelaajaa. Mun mielestä joukkueen rungon tulisi olla rakennettu jo ennen ensimmäistä ottelua, täsmähankinnan tai kaksi voi tehdä kauden aikana (nyt on tehty kaksi täsmähankintaa, Fernholm sekä Pesonen, yksi pakkohankinta eli Endras sekä yksi pukukoppihankinta Rajamäki). Ei ainakaan omaan silmään vaikuta kovinkaan ammattitaitoiselta tavalta rakentaa joukkuetta, että kesken kauden juostaan seteliniput käsissä ympäri maailmaa jokaisen vapautuvan pelaajan perässä, nyt mennään melko lähellä maksimitasoa hankintojen suhteen.

Voiko olla enää Penamaisempaa, joukkueessa on 4-5 maajoukkuetason laitahyökkääjää, mutta vain kaksi hyvällä tasolla pelaavaa sentteriä, niin hankittaisiin yksi mj-tason laituri lisää, mutta sentteriosasto jäisi edelleen vajaaksi.
 

Luotain

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ville Nieminen? WTF? Onko Nordiksella pelannut koskaan selkeästi manselaisempaa kaveria? En ainakaan muista. Mutta tulee, jos on tullakseen. Tsemppari lähtökohtaisesti. Itseäni lennosta editoiden: M.Nieminen. Kääk. Tänne vaan...
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voiko olla enää Penamaisempaa, joukkueessa on 4-5 maajoukkuetason laitahyökkääjää, mutta vain kaksi hyvällä tasolla pelaavaa sentteriä, niin hankittaisiin yksi mj-tason laituri lisää, mutta sentteriosasto jäisi edelleen vajaaksi.


Tässähän se on kiteytettynä. Mikä/kuka takaa että Nemo saisi Hirson pelin auki? Pelaisiko ne edes yhdessä? Ei hitto. Penamainen diili.

Kevääksi meillä on jo ihan tarpeeksi johtatujuutta(Ville, Pesonen, MG, Söde mm.) ja nippu viimekauden mestareita.

Iso EI Niemiselle. Sentteriä(ei sormi) toi jengi tarvitsee eikä mitään laituria.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
En usko että IFK on kiinnostunut Niemisestä. Eiköhän IFK jatka sitä sentterimarkkinoiden kouhimista.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
En usko että IFK on kiinnostunut Niemisestä. Eiköhän IFK jatka sitä sentterimarkkinoiden kouhimista.

Veikkaanpa että HIFK;n tämän kauden jengi on tässä. Paukkuja ei enää liikene ja näillä mennään ja katsotaan mihin riittää.

Vähän sen tapaista on kuultu tässä ennen joulua.
 

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Niemiselle ei mitään käyttöä.

Mielestäni meillä ei ole mitään käyttöä Ville Niemiselle. Kaikki kunnia porkkanapöksyjen legendalle, mutta ei missään nimessä meille mitään jämäpelaajia.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Mielestäni meillä ei ole mitään käyttöä Ville Niemiselle. Kaikki kunnia porkkanapöksyjen legendalle, mutta ei missään nimessä meille mitään jämäpelaajia.

Pelaaja joka teki viime kaudella KHL:ssä 35 pistettä 55 ottelussa on yhtäkkiä jämäpelaaja? Toki voidaan keskustella a) onko käyttöä/tilaa 1-2 ketjussa hänelle? b) kuinka halvalla lähtis? Veikkaan että aika kallis pelaaja hän olisi.

Hyvä pelaaja mutta säästetään ne rahat vaikka Hirson korvaajaan?

-Tinke-80
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Hyvä pelaaja mutta säästetään ne rahat vaikka Hirson korvaajaan?

Itse olen kyllä aina digannut Niemisestä. Johtajatyyppi, joka taitaa sekä pisteidenteon että likaisen työn. Jos kyseessä olisi myös sentterinä pelaamaan kykenevä tapaus, laittaisin roposeni häneen, mutta kun kyseessä taitaa olla umpilaituri.

Hirso on mielestäni edelleenkin kysymysmerkki ja IFK:n sentteriosasto on muutenkin liian kapea. Jos siis vielä pelaajamarkkinoita kartoitetaan, niin hakisin nimenomaan laituria, joka pystyisi pelaamaan tarpeen vaatiessa myös keskellä.

Mikäli tämänpäiväinen Hirson kenttä osoittautuu hyväksi kokeiluksi, niin ehkä jotain tämän suuntaista hakisin jatkossa:

Peltonen - Granlund - Granlund
Pesonen - Hirschovits - Somervuori
Kuhta - Wirtanen - "W/C"
Nyholm - Liivik - Pöysti

E: Se täytyy sanoa, että Nieminen olisi korvannut kyllä Petrellin, mutta Tuomainen ei todellakaan, vaikka tuskin häntä suoranaisesti Lennun tontille haettiinkaan.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisko sittenkään hirveän huono idea pyytää sitä Ilkka Pikkaraista paluumatkalta Saksasta (jossa siis pelaa Spengler Cupissa jonkun saksalaisjoukkueen paidassa) piipahtamaaan toimistolla? Ai miksikö, eikös se ole edari? En tiedä edariudesta, mutta ainakin tiedetään mitä saataisiin. Suoraviivainen, luisteluvoimainen pelaaja, joka osaa tehdä maaleja. Nyt kun Hirsokin on osoittanut (yhden pelin perusteella, aika pieni otos myönnän) pieniä elpymisen merkkejä...Onko muuten kukaan koskaan nähnyt, että Ilkka Pikkarainen jättäisi mitään tilannetta kesken?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös