Kokkolan Hermes 2011–2012

  • 82 800
  • 67

Tupu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
...Gronoff, Mustonen, Markkanen, Toskala, Kivinen, Seikkula jne.

Ok. Eli kaikki Kivistä lukuunottamatta viimevuosien runkopelaajia (ja Kivinenkin pelasi toissakaudella JHT:ssä). Hyvältä näyttää siis JHT:n tilanne, mutta sepä siitä.. tämähän oli Hermeksen ketju :) Jatkakaa.
 

Mikael

Jäsen
Jatkan vielä tuota JHT pelaajalistaa kun sattui olemaan ohjelmalehtinen edelleen taskussa:
Toni Prittinen, Jari Mäyrä, Tommi Räsänen, Iiro Ojala, Perttu Niskakangas, Kalle Fors, Kai Yliuntinen, Matti Toskala, Niko Kivinen, Henri Mustonen, Lauri Laakko, Tomi Heinonen, Tommi Jutila, Jarno Palola, Sami Markkanen, Tomi Gronoff, Artturi Puoskari, Teemu Jäske, Henri Holmström, Timo Seikkula, Taneli Mattila, Jani Rahkola.

Että näin. Tuota taustaa vasten pelin tasaisuus oli kyllä melkoinen yllätys. Toki kolmannessa erässä rupesi jo pikkuisen väsy iskemään Hermeksen pelaajiin, mutta suhteellisen hyvin potkua kuitenkin riitti pelin loppuun saakka. Kalajoen peli oli yllättävän sekaisin, ikäänkuin oltaisiin eka kertaa jäällä. Tuo JHT:n porukka tulee nostamaan tasoaan paljon kauden mittaan. Sen sijaan Hermes sai kaiken irti siitä porukasta, joka mukana oli. Asenne oli kohdallaan ja jääaikaa tuli joka äijälle/pojalle. 93/94 junnuja taisi olla 4 kappaletta ja pelaajia riitti vain kolmeen ketjuun. Puoluspää ja maalivahtiosasto ovat minusta ihan kelvolliset suomi-sarjaan, mutta ne 2-3 täsmähankintaa hyökkäykseen + leveyttä rosteriin vielä tosiaan hakusessa.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Hermekseltä puuttuu edelleen täydestä 18 joukkueen kokoonpanosta 2 puolustajaa ja 4 hyökkääjää. Kolmos- tai nelosketjun jamppoja ei mahdu enää ainuttakaan, ne on nyt hankittu, eikö vain. Puolustukseen tarvitaan myös varsin laadukasta paria, parempi Purins lähti veljensä tavoin tryoutille Imatraan.

Jostain syystä ei huoleta vielä. Täsmähankinnoista on puhuttu. Tasan 10 päivää sarja-avaukseen, eli varsin ruhtinaallisesti aikaa tarkkailla pelaajatilannetta. Köysi on vielä autotallissa.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Kaikki kolme ulkomaalaispelaajaa jatkavat "tryoutin" jälkeen kauden loppuun Hermeksessä. Kolmella hyökkäysviisikolla sekä kolmella pakkiparilla Hermes pelasi siis 5-1 voitot Ahmoista ja IPK:sta.

Selkeästi tarvitaan vielä se neljäs leveyttä ja yhä syvyyttäkin tuova ketju hyökkäykseen. Vaikka missään tapauksessa Hermeksen pelaajien kunto ei loppunut pelatuissa kotipeleissä, oli nähtävissä näennäistä surffailua IPK-pelissä ja ns. liiallista voimien säästelyä tai ehkäpä tarpeellistä pelaajien määrään nähden. Ihan säännöllisen voittavaksi joukkueeksi vastustajan laukaisut maalia kohden ovat aivan liian runsaita. Voi sanoa että Nauris Enkuzensin muutamat superpelastukset toivat kaksi voittoa. Torjuntaprosentti on hurja.

Nauris Enkuzens
17+9+16 | 14+13+8
= 77 torjuntaa

77/79
= 97,5 %

1. Niemelä - Anttila - Leiviskä

Kovasti on kehuttu Topi Anttilan(4+1) johtamaa ketjua, tietysti syystäkin kyllä. Se täytyy sanoa, että Anttila on juuri se, joka tekee tuosta ketjusta juuri niin vahvan kuin se nyt on ollut. Mitään pois ottamatta laitapelaajilta Niemelältä ja Leiviskältä, niin kaikki munat ei ole ykkösketjussa. Ehkä odotan teinitähti Niemelältä liikoja kiekollisen pelin suhteen, vaikka liikkeellä ja tsemppaamisella ansaitsee paikkansa tuossa. Leiviskää olen pitänyt yleispelaajana, rivipelaajana, mutta on osoittanut myös pelillistä älyä tällä kaudella.

2. Tagawa - Juujärvi - Ludolph

Tasku- tai japsiraketin, Akira Tagawan, silminnähden reilumpi potentiaalinen hyökkäysvoima menee hukkaan jos hän ei vedä täysillä vaihtoja. Käsijarru päällä ei erotu junioreista, varsinkaan puolustuspäässä. Liian harvoin sai kiekkoja, mikä johtu sitten omasta huonosta sijoittumisesta tai ketjukaverien otteista, mutta joka tapauksessa vaarallinen ja sähäkkä kiekon kanssa. Ei tuolla luistelutaidolla voi kovin huono olla Suomisarjassa, kumminkaan ei mikään puukäsi todellakaan ole.

Dane Ludolph, eli tämä toinen jenkki Hermeksessä. Voimahyökkääjä-tyyppinen pelaaja Suomisarjaan. Parasta miehessä oli se, että pelasi täysillä joka vaihdon ja oli vääntötilanteissa vahva ja kiekonriistoissa. Asennepuoli kunnossa, kuten muillakin ulkkareilla tuntuu olevan. Luistimilla huomattavasti parempi ja ainakin nopeampi verrattuna Ketterään menneeseen hyökkääjä-Purinsiin, johon Danen vähemmän kulmikasta liikkumista on verrattu.

Juujärvestä pelkkää positiivista sanottavaa, haastaa Topi Anttilan Hermeksen parhaana hyökkääjänä. Mikä parasta, niin on Topin tavoin sentteri, eli on varsin hyvä ja tärkeä myös puolustuspäässä.

3. Saajoranta - Tilkanen - J Anttila

Kaikista kovimpia negatiivisia ennakkoluuloja herättänyt ketju. Näiden kahden pelin perusteella täyttävät aivan täysin sille alimmalle ketjulle annetut tehtävät, eli minimissään -/+0. Tällä hetkellä taitavat vieläpä olla selkeästi plussalla Tilkasen(+syöttö) ja Saajorannan maaleilla. Varmasti helpompaa keskittyä omaan tekemiseen kun odotukset ovat yleisöllä varsin matalalla. Pieni iso asia minkä olen huomannut, niin pelaavat vain siten kuten osaavat, on jäänyt helpot virheet lähes kokonaan pois. Kaikilla on kiekollisia puutteita, mutta paikkaavat hyvin muilla omilla vahvuuksillaan sitä. Saajorantakin toi muutaman kerran komiasti kiekkoa hyökkäyssiniselle, mikä joskus aiemmin oli varsin harvinaista. Käyttää jo isoa kokoaankin hyväksi, johtuen yksinkertaisesti paremmasta kunnosta.

Olivatko Ahmat ja IPK sittenkään hyviä mittareita Hermekselle? Erityisesti RoKi voi heittää takaisin maanpinnalle, mutta täysin ilman pisteitä hyvä kauden aloitus menisi aivan hukkaan ja palauttaisi lähtötilanteeseen Hermeksen. Varsin odottavalla kannalla täällä mennään, tarvitaan niitä pelaajia edelleen myös kuuden pelaajan puolustukseen. Tästä tulikin mieleeni, että Ojalan pelaaminen kauttaaltaan parantunut sitten viime kauden. IPK-pelissä porilaislaina Tuomaala loukkaantui kättään pidellen, liekkö nähtävillä enää Hermeksen paidassa?

Pahoittelut mahdollisesta toistoista.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Illalla paikallispeli ja vielä kärkikamppailu. Toivotaan runsasta määrää yleisöä paikalle. Ottelussa on mielenkiintoisia asetelmia, JHT "ryösti" Hermekseltä Kivisen, johon Hermes vastasi tällä viikolla viemällä JHT:ltä erittäin lupaavaan Jarno Palolan. Okei, eihän nää asiat todellisuudessa varmaan ihan näin menny, mutta onhan se kannatajana mukava ajatella näin.'

Mielestäni ottelussa kannattaa kiinittää huomiota muutamaan asiaan.

Hermes:

- Maalivahti, jatkaako Nauris (parempi olis) maalilla vai saako Haataja näytönpaikan.

- Todd Orlando, edellisessä pelissä jäähyjä paljon, antaako Kiviselle ns. Turpaan vai pysyykö nätisti askissa.

- Topi Anttila, löytyykö joukkueesta miehiä jolla on tasoa pelata kaverin rinnalla. Jotain uudistusta kaipais Topin rinnalle, Lundolph, Akira?

JHT:

- Kivinen, Miten kaverilla kestää pää ja hermo kun katsomosta tulee varmasti huutoa, entäs jos peli ei kulje, alkaako sikailu, tai mitä jos kulkee tuleeko kuittia.

- YV, on ollu kuulemma murhavaa ja se on kyllä helppo uskoa. Tämän nämä kaverit osaa kyllä aivan loistavasti. Varmasti moni mestiseurakin haluaisi että yv pyöris niinkuin se näillä jätkillä pyörii.

- Maalivahti, Hermes pelaa niin vittumaista peliä että vastustajan veskarilla on vaikee olla maalissa. Vetoja tulee aika vähän mutta sitten kun niitä tulee ne tulee ryppäissä. Joten saattaa mennä 5-7min että ei tapahdu mitään ja yhtäkkiä tulee laukauksia. Vaikee pysy hereillä. Miten JHT:n veskari kestää tämän.

Illalla kaikki hallille ja punasta päälle!
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
- YV, on ollu kuulemma murhavaa ja se on kyllä helppo uskoa. Tämän nämä kaverit osaa kyllä aivan loistavasti. Varmasti moni mestiseurakin haluaisi että yv pyöris niinkuin se näillä jätkillä pyörii.

Olihan se aivan käsittämättömän hienoa yyveetä. 0-5 asti yv% 100. Mustosen one timerit on suoraan NHL:stä ja Markkasen syötöt samoin. Koko viisikolla kiekko ja miehet liikkuu. Kunhan oottelivat että pojat pelaavat kiekon maaliin niin pääsi vaihtoon.

Hermes hävisi tänään käytännössä jo kokoonpanoluetteloita silmäilemällä, Topi Anttila pois, puolustuksessa hätävaralaina. Kumma se, että Hermekseltä paras alku tällä kaudella, mutta se tuotti selvän tappion. Onni pitää ansaita kuten Hermeksen foorumilla eräs kirjoitti.

e. Hävittiin kelle pitikin hävitä.

Gatis - Topi Anttila - Ludolph

Jooko?
 

Tupu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Olihan se aivan käsittämättömän hienoa yyveetä. 0-5 asti yv% 100. Mustosen one timerit on suoraan NHL:stä ja Markkasen syötöt samoin. Koko viisikolla kiekko ja miehet liikkuu. Kunhan oottelivat että pojat pelaavat kiekon maaliin niin pääsi vaihtoon.

Ompa mukava kuulla, että yv toimii. Raahessa uusi valmentaja vielä koitti ihan ihme koostumusta ykkösyyveessä, mutta onneksi viime kotipelissä IPK:ta vastaan oli jo tuttu ja tehokas viisikko pyörittämässä. Yllättävän suurinumeroinen voitto JHT:lle. Veikkasin etukäteen jopa Hermeksen voittoa.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Yllättävän suurinumeroinen voitto JHT:lle. Veikkasin etukäteen jopa Hermeksen voittoa.

En yleensä jossittele, enkä oikeastaan nytkään. Mutta perhana, JHT pääsi suunnilleen ensimmäisen kerran kunnolla keskialueen yli hallitusti vasta ylivoimalla 9min kohdalla. Mihin Hermes kaatui, niin mielestäni siihen, että jokaisella kolmella ketjulla yritettiin hyökätä viimiseen asti. Sanotaanko näin, että jos siellä menee Saajoranta kiekon kanssa keskialueen yli, niin ei siinä oman joukkueen hyödyn kannalta olisi muuta tehtävissä kuin heittää kiekko päätyyn ja vaihtoon! JHT käytti momenttuminsa täydellisesti, kärsivällisyys + YV.

Selvästi parempi voitti tänään.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
No yksi tappio ei vielä merkitse mitään. Talvella sitten pelataan niitä tärkeitä otteluita. Tsemppiä Härmes!

Onko Hermeksellä oikeasti mitään mahdollisuutta nousta sarjaporrasta ylemmäs?

t. Hermestä ikävöivä, enkä ole todellakaan ikäväni kanssa yksin.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Onko Hermeksellä oikeasti mitään mahdollisuutta nousta sarjaporrasta ylemmäs?

On. Muutama ehto tosin tälle:

- Tarvitaan välittömästi lisää laadukas pakkipari
- Gatis Gricinskis hyökkäykseen(lienee tulossa).
- Pitempää pelikieltoa kärsivän hyökkääjä-Jasjoniksen tason(ei tietoa) pitää olla hyvä
- Lisäksi tarvitaan onnea loukkaantumisten suhteen, kärki ei kumminkaan niin laaja.
- Jatkosarjaan mentäessä kartoittaa mahdollisen täsmävahvistuksen tarvetta->

Kolmannen ketjun pitää pystyä myös ratkaisuihin. Nelosketjun(jo nimetty) pitää tyytyä rooliinsa ja pelata lyhyttä vaihtoa. Näillä eväillä saatetaan mennä pitkällekkin.
 

TIIHEL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, AJAX,
Huolestunut

Oon huolestunut tähän Hermeksen toimintaan. Nyt uidaan syvällä. Kokoonpanoluettelossa on KUUSI (6) ulkomaalaista pelaajaa ja kun vielä lähemmin tarkastelee huomaa, että oman juniorituotannon hetelmiä on joukkueessa vain KUUSI (6).
Siihen, että parhaat on lähtenyt muualle ei voi vedota. Jokainen suomisarjassa pelaava menettää lupaavimmat ja useimmat huomattavasti enemmän kuin Hermes. Jos tähän vedottais ois aika kovat joukkueet Seinäjoella, Kalajoelle, Raahella ja vielä Pietarsaaressakin.
Tällä tavalla ei voi jatkaa, HERÄTYS! Onko ihan pakko pelata korkeammalla tasolla kuin mitä omat rahkeet riittää?
Nyt viisaat päät yhteen, pitkäntähtäimen suunnitelma pöytään ja kaikki seuran toimijat sen taakse!
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Kyllä se lähikuntien(Kalajoki, Raahe) tämän hetkinen parempi taso perustuu nimenomaan juuri siihen, että ne omat pitkäaikasimmat ja parhaimmat pelaajat eivät ole lähteneet pois.

Hermeksessä on valittu niin, että kenellekkään ei makseta pelaamisesta yhtään mitään ja siitä syystä nämä kotimaiset vahvistukset on täysiä tusinapelaajia ja muiden joukkueiden vilttiketjusta haalittuja. Plää plää plää...

Itse ongelma on ainakin näin ulkopuolisen silmin seuraavassa....

Hermeksen vanhimmat juniorijoukkueet
JHT-Hermes B-juniorit
C2-97 juniorit
D1-98 juniorit

...jostain syystä ei pystytä keräämään alueen junioreita Kokkolaan. Täällä on todella hyvät koulutusmahdollisuudet ja siitä huolimatta tilanne on tämä junioripuolella.
 

TIIHEL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, AJAX,
tarkennusta

Kyllä se lähikuntien(Kalajoki, Raahe) tämän hetkinen parempi taso perustuu nimenomaan juuri siihen, että ne omat pitkäaikasimmat ja parhaimmat pelaajat eivät ole lähteneet pois.

Kalajoen Jokiset ja Joki-Erkkilät ym. pelaavat NHL:ää myöten. Raahesta tulee nopsaan mieleen Salomäki ja Donskoi Kärpissä ja Poukkula Jukureissa. Pitää huomioida että Kokkola on puolta suurempi väkiluvultaan kuin Raahe ja oisko kolminkertainen kalajokeen.

Haluan vaan sanoa että pitää terävöityä. Täällä on parhaat mahdolliset olosuhteet, mut valmennus ei kyllä houkuttele ketään ja kuten totesit meillä ei ole omia a- ja b-juniorijoukkueita. Jopa Kruunupyyllä on.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Kalajoen Jokiset ja Joki-Erkkilät ym. pelaavat NHL:ää myöten. Raahesta tulee nopsaan mieleen Salomäki ja Donskoi Kärpissä ja Poukkula Jukureissa. Pitää huomioida että Kokkola on puolta suurempi väkiluvultaan kuin Raahe ja oisko kolminkertainen kalajokeen.

Tarkoitin näillä pitkäaikaisimmilla niitä, ketkä ovat pelanneet jo vuosia edustusjoukkueessa. En laske esim. Ässien Hermes-kasvattia tähän kastiin. Tokihan muuten kokkolalaislähtöisiä on todella vähän maailmalla.

Haluan vaan sanoa että pitää terävöityä. Täällä on parhaat mahdolliset olosuhteet, mut valmennus ei kyllä houkuttele ketään ja kuten totesit meillä ei ole omia a- ja b-juniorijoukkueita. Jopa Kruunupyyllä on.

Kyllä. Itseasiassa koko toiminta polkee mielestäni niin kauan paikallaan kunnes tämä epäkohta korjataan ja laitetaan alulle a:n ja b:n joukkueet, nimenomaan tässä järjestyksessä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Pakko kysyä, että miten Raahesta tullut 18-vuotias Wille Krekilä on Hermeksessä pärjännyt?
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Pakko kysyä, että miten Raahesta tullut 18-vuotias Wille Krekilä on Hermeksessä pärjännyt?

Tekisi mieli jotain sanoa otteista, mutta havainnot on kyllä sen verran hataria miehestä. Varmana voin sanoa ainaki sen, että on selkeästi Hermeksen kuudesta pakista se ensimmäinen liipasimella, mikäli mahdolliseen jatkosarjaan haetaan lisävahvistusta.

Joku oikeasti tietävä voisi kertoa enemmän.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kyllä. Itseasiassa koko toiminta polkee mielestäni niin kauan paikallaan kunnes tämä epäkohta korjataan ja laitetaan alulle a:n ja b:n joukkueet, nimenomaan tässä järjestyksessä.

Ei niitä joukkueita ihan noin vain aluelle laiteta. Ensin täytyy johonkin ikäluokkaan (esim. C) saada pelaajamateriaalia, jonka voi sitten vuosi kerrallaan kasvattaa vanhempaan ikäluokkaan ja aina miesten joukkueeseen asti. Ja pyramidin pitää olla niin laaja, että se kestää sen että osa kupataan matkan varrella isompiin seuroihin ja osalle vain tulee taitotasossa seinä vastaan jo junnutasolla. Äärimmäisen harvinaista on se, että pystytään viemään nippa nappa joukkueellinen kloppeja jostain E:stä aina A:n divaritasolle asti.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
En tiedä onko se ok, että Kokkola on Suomen suurin kaupunki jolla ei ole omia b- tai a-junnuja. Täällä on kumminkin kaksi jäähallia. Kaikennäkösiä selityksiä voi keksiä, mutta tilanne on surkea. Vääriä miehiä hallituksissa tai jotain muuta.


e. jotain yritystäkin tällä saralla ollut alkusyksynä:
22.8.2011

Nuori ja vähän vanhempikin kiekkoilija voi yhdistää opiskelun ja jääkiekon pelaamisen Kokkolassa.
Esimerkiksi Kokkolan ammattiopistoon on mahdollista vielä päästä opiskelemaan nyt syksyllä alkavilla linjoilla.


Edustus Hermeksen Suomi-sarjajoukkueen lisäksi myös Juniori Hermeksen naisten ja B-junioreiden joukkueisiin on mahdollista päästä pelaamaan.
Lähialueelta löytyy myös miesten II-divisioonan joukkueita.

Tiedustele opiskelumahdollisuuksia!

Yhteyshenkilö: Markku Anttila, 040-7581932, markku.anttila@kokkola.fi
lähde: Hermeksen kotisivut
 
Viimeksi muokattu:

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Hermeksen tie vei karsintasarjaan. Kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu selvitä kolmen joukkoon siellä.

Hermes hakee päävalmentajaa tästä päivästä lähtien ensi kauttakin ajatellen?
 

kakes

Jäsen
Selkeä pettymyshän tämä oli.

Kyliltä kuultua: Ketä kiinnostaa Hermeksen karsinta -12 kartsintasarjaan pääsystä? Jokainen voi tähän vastata tavallaan. No, varmaan niitä 200-300 fanaattisinta.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.97
  • 3.70
  • 3.50
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös