TuTon runkosarjaottelut 2011–2012

  • 118 471
  • 584

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Harkkapelit ovat ohi ja tosipelit alkavat 14.9. Lempäälässä. Koska harkkapeleillekin oli oma ketjunsa, johon niiden pelien tiimoilta syntynyt keskustelu hyvin sopi, niin eiköhän runkosarjamatseillekin voi oman ketjun polkaista.

"TuTo 2011-2012"-ketju sopii ehkä paremmin vähän yleisluontoisempaan ja laajempaan keskusteluun TuTosta ja TuTon liepeillä tapahtuvista asioista, tässä ketjussa voi harkkapeliketjun tapaan keskustella yksityiskohtaisemmin tulevista/menneistä peleistä sekä niihin liittyvistä detaljeista.

Tässä keskustelun alkajaisiksi TuTon syyskuun peliohjelma:

Ke 14.9.2011 LeKi - TuTo
Pe 16.9.2011 TuTo - JYP-Akatemia
Ke 21.9.2011 TuTo - Peliitat
Pe 23.9.2011 K-Laser - TuTo
La 24.9.2011 Hokki - TuTo
Pe 30.9.2011 TuTo - Jokipojat


Jos minulta kysytään (ja vaikkei kysyttäisi, sillä kerron näkemykseni joka tapauksessa), niin TuTolla on nyt tuhannen taalan paikka ottaa hyvä startti Mestiksen runkosarjaan ja samalla ryhtyä sanoista tekoihin "uuden TuTon" tulemisen suhteen. Kylmä faktahan on, että vaikka miten mainostaisi ja kampanjoisi, niin yleisömäärien nostamiseen tarvitaan voittoja - erityisesti kotivoittoja. Kun niitä alkaa tulla, niin yhdistettynä TuTon kasvojenpesuun se voi johtaa pysyvämpään yleisömäärän nosteeseen. Jos taas kausi alkaisi pitkällä konttauksella, niin se vie vähän tuulta purjeista.

Kausi kuitenkin alkaa varsin hyvillä vastustajilla, sillä ainakin neljä ekaa vastustajaa voi rankata TuTon taakse. LeKiä ei kannata aliarvioida, mutta kyllä sen pitäisi TuTon rosterin taakse jäädä. Vieraspeli on kuitenkin vieraspeli ja siksi vaikeampi voittaa, mutta eka kotipeli JYP-Akatemiaa vastaan pitäisi olla selvää pässinlihaa. Tai ainakin sen tulisi olla sitä. Vastustaja on kaikkein muovisin koko Mestiksestä, mutta epäkiinnostavasta vastustajasta huolimatta kotiavaus vetää kuitenkin varmasti väkeä. Tästä kotivoitto, mielellään selvin luvuin, niin se helpottaisi kummasti.

Samoin seuraavan viikon Peliitat-kotimatsi on voitettavissa, vaikka myös Peliitat on täysin uusin kasvoin liikenteessä ja selvästi kovempi vastus. Ei ole mahdotonta, että myös Peliitat poistuisi kaukalosta voittajana, ihan uusi meininki Heinolassakin on. Kajaanin ja Oulun vieraskiertueen pisteet ovat aina vähän bonuspisteitä, mutta toivottavasti ainakin kolme pistettä tulisi reissusta. Pidempi viikonlopun vierasrundi kuitenkin kasvattaa joukkuetta paremmin yhteen.

Syyskuun päättävä kotimatsi Jokipoikia vastaan on tuhannen taalan paikka pelillisesti ja markkinointimielessä, sillä se on profiiliottelu, jossa vastassa on (myöskin uudistunut) Jokipojat. Jos Sir Pena Matikainen sattuisi tulemaan muun johtoryhmän mukana Turkuun, niin Tami vs. Pena -keskustelu olisi ainakin hyvä täky Radio Sadalle.

Vedän hatusta eli teen perustellun arvauksen: TuTon syyskuu lähtee hyvin käyntiin, erityisesti kotipeleistä tulee pisteitä ja plakkarissa on kuun loputtua 12 sarjapistettä 18 mahdollisesta. Radiossa kuullaan Tamin vanha teesi "kuusi pistettä otetaan yhdeksästä", jota Niukkanen peesaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Huomenna kauden avausmatsi Lempäälän "hornankattilassa". TuTon miehistön pitäisi olla kutakuinkin pelikunnossa Linkeä lukuunottamatta. Saapa nähdä, miten homma lähtee huomenissa käyntiin. Hyvä alku sarjalle tekisi terää, mutta toki Kisakin kaipaa avauspisteitä kotiluolassaan.

Itselleni tarjoutui hyvin poikkeuksellisesti mahdollisuus käydä Lempäälän seudulla arkipäivänä, ja päätin tähän mahdollisuuteen tarttua. Tulin siis ostaneeksi lipun huomiseen matsiin ja pääsen samalla kurkkaamaan minkälainen se LeKin kotiluola oikein on ja saako sieltä minkälaista lihapiirakkaa. Saas nähdä, olenko yksinäinen turkulaissusi hallilla, vai onko paikan päälle eksynyt muita TuTon avauspelistä kiinnostuneita.

Myös LeKi on siirtynyt Lippu.fi -palveluun kuten ilmeisesti kaikki(?) Mestis-joukkueet, joten lipun sai sitä kautta ostettua ennakkoon ja tulostettua itselleen. Toivottavasti ei tullut ostettua vahingossa lippua keskelle LeKin kovinta huutosakkia. Mistäänhän ei voi etukäteen tietää mihin sektorille fanit ovat sijoittuneet. Oletin, että fanit ovat klassisesti seisomakatsomossa, joten ostin itselleni istumapaikan parin katsomonosan päästä (samalta kenttäpuoliskolta kumminkin).

Sellainen jännä huomio, että LeKin sivuilla ollut Lippu.fi -linkki tarjosi jälleen kerran ylimääräistä +2,5€ palvelumaksun palvelumaksua. Tämä sama maksuhan aiheutti erinäisiä ongelmia TuTo-TPS -ottelun lipunmyynnissä, ja lisämaksu tulee näköjään automaattisesti jos lippuja hakee suoraan. Sen sijaan käyttämällä TuTon kotisivuilla olevaa linkkiä ja hakemalla sieltä LeKiä erikseen välttyi tältä lisämaksulta, eli sain lipun ostettua normihintaan (14 euroa, sisältää 1€ palvelumaksua). Tämä vinkkinä muille lippu-fi -sivustoa käyttäville, sekä turkulaisille että Lempäälän faneille.

Ennakkoon olisi sellainen kutina, että TuTo ottaisi kuin ottaisikin vierasvoiton, vieläpä suoralla peliajalla. Veikkaan, että Marre saa heti maalitilin auki, ja Antti Virtanen syöttää ainakin yhden osuman.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Vaikka ekan erän jälkeen mieli olikin maassa, onnistui Nissen porukka hakemaan arvokkaan vierasvoiton lopulta jatkoaikamaalilla. Tästä on hyvä jatkaa sesonkia eteenpäin.

Muutamia huomioita tapahtuneen ja radiosta kuullun perusteella:

- VVV-ketju ilmiliekeissä: maali mieheen
- Yv-peli pyörii kivasti
- Tommi Virtanen jälleen mies paikallaan
- Mötö Laine ilmeisen heikko
- Alivoima toimii, mutta muuten puolustuspelissä jälleen vaikeuksia
- Eriksson säästelee laukaustaan, muuten aina hyvin hyökkäyspelissä mukana
- Kuusisto loukkaantui

Seuraavaksi kaksi kotipeliä, joista odotusarvona kuusi pistettä. Sen jälkeen voitaisiin lähteä lippu korkealla vieraskiertueelle.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kausi auki ja V5 ketju (Vuorisalo-Ville Vesa Vainiola-Virtanen) onnistui ylivoimalla loistavasti, hienoa. LeKi ei ilmeisesti ollut niin helppo vastus tänään kuin ehkä luulisi. Taisi kotijoukkeelta löytyä 9 liigalainaa riveistä, joten siihen nähden kelpo avaus kaudelle vieraskentällä.

Mestikseen iso kasa liigalainoja - uutiset - SM-liiga - www.jatkoaika.com

Saas nähdä miten Akatemialle käy perjantaina kupittaalla. Tuoko V5 taas voiton kotiin, heh.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Muutamia huomioita tapahtuneen ja radiosta kuullun perusteella:

- VVV-ketju ilmiliekeissä: maali mieheen
- Yv-peli pyörii kivasti
- Tommi Virtanen jälleen mies paikallaan
- Mötö Laine ilmeisen heikko
- Alivoima toimii, mutta muuten puolustuspelissä jälleen vaikeuksia
- Eriksson säästelee laukaustaan, muuten aina hyvin hyökkäyspelissä mukana
- Kuusisto loukkaantui

Samoja huomioita kuin minullakin. Yksi lisäys vielä että olipa JP Jalon selostus mahtava ja olipa äänenlaatu hyvä:-)

Mötö oli vissiin ilmeisen epävarma tänään, ja puolustus vähän sekaisin. Nyt Tami voisi vielä hankkia vähän rahaa että saadaan Matti Pelkonen tohon puolustukseen!

Olen miettinyt Antti Virtasen pelipaidan hankkimisen siitä asti kun hän tuli TUTOon, ja tämän illan jälkeen se hetki on kyllä erittäin lähellä. Toivottavasti VVV-ketju jatkaa samaan malliin perjantaina.

Ja huomioidaan vielä että Derekki teki tänään 0+2...kyllä se tästä vielä ;-)
 

hokihoki

Jäsen
Mötö oli vissiin ilmeisen epävarma tänään, ja puolustus vähän sekaisin.;-)

Mötö oli todella epävarma myös TPS pelissä ja koko viime kauden. Toki pelatessaan hyvää peliä hänestä on apua, mutta jos/kun peli ei kulje niin kaveria voisi kylmästi pudottaa alempiin ketjuihin ja antaa muille kavereille saumaa.

Loisto homma että saatiin täksi kaudeksi Betoni maalille, nyt meillä on sentään voittava maalivahti. Virtasen torjuntoihin pelin ei pitäisi kaatua.


TUTO:n tiedoitteen mukaan huomenna julkaistaan 2 uutta pelaajasopimusta. Todella jännittävää katsoa mitä sieltä tulee.
Itse veikkaisin Pelkosta pakistoon.
Myös joukkueen USA:n scoutti julkaistaan, tämä on loisto juttu kunhan kyseessä ei ole Virta ;)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
TUTO:n tiedoitteen mukaan huomenna julkaistaan 2 uutta pelaajasopimusta. Todella jännittävää katsoa mitä sieltä tulee.
Itse veikkaisin Pelkosta pakistoon.

Itse olen kyllä Matti Pelkosen perään tässä huutanut niin toivotaan että hän on yksi niistä. Toisesta on paha mennä veikkailemaan...
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kävin pelin paikan päällä katsomassa Lempäälässä. Tässä muutama oma pointti, joista osa on samoilla linjoilla aiempien kommenttien kanssa:

Ylivoimapeli toimii mainiosti, varsinaisen peliajan kaikki maalit ykkösylivoimaporukalla Vainiola-Vuorisalo-Virtanen-Famulare-Eriksson, ja joka herra pääsi pisteiden makuun.

Go Canada Go - Derek Famulare pelasi väkevän ottelun, saalisti kaksi syöttöpinnaa (joista toinen eli ratkaiseva aloitusvoitto toi jatkoaikavoiton) ja oli muutenkin edukseen. Voimahyökkääjä Kanadasta on hieno asia!

Paul Eriksson tositoimissa nähtynä oli hienoa katseltavaa. Taitoa, pelirohkeutta ja pelisilmää. Potentiaali on kova, toivottavasti se toteutuu. Kaipaisi ehkä rinnalleen jonkun kokeneemman pakin, Pelkosen Matti olisi hyvä saada Paulin rinnalle.

Markus Laine oli t'änään vähemmän hienoa katseltavaa. Ihmeellisen hermostunutta peliä noin kokeneelta mieheltä. Toki kiekko voi keneltä tahansa katsomoon mennä, mutta lopun jäähy oli kuitenkin osasyynä siihen, ettei pelistä tullut täyttä kolmea pistettä. Varmasti vanha pelimies vertyy parempaan suoritukseen jahka kausi etenee, mutta avauspeli jätti toivomisen varaa.

Puolustuspelaaminen alivoimalla oli kelpo luokkaa. Siitä kiitos sekä pakistolle että alivoimapelaajille. Tasakentällisin oli enemmän ongelmia, ja silloin myös pakisto oli haavoittuvaisimmillaan. Puolustuspää kaipaa lisää syvyyttä ja vahvuutta.

Muut kolme hyökkäysketjua eivät saaneet oikein mitään aikaan. Ei toki ekassa pelissä tarvitsekaan, mutta jatkossa muidenkin kenttien kuin ykkösen on onnistuttava. Jalo väänsi silti vahvasti, eiköhän Jalo saa pelinsä pian uomiin myös pisteiden myötä. Keinänen oli melko pimennossa. Akin kannalta toivoisin, että Keinänen saisi onnistumisia, sillä muuten hänestä ei ole täysipainoista hyötyä.

Tommi Virtanen otti monta tärkeää koppia eleettömän varmasti, erityisesti toisessa erässä LeKi olisi mennyt menojaan ilman Virtasta. Virtasen pelitaso luo varmuutta myös kenttäpelaajiin.

Kokonaisuutena kelpo avausmatsi, josta tuli samalla se helpottava avausvoittokin. Ei tarvitse odottaa viikkotolkulla voittoa. Kolme pistettäkin olisi voinut tulla, mutta toisaalta olisi voinut tulla myös nolla pistettä, sillä peräti yhdeksällä liigalainalla vahvistettu LeKi oli kotihallissaan kova vastus ja painoi välillä päälle minkä ehti.

Henkilökohtaisesti päivä oli onnistunut, LeKin halli tuli nähtyä, LeKi-fanien kanssa muutama ystävällinen sana vaihdettua, grillimakkarat syötyä ja TuTon avausvoitto todistettua. Samalla tuli pällisteltyä alle metrin päästä sekä Timo Jutilaa että hohtavan kiiltävää MM-pokaalia, ja olipa paikalla Raipekin, joka jakoi pelin jälkeen pelaajapalkintoja.

Tästä se lähtee. Seuraavaksi sitten kotiavaus JYP-Akatemiaa vastaan.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Täällä kun moni nyt on Pelkosen perään huudellut, niin mihin ihmeeseen olisitte kaverin laittaneet? Kolmoskenttään?? Hukkaan mies olisi siellä mennyt, ja kahta ensimmäistä puolustusketjua on turha rikkoa. pelkonen on toki hyvä peruspakki, mutta tähän pakistoon ei ole tarvetta. Ja ylivoima, se on aina ollut hirvittävää katsottavaa Pelkosen ollessa jäällä. Kiekko lapaan ja laukaus, aina kohti lähintä pelaajaa...
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Täällä kun moni nyt on Pelkosen perään huudellut, niin mihin ihmeeseen olisitte kaverin laittaneet? Kolmoskenttään?? Hukkaan mies olisi siellä mennyt, ja kahta ensimmäistä puolustusketjua on turha rikkoa. pelkonen on toki hyvä peruspakki, mutta tähän pakistoon ei ole tarvetta. Ja ylivoima, se on aina ollut hirvittävää katsottavaa Pelkosen ollessa jäällä. Kiekko lapaan ja laukaus, aina kohti lähintä pelaajaa...

Miksi ei kolmoskenttään ja esimerkiksi alivoimaan. Peruspakkia nimenomaan tarvittaisiin, ei niinkään mitään ylivoiman pyörittäjää. Joku jämerä peruspakki muualtakin kelpaisi, sellainen joka pitäisi maalinedustan puhtaana ja keskittyisi vain puolustamiseen sillä aikaa kun Eriksson ja kumppanit olisivat hyökkääviä pakkeja.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Pelkosesta vielä sen verran että päivän TS antaa ymmärtää että jos euroja löytyisi lisää niin Pelkonen hankittaisiin kyllä Kupittaalle...ja jotain on varmaan pistetty piiloon tammikuun siirtoikkunaa varten.

No, jos niitä euroja nyt sattuisi löytymään niin minä otan kyllä Pelkosen mielelläni vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
TuTon suurena pelillisenä ongelmana on tällä hetkellä puolustuspelaaminen paineen alla. Sitä kiekkoa ei millään saada pois omalta alueelta. Vastustajat hyödyntävät tätä sitten kovalla karvauksella ja TuTo on pulassa. JYP-Akatemian hyökkäys ei ollut riittävät tasokas hyödyntämään tätä paniikkia, mutta jotain kovempaa jengiä vastaan voidaan olla aika pahasti kusessa tämän vuoksi.

Kaksi asiaa pelastaa kuitenkin TuTon montaa kertaa tällä kaudella: Tommi Virtanen ja erittäin tulivoimainen hyökkäys.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eilen yleisömäärä oli pettymys, mutta toisaalta tilanne olisi ollut varsin katastrofaalinen, jos väkeä olisi ollut vaikkapa 2000. Nytkin väkeä jonotti ulkona pelin alettua, ja se kuuluisa paikkalippusysteemi ei toiminut ollenkaan. Lippukassalla vain sanottiin, että paikkoja ei nyt voi valita, sen kuin istut mihin haluat. Näinhän tietysti on ennenkin tehty, mutta hallilla oli hieman sekaannusta kun osa katsojista sitten ehdottomasti halusi istumaan juuri siihen paikkaan, mikä satunnaisesti käteen annetussa lipussa luki, vaikka kaksi kolmesta paikasta oli tyhjillään. Kaiken lisäksi Citymarketin päädyn lippukassa (ja sisäänkäynti!) olivat suljettuina.

Petraamista on lipunmyynnissä ja uudessa systeemissä.

Uusi "Kiekkoa häkkiin"-versio tuli nyt kuultua niin monta kertaa, että se vain vahvisti käsitystäni alkuperäisen perseraiskaamisesta kuivana ja paljaalla. Rumaa jälkeähän moisesta syntyy. Mikä vika on "lättyä pussiin"-lauseessa, joka on TuTon tunnusmerkki ollut siinä missä "Hunajata" on ollut Tepsin iskulauseena maalilaulussa? Voisiko joku kuvitella, että Hunajata sulle-kohdasta tehtäisiin paska uusioversio, jossa hoettaisiinkin vaikka "Maaleja sulle"? Äkkiä originaali Lättyä pussiin takaisin, uudesta versiosta eivät pidä niin isät kuin pojatkaan.

TuTon pelin hienoimpia osa-alueita oli Tommi Virtanen. Miehestä huokuu varmuus ja luottamus, mitä ei viime vuonna Reunasesta havainnut. JYP-Akatemia oli varsinkin toisessa erässä niin paljon niskan päällä, että epävarmempi veskari olisi pari maalia imaissut ja pelistä olisi tullut todella nihkeä.

Jalo pelasi hyvin, Keinäsen Akille jäi petrattavaa. Pari jäähyä, siinä kaikki. Pitäisiköhän Famularen nousta Akin tilalle kakkoseen?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Noinko tosiaan sanottiin? No jopas oli heikko esitys. Ei ihme että parikin kaveria tuli ihmettelemään miten tulivat porukalla saivat paikat ympäri hallia.

Taisi olla itse TuTo-organisaation Janne Ollila, joka kävi tästä samoihin aikoihin lipunmyyjille sanomassa. Lipunmyynnissä sanottiin, että paikkalippuja ei voi nyt valita, joten he antavat satunnaisesti tulostettuja lippuja, ja kuulemma paikkoja voi sitten vaihdella tai istua missä on tilaa. En tiedä oliko sinun lipussasi samaa, mutta minun ja isäukkoni lipuissa luki "vapaalippu", eli nämä on tulostettu jotenkin omalla systeemillä, koska lippu.fi:n systeemi ei sellaisenaan tuntunut pelittävän. Meiltäkään ei kyselty mihin erityisemmin haluamme istua, lyötiin vain kaksi tikettiä kouraan pinosta. Olivat sentään virallisestikin vierekkäiset paikat. Muu ei siis tosiaan toiminut, mutta palvelumaksu toki muistettiin periä.

Kyllä todellakin itse haluan istua juuri sille paikalle mikä lippuuni on merkitty. On nimittäin tuurini huomioon ottaen takuuvarma asia, että jos istun jompaan kumpaan noista mainitsemastasi kahdesta paikasta, niin ei mene kauaa kun tulee lipun omistaja tuuppimaan meikäläistä pois hänen paikaltaan. Eli kyllä tosiaankin otan aina sen oman paikkani, mieluummin kuin istun "jonkun toisella paikalla" ja sitten jokaisen sinne päin harppovan kohdalla joudun pähkäilemään, että tuleeko tähän vai ei.

Tarkoitus oli eka erä istua lippuun merkityillä paikoilla. Huomasin vasta erän puolivälissä, että olin kiireessä mennyt E-katsomon sijasta D-katsomoon, koska pääsin hallille vasta kun peli oli melkein alkamassa eikä aikaa jäänyt kuin silmämääräisesti vilkaista, että tuossa väylässähän lukee "E". Siinä luki tosin "D ja E", mutta kiireen takia tuli mentyä väärältä puolelta katsomoon. Kyseiselle paikalle ei kuitenkaan kukaan muu tullut, joten erän sai seurata rauhassa väärälläkin paikalla loppuun.

Tokassa erässä istuin sitten tarkoituksella vähän eri paikassa toisella puolella katsomoa ja toisessa päädyssä, koska siellä oli tilaa näyttänyt olevan aiemmin. Tilaahan toki oli, kun kaksi kolmesta paikasta oli vapaana. Kolmannessa erässä piti mennä ihan tarkoituksella niille lippuun merkityille paikoille, mutta niissä sitten jo joku lapsiperhe tms. istui, joten istuin sitten hieman siitä sivummalle sen sijaan, että olisin jaksanut ihmisiä hätyyttää.

Toki seuraavissa peleissä (jos lippujärjestelmä oikeasti toimii) tulee varmaan istuttua ns. omalla paikalla, ainakin jos on enemmän ihmisiä. Mutta paikkalippusysteemiin ei välttämättä ole jatkossa niin luottamista, jos ja kun saman seurueenkin jäsenille on tosiaan lippuluukulla "arvottu" täysin satunnaisia ja eri puolella hallia olevia paikkoja. Eihän siinä ole mitään järkeä, että sama seurue saa random-paikat, ja paikoista sitten pidettäisiin pilkuntarkasti kiinni. Nyt suuremmilta ongelmilta vältyttiin väen vähyyden takia, mutta entäs kun hallilla onkin vaikka 2000-2500 ihmistä? Silloin paikkajärjestelmän on syytä toimia kunnolla.
 

Tavarits

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo ja föönit (Phoenix Coyotes)
TuTon puolustus

Ensimmäinen viestini jatkoaikojen palstalla, lord have mercy.

En ole tällä kaudella nähnyt kuin pari peliä TuTolta (Sport ja TPS). Ja näistä peleistä sekä radio 100:n radiokuunnelmasta (LeKi) tehdyillä huomioilla väittäisin seuraavaa.

Karvaava pelityyli puree TuToon erityisen hyvin puolustuksen kokemattomuuden takia. Tämä ei tietenkään ole uutinen kenellekään ja se onkin aasinsilta seuraavaan asiaan eli Mötöön. Muutamissa viesteissä on arvosteltu Mötöä epävarmaksi. Mötön epävarmuus nähdäkseni johtuu siitä että kokemattomat puolustaja sysäävät hänelle kiekkoa todella epäedullisissa tilanteissa tai tilanteissa joissa kiekkoa pitäisi pelata tavalla tai toisella eteenpäin. Joissakin tilanteissa Mötöllä ei ole ollut muuta mahdollisuutta kuin purkaa kiekko keskialueelle. Mutta yhdyn siinä Mötöstä tehtyihin arvioihin että nämä purut ovat olleet luokattomia.
Toinen kokenut ja perusvarma pakki varmasti rauhottaisi ja selventäisi TuTon pelaamista paineen alla. Lisäksi se antaisi Mötölle vähän tilaa hengittää.

Toinen havaintoni on että Patrik Moisio on kullanarvoinen pelaaja jota voisi verrata esim. Lennart Petrelliin tai Antti Tyrväiseen. Jännää että ihmiset itkevät kun taklataan kovaa. Se nyt vain kuuluu peliin ja tiettyjen pelaajien rooliin. Ja jos nämä roolipelaajat hoitavat hommansa hyvin vastustajan pelinavaus ja pelisuunnitelma kärsii kun puolet pelaajien huomiosta on siiä että yrittävät välttää jyrää. Onnistuessaan Patrik Moision kaltaiset pelaajat ovat joukkueelleen kullanarvoisia: on helpompi pelata omaa pelia jos vastustajan peli on sekaisin. Tämä on huomattu myös NHL:ssä, jonne Petrell ja Tyrväinen matkasivatkin.

p.s En tainnut kuulla yhdeltäkään SM-liigan valmentajalta itkua presseissä vastustajan kovasta taklauspelistä. Vaikka yleensä esim. HIFK- peleissä IFK:n vastustajalta meni pelaaja per erä pukukoppiin vetämään henkeä.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mötön epävarmuus nähdäkseni johtuu siitä että kokemattomat puolustaja sysäävät hänelle kiekkoa todella epäedullisissa tilanteissa tai tilanteissa joissa kiekkoa pitäisi pelata tavalla tai toisella eteenpäin. Joissakin tilanteissa Mötöllä ei ole ollut muuta mahdollisuutta kuin purkaa kiekko keskialueelle. Mutta yhdyn siinä Mötöstä tehtyihin arvioihin että nämä purut ovat olleet luokattomia.
Toinen kokenut ja perusvarma pakki varmasti rauhottaisi ja selventäisi TuTon pelaamista paineen alla. Lisäksi se antaisi Mötölle vähän tilaa hengittää

Mötö on hyvä pakki silloin, kun hän saa rauhassa touhuta kiekon kanssa. Siitä ovat esimerkkinä vaikkapa hänen viime kausina antamansa huikeat avaussyötöt. Paineen alla hän on kuitenkin vaikeuksissa siinä missä muutkin, ja hänen liikkumisellaan niitä tilanteita tulee nykyään jatkuvasti. Sillä ei ole merkitystä kuka kiekon hänelle sysää tai onko hän omalla alueella tai vastustajan sinisellä; kiire on aina kova. Kokemuksestaan huolimatta Laine ei ole mikään kimmoeronen, joka pystyy tilanteessa kuin tilanteessa antamaan helpon ykkössyötön oman hyökkääjän lapaan.

Entisten seurojensa fanien toimesta melkoiseksi hasardiksi tuomittu Marlo Koponen on mielestäni nyky-TUTOsta osoittautunut varmimmaksi pakiksi pelaamaan kiekon pois omalta alueelta ja monesti jopa omalle hyökkääjälle. Toki Pauli Erikssonkin useimmiten toimittaa kiekon nopeasti eteenpäin, mutta kääntöpuolena on hänen lähes uhkarohkean rajaton luottamuksensa sekä itseensä että mailatekniikkaansa.

Entä mitä on tapahtunut Niko Karhulle? Viime kaudella edustustasolla debytoidessaan Karhu oli joukkueen katastrofaalisen puolustuksen parhaimmistoa pelaamalla kiekon aina yksinkertaisesti ja varmasti pois omalta alueelta. Nyt hänkin on mennyt mukaan siihen TUTOn viime kausilta tuttuun pelaamiseen, jossa kiekkoa sohitaan b-pisteiltäkin aina maalin taakse. Ilmeisesti tämä on se tyyli, jolla Niukkanen haluaa pakiston pelaavan, sillä tuota samaa sekoilua se on ollut viimeiset neljä kautta.

Puolustus siis hiukan arveluttaa. Hyökkäys on laadukas sekä mielenkiintoinen ja Tommi Virtanen on torjunnoillaan ollut näiden kahden voiton takuumies. Niiltä osin tilanne on kunnossa.
 

Tavarits

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo ja föönit (Phoenix Coyotes)
Tuton puolustus

Mitä Mötöön tulee en suostu ottamaan taka-askelia. Johtajan rooli ei oikein istu Mötölle ja siksi hän yrittää liikaa. Toinen kokenut puolustaja keventäsi tätä taakkaa ja mahdollisesti toisi rentouden takaisin Mötön otteisiin.

Mitä Paul Eriksoniin tulee niin "hää ku oppii tappelee jären kans ni siin on yks piru mieheks". Pahoittelen karkeata Väinö Linnan lainausta. Rohkea kiekonhallinta Eriksonin toimesta toimii hyvänä esimerkkinä muille junnupuolustajille jotka mieluummin räkäisesti siirtävät keikkoa kuin että rauhassa katsoisivat minne pelivälineen voisi laittaa.

Olen Devonin kanssa samaa mieltä Koposesta. Varmaa peliä (TuTo standardien mukaan) esittänyt.

Karhu kyllä painaa kulmissa hyvin mutta pitää muistaa että hän on nuori pelaaja joka ottaa mallia muista. Eli mitä isot edellä sitä pienet perässä. Olisin toivonut Ortiolta vähän jämäkämpää otetta puolustajien valmentamiseen. Mutta totta on myös että kausi on vasta alkanut, palataan asiaan kymmenen ottelun jälkeen.

Olen myös pannut merkille tämän b-pisteen takaisinkäännön ja otaksun samaa että jostakin ihmeen pelisuunnitelmasta on kyse. Mutta jos näin toimitaan niin silloin myös hyökkaykseenlähdön tulisi olla aivan toisenlainen. Nyt tämä takaisinkääntö yleensä aiheuttaa kiekonmenetyksen tai ainakin painetta oman maalin taakse ja antaa vastustajalle aikaa ryhmittyä.

Ehkä jos 2 hyökkääjää lähtisi vähän hitaammin omalta alueelta, tällöin olisi ainakin enemmän vaihtoehtoja alimmalla puolustajalla. En tiedä. Sen tiedän että nyt tehdään homma itsellemme vaikeaksi ja paineen alla annetut syötöt menevät lähes poikkeuksetta luistimiin ellei sitten vastustajalle.
 

hokihoki

Jäsen
Meni sitten kirjaimellisesti viime sekunnille asti matsin ratkeaminen.

Virtanen pelasi maalilla loistavan pelin, siinä on mies paikallaan!

Tuomarien työskentely oli taas jotain ihan kamalaa katsottavaa.

3. erä oli kamalaa katsottavaa.

Lihis oli hyvää.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Seurasin matsin klassisesti teksti-tv:n välityksellä. Peliin ei tänään kerinnyt, ja testaamani Radio Sadan nettilähetys pätki. Sata kyllä tuli, mutta hallilta selostus katkesi kesken kaiken enkä jaksanut jäädä odottamaan sen paluuta.

Viimeisellä sekunnilla pelin ratkeaminen on kyllä hienoa, varsinkin kun se varmisti kolme pistettä. Sarjan kärjessähän keikkuu LeKi neljä ottelua pelanneena, mutta kolme matsia pelanneista kärjessä ovat Jukurit ja TuTo, joten jämäkästi on kausi startannut. Toki kautta on vielä paljon edessä, mutta jokainen nyt voitettu piste lasketaan myös keväällä - ja onhan tämä paljon mukavampi tapa aloittaa kausi kuin viime vuoden tappioputki.

Viime vuonnahan TuTo oli harkkapeleissä suvereeni ja runkosarja meni heti kättelyssä vituiksi. Tänä vuonna harkkapelit menivät varsin alavireisesti, mutta runkosarja on alkanut mainiosti. Näinhän sen pitääkin mennä - harkkapelit ovat harkkapelejä, ja niiden pelituloksilla ei ole väliä jos ne vain valmistavat joukkueen tosipeleihin.

Viikonloppuna onkin sitten edessä jännittävä koukkaus käymättömille korpimaille ja tuplavierasreissu Ouluun ja Kajaaniin. Kaksi peliä peräkkäisinä päivinä ja pitkät bussimatkat mittaavat joukkueen henkistä ja fyysistä kanttia. Oli otteluiden tuloksena mikä tahansa, niin toivottavasti matsit ja reissufiilis lujittavat TuTon joukkuehenkeä. Pitkillä pelireissuilla sitä aina oppii matkakumppaneista uusia puolia ja saa "me-henkeä" enemmän. Hokki on aloittanut kauden vahvasti ja K-Laserkaan tuskin on kotonaan niin heikko, joten pistesaldo ei välttämättä kerry alkupelien tahtiin, mutta toivotaan reissusta nyt ainakin kolmea pistettä.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Kyllä on taas ihan kiva olla TUTO-fani. Kuuntelin sitä Sadan lähetystä ja en olis uskonut että äijät tekevät vielä voittomaalin. Toihan oli niin ManU kun olla ja voi ;-)

Toinen hyvä uutinen on että JP Jalo sanoi Sadassa että neuvottelut Matti Pelkosen kanssa ovat käynnissä. Minun mielestä Pelkonen olisi hyvä signaus ja saataisiin siten vähän kilpailua siihen puolustukseen.

Toinen hyvä uutinen on että Tommi Virtanen pelaa TUTOn maalissa. Oli ilmeisesti taas mies paikallaan. Virtasen, tai Virtasten kanssa kohti liigaa!
Tommi sanoi Sadan haastattelussa että kuutta pistettä lähdetään hakemaan viikonloppuna. Kyllä sitä itseluottamusta pojalla on, ja ilmeisesti koko joukkueellakin.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Ei tekisi Pelkosen soppari pahaa ei. Eihän yksi pelaaja kesää tee, eikä välttämättä edes kaksi pelaajaa, mutta kun tämän hetken puolustuskalusto vaan on luvalla sanoen huono. Jokainen uusi puolustaja olisi niin sanotusti kotiinpäin. Tänäänkin taas ajoittain aika lailla järkyttävää katsottavaa, alas valuneet hyökkääjät olivat jatkuvasti TuTon parhaita puolustajia.

Kaksi pakkia haluan nostaa erityisesti framille, Mötö "Chelios" Laineen ja Paul Erikssonin. Aiemmin niin perusvarma Mötö on koko ajan kujalla, eikä vauhti riitä mihinkään. Erikssonista taas voisi todeta, että taitaa se vaan valitettavasti olla niin, että ei tuolta Ruotsin puolelta taida kunnon pelaajat Mestikseen eksyä. Minkäänlainen vertaaminen Sami Vataseen on kyllä aikamoista liioittelua. Näennäisesti hyvää luistelua, mutta koko ajan pihalla ja huonoja ratkaisuja.

Onneksi maalivahti ja hyökkäys on rautaa. Niillä voitetaan paljon pelejä, mutta hiukan vaan hirvittää miten käy kun vastaan asettuu oikein raskaan hyökkäyskaluston joukkueita. Sitten vaaditaan jo puolustajiltakin puolustamista ja pelin avaamista, maalivahti Virtasen ja hyökkääjien varaan ei voi loputtomiin kaikkea jättää.
 

hokihoki

Jäsen
Aiemmin niin perusvarma Mötö on koko ajan kujalla, eikä vauhti riitä mihinkään. Erikssonista taas voisi todeta, että taitaa se vaan valitettavasti olla niin, että ei tuolta Ruotsin puolelta taida kunnon pelaajat Mestikseen eksyä. Minkäänlainen vertaaminen Sami Vataseen on kyllä aikamoista liioittelua. Näennäisesti hyvää luistelua, mutta koko ajan pihalla ja huonoja ratkaisuja.

Yhdyn edellä mainittuun täysin.

Mötön pitäis olla puolustuksen selkäranka, josta muut voivat ottaa mallia, mutta tällä hetkellä malli on pääosin sitä miten ei pitäisi toimia. Huonoa liikettä, huonoa sijoittumista, ja huonoja syöttöjä. Jos Mötö ei tuosta ala heräilemään niin kierros alemmis ketjuissa voisi olla oikea ratkaisu. Olisi myös samalla hyvä esimerkki nuoremmille pelaajille siitä että ikä ja kokemus ei takaa peliaikaa jos tulos on mikä on.

Erikssonin luistelu on hyvää mutta eipä siitä hyötyä ole kun luistelee vääriin paikkoihin tai jos on oikeassa paikassa oikeaan aikaan häviää 9/10 kaksintaistelusta kokonsa takia. Tamminen tätä kaveria on hehkuttanut kuin uutta Jeesusta, mutta itse en tässä kaverissa näe mitään erityistä.

Pelkonen toisi hyvää kokemusta pakistoon ja veisi mahdollisesti paineita Mötön niskasta.

Tässä vaiheessa alkaa kummasti ikävöimään Kissa Erosta. Sateentekijä ei hänkään ole mutta kyllä Mötöön verrattuna ero on kuin yöllä ja päivällä. Syötöt menevät lapaan vaikka kaveri on puskemassa taklausta seuraavan 2. s aikana. Ei niinkään maalintekijä mutta perusvarmaa puolustusta ja laadukkaita avauksia, juuri sitä mitä joukkueeseen kaivattaisiin. Harmi että Kissa heitti hokkarit naulaan.

Hyökkäävää pakkia ei niinkään TuToon tarvita, sillä hyökkäyskalusto pystyy kyllä sen puolen hoitamaan. Tähän perustuen Pelkonen ei ehkä olisi kuitenkaan paras hankinta. Ainakaan jos viime kauden Peksiä muistellaan oli puolustaminen välillä melko kamalaa katseltavaa vaikka hyökkäyspäässä pisteitä syntyikin.
 
Viimeksi muokattu:

Rosvoroope

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eriksson on ollut omassa päässä etenkin laitaväännöissä melko köykäinen. Mutta kolme pelattua ottelua, tehot 0+2 ja tehotilastossa merkintä +5. Ei se ihan penkin alle ole mennyt numeroissa.

Toki olen itsekkin aavistuksen pettynyt otteisiin, joita mies on esittänyt. Mutta sopivasti kauden alla tullut jalkavamma jarrutti/jarruttaa miehen menoa toistaiseksi ehkäpä. Kyllähän Paul peliä kuitenkin avaa TUTOn pakeista parhaiten tällä hetkellä, ehkä se liike ja ajoitukset alkavat kohtaamaan, kun saa lisää pelejä alle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös