Kiekko-Vantaa 2011–2012

  • 102 809
  • 180

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onhan siellä ihan mukavasti porukkaa viime kauden nousijajoukkueesta.

Joo, tiedän. Mutta saavatko kunnon näyttöpaikkoja vai onko nämä reilutt kaksikymmentä ulkopuolista tryouttilaista menneet aina automaattisesti nokkimisjärjestyksessä ohi?
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit.com:n uusimman uutisen mukaan Riku Väkiparta, Tony Pulkkinen sekä Jere Karjalainen ovat siirtyneet liigajoukkueen treeniringistä KiVan reeneihin.

Väkiparta on mielestäni näistä se lupaavin ja oli jo viime kaudella nuoresta iästään huolimatta isossa roolissa A-junnuissa ollen joukkueen tehokkain pakki. Mestis olisi varmasti kehityksen kannalta paras paikka tällä hetkellä ja luulen, että pärjäisi erittäin hyvin KiVan mukana.

Linkki: Jokerit.com
 

Lohipoika

Jäsen
Jokerit.com:n uusimman uutisen mukaan Riku Väkiparta, Tony Pulkkinen sekä Jere Karjalainen ovat siirtyneet liigajoukkueen treeniringistä KiVan reeneihin.

Jääkiekkoliiton siirtolistan mukaan kaikki kolme ovat koko kauden lainoja. Ihan ok-nimiä ja toivottavasti ovat vahvistuksia (ja siinä tapauksessa pysyisivät täällä koko kauden). Olivat kaikki jo viime perjantaina K-Vantaan mukana Leppävirralla ottelussa Jokipoikia vastaan. Vantaalaisittain katsottuna näistä kolmesta Pulkkinen on ehdottomasti mielenkiintoisin nimi. Onko tämä vanhempi Pulkkinen muuten Toni vai Tony? Molempia näkee.

Ensi perjantaina olisi sitten Valtissa seuraava ottelu pääosin pohjois-amerikkalaisista, Euroopasta pelipaikkaa hakevista ammattijääkiekkoilijoista koostuvaa 37 Hockey / Northern Hockey Experiencea vastaan.
 

Lohipoika

Jäsen
Huomenna sitten olisi edessä ensimmäinen edustuksen kotipeli puoleen vuoteen, kun kalenteriin on merkitty harjoituspeli 37 Hockeyn kanssa. Kokoonpanosta voi sen verran paljastaa, että try-outilla oleva divarijyrä Tomi Lindfors pelaa lohipaidoissa ja saman tekee tällä hetkellä ilman sopimusta oleva ja toistasataa liigaottelua pääasiassa kasvattiseuransa HIFK:n ja viime kaudella HPK:n paidoissa pelannut puolustaja Joni Haverinen.

Tulkaa siis Valtille klo. 18.30, jos haluatte nähdä kunnon jääkiekkoa ja sen, miksi Vantaalla on puhuttu koko kesän Juho Perttilästä. Sisäänpääsy on viisi euroa ja kahvio auki.
 

Lohipoika

Jäsen
K-Vantaa - 37 Hockey / Northern Hockey Experience: 12-4

Numerot kertovat kaiken oleellisen, vaikka vastus oli tasoa II-divisioona. Taas junnuketju oli tehokkaimmassa kunnossa: Perttilälle 2+3, Aiterolle 4+1 ja Taavitsaiselle 0+4. Näillä näkymin on tulossa ihan hyvä kausi eikä ole mitenkään ihmeellistä, jos K-Vantaa olisi jopa kuuden joukossa. Toivotaan kuitenkin, että pelaajaliikenne todellakin on maltillista eikä sen takia synny viime kauden tyylistä tilannetta ja peli sekoa. Talouden parantamisen kannaltahan olisi täydellistä, jos Lohi menisi ihan finaaleihin saakka ja päästäisiin nopeasti taas omille.

Ottelun kuvakoosteesta on muuten nähtävissä tulevan kauden vieraspeliasu. Eiköhän noihin tule vielä muutama hassu mainos, mutta näyttävät kyllä ihan hyviltä noinkin.
 
Viimeksi muokattu:

Lohipoika

Jäsen
K-Vantaa - KJT TuusKi: 5-3

Kauden kolmas harjoitusottelu toi kauden kolmannen voiton. Tehokkaimmassa kunnossa olivat Joni Riihola ja Niko Aitero, jotka molemmat keräsivät tehot 1+1. Kautto maalilla torjui 21/24.

Otteluraportti
Kuvakooste

Seuraavana vuorossa onkin sitten hieman kovempi vastus, kun 22. päivä K-Vantaa kohtaa Valkeakoskella KHL-joukkue Sibir Novosibirskin, jossa pelaa suomalaispelaajista Jonas Enlund ja Jori Lehterä sekä muista maininnan arvoisista Espoossa torjunut Bernd Brückler ja viime vuonna ensimmäisellä kierroksella NHL:ään varattu Vladimir Tarasenko. Sibir kohtaa tänään Valkeakoskella HPK:n, mikä antaa hieman esimakua joukkueen iskukyvystä.

Myös K-Vantaan pelaajarinki on alkanut kaventua, kun TuusKiin lähtivät Tony Sandberg, Marko Kettunen, Tony Pihl ja tshekkipelaaja Ondrej Jezec ja Keravalle Niko Toivonen. Vielä testissä on 15 pelaaja, joten on vain ajan kysymys, koska päitä alkaa putoilemaan lisää. Samoin kohtapuoliin varmaan kuullaan, ketkä vakuuttivat try-outilla ja saivat sopimuksen ensi kaudeksi. Lisäksi Olavi Vauhkonen harjoittelee edelleen K-Vantaan mukana, joten en pitäisi mitenkään mahdottomana, jos hän jatkaisi vielä yhden kauden isoilla minuuteilla ja kovilla tehoilla Vantaalla. Olisi siinä sitten hyvät lähtökohdat ensi keväänä liigasopparia neuvoteltaessa, jos meriittilistalla olisi 50 pisteen kausi Mestiksessä, mitä pidän täysin realistisena. Timo Rintella taas on käsi rikki ja mahdollisesti jopa ura ohi. Rinne on fanien keskuudessa ollut hyvinkin arvostettu, joten olisi ikävä menetys. Teki heti ensimmäisessä harjoitusottelussaan kymmenessä minuutissa hattutempun, mutta meno hyytyi runkosarjassa. On kuitenkin pelannut nousujohteisesti ja teki viime kaudella tehot 7+12=19, joten toivotaan, että tulisi kuntoon ja jatkaisi.
 

Lohipoika

Jäsen

ahal

Jäsen
Tomi Lindors, Joni Haverinen, Toni Pulkkinen ja Tomi Taavitsainen Vantaalle.

Lindforsin, Haverisen ja Pulkkisen sopimukset ovat yksivuotisia ja Taavitsaisen peräti kaksivuotinen. Lisäksi Haverisen sopimuksessa on liigapykälä (mukavaa, että se ilmoitetaan etukäteen).

Tomi Lindfors tekee paluun lohipaitaan
Joni Haverinen Kiekko-Vantaan puolustukseen
Toni Pulkkinen ja Tomi Taavitsainen Vantaalle
Ihan hyviä sainauksia kaikki. Etenkin Lindforsin puolesta lämmittää, ja tarvitseehan joukkue muutaman isähahmonkin porukkaansa. Peltosuo on kuitenkin vasta 26. Viime kaudella oli Mäkkäriä ja Porthenia ym. tuntipalkkalaisia, mutta toivottavasti permanentti pysyy nyt paremmin kasassa. Tryoutilaisissa on vielä muutama potentiaalinen sainaus (mm. Aitero, Iossafov, Riihola), joita odotellaan seuraavaksi.
 

Lohipoika

Jäsen
Kiekko-Vantaan kohtasi tänään harjoitusottelussa Valkeakoskella KHL-joukkue Sibir Novosibirskin ja juuri päättynyt ottelu meni venäläisjoukkueelle luvuin 0-4. Sibirin maalilla pelasi Bernd Brückler ja ykköskentässä Jori Lehterä ja Jonas Enlund. K-Vantaan kentälliset tuossa ottelussa olivat:

Antti Pehkonen - Panu Poutanen - Antti Hämeenheimo
Robert Nyholm - Lauri Tuohimaa - Teemu Tallberg
Henrik Koivisto - Eetu Koski - Toni Pulkkinen
Jere Karjalainen - Mikael Salmivirta - Juho Perttilä

Ville Peltosuo - Saku Salmela
Christian Silfver - Juuso Salmi
Roy Pihlström - Riku Väkiparta
Julius Nyqvist - Markus Hämäläinen

Frans Tuohimaa (Jani Kautto)

Vähän turhan paljon lainapelaajia kyllä oli matkassa, kun Jokereista oli neljä pelaajaa ja HIFK:sta seitsemän. Ilmeisesti nämä mahdolliset lainatkin olivat try-outilla, jotta nähtäisiin, keillä riittävät taidot. En kuitenkaan yhdessäkään runkosarjan pelissä haluaisi nähdä näin montaa lainaa samaan aikaan; sen verran on toivottavasti opittu viime kaudesta. Kolme ja kolme kenttäpelaajaa olisi hyvä yläraja, jotta jäisi pelipaikkoja myös omille pelaajille. Tallberg oli ihan hyvä niissä peleissä, joissa oli viime kaudella mukana, kunhan nyt pelaisi koko kauden. Samoin Jokereiden Koski voisi hyvin mennä tuohon kolmosen keskelle, kun noista senttereistä on pieni pula, ja samat sanat Salmivirtaan.
 

TKR-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
K-Vantaa - HK Sibir 0-4

Tulihan käytyä Valkeakoskella katsomassa Lohen peli. Tässä pelissä oli, just Sibir ton verran parempi, mitä numerot näyttää. Peli oli vauhdikasta päästä, päähän menoa. Ajoittain semmoista hurlumheitä. Lohi ei hirveesti Bruckleriä häirinnyt. Yksilötaidot, sitten lopulta ratkaisi tämän peli. Tarasenko vei jotain pakkia aikaslailla kahville ja Tarasenko-Lehterä-Enlund pyöritti klap klap ja takatolpilta tyhjiin tyyliin lopulliset numerot.

Uusia "Liiga" lainoja oli tullut kokoonpanoon. Ensiksi olen helvetin pahoillani Nyholmin puolesta, että JOUTUU farmiin pelaamaan. Toivon, että Nyholm marssii jullien toimistolle ja purkaa sopimuksensa ja lähtee muihin maisemiin. Vanhat/omat pelaajat (Peltosuo, Pehkonen, Salmela, Hämeenheimo, Tallberg, Poutanen, Nyholm) pelasi tasavahvan pelin. Loput/juniorit (Silfver, Salmi, Pulkkinen, Väkiparta, Pihlström, Koski...) oli pettymyksiä. Ei näistä Väkiparroista ja Nyqvisteistä ole vielä valitettavasti miesten peleihin. Ainoa oli Frans Tuohimaa, mikä ilahdutti. Frans piti numerot siedettävinä. Norjan saappaiden täyttämiseksi on vielä tehtävä töitä, mutta kun kausi alkaa, niin luulen, että taas saadaan nautti maalivahdista, joka voittaa pelejä yksin.
 

Lohipoika

Jäsen
Joni Haverinen matkaa Slovakiaan. Sepä oli ennätysnopea mestiskeikka. Ei muuten pelannut ainuttakaan harjoitusottelua.

Joni Haverinen muuttaa Slovakiaan - uutiset - Mestis - www.jatkoaika.com

Nyt olisi sitten pakki haussa. Vapaina olisi esimerkiksi Patrik Lostedt, Niko Tuhkanen, Tuomas Immonen, Mikko Turunen, Tommi Kovanen, Antti Nyrhinen... Toisaalta olisi tuo Vauhkonenkin vielä ilman sopimusta.
 

Iiro#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, (HCK, K-Vantaa)
Niko Tuhkanen omasta mielestäni voisi olla sopimuksen arvoinen pelaaja. Pari Jokeri-peliä nähneenä ainakin mies näytti omasta mielestäni hyvinkin potentiaaliselta.
Mitähän KiVa olisi valmis maksaa pakille, koska myös Kovanen olisi kova luu. Mies kuitenkin yleisesti palkkasoturi niin taitaa aika kovat rahat haluta?
Kyllähän noita pakkeja tarjolla on aika paljonkin vielä. En usko, että Haverisen lähtö tulee olee ongelma.
 

Lohipoika

Jäsen
Kiekko-Vantaa murskasi Suomi-sarjassa pelaavan tamperelaisen KOOVEEn Tikkurilassa luvuin 15-6. Raportti ottelusta ja pelin tilastot on luettavissa täältä.

Maalivahti Kautto oli kuumeen takia poissa ja maalilla torjuivat A-juniorit Toni Tammi ja Jere Högbacka. Kovimmista yhteistehoista vastasi taas tuttuun tyyliin neloskenttä tällä kertaa muodossa Aitero (2+1) - Salmivirta (0+1) - Perttilä (2+2). Varsinkin Perttilä oli monesti hyvin liukas ja vaikeasti pidettävä KOOVEEn puolustukselle. Muita hyvin pelanneita olivat HIFK:ssa try-outilla oleva Lauri Tuohimaa (4+0), Tomi Lindfors (0+3), Ville Hämäläinen (1+2) ja puolustajat Lari Arima (0+3) ja Ville Peltosuo (1+2). Jokerit ja HIFK ovat kisamatkalla Tshekissä, joten liigalainoja ei juurikaan ollut ja omat miehet saivat näyttöpaikan. Ensimmäisen erän jälkimmäistä puoliskoa lukuunottamatta peli oli täysin K-Vantaan hallinnassa. Molemmat joukkueet peluuttivat molempia maalivahtejaan ja yhteistorjunnat olivat K-Vantaa 28/34 ja KOOVEE 47/62.

Huomionarvoista on se, että viime kauden joukkueen sisäinen maalitykki Antti Pehkonen on viidessä harjoitusottelussa kerännyt vain tehot 0+2. Koska kuivuu ruuti? Nuori Niko Aitero on pelannut sen verran hyvin, että parivuotinen sopimus ei ole mitenkään mahdoton. Kyykyttää Suomi-sarjajoukkueita, vaikka mahtuu itse vielä A-junnuihin.
 

Iiro#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, (HCK, K-Vantaa)
Ville Hämäläinen (1+2).

Sama mies joka viime kaudella pelasi Jokereissa? Vai onko kyseessä joku toinen Ville Hämäläinen, koska tässä olen yrittänyt arpoa miehen seuraavaa osoitetta tuloksetta.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Vaikka en ole nähnyr niitä ET-pelejä missä Tuohimaa on esiintynyt, mutta jos otteluraportteja on yhtään uskominen, niin kaiken järjen mukaan KiVa saa Fränästä ensi kaudella vähintäänkin kelpo ykkösveskarin.

Muista Jokerijunnuista ainakin liigajoukkueen mukana ET-peleissä viilettäneet Eetu Koski, Markus Hännikäinen ja Petteri Lindbohm pelannevat leijonanosan kaudestaan Vantaalla.
 

Lohipoika

Jäsen
Sama mies, joka viime kaudella pelasi Jokereissa?

Sama mies. Sopimusasioista ei ole tietoa, mutta on ilmeisesti try-outilla.

Vaikka en ole nähnyt niitä ET-pelejä missä Tuohimaa on esiintynyt, mutta jos otteluraportteja on yhtään uskominen, niin kaiken järjen mukaan KiVa saa Fränästä ensi kaudella vähintäänkin kelpo ykkösveskarin.

Muista Jokerijunnuista ainakin liigajoukkueen mukana ET-peleissä viilettäneet Eetu Koski, Markus Hännikäinen ja Petteri Lindbohm pelannevat leijonanosan kaudestaan Vantaalla.

Tuohimaa pelasi kuulemma hyvin sitä KHL-joukkuetta vastaan ja ihan mielenkiinnolla odota, miten pärjää jatkossa, jos siis on Vantaalle tulossa. Hännikäisen ja Lindbohmin lukisin vielä tällä kaudella Jokereiden A-junnuihin, mutta Koski voisi sentterinä olla ihan hyvä vahvistus Loheen. Muista nimistä Alexander Ruuttu voisi olla mahdollinen laina.

Eipä tässä ole kauden alkuun enää kuin parisen viikkoa.
 

Lohipoika

Jäsen
Norja on vapautettu Bluesin tiedotteen mukaan heidän vahvuudestaan mutta mahtuisikohan hän enään KiVa:n kivikovaan ryhmään?

Ollaanpas sitä hauska kaveri. Keväällä Norjalla oli suunnitelmissa liiga tai Vantaa. Toivottavasti samoissa suunnitelmissa edetään. Norja-Kautto olisi hyvä kaksikko ja antaa Tuohimaan olla Jokereiden kakkosveska tai lainalle johonkin muuhun mestisseuraan. Norja käytännössä yksin torjui K-Vantaan pudotuspeleihin viime kaudella, joten eiköhän hänen johdolla tällä kaudella oltaisi kuuden joukossa. En laskisi kotietuakaan mahdottomaksi.
 

Lohipoika

Jäsen
Kiekko-Vantaan Facebook-sivut:

Viiden uuden sopimuspelaajan nimet tulossa alkuillasta. Nuorta voimaa lohipaitoihin, neljä esiintynyt edukseen kesän harjoitusotteluissa ja yksi ollut kesän mukana harjoitusvahvuudessa, mutta käy parhaillaan inttiä... ;

Try-outilla vielä ovat:

Tony Sandberg (TuusKi), Joonas Purolinna (K-Vantaa A), Markus Hämäläinen (TuTo), Roy Pihlström (Jokerit A), Artem Iossafov (Jokerit A), Joni Riihola (Ässät A) ja Niko Aitero (K-Vantaa A).

Jos sieltä esimerkisi Aitero tulee, toivottavasti on kaksivuotinen. Olisikohan Vauhkosella intti vielä kesken? ;)
 

Lohipoika

Jäsen
Uudet pelaajat ovat Roy Pihlström, Niko Aitero, Joni Riihola, Artem Iossafov ja Justus Nurmi. Kaikki sopimukset ovat yksivuotisia.

Lohipaidoille viisi uutta sopimusta

Näillä sopimuksilla taidettiin hakea leveyttä ja edessä lienevät pelit TuusKin paidassa. Aitero tosin mahtuu vielä A-junnuihin ja pelannee varmaan siellä.

Taitavat nyt Kiekko-Vantaan omat sopimuspelaajat olla kasassa. Toivo tosin elää vielä Vauhkosen ja Norjan suhteen, mutta muuten taidetaan enää odotella liigalainoja.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Taitavat nyt Kiekko-Vantaan omat sopimuspelaajat olla kasassa. Toivo tosin elää vielä Vauhkosen ja Norjan suhteen, mutta muuten taidetaan enää odotella liigalainoja.
Norjaa huhuilevat vuoden sopimuksella HIFK:hon heidän osiossaan. Ihan ymmärrettävä ratkaisu, mikäli Riksman on kauemmin hajalla. Uskon Jokereilta kuitenkin irtoavan Tuohimaan tai Hetenyin KiVan maalinsuulle. Heistä kumpikin pystyy harkkapelien perusteella vastaamaan huutoon.

Vauhkosen tilanne on mielenkiintoinen. Kovat näytöt mestiksestä poikivat aivan varmasti työtarjouksia, mutta havitteleeko mies sopimusta liigaan tai ulkomaille? Eiköhän tuo pian selviä.
 
Viimeksi muokattu:

ahal

Jäsen
Uudet pelaajat ovat Roy Pihlström, Niko Aitero, Joni Riihola, Artem Iossafov ja Justus Nurmi. Kaikki sopimukset ovat yksivuotisia.

Lohipaidoille viisi uutta sopimusta

Toivo tosin elää vielä Vauhkosen ja Norjan suhteen, mutta muuten taidetaan enää odotella liigalainoja.
Lukumääräisesti alkaa tilanne olla viime kauden kaltainen, parikymmentä omaa peluria ja loput lainoja. Rosteri asettunee sinne 25-26 kaverin laajuiseksi, ja sillä pitkälti pärjättäneen. Aina parempi, jos joukkue pysyisi suunnilleen kasassa myös helmikuussa. Hyökkääjiä lie jo omiksi tarpeiksi, mutta sopimuspakkeja saisi pari olla lisää. Haverisellekin olisi ollut käyttöä.

Kaiken kaikkiaan lohipaitajengi lie sarjansa nuorimpia, nestorit ovat Lindfors ja Peltosuo, muut parikymppisiä. En tiedä, mikä lie virallinen tavoite mestiksessä, mutta ainakin nuorten pelaajien kasvatustavoite toteutuu. Sarjan voitosta tuskin kilvoitellaan, 8:n joukkoon pääsy olisi jo kova suoritus. Näyttää, että mestiksestä on tulossa varsin mielenkiintoinen ja tasainen sekä kova.
 

ahal

Jäsen
Jatketaan sen verran, että Kuituselta on mielenkiintoinen kokeilu pelata harkkamatseja etupäässä ennalta heikompiaan ja alempisarjalaisia vastaan. No voittamisen kulttuuria siinä tavallaan oppii, mutta jos junnupitoinen jengi nuijii vastustajan 11-0, niin herää kysymys, ketä matsi oikein hyödytti? Ainoa saman kaliiberin vastustaja oli kuukausi sitten Jokipojat, joka kaatui flipperissä 3-2. Sen jälkeisistä matseista on vaikea sanoa mitään varmaa. Kortit ovat pysyneet piilossa.

Viikkoa ennen sarja-avausta joukkue saa jalkeille veskarin, kaksi pakkiparia ja neljä vitjaa. Junnutkin alkavat keskittyä omaan liiga-avaukseensa, ja hieman kokeneemmat liiga-avut ovat vielä arvoituksia. Veikkauksia heistä on jo esitetty. Mr Kuitunen käyttänee ainakin syys-lokakuun pelitapansa iskostamiseen liigalainoille. Voi olla vaikeaa, jos rumba jatkuu tiiviinä jullien ja narrien kanssa. Ehkä sitten marraskuulla joku ex-jyrä Juntunen tai useampi sainataan tuntiliksalla avuksi nostamaan nuorisoporukka pohjalta kohti 8-sijaa. Joulutauolla parsitaan ukkoja kasaan, mutta tammikuussa sama meno jatkuu. Siirtorajalla kaikki muualle kelpaavat häipyvät ja loput matsit miekkaillaan minimiporukalla, 3 ketjua ja pakkiparia + veskari. Jotain tuttua?

Tämän käsikirjoituksen saa mielihyvin heittää roskikseen, mutta yhtä hyvin siihen voi jo salaa valmistautua. Toki tekee mieli luottaa mm. herroihin Kautto, Arima, Peltosuo, Salmela, Lindfors, Perttilä, Aitero, Pulkkinen, Koivisto jne. Mutta kun on kyse äijäsarjasta, ja kynnys sinne on usein korkea.
 

Lohipoika

Jäsen
Mikko Turunen siirtyy ainakin toistaiseksi Vantaalle, lähde Jääkiekkoliiton siirtolista.

Näinpä tekee ja samainen siirtolista varmisti myös Norjan sopimuksen HIFK:hon.

Haverisen korvaaja on siis löytynyt. Ei äkkiseltään ole juurikaan havaintoja Turusesta viime kaudelta. Pistetehtailukin oli vaatimatonta ja samalta näyttää tehotilastokin, vaikka peliaika oli sentään 22 minuuttia per peli. Toisaalta eipä hän ole koskaan urallaan pisteillä juhlinut, vaan näyttääpi enemmän puolustavalta puolustajalta. Eipähän Lindforsin tarvitse enää olla joukkueen ainoa konkari.

Vielä kun saisi sen Vauhkosen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös