KooKoon kauden 2011-2012 joukkueen rakentaminen

  • 282 854
  • 865

Fordél

Jäsen
No eihän täällä ole ollut kuin parin nimimerkkiä, jotka peluuttaisivat omia junnuja näiden "forsbackojen" tilalla, uskoisin että suurin osa KooKoo-faneista on erittäin tyytyväisiä mikäli tälle kovanaamalle sorvataan loppukauden diili.

Ensinnäkin kukaan meistä ei ole edes nähnyt vielä Forsbackan nykykuntoa, joten asiasta on kirjoitettu vain periaatteellisella tasolla ja sen verran mitä kaverista entuudestaan tiedetään. Odotellaan arvioita kaverista, jonka jälkeen olemme paljon viisaampia. Miten esim. liike riittää Ikalle?

Toiseksi et ole näköjään ymmärtänyt mitä täällä on yritetty sanoa. Eli hieno pelaaja, jonka loppukauden soppari vaatii sen, että hän on selkeä vahvistus jengiin. Mitään neloskentän jyrää emme tarvitse, koska ne muutamat minuutit voi joku muu pelata paljon halvemmalla. Jos Forsbacka on selkeä vahvistus niin ei mulla ole mitään sopparia vastaan (tosin enemmän tarvittaisiin sentteriä kuin voimalaituria). Pelkällä pelotteellakaan emme tee mitään eli Forsbackan on tuotava ehdottomasti lisäarvoa KooKoon hyökkäyspeliin.
 

Fordél

Jäsen
Ja se vielä muutamalle kirjoittajalle että tuo Mestis ei enään ole mitään NuoriSuomi-kiekkoa.

Onko se joskus sitä muka ollut? KooKoon kohdalla junnujen "liiallinen peluuttaminen" ei tule olemaan tulevina vuosinakaan ongelma. Hyvä jos saataisiin edes yksi junnu ajattua sisään ensi kaudella. Vai huutaako KOOKOOBOYkin mielummin siellä päädyssä, että "Oi KooKoo oi KooKoo on meillä Tiku, Taku ja..." vai oisko kiva jos tohon lauluun voisi joskus liittää jonkun oman kasvatin nimen?
 
Pelkällä pelotteellakaan emme tee mitään eli Forsbackan on tuotava ehdottomasti lisäarvoa KooKoon hyökkäyspeliin.

Nämä ovat tietenkin asioita, joita voi katsella, puntaroida ja ennustella monesta eri vinkkelistä. Mainittakoon kuitenkin, että Foppaa heikommilla liigastatseilla on Mestistä lähes dominoitu. Fopan yhden kauden maaliennätys on kovempi kuin Iivo Hokkasen koko liigauran maalisaldo. Jos vertaillaan molempian liigauraa, niin lähes samantasoiset ottelukohtaiset tehot ovat iskeneet.

Hokkanen 125, 5+13=18, 0,144p/ottelu
Forsbacka 160, 16+8=24, 0,15p/ottelu

Mielenkiinnolla odotan, pääsevätkö KooKoo ja inkkari sopimukseen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Toiseksi et ole näköjään ymmärtänyt mitä täällä on yritetty sanoa. Eli hieno pelaaja, jonka loppukauden soppari vaatii sen, että hän on selkeä vahvistus jengiin. Mitään neloskentän jyrää emme tarvitse, koska ne muutamat minuutit voi joku muu pelata paljon halvemmalla.

Tottakait on selvää, että huonokuntoista Fobbaa ei palkata, siksi parin matsin try-out on otettu käyttöön. Kyllä Lehkonen ammattilaisena siitä saa selvän käsityksen onko jääkaappi-pakastimesta mihinkään vai ei. Kirjoitin jo sivu sitten, että jos kaveri on keskittynyt harjoittelemaan kaljoittelun sijasta niin on potentiaalinen vahvistus KooKoolle. Nyt ei kuitenkaan ole kyse mistään 40v Marko Tuomaisesta, joka ei edes halutessaan pääsisi enää sellaiseen kuntoon että vahvistaisi Mestiksen kärkijengiä.

edit: ja kuten näistä keskusteluista jo näkee, Forsbacka herättää ENEMMÄN tunteita kuin kukaan toinen KooKoo-pelaaja. Ja peliäkään ei ole vielä pelattu... :D
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Hokkanen 125, 5+13=18, 0,144p/ottelu
Forsbacka 160, 16+8=24, 0,15p/ottelu

Heh, erittäin hedelmällinen vertaus, joka sai ihan hymyn huulille näin vielä iltasellakin. Varsinkin jos pelaajia, erityisesti heidän tasoaan sekä roolejaan, tarkastellaan syksyllä 2011. Onko tämä nyt sitä paljon puhuttua tilastoskouttausta?

Ei siinä, aivan loistavaa jos Inkkari on taas yhtä kovassa kunnossa mitä huhut Porista kertovat ja ei ainakaan allekirjoittaneella ole mitään sitä vastaan, jos soppari hyvien esitysten perusteella tulee. Todistettavaa on, kuten taisin jo kirjoittaa ja liigastatus ei tässä kohtaa paljon painane, jos jerkkua ei ole jaloissa ja taklauksissa. Pelkkä peloteaspekti on ihan triviaalia touhua Mestiksessä. Noh kuten itseäni viisaampi KooKoo-kirjoittaja on usein todennut, niin antaa urheilun näyttää (miten käy). Pelaisi toki nyt eka ne Ruotsin pelit, joita tietenkään ei kukaan tänne kirjoittavista ole katsomassa, niin saadaan jotain pohjaakin tällä keskustelulle.
 
Heh, erittäin hedelmällinen vertaus, joka sai ihan hymyn huulille näin vielä iltasellakin. Varsinkin jos pelaajia, erityisesti heidän tasoaan sekä roolejaan, tarkastellaan syksyllä 2011. Onko tämä nyt sitä paljon puhuttua tilastoskouttausta?

Kuten totesin, niin monesta vinkkelistä asioita voi katsella. Ei ollut tarkoitus herättää ajatusta kyseisistä jampoista samassa roolissa. Ei edes sinnepäin.

Viime kausi oli Foppalle pitkästä aikaa ehjä kausi ja sai sentään jotain aikaiseksikin jotenkin vertailukelpoisessa Tanskan liigassa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Ja eikös Niklas Siren ole sen verran tiiviisti Vekaralla nyt ennen kautta ettei pelaile harkkapeleissä. Siksi nyt siellä että ehtii pelata varsinaisen kauden aikana. Vai onko tietoni Sirenistä vetäisty kukkahatustani?

Tämä siis kommenttina siihen, että 6pelaajaa on sivussa pikkuvikojen takia.

Otetaan nyt tuo kohuttu pelaaja innolla vastaan ja toivotaan että Lehkoin tykkää. Vaikka kävihän se erään Yawonkin kanssa että kyllä tykättiin mutta jostain syystä ei pitkään. Mikähän siinäkin kävi?
 
Viimeksi muokattu:

friikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Täällä on mielestäni hyvin oudoilla sivuraiteilla keskustelu. Mistä tulee käsitys, että Forsbacka olisi huonossa kunnossa tai jotenkin "menetetty tapaus". Johtuuko epäilykset viimeisistä Ässät-kausista, jolloin vammat ja osittain huono kunto tiputtivat Forsbackan liigavauhdista? Hän ei myöskään ole pelkästään pelote tai pommikone. Varmasti tulee tekemään maaleja Mestiksessä, kovalla lämärillä sekä maalin edestä ripareita sisään.

Jo viime syksynä Forsbacka oli kuulemma kovassa kunnossa. Kaverini treenasi samalla punttisalilla kesällä (siis vuosi sitten) ja sanoi Forsbackan olevan kovassa iskussa, eikä missään kaljamahaterassimakkaratanssikunnossa. Käsittääkseni haki tosissaan pelipaikkaa, jopa liigasta, mutta ei kuitenkaan saanut testisopparia mihinkään liigaseuraan vaan lähti Newcastleen, jossa pelasi hyvin ollen joukkueen tähtipelaajia. Sieltä saaliina hyvät pisteet ja muutama mylly. Miehen otteista Tanskassa en sen enempää tiedä, mutta käsittääkseni osoitti, että vauhti riittää myös oikeaan kiekkosarjaan. Vaikka eihän brittienkään pääsarja ihan pelkkä kaljaliiga ole.

Jos on fyysisesti/urheilullisesti samassa tikissä kuin viime kaudella, tulee olemaan vahvistus KooKoolle.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Olisikohan KooKoo -kirjoittelussa nyt meneillään tyyli, jossa mennään negaation kautta? Pelätäänkö viimevuotista hypomaniaa hehkutusten suhteen?

Mutta tässä vaiheessa kun ei ole monestakaan asiasta vielä mitään konkreettista vaikkakin harkkapelejä on kyylätty niin on energiaa vatvoa kaikkea melko tiukan seulan läpi myllyttämällä.

Nämä joukkueenrakennuspähkäilyt ovat mielenkiintoisia joissain suhteissa. Monen joukkueen osalta näitä ei paljon tehdäkään. Johtuuko fanien aktiivisuudesta vai ovatko jotkut joukkueet kiinnostavampia spekulointien suhteen.

Aktiivisin keskustelu mielestäni on ollut Sportin ympärillä. Siellä jaksetaan kaikkein pisimpään punnita monenlaisia vahvistuksia ja heikennyksiä sekä erilaisia ketjukoostumuksia. KooKoonkin ympärillä tätä pyörii melko paljon. Ja hyvä näin. Välillä kyllä tuntuu että mennään sitä samaa möykkyä eestaas eli vaikkapa omat junnut vs. muukalaiset. Aiheellinen keskustelu sekin, mutta kun siitä ei välillä tahdota saada aikaan enää mitään uutta näkökulmaan niin se on jokseenkin kyllästyttävää. No, kuten olen sanonut: Paina "Merkitse viestit luetuiksi" Sillähän kyllästyksestä selvitään.
 

Fordél

Jäsen
Olisikohan KooKoo -kirjoittelussa nyt meneillään tyyli, jossa mennään negaation kautta? Pelätäänkö viimevuotista hypomaniaa hehkutusten suhteen?

Suurimmasta hypetyksestä on viime vuosina vastannut KooKoon johto, ei me fanit. Siellä se on mennyt monta kertaa yli kun puheet ovat olleet ihan eri tasoa tekojen ja näyttöjen kanssa.

Mitä taas tulee fanien kirjoitteluun niin mielestäni siitä paistaa läpi tottakai pieni pettymys menneisiin kausiin. Pari kautta on ollut hyvä materiaali kasassa, mutta menestystä ei ole tullut siinä määrin kun olisi ollut täysin realistista odottaa. Toisaalta se lienee opettanut meille vähän nöyryyttäkin eli ei ne mestaruudet tule helpolla.

Toiseksi on sanottava, että tulevaan kauteen lähdetään mielestäni aika sekavista lähtökohdista. Jotenkin ei osaa sanoa yhtään mitä tuleman pitää. Jengi on edelleen ihan Mestiksen kärkeä, mutta jotain tästä ehkä vielä puuttuu. Tai sitten tässä käy samoin kuin A-maajoukkueen kanssa että silloin kun sitä mestaruutta ei odota niin se tulee. Katsotaan mitä tuleman pitää. Siihen asti käydään näitä keskusteluja aiheesta kuin aiheesta.

Ja huomioidaan vielä se, että kun näitä junnukeskusteluja koko ajan kritisoidaan (mitään uutta ei sanota) niin se johtunee siitä, että juuri mitään ei ole tapahtunut vuosien mittaan. Heti kun jotain selkeästi positiivista tapahtuu niin taatusti siitä keskustellaan. Lisäksi tämä koko keskustelu on aikalailla allekirjoittanut vs. muut, joten aika vähissä siinä ovat uudet näkökulmat, ainakaan junnuja puoltavien vinkkelistä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Aikamoista housuihin valuttelua täällä taas, toki päteviä vahvistuksia kärkikenttiin tarvitaan. Mutta lienee ei ole syytä tavoitella viime vuoden kaltaista tilannetta, että roudataan tyyliin Tuomainen ja erityisesti Yaworski jämäminuuteille joukkueseen. Jotenkin nyt lähtenyt koko keskustelu väärille raiteille, ei tässä nyt kannata laittaa Fobbaa ja junioreita samalle viivalle. Edelleen joukkueen kokonaisetua ja menestystähän tässä kaikki toivovat.

Kuitenkin mielestäni ne nelosen paikat pitää antaa omille ja tuoda näitä nuoria sisään rohkeasti, koska vaikka täällä on vinoiltu ettei taso riitä tms. Niin sanon kyllä suoraan, että tuo ei pidä paikkaansa. Täällä on myös sanottu, että kaverit eivät ole menneet eteenpäin - tuokaan ei pidä paikkaansa. Se että onko kavereiden paikka 1-2 kentissä 15-18 minuutin peliajoilla: ei tietenkään ole, mutta kyseessä on kuitenkin harjoituspelejä, jolla lähinnä ajetana poikien nopeutta ja rohkeutta sisään niitä kauden aikana tippuvia minuutteja varten. Ja nämä heille annetut minuutit he varmasti hoitavat sarjan edellyttämällä tavalla, kyse ei ole mistään hyväntekeväisyydestä, vaikka täällä on näitä jotka näin haluavat luulla ja tuoda mieluummin urheilullisen Samu Vilkmanin takaisin ruotuun.

Appelgren on mennyt paljon eteenpäin ja hän tulee varmasti saamaan peliaikaa. Uskon kuitenkin että myös muille junioritroikasta tulee pelejä kauden aikana ja pidän tätä äärimmäisen positiivisena asiana. Lisäksi on edelleen hyvä huomioida, että Appelgren on 3-4 vuotta vanhempi kuin meidän muu junioritroikka, tämä saattaa luoda hänelle jotain kilpailuetua?
 

Fordél

Jäsen
Jotenkin nyt lähtenyt koko keskustelu väärille raiteille, ei tässä nyt kannata laittaa Fobbaa ja junioreita samalle viivalle. Edelleen joukkueen kokonaisetua ja menestystähän tässä kaikki toivovat.

Hyvä kirjoitus terozilta! Juuri tässä lainatussa kohdassa on se homman ydin eli eihän Forsbackaa ja junnuja pidä laittaa vastakkain vaan lähtökohta on se, että Forsbackan täytyisi kyetä murtautumaan ylempiin kenttiin ja nelosessa pienemmillä minuuteilla kannattaa peluuttaa halpoja omia nuoria pelaajia, joita pystytään samalla ajamaan sisään tulevaisuutta varten. Tällöin muodostuu hyvä kokonaisuus, joka palvelee montaa juttua.
 

"TeeWeeKaks"

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Täytyy tehdä taas paluu satunnaiseksi turisijaksi...

Mun mielestä tämä Forsbacka-kortti on ehdottomasti katsomisen arvoinen, jota ei kaiketi kukaan ole minun mielestä edes kieltänytkään. Mä lähtisin rohkeasti hakemaan Inkkarista selkeää voimahyökkääjää Iivon ja Luigin viereen. Jonka jälkeen vois miettiä muita ketjuviritelmiä uudelleen. Siren-Helenius-Veistola ryhmitelmä on raporttien pohjalta kuulostanut toimivalta, tosin itse en ole niissä peleissä ollut paikalla, joten en ossoo sanoo omasta näkövinkkelistä. Junnu-statuksella kulkevien kohdalla nostaisin Appelgrenin esiin onnistuneilla harkkapelien suorituksilla. Lisäksi näkisin mielelläni muitakin junnuja rosterissa etenkin viime kaudella mieleeni jääneen Virtas Mikon ja Koskis Jessen. Nämä kollit taitavat kuitenkin vielä tämän kauden kuluttaa muualla peliminuutteja enemmän kuin edustuksen peleissä, tosin paikkauksia tulevat tekemään varmasti.
Tää ketjujen pohtiminen on yhä säilynyt itselläni mielenkiintoisena, joten tässä vähän omia hahmotelmia:
Hyökkäys:
1) Liukkonen-Hokkanen-Forsbacka
2) Laukkanen-Heikkinen-Baker
3) Muhonen-Helenius-Siren
4) Veistola-Koskelainen-Appelgren
Mielelläni en tuota Veistolaa näkisi nelosessa, koska on varmasti potenttiaalinen ylempänäkin, mutta tulee varmasti pelaamaan Koskelaisen kanssa paljon alivoimaminsoja. Veistola ja Koskelainen ovat siinä todellisia hakoja ja molemmat ovat myös niitä valmentajan ihanteita, tekevät juuri sen mitä tarvitaan ja antavat kaikkensa.
Pakit:
1)Syväsalmi-Niemi
2)Forsberg-Kautto
3)Virkki-Gärdström
Nää parit voi tosin olla toisenlaisessakin muodossa. Jäänyt hiukka vähemmälle niiden tarkempi seuraaminen.
JA MAALIVAHTIOSASTOLLE!
Rämö ykkönen, mutta antakaa nyt helvetti sille Hämysellekin peliaikaa. Jos menee taas koko kausi alusta alkaen Rämöllä, niin ei valitettavasti hyvää seuraa. Tiedän, että Rämö on hyvä ja änärimoket pelaa helvatin paljon enemmän, mutta mutta...
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tää ketjujen pohtiminen on yhä säilynyt itselläni mielenkiintoisena, joten tässä vähän omia hahmotelmia:
Hyökkäys:
1) Liukkonen-Hokkanen-Forsbacka
2) Laukkanen-Heikkinen-Baker

Minä taas ehdottaisin Fobban ja Bakerin yhdistämistä samaan kenttään. Keskelle olisi kiva heittää Hokkanen mutta ehkä parempi olisi kuitenkin laittaa joku muu ettei hyökkäyksen pisteiden tekeminen kärsi. Mikäli tämä Heikkinen pelaa keskellä (jatkoajan pelaajakortin mukaan laituri) niin voisi hieman pienikokoisena olla hänelle sopiva paikka näiden kahden voimapelaajan keskellä.

Liukkonen-Hokkanen-Laukkanen
Forsbacka-Heikkinen-Baker
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Hieno homma tää inkkarin tulo Kouvolaan (mistä nimi sitten ikinä tuleekin), peliäkään en ole nähnyt mutta kuulostaa nyt jo hyvältä. Ehdottomasti jos jalkoja riittää, kannattaisi kokeilla ykkösessä, mutta Sirenillehän tuo paikka kuuluu melko selvästi.

Ei kannata Mikkelissä haaveilla inkkarista, kyllä me se pidetään!
 

Fordél

Jäsen
Tää ketjujen pohtiminen on yhä säilynyt itselläni mielenkiintoisena, joten tässä vähän omia hahmotelmia:
Hyökkäys:
1) Liukkonen-Hokkanen-Forsbacka
2) Laukkanen-Heikkinen-Baker

Liukkonen-Hokkanen-Laukkanen
Forsbacka-Heikkinen-Baker

Eiköhän Laukkanen pelaa sentterinä ja Heikkinen laidassa. Toiseksi en laittaisi Laukkasen laitoihin Heikkistä ja Bakeriä, koska molemmat ovat rightin puolen pelaajia.
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei hätää!!

Ei mitään hätää. Forsbacka on istutettu kolmosketjuun Heleniuksen ja Sirénin kanssa. Ei vie JUNNUILTA paikkaa nelosessa.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei mitään hätää. Forsbacka on istutettu kolmosketjuun Heleniuksen ja Sirénin kanssa. Ei vie JUNNUILTA paikkaa nelosessa.

Olisiko sulla tiedossa muut kentälliset, joilla KooKoo mahdollisesti lähtee Ruotsin kierrtueelle? Pelaajia lienee vielä sivussa ainakin Mummu ja Kossu. Onko muita vielä sivussa Mummun ja Kossun lisäksi? Oliko Rämö treeneissä mukana?

Mitä kentällisiin tulee niin itselleni on täysin samantekevää kuka missäkin kentällisessä pelaa, jos peli kulkee ja tulosta syntyy. Puolestani Appelgrenin voi laittaa vaikka ykkösketjuun jos kiittää luottamuksesta ja laittaa vastustajan verkot tötterölle.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oheisessa KooKoo-65:n kausiketjussa vihjataan, että KooKoo-65 olisi tehnyt farmisopimuksen Heinolan Peliittojen kanssa.

KooKoo 65 2011-2012 - Jatkoajan keskustelupalsta

Onko kellään tietoa tästä? Mitähän järkeä tuossa kuviossa on, jos juttu pitää paikkansa. Onko nyt niin, että Kouvolan Edustuskiekko ry:n ja Kouvolan Kiekko 65 ry:n välit ovat tulehtuneet jo ennenkuin yhteistyö on päässyt edes alkuun?
 

Fordél

Jäsen
Onko kellään tietoa tästä? Mitähän järkeä tuossa kuviossa on, jos juttu pitää paikkansa. Onko nyt niin, että Kouvolan Edustuskiekko ry:n ja Kouvolan Kiekko 65 ry:n välit ovat tulehtuneet jo ennenkuin yhteistyö on päässyt edes alkuun?

Olisihan se ihan tyypillistä Kouvolan alueelle ettei yhteistyöhän pystyttäisikään vaan tunne voittaisi järjen taas kerran. Jotenkin tämä vaikuttikin liian hyvältä ollakseen totta. Ainakin KooKoo65 maalilla näytti pelanneen harkkapelissä veska, jonka odotin vaikuttavan enemmän Lahti-Heinola -akselilla, joten ehkä tässä on jotain perää. No katsotaan miten tässä käy.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Noniin noniin, hyvä. Maalikin oli Ilvestä vastaan enemmän kuin lähellä. Potkun vielä muita perässä, mutta kun muut on tunnetun nopeita niin eroa syntyy. Voimapuolella sitten Fobba määrää. Go on KoooKoo!
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Forsbacka sai sitten sopparin KooKooseen! Nyt on sitten kunnon ukko vastaamaan mahdollisiin kurinpalautuksiin vastustajan sikailijoille.

Hieno homma! Eihän sitä tiedä vaikka ehjän Mestiskauden jälkeen Fobba olisi vielä liigakunnossa...
 

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itsellä mielenkiinko KooKoota kohtaa kasvoi n.380% Patrikin sopimuksen myötä. On hieno pelaaja! Pommit osuessaan on JÄRKYTTÄVÄN raskaita ja nyrkkitalkoisiin ei löydy vastusta mestiksestä. Laukaus on myös varsin kova. Toivotaan että saa vauhdin vielä kohdilleen, niin uran loput pelit sitten takaisin kotona.

Vielä briteistä hassu tilanne: http://www.youtube.com/watch?v=690kk3x2IRY&feature=related

Tiedä sitten miksi tämä kääpiö halusi turpaansa.

(Linkki vie youtube -videoon)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös