Pelicans kaudelle 2011-2012

  • 638 305
  • 1 491

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt tuli mieleen pikku bongaus Pitsiturnauksesta, eli Pelicansin tämän kauden kapteenisto:

C Jan Latvala
A Jyri Marttinen
A Tommi Paakkolanvaara
 

King Deke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Pelicans
Nyt tuli mieleen pikku bongaus Pitsiturnauksesta, eli Pelicansin tämän kauden kapteenisto:

C Jan Latvala
A Jyri Marttinen
A Tommi Paakkolanvaara

Kyllä ihan oikeutetulta näyttää ja Suikkasen sanoin, kyllä näillä voi kauden aloittaa. Latvalaa kokeneempaa konkaria ja johtajaa saa liigasta hakea kissojen ja koirien kanssa ja Marttinenkin kyllä A rinnassa hommansa hoitaa. Ainoa mitä hivenen kyseenalaistan on Paakkiksen A. Onko paras mahdollinen vaihtoehto, koska kyllä apukapteeninkin rooli on vastuullinen. Veikkaan, että jos muutoksia tulee niin se osuu tähän kohtaan. Ihan jo senkin takia, että Paakkiksen ehjänä pysyminen koko kauden tuskin on kovin todennäköistä. Tärkein asia kuitenkin löytää pelaajat joihin luottaa sekä valmentajat että muut pelaajat, koska kapteenisto on se joukkueen selkäranka tiukan paikan tullen, ja jos tämä osasto pettää joukkueelta putoaa henkinen pohja.
 

BaronFIN

Jäsen
Kapteenisto ei ole vielä kiveen hakattu ja kirjattu, niitä kierrätetään harjoituskauden aikana ja Lade sai nyt kunnian olla kapteenina. Tosin itse henkilökohtaisesti uskon Laden jatkavankin kapteenina, mutta varakapteenien osalta voi jotain kiertoa tapahtuakin.
 

Notsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans Lahde
Kyllä Lade jatkaa kapteenina, se on ihan selviö. Varakapteeneiden valinta ei olekaan niin selkeä homma, tässä saattaa olla pikku ylläriä luvassa.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tässä kovassa sentterin tarpeessa tarkastin minkälaisia nelikkoja muilla joukkueilla on heittää kentälle ja jotakuinkin tällaisen listan sain kasaan:

Miettinen, Ramstedt, T.Sallinen, Töykkälä
Granlund, Hirschovits, Wirtanen, Liivik
Zagrapan, Leavitt, Piispanen, Pulliainen
Lee, Myttynen, Tuominen, Kantola
Filppula, Kerälä, Hahl, Heino
Perrin, Hytönen, Asplund, Lahti
Rissanen, Kuparinen, Miettinen, Riekkinen
Huml, Viuhkola, Saarenheimo, Kemppainen
Beach, Lindgren, Kauvosaari, Jasu
Koskiranta, Flinck, Koho, Kiilholma
Tenute, Makkonen, Järvinen, Kangasniemi
Plihal, Laakso, Hauhtonen, Huhtala
Uusikartano, Sillanpää, Niemi, Ruisma

Ei tuossa seurassa tarvitse Immonen-Loppi-Koskiranta-Paakkolanvaarankaan kanssa punastella yhtään. Hesan jengit on selvästi muita edellä, varsinkin kun heillä näyttää roolituksetkin olevan kuin oppikirjasta, mutta muuten on aika tasaista massaa. Suikkanen kun saa Lopillekin pistettyä tulta perseen alle (tästä jo pieniä viitteitä Pitsistä ja reeneistä), niin meillä on sentteristökin pian jo vahvuus pakiston ja veskareiden lisäksi. Siihen sitten vielä kermaksi kakun päälle se yksi sentteri kun sopiva löytyy.
 
Vaikka omasta mielestäni Koskirannan hankkiminen kaiken ykkössentteri leuhutuksen jälkeen oli täysin reisille vedetty prosessi (ei löy'y joo joo, ekaa kertaako tässä ollaan markkinoilla), alan silti kallistua siihen että jos ei ennen kautta löydy niin saa jäädä tulematta. Jos pakkaa pitää sekoittaa niin tehdään se vasta pakon edessä kun Espoon ylijäämäkaksikko on telakalla tai Loppi on Loppi. Kai sieltä joku ulkomailla flopannut silloin tarttuu.
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Alan itsekin jo olla sillä kannalla, että näillä mennään ja jos tarvetta tulee niin reagoidaan. Sentterinelikko on ihan hyvä tähän sarjaan.

Yhden maaliahneen laitahyökkääjän tuohon voisin tosin ottaa, mutta senkin vasta sitten jos nuoret "potentiaalit" eivät ota onnistuakseen ja Vili jatkaa fleguiluaan.
 

Kelhanion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tässä kovassa sentterin tarpeessa tarkastin minkälaisia nelikkoja muilla joukkueilla on heittää kentälle ja jotakuinkin tällaisen listan sain kasaan:

Kiitos listan keräämisestä, tuon avulla on kiva spekuloida! Voisit laittaa tuon saman listan sinne voimasuhde-ketjuun tai vaikka omaan ketjuunsa, tästä voisi saada hyvää vääntöä aikaan :)
 

kibe84

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja kakkosena Pelicans, ULUVFC #71, DEFC #50
Vaikka omasta mielestäni Koskirannan hankkiminen kaiken ykkössentteri leuhutuksen jälkeen oli täysin reisille vedetty prosessi.
Oon samaa mieltä jos Koskiranta on the ykkössena mut muuten en ole ollenkaa samaa mieltä. Koskiranta on sentään osoittanut pystyvänsä pelaa kohtuu korkealla tasolla, toisin kun muutamat entiset Pelicans hankinnat jotka on jollain ihmeen tuuritutkalla hankkittu. Kerttulan teksti-tv asiantuntemuksella jne. mm Paakkolanvaara hankittu, joka ei ole tehny tehoja ja ihan paska puolustamaankin niin pelicans ammattimiehet haistoivat kovan potentiaalin. Okei huteja osuu kaikille mut turhan usein pelicans osastolle. Otetaan näitä toivotaan toivotaan osaston miehiä nyt viime aikoina hommiin on sentään tuntunut tulevan järkeä. Viime kaudella hankittu Immonen on esim. hyvä hankinta tänne ja uskon että Koskirantakin tulee olemaan. Ykkössena ja hyvä puolustava sena puuttuu. PVaarast ei saa hyvää puolustavaa tekemälläkää, mut toivottavasti lyö jauhot mulle suuhun ja nostaa tasoaa tänä vuonna.
 

BaronFIN

Jäsen
Minulle riittäisi, että Paakkolanvaara alkaisi saada kiekkoa tyhjään maaliin. Parin viime kauden aikana ei ole yksi ei kaksi kertaa kun jengi on pelannut hyvään paikkaan hakeutuneelle Paakkikselle tyhjän maalin nenän eteen niin tulos on kiekosta tai maalista ohi. Tuolla pikkumuutoksella Paakkiksesta tulisi 10 maalin sentteri ja se olisi jo paljon se!
 

majusa3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kiekkoreipas, Lahti 1976-1985
Minulle riittäisi, että Paakkolanvaara alkaisi saada kiekkoa tyhjään maaliin.

Minulle riittäisi tuo myös! Silloin kun Paakkis pelasi vielä Kärpissä, näin keväällä muutaman pelin, jossa äijä suojasi hyvin kiekkoa ja antoi hyviä syöttöjä ketjukavereilleen. No, kun Paakkis tuli tänne, oli minun odotukseni korkealla … Oli jopa suosikkipelaajani vähän aikaa. Odotin, jopa kovaa tason nousua, valitettavasti niin ei vain käynyt! Paakkis loukkaantuu myös helposti tai sitten menee se selkä!
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olihan se jo etukäteen odotettavissa, että Koskiranta sopparin saa, jos vaan on fyysisesti jonkinmoisessa kunnossa. Silti yksi sentteri täytyisi vielä saada sillä neljällä kh:lla ei vielä hirveästi juhlita. Koskirantaa voi sitten peluutta ihan missä ketjussa tahansa, millä paikalla tahansa, jos vielä yksi sentteri saataisiin. Tai olla peluuttamatta jos ei mahdu kokoonpanoon.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Nyt siis toivotaan että ykkössentteri tulee verorajan jälkeen. Sitten toivotaan että ykkössentteri tulee ennen siirtorajaa. Lopuksi saadaan Jakub Sindel.

Näillähän voisi jo lähteä kauteen.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aamun Etlarista löytyy taas tietoa pelaajahankinnoista Koskiranta-jutun yhteydessä:

Koskiranta on Pelicansin neljäs keskushyökkääjä, mutta pystyy pelaamaan myös laidalla.

Pelicansin pelaajabudjetissa on vielä tilaa, ja suunnitelma yhden keskushyökkääjän hankkimisesta on yhä voimassa.

– Tilanteet voivat muuttua nopeasti, tulee loukkaantumisia tai jostain vapautuu mielenkiintoinen pelaaja. Täytyy vain olla hereillä ja reagoida, sillä monet liigajoukkueet etsivät vielä pelaajia, Suikkanen sanoo.

Loka-marraskuun vaihteessa seurat voivat käyttää hyväkseen 15 prosentin artistiveroa. Sitä voidaan soveltaa, kun pelaaja on Suomessa alle kuusi kuukautta.

Koko kauden liigassa pelaavia ulkomaalaisia verotetaan normaalisti.

– Artistivero ei ole meille määräävä tekijä. Jos hyvä pelaaja löytyy, niin sopimus tehdään. Siihen voi mennä viikko tai kuukausia. Aikataulua on mahdoton ennustaa, Suikkanen sanoo.

Eli toisin sanoen Koskirannan hankinta ei muuttanut tilannetta mihinkään suuntaan lukuunottamatta sitä, että nyt senttereitä on lukumäärällisesti tarpeeksi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Eli toisin sanoen Koskirannan hankinta ei muuttanut tilannetta mihinkään suuntaan lukuunottamatta sitä, että nyt senttereitä on lukumäärällisesti tarpeeksi.

Mielenkiintoista on nähdä, kumpi saa sen ykkössentterin ensin Pelsut vai Ässät? Molemmat hakevat samantasoisia ja -hintaisia senttereitä, nyt on vain kyse kummalla on paremmat kontaktit ja ammattitaitoisemmat pelaajien hankkijat. Ulkkaria ei paljon kiinnosta kuka on valmentaja tai asuuko Lahdessa vai Porissa, kunhan sopiva määrä euroja tulee taskuun tasaisella tahdilla...
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Veikkaisin että Orava on nopeampi tässä kuviossa, koska Ässillä näyttää olevan enemmän tarvetta tuolle sentteriosastolle. Mielestäni oikea ratkaisu pitää Koskiranta ja odotella sitten rauhassa josko tuolta rapakon takaa tippuisi se selvä ykköskorin sentteri jonkun NHL seuran harkkaleiriltä. Nyt ei tarvi vetää mitään hätärihakua, josta ei tiedetä muuta kuin huikeat tilastot. Nyt vaan Koskirannalle vastuuta ja peliaikaa ykköskentässä, koska kaverilla on kuitenkin ihan erilainen työmoraali kuin meidän yhdellä "lentäjällä". Vakuutti ainakin keväällä pelatussa Suomi-Slovakia harkkamatsissa ihan kohtuu hyvältä pelimieheltä.
 

Morso

Jäsen
FlyingPelicans foorumilla ollaan erään hyvin asioista perillä olevan nimimerkin toimesta tuomassa uudeksi keskushyökkääjäksi kanadalaista Justin Hodgman*ia. Nuori ja ihan ok-kokoinen pelaaja kyseessä, jolla viime kausi oli ensimmäinen hieman paremmin sujunut kausi. Ehkä kyseessä on tällainen late bloomer tai sitten viime kausi oli pelkkää suonenvetoa. Kuitenkaan ei mikään päivänselvä ykkössentteri, mitä nyt on etsitty, mutta näinkö olisi sitten Koskirannan hankinnan myötä jouduttu tinkimään hieman ykkössentteri rahoista.

Taso voi olla melkein mitä vaan, erittäin paha sanoa mitään. Youtubesta löytyi yksi highlight-pätkä sekä muutama mylly. Eikai huonoista pelaajista highlight-pätkiä tehdä? ;D Lasch vaikuttaa erittäin hyvältä vahvistukselta ja toivottavasti tämänkin pelaajan scouttaus on kunnossa, jos nyt on tullakseen.

*linkki vie Eliteprospects-sivun pelaajakorttiin
 

Notsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans Lahde
Eilisen tiedon mukaan Hodgmanin vaihtoehdot ovat Ruotsi, Suomi ja Saksan DEL. Eli todennäköisesti tarjouksia tullut Saksan pääsarjan lisäksi Ruotsin allsvenskanista ja Suomesta Ässiltä. En jaksa uskoa että Pelicans olisi kiinnittämässä pelaajaa, josta löytyy noin vähän tietoa netissä. Pikaisella tarkistuksella ei löydy mitään yhteyksiä Pelicansissa tai Suomessa pelaaviin/pelanneisiin. Kuitenkin hyvin mielenkiintoinen tapaus videoiden perusteella. Tryout? ;)
 

Notsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans Lahde
Justin Hodgman on tehnyt sopimuksen suomalaisseuran kanssa, lähteenä agenttinsa twitter. Taitaa K. Kauppila jälleen kerran olla oikeilla jäljillä? Mielenkiintoista.
 

Wrist of Eki

Jäsen
Suosikkijoukkue
lahen hoki, javanaisen ajan ässät
Ei tää Hedgehog nyt nettitietojen pohjalta kyllä vakuuta tippaakaan. Ykkössentteriks kaveri jonka tilastot on mitä on, ja juutupista löytyy lähinnä tappeluita. ??? Täh?

Luulis rahaa olevan kuitenkin jonkin verran laittaa kunnon pelintekijään. Mutta luotan kyllä Suikkasen pelaajamakuun. Tärkeintä on, että hän saa haluamansa palaset joukkueeseen.
 

King Deke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Pelicans
Itse kun tuossa tutkin tätä Hodgmania niin sain selville seuraavaa. Häntä on sanottu ahl:n Jason Allisoniksi. Ne jotka eivät muista/tiedä kuka Allison on, niin hän oli monipuolinen ja todella vahva pelintekijä sentteri, jolla putket liikuivat kun hidastetussa filmissä. Allisonin ura tosin loppui myöhemmin pahaan aivotärähdykseen. Eli Hodgman on hidas, mutta taitava hyökkäyksen monitoimimies joka osaa kaikkea, mutta ei omaa mitään erityisominaisuksia. Potentiaalia kaverilta kyllä löytyy vai mitä mieltä oheiseta lainauksesta?

Building from Within: Justin Hodgman

The Reason

The Toronto Maple Leafs may have a player capable of contributing on their top-six forward lines right under their nose. Young Justin Hodgman is in just his first full season of pro hockey and is putting up impressive numbers with 19 points in 27 games this season with the Marlies.

For the Leafs, bringing up Hodgman could provide an offensive spark to the team. It could also provide the Leafs with a possible trading piece to be used in future deals if he proves to be efficient in the big league.

The Reward

If the Leafs bring up Hodgman, it is really a win-win situation. If Hodgman does well, he could continue with the Leafs or be used as a piece in a future deal. If he plays badly, he can be sent down and will at least have a better understanding of what is needed to play at the highest level.

NHL Trade Rumors: 15 Deals To Fix the Toronto Maple Leafs | Bleacher Report

Mutta eniten huolestuttaa tässä tapuksessa tuo luisteluvauhti, koska kun askissa on saman verran tilaa kuin HelsinkiVantaalla täytyy sitä vauhtia yksinkertaisesti löytyä. Tässä on kyllä onnistuessaan melkein mille tahansa seuralle hyvä sentteri, mutta epäonnistuessaan menee kyllä sinne mikeyorkit ja lassepirjetät osastolle.
Voihan tosin olla että olen aivan väärässä, ei olisi eka kerta, mutta varovaisen toiveikas olisin jos tämä pelsuihin tulis, ei mikään sateentekijä mutta jos tollaista tasapaksua höttöä hyökkäykseen halutaan niin sopis kyllä kuvaan. Ykkössentteriä ei kyllä saa oikeen mitenkään päin.
 

Turquoise

Jäsen
Suosikkijoukkue
Linnut
Eipä toi hitaalta mun silmiini vaikuttanu, ku tuota highlighttia katto. Ja lisäksi maalille päättäväisesti pyrkivä ja hyvin viimeistelevä kaveri. Lähes nollakulmasta viuhuva yläbörsään. Jäädään odotteleen julkistusta..
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Tämä Justin Hodgman taitaa olla teidän ikioma Tomas Plihal. Vastaavan tyyppinen jokapaikan höylä kunnon asenteella ja hanskatkin tippuvat tarvittaessa. Erittäin suikkasmainen pelaaja!
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Hassuhkoa että useammallakin foorumilla kehutaan kuinka Hodgmanilta putoaa hanskatkin tarvittaessa. Se onkin äärimmäisen tarpeellinen ominaisuus ykkössentterille. Mahdollisuutena siis on, että tänne tulee sentteri joka on liian hidas SM-liigaan, ei ole spesialisti missään mutta tappelee sentään tarvittaessa. Luulin että meillä on Sihvoset, Wärnit ja Järviset pitämässä rotia.

Paperilla tämä Hodgman on kyllä sitä osastoa, että jos menisi johonkin toiseen seuraan niin ei kummoista reaktiota aiheuttaisi. Lyhyestä highlight-pätkästä ei paljoa irtoa, paitsi että veto lähtee pohjois-amerikkalaiseen tyyliin joka paikasta. Toivottavasti Pelicansin kontakteilla on käsitys myös pelinäkemyksestä, syöttövalikoimasta ja ylivoimaosaamista. Jos siis Hodari on Lahteen tulossa.
 
Vähän kylmää tuo väitetty hitaus. Kyllähän Yorkistakin näki että pelimies on muttei vaan kerkeä. Pidän enemmän näistä Laschin kaltaisista tähän liigaan. Mutta joo, ei tarvi vielä paljon pohtia kun mies ei ole joukkueessa enkä kuuna päivänä nähnyt pelaavan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös