Yleisesti NHL:stä

  • 3 949 505
  • 14 094

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Uusi seura GTA:lle on ihan mahdollinen, mutta se edellyttää pelaamista Torontossa ja vuokralaisuutta ACC:ssä. Tällöin joukkue on tarpeeksi kaukana Buffalosta ja MLSE hyötyy seurasta. Hamilton ei nykysäännöillä ole realismia, koska se edellyttää helvetinmoisia kompensaatioita sekä Leafsille että Sabresille. Puhutaan käytännössä yli miljardista dollarista kaikkinensa, että seura voi pelata Hamiltonissa.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Uskon että omistajilla ja/tai tv-yhtiöillä/markkinoinnista vastaavilla on sanansa sanottavana, jos New Yorkin alueen kolme joukkuetta eivät pelaa samassa divisioonassa, sekä Pennsylvanian kaksi joukkuetta eivät pelaa samassa divisioonassa (ei kuitenkaan välttämättä em. kanssa samassa) myös tulevaisuudessa. Varmasti tuovat huomattavasti lisää kassavirtaa nämä paikallisjengit. Varmaan muissakin on näin - esim. Kanadassa - mutta idässä se ns. jakoviiva menisi juuri tuohon Atlantic-divisioonan kohdille.
 

ipaz

Jäsen
Jos jaossa painotettaisiin divisioonia, esimerkiksi jos koko kauden pelattaisiin pelkkiä divisioonien välisiä otteluita, niin divisioonat voisi näyttää vaikka tältä:

-VAN, CGY, WPG, EDM, MIN
-LA, SJS, ANA, COL, PHO
-DAL, TB, NSH, FLA, CAR
-DET, CHI, CBJ, STL, PIT
-NYR, NYI, NJD, WSH, PHI
-MTL, TOR, OTT, BOS, BUF

Itsekin pyörittelin mielessäni että jos ne olisikin Dallas ja Nashville, jotka siirtyisivät itään Detroitin ja/tai Columbuksen sijaan. Ja Pittsburgh muuttaisi länteen, koska mm. Detroit ja Columbus sijaitsevat lähempänä kuin yksikään nykyisistä Atlanticin joukkueista. Tässä skenaariossa tosin nuo vanhat rivalryt niin Phillyn kuin Washingtonin kanssa kaatuisivat, mutta uusia olisi tulossa helposti Detroitin ja Chicagon kanssa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Se on kyllä jännä, että Detroitin lännessä pitämisen perusteena jotkut pitää tuota, että se pitää muiden seurojen taloutta pystyssä. Jos oikeasti noin huono tilanne joillakin joukkueilla on, niin minun puolestani saavat kuolla pois ja muuttaa paremmalle markkina-alueelle, jossa ovat riippumattomia tällaisesta tekohengityksestä. Juuri kuten Atlantan ja Winnipegin kohdalla kävi.

Taitaa oikeasti nuo tv-ratingit merkitä uusissa divisioonajaoissa enemmän kuin yksikään asia. Ja siinä suurinpana vaikuttavana asiana on timezonet ja niiden perusteella divisioonajaot tehdään mahdollisimman optimoidusti. Se että EST pelaa Pacific timezonea vastaan, vähentää katsojamääriä itärannikolla, koska pelit tulevat niin myöhään. Siksi on parempi peluuttaa enemmän Pacific vs. Pacific ja Pacific vs. Central time Zone runkosarjassa.

Detroit kuuluu Eastern Time zoneen ja monet fanithan siellä valittavat, että pelit jää näkemättä, kun ne Pacific-matsit tulee niin myöhään ja ei jaksa muuten herätä aamulla töihin. Tästä palautteesta taasen ei tv-yhtiöt tykkää. Siksi en yllättyisi, jos vaikka kaikki Easter Time zonen 16 joukkuetta lyötäisiin samaan konferenssiin. Sillä olisi vain ja ainoastaan tv-katsojalukuja nostava vaikutus.

Seattlen ja Kansas Cityn tuominen sisään uusina paikkakuntina ratkaisisi sitten jako-ongelmat täydellisesti.

Itärannikon rivalry-lohkoista tekisin varsin mielenkiintoisen jaon. Siellä ei etäisyyksistä niin tarvitse välittää, koska kaikki ovat kuitenkin reilusti lähempänä toisiaan verrattuna länteen. Rannikkokaupungit (poislukien Philadelphia) olisivat toisessa lohkossa ja loput toisessa. Bostonin rivalry Montrealia vastaan tässä kärsisi, mutta suurempana näen kuitenkin Bostonin New York -vastaisen ajatusmallin ja liittäisin joukkueen mielummin tähän porukkaan.

Koska se New York pitää niputtaa yhteen ja myös pitää PIT-PHI yhdessä, niin tämä on toimivin yhdistelmä:

Atlantic divisioona:

BOS
NYR
NYI
NJD
WAS
TBL
CAR
FLO

Mikä lie divisioona:

PIT
PHI
DET
BUF
MON
TOR
CBJ
OTT

Se lännen jako time-zone -ajattelulla on aika selvä kahteen 7 joukkueen lohkoon.

Jos sitten tämä 16 vs. 14 jako ei käy, niin Columbus pysyy lännessä siitä syystä, että heidän joukkueensa otteluilla on vähemmän katsojia mitä Red Wingsin ja siksi maksimoidut tv-katsojamäärät saadaan paremmin toteututettua rakentamalla Red Wings-faneille otollisemmat ajat katsoa otteluita --> siirto itään. Columbuksen katsojamäärillä on pienempi vaikutus kokonaisuuteen.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Kai Boston-New York -asetelma on enemmän muiden isojen lajien juttu kuin kiekon? Itse en löydä tuosta oikein yhtään "ykköskorin" joukkuetta mitä kiinnostavuuteen Bostonin näkökulmasta tulee.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Menee muuten aika mielenkiintoisesti nuo ottelumäärät, jos tuo neljän divisioonan jako tulee.

7 joukkueen divisioona:

6 ottelua x 6 saman divisioonan joukkueita vastaan = 36 ottelua
2 ottelua x 23 muiden divisioonien joukkueita vastaan = 46 ottelua

Yhteensä 82 matsia. Nätisti menee tasan.

8 joukkueen divisioona:

5-6 ottelua x 7 saman divisioonan joukkueita vastaan = 5 x 7 = 35 ottelua (+3 extraottelua saman divarin sisällä jotenkin näppärästi vihu vaihtuen tai rivalry-pari) = 38 ottelua
2 ottelua x 22 muiden divisioonien joukkueita vastaan = 44 ottelua

Yhteensä 82 matsia.

Tällä systeemillä siis pääpaino on omissa divareissa ja kaikki muut divarit ovat yhtä "harvinaisia" kohdata. Konferenssit siis katoavat ottelumääriltäänkin kokonaan, on vain oma divari ja sitten muut. Mielestäni tällä pitäisi vähentyä se länsirannikon joukkeiden lentäminenkin aika reilusti, kun ei tarvi läntisen konferenssin itäisten joukkueiden luokse lennellä enää niin paljoa.

Ja se divisionan välinen pleijarikierros ekalle kierrokselle on mielestäni hemmetin hyvä idea, jos sen jälkeen jatkavat joukkueet kohtaavat sitten runkosarjapisteiden mukaisesti, ilman mitään konferenssi pleijareita. Kuka tahansa voi kohdata kenet tahansa, vaikka Montreal Los Angelesin. Se olisi aivan huikean hieno piristysruiske tähän nykysysteemiin.

Enkä näe ongelmaa tuossa divisional playoffsissa sen suhteen, että aina olisi samat jengit vastakkain. Tuskin sama aina voittaa divariaan ja 3-4-5 sijoilla myös paikat vaihtuu, ja silloin vaihtuu myös otteluparit. Ja kun sen jälkeen kaikki pelaa kaikkia vastaan, niin vaihtelua tulee.

Päivä päivältä tämä idea tuntuu paremmalta ja paremmalta. Toivottavasti muutos tulee.

EDIT:

Niin tosiaan, senhän tuosta sitten huomasin, että kun se pääpaino on sillä divisioonalla ja konferenssit katoaa, niin idässä voi ihan hyvin olla ne kaksi 8 joukkueen divaria ja länteen jäädä kaksi 7 joukkueen divaria.

Koska konferensseja ei ole, ja "ei-oman-divarin" -joukkueita vastaan jokainen pelaa saman määrän otteluita (2), ja ekan (tai vaikka kahden) divaripleijarikierroksen jälkeen pelataan "kaikki-kaikkia-vastaan" -systeemillä, niin sillä ei ole mitään merkitystä, missä ne 7 ja 8 joukkueen divarit maantieteellisesti sijaitsee.

Eastern Time Zonella on tällä hetkellä 16 joukkuetta, jotka siis muodostaisivat ne kaksi 8 joukkueen lohkoa.

Näin kaikki olisivat tyytyväisiä?
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Näin kaikki olisivat tyytyväisiä?

Koilisen näkökulmasta kaikki ehdotetut muutokset ovat olleet huonompaan päin. Wings toki on tervetullut itään, en vain usko, että se on liigan kannalta hyväksi.

Toisekseen suuntauksen pitäisi mielestäni olla pikemminkin kohti joukkueiden tasaisempaa kohtaamista, eikä että hinkataan divarin sisällä puolet peleistä. Paikallispelit ja rivalryt muuttuvat melko arkiseksi puurtamiseksi kuuden runkosarjakohtaamisen myötä. Divarit voisi melkein unohtaa, kun jatkoon mennään kuitenkin konferenssista. Täten olisi myös oikeudenmukaisempaa, että jokainen kohtaisi konferenssin sisällä samat joukkueet yhtä monesti.

Matkustamisen vähentäminen on mielestäni huono peruste sarjaohjelman muuttamiseksi. Liki kaikki matkat kuljetaan jokatapauksessa lentäen ja merkittävä osa matkasta on kuitenkin siirtymistä lentokentältä hotellille, hallille jne. Itse lentomatkojen osuus matkapelien rasituksista lienee pientä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Toisekseen suuntauksen pitäisi mielestäni olla pikemminkin kohti joukkueiden tasaisempaa kohtaamista, eikä että hinkataan divarin sisällä puolet peleistä. Paikallispelit ja rivalryt muuttuvat melko arkiseksi puurtamiseksi kuuden runkosarjakohtaamisen myötä. Divarit voisi melkein unohtaa, kun jatkoon mennään kuitenkin konferenssista. Täten olisi myös oikeudenmukaisempaa, että jokainen kohtaisi konferenssin sisällä samat joukkueet yhtä monesti.

Niin, tällä hetkellä divarien sisällä hinkataan se 6 ottelua, eli ihan sama määrä kuin noissa isommissa divareissa. 8 joukkueen divareissa se vähenisi joidenkin kohtaamisten osalta viiteen. Mitenkäs se siitä sen arkisemmaksi puurtamiseksi muuttuu, nyt olisi sentään enemmän (6-7) noita useammin kohdattavia joukkueita, kuin aina ne samat neljä.

Ja kaikkia ei kohdata vastakkaisesta konferenssista joka kausi kahdesti, kuten tässä divariversiossa tapahtuu. Tasaisempaa kohtaamista kohti mentäisiin siis, joten tältä osalta en ymmärrä pointtiasi ollenkaan.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Ja kaikkia ei kohdata vastakkaisesta konferenssista joka kausi kahdesti, kuten tässä divariversiossa tapahtuu. Tasaisempaa kohtaamista kohti mentäisiin siis, joten tältä osalta en ymmärrä pointtiasi ollenkaan.

Pointti oli, että kun pleijaripaikat määräytyvät (divarivoittajia lukuunottamatta) konferenssisijoituksen perusteella, pitäisi jokaisen samassa konferenssissa olevan joukkueen pelata samanlainen ohjelma. Esim. 4 kertaa jokaista saman konferenssin joukkuetta vastaan ja 2 kertaa toisen konferenssin joukkueita vastaan.

Vastaavasti: jos pleijaripaikat jaettaisiin divarisijoituksen perusteella, pitäisi jokaisella saman divisioonan joukkueella olla samanlainen ohjelma (kuten on).

Siis ihan urheilullisuuden ja oikeudenmukaisuuden perään haikailen. Viime kaudella esim. Stars kärsi siitä, että Pacific on pirun kova divari.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pointti oli, että kun pleijaripaikat määräytyvät (divarivoittajia lukuunottamatta) konferenssisijoituksen perusteella, pitäisi jokaisen samassa konferenssissa olevan joukkueen pelata samanlainen ohjelma. Esim. 4 kertaa jokaista saman konferenssin joukkuetta vastaan ja 2 kertaa toisen konferenssin joukkueita vastaan.

Ei tuollaistakaan systeemiä valitettavasti voi rakentaa. Ottelumäärät menee näillä joukkuemäärillä yli.

Joukkue pelaa jokaista joukkuetta vastaan vähintään 2 kertaa = 2 x 29 = 58 otelua.

Joukkue pelaa jokaista saman konferenssin joukkuetta vastaan vähintään 4 kertaa = 2 x 14 = 28 ottelua lisää.

Yhteensä 86 matsia.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Ei tuollaistakaan systeemiä valitettavasti voi rakentaa. Ottelumäärät menee näillä joukkuemäärillä yli.

Uusi työehtosopimus on tulossa samoihin aikoihin kuin tämä mainostettu uusjako ja työehtosopimuksessa runkosarjan ottelumäärä voidaan neuvotella uusiksi.

Tosin oikeudenmukainen pelijärjestelmä tuskin on kummankaan osapuolen agendalla.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pointti oli, että kun pleijaripaikat määräytyvät (divarivoittajia lukuunottamatta) konferenssisijoituksen perusteella, pitäisi jokaisen samassa konferenssissa olevan joukkueen pelata samanlainen ohjelma. Esim. 4 kertaa jokaista saman konferenssin joukkuetta vastaan ja 2 kertaa toisen konferenssin joukkueita vastaan.

Vastaavasti: jos pleijaripaikat jaettaisiin divarisijoituksen perusteella, pitäisi jokaisella saman divisioonan joukkueella olla samanlainen ohjelma (kuten on).

Siis ihan urheilullisuuden ja oikeudenmukaisuuden perään haikailen. Viime kaudella esim. Stars kärsi siitä, että Pacific on pirun kova divari.

Tuo on ihan totta, että urheilullisuuden nimissä noin sen pitäisi mennä. Mutta urheilullisuushan ei merkitse noissa hommissa mitään vaan raha. Ja silloin pelataan mahdollisimman paljon niitä oman divisioonan joukkueita vastaan.
Mielestäni NHL:n otteluohjelma on kuitenkin ollut aika tasapuolinen kaikille kun verrataan muihin isoihin ammattilaissarjoihin. NBA taitaa olla vielä tasapuolisempi, mutta sitten baseballissa ja jenkkifutiksessa ei pelata niinkään paljoa eri vastustajia vastaan... tosin jälkimmäisessä pelimäärätkin ovat niin pieniä, ettei tasaista kaikkien kohtaamista voisi saadakaan aikaan.
 
Laitetaan tänne niin näkee kaikki nhl-osiotakin lukevat.

Sapkon ketjussa jo kerrottiinkin eli Tuukka Rask tuo Stanley Cup pytyn Savonlinnan jäähalliin näytille 24.7 klo.18.00.
Onhan se vääntäydyttävä paikanpäälle jos vaikka samalla kävisi torilta hakemassa maittavat lörtsyt.

http://www.ita-savo.fi/ilmoitukset/teemat/Tuukka_kisa.pdf

Jaaha, sattumalta käyn Savonlinnassa tuona sunnuntaina. Ehkä voisi käydä vakoilemassa siellä jäähallin liepeillä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tämä taitais kuulua tonne turhan tiedon ketjuun mutta kattelin tossa että kuinka monta NHL pelajaa oli tullu "7 suuresta jääkiekkomassta" viime kaudella.

Kenttäpelaajat:
Kanada 481
USA 216
Ruotsi 55
Tsekki 39
Venäjä 27
Suomi 22
Slovakia 12

Maalivahdit:
Kanada 40
USA 18
Ruotsi 8
Suomi 8
Venäjä 5
Tsekki 3
Slovakia 2

(Kaiken kaikkiaan NHL:ssä pelasi viimekaudella 891 kenttäpelaaja ja 87 maalivahtia.)

KHL on sen verran muuttanut maailmaa että näköjään suomalaisia ja venäläisiä on suunilleen saman verran NHL:ssä.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
SVSV San Josea koskevassa ketjussa kirjoitti:
Olisi mielenkiintoista tutkia, miten viime vuosien mestarijoukkueilla/konfrenssivoittajilla ovat nämä pakkien tehot ja vedot jakautuneet. Itse en nyt jaksa, mutta ehkä myöhemmin pengon asiaa.

Viime kaudella Bruins-puolustajat tekivät yhteensä 38 ja syöttivät 111 maalia, Canucksilla vastaavat lukemat olivat 42 ja 115.

Toissa kaudella Blackhawks-pakit tekivät yhteensä 35 ja syöttivät 153 maalia (jos Byfuglienia ei lasketa puolustajaksi), Flyersilla vastaavat lukemat olivat 32 ja 136.
 
Mistähän olisi mahdollista katsoa joukkueen menestys jonkun pelaajan ollessa kokoonpanossa verrattuna siihen kun tuo pelaaja ei ole kokoonpanossa ?
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Viime kaudella Bruins-puolustajat tekivät yhteensä 38 ja syöttivät 111 maalia, Canucksilla vastaavat lukemat olivat 42 ja 115.

Toissa kaudella Blackhawks-pakit tekivät yhteensä 35 ja syöttivät 153 maalia (jos Byfuglienia ei lasketa puolustajaksi), Flyersilla vastaavat lukemat olivat 32 ja 136.

Komiat lukemat Hawksilta toissakaudella, skidisti paremmat kuin viime kauden mestarilla. Ainakaan pakiston tehot eivät suoraan korreloi joukkueen menestykseen, vaikka tietysti menestystä voi helpottaa, jos pakit iskevät parisataa pistettä kaudessa.

Kauden alussa pidettiin varmana, että Sharks kaatuu puolustuksen heikkouteen (mihin nyt osittain kaatuikin), mutta silti SJ:n pakit iskivät enemmän tehopisteitä kun Bruinsin puolustajat (152). Ei kummankaan lukemat varmasti sarjan kärkeä ole, mutta nähtävästi heikommillakin lukemilla voi pystiin yltää.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Täällä kun oli juttua jonkin aikaa takaperin eri pelaajatyyppien keitottelutottumuksista, ja itse otin esimerkeiksi Jeff Carterin sekä Mike Richardsin, niin nyt tuosta on tullut entistä varmempaa "tietoa" että juurikin tuo kaksikon kaukalon ulkopuolinen elämä oli se mikä miehien kaupat ainakin sinetöi.

Puck Daddy; Unnamed Flyers blame ‘Dry Island’, partying for Carter/Richards deals

Eli, kun joku muistaakseni ainakin epäili näitä tarinoita, niin tuossa nyt on jotain "faktaa" asian tiimoilta. En kuitenkaan väitä että äijät olisivat NHL-uraansa tuhoamassa liiallisella viinan vetämisellä, mutta ilmeisesti pukukopin puolella jätkien touhua ei katsottu hyvällä. Saa nähdä mihin suuntaan asiat Carterin ja Richardsin kohdalla muuttuvat, jos muuttuvat.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Kauden alkuun kun on vielä jokunen tovi aikaa, niin keskustellaan nyt vaikka senttereistä. Täälläkin on aikojen saatossa käyty vääntö jos toinenkin näistä asioista, ja nyt Puck Daddyn pojat ovat pistäneet kasaan TOP-25 -listan.

Puck Daddy; Looking ahead to 2011-12: Ranking the NHL’s top 25 centers

Listalta löytyy myös suomalaisverta, Mikko Koivu on sijoitettu sijalle 17. Kärkipaikkaa pitää hallussaan Sidney Crosby, mielestäni ihan ansaitusti. Datsyuk seuraa tiiviisti perässä, mutta omissa kirjoissani kelkan kääntä Crosbyn suuntaan tuo hyökkäyspään ylivoimaisuus. Datsyuk on toki myös helvetin taitava ja hyvä jätkä myös tuolla osa-alueella, mutta Crosby on tällä hetkellä omalla tasollaan.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Douglas Flynn kirjoittaa Boston Bruinsin neloskentästä. Keskimääräistä nelosta hieman kalliimpi Bruinsin ketju Paille-Campbell-Thornton (palkka yhteensä hieman alle kolme miljoonaa) osaa hommansa ja antaa rahoille vastinetta tarjoten hyvässä suhteessa tehoa ja kovuutta (välillä fanina tuntuu että valmentaja Julien peluuttaa kolmikkoa liikaakin).
"This is a line that we counted on all year," Bruins coach Claude Julien said during the playoffs. "It's also a line that we think is one of the better fourth lines we've seen in the league. And when we need them, they are there for us."

Bruins' Fourth Line Unmatched in the NHL, As Unit Contributes in All Facets of the Game (nesn.com artikkeli)
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Kaikki enemmän tai vähemmän huonoja ideoita. Trapezoidin poisto toki olisi ihan pätevä liike, mutta vain jos tuon tuotteen saa ilman punaviivan takaisintuontia samassa paketissa.

Kaikki enemmän tai vähemmän hyviä ideoita. Punaviiva -sääntö on miltei ainoa keino ehkäistä tehokkaasti aivotärähdysloukkaantumisia keskialueella. Pidän myös sitomisen sallimisesta laidoissa.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Kaikki enemmän tai vähemmän hyviä ideoita. Punaviiva -sääntö on miltei ainoa keino ehkäistä tehokkaasti aivotärähdysloukkaantumisia keskialueella. Pidän myös sitomisen sallimisesta laidoissa.

Näihin sama. Trapazoidista en kuitenkaan luopuisi, enkä myöskään tekisi molareista "fair-game for the forecheckers", koska molarin varusteet ovat suunniteltu kiekkojen, ei taklausten suojaamiseen. Punaviivalle iso plussa. Takaisin vaan.

Tuomareiden head-set on todella hyvä juttu. Mutta vaihto-oikeuden jättäisin kyllä ennalleen, eli ainoana poikkeuksena pitkät kiekot.

Käsisyöttö on täyttä paskaa, eikä todellakaan saa toteutua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös