Calgary Flames 2011-2012

  • 195 182
  • 593

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
McKenzien mukaan Rangers on tiukasti Erixonin perässä (no kukapa ei). Tämä nyt ei kovin suuri yllätys ole kun tiedetään, että Tim Erixonin isä-Jan pelasi koko 10-vuotisen NHL-uransa juuri Rangersissa. Tim itsekin luonnollisesti Nykissä elämästään ensimmäiset vuodet viettänyt.

Larry Brooksin mukaan Rangers on saanut luvan neuvotella Erixonin kanssa. Treidi olisi neuvoteltu valmiiksi (ilmeisesti vaihdossa Calgary saisin prospectin ja varausvuoron) ja syntyy, mikäli Rangers saa määräaikaan mennessä tehtyä sopimuksen Erixonin kanssa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Treidi on valmis:

Roman Horak ja kaksi 2.kierroksen varausvuoroa Calgaryyn vaihdossa Tim Erixoniin ja 5.kierroksen varausvuoroon.

Kaipa tuo menettelee Calgaryn kannalta ottaen huomioon tiukan aikarajan, mutta eipä hyvää kuvaa anna parhaan prospectin menettäminen tällä tavalla. Feasterin aika joukkueen johdossa olisi voinut alkaa paremmallakin tavalla.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Sinne meni Erixon ja viidennen kierroksen varaus Rangerssiin ja vaihdossa Roman Horak ja Rangersilta kaksi kakkoskierroksen varausvuoroa. Varauksien vuosista ei liene vielä selvyyttä, mutta kyllä tässä nyt taas yksi takaisku valmiiksi jo köyhään prospectiosastoon. Epäilen vahvasti että pelaajalta tuli tämä kieltäytyminen, sillä varmasti oli Feaster valmis miehen signaamaan ja yrittikin tätä pitkään.

Edit. Katsos joku muukin seuraa Flamesin asioita peräti livenä. Ihmeiden aika ei ole ohi...
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Rakas Joulupukki!

Haluan joululahjaksi jo ennen joulua paremmat scoutit Calgarylle, jonkinlaisen ihmetreidin, jossa päästäisiin eroon neljästä pahimmasta sopimuksesta mahdollisimman nopeasti sekä sellaisen pelisysteemin, joka toimii koko kauden ajan eikä vain 30 viimeistä kierrosta. Lisäksi toivon, että ainakin muutama lopuista kohtalaisen lupaavista prospecteista säilyisi Flamesin listoilla.

Kiitos.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Kaikki varausvuorot ilmeisesti tämän vuoden draftiin sentään, mutta kuten edellä todettua tällä scoutting -osastolla kakkoskierroksen varaukset ovat yhtä tyhjän kanssa. Täytyy toivoa, että Feaster saa flipattua nuo varaukset todelliseen vahvistukseen hyökkäyspäähän.
 

Steven

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Calgary Flames, Liverpool FC
Älyttömän masentava uutinen tämä Erixonin menettäminen. Oma varaus, joka oli kehittymässä mukavaa vauhtia Ruotsissa isossa roolissa pelatessaan. Mutta, kuten sanottua, jos mies ei halua pelata Flamesissa, parempi että pelaa muualla. Asialle ei silloin voi mitään, ei Feaster eikä kukaan muukaan.

Treidaamalla Erixonin Rangersiin Flames sai siis Horakin ja kaksi kakkoskiekan varausta, kun taas treidiä tekemättä korvauksena olisi tullut ainoastaan yksi kakkoskiekan varaus.

Edit. Pohdittavaksi jää vielä, miksi Erixon ei todella halunnut tulla Flamesiin? Halusiko hän nimenomaan päästä vain Rangersiin, vai halusiko vain päästä mihin tahansa muualle paitsi Flamesiin? Jos vastaus on jälkimmäinen, lienee syytä huoleen.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Todella paska juttu toi Erixonin menettäminen. Ei helvetti miten saatiin sekin tyrittyä. Ehdottomasti ois pelaajassa ollut potentiaalia olla top-4 puolustaja NHL:ssä muutaman vuoden kuluttua. Nyt sitten saatiin takaisin kilo paskaa jota ei osata hyödyntää...
 

HockeyNator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, kaikki junnut
Erixonin menetys ei sinällään harmita vaan lähinnä tapa, jolla se tapahtui, mutta jatketaan niillä pelaajille, jotka haluavat pukea liekkipaidan ylleen. Erixonissa Flames menetti yhden nuoren, joka olisi voinut jo ensi kaudella alentaa joukkueen keski-ikää ja tuoda toivoa nuorennusaallon ajamisesta joukkueen sisään. Puolustuksessa on hyvin syvyyttä eikä Erixonille olisi tarvetta ollut ensi kautta varten, mutta prospectien, hyvän tason sellaisten, tulo NHL:ään olisi rohkaisevaa Flamesille, joka tarvitsee nuorennusta enemmän kuin yksikään toinen joukkue. TJ Brodien kohdalla paine kasvaa ja toivottavasti hän kehittymisellään paikkaa valmiimman, muttei välttämättä potentiaalisemman Erixonin menetystä.

Erixonissa Rangers saa ensisijaisesti puolustavan puolustajan, joka pystyy sopeutumaan korkeammille tasoille ja nopeampaan tempoon nopeasti varmaotteisen ja varman päälle ottavan puolustuspelinsä sekä luistelutaitonsa ansiosta. Hyökkäyspään potentiaalista kertovat hyvä kiekonkäsittely ja laukaus sekä tietysti luistelunopeus, jonka avulla ehtii tukemaan hyökkäyksiä. Sen potentiaalin realisoituminen epäilyttää ainakin minua johtuen pelisilmän ja ennen kaikkea pelirohkeuden puutteesta. YV:llä käyttökelpoinen tapaus hyvän laukauksen ansiosta, joka lähtee kyllä maalia kohti, mutta pelisilmän puutteen takia osuu usein blokkaajaan tai laukaus lähtee ilman syytä maskin puuttuessa. Kuitenkin potentiaalinen kovan luokan puolustava puolustaja (top-4), jos Erixon pääsee eroon eurooppalaisesta puolustustavastaan mies-miestä vastaan pelaamisineen ja isomman kaukalon hyötykäyttäen sekä oppii käyttämään fyysisyyttä apukeinona ja edelleen, jättää sen oman merkatun miehen rauhaan, kun muu joukkue puolustaa paikkaa.

Luvassa 190 sentin pehmeässä paketissa ränniavauksia paineen alla ja tuomareille mussutusta Rangersille. Vitsivitsi, onnea Erixonille tulevalle uralle.

---------

- Horak on Ryan Howsen ketjukaveri Chilliwackista. Hienoa saada lisää taitoa Abbotsfordiin, joka kaatui menneellä kaudella maalinteko-ongelmiin.

- Erixongate saattaa vaikuttaa Flamesin draftikäyttäytymiseen ja pelkästään Pohjois-Amerikkalaisten varaamiseen.

- Spencer Bennett, Henrik Björklund ja Alexander Deilert jäivät ilman sopimuksia. Ruotsalaisten kehitys ei ollut toivotunlaista eikä Bennettinkään ennen siirtoaan Portlandista Vancouveriin, jossa syntyi 49 pistettä 35 ottelussa. Feaster kuitenkin kommentoi asiaa ettei odottanut kenestäkään tulevan NHL-pelaajaa, joten he olisivat vain olleet turhia sopimuspaikkojen viejiä.
 

Steven

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Calgary Flames, Liverpool FC
Todella paska juttu toi Erixonin menettäminen. Ei helvetti miten saatiin sekin tyrittyä. Ehdottomasti ois pelaajassa ollut potentiaalia olla top-4 puolustaja NHL:ssä muutaman vuoden kuluttua. Nyt sitten saatiin takaisin kilo paskaa jota ei osata hyödyntää...

Edelleen, Erixonin menettäminen on kirpaiseva asia. Mutta jos Feasterin ja kumppaneiden kaikista ponnisteluista, myönnytyksistä ja lupauksista huolimatta Erixon ei halua tulla Calgaryyn, sitten ei voi mitään. Parempi silloin Flamesin kannalta, että pelaa muualla.

Flamesin virallisilta sivuilta tarinaa Erixon-neuvotteluista, jotka valaisevat paljon asiaa:
http://flames.nhl.com/club/blogpost.htm?id=1121&navid=DL|CGY|home

Erixonilla oli siis ehtoja/pelkoja (tekosyitä?) miksi ei halunnut tulla Flamesiin. Hän ei olisi halunnut mennä AHL:ään, vaan mikäli ei pääsisi joukkueeseen olisi halunnut pelata vielä Euroopassa. Feaster suostui tähän. Toisekseen Erixon oli huolissaan Flamesin palkkakattotilanteesta sekä Flamesin pakistosta, jossa on paljon kokeneita pakkeja isolla palkalla ja osa jopa NMC ja NTC pykälillä.

Sinällään ihan ymmärrettäviä asioita, mutta asioihin olisi kyllä löytynyt yksinkertainen ratkaisu, jos Erixon olisi todella halunnut pelata NHL:ää Flamesissa. Jos hän vain olisi ollut tarpeeksi hyvä, Flamesissa olisi varmasti ollut miehelle tilaa.

Feasterille kiitosta asian hoitamisesta parhaalla MAHDOLLISELLA tavalla. Tilanne oli superhankala, kova koetus tuoreelle GM:lle, mutta treidi oli ok. Roman Horak on takonut hyviä tehoja WHL:n Chilliwackissa samassa ketjussa toisen Flamesin prospectin Ryan Howsen kanssa. Ensi kaudella kaksikko pelannee yhdessä Abbotsdorfissa, joten jäädään odottamaan sitä mielenkiinnolla.

E: hidas
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
McKenzie huhuilee veteraanikoutsi Craig Hartsburgin olevan uusin jäsen Flamesin valmentajaportaassa. Tuttu mies Sutterille aikaisemmilta vuosilta. Tehnyt hyvää jälkeä Kanadan u20 maajoukkueessa, mutta NHL:n puolella ei ole päävalmentajan pestit kauhean ruusuisesti menneet. Pitänee silti olla tyytyväinen tähän liikkeeseen, sillä Sutterin pelisysteemi kaipaa vielä viilausta.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Noita draft-rankingeja selaillessa Joel Armia olisi varattavissa Calgaryn 13. vuorolla. Olisiko Armia sellainen pelaaja-tyyppi, joka sopisi Flamesiin? Hän on kuitenkin maininnut Flamesin olevan hänen ykkössuosikkinsa varaajaseuroista, että tapaus-Erixon vältettäisiin ainakin toistamiseen?

Edelleen, Erixonin menettäminen on kirpaiseva asia. Mutta jos Feasterin ja kumppaneiden kaikista ponnisteluista, myönnytyksistä ja lupauksista huolimatta Erixon ei halua tulla Calgaryyn, sitten ei voi mitään. Parempi silloin Flamesin kannalta, että pelaa muualla.

Noh, hyvä kun valaisitte asiaa minulle paremmin. Purin vain hieman tunteitani, kun uskoin, että tästä kaverista olisi jotain voinut tulla Flamesille. Ei ainakaan lisännyt arvostustani Erixonia kohtaan tuolla kieltäytymisellä. Feaster siinä mielessä hoiti tilanteen hyvin, kun muuten oltaisiin jääty ilman mitään korvausta. Varausvuorot pitää vain nyt käyttää paremmin kuin aikaisemmin, etenkin jos halutaan joukkueelle onnistunutta nuorennusleikkausta.
 

L.Stanley

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Calgary Flames
Helmikuussa waivers-listalta poimittu Brett Carson näyttää tehneen kahden vuoden sopimuksen Flamesin kanssa. Kyseessä yksisuuntainen sopimus ja kartuttaa Carsonin tiliä ensimmäisenä vuonna 550 000$ ja toisena 600 000$.
 
Viimeksi muokattu:

Steven

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Calgary Flames, Liverpool FC
Jotenkin kovinkaan rohkaisevilta eivät kuulosta Feasterin kommentit Tanguayn sopimusneuvotteluista:

"I'd like to think we can (re-sign him) but we're not where we need to be and there's still a lot of work to be done,"

"We'll see where it goes but I think the fact we're talking is a good thing."


Eipä tietysti mikään yllätys,tiedossa oli että vaikeaa tulee olemaan. Linkki juttuun ( jossa pääasiana Karlssonin sopimus): Fist pumping for two more years - Calgary Flames - News
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Ainakin Flamesillä on nyt kakkosmokke valmiina Karlssonin sopimuksen myötä ja antaa Irvingin kehittyä farmissa.

Jotenkin kovinkaan rohkaisevilta eivät kuulosta Feasterin kommentit Tanguayn sopimusneuvotteluista:

Niin... Tanguay on vain todella tärkeä osa Flamesin hyökkäystä eikä juonikkaita pelinrakentajia ole rosterissa muita. Laskeeko sitten Iginlan tehot jos Tangs lähtee? Saadaanko korvaajaa FA-markkinoilta? Ei ainakaan Flamesin tämän kesän budjetilla ja turha on heittää mahdollisia skenaarioita, miten saataisiin B. Richards Flamesiin. Toivottavasti vielä pääsisivät sopimukseen...
 

L.Stanley

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Calgary Flames
Pre-Season ohjelma

Flames on julkaissut otteluohjelman pre-seasonille:

20.9. Calgary - Vancouver
20.9. Vancouver - Calgary
24.9. Edmonton - Calgary
25.9. Calgary - Edmonton
27.9. Calgary - Islanders
29.9. Calgary - Phoenix
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Väärästä päästä nyt ollaan luopumassa kyllä, mikäli Regehr lähtee. CJB ja LAK hankkivat juuri ykkössentterit molempiin tiimeihin, joten Regehrin panosta tarvitaan entistä enemmän kovassa läntisessä konfrenssissa. Takaisin on parempi olla tulossa vähintäänkin Derek Roy mikäli tämä kauppa menee läpi. Melkein toivoo ettei Regerh luovu siirron estävästä pykälästään. Huhuissa myös Kingsin Ryan Smyth on liitetty Flamesiin. Tämänkin toivottavasti on ankka sillä capin kanssa painiskeleva joukkue ei todellakaan tarvitse 6.25M hitillä liikkuvaa hidasta veteraania.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Väärästä päästä nyt ollaan luopumassa kyllä, mikäli Regehr lähtee. CJB ja LAK hankkivat juuri ykkössentterit molempiin tiimeihin, joten Regehrin panosta tarvitaan entistä enemmän kovassa läntisessä konfrenssissa. Takaisin on parempi olla tulossa vähintäänkin Derek Roy mikäli tämä kauppa menee läpi. Melkein toivoo ettei Regerh luovu siirron estävästä pykälästään. Huhuissa myös Kingsin Ryan Smyth on liitetty Flamesiin. Tämänkin toivottavasti on ankka sillä capin kanssa painiskeleva joukkue ei todellakaan tarvitse 6.25M hitillä liikkuvaa hidasta veteraania.

Tämän hetken joukkueesta en lähtisi ketään vaihtamaan, mutta jos olisi pakko niin Jochen Hecht + pick. Ja ei kai me nyt meidän tämän hetkistä ykkössentteriä olla mihinkää vaihtamassa, vaikka tuo olikin varmaankin vitsi.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Smythin hankkiminen olisi suorastaan katastrofi, kun joukkue tarvitsisi nuorennusta ja sitten hankittaisiin, jotain ylihintaista paskaa takaisin. Toivottavasti ei toteudu, mutta viittaa vahvasti siihen että Tanguay saattaa päästä kävelemään. Jos kerta Regehr on lähtökuopissa, niin en näkisi muuta tulevan takaisin kuin Sabresin prospecteja/varauksia. Tai ellei Derek Roy irtoa?
 

Pitbat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames
Ekan kierroksen 13. varausvuorolla varattiin Sven Bärtschi. Sveitsiläinen laituri oli mielestäni erittäin hyvä valinta.
Sveniä youtubessa: http://www.youtube.com/watch?v=9XVXTzILnJ4


Regehr siirto on sitten totta ja nyt pitää vielä odottaa, että mitä muuta kauppa sisältää. Twitter huhut kertovat, että Regehr+Kotalik Buffaloon ja Tyler Ennis tai Butler+Byron Calgaryyn. Vaikka Robinin menetys kirpaisee niin toivottavasti ainakin Kotalikin lähtö pitää paikkansa ja kauppa olisi samalla kunnon salary dump (7,02m ulos). Ennisin tulo meille olisi jo lottovoitto. Kaupan jälkeen olisi tilaa myös Tanguayn sopparille.

Smith on onneksi menossa Edmontoniin.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Regehr siirto on sitten totta ja nyt pitää vielä odottaa, että mitä muuta kauppa sisältää. Twitter huhut kertovat, että Regehr+Kotalik Buffaloon ja Tyler Ennis tai Butler+Byron Calgaryyn. Vaikka Robinin menetys kirpaisee niin toivottavasti ainakin Kotalikin lähtö pitää paikkansa ja kauppa olisi samalla kunnon salary dump (7,02m ulos). Ennisin tulo meille olisi jo lottovoitto. Kaupan jälkeen olisi tilaa myös Tanguayn sopparille.

Smith on onneksi menossa Edmontoniin.

Sehän olisi aivan loistavaa! Kotalikista eroon, Regehrin menetys hieman kirpaisee, mutta Ennis toisi nuorta verta hyökkäykseen. Sentään Smyth vältettiin ja palkkakattoon tilaa. Onko diili jo lyöty lukkoon?
 

Pitbat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames
Onko diili jo lyöty lukkoon?
Eipäs ole ja illalla jatketaan vääntöä. Viimeisen tiedon mukaan Regehr+Kotelik <-> Byron+Butler+2nd. Toivottavasti ainakaan tämä ei ole lopullinen kauppa, kun näyttää ihan Suterilta - hyvä pelaaja vaihdossa 3.-4. ketjun kavereihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös