MM-kisat 2011: Suomi

  • 448 795
  • 1 467
Tila
Viestiketju on suljettu.

heskey #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, NyR 95-99

Suomi-Tanska

Ensimmäinen Suomen peli. Ylivoima toimi, AV oli hyvää... Ei oikeastaan mitään suurempia virheitä lukuunottamatta Kukkonen-Jaakola-parin kömmähdystä Tanskan ainoassa maalissa. Yksilöinä Suomelta erottuivat odotetusti Granlund, Aaltonen ja hieman ehkä yllättäen Välivaara.

Suomi-Latvia

Suomi aloitti siitä mihin Tanska pelissä jäi. Piti kiekkoa vastustajan päädyssä, mutta niin, maalitaululla se ei perisuomalaisesti näkynyt. Onneksi YV:llä Välivaaran oivaltava syöttä tavoitti Immosen ja 1-0. Muutoinkin YV Immonen-Kapanen-Granlund Välivaara-Niskala on toiminut varsin loistavasti. YkkösYV on ollut hukassa, tai ei ainakaan vakuuttanut.
Suomella oli paikkoja tehdä se toinenkin maali, mutta ei. Latvia iski sitten toisessa erässä maalin Välivaaran ensimmäisestä jäähystä. Lassila ei voinut maalille mitään kun Väänäsen pää peitti näkymät.
Latvian toinen maali oli sattumien summa.
Suomen tasoitus oli jälleen kakkosYV:n ansiota. Kerrassaan kaunis maali.
Kokonaisuudessa Leijonat ei vakuuttanut. Maalipaikkoja oli lukuisia, mutta maaleja ei saatu. Aaltonen pelasi hienon pelin. Vieläkin kuitenkin tuli niitä tilanteita missä ainakin itselläni meinasi hermot mennä, kun kaveri vain kiemurtelee/harhauttelee taitavasti siellä vastustajan alueella valuen lopulta sinne siniviivalle menettäen kiekon.


Onnistujat tähän mennessä:
Mikael Granlund: Kerrassaan huikeaa pelinlukua tasakentällisillä ja YV:llä
Jarkko Immonen: Tehnyt neljä pistettä(kolme maalia) kahteen peliin
Välivaara-Niskala: Mielestäni Suomen paras pakkipari
Antti Pihlström: Hoitanut varsin esimerkillisesti oman roolinsa

"Omalla tasollaan":
Ruutu-Koivu-JMA, etenkin JMA:lta odottaisin nyt niitä maaleja
Mika Pyörälä: Olisi voinut tehdä parit maalit Latvia-pelissä, hoitanut oman roolinsa kuitenkin ihan hyvin
Niko Kapanen: Hoitanut oman roolinsa ongelmitta
Petteri Nokelainen: Hoitanut oman roolinsa ongelmitta
Janne Pesonen: Hoitanut oman roolinsa ongelmitta
Väänänen-Puistola: Hoitanut oman roolinsa ongelmitta
Jaakola-Kukkonen: Hoitanut oman roolinsa ongelmitta, en tosin ymmärrä tätä neljän pakkiparin peluuttamista, turnauksen edetessä tämä tosin saattaa paljastua suureksikin eduksi

Epäonnistujat:
Salmela-Lepistö: Etenkin Lepistö ollut pimennossa
Janne Lahti: Rooli=maalintekijä, 0+0 ja 8 laukausta

Jatkosarjaan kaksi pistettä olisi varsin vähän. Siksipä tänään Tsekki kaatuu 4-3. Tsekki pitää kiekkoa, Pavelec vuotaa ja Granlund iskee kypärätempun :)

Phillyllä muuten jo kaksi tappiota, ja tänään voi tulla jo kolmas. Eikös Suomelta ole yksi pelaajan passi ainakin vielä leimaamatta? Jalonen on antanut vähän ymmärtää että tällä ryhmällä mennään loppuun asti (Pekka Rinne mahdollinen poikkeus), mutta eikös Ville Leino olisi varsin huikea vahvistus Suomelle?

Leino-Koivu-Ruutu
Aaltonen-Immonen-Granlund
Pihlström-Kapanen-Lahti
Komarov-Nokelainen-Pyörälä

1YV:
JMA-Koivu-Ruutu
Leino-Salmela

2YV:
Immonen-Kapanen-Granlund
Välivaara-Niskala

1AV:
Kapanen-Pihlström
2AV:
Nokelainen-Komarov
 
Viimeksi muokattu:

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Minä kyllä menisin loppukisat Vehasella. Lassilan mailapeli sai Suomen muutamat puolustajat ihan sekaisin ja muutenkin rauhaton tyyli.

Toivottavasti Lassila saa ainakin yhden startin vielä. Alku oli tosiaan loistava Latvia-ottelussa, mutta olisiko sitten ruvennut tärräämään debyytti tiukassa paikassa? Otti molemmat rankkarit ja itseluottamus on varmasti tapissa, kun kisat lähti voitolla liikenteeseen. Varmasti paljon rennompi statsi tällä hetkellä.

Lahtea täällä syytetään näkymättömyydestä, mutta pelasi minun silmissäni ainakin hyvän pelin Latviaa vastaan. Toki se on vielä tehotonta, mutta teki Pihlströmin kanssa hyvää duunia Latvian pakkeja vastaan koko pelin ajan. Tehoja vielä, niin hyvä tulee.
 

Selänne 8#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, KalPa ja Anaheim Ducks
En jaksa selailla koko ketjua läpi, mutta ilmeisesti joku on jo kantaa ottanut Lepistön peliin. Olen aika pettynyt Lepistön suoritukseen näissä kisoissa, aivan uskomatonta kiekon hautomista ja vaikuttaa olevan isoissa ongelmissa puolustaessakin. Tuli jopa mietittyä, että millä avuilla tämä kaveri pelaa NHL:ssä? Aikoinaan oli hyvä pakki kiekollisesti, mutta pahasti pistänyt silmään näissä kisoissa, että peli ikään kuin pysähtyy Lepistön saadessa kiekon.

No annetaan aikaa ja jospa se pelin avaaminen olisi helpompaa nyt Tsekkiä vastaan, kuin noita ns. sumppujoukkueita. Mielenkiinnolla seurailen Lepistön peliä.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Suomen pakit oli välillä vaikeuksissa Latvian pelaajienkin kanssa. Pahalta vaikuttaa että Jagr saa tänään hanat auki...
 

BigD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
En jaksa selailla koko ketjua läpi, mutta ilmeisesti joku on jo kantaa ottanut Lepistön peliin. Olen aika pettynyt Lepistön suoritukseen näissä kisoissa, aivan uskomatonta kiekon hautomista ja vaikuttaa olevan isoissa ongelmissa puolustaessakin. Tuli jopa mietittyä, että millä avuilla tämä kaveri pelaa NHL:ssä? Aikoinaan oli hyvä pakki kiekollisesti, mutta pahasti pistänyt silmään näissä kisoissa, että peli ikään kuin pysähtyy Lepistön saadessa kiekon.

No annetaan aikaa ja jospa se pelin avaaminen olisi helpompaa nyt Tsekkiä vastaan, kuin noita ns. sumppujoukkueita. Mielenkiinnolla seurailen Lepistön peliä.
Täälläkin seurataan tarkasti Lepän otteita illan matsissa ja miksei muittenkin pakkien. Pari Columbuksen matsia näin loppukaudesta ja melko hyvin Sami esiintyi niissä matseissa. En sitten tiiä jännittääkö poikaa, kun odotetaan, että ottaisi ykköspakin roolia Leijonapaidassa. Aikanaan Jokereissa ja nuorten alle parikymppisten kisoissa (2004?) Teki pisteitä mukavasti ja pelasi muutenkin kiekollisesti hyvin. Kova lämärikin jannulta löytyy, muttei paljoa ole sitä asetta käyttänyt näissä kisoissa. NHL:ssä Sami ei oo kyllä hirveesti päässy pelaamaan ylivoimaa ja pelannut mahdollisimman simppeliä peliä, jotta pysyisi ylhäällä. Eli ei periaattessa ole ihmekkään, ettei Lepistö ole pystynyt pelaamaan näissä kisoissa Nummelinmaista kiekollista peliä. Toki itsekkin odotan Samilta parempia otteita ja kiekkoa nopeammin liikkelle. Tosiaan vasta pari peliä takana, joten vielä ehtii parantaa peliä. Yleisesti ottaen pakeilta odotan tänään nopeita, helppoja ykkössyöttöjä suoraan lapaan. Koivulle voi laittaa luistimiinkin. Kyllä se potkii sen kiekon siitä mukaan.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Epäonnistujat:
Salmela-Lepistö: Etenkin Lepistö ollut pimennossa
Janne Lahti: Rooli=maalintekijä, 0+0 ja 8 laukausta

Salmela ja Lepistö eivät sovi pelityyleiltään yhteen ja varsinkin Lepistö on ollut varjo entisestä varmasta itsestään. Toivottavasti molemmat saavat isoon kaukaloon tottuneen puolustavan pakin vierelleen niin voi olla timmimpää peliä.

Lahden rooli ei ole tässä joukkueessa maalintekijä. Mies pelaa alivoimaa ja on kolmosen rouhijana. Jos Jannelta odotetaan byyrejä, niin siirto kakkoseen tai ykköseen olisi kohdallaan. Enemmän Ruutu / Pesonen ovat olleet pettymyksiä, kun eivät ole maalintekijän roolissa verkkoa enempää heiluttaneet. Lahti on puolustavaan kenttään kyllä hiukan vaarallinen kaveri, koska monasti kärkkyy ja hakee SM-Liiga vaistoilla sitä Pulkkisen maagista avausta. Sitä ei vain nykyisiltä ketjukavereilta tule. Antakaa Granlund ja Immonen, tai edes jompikumpi niin nähdään tuleeko siitä mitään. Ei haittaa minua jos Lahti floppaa maajoukkueessa, eikä saa KHL-/Änäritarjouksia. Kyllä sitä ehtii taas laittaa verkkoja tötterölle ensi kauden liigassa :)
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Salmela ja Lepistö eivät sovi pelityyleiltään yhteen ja varsinkin Lepistö on ollut varjo itsestään. Toivottavasti molemmat saavat isoon kaukaloon tottuneen puolustavan pakin vierelleen niin voi olla timmimpää peliä.

Lisäksi Lepistö oli ainakin nuorempana aika kova poika jännittämään ja/tai muuten pelaamaan joukkueen yleisen mielialan ja vireen mukaan. OK, ei varmaan ole tai ainakaan pitäisi olla enää... mutta pakkiparin yhteensopimattomuuden lisäksi koko ykkösen peli ja rytmi on hiukan hakusessa.
Lepistön avauksia, sijoittumista, yleistä pelinlukua jne. ei helpota sentteri Koivun tietty "ylipelaaminen" (kun ajatukset eivät ihan kulje JMA:n kanssa eikä pojille voi antaa omaa kiekkoa kummallekin:), ja samalla tavalla ketju tietysti kärsii pakkien häseltämisestä. Mutta kattellaan.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Lepistö on selkeästi epäonnistunut ruudussaan. Niin voi käydä.

Suuri ihmetys siitä miksi Nokelainen pelaa näitä kisoja. Mies pelasi täysin sukka-kauden kotimaan surffailussa. Ei lähelläkään suorittamista jolla voisi lunastaa paikan mm-joukkueeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Kyllä jo ensimmäisen erän perusteella toivon, että Salmela ja Lepistö laitettaisiin eri pareihin. Salmela pelaamassa todella huonoa peliä. Laukaukset päin vastustajaa ja syötöt ohi omien lapojen. Lepistökään ei näytä piristyneen yhtään viime peleistä, joten vastuuta ainakin vähemmälle.

Puistola, Väänänen ja Jaakola olleet tähän mennessä Tsekki-pelin parhaat puolustajat. Kukkonen ja Niskalakin pärjänneet yllättävän hyvin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Tätä on nyt pari peliä kateltu, kun suomi ei osaa tehdä maaleja, ei sillä, että tuossa mitään yllättävää olisi, näkihän sen tuosta rosterista jo kauan ennen kisoja. Milläs teet maaleja, kun joukkueessa ei ole maalintekijöitä ja vielä, kun erikoistilanteet hävitään 100-0 niin turpaan tulee varmasti. Se on kumma, miten Suomi tekee aina vastustajan maalivahdista sankarin. Taas huomenna luetaan lehdistä, miten pelattiin hienosti, mutta huono tuuri, tuomarit ja Pavelec veivät voiton, kauan eläköön suomalainen jääkiekko!
 

mestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruutu bros. Ilves. George Parros. Vaasan Sport
Janne Lahti on kyllä niin Jukka Jalosen näköinen pelaajavalinta kuin olla ja voi. Ihan ok S/M-liigassa, mutta täysin näkymätön paska MM-kisoissa. Montako kertaa on koskenut kiekkoon tässäkin pelissä? Kiertelee ja kaartelee päämäärättömästi ympäri kenttää. Jalosen vanha valmennettava ja riksusta kotoisin. Sanoin jo ennen kisoja, että tekee takuuvarmasti tehot 0+0 kisoissa, kuka idiootti tuota kehtaa vielä ykköseen sijoittaa? voi perkele!

Jotenkin, jopa toivoisin, että suomen pelit päättyisivät näissä kisoissa jo jatkosarjaan, jos sillä päästäisiin eroon nössö Jalosesta. Toisaalta taas toivoisin Koivun, Ruudun ja muutaman muun pelaajan takia, että suomelle menestystä tulisi.
 

Fordél

Jäsen
Eipä tässä kannata lähteä yksittäisiä pelaajia mollaamaan Tsekki-tappiosta. Paikkoja olisi ollut vaikka kenellä ja vaikka kuinka paljon, mutta kun se totuttu Suomikiekkoilun ongelma vain on ja pysyy niiin minkäs teet. En tiedä kannattaako tässä käydä edes ketjujakaan sotkemaan, koska paikkoja tosiaan oli vaikka muille jakaa. Pitäisi vain saada jostain kaivettua se rentous maalintekoon. Jagr näytti hyvin mallia miten maali tehdään vaikka ollaan lähellä maalia. Suomipoika olisi vetänyt siitä veskan patjoihin. Siinä se ero.

Toinen ongelma on tottakai jäähyily, joka karkasi ihan lapasesta tänään. Osaksi meni tuomareiden piikkiin, mutta pääsyy löytyy kyllä leijonapaidan sisästä. Toiseen tällaiseen otteluun ja sen jäähyihin ei todellakaan ole varaa, koska se sotkee täysin myös viisikkopelin.

Joka tapauksessa jos tuo maalinteko on yhtä tahmeaa jatkossa niin ennustus toteutuu ja Suomi ei pääse välieriin.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Noniin, meillä on ongelma...YKSI toimiva ketju. EI HYVÄ TAMA.

Miten olisi;

Aaltonen-Koivu-Komarov
Väänänen-Salmela

Ruutu-Kapanen-Pihlström/Lahti
Jaakola-Lepistö

Granlund-Immonen-Pesonen
Välivaara-Niskala

Joensuu-Nokelainen-Pyörälä/Pihlström
Kukkonen
13. joku kolmikosta Pihlström,Pyörälä,Lahti
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Näin se Suomen kerrankin tehokas yv:kin katosi heti, kun oli MM-tason eliittijoukkue vastassa. Kyllähän nämä kisat alkavat siinä mielessä olla vuosi vuodelta tuskallisempaa katseltavaa, kun Suomen maalit kovia maita vastaan ovat työn ja tuskan takana. Siinä on Suomen nk. kärkiosasto aaltoset ja ruudut on aivan paperia näissä kinkereissä.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Janne Lahti on kyllä niin Jukka Jalosen näköinen pelaajavalinta kuin olla ja voi. Ihan ok S/M-liigassa, mutta täysin näkymätön paska MM-kisoissa. Montako kertaa on koskenut kiekkoon tässäkin pelissä? Kiertelee ja kaartelee päämäärättömästi ympäri kenttää. Jalosen vanha valmennettava ja riksusta kotoisin. Sanoin jo ennen kisoja, että tekee takuuvarmasti tehot 0+0 kisoissa, kuka idiootti tuota kehtaa vielä ykköseen sijoittaa? voi perkele!

Kyllähän Lahti paremman pelin pelasi kuin esimerkiksi Juhamatti Aaltonen, joka sotkee koko ykköskentän pelin käsittämättömälle surffailullaan ja lukuisilla kiekonmenetyksillään.
 
Vaikka tässä tappio tsekkiä vastaan tulikin, niin ei tuo nyt ihan paska peli ollut. Edellisten pelien jälkeen odotin, että pataan tulee ja pahasti. Alivoima parantui huomattavasti edellisiin peliin verrattuna ja maalipaikkojakin luotiin ihan mukavasti. Muutama asia joita pitää ainakin parantaa:

- Jäähyjä ei saa ottaa noin paljoa. Olihan tuossa pelissä tuomarilinjakin "hieman" outo, mutta siitä huolimatta liikaa jäähyjä. Alivoima oli kyllä ihan hyvää, mutta jäähyn jälkeiset hetket oli melkein kauheampaa katseltavaa, kuin itse alivoima.

- Vetojen laatu ratkaisevalla hetkellä (yllätys yllätys) surkea. Immosen kahdesta paikasta joku koodinimi Heatly olisi, jos nyt ei ihan 100% varmasti, niin ainakin 95% varmuudella maalin tehnyt. Se veto pitää vaan yksinkertaisesti saada nousemaan patjan yli. Takapleksiä yritettiin myös kilpaa pistää paskaksi.
 

Schadowan

Jäsen
Tshekki-peli oli kaiken kaikkiaan hyvä ja puolet ottelusta homma oli täysin hallussa. Pari asiaa mihin tämä kaatui:
- Meidän maalineduspelaaminen ei vaan riitä, ei silloin kun Lepistö ja Salmela ovat av:lla pakkiparina.
- Ykkönen ei toimi, kakkonen ei toimi. Kumma juttu, ettei homma toimi hyökkäyspäässä? Katsotaan uskaltaako Jalonen rikkoa nämä kentät. Luulen, että ei uskalla mutta toivon olevani väärässä.
- Maalinteko. Eipä tuossa sen kummempaa, samahan tässä on ollut ongelmana jo nelisen vuotta. Harmittaa, että rannalle jäi oikeasti kykenevä rightin puolen maalintekijä. Ei harmita siis, vaan vituttaa. Jakke Immonen on loistava pelaaja, mutta ei vetäjän paikalla.
- Jäähyt. Kasetti ei kestä. Pelirytmi sekasin.

Mielestäni hyvä peli kaiken kaikkiaan paria mustaa hetkeä lukuunottamatta. Jotenkin tuo surkuhupaisa viimeistely laittoi naurattamaan. Näin monen vuoden turhautumisen jälkeen jäljelle jää vaan epätoivoinen nauru.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Suuri ihmetys siitä miksi Nokelainen pelaa näitä kisoja. Mies pelasi täysin sukka-kauden kotimaan surffailussa. Ei lähelläkään suorittamista jolla voisi lunastaa paikan mm-joukkueeseen.

Nokelainen on kyllä pelannut roolinsa nähden ihan ok kisat, mutta mitä helvettiä Pyörälä, Pesonen ja Lahti siellä tekevät?

Lepistö-Salmela pari ei vain toimi. Se on pakko hajottaa. Väänänen jomman kumman pariksi esimerkiksi.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Miten niin sorruin? Vai etko ole kanssani samaa mieltä siitä, että Granlund on puhdas pelintekijä? Ja ei, en unohtanut. Granlund pelasi kuitenkin 39 peliä, joissa 8 maalia antaa maali-per-peli keskiarvoksi 0.205 maalia per peli. Immosella vastaava lukema noiden kahden kauden aikana oli 0.44 maalia per peli. Ei siis puhdas snaipperi, muttei liigasta kovin montaa pelaajaa löytynyt/löydy joka kykenesi parempaan... immonen plaa plaa plaa...
Maalintekijä jumalan armosta, patjan yli ei saa kohoamaan, mut hei ei se mitään e-junnaritkaan pysty kohottaan, sehän olis epistä, täähän oli vasta toinen pelöi ja yhteensä mitä.. 5 vai 6 identtistä paikkaa ja yks maali. Ei muuta sanottavaa, kuin et saisko tonne jonkun joka vittu osaa myös tehdä maaleja ja laittaa ne sinne YV:lle ja ykkös- kakkos kenttään?
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Salmelan laukaukset kyllä nauratti meillä kotona, tosin vikan minuutin häkki oli ihan komea veto! Mutta aikaisemmissa erissä täysin turhia hätäisiä laukauksia ja välillä ihan ihme paikoista.

Kyllä vähän huolettaa....
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Olipa suomalaisen näköistä peliä. Tsekki oli ensimmäinen todellinen mittari ja oikeastaan kaikki meni niin kuin pitikin: Suomi pystyi pitämään kiekkoa ja jopa hallitsemaan kenttätapahtumia, mutta viimeistely nilkutti pahemman kerran. Ehdottoman positiivista oli se, että Suomen taito riittää kiekkohallintaan 5 vs. 5-pelissä jopa noilla oman alueen lähdöillä huipputaitavaa Tsekkiä vastaan. Käytännössä tämän paremmin Suomi tuskin tulee turnauksessa pelaamaan. Maalipaikkoja saatiin riittävästi ja jatkossa pitää vain toivoa, että epälaadukkaillakin laukauksilla saataisiin kiekkoja häkkiin ainakin 2 tai 3 kappaletta, jota voitto vaatii. Myös jäähyistä pitää päästä eroon, tämäkin peli kaatui käytännössä siihen.

Ranskalaiset pelaajista:
- Immonen kunnostautui paikkojen tuhrijana ja oli siinä suhteessa hahmo, johon Suomen pelaaminen kiteytyi. Pääsi hyvin paikoille, mutta laukauksien laatu heikko.
- Granlund oli jälleen hyvä. Pelin taso ei tippunut jämämaista vaan esitti jopa yhden ihan kovan niitinkin ja semihyvää kulmapeliä isompiaan vastaan. Erittäin lupaavalta näyttää, ensikausi saattaa alkaa Pohjois-Amerikassa.
- Pesonen pelasi ihan hyvin ja pääsi suomalaishyökkääjistä lähimmäs maalia: Terävä kuti kohti etuyläkulmaa, mutta ristikko kilahti. Pessi - Jakke - MG oli jälleen kokonaisuutena toimivin suomalaisyhdistelmä.
- Ykkösketju ei vieläkään toimi odotetulla tasolla. Ruutu pelasi jo OK-peliä, mutta Aaltonen puolestaan vajosi varjoihin.

Turnauksen edetessä Suomen pitää keskittyä yhä enemmän siihen, että maalille on ajettava nykyistä aggressiivisemmin. Lienee kaikille selvää, että useat laadukkaatkaan suorat vetopaikat eivät välttämättä johda maaleihin. Enemmän ohjurihakuja, runnomista ja hakkaamista. Joensuu voisi olla tässä avuksi ja Jesse pitäisikin nostaa Suomen huonoiten pelanneen hyökkääjän eli Janne Lahden tilalle, mielellään juurikin tuohon "kakkosketjuun" (käytännössähän Jaken "kolmonen" on jo noussut hierarkiassa edelle).
 

Jasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Maalinteostahan se kiikasti tälläkin kertaa. Pakkien vedot järjestään ohi tai yli tai päin.

Oiskohan jo aika leimata vaikka Joensuun passi? Lahden tilalle mahtuisi ainakin.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Ykkönen pois ylivoimalta, tai uudella koostumuksella. Sekä Joensuun passi leimasimen alle! Mun teesit jatkoa ajatellen.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Alkusarja takana. Kaksi johtopäätöstä Suomen mahdollisuuksista:
(1) Suomi ei voita mestaruutta. (2) Mitali on täysin mahdollinen.
Vain kaksi Suomea parempaa ryhmää on kisoissa: Kanada ja Tshekki. Venäjä surffailee varjojen mailla ainakin toistaiseksi. Muut eivät ole edes järin nimekkäitä tai kokonaisuudessaan hyviä. Slovakia pelaa vain taidolla ja tunteella, ei järjellä.

Suomen joukkueen maalivahtitaso on riittävä. Puolustajien epävarmuus ja heikkous näkyy toisinaan. Pakkien laukaukset eivät ole kovin tarkkoja. Liikaa virheitä tehdään. Toisaalta, pakisto on kuitenkin aika hyvä kiekollisena. Hyökkääjistä huomataan se, miksi Suomi ei pelaa finaalissa. Jos verrataan Kanadaan, Suomi olisi voittanut Tshekin kirkkaasti. Vaan varmoistakaan paikoista ei saada maalia, koska taito ei vain riitä. Turha on lässyttää mistään muusta. Taaskin Jalonen puhuu tehottomuudesta, aivan kuten aiemmissa kisoissa. Niinpä, mutta miksi ollaan tehottomia? Ei vain papu riitä.

Pelitapa on nyt kohdallaan. Joukkue on myös hyvin latautunut peleihin. Pelinjohto tuntuu toimivan. Roolitukset ovat kohdallaan. Peli on kypsintä Jalosen aikakautena. Nyt taas tekee mieli huomauttaa siitä, mikä ero on liigajyrällä (Lahti) ja huippulahjakkuudella (Pulkkinen). Jos kerran Lahti on niin hyvä, miksei synny maaleja? Vai olisiko niin, että potentiaalia MM-tasolle ei vain ole olemassa. Huippulahjakkuus kasvaa kisoissa uuteen mittaan, kun taas pelaaja, jonka huippu on SM-liigassa, ei sitä tee. Ei tämä mitään rakettitiedettä ole, Jalonen ja hengenheimolaiset. Jalonen toki on jo havainnut jotakin, mutta muutamalta nimimerkiltä havainto vielä puuttuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös