Uusi kausi uudet kujeet (TPS 2011-2012)

  • 669 943
  • 1 603

Banjo

Jäsen
Nyt kun tässä olen asiaa sulatellut varsinkin Anttila alkaa vaikuttaa jopa ihan hyvältä hankinnalta, vaikka viime kaudet ovatkin olleet surkeita. Oikeanlaisella peluutuksella tästä kaverista voi saada vaikka mitä irti. Hän voisi hyvinkin olla 1. ketjun puuttuva palanen.

Ps. vai luotanko nyt ihan liikaa seuraan nimeltä Turun Palloseura ja pelaajakoordinaattoriin nimeltä Ari Vuori?!

Omasta mielestäni kyseinen ajattelumalli on yksi konkreettisimmista syistä nyky-tepsin syöksykierteeseen. Ensin pallotellaan nimillä jotka ovat perusduunareita, ja kun tarpeeksi ruissalossa brainstormataan niin lopulta joku heittää lauseen "Anttila alkaa vaikuttaa jopa ihan hyvältä hankinnalta". Seurajohto alkaa itsekin uskomaan asioihin jotka alussa olivat vain hyviä heittoja kahvipöydässä. Ja kun taivaalta sataa räntää, nakkikattila ammottaa tyhjyyttään ja B2 huutaa "taistele tepsi taistele" niin yläparvelta voi huomata että hups, siellähän se Marko Anttila vaan painaa 23min ykkösen laidalla ja HK-areenan tulostaululla hohkaa 1-6. Tepsin maalin on tehnyt myös kahvipöytäkeskustelun helmi, Timo Seppänen, josta tulikin meidän ykköspakki kun tarpeeksi ajatuksella leikittiin. Ja onhan tässä vielä koko kausi aikaa, joukkuehan on täynnä "potentiaalisia pelaajia, joilla on ura noususuhdanteessa". Tuon lainaamani Cjyylin tekstin viimeinen kysymys voitaisiin istuttaa seurajohdon huulille...
 
Suosikkijoukkue
TPS
Schwarzin ja Plihalin vuoden pahvit vahistettiin hetki sitten.

Tässähän aletaan tosissaan skapaamaan Kärppien kanssa SM-liigan "tsekkijoukkueen" tittelistä. Eniwei.. Schwarzin hankinta on TPS:ltä selkeästi kovin hankinta tähän mennessä. Kovasti miestä on Tsekin maalla kehuttu juttujen perusteella. Ykköskierroksen varaus ja kuitenkin kokenut maalivahti ikäisekseen.

Kaksi "kanukkipaikkaa" on vielä avoinna. Mitä tässä nyt vielä uskaltaa odottaa kun Plihal jatkaa myös. Mistä yv-pyörittäjä?
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Schwarzin hankinta on TPS:ltä selkeästi kovin hankinta tähän mennessä.

Tuo kertookin kaiken Tepsin hankinnoista.

Onko Plihal nyt se ykkössentteri? JOS Plihal kykenee pelaamaan ja JOS meille tulee vielä joku tasonsa todistanut hyökki, niin se hyökkäyspää on siedettävällä mallilla. On tää silti aikamoista toivekonserttia.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joukkueen kokoamisessa vedetään edelleen aikamoisella riskilinjalla. Kädet ristiin, että Plihal pääsee valmistautumaan kauteen täydessä kunnossa, ja välttyisi kauden aikana loukkaantumisilta. Plihal olisi terveenä tärkeä vahvistus Tepsille. Jo oman peliuran kannalta olisi toivottavaa, että saisi vaihteeksi pelattua ehjän kauden.

Joku sentteri tuohon on Plihalin lisäksi vielä hankittava, ja puolustukseen myös tarvitaan vahvistusta.

Maalivahdista ei menestys jää kiinni tulevallakaan kaudella. Tervetuloa Marek Schwarz!
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Helvetti kun on vaikea hengittää!! Välillä tulee huutonaurua ja välillä itken nurkassa sikiöksi käpertyneenä potkien työkavereita kaueammaksi.

Kun nuo lasinilkat saadaan pois syksymmällä kokoonpanosta poppareita syömään, meille jää helvetin iso kasa paskaa käteen...

Plihal on sitten meittin ykkössentteri?

Onko se sitten vaan niin helvetin vaikea hommata niitä voittoarpoja, stana.

Mikä Vuoren tehtävä oikesti on? Vastata puhelimeen valtameren tuolla puolen ja kieltäytyä/myöntyä agentien ehdotuksiin?

Voi tulla melkoinen ristintie ensi kaudesta.
 

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
2010-2011

- Hyökkääjiä 15 (Lisäksi -> Rajala, Makkonen ja Meri)
- Pakkeja 9 (Lisäksi -> Akkanen, GP, Ristolainen, Kudelka ja McCarthy)

Kauden alussa on siis ollut sopimuspelaajia yhteensä 24 kappaletta + maalivahdit.

2011-2012

- Hyökkääjiä 13
- Pakkeja 8

Näissä lukemissa on mukana oletetut reservit eli Ristolainen ja Huhtala, mukaan on laskettu myös Pelkonen joka on 4:n kuukauden try-outilla.

Pelaajabudjettia ollaan nostamassa, muistelisin myös että jossain vaiheessa olisi ollut puhetta pelaajaringin kasvattamisesta. Kaiken järjen mukaan hankinnat eivät voi rajoittua yhteen sentteriin!

A-junnuista varmaan 4-5 tulee reenaamaan äijien kanssa mutta onko tarkoitus että nämä 4-5 pelaajaa ovat ne reservit mitä meillä on? Missä nämä 4-5 pelaajaa pelaavat, A-junnuissako? Onko näiden reservijunnujen taso niin korkealla että he pystyvät vakiinnuttamaan paikkansa Mestisjoukkueessa, ei se ole kuitenkaan mikään hyväntekeväisyysliiga johon otetaan pelaajia "kaikki pelaa" ajatuksella? Pyritäänkö TuTon kanssa palauttamaan vanha yhteistyökuvio henkiin jolloin meidän reservit pelaavat siellä?

Jos joku näkee tässä jonkun selkeän tien niin avautuminen on vapaata. Omasta mielestäni joukkue vaatii pelaajia määrällisesti 2-3 lisää ja näiden kaikkien pitää pystyä pelaamaan järkevällä tasolla liigaa ja korkealla tasolla Mestistä. Eli en ota nyt millään tavalla kantaa siihen minkä korin pelaajia tarvitaan, joka tapauksessa näiden pelaajien pitää pystyä pelaamaan SM-Liigassa siten että eivät jää totaalisesti jalkoihin.

Tepsillä ei todellakaan ole varaa viimekautiseen pelaajarumbaan, jotain on pitänyt oppia.

Edit: muutettu lukuja Plihalin mukaan tulon jälkeen.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Varovainen peukku Plihalin jatkolle, kuitenkin sillä olettamuksella että tämän kauden mies pysyisi suht kasassa ja saisi ehjemmän pre-seasonin alleen. Myöskin olettamuksena on että hyökkääjähaku jatkuu.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Schwartz on nähnyt paljon maailmaa urallaan. Esim. 07-08 Schwartz oli St. Louis Bluesin organisaatiossa, jolla oli 5 kelpo maalivahtia kauden alussa, mukana Riksman ja Toivonen. Schwarzin kohtalo oli aluksi ECHL ja Alaska Aces, mutta pelasi myös pari NHL-peliä sen kauden aikana. Hyvä hankinta sm-liigaan, jossa ei Vehaset kauan pelaa ja Turussa on maailman paras mv-valmennus.
 

Grub

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pahoitteluni, että huutelen vieraisiin pöytiin, mutta tuosta Anttilasta vielä...

Marko on Sm-liigassa jollain tasolla jopa hieman väliinputoaja. Miehen kunto, luistelu ja taito ei riitä ykkös-kakkosketjuun. Nelosessa mies on omimmillaan ja jopa ajoittain loistava, kun saa pelata siellä sen 10-15min/peli. Mutta kiitos EHT-statuksen, on sinne aivan järkyttävän ylihintainen.

Ilves tarjosi tiettävästi halvempaa sopimusta, sellaista mitä maksetaan 3-4 ketjun liigajyrille. Marko halusi isoompaa vastuuta, mitä Ilveksellä ei ollut tarjota. Tätä kautta myös palkkapyyntö pysyi siellä "kuusinumeroisissa" luvuissa.

Mutta kaikkea hyvää Markolle Turkuun, toivotaan, että te osaatte saada Maken liigan huipulle! Virralle yksi vinkki: Anttila kannattaa sijoittaa sellaisen sentterin rinnalle, joka osaa syöttää Makelle täyteen vauhtiin silloin, kun mies on vastustajan sinisellä!
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Nyt on Anttilalla valitettavasti viimeinen hekti hänelle ottaa se "iso" askel. Sääli sinänsä, että meillä Suomessa ei saada näistä isokokoisista kavereista mitään irti, vaikka potentiaalisia kavereita tulee aika ajoin.

Uskoisin, että Pekka Virran kulmapeliä painottava hyökkäyspään jauhanta voi jopa sopia miehelle. Nyt vain opettamaan miehelle kiekon suojaamista ja maalinedustapeliä, niin tulosta tulee pomminvarmasti. Paremmin tämä tulee sopimaan miehelle kuin Pajuojan prosenttikiekko, jossa mentiin nopeilla käännöillä.

Tosin Virran "koirankoppikin" voi olla lähellä, jos homma ei alusta asti toimi ja mies menettää itseluottamuksensa.
 

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Plihalin jatko on mulle itselleni todella positiivinen juttu, ehkä kuitenkin isoin asia tässä on se että hänen näkemisensä esim. Pelsujen rosterissa olisi ollut kyllä aivan perseestä.

Jos mitataan kokonaisuutta niin Plihal on varmasti yksi liigan parhaista pelaajista, ottaen huomioon vielä sen millä tasolla kaveri on pelannut puolikuntoisena. Emme ole emmekä tule näkemään Plihalin tasoa täydessä pelikunnossa, tämä siksi että kunnossa ollessaan hän olisi yksinkertaisesti liian kallis pelaaja SM-Liiga joukkueille.

Eli vaikka annankin tälle jatkosopimukselle siunaukseni, uskon tiettyjen terveysongelmien olevan edelleen olemassa. Tsekkiketju tullaan nyt hyvin todennäköisesti toteuttamaan ja tämä tekee myös sen että jos Vahalahden rinnalle ei hankita ketään, siinä tulee pelaamaan Janne Hauhtonen, se taas kuulostaa Vahalahden heitteillejätöltä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Mikäli Vuori tapansa mukaan täyttää "ei-EU"-paikat, näyttäisi tämä sekametelisoppa hyökkäyksen osalta ehkäpä tältä:

Vahalahti-X-Anttila
Birner-Plihal-Suominen
Virtala-Laakso-Hattunen
Cerny-Hauhtonen-Salo

Jotenkin on nyt näitä miettiessä hankala nähdä punaista lankaa.. toisaalta ihmekkös tuo. Onkohan Hauhtosen jatko kirkossa kuulutettu, vaikka sopimus onkin.

Joka tapauksessa yv-pyörittäjän TPS tarvitsee ehdottomasti.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Toinen mielenkiintoinen nimi jolla on lievä TPS suhde on Peter Ölvecky. Siinä voisi olla tähän rosteriin hyvää sentteriainesta.

Oh God please let it be.

Todella hieno pelaaja varsinkin slovakiksi, asenne kohdallaan, hoitaa roolin kuin roolin moitteetta. Kädet kohtuu näppärät pienessä tilassa, kulmissa vääntää hyvin eikä aristele yhtään maalille ajamista. Kiekottomana todella hyvä pelaaja ja toimii tasapainottavana pelaajana tarvittaessa. Nopeus ei varsinaisesti ole erityinen vahvuus, mutta SM-Liigassa ei varmasti jää jälkeen noilla kintuilla.

Heikkouksena voisi todeta pienimuotoisen ailahtelevuuden otteissa, ja pakkeja saisi haastaa ehdottomasti paljon enemmän, koska tuolla kropalla kun pääsee edes rinnalle niin saa kyllä suojattua todella hyvin kiekkoa.

Kusen sitä saatanan hunajaa kyllä jos Olvecky Palloseuraan saapuu, ehdottomasti lempipelaajiani kaikista Euroopassa kiekkoilevista pelaajista.
 

hokihoki

Jäsen
En tiedä onko minussa vikaa, mutta fiilikset TPS-rosterista eivät aiheuta minkäänlaista riemua. Plihalin jatkopahvi itseasiassa aiheutti spontaanien ärräpäiden päästelyä. Ehjänä ollessaa Plihalista on selvästi apua mutta mitä merkitystä, kaveri kuitenkin on koko ajan klesana...

Kyllä pistää tämä lasimiesten keräily vituttamaan, Berg, Husse, Plihal jne...
Anttila ilmeisesti nyt on se meidän "iso kala".. etattis vaan ja moro!

Palloseura koittaa selvästi valaa samaa kivijalkaa mitä Paksal TuTossa = homma aina vaan enemmän vituralleen vuodesta toiseen.

Onko tosiaan niin että toimistonkaverit ja Vuori ei tajua että näillä
toivotaan toivotaan rostereilla ei saada tulosta ja ennen pitkään kannattajillekin alkaa riittämään?!?
Nyt se helvetin vuori pihalle ja revitään vaikka joku keskustan pulsu hoitamaan hommaa ei tosta tule nytkään mitään.

Voisin pistää kuukausipalkkani likoon että seuraava "saalis" on joku näitä NCAA hakuja...ei hyvää päivää! Koska se Vuori tajuaa että yliopistohaut joista apua on päätyy AHL/NHL varatuiksi ja loput on näitä "muka hyviä täytemiehiä".

Jos ei tuohon saada 1. ketjuu kovaa sentteriä ja hyvää laituria niin homma on siinä ennenkuin alkaakaan. Noita tasapaksuja 3.-4. kentä miehiä nyt on joukkueellinen mutta niillä ei vaan mitskuja voiteta.

Huhu vituttaa jo etukäteen kausi 11-12 niin paljon että voisin mun puolesta olla 05/2012..
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eikö viimekaudella ollut niin, että Plihal oli raahaamassa Krepsiä tänne? Jos tässä onkin juonena se, että Plihalin värväämisellä saadaan Kamilikin meille.

Plihalin näkeminen jossain muussa joukkueessa olisi vituttanut rankasti, mutta toivotaan nyt että tässä ei ole meidän ykkössentterimme ensikaudelle. Toisaalta vituttaa se syksylläkin katsoa Plihalin tuskaa kun mies viilettää yksijalkaisena kentällä.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Toimiston suunnalta uutta tietoa: Seppäsen sopimus onkin kaksivuotinen.

Eli yli kauden mittaiset sopimukset on nyt siis Seppäsellä, Vittasmäellä, Palmrothilla, Ristolaisella, Salolla, Laaksolla, Hattusella ja Huhtalalla.
 

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eikö viimekaudella ollut niin, että Plihal oli raahaamassa Krepsiä tänne? Jos tässä onkin juonena se, että Plihalin värväämisellä saadaan Kamilikin meille.

Plihalin näkeminen jossain muussa joukkueessa olisi vituttanut rankasti, mutta toivotaan nyt että tässä ei ole meidän ykkössentterimme ensikaudelle. Toisaalta vituttaa se syksylläkin katsoa Plihalin tuskaa kun mies viilettää yksijalkaisena kentällä.

Kreps tai Ölvecky olisivat hyviä jätkiä tohon ykkösen keskelle, Ölvecky varmaan halvempi. Plihal ei muistaakseni pelannut koskaan Vahalahden kanssa ja epäilen ettei tee sitä nytkään. Pidän edelleen todennäköisempänä sitä että yksi sentteri on vielä hakusessa jonka jälkeen Virtala pelaisi laidassa.
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä tuo rosteri huutaa ehdottomasti vielä paria pelaajaa, varsinkin kun löytyy näitä puolikuntoisia ja erittäin loukkaantumisherkkiä kavereita. Ykkössentteri täytyy olla hakusessa, samoin kiekollinen pakki. Ei voi kyllä ymmärtää muuten. Varsinkin surkean viime kauden jälkeen.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kyllä tuo rosteri huutaa ehdottomasti vielä paria pelaajaa, varsinkin kun löytyy näitä puolikuntoisia ja erittäin loukkaantumisherkkiä kavereita. Ykkössentteri täytyy olla hakusessa, samoin kiekollinen pakki. Ei voi kyllä ymmärtää muuten. Varsinkin surkean viime kauden jälkeen.

Seura voisi antaa jonkinlaisen lausunnon näitä hankintoja julkaistaessa, että mitä vielä ollaan hakemssa vai ollaanko mitään. Perkeleellistä fundeerata, kun ei yhtään tiedä mitä tuleman pitää. Jos olisi tietoa, että todellisia vahvistuksia olisi muutama vielä tulossa, niin voisi olla paljon levollisemmin. Toisaalta olisi se aika kamalaa kuulla nyt Vuoren suusta, että näillä mennään...
 

Sherlock

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Plihalin jatkopahvi itseasiassa aiheutti spontaanien ärräpäiden päästelyä. Ehjänä ollessaa Plihalista on selvästi apua mutta mitä merkitystä, kaveri kuitenkin on koko ajan klesana...

Mulle tuli tästä uutisesta täysin päinvastaiset fiilikset. Ärräpäät lenteli aiemmin tällä viikolla, koska ajattelin, että hyökkäykseen hankittaisiin enää ykkössenteri ja homma olisi sitten paketissa.

Plihalin hankkiminen kakkossentteriksi puolestaan tuntuu jopa melko järkevältä. Loukkaantumisten myötä hinta varmasti jonkin verran laskenut, tuttu ympäristö jne. Terveenä pysyessään täyttää myös ykkössentterin roolin ongelmitta. Puolestaan riskien realisoituessa kakkoseksi nousisi esim. Laakso/Hauhtonen. Ihan siedettävä tilanne, varsinkin kun nyt ei lähtökohtaisesti top4 sijoituksista runkosarjassa tapella.

Toki kaikki edyllättää, että se ykkössentteri nyt on vielä oikeasti tulossa...
 

Ferneri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens, Colorado Avalance
Plihalin jatko on mulle itselleni todella positiivinen juttu, ehkä kuitenkin isoin asia tässä on se että hänen näkemisensä esim. Pelsujen rosterissa olisi ollut kyllä aivan perseestä.

Jos mitataan kokonaisuutta niin Plihal on varmasti yksi liigan parhaista pelaajista, ottaen huomioon vielä sen millä tasolla kaveri on pelannut puolikuntoisena. Emme ole emmekä tule näkemään Plihalin tasoa täydessä pelikunnossa, tämä siksi että kunnossa ollessaan hän olisi yksinkertaisesti liian kallis pelaaja SM-Liiga joukkueille.

Iso kiitos Plihalin jatkolle myös täältä. Tomas istuu mun käsityksen mukaan todella hyvin P Virran pelitapaan, joka perustuu kiekon pitämiseen. Tälläkin saralla Tomas kuuluu liigan ehdottomaan eliittiin.

Yv tosiaan näyttää hieman ongelmalliselta, ellei hyökkäysapuja tule lisää ja nimenomaan taitoa. Tällä hetkellä kelpuuttaisin yv-kentään hyökkääjistä oikeastaan vain Vahan ja Birnerin ja varauksin Plihalin. Mistä toinen yv-kenttä? Missä viivamiehet? Myös pakisto vaatii lisää tulivoimaa. Seikola olisi sopinut pakistoon ku nenä päähän, mutta on takuulla ollut järkyttävän hintainen. Mielummin näen pakistossa pari kappaletta ensi kaudella tasoaan nostavaa kaveria kun yhden Seikolan.

Taidan kuulua täällä vähemmistöön, mutta jollain tavalla en näe uusia hankintoja ja jatkosoppareita ihan niin "paskoina" kun enemmistö täällä. Virran pelityyli on ihan hemmetin poikkeava verrattuna esim. viime kauden lopun Koivun tapaan pelata jääkiekkoa. Leimeestä on paha sanoa mitään, kun pelitapa jäi mulle täysin auki sen ajan kun Leime aikaansa valmentajana vietti. Kalpakin porskutti pari viime kautta mun mielestä aika keskinkertaisella rosterilla ja pelasi ajoittain ihan pirun komeeta hokia. Tuleva pelitapa huomioiden Tps tarvitsee hyökkäykseen leveyttä ja sitä alkaa hiljalleen olemaan. Lisävahvistuksia odotellessa...
 
Hieno hankinta tepsiltä mikali tänne on vielä tulossa ne ykköskentän jampat.
Plihal pelaa huonoimmillaan 35 ottelua satunnaisesti 3 kentässä ja hoitaa 50/50 pelaamisen parhaiten, parhaimmillaan selkeä ykkössentteri , top 10 liigan pistepörssissä ja pari kolme voitettua myllyä sekä voitettu +/- tilasto..

Vahalahti-xxx-xxx
Birner-Plihal-Hattunen
Suominen-Hauhtonen/Laakso-Anttila
Salo-Hauhtonen/Virtala-Salo
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Itse tervehdin mitä suurimmalla ilolla Tomasin jatkoa Aurajoen rannoilla! Todellinen taistelija ja joukkuepelaaja - kysyn ties monennenko kerran, että kuinka monen entisen änäri-tsekin ego olisi sallinut pelata playoffeissa Max Kolun ja Marko Mäkisen kanssa rottakentässä?? Ja ekalla Turun kaudella kuitenkin 40 pojon mies...

Jos Tomas saadaan oikeasti kuntoon, niin potentiaalia on dominoivaksi pelaajaksi liigaan.

Muutenkin olisin valmis hiukan tinkimään arvostelussa ja kyynisyydessä ensi kautta kohtaan. Ei toi rosteri nyt mikään sysipaska ole. Kirkkain kärki puuttuu, mutta tasaisen hyvää materiaalia löytyy. Ja yleensä niitä ratkaisijoitakin alkaa tupsahdella vastuun myötä, eräskin Filari tulee mieleen... Sitä paitsi monta vuotta on huudeltu niiden junnujen näyttöpaikkojen perään, Virtahan on tunnettu Savossakin ansioistaan nuorten pelaajien nostamisessa. Hyvä Mestis-yhteistyö auttaisi tietty tässäkin asiassa.

Meillä on kuitenkin:
- muutama EHT-tason mies, sis. mv
- puolitoista kentällistä mestarismiehiä (juujuu, 2010 nevö foget...)
- mitaleille kyennyt valmentaja
- ennen kaikkea, ehkä maailman paras mv-vahtivalmentaja!!!

E: kiekollinen ykköspakki toki uupuu, mutta Raboin on tuolta osalta vielä täysin kääntämätön kortti, rikkonainen viime kausi ei kertonut koko totuutta?

Vertauksia viime kauden rosteriin on mielestäni turha tehdä, viime vuoden surkealla valmistautumisella ja ennen kaikkea pelitapa/-tavattomuusfiaskolla ei New York Rangerskaan olisi pärjännyt SM-liigassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös