Minnesota Wild, 2010-2011

  • 195 761
  • 523

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Minnesota - St.Louis 3-6. Laukaukset 16-47. 8. tappio putkeen...

Pelaajat on näköjään lopullisesti luovuttaneet ja turpiin tulee järkyttävillä esityksillä. Golf-mailat on varmasti jo useampaan kertaan putsattu kevättä ja kesää varten, koska golfkaudesta tulee pitkä. Nyt kun vain jatkaisivat häviämistä, niin 8. pick on täysin mahdollinen, ehkä jopa 6.pick jos kaikki menee nappiin. Tuota voisi pitää edes jonkinlaisena korvauksena tästä kaudesta ja tuolta paikalta varattu pelaaja antaisi edes jotain toivoa tulevaisuutta varten.
Ottelun jälkeen oli pidetty jonkinlainen meeting pelaajien ja valmentajien kesken, joka kesti Russon mukaan ainakin puolituntia. Tiedä sitten mistä juttelivat, mutta myöhäistä se on joka tapauksessa, koska ketään ei kiinnosta vittuakaan.
Miettinen toki teki 2 maalia ja yrittää epätoivoisesti nostattaa arvoaan ensi kautta varten, koska NHL:ssä pelaaminen ei todellakaan ole varmaa hänen kohdallaan. Tai ehkä haluaa näyttää Jutalle, että saunakaveri on vielä halukas kisajoukkueeseen.

Russolta mielenkiintoinen blogi ottelun jälkeen.Wild's collapse continues with another unsightly loss; How long does Richards have?
Russo kirjoitti:
There is no doubt in my mind, as I wrote today, that Richards is in trouble. With the Wild continually getting humiliated on home ice, it really wouldn't shock me if the Wild pulled the trigger before the season was over.
Eihän tuossa ole nyt enää mitään järkeä valmentajaa vaihtaa kauden lopulle vaikka luulisi, että pelaajat haluavat juuri Richardsin ulos.
No itselleni käy, että loppukausi hienosti turpaan ja kauden loputtua Richardsille potku perseelle ja bye bye. Kesällä joukkueeseen muutama muutos (Koivulle uudet laiturit, Barker treidi), hyvä 1.varaus (toivottavasti sijoilta 6-8) sekä uusi valmentaja ensi kaudelle.

Loppuun vielä hauska avatar HfBoardsin Wild-fanilta, State of Hoc... siis Tanking. http://i.imgur.com/JmOYR.png
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Eihän tuossa ole nyt enää mitään järkeä valmentajaa vaihtaa kauden lopulle vaikka luulisi, että pelaajat haluavat juuri Richardsin ulos.

Ei todellakaan mitään järkeä, pahimmillaan muutaman matsin voittputki joka paskentaa vain varausvuoroa. Kaikkia edes semisti klesana olevia jätkiä (joilla ei lopu sopimus tähän kauteen) voi lepuuttaa huoletta vierasmatseissa ja kotona sitten näyttää edes vittu jonkunlaista henkeä kotiyleisölle.

Vituttaa muuten uskomattoman paljon katsella Havlatin peliä. Miehen pitäisi jumalauta näyttää edes sen verran ammattiylpeyttä tässä kohtaa kautta ettei vittu sentään surffailisi selkä suorana kymmenentä minuuttia puolivaloilla neppaillen ja keräilisi miinuksia. Se on yksi ja helvetin sama kuinka syvällä paskassa tuo joukkue ui, ottaisi nyt huomioon kuitenkin sen että varsinkin kotona pelatessa siellä on ison hinnan lipuista maksaneita faneja katsomossa muun muassa juuri Havlatin paita päällä, ja mies tarjoilee tuollaista paskaa. Uskomatonta.

Ok, kyllä esimerkiksi Burnsin pitää parantaa ensi kauteen sen verran että vetää samalla tasolla kuin tämän kauden avauspuolikkaan. Jos nyt miestä ei treidata kesällä, jolloin se on yksi ja sama vaikka vetäisi sukkaan pressiboksissa koko kauden.

Jotenkin surullista nähdä Koivun pelaavan vieläkin todella kovalla asenteella (ainakin tältä se näyttää), vaikka suurin osa muusta joukkueesta on täysin haluttoman ja velton oloisia. No, on tuo kapteenin valinta ainakin yksi asia mikä ei mennyt aivan helvetin täydellisesti reisille tällä kaudella.

Wildin kausihan meni ihan kivasti. Alkuun kankeaa, sen jälkeen nostettiin odotukset vaihteeksi aika korkealle, jonka jälkeen huikeiden taisteluvoittojen päätteeksi loppukausi olikin enemmän tai vähemmän vastatuuleen kuseskelua. Ainoa miten tämän voi enää kusta pahemmin on repäistä tähän sellainen kiva loppukauden kestävä voittputki.

PS. Mistä huomaa ettei ole enää panosta peleissä? Miettinen heräsi.
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Noniin. Tässä vaiheessa ei enää liikaa innosta nämä voitot. Ettei nyt vaan alkais loppukauden kestävä voittoputki...

Russo on kirjoitellut jo muutamaan otteeseen yliopistopelaajasta nimeltä Da Costa, mitä nyt koko liiga tuntuu jahtaavan..

Itseltäni on varmasti jotain mennyt ohi.
Osaako joku kertoa mikä mies tämä on ja mitkä näytöt?

Tällä hetkellä ainoa henkilökohtainen toiveeni on että IFK voittaa mestaruuden, jotta saadaan Granlund Jenkkilään. Sitten vain odottelemaan mullistuksia joukkueen lineupissa kesällä..
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Noniin. Tässä vaiheessa ei enää liikaa innosta nämä voitot. Ettei nyt vaan alkais loppukauden kestävä voittoputki...

Russo on kirjoitellut jo muutamaan otteeseen yliopistopelaajasta nimeltä Da Costa, mitä nyt koko liiga tuntuu jahtaavan..

Itseltäni on varmasti jotain mennyt ohi.
Osaako joku kertoa mikä mies tämä on ja mitkä näytöt?

Tällä hetkellä ainoa henkilökohtainen toiveeni on että IFK voittaa mestaruuden, jotta saadaan Granlund Jenkkilään. Sitten vain odottelemaan mullistuksia joukkueen lineupissa kesällä..
Oikeastaan vitutti aikalailla, kun joukkue voitti lopulta tuon ottelun. Vielä kun Miettinen olisi iskenyt ratkaisun niin ottelu olisi ollut täydellinen.
Nyt vain tsemppi päälle tästä voitosta ja päätetään kausi voittoputkeen, niin mennään parin joukkueen ohi vielä sarjataulukossa ja kaikilla on kivaa.
Olihan tuossa ottelussa paikoittain parempaa näkyvissä, mutta ei silti hirveästi parannusta edellisestä ottelusta. Onneksi tuolta tulee nyt vastaan vielä 4 kovempaa joukkuetta (TB, Det, Van ja Dal), joten mahdolliset voitot tulevat vain Edmontonia vastaan.
Silti pienestä kiinni tuo tuleva varausvuoro, kun Atlanta on 4p alempana "7. sijalla" ja nyt varattaisiin 11. vasta.

Itse en ole hirveästi tutkinut minkälainen kaveri tämä Da Costa on, mutta Minnesota näyttää olevan Ottawan ja Floridan kanssa lähimpänä Da Costan hankkimista. Kalliiksihan hän tulisi, jos heti onnistuisi, koska bonukset näytti olevan aika isoja. Hyvin tehnyt pisteitä viime kausina, mutta näyttää olevan taas hieman pienikokoinen ja enemmän syöttelijä kuin maalintekijä. No toivotaan silti, että tulisi Wildiin ja saisi jotain aikaan.

Itse myös fanitan HIFK:ta playoffeissa juurikin Granlundin takia. Nyt vain lisää onnistumisia hänelle ja sitte syksyksi Minnesotaan training campille. Sitten on hänestä itsestään kiinni mahtuuko ensi kauden joukkueeseen, mutta hyvät mahdollisuudet on.


Edit. Pakko lisätä vielä kun unohtui, niin Bouchardilta aika upea yksilösuoritus tuohon 2-2 maaliin ja nätti kuti.
Wellman nostettiin kovalla kiireellä ylös ja kerkesi juuri ottelun alkuun hallille. Lämmittely pyörällä ja kamat päälle ja kentälle. No sai pelata oikein 7 vaihtoa, joten olipas hyödyllinen nosto taas kerran ja sai pelata suurimman osan ajasta Staubitzin kanssa. Onneksi taistellaan vielä draftisijoituksen huonontamisesta, niin ei voida edes kokeilla eri kentällisiä.
 
Viimeksi muokattu:

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kautta 3 ottelua jäljellä ja jännitys varausvuoron sijoitusta kohtaan kasvaa. Edmonton voitettiin odotetusti, mutta Tampaa ja Detroitia vastaan päästiin takaisin tappioihin. Torstaina Vancouveriin, sitten perjantaiksi Edmontoniin ja sunnuntaina kauden päättää kotiottelu Dallasia vastaan. Mahdollisuus on päättää kausi 5 ottelun tappioputkeen, jos kaikki menee nappiin. Täten mahdollisuudet 6. vuoroon ovat edelleen olemassa, toki vain pienet.

11. Toronto 79ott. 84p [Wsh (k), NJ (v), Mtl (k)]
10. Minnesota 79ott. 82p [Van (v), Edm (v), Dal (k)]
9. St.Louis 79ptt. 82p [Col (k), Chi (v), Nsh (k)]
8. Columbus 79ott. 81p [Dal (v), Nsh (v), Buf (k)]
7. Atlanta 78ott. 78p [Nsh (v), Nyr (v), Car (k), Pit (k)]
6. New Jersey 78ott. 77p [Pit (v), Tor (k), Nyr (v), Bos (k)]

Kun miettii noita St.Louis ja Edmonton voittoja niin ilman niitä oltaisiin 78 pisteessä edelleen.
Russolta hyvä juttu juuri tuosta ja etenkin viime kauden loppukiristä, jolla sössittiin mahdollisuudet varata Skinner.
Michael Russo’s Sunday Insider: Never terrible enough

Ehkä loppukauden kiriä heikentää tämä uutinen.
Havlat likely done for season
Sehän tästä olisi vielä puuttunut, että Havlatia olisi peluutettu rikkinäisenä väkisin loppukausi. Pelasikos Koivu viime kaudella loppuun asti loukkaantuneena? En muista enää tarkasti.
No viime yönä Gillies ja McMillan nostettiin pelaamaan Detroitia vastaan. McMillan teki ensimmäisen NHL-maalinsa ja Gillieskin sai kehuja. Toivottavasti tämä antaa Fletcherille vinkkiä, ettei tarvi hankkia 3.-4.kenttiin ketään kehäraakkeja vaan omista junnuista otetaan noille paikoille pelaajat. Viime kesänä taidettiin Madden, Nystrom ja Staubitz hankkia sillä ajatuksella, että täydennetään tulevan SC-mestarin bottom 6 kuntoon kokemuksella.
Toivottavasti tämä harha ei toteudu taas kesällä.
Palataan ensi viikolla viimeistään kauden loppukommentteihin ja sitten ensi kauden joukkueeseen tulevan kauden ketjussa.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Joo ei ole helppoa Wild-fanina eläminen. Välillä tuntuu siltä, että edelleenkään kukaan organisaatiossa ei ole ymmärtänyt mitä voittavan organisaation rakentaminen vaatii. Tällä hetkellä aivan tautisen moni asia tuntuu menevän päin persettä ja tällaiset menetetyn kauden turhat voitot vain pahentavat asiaa, kun mahdollinen yksinumeroinen draft-pick lipuu läpi sormien.

Jälleenrakennus. Sitä Wild kaipaa. On kaivannut jo monta vuotta. Sen vuoksi olisin valmis uhraamaan vaikkapa seuraavan kauden, jotta päästäisiin kerrankin varaamaan 3-5 ensimmäisen jengin joukossa. Näiltä osin on helppo olla samaa mieltä Russon kanssa.

Samainen mies muuten kirjoittaa aika osuvasti:

This wouldn't be such a big deal if it didn't happen every single year to the Wild. The Wild has become the franchise of midrange (and failed) first-round picks.

Tsekatkaapa kotisivuilta kaikkien varattujen pelaajien lista. Aikamoista roskiskamaa sieltä rehellisyyden nimissä löytyy. Tai jos roskiskama on ruma ilmaus, niin ei kovin monesta täysosumasta ainakaan voida puhua. Vai mitä AJ Thelen?

Tänä keväänä ainoa mieltä lämmittänyt asia on ollut Granlundin otteet pudotuspeleissä. Ensimmäisessä pelissä kääpiö rullattiin maalikehikkoon, mutta sen jälkeen hän on ajanut maalille kahta kovemmin ja ollut tärkeä osa HIFK:n rynnistyksessä kohti finaaleja. Pelimiehen merkkejä. Varsinkin kun muistaa, että mies kärsi vaikeasta aivotärähdyksestä vielä ennen pleijareita.

Toki kysymysmerkkejä Granlundin suhteen piisaa edelleen enemmän kuin vastauksia, mutta toivossahan on hyvä elää.
 
Toki kysymysmerkkejä Granlundin suhteen piisaa edelleen enemmän kuin vastauksia, mutta toivossahan on hyvä elää.

Juuri näin. Minua pelottaa pojan kannalta hänen tulevaisuus NHL:ssä, koska se on vain ajan kysymys, kun Granlund ajetaan aivan levyiksi. SM-liigassa ehkä hänellä on jo pieni kunnioitus. Jotenkin peli vaan pysähtyy kokonaan, kun hänellä on kiekko ja hän ajaa jatkuvasti hengenvaarallisisti pieniin koloihin.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Ei sillä, että ketään kiinnostaisi, mutta Edmonton voitolla varmistettiin, että draft-sijoitus ilman lottovoittoa on parhaimmillaan 9. Jos Dallas-ottelusta tulee lisää pisteitä, niin pahimmillaan varataan vasta sijalta 11.
Harmittaa tottakai, kun parhaat viedään varmaan 7-8 sijaan mennessä ja sitten arvotaan isosta määrästä oma varaus.

Edmonton ottelussa saatiin ainakin jotain positiivista tietoon. Russo: Game 81, and Wild may have found next year's 1st-line right wing
Russo kirjoitti:
Pierre-Marc Bouchard was put on the right wing of Andrew Brunette and Mikko Koivu, and the result was instant chemistry. Of course, Bouchard always roasts Edmonton, so who knows what that means, but the way Bouchard plays the game, there's definite potential with at least that center/right wing tandem and maybe as a trio if Brunette returns.

And frankly, if you align all the pegs and figure out what the Wild can do this summer as far as filling in its roster, I think there's a very good chance Bouchard winds up replacing Antti Miettinen there.

Bouchard and Koivu had three assists and Brunette scored an empty-netter.
Hyvä homma, että kauden toiseksi viimeisessä ottelussa löydetään sopiva laituri tuohon Koivun ja Brunetten viereen. Eihän tätä voinut missään vaiheessa aikaisemmin kokeillakaan. Richardsille voitaisiin iskeä sellainen 10+ soppari eteen, kun oli näin nerokas.
Tietenkin Edmonton vastassa eikä kellään panosta, niin turha hehkuttaa liikaa. Brunette ei mielestäni kuulu enään 1.kenttään ja ura Minnesotassa pitäisi olla ohi. Mutta Koivu-Bouchard kaksikkoon pitäisi ensi kauden 1.kenttä rakentaa. Isokokoinen nopeahko maalintekijä tuohon vielä toiselle laidalle, niin kyllä kelpaisi.
Ottelusta ei hirveästi mainittavaa, koska tuli kelattua aika rajulla kädellä tuo koko matsi, kun ei pahemmin kiinnostanut katsella, kun oli sellainen fiilis, että turha voitto sieltä taas tulossa.
Kauden päättävä Dallas-ottelu on kuitenkin katsottava kokonaan suorana.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Jälleen yksi pettymys lisää Minnesota Wildin historiaan. Omistaja, GM, valmentaja ja pelaajat lähtivät kovilla odotuksilla kauteen joka alkoi Helsingissä. Heidän mielestään kasassa oli playoff-joukkue, joka osoittautui vääräksi luuloksi lopulta eikä mitenkään yllättäen. Hyökkäys huuti maalintekijöitä alusta alkaen ja Latendressen loukkaannuttua siitä tuli vielä isompi ongelma.
Alkukausi meni keskinkertaisesti ja marras-joulukuussa alettiin huhuilemaan Richardsin potkuista. Tammi-helmikuu oli joukkueen parasta aikaa, kun voitot tulivat puolustuksen ja maalivahtipelin toimiessa loistavasti.
Koivun loukkaannuttua koko paska levisi sitten ja kun ei trade deadlinella oikein mitään pystytty tekemään, joukkue vajosi syvälle. Tappioita tuli putkeen 8kpl, jonka jälkeen seuraavissa 7 ottelussa oli pakko ottaa 4 voittoa ettei vaan tule liian hyvää varausvuoroa, jos vahingossa saataisiinkin joku tulevaisuuden tähti joukkueeseen. Viime vuonna loppuspurtti vei Skinnerin nenän edestä ja kesällä varmasti taas joku kova nimi viedään 1-2 sijaa aiemmin. Ilman näitä 4 voittoa oltaisiin varattu sijalta 6. ennen lotteryä, nyt sijalta 10. Vittu miten hienoa!

Laitetaas sitten pientä arviointia kuluvan kauden joukkueesta.

Onnistujat:
-Koivu&Havlat: nämä kaksi antoivat edes jonkunlaisen sauman menestykseen raahatessaan 1. ja 2. kenttää mukanaan.
-Bouchard: palasi takaisin pitkältä tauolta ja pelasi ihan hyvin kauden loppuun asti.
-Theodore: hätähankinta osoittautui loistavaksi hankinnaksi Fletcheriltä. Pelasi vahvasti koko kauden eikä taso liikaa heilahdellut.
-Stoner: oli preseasonilla järkyttävän huono, mutta vuoden vaihduttua paransi selvästi ja vakiinnutti pelipaikkansa. Joukkueen paras +- -tilasto kauden päätteeksi, +5.
-Clutterbuck: taklaustilaston 1. jälleen ja sai aikaan 19.maalia. Loppukausi oli vaisumpi loukkaantumisten takia.
-Madden: pelasi hyvin roolinsa 4.kentässä eikä negatiivista sanottavaa löydy.
-Brodziak: joutui 2.sentteriksi vaikka ei siinä tykkää pelatakkaan, mutta hoiti hommansa hyvin.
-Spurgeon: pienikokoinen puolustaja yllätti positiivisesti.


Niin ja näin:
-Burns: vahva alkukausi ja pääsi All-Starsiin, mutta sen jälkeen loppukausi todella epävarmaa pelaamista. Mielenkiintoinen kesä tulossa jatkon suhteen, treidi vai jatkosoppari?
-Bäckström: hyvä-huono-hyvä-huono-hyvä-huono, tuossa Niken kausi tiivistettynä.
-Schultz: ei pettänyt muttei yllättänyt. Hieman enemmän voisi vielä odottaa.
-Zanon: hyvin blokkasi jälleen laukauksia, mutta peruspeli huononi viime kaudesta.
-Scandella: ensimmäinen vierailu sujui hyvin, mutta loukkaantumisen jälkeen oli taso oli laskenut.


Pettymykset:
-Miettinen: kuuluisi 3.kenttään, mutta sai koko kauden ajan pelata ilman perusteita 1.kentässä ja luvattoman paskat pisteet sai aikaan. Ei tuu ikävä.
-Brunette: vanhuus näkyy todella selvästi eikä riitä millään enää. Hyödytön muualla kuin vastustajan maalintakana. Kiitos ja näkemiin.
-Latendresse: en tiedä paljonko huonossa kunnossa leirille tuleminen vaikutti loukkaantumisiin, mutta luulisi tämän tason kaverin osaavan kesäharjoittelun kunnolla. Kausi menikin sitten kuntoutuessa.
-Cullen: tuli ufa-pelaajana 3 vuoden sopimuksella 3,5milj.$/vuosi palkalla 2.sentteriksi mutta petti odotukset täysin. Pääosa kaudesta 3.sentterinä sekä av-pelaajana, jossa onnistui ihan hyvin. Vaikea sijoittaa ensi kauden joukkueeseen, koska selvää pelipaikkaa ei löydy. Treidattava jos mahdollista.
-Barker: tämä Fletcherin tekemä Wild-historian huonoin treidi oli surkea. Loppuajasta ennen loukkaantumista paransi hieman. Treidattava kesällä.
-Staubitz: en tiedä mikä logiikka tässä hankinnassa oli, kun Staubitz ei kauheasti pelkoa vastustajassa aiheuttanut. Enemmänkin vain turhia jäähyjä. Treidiä...
-Kobasew: toinen Fletcherin surkeista treideistä, joka vei vielä 2nd round pickin ensi kesältä. Näkymätön kentällä ja pääasiassa pelasi 4.kentässä. Tervemenoa.
-Nystrom: Ei pystynyt edes edelliskauden tehoihin ja otteet vaihtelivat. Taisi olla loukkaantuneena loppukaudesta.
-Zidlicky: paskana puolet kaudesta eikä pelannut enää samalla tasolla kuin vuosi sitten. Treidattava viimeistään ens kauden trade deadlinella.
-Todd Richards: tuntui, että joukkue pelasi ilman valmentajaa koko kauden. Lukitsi kenttänsä samoiksi vaikka ei kulkenut. Taisi Russokin mainita keskellä kautta, että Mikko johtaa kopissa tuota touhua. Potkut ei haittais.

Russon hyvät ja pahat: The good and the bad of the 2010-11 Wild

Minnesotan tulevaisuuden näkymiä: Analysis: Wild's early progress is long forgotten


Minnesotan otteluista tuli kaikkia katsottua kauden aikana. 5-10 ottelussa tuli kelailtua sitten jonkinverran, kun jälkilähetyksenä katseli, mutta kattavasti tuli tämän kauden joukkuetta katseltua.

Minnesotan aloittaessa kesäloman siirtyy katseet NHL:n playoffeihin ja sitten kesän draftiin sekä ensi kauden joukkueeseen. Hahmottelin jo pientä avausta tuolle ensi kauden ketjulle ja voin sen tässä alkuviikosta tehdä, jos kellään ei ole mitään sitä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Loistava uutinen. Richards näytti näiden kahden kauden aikana, ettei ole NHL-valmentajan tasolla.
Toivottavasti tilalle tulee kokeneempi valmentaja, joka osaa hommansa ja tietää ketä peluuttaa top6:ssa, koska vaihtaa maalivahtia, koska ottaa aikalisä, kuinka peluuttaa kenttiä oikein jne.
Russon blogi Richardsin potkuista: Richards fired as Wild coach

Nyt sitten vain muokkaamaan joukkuetta ensi kaudelle tähän malliin:
Russo kirjoitti:
First, the Wild plans to transition to a young, faster, hopefully more talented team the next two seasons
Tuohan alkaa helposti sanomalla kaikille tämän kauden ufa-pelaajille kiitos ja näkemiin. Sitten muutamat treidit.


Edit.
Russo kirjoitti:
Assistant coach Dave Barr and video coach PJ DeLuca were also fired.

Russo kirjoitti:
Just talked to Fletcher, and he clarified that as far as the staff, the new coach WILL NOT have complete control


Fletcherin ja Koivun haastattelu: Todd Richards exclusive; Wild GM Chuck Fletcher transcript; Koivu talks

Richardsin haastattelu: Richards: 'Just disappointed'
 
Viimeksi muokattu:

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Mahtawaa!

Olen ollut moneen kertaan jo valmis heittämään toivoni jopa Fletcherin suhteen. Hän kun ei ole ainakaan toiminnan miehenä itseään Wild-faneille esitellyt. Ja voi mitä hän tekeekään heti kauden viimeisen ottelun jälkeen?!

No ihan töitänsä vaan.

Hieno juttu, että organisaation sudenkuopat on tiedostettu ja niitä ollaan valmiit myös korjaamaan. Vaikka sitten vaikeillakin kaupoilla. Toivon todella, että näemme kesän aikana erittäin aggressiivisen Wildin pelaajamarkkinoilla.

Minulle tuossa miehistössä ei ole Koivun lisäksi kauhean montaa "koskematonta" pelaajaa. Burns on tietysti erittäin vaikea korvattava, mutta mikäli hinta hänestä olisi kohdallaan, miksipä ei. Lisäksi Bäckström pelaa tällä hetkellä aivan liian suurella hintalapulla.

Oikeastihan Richards joutui hiukan suden suuhun, koska joutui tavallaan tienraivaajaksi (Lemairen jälkeen) täysin paskalla miehistöllä. Siitä huolimatta en ole lainkaan eri mieltä, etteikö Fletcher olisi toiminut oikein. Ei tule ikävä, ei todellakaan.

Erittäin mielenkiintoinen kesä tulossa. Kerrankin.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Tuskin Richardsin erottaminen yllätti ketään. Pitkän aikaa mies sai Wildin pelaamaan todella tehokasta kiekkoa, mutta oli edelleen useassa asiassa hieman kuutamolla. Toivotaan seuraavalta valmentajalta enemmän kokemusta ja ballseja. Ja eiköhän tämä ollut vasta alkua myllerrykselle. Syksyn rosteri tulee luultavimmin näyttämään paljonkin erilaiselta. Aikaisemmin olin Burnsin kauppaamista vastaan, mutta olisihan se loogisin vaihtoehto. Ensi kesän vapaat markkinat ovat puolustajien osalta huomattavasti hyökkäysosastoa kovatasoisemmat, joten Burnsin jonkin asteinen korvaaminen olisi sitä kautta mahdollista.

Wellmanin ja Russon kannattaisi odotella vielä jokunen vuosi ennen kuin manailee enempää, ettei Skinner tipahtanut Wildin ulottuville. Tottahan loppukauden voitot tuollaisissa tilanteissa olivat turhia, mutta tuokin (Granlund vs. Skinner) saattaa vielä kääntyä Wildin eduksi. Mistäs näistä tietää.

Ja tänä kesänä ei ole aihetta minkäänlaiseen paniikkiin/hätääntymiseen, sillä draftin kovin pelaaja tulee olemaan vapaana vielä Wildin vuorolla. Vaikka tämä nyt onkin jokaiselle aivan itsestäänselvä asia, niin kyseisen junnarin nimi on Mika Zibanejad. Me wants.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Ja tänä kesänä ei ole aihetta minkäänlaiseen paniikkiin/hätääntymiseen, sillä draftin kovin pelaaja tulee olemaan vapaana vielä Wildin vuorolla. Vaikka tämä nyt onkin jokaiselle aivan itsestäänselvä asia, niin kyseisen junnarin nimi on Mika Zibanejad. Me wants.

Itseasiassa viime aikoina eräs Minnesotalais-syntyinen puolustaja on herättänyt kuulemma kiinnostusta Wildin scouttaus-osastolla. Miestä ei esimerkiksi ISS:n listoilla jostain syystä näy, ja jotain häikkää on kuulemma ollut miehen iän varmistamisessa myös, eikä mm. syntymätodistusta ole vielä virallisesti saatu varmistettua aidoksi, mutta jantteri nimeltä T.J. Halen on Wildin listoilla todella korkealla. Kovan luokan kiekollinen talentti, luistelee kuin tuuli, ja kun vain saa kiekottoman pelinsä hieman varmemmaksi niin on varmasti tulevaisuudessa huikea jätkä Wildin puolustuksen liiderinä. Huhujen mukaan ehdolla Mr.Hockey -palkinnon voittajaksi myös.

I'm going to hang myself now.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Ja eiköhän tämä ollut vasta alkua myllerrykselle. Syksyn rosteri tulee luultavimmin näyttämään paljonkin erilaiselta. Aikaisemmin olin Burnsin kauppaamista vastaan, mutta olisihan se loogisin vaihtoehto. Ensi kesän vapaat markkinat ovat puolustajien osalta huomattavasti hyökkäysosastoa kovatasoisemmat, joten Burnsin jonkin asteinen korvaaminen olisi sitä kautta mahdollista.
Samaa toivon, että rosteri on tätä kautta etenkin nuorempi ja nopeampi syksyllä.
Burnsin kohdalla olen ollut samoilla fiiliksillä etenkin silloin, kun Burns pääsi vielä all-stars otteluunkin. Loppukausi meni sitten niin heikosti, että jos Burnsilla saataisiin varma 30 maalin mies hankittua, niin ei haittaisi. Juuri nuo ufa-pakit voivat olla tuossa tilanteessa hyvä ratkaisu.
Tärkeintä olisi kuitenkin rakentaa ensi kauden joukkuetta tulevaisuutta ajatellen eikä niin että voittoja ja menestystä on tultava nyt ja heti. Granlund ja Zucker eivät ole vielä valmiita, joten parin vuoden päästä on aikaisintaan aika miettiä todellakin menestyvän joukkueen rakentamista. Tämä tarkoittaa myös sitä, että esim Brunetten palkkaaminen olisi turha ja hänethän korvaa Bouchard ensi kaudella. Leopold valittanu, että häviää rahaa joka vuosi, joten miksi pitäisi käyttää taas koko cappi.

Wellmanin ja Russon kannattaisi odotella vielä jokunen vuosi ennen kuin manailee enempää, ettei Skinner tipahtanut Wildin ulottuville. Tottahan loppukauden voitot tuollaisissa tilanteissa olivat turhia, mutta tuokin (Granlund vs. Skinner) saattaa vielä kääntyä Wildin eduksi. Mistäs näistä tietää.
Niin voihan Skinner vielä loukkaantua pahasti ensi kaudella tai sitten tämä kausi oli vain once-in-a-lifetime tapaus.
En ole Granlundia huonoksi sanonut, mutta tarkoitin tuolla, että näillä turhilla viimeisten pelien voitoilla munittiin taas hyvä draftisijoitus. Jos tappioputki olisi kestänyt kauden loppuun asti, oltaisiin varattu sijalta 6. tai lotteryn onnistuessa sijalta 2.? Voi vain kuvitella minkätasoista kaveria olisi prospecteihin saatu tuon kautta.

Ja tänä kesänä ei ole aihetta minkäänlaiseen paniikkiin/hätääntymiseen, sillä draftin kovin pelaaja tulee olemaan vapaana vielä Wildin vuorolla. Vaikka tämä nyt onkin jokaiselle aivan itsestäänselvä asia, niin kyseisen junnarin nimi on Mika Zibanejad. Me wants.
Pari youtube-videota nopeasti kaverilta katselin ja hyvin näytti jalka liikkuvan.
Pitäisi pian tutkia tarkemmin noita vaihtoehtoja joita tuohon 10. sijalle ennustetaan. Brandon Saad taitaa olla ainakin yksi.
 
Viimeksi muokattu:

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Syksyn rosteri tulee luultavimmin näyttämään paljonkin erilaiselta. Aikaisemmin olin Burnsin kauppaamista vastaan, mutta olisihan se loogisin vaihtoehto. Ensi kesän vapaat markkinat ovat puolustajien osalta huomattavasti hyökkäysosastoa kovatasoisemmat, joten Burnsin jonkin asteinen korvaaminen olisi sitä kautta mahdollista.

Hyvin todennäköistä on, että Wildissa halutaan muutoksia. Itse näen kuitenkin ongelmana olleen aikaisempien vuosien heikot varaukset. Ei ole joukkueeseen tullut draftin kautta tarpeeksi päteviä vahvistuksia. Hyökkääjistöön tarvittaisiin maalintekoon kykeneviä pelaajia, kun Koivun ja Havlatin harteilla lepää likaa vastuuta joukkueen hyökkäyspelistä. Puolustukseen myös olisi varmastikin vahvistukset tervetulleita.

Jos nyt ihan miettii kunnolla niin on tuo Brent Burns ihan liikuteltavissa oleva palanen. Muutama vuosi sitten oli vielä nouseva pakki-tähti, mutta nyt on ura pysynyt paikallaan. Kuitenkin, kun katsoo hänen pisteitään niin 46 pistettä on pakille todella hyvä lukema. Vielä, kun on nuorehko (26) hyökkäyspelin osaava pakki niin uskoisi jostain päin löytyvän kiinnostusta. Takaisin voisi vaikka tulla joku maalintekoon kykenevä hyökkääjä laidalle.

UFA-markkinat näyttävät jotenkin nyt niin "köykäiseltä" etenkin jos eturivin maalintekijöitä haluaa. Simon Gagne kuitenkin olisi hyvin potentiaalinen vahvistus. Viime vuosina loukkaantumisista kärsinyt, mutta on kuitenkin tehnyt ainakin kahdesti yli 40 maalia urallaan ja terveenä pysyessään voi tehdä edelleen 30 maalia. Voihan sitä epätoivoisesti yrittää kaupalla hankkia Alex Seminiä tänne, mutta jos kerta tuo palkkojen pienentäminen pitää paikkaansa niin on varmaankin turha haaveilla todellisista tähtivahvistuksia. No, eikun vaan jakselemisia Wild-faneille ja toivottavasti pitkäjänteinen rakentaminen tuottaa joku päivä vielä tulosta.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
UFA-markkinat näyttävät jotenkin nyt niin "köykäiseltä" etenkin jos eturivin maalintekijöitä haluaa.

Tämä on aivan totta. Katsoin tulevaa UFA-listaa eilen ja aika hiljaiset ovat markkinat. Puolustusta sitä vastoin pystyy vahvistamaan UFA-pelaajilla. Sen vuoksi näen aika vahvasti kaupan, jossa Burns vaihtaa maisemaa.

Sitten kun tsekkaa RFA-listaa, niin silmiin osui Zach Parisen nimi. Jostain kautta olen ymmärtänyt, että sopimusneuvottelut Devilsin kanssa eivät ole olleet mitenkään helpot ja tässä olisi myös Parisen taustat huomioon ottaen sellainen pelaaja, jota Wild hyvinkin saattaisi havitella. Varsinkin silloin, jos Parisen neuvottelut Devilsin kanssa kuumenevat. Ymmärtääkseni kyseessä kuitenkin laituri. Parise ei toisaalta olisi ilmainen, eli tilaa pitäisi saada varmasti muillakin kaupoilla rahakirstuun.

Tämä siis puhtaasti omaa pyörittelyä.
 
Viimeksi muokattu:

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Taas on yksi kausi Wildin osalta mukavasti paketissa jo tässä vaiheessa, joten jos sitä kirjoittelis muutaman sanan joukkueen pelaajista. Wellman tuossa ehtikin jo oman listauksensa tekemään ja aika lailla samoilla linjoilla täälläkin ollaan.

Mikko Koivu

Oli jälleen yksi Wildin tärkeimmistä pelaajista niinkuin kuuluukin. Pieni slumppi kauteen tosin mahtui, joka korjattiin 1vs.1-battlella Richardsin kanssa. Teki pääasiassa sen mitä Koivulta nyt odotetaankin, olisiko ensi kaudella sitten edessä se pankin räjäyttämissesonki, Bouchardin kanssa tuntui ainakin peli kulkevan kauden viimeisissä peleissä.

Kyle Brodziak

Edelleen eräs mun Wild-suosikeista. Lähes kädetön jätkä painaa joka pelissä sata lasissa, taklaa, vääntää, pelaa hyvin puolustussuuntaan ja tekee siinä ohessa pisteitäkin mukiinmenevästi. Kaunista. Ja tämä kaikki reilulla miljoonalla/vuosi.

Matt Cullen

Ristiriitaisia ajatuksia Cullenista. Ei oikein löytänyt paikkaansa joukkueessa ja pistesaalis jäi toivottua pienemmäksi. Puolustavassa roolissa oli tosin tärkeä palanen Wildia, ja vaikka väläytteli välillä osaamistaan niin turhan usein jäi fiilis, että peliälyn puute olisi Cullenin kompastuskivi.

John Madden
Madden oli ihan jees hankinta nelosen keskelle. Pyyteetöntä duunia illasta toiseen ja varmasti hyvä pukukoppikaveri. Ensimmäinen kausi ilman playoffeja. Sanonut vaihtoehtojensa ensi kaudeksi olevan joko Wild tai uran lopettaminen. Siinä ja siinä, että kykenisikö vaikka Almond jo hoitamaan samat duunit.

Martin Havlat
Havlatilta nähtiin jälleen ailahtelevia otteita. Kykenee dominoimaan pelin kulkua, mutta onnistuu myös liian usein katoamaan täysin. 62 pistettä on parannus viime kauteen, mutta Marty pystyy kyllä edelleen parempaan. Puolustussuuntaan jaksoi monesti painaa viimeiseen saakkaa, joten ei ole kyse mistään täysin tehojen kautta tarkasteltavasta pelaajasta.

Pierre-Marc Bouchard
Hieno paluu kaukaloon pahan loukkaantumisen jäljiltä. Oli edelleen nopea ja näki kentän todella hyvin, maalin eteen ei vain tunnu olevan asiaa. En oikein tiennyt mitä odottaa noin pitkän loukkaantumisen jäljiltä, mutta hyvin Bouchard pärjäsi. Tärkeintä ettei sattunut uusia loukkaantumisia ja onnistumisia tuli ihan hyvään tahtiin. Ensi kaudella sitten takaisin siihen 60 pisteen kausitahtiin, josta ei toki tälläkään kaudlla hirveästi jääty.

Andrew Brunette
Oli viime kautta hitaampi luistimilla, jota kautta tuli tilanteisiin monesti hieman myöhässä. Tuttuun tapaan kuitenkin hyvä maalin edessä ja dominoi yleensä maalin takana. Oon tästäkin useaan kertaan maininnut, mutta on se vaan nautinnollista katseltavaa kun Bruno pyörii maalin takana pakki puoliksi selässä roikkuen. Eikä mitään tsäänssiä saada kiekkoa pois. Mutta pistetehtailu ei ollut enää viime kauden tasolla ja Koivun ollessa poissa Brunetten tehot katosivat lähes täysin. Täten mulla on hieman ristiriitaiset fiilikset Brunetten jatkon suhteen.

Antti Miettinen

Kuten Brunonkin, niin myös Miettisen tehot katosivat Koivun saikun aikana. Ana oli Ana, hukkasi paljon maalipaikkoja, pelasi ihan hyvää peliä (ei kuitenkaan kärkikentällisen vaatimaa) ja muodosti Mikon kanssa hyvän av-parin. Kelpaisi mulle edelleen ensi kauden joukkueen 3. kenttään, mutta toivottavasti Miettisen pelit ylemmissä kentissä on nyt pelattu.

Chuck Kobasew
Richards ei koskaan löytänyt Kobasewille oikealta tuntuvaa paikkaa, joten se oli yksi asia mistä Chuck kärsi. Ei kuitenkaan käyttöä enää Wildissa.

Eric Nystrom
Varsinkin alkukadesta Nystromilla oli mielettömiä vaikeuksia saada kiekko verkkoon. Olihan se aika hupaisaakin, joten siitä plussaa. Mutta joo, Nystromin työmoraali oli koko kauden ajan ihailtavaa. Ei koskaan selkä suorassa, taklasi kaikkea ja antoi kaikkensa vaihto vaihdon jälkeen. Siitä pidin. Ensi kaudella maaleja olisi toki syytä tulla huomattavasti enemmän ja kyllä mä uskon näin käyvänkin.

Brad Staubitz
Pelasi pieniä määriä ottelua kohti, hoiti hommansa joten kuten. Wildin paras maalintekijä loppukaudesta, mahtavaa. Kyllähän Staubitz menee minimisopimuksella tuossa 12./13. hyökkääjän roolissa, mutta en tiedä tuoko mitään lisäarvoa Kassianiin verrattuna.

Cal Clutterbuck
Clutterbuck pelasi todella hyvän kauden. Kaiken sen perus Calin lisäksi kiekko alkoi löytää maalin uuteen tahtiin vaikka loppukausi vesittikin 20 maalin rajan saavuttamisen. Loppukaudesta otteissa näki selvän turhautumisen, mikä oli sinänsä ymmärrettävää.

Brent Burns
Ei ole aivan kohtuutonta sanoa, että Burns oli puolet kaudesta Norris-tasoa. #8 nollasi vastustajan toisensa perään ja oli todella hyvä hyökkäyssuuntaan. Valitettavasti toinen puolisko oli sitten todella virhealtista. Paha sanoa mitä tuossa edes tapahtui, kelkka vaan kääntyi aika radikaalisti. Pysyi kuintekin ehjänä koko kauden, mikä oli hyvä juttu muutaman rikkonaisemman kauden jälkeen.

Marek Zidlicky
Vaikea kausi loukkaantumisten muodossa. Kunnossa ollessaan ehdottoman tärkeä osa Wildin ylivoimaa, ehkä Zidlickyn puuttuminen vaikutti myös Burnsin pelaamiseen, koska Burns oli tätä myöten ainut kovan luokan kiekollinen puolustaja.

Jared Spurgeon
Yksi kauden suurimmista yllättäjistä. Spurgeonia on tässä kauden mittaan jo hehkutettu kohtuu paljon, mutta menköön nyt vielä tämän kerran. Pelaa kokoonsa nähden todella hyvää puolustuspeliä sijoittumisensa ja nopeutensa ansiosta, näkee kentän todella hyvin ja sitä myöten pystyi antamaan ensimmäisen syötön omille tukalammastakin tilanteesta.

Clayton Stoner

Aloitti huonosti, mutta paransi järkyttävästi loppukautta kohden. Ensi kaudella Stoner on kaksisuuntaisella sopimuksella, mutta antoi sen verran väkevät näytöt fyysisyydestään ja puolustupelaamisestaan, että on vaikea syrjäytettävä. Hyökkäyspotentiaalista saatiin jäätävä taidonnäyte, kun Stoner kiskaisi kiekon puolesta kentästä pleksin kautta vastustajan häkkiin.

Greg Zanon
Teki kiekollisensa virheitä enemmän kuin viime kaudella ja kiekottomana pelasi itseään turhan usein ulos tilanteista. Toisaalta eihän tuosta kropan likoon laittamisesta voi olla pitämättä (212 blokattua laukausta).

Nick Schultz
Ei varmaan yllätä, että Schultz oli Wildin tasaisin suorittaja. Hyvää peruspeliä ja schultzmaiset pisteet siihen päälle. Vaikka muu pakka olisi ollut pahastikin sekaisin, niin yleensä Schultzin tasoon pystyi luottamaan. Yksi pelaajista, joka ei tule koskaan saamaan ansaitsemaansa arvostusta.

Cam Barker
Rikkonainen kausi Barkerilta. Pisteiden valossa täysi fiasko odotuksiin nähden. Paransi oman pään peliään kauden mittaan, mutta paska maku Barkerin kaudesta jäi ehdottomasti.

Niklas Bäckström

Hieman epätasaisia otteita Nikeltä, mutta se on todettava että maalivahtipeliin Wild ei kaatunut. Monesti päinvastoin, puolustuksen hyvien otteiden ja Niken ansiosta niitä pisteitä saatiin raavittua paremmiltakin vastustajilta.

Jose Theodore
Theodore oli todella hyvä sainaus Fletcheriltä. Bäckströmin kanssa muodosti yhden liigan parhaista tandemeista, oli maalissa kumpi tahansa niin kohtuu rauhallisin mielin pystyi peliä seuraamaan. Toivottavasti jatkaa Wildissa, kohtuullisella hinnalla tottakai.


Sitten kun tsekkaa RFA-listaa, niin silmiin osui Zach Parisen nimi.

Parise olisi kyllä niin loistava lisä Wildiin, ettei mitään mieltä. Olisin valmis hyväksymään melkein mitä tahansa tuon kaverin palveluksista, mutta vaikuttaa aika longshotilta. Toisaalta jos on totta, että Parise ja Devils ovat kaukana sopimusneuvotteluissa niin ehkä mies olisi siinä tapauksessa kaupan. Mulla ei oo kyllä mitään hajua tuollasesta, mutta menköön nyt näin ajanvietteenä. Burns+prospecti/varausvuoro vaihdossa Pariseen ei kuulostaisi ollenkaan pahalta. Mutta kuten sanoin niin en oikein usko Zachin lähtevän Devilseistä mihinkään.

Sitten odottelemaan Wellmanin ensi kauden ketjua. Vaikka eipä tässä sinänsä mitään kiirettä, tuskin ensi kautta koskevia juttuja ihan heti päästään kuulemaan, spekuloida voi tietenkin.

Saikan mainitsema paikallinen lupaushan kuulostaa kaikelta, mitä Wild voisi ykkösvaraukseltaan toivoa. Jos mä kuitenkin pidättäydyn tuossa Ruotsin pojassa, sillä on sentään kulmakarvat viimesen päälle.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Parise olisi kyllä niin loistava lisä Wildiin, ettei mitään mieltä. Olisin valmis hyväksymään melkein mitä tahansa tuon kaverin palveluksista, mutta vaikuttaa aika longshotilta.

Se vaikuttaa juurikin longshotilta, mutta eihän näistä koskaan tiedä. Jostain olen lukenut, ettei Devils ole saanut tyydyttävää paperia pöydälle. Toisaalta taas, että Parise ei ole kiinnostunut jatkamaan Devilseissä ja pyytäisi siksi vain vuoden jatkopahvia. Pelkkää spekulointiahan tämä on, mutta eiköhän tuon tasoinen "oma poika" kelpaisi.

Nyt Devils nettosi vielä viime yön lotteryssa ensimmäiselle kierrokselle neljännen varausvuoron, joten he saavat kyllä uuden kovan prospectin organisaatioonsa.

Olisihan se mahtava homma, jos tässä tapauksessa 1+1=2.
 

Big Duncan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Houston Aeros
Ja tänä kesänä ei ole aihetta minkäänlaiseen paniikkiin/hätääntymiseen, sillä draftin kovin pelaaja tulee olemaan vapaana vielä Wildin vuorolla. Vaikka tämä nyt onkin jokaiselle aivan itsestäänselvä asia, niin kyseisen junnarin nimi on Mika Zibanejad. Me wants.
Jälleen kerran äärimmäisen mielenkiintoinen drafti tulossa. Varsinkin nyt kun tapahtuma järjestetään kotihallissa.

Mikael Granlund on huikea talentti, joten ehkäpä Mika Zibanejad ei välttämättä ole se ensimmäinen nimi listalla. Itse kääntäisin ensisijaisesti katseeni puolustukseen ja nimiin kuten Ryan Murphy, Duncan Siemens tai Dougie Hamilton.
 
Viimeksi muokattu:

Wolves

Jäsen
Itse kääntäisin ensisijaisesti katseeni puolustukseen ja nimiin kuten Ryan Murphy, Duncan Siemens tai Dougie Hamilton.

Näin ilmeisesti on tehnyt myös Wild johto hankkiessaan Pohjois-Dakotan yliopistosta 2011 Hobey Baker finalistin Chay Genowayn

Kaverin veli on siis Colby Genoway. Jokatapauksessa ihmettelen hieman tätäkin hankintaa. Parikymppinen puolustaja kyllä, mutta kokoa on huimat 175cm ja painoakin 75 kg.

Jatkakaa...kuhan ilmoittelin vain vieraaseen pöytään.
 

hwallen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Arsenal
Jupinaa puolivaloilla seuratusta kaudesta

Morjensta. Ajattelin, että voisi näin kauden päätteeksi avautua kunnolla. Vilaisen kausitopicin läpi ja huomasin, että puhuin koko kauden oikeastaan negatiivisista asioista, joten yritän nyt sanoa jotain positiivista ja kehittävää!

Kausi nähdäkseni kosahti siihen, että luulot ja toiveet joukkueesta perustuivat joko harhaluuloihin tai yltiöpäiseen optimismiin. Kuten nimim. Wellman edellä totesi, odotukset olivat yksinkertaisesti aivan liian korkeat. Tämä oli toivottavasti Fletcherille pakollinen oppirahojen maksu, mistä seuraa pelkkää hyvää tulevaisuutta ajatellen.

Viime kesän hankinnat eivät olleet kovinkaan onnistuneita GM Fletchiltä. Ei löytynyt toista Latendressea ja ensimmäinenkin taisi ottaa kesän elbaillen, mikä johti kosahdukseen heti kauden alussa. Drafti näyttäisi sen sijaan menneen vallan mainiosti ja tulevaisuus prospectien kannalta näyttää parhaimmalta miesmuistiin. Erityisenä kehuna pitää mainita määrätietoinen Theodoren palkkaus.

Plussaa Fletcherille: Theodore, draft
Miinusta Fletcherille: Leddy<->Barker, passivisuus siirtotakarajalla, joukkueen vahvistaminen "santapaperi"-osastolla, joka oli ennestään jo hyvä. Suurin miinus tulee kuitenkin munattomuudesta nuorien pelaajien peluuttamisessa. Tosin tästä taitaa mennä iso osa valmentajan piikkiin.

Valmennuksesta möykkääminen on ehkä turhaa, kun se ongelma on osin jo ratkaistu. Richards saa pienet pisteet siitä, että muutti joukkueen pelitavan tiiviiksi joukkuepuolustamiseksi. Miinusta tulee tosin siitä, että kesti 1½ vuotta tajuta, ettei nykyrosterilla leikitä Detroitia. Eniten itseäni ahdisti kuitenkin nuorien pelaajien jättäminen marginaaliin jopa kauden lopussa, jossa panosta ei ollut kuin draftiin. Osa nuorista hyökkääjistä pääsi pelaamaan NHL:n puolella massiivisilla kolmen ja puolen sekunnin peliajoilla nelosketjussa. Siinähän sitä on hyvä kehittää hyökkääjiä. Myöskin lukitut pelipaikat ja suojatyöpaikat aiheuttivat angstia. Toivotaan, että seuraava valmentaja on vähemmän jääräpäinen ja tarkkasilmäisempi.

Plussaa Richardsille: Hieno idea aktiivisesta pelitavasta
Miinusta Richardsille: Jääräpäisyys, nuorison marginalisointi, jääräpäisyys

Hyökkääjiä on vähän ikävä arvioida, sillä moni pelasi yllämainituista syistä roolissa, joka oli ylimitoitettu kykyihin nähden. Suurin syy on lopulta valmentajassa, joka ei saanut kaikkea irti hyökkääjistään ja ei peluuttanut heitä kovinkaan järkevästi. Wild saisi nykyrosterillaan suorastaan pirullisen kolmosketjun Clutterbuckin, Brodziakin ja Nyströmin/Miettisen ympärille. Näistä Brodziak pelasi kakossentterin roolissa ja Miettinen ykösketjun laitahyökkääjänä. Molemmat tekivät reippaat 30p kauden aikana, mikä on aika kaukana rooliensa odotusarvoista. Hyökääjistössä tapahtunee kesän aikana melkoista vaihtuvuutta ja toivottavasti nuoremmat (O'Sullivan, ehkä Lehtonen) ja potentiaaliset (Wellman, Gillies) pelaajat saavat edes yrittää muualla kuin nelosen miniminuuteilla. Potentiaalisia nuoria tosiaan löytyy Wildin varastoista poikkeuksellisen hyvin ja suurella innolla odotan Granlundin, Zuckerin, Haulan ja edellä mainittujen Gilliesin, Wellmannin sekä toivottavasti sopimuksen saavien O'Sullivanin ja Lehtosen suorituksia syksyn harjoitusleirillä.

Puolustus toimi kokonaisuutena paljon hyökkäystä paremmin ja natsasi hyvin odotusarvoonsa. Ainoa oikea pettymys oli Barker, jolta itse ainakin odotin melkoista tukea hyökkäykselle ja ylivoimapisteitä. 50 pelin aikana kerätyt 1+4 pistettä ja -10 eivät oikeastaan vastaan mitään. Varsinkaan kun kahta päätä pienempi Jared Spurgeon läväytti tuplapisteet ja pelasi ennakkoluulotonta peliä. Barker vain lihoiksi kesällä, jos saa kohtuullisen korvauksen. Burnsista sen sijaan pitäisin kiinni kynsin ja hampain. Vaikka kauden jälkimmäinen puolisko meni epätasaisesti, niin ei tuon tason puolustajia kauheasti löydy. Barkerin suorituksen paikkaajia löytyy sen sijaan vaikka omista nuorista. Neljän miljoonan caphitillä kulkeva Zidlicky voisi myös olla hyvää kauppatavaraa, josta olisin ilomielin luopumassa.

Kauden maalivahtiduo Bäkkis+Theodore toimi erittäin hyvin ja toivon Theodoren jatkavan. Tämä tarkottaisi sitä, että Hardingista luovuttaisiin. Tämä olisi sikäli hyvä skenaario, että Hardingilla voisi olla oikeasti kauppa-arvoa. Wildilla on jo hyvinkin potentiaalinen Hackett kärkkymässä kokemusta ammattilaissarjoista, joten menetys ei olisi sikäli kovin paha ja vaihto voisi vahvistaa joukkuetta hyvin. Millainen maalivahtitilanne esimerkiksi Edmontonilla on? Sieltähän löytyisi vaihtotavaraa (nuorten) hyökkääjien muodossa pilvin pimein.

Tuleva drafti vaikuttaa jännältä. Luotto Fletcheriin on huomattavasti Risenpurkin aikoja suurempi ja ainakin viime draft luo uskoa varauksiin. Aiemmin mainittu Mika Zibanejad vaikuttaa erittäin hyvältä, vaan onkohan enää tarjolla 10. vuorolla? Hyökkäävä puolustaja olisi mukava lisä myöskin enkä pahastuisi ollenkaan Armian varaamisesta.

Oma toiveeni kesän tapahtumista:

Ulos: Ufa-hyökkääjät Miettinen (jatko nykysopimuksella 3. kentän roolilla tosin olisi proskills-tilanne), Brunette (apuvalmentajaksi Hamiltoniin ois hieno), Kobasew, Madden, Zidlicky+Barker+Harding (vaihtokauppa)

Sisään: Maalintekijä, jolla ei ole loukkaantumishistoriaa (joko UFA tai vaihtokauppa) -> ei siis mallia Gagne/Gaborik, luotettava 4. ketjun keskushyökkääjä (Madden?), Granlund+Zucker+Haula (AHL), Lehtonen+O'Sullivan+Wellman, draftistä laitahyökkääjä mallia ISO ja UHKAAVA, hyökkäystaitonen pakki ja suomalainen maalivahti (tilastollisesti playa-valinta). Älykäs, määrätietoinen ja jämäkkä valmentaja mallia Bylsma.

Olisiko käypä muutos? Itselleni tuo kuulostaa hyvältä ja jopa realistiselta, poislukien Bylsma Vol. 2. Voitais kohta lyödä ensi kauden ketju kasaan. Turha tässä on enää menneitä märehtiä!
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Mikael Granlund on huikea talentti, joten ehkäpä Mika Zibanejad ei välttämättä ole se ensimmäinen nimi listalla. Itse kääntäisin ensisijaisesti katseeni puolustukseen ja nimiin kuten Ryan Murphy, Duncan Siemens tai Dougie Hamilton.

Draftista samaa mieltä, ja mainitsemistasi pelaajista löisin omat roponi Murphyn puoleen, vaikuttaa kovan potentiaalin omaavalta jätkältä.

Ja nyt pitääkin siirtyä uuteen ketjuun jo, mutta hienoa nähdä Big Duncan jälleen remmissä draftin lähestyessä. Missäs mies on taas luurannut?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös