Pe 18.3.2011 HIFK-Jokerit, 1. Puolivälieräottelu

  • 67 115
  • 279

Dynamo#79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, KD
Hieno taisteluvoitto fudislukemin. Hifki oli niskan päällä 2 ensimmäistä erää, mutta johtoasemassa Jokerit alkoi yllättäen hallita kenttätapahtumia. En tiedä oliko kyse Nenä Jalosen kädettömyydestä vai siitä, että Hifkin playoff-kiikarimiesten vanhat muistot palasi mieleen.

*** Jan Lasak
Aivan mahtava peli! Näytti siltä, ettei Lasakille voi tehdä maalia. Kauden paras peli tärkeääkin tärkeämpään paikkaan.

** Ossi Väänänen
Jokereiden ylivoimaisesti tärkein yksittäinen kenttäpelaaja. Ei päästänyt granlundeja ym. kiekon kanssa maalintekopaikkoihin ja näytti muille esimerkkiä. Kapteeni isolla K:lla! Vai onko se C:llä.

* Ville Peltonen
Koko ajan vaarallinen. Kentän paras pelaaja Väänäsen jälkeen. Olisi tehnyt n. 2+2 ilman Lasakin uskomattomia pelastuksia.

Tämä oli vasta ensimmäinen koitos, huomenna mennään taas. Ensimmäinen taistelu voitettu, mutta sota jatkuu.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Peltonen-Wirtanen-Ahtola
Kuhta-Wirtanen uudelleen-Petrell
Järvinen-Töykkälä-Wärn
Nyholm-Liivik-Pöysti

Kankaanperä-Kovanen
Söderholm-Turunen
Kousa


Kyllähän 7 ykkös-kakkoskentän miehen puuttuminen näkyy. Huomiseksi jos kaikki ovat sivussa niin ihan järjettömänä altavastaajana lähtee HIFK Ilmalaan. Se on ihan kylmä tosiasia vaikka itse Jeesus Kristus olisi koutsaamassa.
 

Kole13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Tosin tässä tapauksessa HPK:n pelaaja lopettaa pelaamisen maalin tehtyään. Granlundin tilanne oli aivan pelitilanne ja täysin oikeaoppinen sekä kliinisen hieno ajo Väänäseltä, huono tuuri Mikaelilla jos oikeasti kävi jotain.

Sarjan kannalta tämä oli erittäin tärkeä voitto Jokereille, huomenna jos tilanne on sarjassa 2-0 niin todella hyvältä näyttää. Veikkaan että nyt jo Nokka vapisee paniikissa kun tajuaa missä liemessä on.

Edit. Lainaamassani linkissä on siis Pauli Levokarin ja Harri Suutarisen tapaus vuodelta 2011.
 
Viimeksi muokattu:

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Jokereilta erinomainen peli kun sitä tarvittiin. Tuuria? Sitäkin. Kannattaa kuitenkin huomata, että Jokerien mentyä 1-0 johtoon, HIFK ei saanut mitään näkyvää aikaan. Jalosen taktiikkapussista ei löytynytkään tapaa jolla Jokerien viisikkopuolustus olisi avattu. Ihan kuten oli odotettu. Miten voi olla noin onneton pelitavan suunnittelusta ja toteuttamisessa?

Miten voit olla noin kujalla, vai onko tuo ironiaa? Pelin kuva oli alusta loppuun sama eli IFK vei ja Jokerit sätki perässä luottaen jumalaiseen tuuriinsa (ja onneksi sitä tänään oli) + Lasakkiin. Siis kyllähän IFK:lla maalipaikkoja riitti huolestuttavan paljon. Laukaukset eivät aina kaikkea kerro, mutta kyllä 59-29 -tilasto kertoo tämän pelin suhteen erittäin hyvin tilanteen.

Riskmania ei testattu ollenkaan, naurettavan helpolla pääsi, mutta eipä sillä nyt ole väliä, kun voitto tuli tuurin ja Lasakin avulla.

Eavesilta huikea syöttö Mäelle ja kyllähän se on aina ilo katsella, kun Benin jalat ja maila käyvät tiheään.

---

Ei Jokereiden materiaali nyt ihan niin huono ole, että Erkan pitäisi peluuttaa tuota omaa peruuttelukiekkoaan. No, eiköhän huomenna nähdä vähän aktiivisempaa peliä Jokereilta, vai?
 

ardou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1988
Täysin selvä päähän kohdistunu taklaus. Kaveri aivotärähdyksen takia pois mahdollisesti koko loppukevään. Mitä tekee Levonen, kattoo vierestä ja selittelee omiaan... Mitä tekee HIFK? Ei mitään!

Tuskin tostakaan mitään tulee taas liigassa kun Grandlund pelasi vielä toisessa erässä. Katsos seurausten mukaan, ei teon.
Vähän vastaavanlaisesta tilanteesta sai muuten aikoinaan 8 matsia pelikieltoa, ai niin mut silloinhan se oli HIFK joka törttöili...
http://www.youtube.com/watch?v=GzuLCUjwBhM

Hienoa...
Onhan tuo nyt aivan erinlainen tilanne! Granlund ajoi itse maalille "väkisin" eikä muuta ollut odotettavissa! Niinkuin Väänänenkin sanoi, että hän ei voi tilanteessa muuta tehdä! Kädet oli kyllä kieltämättä hieman korkealla mutta en näe tässä mitään sen suurempaa!
 

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Onhan tuo nyt aivan erinlainen tilanne! Granlund ajoi itse maalille "väkisin" eikä muuta ollut odotettavissa! Niinkuin Väänänenkin sanoi, että hän ei voi tilanteessa muuta tehdä! Kädet oli kyllä kieltämättä hieman korkealla mutta en näe tässä mitään sen suurempaa!

No eihän kukaan voi pelata kyynärpäät kyljissään kiinni? Väänänen kyllä otti Granlundia joka kerta kun mahdollista aika kovasti mutta tuossa tilanteessa kuten jo moneen kertaan on todettu, Granlund leikkaa maalille (esim. Urpolla verrattiin Saku Koivin pelaamiseen uran alku aikoina) ja kun hiirellä on vastassa reilut 100-kiloiset miehet niin jokainen tietää miten käy.

Jokerit pelasi keskialueen järkevästi, IFK ei saanut enää juurikaan vauhtia aikaiseksi ja hyvin pitkälti tiettyjen herrojen omasta aloitteisuudesta noita tilanteita sitten tuli ja meni
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täysin selvä päähän kohdistunu taklaus.

Älä usko sitä pajunköyttä mitä Urholla Tamminen ja Peltonen syöttää. Toki perseestä että Granlund lensi tolppia päin, mutta taklaus ei ollut poikittainen maila tai päähän kohdistunut. Katsotaan niitä tilanteita ennen itkua.
(Alkoi oikeasti harmittamaan varsinkin Tammisen byhyybyhyy tilanteesta. Onko tuo lätkäjätkä ollenkaan??? Tai ehkä sen pitäs laittaa ne prillit päähän niin näkisi jotain.)

Kuten Väänänen sanoi (vapaasti lainaten), "hyökkääjien duuni on ajaa sinne maalille ja mun duuni on ajaa niitä päin". Grandlund tiesi mihin lähti, nyt sieltä tuli vaan vähän kovempi kivi vastaan.

Totta kai se xituttaa katsoa kun omat jätkät lentää seinälle, Petrell on aivan perseestä omasta mielestä. Mutta jos se ajaa "puhtaasti" veskarin päälle, niin eipä siinä mitään voi.

Jokerit voitti tänään kovuudessa ja maalinteossa. Aivan mahtava taistelu!!! Toivottavasti HIFKi saa parhaat miehensä laatikkoon kohta, ettei tarvitse sitten myöhemmin voivotella miten kovin miehistö oli saikulla.

Pulkkiselle pikaista paranemista. LKP ei toimi LKS:sänä. Ei ollenkaan...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pelin kuva oli alusta loppuun sama eli IFK vei ja Jokerit sätki

Tuoltahan se voi näyttää...

HIFK vikisi kun Granlund taklattiin ja toisen kerran kun Jokerit meni 1-0 johtoon. Granlundin valitettäva loukkaantuminen lopetti HIFK:n kovan taklauspelin ja osin aktiiviprässin ja Jokerien 1-0 maali lopetti HIFK:n kontrolloidun hyökkäyspelin ja sen jälkeen ainoastaan Peltonen kykeni säilyttämään tasonsa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Molempien peli oli niin surkeaa katseltavaa että hävetti. Narrit voitti mutta jotain on sielläkin keksittävä jos meinataan pitkälle mennä. A-J Niemen peli on tällä hetkellä niin surkuhupaisaa ja säälittävää että en ymmärrä miksi joku junnu ei ole hänen paikallaan. Ei kyllä paljon naurattanut Kovasen ja Vallininkaan peli. Muutenkin Hifkin pakisto on suhteellisen surkea. Poissaolojen taakse ei kuitenkaan voida mennä kun koko kausi on ollut aikaa rakentaa ja niillä pelataan ketä on jalkeilla.
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siinä Granlund/Väänänen -tilanteessa olisi pää kolahtanut ylärimaan ilman sitä Väänäsen päähän osunutta kättäkin, joten turha tässä kai itkeä päähän kohdistuneesta taklauksesta. Harmi, että nyt osui ikävästi maalin edessä. Eipä tuo paljon eroa Kankaanperän ensimmäisen erän Lahden ajelusta tai Levokarin vuosien takaisesta törmäyksestä. Kun sitä on iso mies lähtenyt taklaamaan, niin eipä siinä enää mitään voi tehdä, vaikka tilanne on jo vähän niin kuin menossa ohi. (Edit: kankaanperän kohdalla tilanne oli kyllä kaikkea muuta kuin ohi.)

Ramstedt kentälle seuraavaan matsiin ja Haataja/Hamilton kaksikosta ainakin toinen kaukaloon, niin kurssi kääntyy varmasti. IFK ei juuri tekopaikkoihin päässyt ja Lasak hoiti varmasti kaikki. Ei Jokeritkaan ihmeitä tänään esittänyt, joten ei syytä heittää kirvestä näin varhain kaivoon.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
RRRRRYÖSTÖÖÖÖ! Ifk oli löysä maalipaikoissa ja Jokerit käytti paikan paremmin. Väänänen ajoi Miken aivan sääntöjen mukaan, ikävää että pää osui tolppaan. Huomenna 5-0 taululle ja voidaan kaivaa rantalelut esiin julleille.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Jännä juttu. Just kotiutunut puolivälieräottelusta, josta 0-1 tukkaan Jokereilta ja ei juurikaan vituta. Faktathan ovat, että HIFK oli pelatussa ottelussa selvästi parempi joukkue, Lasak hoiti tänään homman Jokereille ja se että tuollaisella pelillä Jokerit eivät tätä sarjaa tule voittamaan ikinä, jos ja kun Lasak palaa tavallisten kuolevaisten kastiin.

Case Granlund, ei mitään väärää. Mikke lähti haastamaan ja Väänänen teki mitä puolustajan piti tehdä, aivan kuten Kankaanperä teki aiemmin HIFK.n maalilla kun Lahti yritti hakata karoja sisään. Käytännössä alkuasetelma oli sama, lopputulos Granlundin tilanteessa fittimäisempi.

Ainoa huolen aihe sarjan kannalta on HIFK:n luokkaantumistilanne. Jos Granlund, Haataja, Hamilton, Vallin, Järventie ovat sivussa huomisen ja maanantain matsin, niin sarja on todennäköisesti taputeltu. Tässä tapauksessa minä syytän vain huonoa tuuria.

Huomenna jatkuu.

edit.Osuhan se leukaan IS.n kuvassa.
 
Viimeksi muokattu:

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vielä ei kannata antaa mopon karata käsistä, vaikka tärkeä voitto otettiinkin. Kolme matsia on kuitenkin voitettava, eikä se tule olemaan tämän jälkeen yhtään helpompaa. Pulkkisen poissaolo on Jokereille iso asia, kuten nähtiin tänään Lahden kentän pelaamisessa. Hieno sarja tämä kuitenkin on, johan sen näkee tästä kieli poskella heitetystä piikittelystä täällä palstalla.

Granlundin tilanne oli ikävä, toivottavasti mitään isompaa ei sattunut. Mutta playoffeissa ajellaan kovaa, kuten nähtiin vaikka Kankaanperän ajossa Lahteen. Samoin Petrell kolasi aika komeasti Lasakin, ja näihin pitäisi puuttua, jotta veskari saa työrauhan. Hienoa pelaamista Lennulta, mutta meidän pakisto voisi ottaa röyhkeämmin pois. Samoin Nokelaiset ja kumppanit voisivat vähän hiillostaa Riksmania, koska Juuso tunnetusti saattaa lämmetä.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Eikä ollut. Osuu kylkeen ja Granlund paskan tuurin kautta ylärimaan.

Alleviivataan nyt sitä vielä tällä videolla uudelleen: http://www.youtube.com/watch?v=709MRTZdkhw

Paskaa tuuria, mutta kyllä minusta näitä suomikiekon "tulevaisuuden pelaajia" on lupa ihan taklatakin, eivät Chara ja kumppanit niitä silkkihanskoin tule kohtelemaan sitten kun NHL:ssä ovat.
 

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Väänänen jyräsi rajusti: Granlund loukkaantui -katso kuvasarja! | Jääkiekko | Iltalehti.fi

Tästä Iltalehden kuvasarjasta saa jonkinlaisen käsityksen tuosta Väänänen-Granlund tapauksesta.

IS:n puolella KJ on jo paketoimassa uraa: "HIFK:n valmentaja Kari Jalonen raivosi ottelun jälkeen otteluvalvojalle ja vihjaili Granlundin uran saattavan olla ohitse."
SM-liiga: Mikael Granlund sivussa 3. er - Ilta-Sanomat

Paskaa tuuria. Varmaankin jokainen hyökkääjä tietää, että tuossa tilanteessa puolustaja tulee syliin ja varmaankin jokainen pakki myös ajaa tussa tilanteessa hyökkääjän iholle.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siinä Granlund/Väänänen -tilanteessa olisi pää kolahtanut ylärimaan ilman sitä Väänäsen päähän osunutta kättäkin, joten turha tässä kai itkeä päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Mitä ihmettä selität? Kuvittelet, että Granlund olisi luistellut suoraan päin ylärimaa? Törkeä ajo kädet ylhäällä Väänäseltä. Itsellenikin tuli heti mieleen Levokari / Suutarinen -tilanne. Lähes identtinen tähän, tosin Levokari oli siinä n. 0,2 s myöhässä, mikä tekee tietysti tilanteesta tuomittavamman. Mutta Väänäsen ajosta ei saa puhdasta millään.

Melart kehiin Vallinin tilalle ja nyt Nenä vois oikeasti vapauttaa sen käsijarrun. Jokerit jyrän alle ja sarja himaan. Ja toivottavasti Mikke toipuu nopeasti. Aiempi aivotärähdys huomioiden ei liian toiveikas voi olla.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saako vastustajan pelaajan taklata maalirautoihin? Siis ihan noin niinkun oikeasti sääntöjen mukaan? Olen aina kuvitellut, että kyseessä on samanlainen tilanne kuin laitataklauksessa ja siitä kuuluu silloin samanlainen sanktio.

Kyllähän IFK:n tilanne on oikeasti todella surullinen kokoonpanon osalta. Meillä pelasi kolmannessa erässä ylivoimaa hyökkäyskolmikko Liivik-Töykkälä-Petrell. Ei näiltä voi odottaa juurikaan mitään. Meillä ei ole tällä hetkellä yhtään peliä tekevää sentteriä, kun Wirtanenkin on viimeaikoina ollut lähinnä yhden suunnan suunnan sentteri sen syksyisen kahden sijaan. Peltonen räpiköi vastaan, mutta minkäs teet jos joukkueen syömähammas on Peltonen-Wirtanen-Petrell. Komannessa erässä IFK sai kyllä painetta Jokeripäätyyn, mutta ei löytynyt paikoissa käsiä ratkaista otteluita. Meillä on hyviä maalintekijöitä tällä hetkellä tasa Peltonen ja Kuhta ja nämä miehet Jokerit pelasivat hienosti pois.

Noh huomenna ei auta nollata narrit ja saada se yksi halpa maali jostain. Niin ja toivottavasti Granlundin kausi, saatika ura ei pääty tuohon taklaukseen.
 

Tuoppi

Jäsen
IS:n puolella KJ on jo paketoimassa uraa: "HIFK:n valmentaja Kari Jalonen raivosi ottelun jälkeen otteluvalvojalle ja vihjaili Granlundin uran saattavan olla ohitse."
SM-liiga: Mikael Granlund sivussa 3. er - Ilta-Sanomat

Paskaa tuuria. Varmaankin jokainen hyökkääjä tietää, että tuossa tilanteessa puolustaja tulee syliin ja varmaankin jokainen pakki myös ajaa tussa tilanteessa hyökkääjän iholle.

Eikös toi ole ihan perussettiä KJ:ltä jo Oulun ajoista lähtien kun pelaajat olivat miehen mukaan lähes kuoleman partaalla.

Mutta toivottavasti Granlund ei pahemmin itseään loukannut. Tämä sarja kärsii jo ihan liikaa loukkaantumisista puolin ja toisin.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todella paska säkä, jos Granlundin kausi on ohi. Väänänen teki työtään, ei siitä häntä voi moittia. Granlundin vasen käsi jää Lasakin kypärää/kaulaa vasten, eikä Mikke voi sillä vaimentaa iskua ylärimaan. Suoraan poski edellä kehikkooon. Huonoa tuuria tuo loukkaantuminen, tätä ei todellakaan olisi tarvittu. Homma ei yhtään helpotu seuraavaan peliin, josta pitäsi pystyä voitto ottamaan millä keinolla hyvänsä.
 

JokeriJätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ylösnoussut
Väänänen jyräsi rajusti: Granlund loukkaantui -katso kuvasarja! | Jääkiekko | Iltalehti.fi

Tästä Iltalehden kuvasarjasta saa jonkinlaisen käsityksen tuosta Väänänen-Granlund tapauksesta.

Hyvä kun laitoit, sillä nuo kuvat vahvistavat yksiselitteisesti sen, mitä video näyttää: Taklaus ei osu päähän, eikä kyseessä ole korkea tai poikittainen maila. Tässä oli helvetin huonoa tuuria, ja todella toivon, ettei Granlundille kävisi pahemmin. Tästä ottelusarjasta odotin mm. nuorten tähtien yhteenottoa, nyt toinen on varmuudella poissa ja toisen tilanne epävarma.

Nokan on aivan turha itkeä otteluvalvojalle täysin puhdasta tilannetta. Maalin edustalla on vain makuupaikkoja, senhän sai meidän Lahtikin tuta hetkeä aiemmin.

Toivottavasti huomenna esiintyy hyökkäävämpi Jokerit.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihmeellisesti meni Granlundin tilanne sikäli, että pystyi puhumaan, pelaamaan jne. tällin jälkeen. Mielestäni aivotärähdyksessä näin ei yleensä ole. Jos veikata pitää, niin IFK:n leirissä pelästyttiin tilannetta, otettiin mies sivuun ja samalle enemmistö joukkueesta käpertyi kasaan.

Playoffien aikaan tosin käsite "aivotärähdys" muuttuu todella venyväksi käsitteeksi. Joskus on lieviä aivotärähdyksiä, mitkä eivät estä pelaamista seuraavassa ottelussa, jos vastustajalle on tullut monen ottelun pelikielto. Lääkärit valehtelevat, valmentajat valehtelevat ja kurinpitäjät arpovat. Kevättä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös