Ratista kärynneelle Scott Barneylle kenkää

  • 105 812
  • 427

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tietenkin jos Saipalla on joku sopimus pelaajien kanssa, että kännissä kun toheloi niin kenkä heilahtaa, sitten ymmärrän ratkaisun. Myös ymmärrän, että jos kaverilla on niin paha ongelma, että se haittaa työntekoa niin sitten. Mutta luulisi että aikuiset ihmiset kantavat vastuunsa itse. Työ ja siviilielämä on erikseen. Jos Barneylla on oikeasti ongelma alkoholin kanssa, niin omista pitäisi pitää huolta ja auttaa menemään hoitoon, eikä vain heittää pois. Barneyn välinpitämättömyys Suomen lakeja kohtaan, ei tarkoita, että Barneytä kohtaan ollaan myös välinpitämättömiä. En ymmärrä ratkaisua koska:

a) Pelaajaa pitäisi auttaa jos ongelma on
b) siviilielämän töppäyksestä mies kumminkin saa rangaistuksensa
c) muutenkin heikko Saipa heitti avainpelaajan pihalle

Toki onhan se tietyllä tapaa ihailtavaa, että urheilullisuus ja moraalisuus on tärkeä, mutta tämä on bisnenstä. Nyt Saipa heitti tuloksentekijän pihalle. Ei vastaa ihan tätä päivää nämä potkut. Kai tästä joku Nuori Suomi-palkinto napsahtaa, mutta en tiedä sitten lämmittääkö kun muuten menee päin vittua. Tosiaan tiedän poliiseja jotka on kärähtänyt ratista, mutta ne on saanut hoitoa eikä potkuja. Tiedän joitain opettajia ja lääkäreitä, jotka on saanut saman kohtelun. Joten siihen nähden on erikoista. Enkä hyväksy rattijuopumusta, se on ihan perseestä, mutta jokainen vastaa teoistaan, turhaan siitä on muiden nuputtaa, edes työnantaja.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Ennenkuin aletaan puhua hoitoon ohjaamisesta ja päihdeongelmista, on huomioitava onko päihteiden käytöstä ollut ongelmaa työtehtävien hoitamisessa. Virhearvio/erehdys on eri asia kuin päihdeongelma.
Barney ei ollut töissä päissään.
Ja edelleen: ei saa ajaa päissään

Tuota, tuskin voidaan Barneyn kohdalta puhua erehdyksestä tai virhearviosta. Jos puhaltaa yli 1,5 promillea, niin on aivan varmasti tietoinen siitä että nyt menee yli sallittujen rajojen. Eli Barney on tarkoituksella rikkonut lakia. Se on hieman vakavampaa kuin se että on ottanut saunaillassa kolme bisseä ja viisari on heilahtanut 0,6 promilleen.

Ja mitä tulee tuohon mahdolliseen päihdeongelmaan, löysin lakiehdotuksen jossa oli seuraava teksti:

Rattijuopumukseen syyllistyvät ovat usein alkoholiongelmaisia ja sen vuoksi myös usein rikoksenuusijoita. Helsingin yliopiston alkoholisairauksien tutkimusyksikön ja Kansanterveyslaitoksen tekemän tutkimuksen mukaan arviointiperusteen tiukkuudesta riippuen kolmasosa tai noin puolet rattijuopumuksesta tai törkeästä rattijuopumuksesta kiinni jääneistä on alkoholin suurkuluttajia tai alkoholiongelmaisia.

Lähde
 

scholl

Jäsen
Tossahan tulee esille jonkinlainen ulkomaalaisviha tai rasismi. Petterisihvoset ja muut suomalaiset saavat ajaa niin paljon jurrissa kuin tahtovat ilman, että työpaikka menee. Sitähän nimenomaan sanotaan, että ei saa mennä työ tuon takia. No sitten kun ulkomaalainen tekee saman erheen niin heti rapsahtaa. Erikoista meininkiä.
 

ahal

Jäsen
Edelleen kysyn: Kuinka monta ratista kärynnyttä istuu eduskunnassa tällä hetkellä? Tai on siellä istunut/sinne valittu kärynsä jälkeen?

Wolfille tiedoksi että taisin mainita etten hyväksy päissään ajamista, mutta asiat pitää laittaa oikeaan perspektiiviin.
Tätä asiaa on turha levitellä yhteiskunnalliseksi ongelmaksi, ainakaan SaiPan sivustoilla. Oleellista on mm. kaksi asiaa, eli suomalaisen jääkiekon seuratyön (hyväksyttävään) etiikkaan ei kuulu humalassa toilailu. Oli se sitten mitä tahansa. Toiseksi, se ei kuulu myöskään saipalaiseen toimintakulttuuriin. SaiPa on oy:nä verrattavissa yritykseen, jolla on omat arvonsa ja toimintatapansa, jotka taas pohjautuvat mm. Jääkiekkoliiton ja SM-liigan ohjeistukseen. Veikkaanpa ettei periaatteissa ole suurta eroa. Barney rikkoi molempia säännöstöjä ja ilmeisesti myös allekirjoittamaansa henkilökohtaista sopimusta.

Jos Suomessa taas on seuroja, jotka kyseenalaistavat em. kattojärjestöt ja heidän laatimansa säännöstöt ja toimivat omin päin tilanteita joka käänteessä soveltaen, en haluaisi olla missään tekemisissä sellaisten organisaatioiden kanssa enkä ohjata niihin muitakaan. Silloin koko laji on pettävällä pohjalla.

Mutta edelleen askarruttaa, mikä sai miehen juomaan rankasti ja harkinnan pettämään?
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Eikä edellenkään rattijuoppoudesta kärähtävä opettaja menetä työtänsä heti, tai poliisi tai lääkäri. Ja näitä päihdeongelmaisia kiekkoilijoita on muitakin, osaa on vaan taputeltu päähän ja toruttu.

Ei vai? Ohessa muutamia tapauksia, jossa rattijuopot ovat saaneet potkuja. Jos dopingin takia annetaan potkut niin miksei sitten rattijuopumuksen takia? Dopingissa käyttäjä vaarantaa vain oman terveytensä, mutta rattijuopot pelaavat aina venäläistä rulettia täysin sivullisten kustannuksella.

Humalainen opettaja sammui työpöydän ääreen - sai potkut.

Suomalainen huippulaulaja kännissä keikalla - sai potkut!

Humalassa töihin tullut syyttäjä sai potkut.

Syyttäjän puhe takelteli ja viina haisi - sai potkut.

Joutsan palopäällikkö sai potkut virastaan.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Tossahan tulee esille jonkinlainen ulkomaalaisviha tai rasismi. Petterisihvoset ja muut suomalaiset saavat ajaa niin paljon jurrissa kuin tahtovat ilman, että työpaikka menee. Sitähän nimenomaan sanotaan, että ei saa mennä työ tuon takia. No sitten kun ulkomaalainen tekee saman erheen niin heti rapsahtaa. Erikoista meininkiä.

Juu!
Kerhossa ainakin kyseinen Sihvonen ja Timo Seppänen ovat säästyneet potkuilta rattijuopumuksen vuoksi. En tiedä miten ulkomaalaisvahvistukselle kävisi vastaavassa tilanteessa. Sopisi kyllä hyvin kuvaan, että juuri Kerho palkkaisi Barneyn.
 

PoNppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Näyttävät sulamiset
Hyviä lainauksia, mutta Barney ei ollut kentällä kännissä. Vaan viisari värähti VAPAA-AJALLA.

Dopingissa käyttäjä vaarantaa vain oman terveytensä, mutta rattijuopot pelaavat aina venäläistä rulettia täysin sivullisten kustannuksella.
Nyt kuitenkaan ei mitään tapahtunut. Oli myös onni ettei Jere Karalahti tehnyt ryöstömurhia heroiini- ja kannabispäissään -90 luvulla. Ja Jerehän kärähti dopingista, eikä saanut potkuja, vaan pääsi myöhemmin myös maajoukkueen mukaan.

Ja vielä pieni lainaus wikipediasta "HIFK:ssä pelatessaan Karalahti jäi kiinni doping-testissä heroiinin ja kannabiksen käytöstä, mikä aiheutti suuren mediakohun. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet 30. tammikuuta 1997 kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen huumeiden käytöstä ja hallussapidosta.[1]


EDIT2: Ja edelleen tuomitsen törkeän rattijuoppouden, ei mitään lieventäviä tekijöitä ole, eikä myöskään syitä teolle. Mutta Suomen valtio rankaisee Scottia, ei muiden tarvitse.
 
Viimeksi muokattu:

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Ei vai? Ohessa muutamia tapauksia, jossa rattijuopot ovat saaneet potkuja. Jos dopingin takia annetaan potkut niin miksei sitten rattijuopumuksen takia?

No tosiaan noissa tapauksissa kaverit meni töihin kännissä. Kahdessa uutisessa oli kyse vielä samasta asiasta. Siinäkin syyttäjä oli saanut varoituksen rattijuoppoudesta, mutta sitten kun tuli töihin kännissä niin potkut heilahti. Töihin kännissä = ei pysty hoitamaan työtään -> potkut. Rattijuopumus vapaa-aikana = pystyy hoitamaan työnsä -> ei potkuja, varoitus.

Edit: tuo doping juttu on pikkasen eri. Eikö?
Edit2: Vuoralainen: Kelpaa minuun Kerhooni koska vain, jos ei vaan alkoholi haittaa kiekon pelaamista.
 

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ohessa muutamia tapauksia, jossa rattijuopot ovat saaneet potkuja.
Sen verran tähän tartun, että noissa kaikissa tapauksissa (pl. palopäällikkö) työpaikalla on esinnytty humalassa. Tämä palopäällikön tapaus on ainoa, missä potkut ovat tulleet humalassa ajamisesta, ja ne olivat vieläpä seurasta useammasta kärämisestä auton ratissa. Tässä Barneyn jutussahan moka oli "vapaa-ajalla". Jokatapauksessa humalassa ajaminen on vähintään yhtä paha rikos kuin humalassa työskenteleminen, joten pointtisi tavallaan ymmäretty.

Tapaus Barneysta vielä sen verran, että rikoksesta rankaiseminen oltaisiin voitu jättää viranomaisten tehtäväksi, ellei sitten sopimuksessa ole jotai pykälää tällaisia tilanteita varten.

EDIT: Hidas, Squit ehti näköjään ensin toimittamaan meikäläisenkin idean esille.
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Paska esimerkki. Kaikki olivat töissä kännissä.

No mielestäni pienempi paha on olla kännissä töissä vaikka jossain toimistossa, jossa välttämättä ei pysty aiheuttamaan mitään vahinkoa ainakaan kenellekään sivulliselle. Kokonaan toinen asia on lähteä auton rattiin kännissä.

12-vuotias tyttö saattoi ekaluokkalaista kouluun - rattijuoppo ajoi yli ja pakeni.

Rattijuoppo tappoi perheenisän.

Rattijuoppo ajoi päälle - kaksi lasta kuoli.

Tytön kuoliaaksi ajanut rattijuoppo joutuu vankilaan.

Kuortaneella rattijuoppo ajoi 16-vuotiaan kuoliaaksi.

Näitä yllä mainittuja surullisia tapauksia, jossa rattijuoppo on ajanut jonkun kuoliaaksi saisi tänne sivutolkulla, mutta joo hei, ei muuta kun ymmärrystä vaan rattijuoppoparalle. Rattijuoppoa pitää auttaa hänen ongelmassaan, joopa joo. Kertokaa tämä rattijuopon tappaman lapsen vanhemmille.
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Töihin kännissä = ei pysty hoitamaan työtään -> potkut. Rattijuopumus vapaa-aikana = pystyy hoitamaan työnsä -> ei potkuja, varoitus.

Ok, nyt ymmärrän. Eli mielestäsi se on pahempi rikos, ettei kännissä pysty hoitamaan töitä kuin se, että ajaa kännissä ja vaarantaa täysin sivullisten ihmisten hengen. Joo-o, onhan se työ tietysti tärkeämpää kuin toisten henki.
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
Sori huutelu vieraaseen pöytään, mutta ongelman näissä tapauksissa tekee se, että kyseessä on eräänlainen roolimalli, urheiluidoli tai tällaiseen rinnastettava henkilö.

En nyt ota kantaa noihin muihin tapauksiin, mutta eikö normaalitapauksessa työntantajalla ole velvollisuus auttaa työntekijää saamaan hoitoa ja vasta jos käytös toistuu, oliko se nyt se kuuluisa 3. kerta, voi antaa monoa. Tämä tietysti, kun työntekijä on työaikana työpaikalla kännissä. Ei liity tähän tapaukseen mitenkään.

Toisaalta ammattiurheilussa on omat säännöt, ainakin tietyltä osin, mutta melko tyly linja kuitenkin.

P.S. Eikö joku ulkomaanapu koripalloilijakin lähtenyt kotia, tai mihin nyt ikinä lähtikään kun kenkää tuli, juuri samasta syystä pari vuotta sitten?
 

Wolves

Jäsen
No mielestäni pienempi paha on olla kännissä töissä vaikka jossain toimistossa, jossa välttämättä ei pysty aiheuttamaan mitään vahinkoa ainakaan kenellekään sivulliselle. Kokonaan toinen asia on lähteä auton rattiin kännissä.

Pointtisi tuli selväksi. Scott Barney on tappaja ja tulis tuomita ampumalla aamunkoitteessa.

Linkkisi ovat edellen mielenkiintoisia, mutta nyt taitaa mennä faktat ja fiktiot sekaisin. Ymmärtääkseni SB ei tappanut ketään liikenteessä.
 

Länäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Aika surullinen tapaus, puskista tuli kun herätessäni avasin teksti-tv:n. Barneyhan oli jopa koko liigan mittapuulla helvetin hyvä pelaaja.

Otetaan Espooseen, täällä on ennenkin annettu uusia mahdollisuuksia mokanneille jannuille.
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
En nyt ota kantaa noihin muihin tapauksiin, mutta eikö normaalitapauksessa työntantajalla ole velvollisuus auttaa työntekijää saamaan hoitoa ja vasta jos käytös toistuu, oliko se nyt se kuuluisa 3. kerta, voi antaa monoa.

No voin vakuuttaa, että asia ei todellakaan ole näin. Rattijuopumus on rikos ja jo se sinällään on aivan riittävä syy potkuihin. Tuota varmaan voidaan soveltaa siihen, jos henkilö on töissä kännissä. Tällöinhän kyse ei ole mistään rikoksesta. Rattijuopumus varsinkin törkeä rattijuopumus on aina rikos. Työnantajan ei todellakaan tarvitse odottaa, sitä että työntekijä syyllistyy kolme kertaa rikokseen ennen kuin hänet voidaan irtisanoa.
 

atsku

Jäsen
Pointtisi tuli selväksi. Scott Barney on tappaja ja tulis tuomita ampumalla aamunkoitteessa.

Linkkisi ovat edellen mielenkiintoisia, mutta nyt taitaa mennä faktat ja fiktiot sekaisin. Ymmärtääkseni SB ei tappanut ketään liikenteessä.

Älkää poijjaat tuhlatko energiaa moiseen.

Mies joi, mies ajoi, mies jäi kiinni ja sai potkut. Faktat ovat tässä. Ihan sama mitä mieltä olette asiasta, asia on näin.

Keskittykää mielummin tulevaisuuteen kuin että jauhatte tota samaa paskaa. Vituttaa tämä asia minuakin, mutta tuollaista turhaa lässytystä on turhaa kirjoittaa.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jääkiekkoseuraa ei voi verrata muihin työnantajiin tällaisessa tapauksessa. Seura on vastuussa omistaan sadoille tuhansille suomalaista jääkiekkoa seuraaville ihmisille, kuin myös toimintaansa tukeville yrityksille.

Rattijuopumus on erittäin vakava asia, jota ei sovi vähätellä lainkaan. Barney olisi voinut ajaa sinutkin hengiltä. Hienoa toimintaa Saipalta. Toivottavasti Lukko tekisi vastaavassa tilanteessa samoin. Ja toivottavasti SB otti opikseen kerrasta ja saa jatkaa ammattiansa uusissa maisemissa.
 

Ropelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On siinä meillä palsta pullollaan "kaivakaa kuittivihko esiin, pidä pää ylhäällä, kukkahattutädit vittuun" lätkäjätkää moralisoimassa, kun joku käryää ratista.Taidan siirtyä kaksplussan keskustelupalstalle, siellä on miehekkäämpää porukkaa.
Yäk.
Muista nyt mainita, että Hakalissa viedään saunan taakse jos selvinpäin autoa kuskaa.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Tähän jeesustelu-rinkiin ei pitäisi lähteä, mutta...

Voisiko olla niin että esim. joukkueen yhteistyökumppani(t) ovat määritelleet sopimuksessa/sopimuksissaan ettei heitä saa yhdistää mihinkään Suomen lakeja rikkovaan toimintaan, varsinkin hiukan isommilla kioskeilla on erittäin tarkat säännöt millaisissa yhteyksissä heidän nimensä saa tulla esille.

Oma veikkaus on siis että raha ratkaisi tämän(kin) asian, sponsseilla kun on saattanut olla seuralle jo aikanaan huomautettavaa Mälkiän tapauksessa.

Hauskaa olisi nähdä miten Barney skulaisi jossain toisessa liiga-seurassa, tai ehkä vielä hauskempaa olisi nähdä karsintasarja SaiPa-KooKoo, missä Barney rokottaa vanhaa työnantajaa...
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Ok, nyt ymmärrän. Eli mielestäsi se on pahempi rikos, ettei kännissä pysty hoitamaan töitä kuin se, että ajaa kännissä ja vaarantaa täysin sivullisten ihmisten hengen. Joo-o, onhan se työ tietysti tärkeämpää kuin toisten henki.

Et sä vaan taida ymmärtää. Ainut rikos tässä on rattijuopumus ja täten se on rangaistava. Mutta rattijuopumus ei kuulu työnantajalle tippaakaan (jos ei ole kyseessä ammattikuski) jos vain hoitaa työtehtävänsä muuten moitteettomasti ja rattijuopumus tuomio ei vaikuta työntekoon. Jos taas tulee kännissä töihin, niin se vaikuttaa työntekoon ja se kuuluu työnantajalle ja täten seuraamuksia tulee jos on tullakseen. Et taida olla töissä, kun tälläiset perusasiat on hukassa?
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Minulta ei heru rattijuopoille sympatiaa. Siinä tekee hallaa myös sille vastapuolelle, jos jotain sattuu. Melkoinen tappokone on auto humalaisen kädessä. Niin moni on vammautunut tai kuollut rattijuopon toilailujen takia. En ole edes kukkahattusetä tai pahin moralisoija, mutta joku roti näille pelaajillekin joilla on nykyään hyvät edut. Kyllä se julkisuudessa olevalle urheiluseuralle kuuluu ja aika paljon, ajaako joku pelaajatähti kännissä autolla.

Toki lyhyellä tähtäimellä varmasti vituttaa faneja, kun hintalaatusuhteeltaan hyvä pelaaja joudutaan potkimaan pois. Mistäpä SaiPan kaltainen sarjan hännillä oleva pienen budjetin jengi löytää samanlaisen maalintekijän tilalle?
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ok, nyt ymmärrän. Eli mielestäsi se on pahempi rikos, ettei kännissä pysty hoitamaan töitä kuin se, että ajaa kännissä ja vaarantaa täysin sivullisten ihmisten hengen. Joo-o, onhan se työ tietysti tärkeämpää kuin toisten henki.

Edelleenkään SaiPan jääkiekkojoukkueen tehtävä ei ole määrätä rikoksista rangaistuksia vaan se duuni kuuluu Suomen oikeuslaitokselle. Rattijuopot saavat toki teon vaarallisuuteen ja piittaamattomuuteen nähden liian lepsuja rangaistuksia, mutta ei ole työnantajan asia lähteä sitä oikomaan.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
SaiPan ja Barneyn pelaajasopimuksen sisältö tulisi tietää ensin, niin voisi ottaa kantaa näihin SaiPan ja ennen kaikkea Barneyn kannalta ikäviin potkuihin. Eli, paniko Barney nimensä sopimukseen, jonka perusteella hänet tultaisiin erottamaan välittömästi, mikäli hän syyllistyisi rattijuopumukseen työajan ulkopuolella. Mikäli Barney tiesi tulevat seuraukset rattijuopumuksesta, niin silloinhan tässä ei ole mitään ihmettelemistä. Ei kai siinä ole ollut edes mitään vaihtoehtoja SaiPalla, kun päätyivät välittömästi tärkeän pelaajansa sopimuksen purkuun. Se on päivänselvä asia, että SaiPan johto on joutunut pakkorakoseen, kun irtisanoi loistavasti SM-liigassa onnistuneen Barneyn sopimuksen.

Hoitoonohjauspuheet ovat täysin epärealistisia. Ei Suomessa eikä missään maailmalla ole olemassa alkoholisteille hoitoonohjausmenetelmiä, jotka tehoaisivat ilman, että hoitoonohjattava suostuisi olemaan vähintään kuukauden eristettynä suljetussa hoitolaitoksessa. Ei jääkiekkoilijaa voi pistää kuukaudeksi eristykseen kesken kiivaimman harjoitus- ja pelikauden. En pysty sanomaan, että Barney olisi alkoholisti, joka tarvitsisi hoitoa. Siitä ovat kirjoittaneet tänne ne nimimerkit, jotka ovat vaatineet SaiPalta ymmärrystä ja hoitoonohjausta Barneylle. Ikävä juttu kerta kaikkiaan tämä Barneyn hairahdus. Se koituu hänen parhaakseen siinä tapauksessa, että korkki menee pysyvästi tämän kokemuksen jälkeen kiinni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös