Hannu Jortikka ja uusi Jokerit, mission possible or impossible

  • 242 096
  • 636

Jimisola

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Siihen vielä yhdistetään aivan käsitön pelityyli. Nykykiekossa on ehdottomasti pelattavana viisikkona. Jortikan aikana tuntunu, että pakkipari ja hyökkäyketju pelaavat ihan omaa ja hyvin erilaista peliä. Pääosin hyökkääjät joutuvat hyökkäämään ilman puolustajien tukea ja puolustajat puolustamaan ilman hyökkääjien tukea. Ellei sitten kestä niin pitkää, että keskeävät valumaan avuksi. Sillonkaan ei ole mitään hajua mihin menee ja mitä tekee, Eihän ne omat pelaajatkaan katsomatta ole hajullakaan missä kukakin omista pelaajista on.

Jortsu siis haluaa Jokereiden pelaavan nyt nähdyllä tavalla? On se harmin paikka kun Jortsu ei ole käynyt täältä Jatkoajasta lukemassa miten jääkiekkoa pitää pelata.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jortsu siis haluaa Jokereiden pelaavan nyt nähdyllä tavalla? On se harmin paikka kun Jortsu ei ole käynyt täältä Jatkoajasta lukemassa miten jääkiekkoa pitää pelata.
Eikö valmentajan tehtävä ole myös saada pelaajat pelaamaan haluamallaan tavalla. Vai ehdotatko, että laitetaan pelaajisto vaihtoon?
 

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
Miten helvetissä voi hävitä näin pahasti? Vittu! Matsia en nähnyt, mutta tuo tulos ei jätä mitään selittelyjen varaan. Jonkinnäköistä luottoa oli Jortikkaan, mutta nyt alkaa nekin karista. Kaksi viimeistä peliä penkin alle, eikä nyt kokonaiskuva ole ollut kovin iloista jääkiekkoa.

Revitään se Erkka tänne vaikka miljoonalla, mitään kehitystä ei nyt tunnu tapahtuvan. Saataisiin edes jonkinnäköinen pelitapa tänne parissa kuukaudessa, vielä ei ole liian myöhäistä.
 

Jimisola

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Eikö valmentajan tehtävä ole myös saada pelaajat pelaamaan haluamallaan tavalla. Vai ehdotatko, että laitetaan pelaajisto vaihtoon?

Jos pelaajat eivät pelaa valmentajan haluamalla tavalla, niin onko vika yksinomaan valmentajassa? Se nyt vaan on hieman nurinkurista haukkua Jortikan pelitapaa, jos pelaajat eivät edes pelaa sen mukaisesti. On eri asia haukkua Jortikan pelitapaa kuin itse Jortikkaa.

Lisäksi, Jokereissa on ollut reilu vuoden aikana kaksi millä tahansa mittarilla kokenutta huippuvalmentajaa: kummankin aikana peli on ollut enemmän tai vähemmän huonoa. En tiedä miksi. En usko, että uusi valmentaja parantaisi tilannetta.
 

mfish

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eipä minua tuo sarjataulukko niin huoleta. Ihan ok sijoitus. Tosin pari seuraavaa peliä vaatisi taas voiton. Enemmänkin olen huolissani tuosta peli-ilmeestä. Paskaa, ja hyökkäyksiinlähdöt ym ihan kuraa. Pelinsisäinen reagointi on tasan nolla. Jos nyt ei lasketa jatkuvaa vittuilua ja huutamista. Kenkää.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lisäksi, Jokereissa on ollut reilu vuoden aikana kaksi millä tahansa mittarilla kokenutta huippuvalmentajaa: kummankin aikana peli on ollut enemmän tai vähemmän huonoa. En tiedä miksi. En usko, että uusi valmentaja parantaisi tilannetta.
Voidaan kutsua myös entisiksi huippuvalmentajiksi.
 

Jimisola

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Voidaan kutsua myös entisiksi huippuvalmentajiksi.

Muistaakseni Aravirta sai Pelicansin ihan mukavaan lentoon edellisellä kaudella ennen Jokereihin paluuta. Kukaan ei sillon puhunut entisestä huippuvalmentajasta ja Ara otettiin riemusta kiljuen vastaan. Ara ja Jortsu olivat siis Jokereihin tullessaan huippuvalmentajia. Kysymys kuuluukin, miksi heistä Jokereissa tuli sitten entisiä huippuvalmentajia.

Ne pelit mitä olen itse nähnyt niin peli on ollut huonoa: hyökkäyksiinlähdöt, yv, maalinteko jne. Olisi helppoa ja tekisi mieli syyttää tilanteesta Jortikkaa, mutta kun samat ongelmat on ollu tapetilla jo vaikka kuinka monta vuotta, niin ei syy voi olla niin yksinkertainen. En myöskään jaksa millään uskoa, että Jortikka olisi muka täysin pihalla nykypäivän jääkiekosta ja pelitavoista. Päin vastoin, uskon että Jortikan kokemuksen omaava valmentaja jos kuka näkee pelin kehityksen ja ymmärtää peliä hieman paremmin kuin keskiverto katsoja tai valmentaja.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mihin perustuvat näkemykset, että Jortsu ei millään jatka Jokereissa ensi kaudella ja että Jortsu ei sovi Kekäläisen suunnitelmiin.

Oma näkemykseni Jortikan ja Jokerien avioerosta viimeistään kuluvan kauden jälkeen perustuu pelkästään joukkueen peliesityksiin Jortikan alaisuudessa. Kun Jortikka otti valmennusvastuun viime kaudella, muutama hyvä ottelu nähtiin. Sen jälkeen totaalisesti alas ja sama meno näyttäisi jatkuvan. Jopa kiihtyvällä tahdilla kuten tappiot 1-5 Kärpille ja 0-6 Kaaneille ilman yhtään omalta alueelta lähtenyttä, hyvin kontrolloitua hyökkäystä osoittavat.

Jokerit pyrkii ensin huipulla Suomessa ja sitten kaiketi Euroopassa. Jotta tavoite olisi realistinen edes Suomen osalta, tarvitaan nykyinen huippuvalmentaja. Entisten huippujen aika on ohi Jokereissakin. Pysyvästi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En myöskään jaksa millään uskoa, että Jortikka olisi muka täysin pihalla nykypäivän jääkiekosta ja pelitavoista.

Ei Jortikka ole mitenkään pihalla kiekosta ja pelitavoista. Jortikalle on selkeä oma pelitapa. Kysymys on koko ajan ollut siitä - kuten olen suht monta kertaa kirjoittanut - mihin se riittää nykyliigassa. Kuten Flu oivasti dokumentoi, näyttäisi ettei Jortikan pelikirja riitä toimivan hyökkäyspelin suunnitteluun. Kuka tahansa voi kyseenalaistaa Jortikan ketjut ja peluutuksen. Aiemmin Pirneksen, nyt Eavesin osalta. Molemmilla toimilla Jortikka on itse rikkonut Jokerien kiekollista peliä ja sitomalla Eavesin kädet puihin, Jokerien maalintekovaikeudet tulevat korostetusti esille.

Yleensä olen tottunut siihen, että vastustajan valmentaja pyrkii sitomaan joukkueen syömähampaan eli Eavesin. Jokereissa sen tekee Jortikka itse tehtyään saman sitä ennen Pirnekselle.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Muistaakseni Aravirta sai Pelicansin ihan mukavaan lentoon edellisellä kaudella ennen Jokereihin paluuta. Kukaan ei sillon puhunut entisestä huippuvalmentajasta ja Ara otettiin riemusta kiljuen vastaan.
Olet oikeassa, että jälkikäteen on helppoa olla viisas. Itse kuitenkin epäilen, että Aravirran rooli Pelicansin lentoon oli loppujen lopuksi melko pieni, osa valmennustiimiä.
 

peluri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Fakta on se että Jokereiden peli on tällä hetkellä täysin hukassa, ja silloin katseet kääntyy automaattisesti myös valmennukseen!

Peli on todella tehotonta, kahdessa viimeisessä pelissä yhteensä yksi tehty maali ja tänään Lahdessa kunnon paikkoja ei edes juurikaan ollut! Silmiinpistävää on myös se että esim näissä kahdessa viimeisimmässä pelissä peluutusta ja ketjuja ei muuteta kesken pelin vaikka ottelut menee täysin metsään! Valmennus tuskin reagoi kentän tapahtumiin!

Joukkueen peli on heikkoa, me voimme keksiä monenlaisia selityksiä siihen että joukkue on jälleen selkeästi play off viivan ala-puolella! Voimme katsoa nimiä muiden joukkueiden selässä ja todeta että syyt Jokereiden heikkoon pelaamiseen ei johdu yksittäisistä loukkaantumisista, kokeneita nimimiehiä on kentällä joka pelissä edelleen sarjan top3:n asti!

Totuus on myös ettei Jokereissa ole yhtään todellista tehoketjua joka kääntäisi tiukat ottelut. Viime vuoden tutkapari Bremberg-Hentunen tasoista paria ei edes ole! Joukkueen kolme kalleinta: Hentunen, Pirnes, Eaves ovat suuria pettymyksiä peliesityksiltään, eivätkä nouse liigan kärkinimen joukkoon tällä hetkellä!

Mielestäni Jortikan taidot tämänpäivän liigassa on nähty, ja näillä peliesityksillä ei taaskaan mennä pitkälle keväällä!

"Maaginen" Kekäläinen ei vielä ole vakuuttanut kun joukkueeseen hankitaan keskitason pieni pakki (joita joukkueessa on jo useita)hyvän maalivahdin tai fyysisen pakin sijasta!

Oman osansa heikohkoon pelaamiseen on siis myös epävarmalla maalivahdilla, mutta hänen kohdallaan ei ehkä ole syytä syyttää valmennusta!
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Muistaakseni Aravirta sai Pelicansin ihan mukavaan lentoon edellisellä kaudella ennen Jokereihin paluuta.

Oliko Ara matkustajana vai kapteenina tuolla botskilla? Itse muistelisin Räsäsen ja Nurmisen hoitaneen melko suuren osan Pelsujen liidosta. Tänään muuten tuo sama valmennustroikka vetäisi kuusmunan taululle.

Olisi helppoa ja tekisi mieli syyttää tilanteesta Jortikkaa, mutta kun samat ongelmat on ollu tapetilla jo vaikka kuinka monta vuotta, niin ei syy voi olla niin yksinkertainen.

Meillä on nyt Jortsun aikana mukaan tullut Dehner, Kovanen, Forrest, Eaves, Kerälä, Hämäläinen, Väänänen, Nokelainen ja nyt on tulossa Pihlman, periaatteessa ehkä Pulkkisenkin voisi tähän laskea. Käytännössä puolet kokoonpanosta ovat olleet Jokereissa vain Jortikan aikana. Jos mukaan lasketaan ne pari kuukautta Aran pelikirjatonta aikaa pelanneet jannut, niin meillä on käytännössä koko pelaava kokoonpano ollut Jokereissa sen aikaa, että vanhojen koutsien päälle tuota on turha pistää.

Jos kuitenkin katsellaan tätä meidän lähihistoriaa jostain kumman syystä, niin... Hanlonin aikana hyökkäyspeli ei käytännössä epäonnistunut, sitä kun ei ollut ollenkaan. Kyseessä oli valmentajan näkemys tavasta pelata jääkiekkoa ja tulokset muistaa varmasti jokainen. Syynä ei ollut väärä pelitapa, vaan unohdettu osa-alue. Shedden ei ollut mikään varsinainen pelikirjaguru, mutta hän onnistui mielestäni hyvin järjestelemään peliä.

Jos verrataan noihin ulkkarikoutseihin, niin mielestäni Jortikan epäonnistuminen vain korostuu. Shedden oli kiistatta paras narrikoutsi sitten SW-aikakauden ja Hanlon sai joukkueensa pelaamaan juuri niin kuin halusi.

En myöskään jaksa millään uskoa, että Jortikka olisi muka täysin pihalla nykypäivän jääkiekosta ja pelitavoista. Päin vastoin, uskon että Jortikan kokemuksen omaava valmentaja jos kuka näkee pelin kehityksen ja ymmärtää peliä hieman paremmin kuin keskiverto katsoja tai valmentaja.

Maailma muuttuu ja jos et itse pysty muuttumaan sen mukana, jäät jälkeen. Mielestäni tämä on yksi Jortikan suurimmista kompastuskivistä: hän ei ole pystynyt/tahtonut päivittää omia toimintaansa, vaan menee vieläkin 1990-luvun opeilla. Yksittäisiä kulmia on saatu hiottua pois, mutta kokonaisuus on jotain muuta kuin 2010-luvulla vaaditaan.
 

VSP73

Jäsen
En olisi syyttämässä todellakaan ainoastaan Jortikkaa Jokereiden nykytallaamisesta. Vai onko se tallaamista? Minkä takia Jokereiden pitäisi olla sarjataulukossa korkeammalla kuin ovat? Siksikö, että seuran omistaa Harkimo? Vai siksikö, että tälle kaudelle mukaan tuli yliarvostettu Kekäläinen? Vai ennenkaikkea siksikö, että Virmanen EI ole enää mukana? Vai miksi?

Jokerit ovat olleet viimeisen puolitoista vuosikymmentä (!) alisuorittajia raskaamman jälkeen. Ainoa poikkeus kausi 2001-02, jolloin tuli mestaruus, jonka "piti tulla usein sitä ennen, puhumattakaan sen jälkeisestä ajasta".

Kuinka moni Jokereihin ikuisesti uskova tuntee alkeellisimpiakaan ryhmädynamiikan tai psykologian perusteita? Tai ylipalkatun pelaajan tuntemuksia ja - ennen kaikkea - halujaan sopparin allekirjoittamisen jälkeen tehdä asenteellista työtä palkanmaksajalleen?

Tämä ei veetuilua, tämä on mielestäni silkkaa realismia. Faktat on lyötävä pöytään, niistä on myöskin kyettävä hengästymättä keskustelemaan. Sitä kautta vähitellen laivan suunta voi kääntyä. Kipeistä asioista vaikenemalla paatti jatkaa samalla kurssilla.

Ikuisesti.
 

Outsider

Jäsen
Kukaan ei ole tässä tilanteessa onnistunut ja samassa veneessä olemme. On silti perustellusti paljon helpompi sanoa, että joka toisen vedon kiinni saava maalivahti on isompi ongelma kuin valmentaja, joka ei kuulemma osaa organisoida rintamahyökkäyksiä.

Larpan kanssa samaa mieltä, lienee Jokerien valmennuksen asia kerätä yhteenveto. Meillehän tuota ei anneta, mutta katsellaan jokainen vaikka nelosen sivuilta viimeiset 15 maalia omiin. Olisi minulle eka kerta huomata, että kaikki tilastot kusevat, veskari on hyvä, mutta silti omissa soi.

Katselin Nelosen sivuilta noita maaleja, ja jos otannaksi ottaa viisi viimeistä tappiota, eli pelit Pelicansia, Kärppiä, Ässiä, Jypiä ja Lukkoa vastaan, en millään saa laitettua näitä tappioita Järvisen piikkiin, vaikka joukossa onkin pari otettavissa ollutta maalia. Ei Järvinen kuitenkaan noista parista helposta maalista huolimatta omalla pelillään sotke koko joukkueen peliä, vaan kyllä ne ongelmat ovat jossain muualla. Vastaavasti taas ainakin Jyväskylässä olisi huonommalla maalivahtipelillä voinut tulla rumatkin lukemat. Sillähän ei tietysti ole väliä paljonko hävitään, jos kerran hävitään, mutta ihan vaan esimerkkinä, että kyllä ainakin siinä pelissä Järvinen nimenomaan piti Jokerit pelissä mukana, mutta oma hyökkäyspeli vaan oli luokatonta ja nollalla tehdyllä maalilla on paha voittaa.

Mä diggaan Jortsusta ja toivon edelleen, että kun saadaan loukkaantuneet kokoonpanoon, niin homma alkaa toimimaan. Silti juuri tällä hetkellä ei voi olla tyytyväinen joukkueen esityksiin ja kyllä niihin pitää hakea syitä jostain muualta(kin) kuin maalivahtipelistä.

Potkuja povataan jo ensi viikolle, mutta kuka tulee tilalle? Mulle ei ainakaan tule yhtään realistista nimeä mieleen.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tiedä kuinka paljon penkkikoutsaamisella on liigatasolla merkitystä, mutta tänään kun oli mikrofoni Jortikan vieressä, niin pääsi kuulemaan kuinka "syvällistä" se meillä on. Kaiken huippuna 5-3 yv:lla Jortsun ohjeistus "lefti viivaan" ja joku pelaaja sitten heitti Forrestille, että mene sinä vaikka sinne.
 

Viru$

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jarmo-setä on ollut hyvin vihainen: http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/uutiset.shtml/arkistot/jaakiekko/2010/10/1214858

Ottelun jälkeen tunnelma vieraspukukopeilla oli kuin hautajaisissa. Etäältä kantautui juhlivien lahtelaisten naurunremakka, kun Jokereiden toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen ilmaantui pukukopista.

Tyköistuvaan pukuun sonnustautuneen Kekäläisen vastaus tuli melkoisella viiveellä, kun häneltä kysyi kommenttia illan ottelusta. Viivasuinen GM mietti hetken, marssi sitten taukotilan kahvinkeittimen eteen, ryysti kahvin mukiinsa ja sekoitteli lusikalla juomaansa. Vasta tämän jälkeen oli kommentin vuoro.

- Ei ole mitään kommentoitavaa.

Eikö mitään?

- Nyt ei ihan oikeasti ole mitään kommentoitavaa.

Siinä missä hyväntuuliset Pelicans-pelaajat jakoivat vapautuneesti kommentteja, Jokereiden pukukopin ovi pysyi visusti kiinni. Kekäläisen lisäksi siitä kulki vain muutama huoltaja sekä tomaattia muistuttanut päävalmentaja Hannu Jortikka.

- Mitä kommentteja? Häh? Täh? tulipunainen Jortikka tivasi ja mumisi jotain itsekseen.


Veikkaan, että Jortikka on saanut kuulla myös kunniansa. Voi olla että on hätiköityä ja ennenaikaista puhua, mutta minulla on sellainen fiilis, että jotain tulee tapahtumaan hyvin pian.
 

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
Aikamoista, että GM menee pukuhuoneeseen pelin jälkeen, ja nimenomaan todennäköisesti ripittämään. Tapahtuuko tälläistä muissa SM-liiga -joukkueissa?

Vahva tunne, että tiistaina Ilvestä vastaan juoksee todellinen hirmulauma. Kiekko runnotaan väkisin reppuun ja taklataan kolme kaveria saikulle. Jos ei muutosta tapahdu, en näe mitään mikä pitäisi Jortsun penkin takana.
 

Viru$

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luojan kiitos Keklu eikä esimerkiksi Hjallis. Uskon, että pelaajat arvostavat Kekäläistä aidosti. Äijä tietää oikeasti pelistä valtavasti ja osaa analysoida pelaajia yksilöllisesti. Lisäksi ulosanti on jämäkän ammattimaista.

Oikeasti ainoa asia, joka luo minuun toivoa, on se seikka, että uskon/toivon Jokereiden olevan kerrankin ammattimaisen hyvissä käsissä. En halua edes ajatella miten synkkiä ajatuksia liikkuisi päässä tällä hetkellä mikäli Masa tai Tervosen Kaitsu patsastelisi UTJ/TJ:nä.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Vaikka aluksi kuuluin Jortikan puolesta kirjoittajiin nimenomaan, siinä mielessä, ettei häntä vaihdeta kesken kauden, niin tuntuu, ettei hän saa enää montakaan mahdollisuutta Jokereiden penkin takana. Koko kausi on ollut enemmän tai vähemmän neppailua. Tasan yksi loistava jortikkamainen vieraspeli ja kotipeli juuri KalPaa vastaan.

Useinmiten johdot on menetetty tai peli on ollut ohi jo vastustajan johtomaalista lähtien. Kaikkia syitä ei tietenkään voi laittaa Hannun piikkiin, mutta cobolmaisesti totean, pelin sisällä reagointi on ollut hidasta ja olematonta. Järjestäkää edes kunnon sikailumylly seuraavaan tappiopeliin, niin saadaan luonnetta ja tunnetta peliin esim. seuraavaan peliin. Eilenkin tuntui, että Kärpät -pelistä jäi ns. vaihde päälle.
 

Alkiolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue ja Jokerit
Luojan kiitos Keklu eikä esimerkiksi Hjallis. Uskon, että pelaajat arvostavat Kekäläistä aidosti. Äijä tietää oikeasti pelistä valtavasti ja osaa analysoida pelaajia yksilöllisesti. Lisäksi ulosanti on jämäkän ammattimaista

Niin tai näin, niin kyllä oma näkemykseni on se, että toimitusjohtaja menee koppiin vasta kauden viimeisen pelin jälkeen. On toimari sitten millainen messias hyvänsä, on ilman muuta selvää, etteivät tällaiset yllätysvierailut paranna joukkuehenkeä. Ja kun sitä ei ole, niin poikkeuksetta ei tule tulostakaan.

Joku tiesi kertoa - jo ennen illan peliä -, että Kekäläinen pitää maanantaina tiedotustilaisuuden, jossa hän vetää yhteen alkukautta. Jotenkin on sellainen tunne, että siellä kerrotaan muutakin kuin pelkkä Pihlmanin pelinumero...
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Minkä takia Jokereiden pitäisi olla sarjataulukossa korkeammalla kuin ovat?

Jos operoidaan liigan kärkipään pelaajabudjetilla vuodesta toiseen, omataan helvetilliset taloudelliset taustatekijät ja joukkueessa pelaa tuollainen määrä taitoa, kokemusta ja *lisää tähän kiekkojargonia*, niin vaatimustason pitää olla korkealla.

Vähän sama homma kuin sijoitustoiminnassa. Jos sijoitat miljoonan ja salkkusi arvo seuraavana vuonna on miljoonan ja tonni päälle, oletko tyytyväinen? Et varmaankaan, vaan haluat katetta rahallesi. Sama juttu lätkässäkin: käytössä olevat resurssit määrittelevät vaatimustason ja jos tämän alle jäädään, voidaan puhua epäonnistumisesta.

Toki, tällä hetkellä Jokerit on aivan oikealla sijalla. Tuolla pelailulla olisi suorastaan vääryyttä taistella kärkipään sijoista.

Tai ylipalkatun pelaajan tuntemuksia ja - ennen kaikkea - halujaan sopparin allekirjoittamisen jälkeen tehdä asenteellista työtä palkanmaksajalleen?

Kumma juttu, että työnteko maittaa monessa muussa paikassa. Helvetti, kyllä itselläni melkein keuli kun katseli Peltosen toimintaa joku kuukausi takaperin TPS:ää vastaan: wanha mies, kaiken nähnyt ja voittanut, vastassa liigan heittopussi ja silti tämä jannu väänsi jokaikisen tilanteen maestron elkein. OK, Peltonen on aivan omaa luokkaansa tällaisissa asioissa, mutta onko kontrasti Pirnekseen, Hentuseen tai vaikkapa Nylanderiin sitten näin suuri?

Itse lähtisin etsimään ongelmaa organisaatiorakenteista. OK, Masa on itsessään melko suuri tekijä. Tosin, mielestäni ei lähelläkään ainoaa syytä. Ensinnäkin, Masan touhuja jouduttiin katselemaan aivan liian pitkään. Oliko hälytyskellot rikki vai jatkuiko työsopimus vain kun kyseessä oli hyvä jannu? Entä investoinnit muualle kuin kaukaloon? Helvetin kauan meillä mentiin ilman MV-valmentajaa, nyt yhden esimerkin mainiten.

Omiin silmiini tilanne näyttää siltä, että resursseja ei olla osattu kohdistaa oikein. Auttaako Keklu tässä? Varmasti, mutta ajattelun on pakko muuttua myös hallituksessa. Ei me nyt vain voida jäädä katselemaan samanlaista korpivaellusta ilman merkkejä paremmasta.

Miksi sitten avaudun organisaatiotason virheistä jos peli on kuitenkin se sekaisin oleva homma? Siksi, että mielestäni korkeammalta tasolta kumpuaa syy moniin pelillisiin ongelmiin. Jos ns. isot herrat eivät osaa asioitaan, ei se voi olla antamatta väärää signaalia pelaajille. Motivoiko esimerkiksi 34-vuotiasta muualta tullutta tähtipelaajaa se, että voittamisen sijaan organisaatiossa näyttää olevan prioriteetit muualla? Onko vaikutusta, että tarvittavien vahvistusten hankkimisen sijaan toimari kantaa pesukonetta jonkun uuden turhakkeen kämppään?

Ulkopuolisena tuo touhu näyttää vähän siltä, että Jokereista on tullut liian kliininen työympäristö. Vaaditaanko pelaajilta, valmentajilta tai muilta organisaation jäseniltä tarpeeksi ja kannustetaanko heitä? Ei helvetti, ei meille pitäisi tulla töihin. Meille pitäisi tulla tekemään rakastamaa asiaa. Juuri tätä pitäisi saada enemmän aikaan; minkä takia ulkopuolelta tulevat eivät ole otakarjaneckyjä, jotka rakastuvat seuraan? Minkä takia meillä ei ole sitä Ole-Gunnar Sjolksjäeriä, joka tulee seurarakkauden takia vastaan sopimusneuvotteluissa ja jää uran jälkeen muihin hommiin? Siksi, että tällaiseen toimintaan ei kannusteta tarpeeksi.

Helvetti kun tuli päästettyä höyryt ulos.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Se oli mun osalta siinä. Hyvästi Jortsu ja kiitos niistä parin vuoden takaisista hyvistä hetkistä.
 
Viimeksi muokattu:

MiksuMan

Jäsen
Joo, eiköhän nämä Jortsun huutaminen ja vittuilu ole nähty. Ei Jortikan 90-luvun metodit enää toimi. Kaiken lisäksi pelaajia ja peliä pitää kunnioittaa. Valitettavasti.
Tietenkään se ei ole Jortikan vika, että kentällä pyörii Niemen tasoisia raatoja.

Hyvänen aika tätä paskaa. Eikö tämä enää koskaa lopu.

Me ollaan oikeasti pelkkiä narreja..

Mutta tosiasia on että ei Virmasen ja Harkimon monen vuoden sekoiluja heti korjata. Ei edes Kekäläinen.


Kuka helvetti oikeasti haluaa pelata ja voittaa Jortikalle..
 

Sape28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt se on nähty. Ja täytynee sanoa se itsekin ääneen, Hannu sut on nyt nähty. Ei ole mitään annettavaa, kiitos ja näkemiin. Mutta kuka tilalle?
 

VSP73

Jäsen
Kumma juttu, että työnteko maittaa monessa muussa paikassa. Helvetti, kyllä itselläni melkein keuli kun katseli Peltosen toimintaa joku kuukausi takaperin TPS:ää vastaan: wanha mies, kaiken nähnyt ja voittanut, vastassa liigan heittopussi ja silti tämä jannu väänsi jokaikisen tilanteen maestron elkein. OK, Peltonen on aivan omaa luokkaansa tällaisissa asioissa, mutta onko kontrasti Pirnekseen, Hentuseen tai vaikkapa Nylanderiin sitten näin suuri?

Ville Peltosta arvostetaan kiekkopiireissä maailmanlaajuisesti esim. edellämainitun seikan vuoksi. Ei sellaista valmentajaa, tai joukkuetta, tai ottelua, tai vaihtoa, missä mies ei antaisi kaikkeaan. Tällaisia ei ole jääkentillä todellakaan liikaa. Muistan Peltosen maininneen vuosia sitten pelattuaan jonkun joulu/vuodenvaihteen turneen Jortikan alaisuudessa, jotenkin näin (en muista sanatarkasti) "kyllä Jortikka saa erikoista säpinää aikaan vaihtoaitiossa". Nimenomaan Peltonen mainitsi tuon Jortikkaa kehuen. Toisaalta, Peltonen ei ikinä ole julkisesti moittinut valmentajaansa, joita on ehtinyt olemaan muutamia kymmeniä!

Minusta tuntuu siltä, että valmentaa Jokereita sitten kuka tahansa, on lopputulos aina selkeästi heikompi kuin oletusarvo seuran panostus ja pelaajien selässä olevat nimet huomioiden. Joukkueesta puuttuu jälleen kerran selkeä, esimerkillinen liideri, jollainen heillä oli kaudella 2001-02 Ville Peltosessa: tuloksena kultamitali. Tosin Peltonen loukkaantui vakavasti tammikuun puolivälissä ollen loppukauden sivussa ja Machulda täsmähankittiin pistämään mustaa reppuun. Mutta asenteen ja taistelun esimerkin Peltonen ehti runsaassa puolessa vuodessa istuttamaan.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös