Ketjulottoa kaudella 2010-2011

  • 126 217
  • 496

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
RD kertoi joskus jossain haastattelussa tuon "robottikiekko" -käsitteen syntyneen jukuriaikoina lähinnä siitä, että joukkue purjehti robotin lailla voitosta voittoon. "Robottikiekon" sanalla on erittäin negatiivinen leima ja minua on aina ärsyttänyt jos JYPin (puolustus)peliä on syytetty jonkinlaisesta robottimaisuudesta. Mutta onko tämä viime pelien ketjulottoilu vain osoitus siitä, että RD on todellakin vienyt peluutuslogiikansa perinteisestä ketjuajattelusta kehittyneemmälle tasolle? Kun joukkueen pelaajat on hyvin ohjelmoituja robotteja, joilla kaikilla on sama ohjelma asennettuna, voi kuka tahansa pelata kenen tahansa paikkaa eikä millään ole mitään väliä?

Aika monet tänne kirjoittavat ovat varmaan joskus jossakin vaiheessa elämäänsä harrastaneet jotakin joukkueurheilua. Ne jotka ovat pelanneet vakavissaan, tietävät miten merkittävä asia ketjukaverien kanssa samalle aaltopituudelle pääseminen voi olla. Tämä on se asia, jota a) RD ei ehkä ex-maalivahtina tule koskaan ymmärtämään ja b) joka saattaa olla se JYPin menestyksen kulmakivi.

Eniten vaan ärsyttää se, että ketjukokoonpanot on aina ollut minulle henkilökohtaisesti kiinnostava aihe. Nyt aloittavilla kokoonpanoilla ei ole paskankaan väliä kun RD sotkee ne kohta kumminkin. Tulosten valossa tarkasteltuna RD on varmaan pitkässä juoksussa tehnyt kaiken oikein, mutta itseäni vaan tuo kokoonpanojen kanssa pelleily hieman turhauttaa. Tämän päivän RD-JYPissä ei ykkösketjun miehiä tiputeta nelosketjuun tms., vaan kaikki on yhtä helvetin pelleilyä. Mutta mikäs siinä jos hyvää tulee.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvä vaan, jos niitä toimivia koostumuksia haetaan vaikka väkisin. Ja vaikka koostumukset elävätkin, ketjun ydin on pysynyt kuitenkin yleensä ennallaan, joka koostuu aina tietystä pelaajaparista; Hytönen-Louhivaara, Sopanen-Makkonen ja Riska-Sipiläinen. Perrinin tulo sekoitti hieman pakkaa, joten luonnollisesti ketjusommitelmat menivät hieman uusiksi. Ei Dufva huvikseen pakkaa sekoita, vaan aina sillä on joku tarkoitus. Itse pidän siitä, että jos homma ei suju, niin reagoidaan. Eikä pakan sekoittaminen ole aina pelillinen juttu, vaan monesti se tehdään henkisen herättelyn takia.

Aina tämä Alatalon kiveen kirjoitetut ketjut voittaa.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Ketjut illan TPS-matsiin:

1.
Pihlström - Hytönen - Louhivaara
Koskinen - Vatanen

2.
A.Virtanen - Perrin - Tuppurainen
Välivaara - Malmivaara

3.
Makkonen - Asplund - Sopanen
Kaijomaa - Jaatinen

4.
Auvitu - Riska - Sipiläinen

Maalissa Myllykoski, Peki varalla

Eli Rööki palaa kokoonpanoon, paluun tekevät myös Asplund & Auvitu. Poissa J.Virtanen, Jääskeläinen, Pesonen.

Miksi Makkonen pelaa laidassa? Ja onko Jonne loukkaantunut vai onko Asplundin paluu normaalia D-teamin kierrätystä?

Lähde: SM-liiga.fi
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja onko Jonne loukkaantunut vai onko Asplundin paluu normaalia D-teamin kierrätystä?

Varmaan tavallista kierrätystä, mutta en voi ymmärtää miksi Aspund otettiin kokoonpanoon. Liigatasolla aivan turha ja hyödytön pelaaja! Ihme touhua...
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Dufva on erimieltä.

Varmaan tavallista kierrätystä, mutta en voi ymmärtää miksi Aspund otettiin kokoonpanoon. Liigatasolla aivan turha ja hyödytön pelaaja! Ihme touhua...

Hyvin harjoitusotteluissa esiintynyt Asplund on valmennusjohdonmielestä kaikkea muuta kuin Pottakamelin mainitsema turhake.
Nimittäin radiosta kuultuna, oli toimittaja kysynyt Asplundin tämänpäivän peluuttamisesta, johon Dufva oli vastannut: Syy miksi Asplund tänään pelaa, on siinä että mies on tällähetkellä aivan väärässä sarjassa!

Eli Pottakameli joutuu nyt tyytyä odottamaan vuoroaan JYPin valmennusjohtoon, sillä nykyinen johto on tasan päinvastaista mieltä =)
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvä vaan, jos niitä toimivia koostumuksia haetaan vaikka väkisin. Ja vaikka koostumukset elävätkin, ketjun ydin on pysynyt kuitenkin yleensä ennallaan, joka koostuu aina tietystä pelaajaparista; Hytönen-Louhivaara, Sopanen-Makkonen ja Riska-Sipiläinen.
Sellainen ihme on tuossa parin viime pelin aikana nähty että jopa Hytönen-Louhivaara -kaksikko on rikottu. Ei olisi koskaan uskonut... Toisaalta, eihän Alatalon aikana olisi uskonut että Jääskeläinen ja Hytönen voisi joskus pelata eri kentissä. Mutta eiköhän tuo JP-Opa tule olemaan kiveenkirjoitettu paitsi silloin kun RD yrittää jotakin totaalihärdelliä.
 

Stealth

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näihin ketjulotto valituksiin voisi RD:n sanoin vastata, että "johdetaan sarjaa, anteeks". Mikä teille riittää? Mulle riittää se, että joukkue voittaa. Ja ei haittaa vaikka välillä hävitäänkin.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Ihme itkua täällä. IFK-osiossa itkevät kun KJ ei tee mitään muutoksia ja täällä päinvastoin. Minulta ainakin täysi luotto Dufvan tekemisille.
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Näihin ketjulotto valituksiin voisi RD:n sanoin vastata, että "johdetaan sarjaa, anteeks". Mikä teille riittää? Mulle riittää se, että joukkue voittaa. Ja ei haittaa vaikka välillä hävitäänkin.

Se sarjan johtaminen riittää, vaikka sitten joukkue voittaisi 1-0 jokaisen ottelun. Oikeastaan tosiaan ei haittaisi vaikka välillä hävittäisiinkin, tai vaikka koko ajankin. Ei se rakkaus jääkiekkoon katoa vaikka olisi TPS:n kannattaja.

Ketjulottovalituksista puheenollen, niin sama se on vaikka joka ikisessä vaihdossa vaihtuisi joka ikinen jätkä vaikka hävittäisiin joka ikinen ottelu samalla. Kuitenkin mukava, että nyt ollaan voitettu otteluita enemmän kuin mikään muu joukkue.


Ihme itkua täällä. IFK-osiossa itkevät kun KJ ei tee mitään muutoksia ja täällä päinvastoin. Minulta ainakin täysi luotto Dufvan tekemisille.

Lisää itkua kaupan. Itketään kaikki. Isot kyyneleet.


Tällaiset viestinpätkät nostavat karvat pystyyn: vähän kuin jokainen peluutusspekulaatio olisi muka suoraan epäluottamuslause Dufvalle. Ei se tarkoita "ihme itkua" tai "ketju_lotto_valitusta" jos joku miettii, onko jotakin tehtävissä paremmin hyökkäyksen osalta. Edelleenkin sanon, että teoriassa on mahdollista, että Dufva on löytänyt parhaat mahdolliset taktiikat jokaiseen jääkiekko-ottelussa eteen mahdollisesti tulevaan tilanteeseen, mutta se on epätodennäköistä. Ja tämän voin sanoa rehellisesti: Minä, ihme itkijä, en ainakaan ole aloittamassa viestiketjua: "Dufvalle kenkää 2010"
 

Sannoittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ajattelin alunperin, että kirjoittaminen 'ketjulotosta' on liian yksioikoista pelihavainnointiin perustuvaa nimeämistä tai johtopäättelyä. Ajattelin myös, että palstalla kirjoittelee henkilöitä, jotka seuraavat peliä silmä kovana, ja jotka kykenisivät antamaan valistuneita arvauksia yleispäteväksi hypoteesiksi ketjumuutoksiin pelin sisällä. Dufvan valmennus ja pelinjohto saa yleensä mielen pidemmän seuraamisen jälkeen. Esimerkiksi viime kaudella Kaijomaan peluutuksesta saattoi vetää yleispäteviä johtopäätöksiä vasta kauden kuluessa loppuun.

Itseäni nähty pelinjohtamistapa ja peluutus - etenkin sen takana oleva tavoite - kiinnostaa JYPin pelissä tällä hetkellä eniten. Tällä hetkellä asiaa voi siis vain arvailla, ja jos arvauksia heittelisi tarpeeksi seuraten samalla kauden kulkua, voisi peluuttamisen tavoite ja johtoajatus pala palalta aueta. Mutta kuten sanottu, paniikkinappulan painelua se ei ole, eikä lottoamista. Tällaiset päätelmät kauden 2010 – 2011 ammattilaisjoukkue JYPistä eivät vain kertakaikkiaan sovi kuvaan.

Minä pidän Dufvaa erityisesti taktiikkanerona. Peluutus ei ole miehen parhaita avuja (...) Siinä vaiheessa voin sanoa olevani väärässä tässä jos RD osoittaa minulle että ketjuruletti oikeasti toimii.

Emme tietäisi taktiikasta mitään, ellemme näkisi sitä peluutuksen (so. jääkiekko-ottelua katselemalla) kautta: peluutus on taktiikan yksi operatiivinen muoto.

Miten ketjuruletin toimivuudesta tai toimimattomuudesta voi esittää kannanoton tietämättä, mitä päämäärää ketjuruletti toteuttaa (mitä sillä tavoitellaan)?
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Niin en vain ymmärrä, että täällä yritetään korjata sellaista, mikä ei ole rikki. Nyt pelataan harjoituspelejä kevättä varten ja kokeilut ovat mielestäni lähinnä tervetulleita. Jos muutama matsi hävitään niiden vuoksi, niin en vuodata kyyneleitä.

Arvostellaan sitten, jos RD möhläilee pleijareissa. Näkisin kyllä, että tällä hetkellä joukkue on paremmalla rosterilla liikkeellä Perrinin myötä. Hytönen on vielä melko laimea, mutta JP:lle on hyvä antaa vastuuta heti alkukaudesta. Jossain vaiheessa mies pääsee täyteen kuntoon, eikä joudu viimekautiseen kuormitukseen.

JYP johtaa liigaa tällä hetkellä, joten omasta puolestani ei todellakaan ole valittamista. Yksittäiset pelit voivat mennä vituiksi, mutta mielestäni tappiopelitkin ovat olleet kuitenkin melko tiukkoja tappioita, eikä mitään asenneongelmaa ole nähtävissä.
 

J.S:P

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niinkuin moby tuossa kirjoittelikin niin keväällähän vasta Pelit pelataan ja eikö tosiaan ole vaan hyvä sitä ennen että kaikki ovat pelanneet kaikkien kanssa eikä vasta sitten ensimmäistä kertaa kun pakon edessä vaikka loukkaantumisen takia muutettava kokoonpanoja.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyttenhän niitä on hyvä kokeilla. Entä jos me lyödään nyt 4 ketjua lukkoon ja pudotuspeleissä loukkaantuu jokaisesta kentästä vaikka ukko tai parikin niin siitä on vaikea lähteä ketjuja sitten uudestaan rakentaan kun kukaan ei tunne toista ja ei tiedetä miten kukin pelaan.

Ennen TPS peliä itsekkin hieman ihmettelin mitä esimerkiksi Asplund tekee kentällä, mutta niin vain mies pelasi vahvan pelin ja siinä ympärillä myös tutkapari makkonen-Sopanen pelasi taas ihan hyvän matsin. Jotenkin tuo RD on kyllä velho noiden ketjumuutoksien kanssa ja itse en vielläkään ymmärrä tuota kritiikkiä.

Voi olla että jos ketju pelaa myös ensipelissä ja pelaa huonosti niin onko se sitten niin väärin jos tehdään muutoksia? toki yhden tai kahden pelin perusteella ei mitään kannatta päätellä.

Kai se valmentaja näkee jo ekassa vaihdossa toimiiko homma vai ei. Valmentaja on myös sen verran enemmän pelajaien kanssa tekemisissä, että tietää paljon paremmin kuin me tavalliset tavikset jotka katotaan ottelua telkkarista ja käydään ehkä pari kotipeliä katsomossa ja jopa pari vieraspeliä kaudessa..
 

honkamar

Jäsen
Itse asiassa mikä ihmeen ketjulotto-ongelma?

Eikös johtajan tehtävä nimenomaan olekin haistella oikeat ihmiset oikeisiin tehtäviin?

Eläköön vaihtuvat ketjut! Antaa kaikkien kukkien kukkia...
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielenkiintoiseksi menee taas tää ketjuruletti. Pesonen kun lähti kolmosketjussa ja tilalle otettiin asplund niin taas tuntui makkonen ja Sopanen lähtevän uuteen nousuun. Nyt heti maali asplundille ja koko ketjun peli tai ainakin makkosen ja sopasen peli kulki hyvin. Asplundin alkukausi kun oli hieman heikko vaikka parissa harkamatsissa ehkä väläyttikin, mutta osassa taas näytti ettei vauhti riitä alkuunkaan. Saapa nähdä jääkö vain parin pelin visiitiksi vai tuleeko tästä jopa uusi tehoketju.

Hytösen ketjuun sen verran, että jotenkin tuntuu että Pihlströn menee aika hukkaan tuossa ketjussa kun ensinäkin Hytösellä ja louhivaaralla on ne omat kuviot ja kun hytönen ja louhivaara ei ylipäätänsä ole ihan viellä viimekauden tasolla. Parhaiten tuo ketju toiminut hyvän alkukauden pelanneen jääskeläisen kanssa. Pihlströmin peli menee semmoiseksi turhaksi "pörräämiseksi"


1. A.Virtanen- Perriin- Tuppurainen
2. Sopanen- Makkonen- Pihlström
3. Jääskeläinen - Hytönen - Louhivaara
4. Auvitu/J.Virtanen/joku muu - Riska- Sipiläinen

Ylivoimaa ei tainut Virtanen pelata ainakaan viimeottelussa joten hänet kyllä voisi pistää takaisin ylivoimaan sillä juuri siellä parhaimillaan, Hytönen on aika turha mies nykykunnossa mielestäni ylivoimaan ja muutenkin kun tällähetkellä laajuutta riittää niin Hytöstä ei ylivoimaan tarvita, antaa keskittyä alivoimiin ja 5vs5 peliin.. Ylivoimaketjut voisi olla suoraan kaksi edellä mainittua ykkös ja kakkosketjua tai jotain niiden yhdistelmää + ehkä Riska tai J.Virtanen myös maskimieheksi.
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Täytyy sanoa, että JYPin ketjut alkaa näyttää Erkin paluun myötä ja A Virtasen tervehtymisen jälkeen aika helvetin hyviltä. Nyt on mielestäni perusrunko valmiina tosipelejä ajatellen, mikäli kaikki vaan pysyy terveenä. Varmaan se ketjulotto vielä pyörii, jos peli ei jossain matsissa ala kulkemaan ja D:stä annetaan pojille näyttöpaikkoja entiseen malliin näin alkukaudesta. Pleijareihin sitten juurikin noilla kentällisillä mitä pasi tossa edellä hahmotteli, ellei mitään mullistavaa kauden aikana tapahdu. Ehkä Pihlströmin voi heittää jossain vaiheessa JP-Opa kaksikon laitaan jos kyseinen kolmikko pääsis edes lähelle viime kevään lentoa. Sillä erotuksella vaan, ettei tätä ketjua tulevana keväänä tarvitsis ylikuormittaa, kun muilta kentiltä tulee sen verran hyvää tausta tukea.

Tässä vaiheessa kautta tietenkin turha alkaa liikaa keulimaan, mutta ajatelkaapa mitä pleijareissa tapahtuu, jos meidän viime kauden ykköskenttä Hytösen johdolla päässe viime keväiseen vireeseen, nykyinen ykkönen Perrinin johdolla yltyy aivan hurjaan lentoon, eikä Makkonen tai Sopanen hyydykkään täysin tänä keväänä vaan tekevät maalin siellä ja toisen täällä pleijareissakin. Lisäksi nelonen pelaa niin kun aina ennenkin ja puolustus pysyy totutun tiiviinä, sekä Tuokkola palaa normaalille tasolleen ja Myllykoski jatkaa hyviä otteitaan kauden loppuun saakka. Eiköhän sitä pidä jo alkaa hommaamaan finaalit 2011 kypäriä jostain. :) No ei vaan vielähän tässä saattaa tapahtua yhtä sun toista ennen kun höntsäsarja on pelattu alta pois ja tosipelit alkaa. Mutta hyvältä näyttää kuitenkin, ainakin tässä vaiheessa kautta.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mieslestäni JYPillä on tällä hetkellä erittäin selvät ja toimivat ketjut:

1. Jääskeläinen - Hytönen - Louhivaara
2. Virtanen - Perrin - Tuppurainen
3. Pihlström - Makkonen - Sopanen
4. Riska - Lahti - Sipiläinen

Se vaan, että koko ajan on joku loukkaantuneena ja kaiken maailman pesosia joudutaan ottamaan kokoonpanoon, se pistää tietenkin nuo kauniit ketjut pahimmillaan aivan perseelleen. Mutta mielestäni tuo voisi olla/on se perusmuotti, josta sitten tilanteen mukaan ketjuja väännellään.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Kokoonpanot illan Kärpät-otteluun:

1.
Pihlström - Hytönen - Louhivaara
Koskinen - Vatanen

2.
A.Virtanen - Perrin - Tuppurainen
Välivaara - Kaijomaa

3.
Makkonen - J.Virtanen - Sopanen
Jaatinen - Viitanen

4.
Auvitu - Riska - Sipiläinen

Maalissa Tuokkola, Myllykoski varalla.

Eli Hytönen on kokoonpanossa, ilmeisesti häkin kanssa pelaa, muutama tikki on naamassa. Jääskeläinen ja Malmivaara ovat poissa kokoonpanossa. Asplund on vaihtunut Teurastaja-Virtaseen. Auvitu saa ansaitusti jatkaa kokoonpanossa.
 
Viimeksi muokattu:

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Apslund on vaihtunut Teurastaja-Virtaseen.
Mitenköhän Jonnen putki kulkee? kova peli Mikkelista alla, jossa kuitenkin pelasi aika kovat minuutit. Noh toivottavasti liike on pysynyt niin hyvänä kuin Jonnella voi olla, sillä jos putki kulkee niin kyllä hänestä apua on...
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Eipä tuota Virtasen ketjua paljoa peluutettu. Virtaselle alle 4 minuuttia, Makkoselle 6 ja puoli minuuttia, Sopaselle 8, joista pari minuuttia ylivoimaa. Sopanen ja Makkonen tarvitsisivat kyllä hieman enemmän jääaikaa mielestäni. Toisaalta keneltä sitä voisi karsia vähemmälle. Ehkä Hytöseltä ja Louhivaaralta, mutta toisaalta ja toisaalta. Jos voittoja tulee jne.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Eipä tuota Virtasen ketjua paljoa peluutettu. Virtaselle alle 4 minuuttia, Makkoselle 6 ja puoli minuuttia, Sopaselle 8, joista pari minuuttia ylivoimaa. Sopanen ja Makkonen tarvitsisivat kyllä hieman enemmän jääaikaa mielestäni. Toisaalta keneltä sitä voisi karsia vähemmälle. Ehkä Hytöseltä ja Louhivaaralta, mutta toisaalta ja toisaalta. Jos voittoja tulee jne.

Niin tosin Jonne loukkaantui ottelun toisen erän alussa, JYPin kentällisiä... RD sitten tuttuun tapaan laittoi jäälle pelkästään Hytöset tahi Riskat...
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin tosin Jonne loukkaantui ottelun toisen erän alussa, JYPin kentällisiä... RD sitten tuttuun tapaan laittoi jäälle pelkästään Hytöset tahi Riskat...
Mielestäni siellä nähtiin aika useita variaatioita. Useimmiten Hytösen kenttä oli muodossa:
Virtanen-Hytönen-Louhivaara; sitten oli tuo Erkin ekassa pelissä nähty:
Pihlström-Perrin-Tuppurainen; neloskenttä pelasi joskus yhdessä, mutta Sipiläinen ja muutaman kerran Auvitukin taisivat olla paikkaamassa Jonnea. Mutta kyllä siellä muunkinlaisia variaatioita nähtiin. Oman pään aloituksiin otettiin Hytösen ketjuun usein (lähinnä kolmannessa erässä) Virtasen paikalle Perrrin - tuo Hytösen omintakeinen aloitustyyli kun ei oikein miellytä tuomareita ja eilen J-P laitettiin melkein joka kerta ulos aloituksesta. Useanlaisia variaatioita siis kokeiltiin, mutta nuo aiemmin mainitsemani ketjut oli eniten käytössä. Mielenkiintoista nähdä kuka tuon Jonnen paikan ottaa lauantaina. Luultavasti Turre pääsee takaisin, mutta voisihan sinne jonkin laiturinkin laittaa. Mutta näitä varmaan voi spekuloida tuolla hissiketjussa.
 

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Saa nähdä minkälaisia ketjuja jatkossa kasataan, mutta yksi potentiaalinen ketju hio kuviota kuntoon pikkutunneille asti tuolla keskustan tuntumassa. Kyseessä oli muutaman vuoden takainen VIP-ketju jossa yksi kaveri oli vaihtunut tummempaan ja lyhyempään. Vaikutti että ylivomakuvioita hiottiin, koska se oli niin salaista että puhuivat jotain koodikieltä, en ainakaan itse ymmärtänyt sitä. Kuvio vaikutti toimivaan niin että yksi haki laidasta (tiskiltä) ja tarjoili muille. Kuvio näytti toimivan aika hyvin kaikkien osalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös