Isomäen jäähalli – ladosta liigahalliksi

  • 1 142 673
  • 5 510
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KOO-VEE, PiTa, Detroit Red Wings
Mediakuutio oli tähän menneissä nähdyistä vahvistuksista oikeastaan paras. :D Kuva oli yllättävän selkeä ja hidastuksistakin saatiin nauttia, vaikka kaikki kamerat eivät hallissa vielä käytössä olleetkaan.

Hienointa mediakuutiossa olivat meikäläisen mielestä hidastukset Ässien tekemistä maaleista. Myöhästyin muutaman minuutin pelin alusta pääkaupunkiseudun ruuhkan ja kaukaiselta parkkipaikalta tallustamisen takia, joten oli hienoa nähdä uudelleen ja uudelleen Huhtalan hieno maali ekalla peliminuutilla, taisi olla tehty vähän alle 40 sekunnissa.

Rimpeläinen & Suippo -huumori puri minuun myös hyvin, koska tykkään erityisesti jääkiekon yhteydessä Kummeli-tyyppisestä aika epä-älyllisestä ja jotenkin kevyestä ja harmittomasta pilanteosta.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Loistavaa ettei siihen ole mitään suojaverkkoja laitettu. Ja kaukalon "pleksit" ovat nykyään varmaan kaikki lasia.

Taitaa mennä hetki, ennen kuin Porissa siirrytään laseihin. Sen verran eri hintaluokassa kuitenkin pyörivät, että plekseillä taidetaan mennä vielä pitkään...
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
No en tiedä muista halleista, mutta Porissa ei ole pleksiä ollut enää moneen moneen vuoteen. Lasiahan nuo entiset pleksit ovat täällä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onhan ne nyt lasia ollu jo vuosikaudet

Pleksit tosiaan vaihdettiin laseihin vuosia sitten, mutta palattiin takaisin pleksiin, koska lasit paukkuivat jatkuvasti rikki. Käyn itsekin viikottain pelaamassa tuolla, mutta en ole huomannut katsoa onko kaukaloa fiksattu ja palattu taas laseihin.
 

tonir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pleksit tosiaan vaihdettiin laseihin vuosia sitten, mutta palattiin takaisin pleksiin, koska lasit paukkuivat jatkuvasti rikki. Käyn itsekin viikottain pelaamassa tuolla, mutta en ole huomannut katsoa onko kaukaloa fiksattu ja palattu taas laseihin.

Ok. Uutta tietoa tämä. Eipä sitä ole tullut noteerattua peleissä että plekseihin on palattu
 

Patalappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mediakuutio oli tähän menneissä nähdyistä vahvistuksista oikeastaan paras. :D Kuva oli yllättävän selkeä ja hidastuksistakin saatiin nauttia, vaikka kaikki kamerat eivät hallissa vielä käytössä olleetkaan. Olisiko 2 ollut käytössä kun normi liigapelissä niitä on 5. Animaatioita ei ollut ja mainoksistakin mieleen jäi ainoastaan Ratsula-mainos olikohan muita lainkaan. Rimpeläistä ja Suippoa siinä ahkerasti pyöritettiin. Äänenlaatua on usein jo täälläkin käsitelty ja sille nyt ei vaan mittän voi... Se on surkeaa.

Se on kyllä erinomaisen onneton se äänentoisto. Veikkaisin että n. kymppitonnilla saisi ympäri hallia 8 pientä ja tasokasta langatonta kaiutinta mitkä toisi kuulutukset paljon likeemmäs kuulijoita. Niistä ei tarvisi luukuttaa kovaa, riittää että ne ikäänkuin avaisivat soundia hiukan. Samaa systeemiä käytetään mm. Kirjurin Areenalla jotta kentän perällä olevat kuulisivat musan pinnistelemättä.

Voi tosin olla että jotain semmosta on joskus mietitty ja todettu hallin olevan vaan kaikuhelvetti pahimmasta päästä.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Voi tosin olla että jotain semmosta on joskus mietitty ja todettu hallin olevan vaan kaikuhelvetti pahimmasta päästä.

Kaikumisesta pääsee näppärästi eroon peittämällä vähintäin pystysuorat seinäpinnat akuistiikkalevyllä, josta ääni ei heijastu takaisin. Taitaa vaan olla Porin kaupungille liian iso rahareikä. Ja toisekseen kun ajattelee millaisessa kunnossa tuo halli noin muutenkin on, niin ne akustiikkalevyt olisi varsin pian pilalla kun äidin pikku kullanmurut kuseskelee niihin, spreijaa niihin tagejaan tai vähintäin viiltelee ne paskax stileteillään.... Akustolevy ei siedä juuri huonostikaan kosteutta, vaan imee sitä kuin sieni ja kasvattaa kastuttuaan ties mitä homeita ihmisten riesaksi.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Se on kyllä erinomaisen onneton se äänentoisto. Veikkaisin että n. kymppitonnilla saisi ympäri hallia 8 pientä ja tasokasta langatonta kaiutinta mitkä toisi kuulutukset paljon likeemmäs kuulijoita.
Kymppitonnilla saa hikiseen kotiteatteriin kunnon kaiuttimet.

Kunnon äänentoisto ei tuo suoraan rahaa kaupungille eikä liiemmin Ässillekään. Kunnollinen suunnitelmakin maksaa luultavasti kummallekin taholle jo aivan liikaa.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muistaakseni jokunen vuosi (5-10 vuotta, kuka niitä laskee) sitten Isomäen hallissa yritettiin panostaa ihan tosissaan tuohon äänentoistoon. Tämän remontin yhteydessä kaiuttimien määrää muistaakseni lisättiiin ja vanhoja skobeja sijoitettiin uudelleen.

Lopputulos taisi olla, että äänentoisto ei ihan mahdottomasti parantunut, vaikka jonkin verran kyllä. Muistaakseni puuhamiehet valittelivat myös sitä, että Porin jäähalli on isojen kaiuttimien kannalta hiukan arvaamaton – täytenä ääni hukkuu jonnekin sinne ihmisten toppatakkeihin ja taas tyhjänä kaiku vääristää äänet perusteellisesti. Toki jossain Hartwall Areenalla tämäkin on otettu huomioon, mutta pitää muistaa, että Porin halli on katettu tekojäärata.

Äänentoistollahan ei sikäli ole enää niin paljon väliä, nyt kun saatiin se näyttötaulu sinne kattoon. Ainakin useimmissa jäähalleissa spiikattu teksti ja ruudulla lukeva teksti ovat 1:1 tai melkein 1:1 sama. Jäähyt, muiden otteluiden tilanteet ja vastaavat näkyvät sitten suoraan screeniltä. Ja toisaalta läpät "kuuleekin" paremmin, kun pystyy samalla lukemaan ne ruudulta. Ehkä siihen saataisiin sellainen karaokesta tuttu pomppiva pallokin päälle. :-)

P.S. Toivottavasti erätauoille ei ole suunniteltu mitään ihan huikeaa ohjelmaa ruuduille, koska muutenhan jengi jättää kioskijonot väliin. Tai sitten vaan pitää päällystää kaikki myyntipisteet telkkareilla.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ensinnäkin pahoitteluni "naapurin puolelle" tunkeutumisesta. Neljän vuoden opiskeluaika Porissa jätti kyllä jälkensä meikäläiseen, vaikka porilaiseksi tai Ässien kannattajaksi en tunnustaudukaan. Reilut kuusi vuotta siitä on jo aikaa, mutta kyllä mä siltikin muistan vielä Karhu-pullon EAN-koodin (6 415 600...), Touch&Go:n sanat (Man in the street, nowhere to sleep...) ja legendojen pelinumerot (#4, #13, #15, #17, #27...) ulkoa.

Ässät-TPS la 18.09.2010 -otteluketjussa tulin pohtineeksi, koska TPS on viimeksi voittanut lauantai-iltaista ottelua Porissa. Turkulaisittain tilastot eivät olleet kaunista katseltavaa: edellisestä lauantaivoitosta on vierähtänyt jo lähemmäs kahdeksan vuotta (01.02.2003).

Mikä siitä lauantai-illasta sitten tekee niin erityisen juuri Porissa? Korpisalon kanssa joskus asiasta juttelin. Hän sanoi, että sitä seisomakatsomon mölyä ei kuule Ässien pukukoppiin; sen tuntee! Kyllä mä sen tiedän, että Turkuhalli on yksi Suomen vittumaisimmista paikoista pelata ratkaisevasta välierästä eteenpäin, kun 12.000 turkulaista huutaa, peli yleensä kulkee ja kaikilla paitsi vastustajalla on hauskaa. Isomäen lauantai-illan huuma on kuitenkin jotain aivan muuta. Se lähtee jo runkosarjan ensimmäisiltä kierroksilta lähtien.

Otetaan ihan tilastollista faktaa keskustelun perustaksi. Kaudella 2009-10 Ässät pelasi 58 runkosarjan ottelua, 29 kotiottelua, joista 13 oli lauantai-iltana. Koko kauden aikana Ässät sai kasaan 72 pistettä, joka antaa ottelukohtaisen pistekeskiarvon 1,24. Vierasotteluissa Ässät oli SM-liigan huonoin; 29 vierasottelua tuotti ainoastaan 26 pistettä eli 0,90ppo. Isomäkikään ei ole aina pelottava paikka vierasjoukkueelle: Ässät oli keskitasoa eli seitsemänneksi paras kotijoukkue 46 pisteellä eli 1,59ppo. TPS oli muuten täysin samoissa pistelukemissa kotiotteluiden osalta.

Mikä erityisesti kiinnitti mun huomion, on Ässien saamien kotipisteiden jakautuminen pelipäivien mukaan. Kolmetoista lauantaipeliä jättää kuusitoista peliä muille viikonpäiville. Ottelut jakautuivat seuraavasti: ti kuusi ottelua, ke yksi ottelu, to neljä ottelua ja pe viisi ottelua. Nämä kuusitoista ottelua tuottivat Ässille yhteensä 16 pistettä (1,00ppo).

Kolmetoista lauantaikotiottelua tuottivat Porin Ässille 30 (!!!) pistettä (2,31ppo).
Koodi:
la 26.09.2009  ÄSS-TPS   7- 3     3
la 03.10.2009  ÄSS-SAI   2- 1 ja  2
la 24.10.2009  ÄSS-BLU   2- 1     3
la 21.11.2009  ÄSS-KÄR   2- 4     0
la 28.11.2009  ÄSS-TPS   4- 2     3
la 05.12.2009  ÄSS-ILV   5- 4     3
la 12.12.2009  ÄSS-JYP   3- 0     3
la 02.01.2010  ÄSS-BLU   5- 2     3
la 09.01.2010  ÄSS-IFK   6- 2     3
la 16.01.2010  ÄSS-JYP   2- 1 vl  2
la 06.02.2010  ÄSS-LUK   2- 1 vl  2
la 06.03.2010  ÄSS-PEL   5- 3     3
[U]la 20.03.2010  ÄSS-BLU   2- 4     0[/U]
[B]Yhteensä                47-28    30[/B]
Kaksi tappiota! Kärpät-matsikin oli pitkään Ässien johdossa 2-1, kunnes Mika Viinanen tasoitti 2-2 kolmannen erän alkupuolella. Kärppien voittomaali 3-2 syntyi Kristian Kuuselan lavasta ajassa 58:46 ja Pavel Rosa latoi loppulukemat 4-2 tyhjään Ässät-maaliin. Miksi ratkaisija oli juuri Kuusela? Hyvä maalintekijä tietysti, mutta voiko viidellä Porissa pelatulla kaudella olla jotain merkitystä. Se lauantai-illan mökä ei ollut Kuuselalle mikään uusi asia.

Blues-matsi oli Ässien kauden viimeinen ottelu. Ottelu oli Ässille täysin merkityksetön, sillä mahdollisuudet säälipleijareihin olivat jo menneet. Sitä vastoin Blues tarvitsi pisteitä kohentaakseen asemiaan sarjataulukossa. Muita tappioita Ässät ei sitten kotihallissaan lauantai-iltana kärsinytkään.

Pitänee tutkiskella vähän aikaisempiakin kausia. Onkohan samanlaista kaavaa nähtävissä sielläkin? Tässä voisi olla hemmetin hyvä opinnäytetyön aihe jollekin psykologian tai vastaavan alan opiskelijalle, varsinkin jos tuo lauantai-illan huuma ei ole vain tilastollinen sattuma viime kaudella. Millä muulla SM-liigajoukkueella on lyödä tiskiin vastaavanlainen rekordi, että viikonpäivä vaikuttaa noin voimakkaasti joukkueen peliesityksiin ja lopputuloksiin?

Viikonloppu ja yleisön runsas (?) alkoholinkäyttökään ei voi olla ainoa syy. Viidestä perjantai-illan kotiottelustaan Ässät sai vaivaiset neljä pistettä (0,80ppo). Voiko ottelun alkamisajalla olla jotain merkitystä asiaan? Se nähdään tällä kaudella. Kaudella 2009-10 pe-ottelut alkoivat 18:30 ja la-ottelut pääsääntöisesti 17:00. Kaudella 2010-11 la-ottelutkin alkavat vasta 18:30. Tuleeko tästä jotain vaikutusta Porin Ässien voittotilastoihin?

Miksi Porissa ei voi olla aina lauantai-ilta ja Ässien peli?
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pelattu 37:10 ja peli ässille 6-2. Kai siinä jotain taikaa on :D
 

rosnäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielenkiintoinen kysymys

Ketjun avaajan on turha pahoitella avaustaan, sillä avaus on mielenkiintoinen. Kyllähän tänne aina tasokas keskustelun avaus sopii. Toki avaajan nimimerkki herättää sattuneesta syystä pientä vastenmielisyyttä, mutta se ei heikennä viestin arvoa. Hattua pitää nostaa vaivannäölle ja asiantuntemukselle.

Ässät on pärjännyt -70 luvun jälkeen, silloin harvoin kun se on kohdalla osunut, joukkueena ja periksiantamattomalla asenteella peliin. Joukkue on näissä tilanteissa aina ollut enemmän kuin yksittäisten pelaajien summa. Ehkäpä kannattajien panos on ollut se, mikä joukkueesta on kulloinkin kaivanut sen tietyn ylisuorittamisen esiin.

Sopisikohan tämä myös viime kauden Tepsiin?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämän päivän (vai aamun?) pelistä oli ainakin huuma kaukana minkä tulkitsen johtuneen juuri siitä että peli alkoi jo klo 16 eikä tarpeeksi moni ollut vielä tarpeeksi juovuksissa. Ei tuo nyt silti ihan arkipeliksikään mennyt vaan johonkin arjen ja huuman välimaastoon jota jotenkin vielä alleviivasi se miten ulkona oli vielä pelin päättyessä melko valoisaa. Ihan kuin treenimatsien aikaan myöhäiskesällä! Minulle Isomäen lauantai tarkoittaa nimenomaan pelin jälkeistä kodikasta pimeyttä ja suoraa alamäkeä kaupungin valoihin. Näkisin siis suomalaisen juhlakulttuurin (juominen "sallittua" vain lauantaisin) ja Isomäen illalla kiinteän yhteyden jota on turha romantisoida miksikään.

Samaan pakettiin täytyy myös sanoa että ottelun alkushow pelaajien esittelyineen on tasoltaan surkea, mikä varmasti vaikutti negatiivisiin fiiliksiini.
 
Viimeksi muokattu:

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ottelua tuli seurattua pitkästä aikaa istumapaikoilta ja tarvitsee sanoa, että siellä puolella on meininki kyllä aika kuraa. Taputuksiin lähdetään mukaan, mutta siihen se sitten jääkin. Hyvä puoli kaupungin rahattomuudessa on siinä mielessä, että seisomakatsomo saa olla rauhassa, mutta huoli sen osalta on suuri, että mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan. Todennäköisesti nykyinen seisomakatsomo säilyy ennallaan, jos vanhaa hallia aletaan remontoimaan. Sen sijaan, jos aletaan suunnittelemaan uutta hallia, niin munaa pitää löytyä siihen, että seisomapaikkoja halliin säilytettäisiin edelleen reilusti, ja mielellään myös samoille paikoille. Jos joskus se päivä vielä tulee, että seisomakatsomo häviää, niin niin häviää Porin lauantai-illoista se meininkikin. Välillä tuntuu, että tuokin seisomakatsomo on jäänyt turhan pieneksi uudistusten jälkeen, mutta ehdoton minimi, ei ainakaan yhtään pienemmäksi enää. Seuraavalla kerralla sitten taas seisomaan.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aloitin tästä jo Isomäen la illan huumaa käsittelevässä ketjussa ja jatkan vielä vähän tänne.

Olen oikeasti aika tyytymätön tähän alkushow - hässäkään joka on mielestäni kömpelö ja ylipitkä. Tunnelmaa sillä ei ainakaan luoda jos yleisö ei ole kunnolla kännissä ja koska niin ei joka kerta ole (arkipelit, aikaiset lauantait), kannattaisi asialle mielestäni tehdä jotakin nyt kun kausi on vielä nuori.

Ensinnäkin tämä "välisoitto" (en tiedä mikä biisi kyseessä) saisi jäädä pois, heti kun kuuluttaja on lukenut Ilveksen kokoonpanon tarvittaisiin leikkaus Ässien video -esittelyyn.

Toiseksi, videolta voisi jättää pois pelipätkät ja mennä suoraan asiaan eli pelaajien esittelyyn josta edelleenkin pitäisi saada pois ne pelaajat jotka eivät ole kokoonpanossa (tai koko kaupungissa vrt. Ruisma ja Palonen).

Kolmanneksi, biisin voisi ehkä vaihtaa, Welcome to the Jungle on viestiltään osuva mutta melko pitkä tähän tarkoitukseen, tuntuu äärimmäisen tyhmältä kun esittelyn päätyttyä biisi katkaistaan stoppia painaen.

Neljänneksi, biisiä soitetaan turhan kovaa ja sisääntulo "Touch and Go" taas tulee suhteessa liian hiljaa. Ylipäätään osa mainoksista ottelun aikana repii korvia äänentasollaan minkä en usko johtuvan pelkästään vaatimattomasta äänentoistosta vaan siitä että ketään ei tunnu kiinnostavan se miltä mikäkin katsomoon kuulostaa.

En tiedä häiritsevätkö samat asiat ketään muuta, jos eivät, pidän jatkossa aiheesta pääni kiinni. Tänään joka tapauksessa kävi jo elämän tarkoitus mielessä ja Ässien peli ei ole paras paikka sen pohtimiseen.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No joo, samaa mieltä, että esittelyistä nyt pitäisi vähintään skipata kaverit, jotka ei seurassa ole atm. Ei luulisi olevan taas kovin vaikeaa. Tietysti pientä shokkia tottumattomalle taas kun pelaajien nimien kuuluttaminen vaihtui mykkään videoon, jonkun biisin soidessa taustalla. Kenties esittelyihin olisi voinut myös lisätä ääntä? Toisaalta nykyinen ei tosiaan saa muuta aikaan kuin Määtän kohdalla pientä naurun remakkaa/buuausta/viheltelyä.

Totta myös nämä äänitasot, että tosiaan täytyisi pitää suht stabiilina. Osasta kuuluu hyvin huonosti mitään ja osa repii korvat, ei tosiaan anna kovin ammattimaista kuvaa. Kaippa menee vielä alottelevaisuuden piikkiin tuon kuution kanssa, mutta kyllä tällaiset asiat pitäisi saada melko nopeasti kuntoon, tämä oli kuitenkin jo kolmas kotiottelu. Mielestäni tämä "fanfaari" ennen Touch And Go:ta sopii hyvin ja siitä eteenpäin "show" on kohdillaan, mutta en tiedä nyt tässä vaiheessa, että mitä hirveän radikaalia muutostakaan tuohon tekisi muuta kuin pyyhiä Ruismat ja Paloset pois ruudulta.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
En tiedä häiritsevätkö samat asiat ketään muuta, jos eivät, pidän jatkossa aiheesta pääni kiinni. Tänään joka tapauksessa kävi jo elämän tarkoitus mielessä ja Ässien peli ei ole paras paikka sen pohtimiseen.

Lausun nyt vain oman mielipiteeni, kun siis äänentoistojutut ovat kyseessä. Ilman kummempaa oman hännän nostamista totean, että muutaman vuoden ajan olen tehnyt äänentoistokeikkaa pääosin lähinnä harrastuspohjalta.

Äänenvoimakkuuden taso on vaihteleva, pääosin liian lujalla ainakin C-katsomoon, tod.näk. samalla korkeudella myös toisella puolella. Päädyissä ja alariveillä voi olla vähemmän desibelejä jaossa, siitä en osaa sanoa. Silloin toki tulee välittömästi ongelma siitä, ettei saa selvää. Rimpeläinen-Suiposta en saanut selvää tiistaina C-katsomossa. Samoin kuulutuksista ei saa selvää. Mitä ylempänä on seisomakatsomossa, sitä vähemmän musiikki kuuluu/sattuu, kuulutukset tosin ovat siinä vaiheessa jo kadonneet.

Mutta.... osa musiikista ja osa mainoksista sattuvat korvaan. Se on tyly fakta, mutta Isomäen kaltaisessa mestassa ei paljon auta, jos käyt tyhjässä hallissa testaamassa eri katsomonosissa, kun jopa siinä lokakuun SaiPa-pelissä on n. 3000 ihmistä paikalla, kun lasketaan järkkärit, myyjät ... (lisää tähän, mitä mieleen tulee).

Kaiuttimiahan on, jopa kohtuullisen tiheästi, mutta akustisesti tila on niin suolesta, että siitä puuttuu järki ja ymmärrys. Avara tila, jossa materiaaleissa ei ole _mitään_ akustista. Akustisuutta ei ymmärretty kunnolla vielä silloin, kun Isomäkeä viimeksi remontoitiin.

Mietitäänpä esim. Hakametsää. Turha on verrata, mutta sanonpa vain, että äkkiä tuli mieleen yksi kerta, kun jotain väsynyttä räikkää luukutettiin niin, että sattui korviin. Aluksi tässä kirjoitin mm. penkkien materiaaleista, mutta ei yksin niillä mitään ratkaista. Onhan Porissakin osa pehmeitä penkkejä. Ihan kokonaisuudessaan vaan akustiikkalevyille olisi käyttöä, pitkin seiniä kirjaimellisesti.

Jäähallien musiikki on sellaista, että se ei toimi soitettuna samalla volyymilla kuin Matin&Tepon Näin se kesäloma toimii. Silti sen voi tehdä paremmin, mutta kuten sanoin, Isomäki on paikkana haastava. Silti ehkä jotain voisi tehdä. Tilan vaikeudesta huolimatta melu ei saisi sattua korviin, siihen itse pyrin, jos olen jostain vastuussa tällä alalla.

Mitä tulee lainaukseen, niin elämän tarkoitusta ei välttämättä löydy eikä ole helpointa pohtia Isomäen lauteilla.
 
Viimeksi muokattu:

Isonive

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Lajinsa Viimeiset, Fc Dynamo
Minä kävin kavereiden kanssa katsomassa Ässät-TPS pelin ja istuimme seisomakatsomon yläpuolella C5 osassa. Riehuin siellä kuten ennen seisomakatsomossa ja porukka ihmetteli/katseli kieroon että mikäs mies se tuo on. On se vähän kyllä näin että juro suomalainen(porilainen) ei paljoa juhli vaikka Ässät tekisi maaleja liukuhihnalta...Kyllä olisi hieno tunnelma hallissa jos kaikki juhlisivat samalla lailla kuin seisomakatsomo tekee, silloin myös runkosarjan peleissä olisi aina se 6.pelaaja kentällä ja pori olisi vielä vaikeampi paikka vierasjoukkueelle. Mutta kun ei niin ei, kaikki eivät tajua että kannustamalla luodaan hyvää fiilistä pelaajille, jolloin niiden pelin taso nousee ihan itsestään.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Minä kävin kavereiden kanssa katsomassa Ässät-TPS pelin ja istuimme seisomakatsomon yläpuolella C5 osassa. Riehuin siellä kuten ennen seisomakatsomossa ja porukka ihmetteli/katseli kieroon että mikäs mies se tuo on. On se vähän kyllä näin että juro suomalainen(porilainen) ei paljoa juhli vaikka Ässät tekisi maaleja liukuhihnalta...Kyllä olisi hieno tunnelma hallissa jos kaikki juhlisivat samalla lailla kuin seisomakatsomo tekee, silloin myös runkosarjan peleissä olisi aina se 6.pelaaja kentällä ja pori olisi vielä vaikeampi paikka vierasjoukkueelle. Mutta kun ei niin ei, kaikki eivät tajua että kannustamalla luodaan hyvää fiilistä pelaajille, jolloin niiden pelin taso nousee ihan itsestään.

Sinäkö se huusit Huhtaselle (mahtoiko olla Hupi?) että aja Tepsin maalivahti? :) Ei mutta joo launtai illan kotipelit, ne vasta on jotain. Tunnelman takia sinne peliin mennään, arkena pelit kyllä kuulee Zei Ahon välityksellä aivan mainiosti.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Kyllä olisi hieno tunnelma hallissa jos kaikki juhlisivat samalla lailla kuin seisomakatsomo tekee, silloin myös runkosarjan peleissä olisi aina se 6.pelaaja kentällä ja pori olisi vielä vaikeampi paikka vierasjoukkueelle. Mutta kun ei niin ei, kaikki eivät tajua että kannustamalla luodaan hyvää fiilistä pelaajille, jolloin niiden pelin taso nousee ihan itsestään.

Aina saa uneksia, mutta onhan se nyt selvää että sinne istumaan menee ne maltillisemmat ihmiset, perheelliset jne. Esim. suurin osa >60v. katsojista tuskin jaksaa hyppiä, pomppia ja huutaa vittua joka toisella sekunnilla. Isoa osaa katsojista kiiinnostaa vain seurata sitä kiekkoa ja päästää ääntä vain niissä ääritilanteissa.(Maalit, kovat pommit, sikailut jne.)

Itse olen nykyään aina istumassa, ja ääntä pidän mielestäni keskiverrosti. Fiiliksen mukaan mennään, ja esim. Jyp-peli oli niin tappavan tylsä, että täytyi keskittyä hereillä pysymiseen. Seisomakatsomosta taas en näe kunnolla, kun tuota vartta ei ole siunaantunut yli 180cm. Joo tunnelmaa siellä kyllä on, mutta kiinnostaa se itse peli siinä määrin, että istumaan käy tie jatkossakin.

Huutakaa vaan entiseen malliin siellä betoniportailla, sillä muualta sitä ääntä ei lähde, eikä tule koskaan lähtemäänkään yhtä paljoa.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Aina saa uneksia, mutta onhan se nyt selvää että sinne istumaan menee ne maltillisemmat ihmiset, perheelliset jne. Esim. suurin osa >60v. katsojista tuskin jaksaa hyppiä, pomppia ja huutaa vittua joka toisella sekunnilla. Isoa osaa katsojista kiiinnostaa vain seurata sitä kiekkoa ja päästää ääntä vain niissä ääritilanteissa.(Maalit, kovat pommit, sikailut jne.)

Näinhän se menee. Itse olen ottanut jo monena kautena kortin nimenomaan istumaan johtuen siitä, että tuota jälkikasvua on siunaantunut useammankin verran joten seisominen ei tunnu niin mielekkäältä vaihtoehdolta. Sen minkä tunnelmassa häviää niin mukavuudessa voittaa. Onneksi välillä "pääsee" peliin ilman päivitettyjä versijoita jolloin kieltämättä omakin kielenkäyttö on useampaakin astetta hevimpää tavaraa.

Varsin mukava yleisö ka. tällä hetkellä vaikka vastassa olleista joukkueista kaksi kolmesta on hvm-joukkueita. Muutama Lukko ja Ifk peli nostaisi keskiarvoa varsin reippaasti.
 

Isonive

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Lajinsa Viimeiset, Fc Dynamo
Jos kausi menee hyvin ja rahaa jää kirstun pohjalle niin ensimmäisenä tulisi mieleen parantaa äänentoistoa edes hieman. Hallia on vaikea muuttaa paremmaksi, mutta akustiikkaan voisi tehdä jonkun suunnittelun/toteutuksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös