HPK:n harjoitusottelut 2010

  • 35 624
  • 76

d2uce

Jäsen
Ajattelin tuossa tänään käydä katsomassa treenipelin Neftehimikiä vastaan, mutten ihan raaskinut maksaa 15e siitä että näkisin kaksi erää [joo olin myöhässäkin vielä] TREENIpeliä ja maksaisin enemmän kun oikeasta liigapelistä..

Liigapeleihinhän normaalihintaiset istumapaikkaliput ovat halvimmillaan 17€ ja sillä saa paikan jossa on nenä kiinni pleksissä ja näkee ehkä kuudesosan kentästä.

* * *

Itse peli oli HPK:n osalta melko sekavaa harjoituspelipuuroa, jossa ei juuri hienouksia nähty ja ylivoima oli surkeaa. Alivoimalla uhrauduttiin hienosti ja blokattiin vetoja. Oikein mitään viiltävää pelikirja-analyysiä ei tässä vaiheessa voi tai edes kannata vetää. Mieluummin kannattaa suunnata katseet yksilöihin.

Seuraavat arviot on tehty pelkästään Neftehimikiä vastaan pelatun pelin perusteella.

Kaspars Saulietis - Selkeä vahvistus HPK:lle. Ensimmäisen erän jokaisen vaihdon jälkeen joutui katsomossa olemaan suu messingillä. Suoraviivainen, nopea ja röyhkeä. Taklaa kovaa kun on paikka ja laukaus lähtee terävästi. Vaikea sanoa johtuuko try-outista ja kovista näyttöhaluista, mutta ajoittain sortuu vähän yliyrittämiseen, eikä jaa kiekkoa riittävästi ketjukavereille.

Juuso Puustinen - Saulietisin kotimainen versio, selkeä vahvistus HPK:lle.

Joni Haverinen - Hyvin liikkuva allaround -pakki. Teki oikea-aikaisia ratkaisuja.

Santeri Alatalo - Huikealla itseluottamuksella varustettu kiekollinen pakki. Tulevaisuuden nimi, mutta upeita otteita kiekollisena jo nyt. Pelirohkeutta nuoresta iästä huolimatta reilusti.

Arsi Piispanen - Epäjääkiekkoilijamaisesta habituksestaan huolimatta ihan mukiinmenevä pelaaja. Hyvä puolustussuuntaan. Lukee peliä hyvin. Olisi ihan mukiin(tai shampanjalasiin)menevä kolmossentteri. Nyt näyttäisi rooliksi tulevan kuitenkin 2. sentterin paikka, joka on kyllä vähän liikaa.

Tomas Knotek - Rindellin koirankopissa, niukasti peliaikaa. Yksi väläytys, muuten jäi selvästi hienosti pelanneiden ketjukaveriensa, Turtiaisen ja Hongan, varjoon.

Pulliainen oli näkymätön. Roppo tsemppasi hyvin. Kärmeniemeltä ihan ok matsi, hiljaa hyvä tulee.

Mäkelä veti ensimmäisessä erässä jättimäisen niitin NHL-mies Denis Arkhipoviin.

Torstain knoppitietona mainittakoon, että Mika Toivolalla oli eriparin kengät.
 
Viimeksi muokattu:

M10

Jäsen
On kyllä edelleen ihailtavalla tasolla tuo Kerhon hyökkääjien laukausten blokkaaminen. Hieno perintö Rautakorven ajalta. Kolehmainen ja Nieminen ovat tässä hommassa joukkueen priimusmoottorit. Alivoima toimii muutenkin joukkueella pirun hyvin. Pakit pelaa fiksusti, peittää hyvin jne. Ja Lassila on - luojan kiitos - edelleen kuin muuri. Liigan paras veskari pelaa tälläkin kaudella HPK:ssa. Eikä kukaan älyä vieläkään laukoa sille matalia.

Mutta paljon on negatiivistakin. Ylivoima on ollut näissä kolmessa näkemässäni pelissä aika karmaisevaa. Viitaluoman ykkösvitja on kauttaaltaan ehjin trio, mutta sitten tuleekin tasollisesti pitkä pudotus. Tai no Männikkö on 2.ketjun kamaa, mutta Niko Nieminen, Janne Kolehmainen, Arsi Piispanen tai tämä muu seurakunta ei ole parhaalla tahdollakaan kakkosketjun miehiä. Eikä ole muuten ne lasarettimiehetkään. Ennustan että tämä tulee näkymään ikävällä tavalla jatkossakin sekä tasakentällisin että yv:llä. Ei vaan ole käsiä tai luovuutta. No, ei sitä paljon ollut viime kaudellakaan, mutta silloin penkin takana seisoi kivaharrin vastakohta ja pelitapa oli mikä oli.

Knotekin floppaus on aika paha homma. Eikä valmennuskaan enää anna miehelle näyttöpaikkoja. Toivottavasti etsivät jo kovaa vauhtia korvaavaa sentteriä, sillä Knotekin voi jo pistää maksikirjeessä takaisin sinne mistä tulikin. Thanks for the memories!

Kerhon peli on vielä ollut aikamoista hakemista tässä viime aikoina, mutta annettakoon se toki vielä tässä vaiheessa kautta anteeksi. Kyllä silti esim. SaiPan peli oli huomattavasti parempaa ja valmiimpaa, kun sitä Kloten-matsia katseli.

Hämeenlinnalaisten onni on tuo todella tasapainoinen pakisto, jota ei kyllä tarvitse hävetä lainkaan - päinvastoin. Tuulola on edelleen liigan huippuja, Laamanen perus tasollaankin hyvä, Alatalo läpimurtokauden kynnyksellä, Mäkelä on Mäkelä, Haverinen hyvä top6 pakki, Kärmeniemikin ok. Sitten langalla odottelee vielä tämä Porselund, joka tänään poseerasi Holmbergin kanssa katsomossa.

Mikäköhän svedupetteriä vaivaa?

**

Pelikello käy näköjään nykyään kohti nollaa (änärityyli), eikä kohti 20:00. Onko tämä joku uudistus liigassa?
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
HPK-Neftehimik

Sellasta sitten eilen. Hivenen kovempi intensiteetti ja vauhti kun tiistaina, mutta sähläystä edelleen. Venäjän poijjaat oli kyllä erittäin hyviä. Kokonaisuutena paljonkin meikäläisiä parempia. Sitten taas viivoja mieleen jääneistä.

- Lassila oli vielä parempi kun tiistaina, ilman Teemua lukemat olisivat olleet rumat.
- Saulietis oli taas yritteliäällä päällä, mutta ilmeisesti jonkin näköistä apinaa kiipeämässä selkään, kun peli muuttuu hieman väkinäiseksi. Toivottavasti apina ei jatka kasvuaan ja tänään olisi verkot tötteröllä.
- Viitaluoma oli taas hyvä, pois lukien rankkari, joka oli ehkä huonoin suoritus mitä olen viiteen vuoteen nähnyt - kiekko mukaan ja hiljainen liukuminen veskaria päin. Oikeastaan koomista.
- Puustisesta tällä kertaa hieman vaisumpi kuva
- Alatalo pelasi huikean matsin. Jos kuti löytää maaliin asti, niin Mäenpään korvaaja saattaa hyvinkin olla tässä. Itseluottamus ja muukin olemus hyvin Miksamaisia.
- T73 toivotti Arkhipovin tyylikkästi tervetulleeksi, pidä pää ylhäällä vai miten se meni? Muutenkin tuttua Tuukkaa.
- Lamppu on edelleen mielestäni hieman varjojen mailla, kun ei pääse oikein käyttämään hyökkäyspään avuaan.
- Nelosen junnut olivat oivalla pelipäällä pari erää, tosin välillä hirvittää kun pakki on tulossa samoilla raiteilla vastaan ja pojat kattelee kiekkoo, onneksi eivät saaneet niitä syöttöjä lapoihin.
- Knotek voitti ainakin yhden aloituksen. Ei osaa edelleenkään luistella ja puolustuspäässä aivan kassalla. Ei hyvä.
- Karevaarasta tätä on ikävä sanoa kun on aina toivonut miehen läpimurtoa, mutta ei mitään käyttöä. Ei osaa taklata, ei ole koskaan osannut eikä osaa nytkään. Avujen pitäisi olla muualla, maalinteossa, mutta eilen jäätymisiä jäätymisien perään. Käytännössä pilasi kakkosen pelin, oli ihan kun olisivat olleet kokoajan alivoimalla Joonan helppojen kiekonmenetysten takia.

- Naapurin pakki esitti ERITTÄIN tyylikkään lonkkataklauksen, jossa kohteena Nieminen.


Lisäksi edelleen jatkuu "myllyt kielletty-kutina". Latvian poika vähän meinas hermostua, mutta se ei riitä. Mielestäni näissä reenipeleissä pitäisi näyttää vähän, että mitä saa- ja mitä ei saa tehdä. Eilen yksi selkeä polvitaklaus, josta naapuri sai kakkosenkin, olisi pitäny kuitata, edes varottavana esimerkkinä. Osu vielä junnuun. Sen vielä jotenkin pystyn nieleen, jos runkkarissa on kivempi pelata se yv ja tehä maali, mutta näissä peleissä sillä ei oo mitään väliä. Pitäis pitää kaverista huolta.

Sellasta eilen, kohta puoliin hallille katsastamaan Kloten uudestaan, ja josko saatais vähän intensiteettiä lisää siitä, että jo tiistaina pelattiin vastakkain.
 

d2uce

Jäsen
- Naapurin pakki esitti ERITTÄIN tyylikkään lonkkataklauksen, jossa kohteena Nieminen.

Tästä tilanteesta vielä sellainen yksityiskohta, että Sakari Östermalmin lainavehkeillä peliä tuominnut Tom Laaksonen nosti refleksinomaisesti käden ylös, tajusi tilanteen, laski käden alas ja pyysi kaikilta läsnäolijoilta anteeksi.

Jotenkin tuli tilanteesta mieleen se, mihin suuntaan SM-Liigan tuomaroinnissa ollaan viime vuosina tasaisesti luisuttu. Joku kaatuu normaalia komeammin jäähän, niin ensireaktio tuomarilla on se, että tilanteesta tulee antaa jollekin jäähy.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Tuli käytyä nämä molemmat Kultakeskus-turnauksen kerhon pelit katsomassa ja itselle nyt ainakin tuli tälläisiä aatteita.

Tapaus Knotek. Ei saanut ekassa pelissä edes paljon peliaikaa ja toisessakin ottelussa laituri. Miksi ihmeessä, jos kaveri on ensisijaisesti hankittu sentteriksi? Jos potku ei riitä, niin aika epätoivoista kokeilla kaveria laiturina. Ei käyttöä ja uutta matoa koukkuun sentteriosastolle.

Santeri Alatalo: Kaveri aivan poikkeuksellinen kylmäpäinen kaveri. Ilman muuta heti jo uutta sopparia kaverille, ennenkuin hintalappu alkaa nousemaan ja vakiopareihin pyörimään kaudelle.

Kaspars Saulietis: Kerhon ylivoimaisesti paras hyökkääjä näissä peleissä. Ilman muuta kokokauden kestävää sopimusta. Röyhkeä ja yritteliäs miekkonen. Vielä nyt tuli vähän tyhmiä jäähyjä, mutta eiköhän ne sarjaan mennessä jo karsiudu.

Tässä omaa näkemystä kokokauden kentällisistä:

Saulietis - Viitaluoma - Puustinen
Syömähammas - Viitaluoma 2.0 - Männikkö
Louhi - Häppölä - Nieminen
Kolehmainen - Piispanen - Roppo

Häppölä saattaa olla tosiaankin, vaikka kuinka pitkään poissa. Ja ei tämä nyt ole ideaalitilanne todellakaan, että Piispanen on meidän kakkossentteri? Pakko jostain nyt joku on kaivaa. Haastaja Viitaluomalle. Se sentään parantaisi edes ihan kelvolliselle tasolle tuon sentterinelikon: Viitaluoma-Hankinta-Piispanen-Pulliainen.

Laiturikaan ei olisi kyllä pahitteeksi, ellei tuo Roppo ota kakkosketjun paikkaa. Mutta tämäkin hankinta on vaan osastoa "syömähammas". Ja vasta sen sentterin jälkeen. Kyllä meiltä löytyy omasta takaa kavereita tuonne pienemmän peliajan kentille esim. Karevaaraa, Turtiaista ja Honkaa.

Laamanen - Porseland
Tuulola - Alatalo
Mäkelä - Haverinen
Kärmeniemi

Porseland puuttui kokoonpanosta, liekö mikä ollut syynä. Jokatapauksessa kaverin on syytä olla meidän rightinpuolen viivatykki. Sillä, Kärmeniemi ei ykkösen viivalle vielä sellaiseksi ole. Ja hyökkääjäpelaaja variaatiot Männikkö ja Nieminen viivalle on aina riskejä.

Lassila
Metsola

Tässä ei ole epäselvyyttä. Lassila voi tällä kaudella varmaan jättää sen 10-15 peliä Metsolalle ja saadaan ensi kaudeksi kasvatettua uusi ykköskassari.

Ja näillä lähdetään kauteen:

Saulietis - Viitaluoma - Puustinen
Roppo - Piispanen - Männikkö
Kolehmainen - Pulliainen - Nieminen
Honka - Mäkinen - Karevaara

Laamanen - Porseland
Tuulola - Alatalo
Mäkelä - Haverinen

Lassila
Metsola
 
Viimeksi muokattu:

ditrim

Jäsen
Häppölä saattaa olla tosiaankin, vaikka kuinka pitkään poissa. Ja ei tämä nyt ole ideaalitilanne todellakaan, että Piispanen on meidän kakkossentteri? Pakko jostain nyt joku on kaivaa. Haastaja Viitaluomalle. Se sentään parantaisi edes ihan kelvolliselle tasolle tuon sentterinelikon: Viitaluoma-Hankinta-Piispanen-Pulliainen.

Mä en paljoa odota Häppölältä ensi kaudella jos kaverilla on nyt selkäleikkaus alla. Noi selkäoperaatiot saa Viuhkolankin näyttämään paskalta, niin mitenkäs käy kun Häppölälle väännetään samaan tilanteeseen? Sentteriä tarvitaan ja tuohon väliin vaaditaan jo vähän käsiäkin. Laiturit on kuitenkin hyvin pitkälti ensi kaudella koohottajia, joten sitä taitoa saisi tulla keskelle lisää.

Otetaanko kesken kauden ensimmäinen vapaana roikkuva kiekollinen sentteri vai meinaavatko toimiston kumppanit vielä noutaa jostain matkoiltansa jonkun pelastavan enkelin?
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Mä en paljoa odota Häppölältä ensi kaudella jos kaverilla on nyt selkäleikkaus alla. Noi selkäoperaatiot saa Viuhkolankin näyttämään paskalta, niin mitenkäs käy kun Häppölälle väännetään samaan tilanteeseen? Sentteriä tarvitaan ja tuohon väliin vaaditaan jo vähän käsiäkin. Laiturit on kuitenkin hyvin pitkälti ensi kaudella koohottajia, joten sitä taitoa saisi tulla keskelle lisää.

Otetaanko kesken kauden ensimmäinen vapaana roikkuva kiekollinen sentteri vai meinaavatko toimiston kumppanit vielä noutaa jostain matkoiltansa jonkun pelastavan enkelin?

No siis hahmotteluni perustuikin ihan loppukauteen. Eihän Häppölälle voi puolelta kaudelta odottaakaan mitään. Mutta koska kerholla on kiinni miehessä rahoja, niin pitäähän häneltä edes jossain vaiheessa odottaa jotain.

Ja tuo toinen asia on ihan toimiston herrojen päätettävissä, vaikka otettaisi se pelaaja NHL:n harjoitusleiriltä tippuneista.
 

J.Petke

Jäsen
Tapaus Knotek. Ei saanut ekassa pelissä edes paljon peliaikaa ja toisessakin ottelussa laituri. Miksi ihmeessä, jos kaveri on ensisijaisesti hankittu sentteriksi? Jos potku ei riitä, niin aika epätoivoista kokeilla kaveria laiturina. Ei käyttöä ja uutta matoa koukkuun sentteriosastolle

Juu, tulee hieman mieleen tapaus Sprukts.

Mahdollisuudet on annettava.

Pelaa sitten sentterinä, laiturina tai vaikka perkele pakkina, kunhan pelaa niinkuin vahvistuksen tulee pelata.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Juu, tulee hieman mieleen tapaus Sprukts.

Mahdollisuudet on annettava.

Pelaa sitten sentterinä, laiturina tai vaikka perkele pakkina, kunhan pelaa niinkuin vahvistuksen tulee pelata.

Jep jep. Onhan siinä tietenkin se juuri olemassa, että jos kaveri ei ole juuri Mestis-pelaajaa kalliimpi ja try-out todella pitkä niin katsastella.

Mutta jotenkin loppupeleissä sen verran suomalaisuuteen taipuva, että jos kaveri ei osoittaudu olevan perus rivipelaajaa parempi. Niin mielummin sen käyttäisi, vaikka omaan junioriin sitten.
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tänään siis Riihimäellä kohtaavat HPK ja Pelicans. Itse menen peliä katsomaan, saa nähdä pelataanko oikeilla kokoonpanoilla, vai onko junnuketjuja pelissä mukana. Berzinssin luulisi pelaavan ainakin, näkee kuinka se kaveri pelaa.
 

Dragan

Jäsen
Kerho - Pelicans 4-3

Berzins oli mukana, junnuista vain Rautiainen. Puustinen tais tehdö kaksi ja Holmberg ainakin yhden. Saulietis oli todella pirteä, loi useita teko paikkoja ainakin Viitaluomalle.
 

d2uce

Jäsen
Berzins oli mukana, junnuista vain Rautiainen. Puustinen tais tehdö kaksi ja Holmberg ainakin yhden. Saulietis oli todella pirteä, loi useita teko paikkoja ainakin Viitaluomalle.

SM-Liiga.fi seurannan mukaan Puustiselle hattutemppu ja Niko Nieminen ottanut yhteen Antti Tyrväisen kanssa.
 

Repe #51

Jäsen
Suosikkijoukkue
zlatan ibrahimovic, eric fehr
Juu, ykkösketjun peli kulki paikoitellen kuin ajatus. Puustinen teki tosiaan hatun. Saulietisilla muutama laatupaikka mutta ratkaisun tullen kiekko joko pyörähti lavassa tai laukaus epäonnistui. Yks rannari lähti niin luotina että itseltä ainakin meni kiekon lentorata ihan ohi silmien, maalipuiden väliin ei kuitenkaan osunut. Koko kentältä kokonaisuudessaan pirteä esitys. Muun joukkueen kiekko poltteli ja peli oli vähän semmosta roiskimista, vähän niin kuin harkkapeleissä kuuluu ollakkin. Numerot olis hyvin voinu olla vaikka toisinpäin, itselle jäi ainakin vaikutelma että pussinokat oli parempia tänään.

Nieminen muuten rikkoi Paakkolanvaaran olkapään(?) semi-pahannäköisellä laita(?)taklauksella. Tyrväinen vetikin seuraavassa vaihdossa Nikon nenän poskelle, Tyrväinen OR. Nieminen 2+10, muttei pelannut loppupelissä.

Berzins pelas joo - ei vakuuttanu, ainakaan vielä. McNevin oli hyvä.
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Juu, ykkösketjun peli kulki paikoitellen kuin ajatus. Puustinen teki tosiaan hatun. Saulietisilla muutama laatupaikka mutta ratkaisun tullen kiekko joko pyörähti lavassa tai laukaus epäonnistui. Yks rannari lähti niin luotina että itseltä ainakin meni kiekon lentorata ihan ohi silmien, maalipuiden väliin ei kuitenkaan osunut. Koko kentältä kokonaisuudessaan pirteä esitys. Muun joukkueen kiekko poltteli ja peli oli vähän semmosta roiskimista, vähän niin kuin harkkapeleissä kuuluu ollakkin. Numerot olis hyvin voinu olla vaikka toisinpäin, itselle jäi ainakin vaikutelma että pussinokat oli parempia tänään.

Nieminen muuten rikkoi Paakkolanvaaran olkapään(?) semi-pahannäköisellä laita(?)taklauksella. Tyrväinen vetikin seuraavassa vaihdossa Nikon nenän poskelle, Tyrväinen OR. Nieminen 2+10, muttei pelannut loppupelissä.

Berzins pelas joo - ei vakuuttanu, ainakaan vielä. McNevin oli hyvä.

Sauliettisilla on kyllä todella kova kuti, niin rannarilla kuin lämärilläkin... Vielä kuin osuis tosiaan tolppien väliin. Berzinsillä oli ihan mukava yritys, muttei oikein ole vielä sopeutunut joukkoon, ei syötöt osunu kohdalleen.

Paakkolanvaaran tilanteesta senverran, että kompastui mielestäni ikävästi juuri samalla kun Nieminen oli viemässä miestä laitaan taklattavaksi. Olkapää edellä laitaa kohti ja kovasti tuskissaan pois kentältä.

Avauksiin pitäisi saada jotain järkeä, ei oikein toimi että annetaan vaan jättösyöttöjä loputtomiin, joskus siellä ei sitten olekkaan sitä takanatulevaa enää, vaan vastustaja nappaa kiekon ja menee menojaan, kuten tänään kävi ainakin kaksi kertaa, Metsola ne onneksi nappasi.

Kolmannessa erässä oli jo ideaakin vähän, muuten peli oli yleistä häsläystä. Ylivoimalle on selkeästi harjoiteltu yksi kuvio, mielestäni Puustisen YV-maali oli kuin toisinto Rauman videoista nähdystä YV-maalista. Komeaa kiekonsiirtelyä.
 

M10

Jäsen
Huomenna Rinkelinmäelle Kerhon vastustajaksi saapuu vast'ikään Elitserieniin noussut Tukholman AIK. Joukkue hävisi juuri Jypille 4-2.

Onko tietoa pelaako Aleksei Shvalev jo huomenna? Josh Macnevin on ilmeisesti jo vastustajan puolella.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Voihan se Josh Macnevin pelailla täällä vaikka kenen paidassa haluaa näitä harjoituspelejä. Kunhan vaan ei astu jalallaan Ruotsin kamaralle.

Että silleen...
 

Wicci

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins, Sudden Death (RIP)
Voihan se Josh Macnevin pelailla täällä vaikka kenen paidassa haluaa näitä harjoituspelejä. Kunhan vaan ei astu jalallaan Ruotsin kamaralle.

Juurikin näin ja eiköhän AIK halua että Josh pelaa "omassa" joukkueessa jos kerran on mahdollisuus. Tosin, oliskohan tehty herrasmiessopimus että huomenna ei pelaa kummallakaan?
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Porseland on tänään ainakin tilastoihin merkattu. Pelasiko mies siis jo? Olihan tuossa toki paljon nimiä listassa mutta ei sieltä nyt muiden loukkaantuneiden statuksen omaavien pelaajien nimiä löydy, eli olettaisin että kaveri on kentällä käväissyt, tai ainakin penkillä istunut?
 

Gerbiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kauden ekat matsit on hankalia kun ei tunne omia eikä vieraita, mutta sitä vartenhan meille on suotu harjoitusotteluita...

- Kohtuu hyvä vauhtinen harjoitusottelu ja Jos (jos sedällä olisi munat se olisi täti) ei olisi koomailtu niitä paria maalia alivoimalla toisessa erässä niin tulos olisi ollut huomattavasti mukavampi (harkka matsi ei kuitenkaan sillein sapeta).

- Porseland pelasi tänään ei esittänyt mitään huikeeta, mutta ei myöskään mokaillut. No oli sen pelissä viitteitä siitä, että mailaa osaa käyttää pelaamiseen.

- Josh Macnevin pelasi AIK:n paidassa ja otti parit 2min jäähyt, toisessa ajoi Berzinsin selkään (meni aika pitkään ennenkö hohkasin että Josh pelaa AIK:n puolella).

- Armands Berzins oli ensimmäisessä erässä melko näkymätön, mutta pelin loppua kohden alkoi virkoamaan. Muutama nätti passi, kiekkoa osasi suojata aika kivasti ja ei mitenkään peliälyttömältä vaikuttanut. Nopeus ei tuntunut olevan valtti, mutta liu'ullakin meni muutaman kerran kivasti eteenpäin. (jos laidalle saataisiin kaveri kuka hoksaa, mitä Armands ajattelee, niin tästä kaverista voi olla paljokin iloa).

- Laamanen koomaili yhden maalin omiin (tämä olisi mukava nähdä uudelleen David Engblom 0-3 AV VOM) ja sitten vastapainoksi oli syöttäjänä kerhon kummasakin maalissa, kun nyt alku kaudesta on pakkeja niin, että päät kolisee yhteen, niin Laamanen voitaisiin varmaan laittaa hyökkääjäksi.

- Kerholla tuntui jotenkin aikaisempia kausia enemmän olevan pelitaktiikassa maalia kohden ampuminen, vai oliko vaan yhden ottelun huumaa.

- Näin jo ennen kauden alkua harmittaa tuo tuomari työskentely ensin pilli soi vaan AIK:n pelaajille ja sitten tasoitellaan puntteja. Vihellys linjasta päätellen koukkaamiset ja kiinnipitämiset on taas ainakin alkukaudesta tuomarien syynin alla (noissa vihellyksissä katsomosta viheltävä tuomari saisi näkökentän paljon avarammaksi).
 

M10

Jäsen
Joo ei toi Kerhon peli kyllä vieläkään näyttänyt kovin hääviltä. Joukkue on kyllä niin yhden ketjun varassa kun voi vaan olla. Kiva oli toisaalta, että nyt maalit teki joku ykkösvitjan ulkopuolinen (Männikkö, Kolehmainen) pelaaja, mutta itse peliesitykset eivät juuri vakuuttaneet. No, onneksi on edes se yksi ketju.

Saulietis tykkää kyllä sooloilla kiekon kanssa ja näyttäväähän se on, mutta välillä voisi lainata pelivälinettä muillekin. Ja lyhentää vaihtojaan. Noin montaa yli 40-50 sekunnin vaihtoa ei auttaisi ottaa, vaikka kuinka löytyisi peli-iloa. Siinä menee muiden ketjujen rytmit äkkiä sekaisin. Todella positiivinen löytö tämä Sauli joka tapauksessa. Varma Rinkelinmäen suosikki ensi kaudella. Ja hienosti kulkee Viitaluoman ja Puustisenkin peli. Puustinen >> Sailio.

Itse näin Berzinsin nyt ensimmäistä kertaa, eikä mies kyllä vahvistukselta näyttänyt. Annetaan toki miehelle aikaa, mutta saisi kyllä pelata isokokoisena paljon räväkämmin. Taisi hävitä järjestäen kaikki kaksinkamppailunsa eikä se muutenkaan miltään taitoniekalta vaikuttanut. Ihan hyvä luistelija kylläkin.

Se isokokoinen Honka vaikutti varsin pirteältä nelosketjun jyrältä. Kiekkokin pysyy lavassa. Ihan hyvää kamaa tuonne alempiin energiaketjuihin (kuten myös aggressiivisesti pelaava Turtiainen).

Porselund oli paljon esillä - hyvässä ja pahassa. Jotain mokia siellä tuli svedupetterille, mutta toisaalta näin paljon hyvääkin. Porselund uskaltaa pelata ja ottaa hieman riskejä, mikä on vain ja ainoastaan hyvä asia. Näyttävä pelaaja, hyvä luistelija. Laukauskin oli terävähkö.

Mitäs vielä? Laamanen oli paska 0+2 tehoista huolimatta. Annettakoon konkarille anteeksi kun on vaan harkkapeli, mutta toisaalta kyllä sillä liksalla pitäisi nousta hieman enemmän esiin. Jotenkin Laamanen ei ole enää pariin vuoteen ollut se hyökkäyspään dynamo, mitä oli joskus Jalosen Kerhossa tai jopa Kärpissä.

Tuuski on Tuuski, Mäkelä on Mäkelä. Holmberg oli yllättävän hyvä. Kolehmaiselta ja Niemiseltä saa sitä mitä tilaa - blokkauksia, taistelua, kohkausta yms yms. Männikkö teki tosiaan maalin, which is nice. Toivotaan, että tulee enemmänkin onnistumisia kauden mittaan, niitä nimittäin tarvitaan.

En oikein vieläkään saa Rindellin pelisysteemistä selvää, mutta toivottavasti joku muu saa.

Piispanen menetti kiekon tuhat kertaa.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Porseland

En yleensä huutele vieraisiin pöytiin, mutta pakko hehkuttaa. Juuri kotiuduin HIFK-HPK ottelusta. Yllätyksekseni Porseland oli pelaavassa kokoonpanossa ja täytyy sanoa, että kyseessä on todellinen täsmähankinta. Oli ehkä teidän paras puolustajanne tänään.

Omassa päässä varma, pelasi sopivan ilkeästi ja lähti omista liikkeelle hyvällä itseluottamuksella ja sai lähes poikkeuksetta pelattua kiekon omille. Liike oli isoksi mieheksi yllättävän hyvää ja nousi jopa pari kertaa hyökkäyksen kärkeen kiekon kanssa, joka aiheutti suuria ongelmia HIFK:n puolustukselle.

Silmäänpistävää oli se, että Porselandilla on selkeästi kova halu kehittyä ja pelata isossa roolissa. Ylivoimallakin pelasi fiksusti ja kruunasi illan tekemällä lopussa kavennusmaalin.

Vitutti katsoa Kousan ja Söderholmin säheltämistä, kun vastustajalla on tuollainen pelimies takalinjoilla. Onnittelut kovasta hankinnasta!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös