Lätkämanageri: Jatkoaika 2-liigan keskustelu

  • 565 283
  • 9 693

#97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Uskomattoman tiukan väännön jälkeen voitto! Boscon Pingviinit taipui viimeisenä yönä äärimmäisen pienillä marginaaleilla.

Kauden kovin matsi tuli tähän kohti kautta. Oikeastaan ihan hyvä nähdä joukkueen pärjäävän liigan huipuille näin pudotuspelien alla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Niukka 7-8 tappio tuli tosiaan kärsittyä HCA:lle huolimatta joukkueeni erinomaisesta viikosta. Samalla katkesi 13 viikon mittainen tappiottomien otteluiden sarja. Harvoin tulee 51 pisteellä hävittyä pistekategoriaa.

Tappiosta huolimatta säilytettiin sarjan kakkospaikka ja ero kärkeen säilyi myös tuossa yhdessä pisteessä; ainoastaan edellä oleva joukkue vaihtui.
 

Särki

Jäsen
UHL Flames 10 - vastustajat 8 - tasan 2

Botoxi pojilta turpaan 7-6 ja edellisviikolla rökäletappio Paavolan Sisulta. Näiden tuloksien ansiosta viimeinen playoff paikka on karannut jo toivottoman kauas. Kahden viimeisen kierroksen vastustajana liigan kakkonen ja nelonen, joten ihmetekoja vaaditaan, jos jatkopeleihin mielii.

Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Moderaattorit ovat näköjään poistaneet erään veteraanimanagerin Jatkoajan vahvuudesta eilen. Mitäs tuolle paikalle tapahtuu ensi kaudeksi? Meneekö kiertoon?
 

#97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Moderaattorit ovat näköjään poistaneet erään veteraanimanagerin Jatkoajan vahvuudesta eilen. Mitäs tuolle paikalle tapahtuu ensi kaudeksi? Meneekö kiertoon?

Kaipa se taitaa valitettavasti kiertoon mennä. Kyllä varmasti innokkaita uusia/uusvanhoja managereita löytyy. Ellei sitten beerhunter keksi tapaa kommunikoida täällä jatkiksen puolella :)
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Onneksi tämä synkkääkin synkempi kausi loppuu pian ja joukkueeni saa viimeiset niskalaukauksensa. Ensi kaudella uudestaan paremmalla onnella :)
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
UHL Flamesin kanssa tuli nyhjättyä 6-6 tasuri melko heikosti sujuneen viikon jälkeen. Tästä jatketaan sitten runkosarjan päätöskierrokselle ja lähdetään hakemaan suurinumeroista voittoa Hc Kumikiekosta; panoksena on runkosarjavoitto.

Tilanne sarjan kärjessä on todella tasainen:

1. Varkauden Tiikerit 382
2. H.C.Andersen 380
3. Lost Heroes 380

Hilmanuuttikaan ei ole kaukana, mutta uskallan sanoa ettei tule 10 pisteen takaa nousemaan kaikkien kolmen ohitse.

Myös playoff-viivan tuntumassa käydään vielä todella kovaa taistelua viimeisistä kahdesta playoff-paikasta.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kun nyt vaan Kingsin sankarit jatkaisivat huippuotteitaan ja pirun Thornton pelaisi jonkun 4+7 viikon...
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tasaista on taistelu runkosarjan voitosta viikonlopun otteluihin lähdettäessä. Tiikerit on toistaiseksi kiinni 17 pisteessä tältä viikolta ja H.C.A:n kanssa puolestaan oltaisiin ottamassa pisteellä kiinni. Toistaiseksi ei ole siis tapahtumassa muutoksia sijoitusten suhteen kolmen kärjessä, mutta kaikki olisivat pisteen sisällä toisistaan.

Playoff-viivan tuntumassa on myös kovaa taistelua. Taitaa sunnuntaille mennä viimeisten kahden playoff-paikan jakaminen.
 

Hilmanuutti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Oho, pleijarit lähestyvät. Tilanne vaatii spekulointia.

Korkeatasoinen liigamme on osoittatunut toivotun tasaiseksi. Jännitys runkosarjan voittajasta sekä viimeisten playoff-paikkojen haltijoista säilyy viime metreille kuin SM-liigassa konsanaan.

Kolmen kärki ratkaissee runkosarjan voiton. Tasaista on ja todella jännäksi vetää. Oma joukkueeni saattaa pelien mennessä putkeen ohittaa jonkin kärkikolmikosta, mutta kuten Bosco jo totesi, kaikkia ei pysty millään ohittaan. Caipirinha Overdose ja Laama Dream Team käyvät oman taistelunsa viidennestä sijasta. Viimeistä kahta pleijaripaikkaa hamuaa iso kasa todella hyviä joukkueita, joista monen kausi päättyy liian aikaisin.

Varkauden Tiikerit ja H.C. Andersen ovat pelanneet todella tasaisesti koko kauden ja totisesti ansaitsevat paikkansa huipulla. Vaan näinköhän takaa tuleva Lost Heroes, tuo Jatkoaika2-liigan Jyp, huipentaa kirinsä runkosarjan voittoon. HC Hilmanuutti olkoon sitten liigamme Lukko: kärkipaikkaa on hallinnoitu hyvä tovi, mutta ratkaisupelien lähestyessä paineet kasvavat, kädet jäätyvät ja ala- sekä ylävartalovammaa alkaa löytyä pelaajalta jos toiseltakin.

Poffien kynnyksellä tunnelin päässä alkaa kuitenkin pilkahdella. David Clarkson on palannut ja näyttäisi vähitellen pääsevän alkukauden vireeseensä. Toinen pitkäaikaispotilas Nathan Horton pelasi eilen ensimmäisen ottelunsa kahteen kuukauteen ja merkkautti heti 0+2. Rick Nash palannee pieneltä huililtaan tänään. Marc-Andre Bergeronkin saattaa ehtiä vielä esittämään yv-osaamistaan pleijareissa. Juuri nyt näyttää siltä, että joukkuueltani saattaisi löytyä paukkuja jatkopeleissä pärjäämiseen.

Ihanteellinen playoff-skenaario kannaltani menisi kutakuinkin näin: Ensimmäisellä kierroksella ottamaan revanssia kaksi kertaa tällä kaudella HC Hilmanuuttia kyykyttäneestä Caipirinhasta. Välierissä revanssi viime viikolla HC Hilmanuuttia kyykyttäneestä H.C. Andersenista. Loppuottelussa revanssi viime kauden finaalissa HC Hilmanuuttia kyykyttäneestä Lost Heroesista. Ja kauden viimeisen loppuvihellyksen soitua ratsastan yksisarvisella kohti auringonlaskua.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Runkosarjan päätöskierros sujui vaisusti ja tuloksena oli toinen peräkkäinen 6-6 tasapeli. Tämä riitti kuitenkin nostamaan joukkueeni sarjataulukossa kakkoseksi ohi H.C.A:n. Runkosarjan kakkossija on hyvä suoritus ottaen huomioon että viimekautiseen tapaan tuli jo alkukaudesta menetettyä joukkueen ykköslaituri koko loppukaudeksi. Hyvin on kuitenkin ilman Hemskyäkin ja NHL:n tämän kauden toiseksi heikoimpaan veskarikaksikkoon nojautuen pärjätty vaikkakin pari viimeistä viikkoa on huolestuttavan vaisusti sujuneet. Otteiden on nyt kuitenkin parannuttava, kun vastaan asettuu puolivälieräkamppailussa Paavolan Sisu Evgeni Malkinin johdolla. Runkosarjassa tuli otettua keskinäisessä ottelussa Sisulta kunnolla turpaan, joten nyt tarjotaan sopivasti revanssin paikkaa. Voittoa ja välieräpaikkaa lähdetään hakemaan, tasurilla tie vie sijoitusotteluihin. Pelin henki on siis selvä.

Taistelu playoff-paikoista oli kyllä hienoa seurattavaa. Kaikki sijoilla 7-11 olleet joukkueet hoitivat runkosarjan päätöskierroksen ottelunsa vakuuttavalla tavalla, mutta vain kaksi pääsi jatkoon. Turhapurot taisivat nousta 11.sijalta viimeisellä kierroksella 8. ja siis viimeisenä joukkueena playoffeihin? Niin vain liigan kestomenestyjä Lords of the Rinkikin joutui tällä kertaa jäämään playoffien ulkopuolelle. Todella tasainen runkosarja oli tällä kaudella.

Ps. Laukauksissa vaatimattomasti lähes 400 laukauksen ero toiseksi eniten laukoneeseen joukkueeseen nähden.
 

#97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Olipa todellakin ilahduttavan tasainen runkosarja. Tämän vuoden liiga on ollut tasaisin koskaan! Harmittavasti Lost Heroes kampesi edelle viimeisellä kierroksella ja sysäsi näin juutit kolmossijalle.

Runkosarjan kenttäpelaajien tilastoissa H.C.A sijoittui TOP-3:een kahdeksassa kategoriassa yhdestätoista. Ehkä juuri tasainen suorittaminen oli avain hyvään runkosarjamenestykseen.

Viimeinen viikko oli H.C.A:lta todella vaisu. Siispä onkin syytä toivoa, että huono kenraali on hyvä ensi-ilta.

Mutta Rion karnevaalit sentään! Nyt alkaakin melkoinen hulina, kun playoffit käynnnistyvät Caipirnahan Yliannostuksia vastaan! Edessä on tulikuuma sarja, jossa ei ylilyönneiltä vältytä. Ratkaisijaksi veikkaan kolmea sanaa:

David,
Alfonso,
Backes.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Turhapurot taisivat nousta 11.sijalta viimeisellä kierroksella 8. ja siis viimeisenä joukkueena playoffeihin? Niin vain liigan kestomenestyjä Lords of the Rinkikin joutui tällä kertaa jäämään playoffien ulkopuolelle.

Lords of the Rink siis sijalle 10 vaikka kenttäpelaajien kategoriasijoitukset näyttävät tältä:
3, 5, 4, 4, 9, 11, 5, 4, 4, 4, 3, 3.

Viimeisen playoff-paikan vieneellä Turhapuroilla taas tältä:
18, 13, 15, 15, 11, 17, 14, 17, 19, 19, 16, 8.

Niinpä jotenkin vaikea ymmärtää että miten luisuttiin näin alas kun maalivahtipelikin oli pitkään kuosissa kiitos Theodoren.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Pisteen päähän jäi pudotuspelipaikka, ja syyllinen tähän karvaaseen tappioon on tietysti...

Manageri itse.

Pitikin mennä säheltämään joku viikko sitten, kun otin Bryzgalovin maalilta otteluun jossa aavistelin selän taakse menevän useampia ja johtoasema maalivahtikategorioissa oli niukka. Nollanhan se tietysti piti, ja kuinkas muuten kuin nollapelit sille viikolle 0-0. Hävisinköhän vielä torjuntaprosentinkin tyyliin 0,3:lla.

Sinänsä varsin onnistunut kausi, kun ottaa huomioon miten pahasti Giontan ja Kronwallin loukkaantumiset veivät terää joukkueesta tärkeillä alkutalven hetkillä, ja pakottivat pistämään joitain pelaajia IR-statuksesta huolimatta pihalle jotta edes jotain pisteitä tulisi. Kauden paras kauppa ehdottomasti Staal <-> Bryzgalov, parhaat varaukset Drew Tauti ja Jaroslav Halak. Ensi kaudelle taas mukaan, jos arpaonni ojentaisi mukavamman varauspaikan silloin kuin se viimeinen.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Niinpä jotenkin vaikea ymmärtää että miten luisuttiin näin alas..
Win the right games vai miten se meni?

Aika pirun tasaistahan tuo oli. En kyllä uskonut omaan playoff paikkaan oikein kolme viikkoa sitten, kun tuli kärsittyä neljä tappiota peräkkäin ja sijoitus valahti kasista kahdenneksitoista. Kyllähän tuossa tietty kävi otteluiden arvonnassakin tuuri, kun pääsin kaksi kertaa murskaluvuin lyömään Animaaliset ja Mirasanen Bambit.

No ei kun samanlaista yllätystä täräyttämään kuin pre ranking -liigassakin, jossa yhtä isolla marginaalilla juuri playoffeihin ja runkosarjan ykkönen katsomoon ekalta kierrokselta. Tiikerit ollut kyllä parempi viime aikoina, mutta kaadettiin se jo runkosarjassakin niin ei mikään mahdottomuus ole (toivottavasti).
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Tiikerit ollut kyllä parempi viime aikoina, mutta kaadettiin se jo runkosarjassakin niin ei mikään mahdottomuus ole (toivottavasti).

Ei ole mahdottomuus, se selviää jo pelkästään sillä kun tarkastelee koko kauden tilastoja. Niissä Tiikerit on kärjessä vain maalivahtien puolella, ja sekin osasto on ollut aikalailla tuuliajolla olympialaisten jälkeen.
Mutta toivottavasti tässä nyt ei käy toista kertaa tänä "keväänä", niin että runkosarjan voiton jälkeen tipahdetaan pudotuspeleissä ekalla kierroksella (espn manageroinnissa näin jo kerkesi käymään).
 

Särki

Jäsen
Se kausi oli sitten siinä. Kauden saldo 10 voittoa, 3 tasuria ja 9 tappiota ja loppusijoitus 12.
Pari isoa voittoa, 3-4 rökäletappiota ja muuten varsin tasaisia kierroksia, mutta tässä seurassa ei korkeammalle rittänyt. Loukkaantumisia sattui varsin paljon kauden keskivaiheille, jolloin pahimmillaan oli 3-5 miestä sivussa useamman viikon.
Pelaaja kategoriatilastot: 4,18,13,9,4,2,12,10,6,9,12
Maalivahti kategoriatilatot:5,15,16,8

Draftissa pamahti ykköspaikka ja Ovechkin, muuten ajatuksena oli hankkia 2 pelaavaa maalivahtia ja panostaa varaukset hyökkääjiin. Puolustajia noukittaisiin sitten jämä kierroksilla ja maalivahdeista "ylimääräisenä" tarttui vielä kierroksella 12 Roloson. Syöttöpisteissä ja niiden puutteissa tämä taktiikka sitten näkyikin ja maalivahdit tuli keskitason joukkueista, jolloin GAA ja SV% tilastot jäivät heikoiksi.

Tässä pelaaja-arviot UHL Flames 2009-2010: (suluissa varausvuoro)

D:
M-E Vlasic (13): surkea kausi hyvässä joukkueessa, odotukset olivat paljon korkeammalla, loukkaantumisia.
Dennis Grebeshkov (15): Pettymys tämäkin, loukkaantumisia ja vähän tehoja.
Tim Gleason: Huonossa joukkueessa isoja minuutteja, vähän tehoja. Ei iloa tässä pelissä.
Andy Greene: Vaihdossa Kotalikiin, ihan ok.

Mukana myös Mezaros (16), Colaiacovo (17), M.Greene (20), Komisarek (21), Orpik, Klesla, Gorges, Philips, Eaton, Sutton, Finger, Sopel, Bouillon, Staios, Stuart, Vandermeer, Michalek, Daley, Jackman, Hamhuis, Huskins, Picard.

Kuten näkyy paljon paskaa, tehokkain puolustaja Greene 6+25 (näistäkin
tehoista suurin osa H.C.Andersenin riveissä).

C:
Anze Kopitar (5): Alkukaudesta liekeissä, Smyth loukkaantui jolloin Kopitar kadotti tehonsa totaalisesti, kaikesta huolimatta hyvä kausi.
Stephen Weiss (7): Tasaista taaperrusta, viimeinen nousu huippusenttereiden joukkoon jäi edelleen tulematta, kunnon laitureiden kanssa moinen voisi onnistua.
Chris Kelly: Onnistunut kausi Ottawassa.
Dave Steckel: Aloitusspesialisti, hyvä löytö.
Mike Comrie (12): Voi mono mikä sankari, monoa olisi pitänyt antaa heti, niin turha kuin turha voi olla.

Mukana myös R.Niedermayer, McClement, Zubrus (18), Brind’Amour, A.Steen (23). Kapean sektorin sankareita, Steen hyvässä vireessä loppukaudesta, waiwersiin loukkaantumissuman mukana.

LW:
Alex Ovechkin (1): Kova jätkä, aina sattuu ja tapahtuu, pelikieltoja ja pieniä loukkaantumisia mahtuu kauteen muuten ei paljon pysty moittimaan.
Thomas Vanek (2): Mr Disapointment, todella vaisu kausi odotuksiin nähden.
Ryan Smyth (6): Alkukausi huippuhyvä, loukkaantui ja sen jälkeen varjo alkukauden menosta.
Ryan Malone (11): Hyvä alkukausi, loppukaudesta meno hyytyi ja pahasti.

Mukana myös Nyström, Moen, S.Thornton (22), Prust, Miller. S.Thornton keräsi minuutteja muut täytemiehiä.

RW:
Michael Ryder (8): Iso pettymys, tehot tippuivat puoleen edelliskaudesta.
Ales Kotalik (10): Joulukuun puoleen väliin ihan ok, sen jälkeen ei mitään virkaa, vaihdossa A.Greene.
Dustin Byfuglien (9): Tasainen taapertaja, voisi olla isompi ja pahempikin.

Mukana myös Tucker, Laperriere, Dorsett, Jackman, Janssen, Grier, Lehtinen, Artyukhin, Parse, Zharkov, Segal, Clutterbuck, Clark, Barch.

Kovuutta näköjään haettu tällä sektorilla, jäähypörssissä UHL Flames pärjäsikin hyvin. Draftissa RW osastoon käytettiin kierrokset 8-10, mutta laihoiksi jäi tulokset.

Uudella taktiikalla ensi kauteen, panostetaan puolustajiin ja jätetään laiturit rannalle! Kireitä siimoja...
 

Sorppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Jokerit, LepRa (R.I.P.)
Otteiden on nyt kuitenkin parannuttava, kun vastaan asettuu puolivälieräkamppailussa Paavolan Sisu Evgeni Malkinin johdolla. Runkosarjassa tuli otettua keskinäisessä ottelussa Sisulta kunnolla turpaan, joten nyt tarjotaan sopivasti revanssin paikkaa.

Katos pentele, en muistanutkaan, että runkosarjassa Lost Heroes kaatui. Odotusarvona lähden aina kamppailuihin Boscon jengejä vastaan tappiomielialalla. Kun historiatietoja katselee, niin näköjään silloin veskani vielä pelasivat ja itseasiassa ihan hyvinkin. Nyt tämä tilanne on muisto vain, tosin onneksi Pricelle on startti tulossa ja näin saumat kolmeen pelattuun matsiin säilyvät.

Luvalla sanoen heikon veskatilanteen lisäksi joukkueeni kärki on hieman tylsistynyt: Malkin sivussa ainakin viime öisen matsin ja kun Ovetshkin vielä torppasi Campbellin saikulle, niin tasonnousua tarvitaan monelta, jotta voittoon olisi saumat.

Runkosarja päättyi kuitenkin iloisissa tunnelmissa, kun paikka pleijareissa varmistui viimeisellä kierroksella, joten kaudesta jää joka tapauksessa vähintäänkin "ihan hyvä" -fiilis.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Kiitos.

Kauden alusta alkanut loukkaantumiskierre jätti sellaiset arvet joukkueeseen, että tämä kausi oli todellista tuskaa. Ei paljon naurata kun kaikki menee päin peetä, mutta kovin vakavaahan tämä ei onneksi ole.

Onnea kaikille jatkopeleihin ja paras voittakoon!
 

#97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Väkevään aikaan päättivät H.C.A:n pelaajat lopettaa yrittämisen. 2+2 ilta jälleen lähes täydellä miehistöllä, ja samaan aikana Caipiranhan sekä kenttäpelaajat että maalivahdit pelaavat hienoa viikkoa.

Näin se homma etenee ja tukkaan tulee. Kaikesta huolimatta kaudesta jää ihan ok maku.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kaikille runkosarjan top-4 joukkueille olisi tämän hetken tilanteen mukaan tulossa tappio. Kotiedusta ei siis näytä olevan paljoa iloa.

No tässä on vielä pari iltaa aikaa kääntää tilanne. Spezzalta odotetaan paljon tehoja seuraavan kahden yön aikana.
 

Hilmanuutti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kaikille runkosarjan top-4 joukkueille olisi tämän hetken tilanteen mukaan tulossa tappio.

Mutta niin vaan kärkipään jengit kirivät viikon edetessä. Kaksi otteluparia tasan ja oma taistoni Laama Dream Teamia vastaan lukemissa 7-6. Caipirinhan ja H.C.A:n välinen koitos on ainoa, jossa on hieman selkeämmät lukemat. Toivotaan juuteille onnistunutta lauantaikierrosta, jotta tuossakin sarjassa jännitys säilyy huomiseen.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
7-7 lukemia näyttää nyt mutta tulevat tuosta vielä kääntymään 10-4 voitokseni, kun vastustaja ei saanut veskoiltaan pelejä täyteen. Yllättäen Rob Blake oli viikon ykköshahmo tekemällä 1+5 tehot. Oli valitettavasti vaan viime yön ottelusta sivussa, mutta toivottavasti ensi viikolla on taas kehissä mukana. Averyä, Fosteria ja Gonharia tarvitaan myös pikaisesti takaisin kehiin. Eric Staal puolestaan voisi alkaa pikkuhiljaa taas tehoilemaan.

Vastustajaksi välieriin tulee ilmeisesti Caipirinha Overdose.
 

Sorppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Jokerit, LepRa (R.I.P.)
7-7 lukemia näyttää nyt mutta tulevat tuosta vielä kääntymään 10-4 voitokseni, kun vastustaja ei saanut veskoiltaan pelejä täyteen.

Hyvä yritys jengiltäni, mutta koko kauden murheenkryyni eli veskat pettivät taas. Tässä saa tietysti katsoa vaan peiliin, kun luotin koko kauden siihen, että Price olisi jossain vaiheessa saanut otteen Halakista, mutta näyttöpaikoista huolimatta (joita varsinkin alkukaudesta oli paljon) ei mies tähän pystynyt. Biron yritti, minkä pystyi, mutta kun Islanders luottaa Rolosoniin ja DiPietro ei tunnu saavan itseään koskaan kasaan, niin tähän päädyttiin.

Harmittavaa, koska muuten voitto olisi näillä statseilla käsittääkseni tullut, kun runkosarjan voittoprossa Lost Heroesia vastaan oli suosiollinen.

Kiitos kuitenkin Boscolle mielenkiintoisesta sarjasta ja onnea jatkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös