Juhamatti Aaltonen Pelicansiin

  • 218 290
  • 541

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä, mutta epäilen purkurahan olevan 10-15% vuosipalkasta.

En tiedä minäkään, mutta täytyyhän summan olla ainakin kauden aikana huomattavasti tuota suurempi. Ajatellaan nyt vaikka, että seura joutuisi siirtorajan juuri häämöttäessä luopumaan ykköstykistään vailla mahdollisuutta ehtiä hankkia paikkaajaa, niin joku 50 kiloakin on silloin aika mitätön korvaus. Tietysti, jos mahdollinen purkuaika on rajoitettu kausien väliin ei ongelma ole niin suuri.

Itseäni hieman ihmetyttää seurojen nyt päätään tapa solmia pitkiä (ja varmasti kalliita) sopimuksia. Seura ottaa kuitenkin jonkin asteen riskin siinä, että pelaajalle tapahtuu jotain ja taso laskee ellei sopimuksessa sitten ole palkan alenuspykäliä, joka taas tuntuisi kummalta pelaajan puolelta.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
En tiedä, mutta epäilen purkurahan olevan 10-15% vuosipalkasta.
Kenties silloin jos puhutaan jostain Tomas Jaskosta, mutta nyt on kyseessä pelaaja joka kilpailee liigan maalikuninkuudesta ja pitää parhaimmillaan pilkkanaan kokonaisia liigajoukkueita.
 

Hockey-65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kiitos, Juha-Matti Aaltonen!

Tämä on suurin juttu lahtelaiskiekolle, sitten Kaarnan, Aravirran ja Nupen, joka nosti "ruumiin" haudan partaalta. Tämä sopimus tuo uskottavuutta joka tasolla, niin urheilullista kuin myös ruiskeen markkinointiin. Uskoisin, että pitkän sopimuksen taustalla on sitoutuminen kaudeksi "kohtuullisella" korvauksella, joka sitten jälki rahoitetaan neljän vuoden ulos myynnillä, sanottakoon tätä nyt sitten vaikkapa venäläiseksi ruletiksi :) Kuten joku tuossa edellä asiaa sivusikin, saattaa "venäläinen ruletti" jatkossa näytellä merkittävääkin osaa seurojen budjeteissa.
Täytyy vielä loppuun ihmetellä sitä kuinka sisäänpäin lämpeävä voi MTV3 ollakaan?! Tämä meidän "Ovechkin" on sentään, tai siis olisi ollut yksi siirtomarkkinoiden kuumimmista ja on eittämättä koko suomikiekon suurimpia tulevaisuuden toivoja, Klo 21:00 mennessä ei ollut vielä kys. roskakanavan teksti-TV:ssa mitään koko asiasta :D
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko sanoa, kun kävin molemmat Pelicans-HIFK -pelit Lahdessa katsomassa, että Aaltonen on poikkeuksellinen suomalaispelaaja. Loistava liike, helvetin taitava ja suojaa kiekkoa erinomaisesti. Vihdoin tällä kaudella, varsinkin loppua kohden, kaveri on alkanut tehdä pisteitäkin kunnon tahdilla. Tällaisia suomalaispelaajia ei kasva puissa, joten hatunnosto Aaltoselle. Toivottavasti saa näyttöpaikan MM-kisoissa.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Tulevan kauden osalta kovimpia signauksia, ottaen todellakin huomioon pelaajan tärkeyden joukkueelle. Mahtavaa taitoa ja röyhkeyttä. Saisi vain suomen kiekkoilu tuottaa Aaltosen tapaisia pelaajia enemmänkin.

Takatukista ei ole ikinä haittaa.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Niin kovin äkkiä nämä sopimusasiat jääkiekon parissa muuttuvat: vielä tiistaina Veikkaaja-lehdessä kerrottiin Pelicansin menettävän teho-hyökkääjänsä. Ja melkein kuin Veikkaajalle kintaalla viitaten, Juhamatin pitkä jatkosopimus Pelicansin kanssa julkaistiin seuraavana päivänä.

Joku tuossa jo mainitsikin, ettei MTV3:n tekstiTV ole mitään tästä asiasta hiiskunut. Heh, toista se on silloin, kun joku hiippa-heikki pestataan johonkin PK-seudun jääkiekkojoukkueeseen. Sen oletetaan olevan koko kansaa kiinnostava tapaus. Noh, nää on näitä...

Juhamatti (ja Hentunen) on tosiaan maalin verran jäljessä näitä johtavia SM-Liigan maalikuningasehdokkaita (Enlund ja Luomala), tämän hetkisen tilanteen mukaan. Mahdollisessa tasamaalitilanteessa maalikuninkuudesta kilpailevien pelaajien kesken, otetaan vertailuun syöttöpisteet ilmeisesti?
IS-tähdet ovat jo Juhin hallussa.
 
Viimeksi muokattu:

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onhan tuossa silti kysymysmerkkejä ilmassa: jos Aaltosen maalihanat hyytyy niin A) Pelicans joutunee maksaa melkoista ylipalkkaa ja B) venäläiset eivät ostakaan pelaajaa suurilla korvauksilla, jolloin Aaltonen surffailisi Lahdessa viisi kautta. Ja sehän tiedetään ettei Juhi viihdy silloin kuin ei onnistu. Hän elää maaleista.

Ilman tällaisia riskejä SM-liiga pysyy jatkossakin pikkuveljenä moniin muihin sarjoihin verrattuna. Vähän enemmän tämmöisiä sopimuksia, niin liigaseurat saavat kupattua muista sarjoista tai lähinnä kai siis Venäjältä itselleen ilmaista rahaa tätä kautta.

Vähän hankala uskoa, että vasta läpimurtonsa tehneellä pelaajalla ei olisi yhtään kunnianhimoa, vaan heittäisi läskiksi heti pitkän sopimuksen saatuaan. Homma on kuitenkin jo turvattu, mutta kun vähän vielä tuosta parantaa, niin tarjolla on vuoden tai viimeistään parin päästä varmaan tuplapalkka nyt tehtyyn(mitä sitten lieneekään), mikäli venäläisten hullut päivät vielä pitkäänkin jatkuvat.
 

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Mahdollisessa tasapistetilanteessa maalikuninkuudesta kilpailevien pelaajien kesken, otetaan vertailuun syöttöpisteet ilmeisesti?

Tuo nyt olis vihoviimeinen "kömmähdys" - ainakin minusta! Joku varmaan löytää jostain viralliset pelisäännöt, mutta minä ainakin epäilen/toivon tittelin menevän jakoon, jos pelaajat ovat tehneet yhtä monta maalia yhtä monessa ottelussa. Jos jommalla kummalla on pelattuja otteluita vähemmän, niin tuo voisi olla looginen syy antaa titteli hänelle. Mutta, huh, ei sotketa syöttöjä mukaan, jos kyse on "puhtaasti" maalikunkusta!!!

Katsotaan nyt, onko oikeustajuni vinksahtanut vai ei... ;)
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Uskallan olla hiukan erimieltä tuosta väitteestäsi rahan tulemisesta ovista ja ikkunoista. Tuskin Aaltonen on mennyt tekemään itsensä kannalta ihan älytöntä sopimusta. En tiedä, mutta epäilen purkurahan olevan 10-15% vuosipalkasta.

Lainataan nyt vielä kerran tätä viestiä ja pistetään piste spekulaatiolle. Kaarna toteaa näin tämän päivän ESS:ssa:

Ensi kauden Aaltonen pelaa varmasti meillä, sen sopimus takaa. Sen jälkeen hän voi lähteä, mutta option lunastaminen maksaa. Summa on sen verran tuntuva, että sellaisia rahoja löytyy vain KHL:stä tai NHL:stä, Kaarna sanoi.

En tiedä, mutta uskoisin 15% Aaltosen vuosipalkasta olevan jopa SaiPan maksukyvyn rajoissa ulosostohintana. Kyllä tämä tarkoittanee kuusinumeroista lukua, jossa ei ole ykkönen eikä kakkonenkaan ensimmäisenä.

Aaltosen palkkakin pysyi Kaarnan mukaan järkisummissa:

Kultakypärä ei sokaissut, sopimus on arvokas, mutta realistinen. Ilmeisesti Aaltonen oli samaa mieltä, kun sen kerran hyväksyi, Kaarna sanoi.
 

Stranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onnittelut Aaltoselle! Eniten maaleja liigassa 2009-2010 Hentusen ja Enlundin kanssa.

Edit: Lisätään vielä että eniten maaleja runkosarjassa. Enlund ja Hentunen voivat vielä toki kauden maalimääräänsä lisätä.
 
Viimeksi muokattu:

PelicansP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ensimmäinen Aarne Honkavaara-palkinnon voittanut lahtelaisjoukkueen pelaaja: Juhamatti Aaltonen! Huikeat 28 maalia! Onnea Juhi! Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen..
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Onneksi olkoon teille! Onneksi olkoon sm-liiga! Onneksi olkoon Juhis! Ei tätä voi liikaa hehkuttaa. Olen mielissäni tapahtuneen johdosta! Vihdoin se potentiaali, mikä Aaltosella on ollut hyppysissä, konkretisoituu hienoimmalla mahdollisella tavalla. todennäköisesti Juhis tulee ryöväämään palstatilaa vielä ison maailman medioiltakin.
 

jh1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampere Saints

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei muuten Aaltonen tai Enlund palkintoa pääse jakamaan, sillä tasamaaleissa vaikuttaa pistepörssi, jonka johdosta palkinto menee Jukka Hentuselle.

Kohtuullisen järjetöntä ratkaista parhaan maalintekijän palkinto syöttöpisteiden perusteella.

Onnea kuitenkin Aaltoselle upeasta kaudesta! Potentiaali oli kaikkien tiedossa, mutta näin hyvä kausi oli varmasti monelle yllätys. Tervetuloa sitten aikanaan takaisin kotiseudulle voittamaan vielä muutama mestaruus!
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Nyt vasta luin Raúlin lainaukset ESS:n jutusta. Joko toimittaja on pistänyt omiaan, tai Kaarnalta on mennyt ohi, että NHL-seurat eivät maksa purkurahoja missään tilanteessa. Nythän siihen ei tosin olisi tarvettakaan, kun Jääkiekkoliitto ja SM-liiga solmivat viime kesänä siirtosopimuksen NHL:n kanssa...
 

Nuggumatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild
Siis ei jumalauta, maalinpörssin voittaja ratkaistaan syöttöpisteillä?

Vain Sm-Liigassa.

Missä muualla ratkaistaan muulla tavoin ja mitä ehdottaisit tilalle?

Omasta mielestäni tämä (tasatilanne) pitäisi ratkaista laukausprosentin perusteella... Enlund voittaisi tämän perusteella ko.palkinnon

Ja Aaltosesta sen verran että, jos ei nähdä tämän kevään Leijonaryhmässä niin missä vika Jukka Jalonen?
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Missä muualla ratkaistaan muulla tavoin ja mitä ehdottaisit tilalle?

No eihän tuohon ole kuin yksi järkevä vaihtoehto: maalit/ottelut.

Jos tuokin täsmää (kuten nyt), niin Honkavaara jakoon. Kaikki muu on asiaan kuulumatonta piiperrystä.
 

Stranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Liiga saa jakaa pystinsä kenelle haluaa, mutta ei se maalikuninkuutta vie Juhilta pois. Ehkä on ihan hyvä että ensi kauteen jäi vielä jotain lisäkipinää, eli muutama maali tai syöttö enemmän kuin muut ja tykki himaan.
 

Stranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jatketaan vielä sen verran Aaltosen hehkutusta, että tehot Maaliskuun yhdeksässä ottelussa olivat aika "maalitykkimäiset" 10+0. Helmikuun lopulla Juhi oli vielä kaukana maalipörssin kärjestä, mutta loppukiri oli aika huima.
 

Sir von Aulis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Ja Aaltosesta sen verran että, jos ei nähdä tämän kevään Leijonaryhmässä niin missä vika Jukka Jalonen?

Eihän Suomen majulle oo aiemminkaan kelvannut puhtaat maalintekijät, jos nyt Selännettä ei lasketa. Muistelisin, että mm. Kai Nurminen jäi pistepörssin voittajana rannalle kisoista. Toki nämä pyyteettömän työn tekijät ottavat paikkansa jengistä, jos kahdella neloskentällä tykätään pelata ja jarrutella, mutta sitten taas tiukan paikan tullen ne maalintekijät... Ku ei niitä ole joukkueessa.

Ei näin. Antaisivat nyt perkele näille taitopelaajille (mm. Aaltonen, Erkinjuntti) sauman näyttää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös