Suomalaiset NHL:ssä 2009-2010

  • 185 649
  • 411

TKH

Jäsen
Bergenheimin kohdalla tämän piti olla "se" kausi. Oli juttua että pääsisi Tavaresin rinnalle laittamaan irtokiekkoja sisään. Noh ei päässyt ja junnaa sillä reilun 10 minuutin peliajalla ilman erikoistilannevastuuta. Okei joo, on energinen ja pörrää aktiivisesti, mutta ei ole esittänyt sitä mitä minä ja mitä myös Islandersin organisaatiossa on vuosien varralle odoteltu. Kuitenkin omaa mielestäni edelleen potentiaalia tehdä sen +20 maalia ja +50 pistettä kaudessa. Nyt alkukauden saldona 0+0=0.

Läpimurtokaudesta ei voida edelleenkään puhua, mutta viime otteluissa Sean on saanut mukavasti tehoja. Edellisistä 4 ottelusta on tullut 2+2. YV-aikaa ei edelleenkään tule, mutta alivoimalla Sean on saanut vastuuta ja toinen maaleistakin oli AV-maali. Peliaika viime otteluissa on ollut mukavasti noin 16 minuutin luokkaa.
 
Ikävä huomata, että Ville Leino on tämän kauden yksi pahimmista flopeista koko liigassa ja ei kyllä miestä voi edes lausua enää olympiajoukkueen kanssa samaan aikaan. Pääsee pelamaan kovissa ketjuissa, mutta tehot puuttuvat. Miinussarake näyttää mukavasti -6:kin.
 

TKH

Jäsen
Tällä hetkellä Hagmanilla on 22 peliä ja 11 maalia, mikä lupaisi samalla tahdilla n. 41 maalin kautta.

40 maalia on ollut kovin maaginen raja suomalaisille pelaajille. Olli Jokinen, Sinisalo, Skriko ja Mäkelä ovat kaikki päässeet lähelle, mutta kahden legendan lisäksi kukaan muu suomalainen ei ole koskaan 40 maalin rajaa tavoittanut.

Siitä huolimatta, että 40 maalia lienee myös Hagmanille liian kova raja, niin Hagman toivottavasti tulee tunkeutumaan aika korkealle suomalaisten yhden kauden maaliennätysten listalla. Ohessa suomalaispelaajien yhden kauden maaliennätykset. Vähintäänkin odottaisi, että Hagmanista tulisi 9:s suomalainen, joka on tehnyt 30 maalia kaudessa. Hyvä loppukausi veisi Hagmanin myös Lehtisen ja Tikkasen ohi.

Selänne 76
Kurri 71
Olli Jokinen 39
Sinisalo 39
Skriko 38
Mäkelä 36
Tikkanen 34
Jere Lehtinen 33

Matti Hagmanin piste-ennätys on muuten 59 pinnaa. Matin piste-ennätyksen rikkominen olisi mahdollisuuksien rajoissa nykyvauhdilla, mutta hyvin tiukassa se on.


Pisteissä Mikko Koivun odottaisi nousevan aika korkealle suomalaisten yhden kauden piste-ennätyksien vertailussa. Itse odotan Mikko Koivun nousevan tällä kaudella seuraavaksi 70 pisteen mieheksi.

Kurri 135
Selänne 132
Olli Jokinen 91
Skriko 78
Tikkanen 78
Sinisalo 76
Mäkelä 76
Saku Koivu 75
Ruotsalainen 73
Christian Ruuttu 71
 

TKH

Jäsen
Muutamia satunnaisia poimintoja eri tilastoista.

Mikko koivu on voittanut aloitukset 57 prosenttisesti. Paljon aloituksia ottavista vain David Steckel (62,5%), Patrice Bergeron (57,7%) ja Crosby (57,5%) ovat olleet parempia. Voitettujen aloitusten määrässä Koivu on viides.

Kiekonriistoissa Bergenheim on sijalla 8.
Peitettyjen laukauksien määrässä Timonen on sijalla 16.
Taklauksien määrässä Tuomo Ruutu on sijalla 25.
Laukauksien määrässä Mikko Koivu on sijalla 22.

Pitkänen on keskimäärin saanut 15. eniten peliaikaa.
Hyökkääjien osalta Mikko koivu on saanut 14. eniten peliaikaa.

Hagman on liigan kolmanneksi kovin maalitykki vieraissa. Hagman on tehnyt 10 maalia 13 vierasottelussa. Kotona saldo on vain 3 maalia 10:ssä ottelussa.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Paljon aloituksia ottavista vain David Steckel (62,5%), Patrice Bergeron (57,7%) ja Crosby (57,5%) ovat olleet parempia.
Tätä voisi kutsua jo jonkinasteiseksi tilastojen persraiskaamiseksi. Tai ainakin itse voin väittää hyvällä omalla tunnolla, että mm. Paul Gaustad, Scott Nichol, Jonathan Toews, Rich Peverley, Pavel Datsyuk ovat ottaneet paljon aloituksia. Kaikilla on myös muuten parempi aloitusprosentti kuin Mikolla. Tosin jos tarkoituksena on saada tilastot näyttämään paremmilta kuin mitä ne oikeasti ovatkaan, niin sitten asia erikseen...
 

TKH

Jäsen
voin väittää hyvällä omalla tunnolla, että mm. Paul Gaustad, Scott Nichol, Jonathan Toews, Rich Peverley, Pavel Datsyuk ovat ottaneet paljon aloituksia. Kaikilla on myös muuten parempi aloitusprosentti kuin Mikolla.

Niin, näin kyllä kaikki edellämainitut ja niiden prosentit. Paul Gaustad, Scott Nichol ja Jonathan Toews ovat aloitusten määrissä sijoituksilla välillä 54-60. Onko se sitten korkealla vain ei, on makuasia. Mikko Koivu on aloitusten määrissä sijalla 7. Koivu on myöskin ottanut pyöreesti 150 aloitusta enemmän kuin edellä mainittu kolmikko. Koivun aloitusten määrä on luokkaa 45% suurempi kuin mainitsemillasi pelaajilla. Tokihan pari noista on ollut useita otteluita sivussakin. Pavel Datsyuk on hiukan korkeammalla muin muut, sijalla 45. Mutta kuten listauksessani määrittelin, niin otantani oli paljon aloituksia ottavien pelaajien keskuudesta.
 

scholl

Jäsen
Niklas Hagman on ollut viime ottelut hyvässä vireessä.

Hagmanista on tehty 2 virallista tarjousta, 4 seuraa on kiinnostunut. Anaheim kuulemma yrittää hankkia Hagmanin. Fifty/sixtyjuttu. Pisteiden valossa olisi varmasti hyvä jäädä Torontoon, mutta jos haluaa päästä pleijareissa menestymään niin joku siirto voisi olla hyvä.

Hyvä, että pärjää. En olisi ikinä uskonut, että noin menee, kun ei ole kuitenkaan niin lähellä faijaansa taitotasossa.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Hagmanista on tehty 2 virallista tarjousta, 4 seuraa on kiinnostunut. Anaheim kuulemma yrittää hankkia Hagmanin. Fifty/sixtyjuttu.
Onko tähän tietoon jotain lähdettä? Edit. Ei tarvitse enää, löysin itsekin. (linkki Calgary Sunin artikkeliin.)

Toisaalta tuntuisi hiukan jännältä että Hagman olisi nyt kaupan, tällä hetkellä hyvä maaliputki päällä ja tällä kaudella kuitenkin Leafsin hyökkäyksessä ei kovin monta valonpilkahdusta näkynyt..
 

taksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Indianapolis Colts
Toisaalta tuntuisi hiukan jännältä että Hagman olisi nyt kaupan, tällä hetkellä hyvä maaliputki päällä ja tällä kaudella kuitenkin Leafsin hyökkäyksessä ei kovin monta valonpilkahdusta näkynyt..

No todellakin tuntuisi. Eihän Toronto voi Hagmania aivan pienestä tarjouksesta pois antaa, varsinkaan tässä kunnossa missä mies on tällä hetkellä. Ehdottomasti ollut Leafsin kärkeä tällä kaudella. Vaikea uskoa että mitään treidiä tulee tapahtumaan. Millaisiakohan tarjouksia Leafsille on tullut?
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Toisaalta tuntuisi hiukan jännältä että Hagman olisi nyt kaupan, tällä hetkellä hyvä maaliputki päällä ja tällä kaudella kuitenkin Leafsin hyökkäyksessä ei kovin monta valonpilkahdusta näkynyt..

Ei mies kaupan ole, hänestä vaan on useampi jengi (syystäkin) kiinnostunut. 3 miljoonan taalan sopparilla nykytahdilla lähelle 40 häkkiä yltävä pelaaja, joka hoitaa myös puolustustehtävät kunnialla lienee lähes jokaisen managerin joululahjalistalla. Brian Burke on todennut, ettei "Pikku-Hakki" ole kaupan, mutta jos joku tarjoaa ihan älytöntä pakettia hänestä, niin eiköhän tuo toteamus muutu sanahelinäksi. Luulenpa vain, ettei mikään noista huhutuista jengeistä ihan noin epätoivoisesti Hagmanin perässä ole ja mies jää viihdyttämään meitä Leafs-faneja.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Ei mies kaupan ole, hänestä vaan on useampi jengi (syystäkin) kiinnostunut.
Jep näin itsekin uskon ja tämän kuvan myös saa kommenteista Leafsin johdon suunnalta. En itsekään jaksa uskoa siihen että Burke Hagmanin lihoiksi pistäisi, mutta nyt saa taas MTV3 ja IS lisää bensaa sakuteemu-uutisointiinsa! Jee...
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Tuossa katselin sivusilmällä jotain Toronton matsia pari yötä sitten ja siinä selostajat mainitsivat, että Hagmanista on kiinnostusta, ja että vaikka Hagman ei varsinaisesti myynnissä olekaan, niin kyllä tarjouksia varmasti otetaan vastaan. Kyllä se NHL:n "most untouchable" kaverikin olisi kaupan, jos jollain olisi tarjota vaihdossa vaikkapa Stamkos, Tavares ja Hedman.

Kyllähän Hagmanin myyntiarvo on aika kova, mutta kyllä luulisin että Burke tarttuu jos saa hyvän tarjouksen. Toisaalta toivon että pikku-Hakki jatkaisi vaahteralehdissä, koska peli nyt kulkee noin hyvin. Maisemanvaihto saattaa aina muuttaa radikaalisti yksilön peliä.
 

TKH

Jäsen
Kipperille nollapeli oli toinen putkeen ja sillä noustaan jo aika lähelle Calgaryn ennätystä. Virallista Calgaryn ennätystä en muista, mutta muistaakseni se oli jonkin verran päälle 160 minuuttia. Kipper on toistaiseksi pitänyt nollan vajaat 130 minuuttia.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Joni Pitkänen viimeyönä Capsia vastaan 33:28 min jääaikaa!

Ylivoimalla 10:44 min. Huh huh, on siinä ollu urakkaa.
 

TKH

Jäsen
Kipperille nollapeli oli toinen putkeen ja sillä noustaan jo aika lähelle Calgaryn ennätystä. Virallista Calgaryn ennätystä en muista, mutta muistaakseni se oli jonkin verran päälle 160 minuuttia. Kipper on toistaiseksi pitänyt nollan vajaat 130 minuuttia.

Selasin Calgaryn maalivahtien ennätyksiä ja ilmeisesti Calgaryn ennätys on Roman Turekin nimissä 180 min 3s. Se mitä muistelin olikin Calgaryn aikaisempi Fred Brathwaiten nimissä ollut ennätys, joka oli 160 min 7 sekunttia. Eli Kipperin pitäisi kestää seuraavassa ottelussa vähintään viimeisen erän puoleenväliin mikäli haluaa ottaa tämänkin Calgaryn ennätyksen haltuunsa.
 

TKH

Jäsen
Selasin Calgaryn maalivahtien ennätyksiä ja ilmeisesti Calgaryn ennätys on Roman Turekin nimissä 180 min 3s.

Korjataan sen verran, että Calgaryn ennätys on itseasiassa jo Kipperin nimissä, koska Turekin tulosta ei lasketa viralliseksi ennätykseksi. Näin asian muistelin koko ajan olevankin, mutta vasta nyt löytyi siihen muitakin viitteitä kuin oma muistikuva.

Roman Turek had a run of 180:03 to end the 2003-04 season but it's not an official record because he didn't play in consecutive games.

Kipper piti nollan tällä kertaa 159 min 10 s. Kyseessä on vasta Kipperin kolmanneksi kovin noteeraus. Kipperin kovin aika - ja Calgaryn ennätys, on maaliskuulta 2006, jolloin Kipper piti nollan 161 min 11 s. Saman vuoden marraskuulta syntyi toistaiseksi uran toiseksi kovin lukema 160 min 27 s.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Käykääpä katsomassa Carolinan pelin maalikooste NHL:n sivuilta. Jussi Jokisen jo Kärppä ajoilta tuttu haku keskelle ylivoimassa toimi jälleen. Nyt syöttäjänä vielä Joni Pitkänen. Tuntuu, että Jokinen tehnyt varmaan kolmanneksen maaleistaan juuri tuolla tavalla.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
THN:n Jason Kay bloggaa Kari Lehtosen koko kohta päättyvän vuosikymmenen kymmenenneksi suurimmaksi pettymykseksi. Siinä mielessä hieno suoritus, koska on ainut pelaaja, joka listalle on päässyt.

THN kirjoitti:
10. Kari Lehtonen. Harsh? Perhaps. But the No. 2 overall pick in the 2002 draft was supposed to be the next great goalie, the Finnish stopper who would take Atlanta to rarefied heights. Instead, a string of injuries and inconsistent play is part of the reason his franchise has never won a playoff game.
 

TKH

Jäsen
Viimeöinen syöttöpiste oli Jeren uran 500. tehopiste. Lehtisestä tuli 7. suomalainen vähintää 500 pinnaa tehnyt pelaaja.

Olli Jokinen nousi pari päivää sitten tasoihin Esa Tikkasen kanssa kaikkien aikojen suomalaisten maalintekijöiden listalla. Seuraava maali nostaa OJ kolmanneksi kovimmaksi suomalaiseksi maalintekijäksi. Myös Jere Lehtinen tulee ohittamaan Tikkasen tällä kaudella. Toistaiseksi Jere on 4 maalia Tikiä jäljessä.
 

TKH

Jäsen
Niemi pelasi jo kauden kolmannen nollapelin. Vain seitsemästä aloitetusta ottelusta huolimatta Niemi on vain yhden nollapelin tilastoa johtavia Milleria ja Bryzgalovia jäljessä. Toistaiseksi Niemen näytöt valitettavan harvoista otteluista ovat kyllä todella kovat: 7 "starttia", 6 voittoa, 3 nollapeliä, GAA 1,50 ja 93,7%.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Otanpa pienen katsauksen suomalaisten tilastoihin tältä NHL-kaudelta.

Suomalaisten pistepörssi TOP 10:

1. Mikko Koivu MIN C 33 9+23 = 32 +5
2. Niklas Hagman TOR L 32 15+9 = 24 +3
3. Olli Jokinen CGY C 33 7+15 = 22 +1
4. Teemu Selänne ANA R 27 14+7 = 21 -8
5. Tuomo Ruutu CAR R 28 7+12 = 19 -2
6. Kimmo Timonen PHI D 32 3+16 = 19 -1
7. Jussi Jokinen CAR L 31 7+11 = 18 -5
8. Saku Koivu ANA C 27 5+11 = 16 +4
9. Antti Miettinen MIN 30 8+7 = 15 +5
10. Joni Pitkänen CAR 23 1+12 = 13 -13

Suomalaisten tehotilastot ovat parantuneet alkukaudesta selkeästi. Se on sikäli positiivista, että esimerkiksi Hagmanin Toronto sekä Koivun Anaheim ovat pelanneet melko heikon kauden, mutta siitä huolimatta molemmat ovat plussalla. Myös Minnesota Wildin Mikko Koivu ja Antti Miettinen ovat kohentaneet selkeästi tilastojaan. Harmi vain, että osa pelaajista on kärsinyt ikävistä loukkaantumisista.

Suomalaisten maalivahtien tilastot TOP 5:

1. Tuukka Rask 14 peliä, 9-2-2, 1.97 GAA, 93,2%
2. Miikka Kiprusoff 29 peliä, 17-8-4, 2.18 GAA, 92,8%
3. Antero Niittymäki 17 peliä, 6-5-4, 2.43 GAA, 92,1%
4. Niklas Bäckström 27 peliä, 14-10-3, 2.44 GAA, 91,3%
5. Pekka Rinne 24 peliä, 14-6-2, 2.67 GAA, 90,8%

Tilastoissa on rankattu maalivahdit järjestykseen torjuntaprosentin perusteella, mutta myös muut tilastot on mainittu. Miikka Kiprusoff on noussut jälleen Vezina Trophy -tasolle ja Tuukka Rask on noussut todella vauhdilla NHL-maalivahdiksi. Myös Niittymäki on kohentanut asemaansa parista viime vuodesta, jonka lisäksi Pekka Rinne on pelannut hyvin koko alkukauden. Bäckström on myös hiljalleen kohentanut tilastojaan ja Wildin joukkue on noussut sarjataulukossa.
 

TKH

Jäsen
Suomalaisten maalivahtien tilastot TOP 5:

Tilastoissa on rankattu maalivahdit järjestykseen torjuntaprosentin perusteella, mutta myös muut tilastot on mainittu.

Niin, noin ohimennen voisi mainita, että jos ei katsota ottelumääriä niin Antti Niemi johtaa kyseistä tilastoa, mutta virallisiin tilastoihin Niemeä ei vähäisten otteluiden takia kelpuuteta.
 

TKH

Jäsen
Tuomo Ruudusta tuli 21. suomalainen hattutempun tekijä NHL:ssä. Myös Jokinen ja Pitkänen kartuttivat mukavasti pistetiliään. Koko Carolinan kolmikko tulee lähiaikoina rikkomaan 200 pisteen rajan. Ruutu johtaa kolmikon keskinäistä kisaa 195:llä pinnalla, JJ:llä on kasassa 192 ja Pitkäsellä 190.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Tuomo Ruudusta tuli 21. suomalainen hattutempun tekijä NHL:ssä. Myös Jokinen ja Pitkänen kartuttivat mukavasti pistetiliään.
Ja samat kolme valittiin ottelun parhaiksi. Onkohan NHL:ssä aiemmin ollut täysin suomalaista tähdistöä?

Ja vieläpä kaksi kärppää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös