Sveitsin pääsarja – National League

  • 162 426
  • 423

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voi Voi

Raimon kuuma temperamentti keittää sen verran yli, ettei mikään seura kohta enää uskalla häntä palkata. Ammattitaito on muuten kyllä kova, mutta henkilöjohtaminen on surkeaa.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Raimon kuuma temperamentti keittää sen verran yli, ettei mikään seura kohta enää uskalla häntä palkata. Ammattitaito on muuten kyllä kova, mutta henkilöjohtaminen on surkeaa.

Miten minulla on käsitys, että Summanen olisi vähän rauhoittunut syksyn kahinan jälkeen, mutta tulokset ovat olleet huonoja. Turpiin on tullut oikein olan takaa.
 
tulokset ovat olleet huonoja. Turpiin on tullut oikein olan takaa.

Ei 10 tappiota yhdessätoista viime pelissä ole kauhean kova lisäys ansioluetteloon ja jotenkin kyllä tätä osasi odottaa jo silloin kun pelaajat alkoivat kapinoimaan Summasta vastaan. Saa nähdä mitä tulevaisuus tarjoaa, kovin montaa tilaisuutta tuskin enää tulee.
 

Carlos

Jäsen
Eikös Raimolla pitänyt olla helvetin kova pelikirja..heheh

On sillä, Rami ei vaan ymmärrä että ko. kirja pitäisi luetuttaa pelaajilla, ei heittää sillä niitä päähän.

Sinänsä muuten hauskaa että silloin "pelaajien lakon" aikaan, Rappi oli hyvässä vireessä ja hyvissä asetelmissa. Sitten kun tuli ohje olla "kiltti", on kurssi ollut laskeva. Eli en tiedä oliko kyseessä tahallinen peffan näyttö Ramilta, vai onko vaan niin että psykomainen kauhu pitää pelaajat hereillä sen verran että heikompikin pelikirja toimii.
 

Chivas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Piti eilen kirjoittamani, että kauankohan kestää kunnes Sihvonen ennättää puolustelemaan Summasta. Harmi etten kirjoittanut heti, koska eihän siinä kauaa taaskaan kestänyt:

http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/sihvonen-potkut-eivat-muuta-summasen-statusta.

Sinällään hauskaa, että vaikka Sihvoselle 'peli näyttää kaiken' ja artikkelissa Sihvonen sanoo, että: "en ole nähnyt joukkueelta tänä syksynä yhtään ainutta peliä". Niin loppukateetti on:

"Summanen on taatusti yhä edelleen yksi maailman parhaista jääkiekkovalmentajista."

Joku voisi kysyä, että mihinkäs kaavaan tämä yhtälö perustuu?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Summanen on Summanen. Hesari kirjoittaa näin:

Rapperswilin pelaajat pudottivat henkiset hanskansa syyskuussa, kun suomalaisvalmentaja haukkui joukkueen ja taputti vastustajan maaleille. Summasen palaute Zürich-ottelun toisella erätauolla oli sitä luokkaa, että pelaajat olisivat halunneet jäädä koppiin.

Seuraa lähellä olevien lähteiden mukaan tuon ottelun jälkeen juuri kukaan Rapperswilin pelaaja ei enää pelannut valmentajalleen. Yhdestätoista viime ottelusta joukkue hävisi kymmenen.

Summanen hoiti pukukoppitulehdusta huudolla ja henkilökohtaisuuksiin menevällä kritiikillä.

http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/...austalla+oli+valmentajan+käytös/1135251192340
 

Tuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuosta hesarin viimeisimmästä jutusta vielä. Mitähän se joukkuueen lääkäri on tehnyt väärin kun Summasen on pitänyt antaa sille "palautetta"? Tunnejohtamisen aatelia.

Ehkä Suomen liitto voi vielä palkata Summasen kuitenkin kehittämään joukkuehenkeä esim. olympialaisiin.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos kerran Sihvosenkin mielestä valmentaja kehittyy tai taantuu, niin miksei hän näe, kumpaan suuntaan Summanen on menossa. Jortikallakin meni useampi vuosi mököttäessä, kun pelaajat ja tomittajat ja tuomarit olivat ihan tyhmiä. Nyt on ilmeisesti jotakin kehityksen kohdetta löytynyt omastakin toiminnasta ja hyvä niin.

Jos raivonpuuskat ovat Summasen suurin ongelma, niin eikö Summasen kannattaisi joku "Anger Management" -kurssi käydä näin alkuun.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Sveitsin liigan talviklassikko pelattiin Genevessä ; Geneve Servette - Lausanne 0-1 ja. Voittomaalin teki suomalaisillekin tuttu itävaltalainen Oliver Setzinger.
Yleisöä oli paikalla 29500.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Matthew Lombardi on tehnyt Genève-Servetten kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joka sisältää vielä option kaudesta 2016-17. Yli 500 NHL-ottelua pelannnut Lombardi on kärsinyt urallaan paljon loukkaantumisista, mutta pelaa hyvää kautta Sveitsissä ja on tehnyt 40 ottelussa tehot 16+17. Myös Spengler Cupissa Lombardi oli erittäin tehokas tekemällä kolmessa ottelussa pisteet 4+4.

Tiedot sopimuksesta Eliteprospectsissa
 

Nummelin

Jäsen
Guy Boucher, 42 on SC Bernin uusi päävalmentaja.Lars Leuenberger joka nimitettiin väliaikaiseksi päävalmentajaksi Antti Törmäsen tilalle palaa takaisin alkuperäiseen rooliin kakkosvalmentajaksi.

Bern on pudonnut playoff viivan alle sijalle 9 kun sillä on kuusi runkosarjan ottelua pelaamatta joten Bernissä havahduttiin että jotain pitäisi tehdä jälleen.Uusi valmentaja antaa työnäytteensä perjantaina kun Ambri Piotta saapuu vieraaksi Post Finance Areenalle.

Lyhyt haastattelunpätkä alla.

SCB Eishockey AG :: Meldung
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Nettistriimi

Onkohan olemassa nettistriimiä, josta Sveitsin liigan otteluita voisi vilkuilla, kun sarja alkaa?

Selostuskielellä ei juurikaan ole väliä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Liippaa vähän aiheesta, vähän aiheen vierestä, mutta missä Sveitsiläiset oikein asuvat? Maan allako? Tällainen ihmettely heräsi kun jostakin iski silmään että Sveitsin liigassa on euroopan kovin yleisökeskiarvo. Tästä lähdin selvittämään että kuinka isoja halleja siellä on ja kuinka isoissa kaupungeissa seurat ovat. Sveitsi maana kun ei ole itselleni oikeastaan mitenkään tuttu.

Wikipediasta bongasin että Sveitsissä on yli 8 miljoonaa asukasta, hieman enemmän kuin kuvittelin. Pinta-alaltaanhan tuo on pikku pläntti (vaikkapa Suomeen verrattuna) ja siitäkin suurin osa on lähes asumiskelvotonta vuoristoa. Äkikseltään voisi siis kuvitella että asuminen on keskittynyt suuriin kaupunkeihin (mihin viittaa myös isot yleisömäärät). Noh, näinkään ei ilmeisesti ole sillä maan asukasluvultaan suurin kaupunki on Zürich, hieman vajaa 400 000 asukasta ja sen jälkeen 4-5 isointa ovat tuollaisia about Oulun kokoisia tai pienempää. Koko maassa on yhteensä 6 kpl yli 100 000 asukkaan kaupunkeja. Näissä asukkaita yhteensä reilu miljoona henkeä. Missä helvetissä ne loput 7 miljoonaa sveitsiläistä asuvat?

Ja mistä perkeleestä ne repii yleisönsä? Zug, Kloten, Davos, Fribourg, Ambri-Biotta noin esimerkkinä ovat parin kymmenen tuhannen asukkaan tuppukylistä mutta vetävät yleisöä keskimäärin 5000-6000 katsojaa per peli? Sokerina pohjalla tietysti SC Bern. 125 000 asukasta ja yleisökeskiarvo päälle 16 tonnin. Zurichin, Geneven ja vaikkapa Lausannen yleisökeskiarvot taas ovat suurin piirtein linjassa kaupungin kokoon vs. muut euroopan kiekkosarjat.

Onko sitten niin että Sveitsi on täynnä ja vieri vieressä jotain 10000-20000 asukkaan kuntia? Pakko kai olla, ei tuolle muutakaan selitystä ole.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)

Carlos

Jäsen
Onko sitten niin että Sveitsi on täynnä ja vieri vieressä jotain 10000-20000 asukkaan kuntia? Pakko kai olla, ei tuolle muutakaan selitystä ole.

Juu, se on juuri näin. Maa on täynnä muutaman tuhannen asukkaan pikkutaajamia, poislukien juurikin se mainitsemasi vuoristo. Sen lisäksi isot seurat kuten Bern omaa faneja ympäri maan, ihan itäpuolen maalaiskyliä myöden. Ja mistä tahansa Sveitsin kolkasta voi teoriassa ajaa illaksi Berniin peliä katsomaan ja vielä takaisinkin.

Toinen vaikuttava asia on varmastikin sveitsiläisten karnevaalihenkisyys. Mitkä tahansa kylän kissanristiäiset on aina iso juttu, kun tuppukylään tulee tivoli tai sirkus on sinne kaikkien pakko mennä. Koulutkin voivat olla silloin kiinni että varmasti kaikki pääsevät.

Jos paikkakunnalla on kiekkojoukkue (tai fudisjoukkue), se on koko kylän ylpeys - ylipäätänsä muutenkin sveitsiläiset ovat äärimmäisiä nurkkapatriootteja. Ja siihen kylän omaan urheiluseuraan vaikuttaa vielä se että joka toisen perheen lapsi pelaa ko. seuran junnuissa, joka toisen perheen toinen vanhempi on seuran entinen pelaaja, enot, veljet, siskot, kummit ja kaimat ovat tavalla tai toisella mukana seuran toiminnassa. Sen takia jo pelkästään jossain a-junnujen runkosarjapelissä on useita satoja katsojia, kentällä on 25+25 vahvuiset joukkueet ja kaikkien vanhemmat, tyttöystävät, sedät, kaverit, ja muut seuran toimihenkilöt. Siihen päälle sitten ns. normaalikatsojat, scoutit ja niin edelleen.

Tässä kaikessa on valtava määrä hyviä ja huonoja puolia. Mutta pääasia ainakin että ilmapiiri on urheilulle myönteinen.
 

Johnnie

Jäsen
Perttu Lindgrenillä menee lujaa Sveitsissä, tähän mennessä 29 peliin on syntynyt tehot 14+26, jotka oikeuttavat koko liigan pistepörssin piikkipaikkaan. Viimeiseen kahteen otteluun Perttu on tekaissut seitsemän pistettä. Jakaa myös maalipörssin neljättä sijaa muuan Auston Matthewsin kanssa, joka tosin oli välissä kahdeksan peliä sivussa.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Lindgrenillä tosiaan ollut loistava kausi toistaiseksi Sveitsissä. Harmi, että sopimus jatkuu vielä ensi kauden ajan. KHL:ssä olisi varmasti ollut ottajia tämän kauden jälkeen.

Martin Reway on muuten aloittanut Fribourgissa kohtuu hyvin, kun 7 ottelussa on syntynyt 12 tehopistettä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Aika mielenkiintoista, että Perttua ei ole valittu tämän syksyn maajoukkueturnauksiin. Nyt Moskovassa sen sijaan viilettää Ilari Filppula. Vaikeaa ymmärtää, miksi valita Filppula ennen Lindgreniä.

Toki onhan sekin mahdollista, että Kojo on halunnut Lindgrenin, mutta tämä on kieltäytynyt kutsusta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Lindgrenillä tosiaan ollut loistava kausi toistaiseksi Sveitsissä. Harmi, että sopimus jatkuu vielä ensi kauden ajan. KHL:ssä olisi varmasti ollut ottajia tämän kauden jälkeen.

Mitä sitten? Sveitsissä on mukava pelata ja tuskin palkkakaan huono on.

Kun tsekkasi NLA:n pistepörssiä niin onhan tuolla aivan uskomattoman kovia pelimiehiä paljon! Lindgrenin lisäksi löytyy mm. nimiä Pierre-Marc Bouchard, Conacher, Immonen, Kolarik, Brunner, D'Agostini, Salminen, Matthews ja monta monta muutakin.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Terry Broadhurst
Kävin viime viikonloppuna Bernin lätkäpyhätössä haistelemassa playoff-tuulia.

Yleisessä tiedossa kai onkin jo, että molemmat SC Bernin suomalaisvahvistukset ovat telakalla. Kousalla on lonkkaleikkausta pukannut ja Bergenheim oli ilmeisesti saanut aivotärähdyksen jo jokin aika sitten.

Seurasin Bernin tuhkimotarinaa ennen vierailuani kyseiseen pikkukaupunkiin sikäli suurella mielenkiinnolla, että en kyllä uskonut siellä enää pelien jatkuvan tässä vaiheessa kevättä, mutta mitä vielä. Kovaa menee. Sarja Davosiakin vastaan on jo 2-0, joten kuuden pelin playoff-voittoputkessa kiitävät.

Ihmettelenkin nyt sitä, että enkö oikeasti voi seurata Sveitsin ulkopuolelta pelejä livenä mistään netistä? Eikö NLA:n pelejä streamata missään Sveitsin ulkopuolelle tms? Luulisi onnistuvan, mutta en kyllä ole mistään mitään tapaa katsoa pelejä löytänyt.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ihmettelenkin nyt sitä, että enkö oikeasti voi seurata Sveitsin ulkopuolelta pelejä livenä mistään netistä? Eikö NLA:n pelejä streamata missään Sveitsin ulkopuolelle tms? Luulisi onnistuvan, mutta en kyllä ole mistään mitään tapaa katsoa pelejä löytänyt.
Hemmetin hankalaa on!

Yksi syy lienee se, että jopa yksittäisten matsien osto on erittäin helppoa sekä riittävän edullista. Muistaakseni kolmisen vuotta sitten (kaudella 2012-13) yksittäisen runkosarjamatsin hinta hemmetin hyvällä kuvanlaadulla ja todella asiallisilla studio-osuuksilla oli 3CHF ja pleijarimatsin 5CHF. Ei siinä paljoa ole tarvetta kenelläkään striimailla.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Terry Broadhurst
Yksi syy lienee se, että jopa yksittäisten matsien osto on erittäin helppoa sekä riittävän edullista. Muistaakseni kolmisen vuotta sitten (kaudella 2012-13) yksittäisen runkosarjamatsin hinta hemmetin hyvällä kuvanlaadulla ja todella asiallisilla studio-osuuksilla oli 3CHF ja pleijarimatsin 5CHF. Ei siinä paljoa ole tarvetta kenelläkään striimailla.

Joo, no siis striimailisin ihan laillisestikin jonkin pelin jos Swisscom vain antaisi, mutta sivu ei jostain syystä koneellani toimi vaikka Sveitsiläisen VPN-palvelimen kautta sinne menenkin. Myös jostain luin että järjestelmän käyttö tarvitsee sveitsiläisen puhelinnumeron, joten varmaan jää kyllä siis väliin tuota kautta katsominen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös