Jokipojat 2009–2010

  • 111 682
  • 337

Ma-kE-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
KiVa
Mitä mieltä täällä ollaan esimerkiksi Roope Rannasta?

Mieshän on lainalla, yhtenä harvoista on luonut paikkoja ja saanut aikaan pisteitä, mutta miten "tietäjien" mielestä käy ketjun muun pelin, eli onko Rannan kaltaisten lahjakkuuksien luovuus ja liike sovitettavissa Jokipoikien pelitapaan?

Tähän on pakko vastata. Ranta on taiteilija ja taiteilija pelaa joko On tai Off aseteella. Vantaalla pelatessa onneksi suurimmaksi osaksi On asenteella. Treeneissä sitten välillä mentiin Off asenteella. Ja sama mihin ketjuun Rannan laittaa, Ranta pelaa aina omalla tutulla tyylillään. Ketjukaverit pelaavat siinä vieressä sitten omaansa. No kyllä Ranta osaa pelata myös joukkuepeliä ketjussa, omalla taiteilijan tyylillään. Syöttää jos siltä tuntuu tai tekee jotain ihan muuta mihin ketjukaverit tai vastustaja ei osaa varautua.

Ranta tykkää pitää kiekkoa ja varsinkin haastaa 1 vs 1 tilanteissa. Jalkakikat olivat muuten hyvät, mutta vauhti pitäisi säilyttää samalla niin sitten mennään vastustajan ohi useammin.

Odottaakaa kun näette Rannan rankkarin. Sitten ymmärrätte mistä "taiteilijasta" puhun.

Ja eikös toi Rannan "laina" kestä koko kauden?

Ja lopuksi, vaikka oli pakko vastata niin en tiedä onko Rannan luovuus ja liike sovitettavissa Jokipoikien pelitapaan.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Mitä mieltä täällä ollaan esimerkiksi Roope Rannasta?

Kyllähän joka joukkueessa olisi hyvä olla yksi tai useampi ratkaisija joka tilanteessa kuin tilanteessa pistää tarvittaessa kiekon reppuun tai antaa maagisen syötön. Mutta toisaalta siellä on minun laskujeni mukaan 12 muutakin hyökkääjää, joilla on näyttöjä ratkaisukyvyistä mestistasolla.

Hyökkäyksestä ei tarvinne olla huolissaan. Ongelmia on ollut alakerrassa. Puolustajien, ja ennenkaikkea myös koko viisikon on tehtävä nöyrästi kovemmin töitä.
 

Narmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harri Yrttiaho
Mitäs mieltä olette olleet Markku Flinckin otteista? Itse ainakin odotin totaalista floppaamista, kun ei pääse enää Liukkosen siivellä fleguilemaan ja tilastot ainakin tukevat odotuksiani. 0+0 -6 ei mairittele. Olisi silti mukava kuulla onko miehen otteet olleet yhtä totaalista paskaa kuin Kouvolassa ensimmäisen kuukauden jälkeen?
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Clarke ulos, Konttinen sisään.


No jopas. Puskista tää kyllä tuli, vai oisko ihan puun takaa. Oliko kuitenkaan ihan loppuun asti harkittu ratkaisu? Totta on se, että Clarkeen kohdistui paljon odotuksia, mutta niin kohdistui (ja kohdistuu edelleenkin) koko joukkueeseen. Clarke sentään oli tähän saakka ainoita, joka pystyi kääntämään pelin nopeasti, avaamaan peliä oikein, sellaisella tavalla joka istuu Jokipoikien pelityyliin sen toimiessa.

Ei sillä, Konttisellakin on kiekollista osaamista, mutta miten sitten omassa päässä?

Ja voiskos se Clarke nyt mennä jonnekin kilpailijan leipiin..
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Melko yllättävä siirto joo. Voipi hyvinkin olla, että hymy hyytyy jo Jokipon seuraavalla vierailulla Kouvolassa, mutta nyt vähän vetää suupielä ylöspäin tämän ajatusketju:

Ongelma:
Suurin ongelma on ollut kaiketi puolustuspelaamisessa, eli oman maalin edustan vartioinnissa ja putsaamisessa.

Ratkaisu ongelmaan:
Lähtöpassit Clarkelle (ok, tuskin olisikaan ollut ratkaiseva tekijä tällä osa-alueella) ja tilalle ei-niin-mairittelavan puolustuspään maineen Konttinen...

Hauska joka tapauksessa nähdä Konttista vielä Mestiksessä. Pelinluku- ja syöttötaidoiltaan ihan jotain maagista ja voi hyvinkin napsia jotain neljää yv-syöttöäkin jossain pelissä, jos vaan homma muilla toimii. Mutta ehkä kuitenkin pelaajatyyppinä sellainen, jota ainakaan itse en harkitsisi hankkivani ns "kriisitilanteessa".

Oliko siitä mitään tietoa, että onko Konttisen soppari koko kauden mittainen, tryout, tai onko siinä pelaajan purkupykälä esim. ulkomaiden tarjouksen varalta?
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Oliko siitä mitään tietoa, että onko Konttisen soppari koko kauden mittainen, tryout, tai onko siinä pelaajan purkupykälä esim. ulkomaiden tarjouksen varalta?

Tuollapa tuo vastaus Mehtimäkeläisessä on, eli tämän kauden loppuun on sopimus ja Konttinen on mukana jo huomenna.

Jokipojat on irtisanonut kanadalaispuolustaja Michael Clarken sopimuksen ennen syyskuun loppuun saakka kestävän koeajan päättymistä. Seura hankki tilalle viime kaudella muun muassa Bluesissa ja KooKoossa pelanneen Tero Konttisen, joka on joukkueen mukana jo keskiviikkona Rovaniemellä. Jokipoikien ja Konttisen välinen sopimus kattaa koko loppukauden.

Ojasta allikkoon? Clarken kaude ekat pelit oli tuossa Jokipoikien kanssa, ei tosiaan kerennyt olla joukkueen mukana montaakaan matsia. Nyt Konttisella on sama tilanne. Tosin tässä sopparissa ei ole purkupykälää kuten Clarken tapauksessa oli.

Saataskohan se Sellars takas vielä, ois vastaus moneen ongelmaan omassa päässä ja avauspelissä.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Sieltä se näköjään alkaa pikkuhiljaa aukeamaan. U20-voiton myötä kolmas puhdas voitto putkeen. Hyökkäyspelaaminen näytti jo paikoin varsin mallikkaalta, tosin välillä meinasi mennä vähän liian pikkunätiksi. Suurin ongelma näyttäisi olevan avauspelaamisessa, josta aiheutuu sitten ongelmia myös puolustuspelaamiseen.

Ainakin tämän U20-pelin perusteella hitaat ja puolinopeat lähdöt puuttuvat lähes kokonaan. Kiekkoa lähdetään itsepäisesti nostamaan laitaa pitkin koko ajan, ja ongelmat alkavat jos vastustaja tukkii laidan ja keskikaistan. Maajoukkue karvasi aktiivisesti ja monesti Jokipoikien hyökkäyksiinlähdöt tyrehtyivät heti alkuunsa. Jatkuvan ylöspäin puskemisen sijaan kannattaisi välillä pudottaa kiekkoa hieman alaspäin ja levittää kiekkoa pakki-pakki syötöillä. Samalla saadaan vastustaja viisikko hajoittettua. Nyt näitä levityksiä tai rauhoituksia maalin taakse ei nähty juuri ollenkaan ja maajoukkue pääsi katkomaan peliä hyvin ja kääntämään pelin takaisin Jokipoikien alueelle.

Tämä jos mikä tekee varsinkin pakkien pelaamisesta raskasta. Niillä kerroilla kun kiekko saatiin keskialueelle vauhdissa oleville hyökkääjille, oli tuloksena usein vaarallinen Jokipoika-hyökkäys.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ahtonen on ilmeisesti sivussa pitempäänkin? Tähän viittaisi sekin tieto, että KalPasta tulee Jarkko Malinen lainaan joulutaukoon saakka.
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Ahtonen on ilmeisesti sivussa pitempäänkin? Tähän viittaisi sekin tieto, että KalPasta tulee Jarkko Malinen lainaan joulutaukoon saakka.

Juu, Ahtonen saattaa tosiaan olla pitkään poissa, vähän liiankin pitkään! Tiiä vaikka ei enää taipuisikaan luistimille.

Malinen stunttaamaan, jätti viime visiitillään kyllä todella positiivisen kuvan. Varmasti tähän saumaan erittäin hyvä lisä. Yhteistyö taitaa toimia edelleen jollakin tasolla!
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Loukkaantumisista kärsivä Blues huutelee Susirajan miehiä hätiin, eli lainapelaaja Ranta menee takasin, samalla junalla viikon vierailulle liigaan menee Sami Mutanen!

Hienoa, että molemmat saa mahdollisuuden, viikon päästä tosin pitäisi tulla jo takaisin molempien herrojen.

Onneksi joukkue on muuten tervehtymässä, joten Hokki-peliin saadaan silti jalkeille hyvä miehitys!
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Sami Mutanen!

Kyllähän tämän näytönpaikan Samille, jos jollekin, tässä vaiheessa suo. Nopeus riittää ainakin. Saa sitten nähdä kuinka paljon maila tärisee kovalla intensiteetillä aina paahtavalta puna(sini-)raketilta. En minä tästä lainailusta ja pelaajaliikenteestä ikinä ole itse kovinkaan innoissani ollut, mutta tästä fiilis on myönteinen. Tuo toivottavasti osoittaa muillekin sen, että eteenpäin ja ylöspäin on mahdollista päästä ihan omienkin kasvattien.

Perjantainahan urheilukanava tarjoilee Bluesin ottelun suorana, taitanee joutua vahtaamaan.
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Kyllähän tämän näytönpaikan Samille, jos jollekin, tässä vaiheessa suo.

Perjantainahan urheilukanava tarjoilee Bluesin ottelun suorana, taitanee joutua vahtaamaan.

Kyllä, molempiin Ierikan lauseisiin!

Sami on omalla duunillaan ollut hyvä esimerkki siitä, mihin kovalla työllä pääsee. Ensin taistelu Jokipoikiin tryoutin kautta, sitten periksiantamatonta taistelua vaihdosta toiseen, eräänä kesänä laukaustreeniä omalla ajalla jajaja.. kovasti on jätkä tehnyt hommia ja tässä siitä tulee kiitos! Toivottavasti onnistuu reissullaan ja pääsee pelaamaan mukavat minuutitkin siinä sivussa.
 

reiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki
Kun vuosi sitten uutisoitiin Jokipoikien KalPa-yhteistyöstä, jotkut huutelivat, että Jokipojista tulee KalPan farmiseura, jonne viedään parhaat pelaajat.
Yhtään pelaajaa ei kuitenkaan Kuopioon ole siirtynyt. Onko Jokipojista nyt tullut Bluesin farmiseura?
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Onko Jokipojista nyt tullut Bluesin farmiseura?

Jos sinä ihan tosissasi tuota kysyt, niin vastataan nyt. Ei ole.

Seurojen keskinäiset yhteistyösopimukset löytyvät täältä Jääkiekkoliiton sivuilta klikkaamalla kohtaa "Yhteistyöseurasopimukset 2009-2010". Sieltä ilmenee seuraavanlaiset SM-Liigajoukkueiden ja Mestisjoukkueiden väliset sopimukset:

Ilves-LeKi
Kärpät-Hokki
JYP-D Team
Pelicans-HeKi
TPS-TuTo
HIFK-KiVa

Tämä siis ihan virallisina pykälinä. Lisäksi se, että Blues ottaa oman sopimuspelaajansa ja yhden Jokipoikien sopimuspelaajan viikoksi lainaan, ei varmasti tee Jokipojista Bluesin farmijoukkuetta.
 

reiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki
No eihän se sitä tee.
Mutta jos pelaajat olisivat menneet KalPaan, se olisi tehnyt?
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Mutta jos pelaajat olisivat menneet KalPaan, se olisi tehnyt?

Samaa mieltä reiskan kanssa. Se, että kyseinen kaksikko on nyt Bluesin riveissä on hyvä asía aika monen mielestä (tietyiltä osin on allekirjoittanut myös samaa mieltä). Jos ko. kaksikko tai jotkut muut Jokipon pelaajat viilettäisivät nyt KalPan kilpipaidassa, niin se olisi huono asia aika monen mielestä. KalPa vie ja "farmiseura" vikisee. Mihin menet Jokipo? Vai mitensenytoli?
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Jaa-a, tästä uutisesta saa hiukan vastakkaisen kuvan, kuin Jokipoikien kotisivujen uutisesta siitä mikä on Rannan kohtalo.

Jokipoikien kotisivuillahan puhuttiin, että kumpainenkin on lainalla Bluesissa viikon. Tuosta taas omalla lukutaidollani käy ilmi, että Ranta olisi palaamassa Bluesiin pysyvämminkin. Mikä lie sitten totuus. Kovasti ei yllättäisi, vaikka Ranta noille reissuilleen jäisikin.
 
Viimeksi muokattu:

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Huominen ottelu Hokkia vastaan saattaa peruuntua Kajaanilaisten flunssa-aallon vuoksi. Parempi niin kuin, että tautia tullaan jakamaan Mehtimäelle, kun Jokipojat on siltä vielä välttyneet toistaiseksi, toistaiseksi kuumeilevia on ollut vain muutamia.

Maaottelutauollahan noista oli sovittu joukkueiden kanssa keskenään, mutta nyt liitto peluuttaisi kuitenkin pelin!?
 

Namupassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Leijonat, NHL
Kausi etenee ja rosteri kapenee! Kyllä nyt tekisi jokunen laadukas vahvistus hyvää. Pakkipuoli ei kestä enää yhtään loukkaantumista ja hyökkäykseen tarvitaan lisää leveyttä. Varsinkin, jos Ranta/ Mutanen tai pahimmassa tapauksessa molemmat jatkaa Bluesissa loppukauden (tosin poikien puolesta toivon, että pelit Bluesissa jatkuu, koska ovat sen ansainneet, erityisesti Mutanen).

Malinen voisi jäädä loppukaudeksi kehittymään Jokipoikiin, varmasti olisi sopiva ratkaisu niin Kalpalle, Jokipojille ja pelaajalle itselleenkin.

Mutta mistä muut vahvistukset? Toivotaan, että toimistolla ollaan hereillä, että saadaan sopiva "nippu" kasaan hyvissä ajoin, pleijareita silmällä pitäen.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Jos ko. kaksikko tai jotkut muut Jokipon pelaajat viilettäisivät nyt KalPan kilpipaidassa, niin se olisi huono asia aika monen mielestä.

Minua ei pidä laskea noihin moniin.

Viime vuonna täällä tuli kirjoiteltua pelokkaaseen sävyyn KalPa-yhteistyöstä, varsinkin sen alkutaipaleella. Tuolloin ei ainakaan allekirjoittaneelle ollut juurikaan hahmottunut se, millaiseksi tuo yhteistyö sitten lopulta muodostui. Näin jälkikäteenhän voidaan todeta, että kyseinen konsepti oli kaikin puolin hyvä asia. Pelaajaliikenne oli vähäistä, eikä mitään tammikuun tyhjennystä nähty.

Nyt pitääkin osata erottaa pari asiaa. Tässä tuoreemmassa tapauksessa seuraa on vaihtanut - lähtökohtaisesti viikon ajaksi - toisen seuran sopimuspelaaja, jonka lähtöä tässä on jo osannut ajatella, sekä oma kasvatti, jolle todella ilolla suo näyttömahdollisuuden ylempänä. Jätkät saavat pelata, eivätkä ole mitään täytemiehiä. Sen sijaan viime vuotisissa kirjoitteluissa taustalla oli pelko siitä, että täältä viedään avainjätkät katsomoon mussuttamaan makkaraa tammikuun lopulla. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa, eivätkä liity siihen vastaanottavaan seuraan mitenkään.

KalPa on varmasti luonteva yhteistyökumppani Jokipojille jossain määrin. Minusta kuitenkaan suhdetta ei tule syventää mihinkään D Team tai Jukurit -tasolle missään vaiheessa. Ei KalPan, ei Bluesin, eikä minkään muunkaan liigajoukkueen kanssa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuosta taas omalla lukutaidollani käy ilmi, että Ranta olisi palaamassa Bluesiin pysyvämminkin. Mikä lie sitten totuus. Kovasti ei yllättäisi, vaikka Ranta noille reissuilleen jäisikin.

Siirtolistan mukaan on jo palannut takaisin Joensuuhun. Pestin on tällä haavaa sovittu kestävän jouluun saakka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös