Anaheim Ducks 2009-2010

  • 271 150
  • 538

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Anaheimille vapautuu capiin tilaa 6.250M$, tosin JMFJ on RFA ja hänelle pitää tehdä soppari, joka varmaan on >2.5M$, joten ehkä vähän yli 3M$ vapautui lisää Anaheimille cappiin, siis jos treidi pitää paikkaansa.

Onko muuten mitään harmaintakaan aavistusta kenet Anaheim ottaisi tuolla 5.vuorolla? Vai nähdäänkö vielä treidi, jossa esim. Heatley matkaa Anaheimiin ja 5.vuoro Ottawaan ja jotain muuta siinä sivussa?

E. no Jay79:hän ehti sitten ensin.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
En usko että Heatley on Ducksien kiikarissa, veikkaan että tällä rakennetaan tulevaisuutta ja nyt kun saatiin lisää palkkatilaa niin otetaan joku Koivun kaltainen UFA sentteri kakkosketjuun.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Johnson on tosiaan RFA, mutta hänellä ei ole arbitration-oikeuksia, eivätkä muut jengit ilmeisesti voi tehdä hänelle sopimustarjouksia, joita Ducks (tai no tällä hetkellä vielä Kings) joutuisi sitten matchailemaan. Johnson on todella lahjakas pelaaja, kaikki eväät hänellä on vieläkin nousta fyysisten pakkien eliittiin. Mutta sitten vastapainoksi hän on persoonaltaan vähintään omalaatuinen kaveri, eivätkä hänen isänsä ja agenttinsakaan ole niitä kaikkein helpoimpia tyyppejä tulla toimeen.

Kova hinta Kingsiltä munkin mielestä, mutta toisaalta Kingsillä alkaa nyt olla se vaihe menossa, että menestystä pitää kentällä tulla, eikä prospectien kypsymistä enää kovin kauaa voida odotella. Kuten tuonne toiseenkin ketjuun kirjoitin, jos Pääjärvi-Svensson on jo mennyt ennen 5.vuoroa, niin silloin mun puolestani Kings voi tuon 5.vuoron treidatakin pois. Mielenkiintoista nähdä toteutuuko tämä kauppa. Ilmeisesti aika paljon vahvemmalla pohjalla tämä nyt on, kuin yleensä nämä huhut.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Molempien joukkueiden toimitusjohtajat ovat kiistäneet tuon huhun, joten eiköhän se voida pitää sitä myöten selvänä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Molempien joukkueiden toimitusjohtajat ovat kiistäneet tuon huhun, joten eiköhän se voida pitää sitä myöten selvänä.
Niin no, ainakin Lombardin kohdalla (Kings GM, kuten vilpertti varmaan tiesikin) tuo ei nyt vielä paljoakaan kerro. Toki itse ainakin toivon, että tämä koko juttu oli pelkkää läppää. Pronger on juuri sellainen vanheneva stara, joiden hankkimista Lombardi on jatkuvasti kritisoinnut. Jos hän treidaisi Johnsonin ja korkean varausvuoron tälläista melkein has been-jätkää vastaan, toimisi hän vastoin kaikkia niitä periaatteita, joista on itse kohta kolme vuotta saarnannut.

HFBoardsillahan aika moni uskoo, että jotain pohjaa tällä jutulla olisi ollut. Että tuo Pronger<-->Johnson pitäisi paikkansa, mutta että tuo varausvuoro ei olisi ainakaan tämän vuoden 5.overall. Se saattaisi olla conditional pick, joka riippuisi Prongerin jatkosta Losissa. Nythän hänen soppari loppuu ensi kauden jälkeen. Joten joissain spekulaatioissa tuo varausvuoro olisi ehdollisesti 2010 draftin ykkösvaraus, edellyttäen että Pronger tekisi jatkosopparin Losiin. Tällainen treidi olisi vähän siedettävämpi Kingsin kannalta, mutta edelleen mielestäni huono kauppa. Pronger on toki tällä hetkellä Johnsonia parempi, mutta mikä on tilanne parin kolmen kauden kuluttua? Loogisesti ajateltuna Johnson on silloin jo vähintään samalla tasolla, Prongerin liikkeen hidastuttua ja muutenkin hänen pelin tasonsa alettua laskea.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Jos hän treidaisi Johnsonin ja korkean varausvuoron tälläista melkein has been-jätkää vastaan, toimisi hän vastoin kaikkia niitä periaatteita, joista on itse kohta kolme vuotta saarnannut.
...
HFBoardsillahan aika moni uskoo, että jotain pohjaa tällä jutulla olisi ollut. Että tuo Pronger<-->Johnson pitäisi paikkansa, mutta että tuo varausvuoro ei olisi ainakaan tämän vuoden 5.overall. Se saattaisi olla conditional pick, joka riippuisi Prongerin jatkosta Losissa. Nythän hänen soppari loppuu ensi kauden jälkeen.

Vaikka Prongerin huippuvuodet onkin jo takana, niin hän on silti yhä NHL:n kärkipuolustajia ja "difference maker". Minusta hän NHL:n ärsyttävin pelaaja - aivan omassa luokassaan oleva perseläpi, joka ei kunnioita muita pelaajia paskan vertaa - mutta pelaajatyyppinä hän on juuri sellainen, millaista Kings nyt kaipaa.

Jos Prongerin hankkiminen maksaisi vain yliarvostetun Johnsonin ja ensi kauden ykköskierroksen varausvuoron, niin Lombardin kannattaisi tehdä kauppa heti. Jos Lombardi todellakin haluaa joukkueensa olevan sellainen ryhmä, jota vastaan vihataan pelata, niin sen taidon nuorille Kings-pelaajille Pronger pystyy opettamaan paremmin kuin kukaan.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Lyhyellä tähtäimellä surkea kauppa olisi molemmille, toki Ducks olisi voittanut pitemmällä tähtäimellä rutkasti. Jos sieltä samana kesänä herrat Niedermayer, Beauchmein ja Pronger vielä lähtisivät niin ohueksi ja kokemattomaksi tuo puolustus menisi kertaheitolla. Parempi melkeen Ducksin kannalta katsoa miten ensi kaudella lähtee homma rullaamaan ja jos joukkue on hyvin cupracessa mukana keväällä niin Prongerille jatkopahvia käteen. Jos taas tilanne on huonompi niin mies lihoiksi takarajalla, jolloin käteen varmasti jää kovia pelimerkkejä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Vaikka Prongerin huippuvuodet onkin jo takana, niin hän on silti yhä NHL:n kärkipuolustajia ja "difference maker". Minusta hän NHL:n ärsyttävin pelaaja - aivan omassa luokassaan oleva perseläpi, joka ei kunnioita muita pelaajia paskan vertaa - mutta pelaajatyyppinä hän on juuri sellainen, millaista Kings nyt kaipaa.
2010 varausvuoro vielä voitaisiin antaa (nimenomaan ehdollisena), mutta 2009 5.varausta en kyllä tahtoisi Prongerista luovuttaa. Jostain Heatleysta tai Lecavalierista kyllä, mutta en Prongerista. Huippuvuosia ei ole enää montaa jäljellä, ehkä yksi tai kaksi. Ja muutenkin kun hyökkääjälle on paljon suurempi tarve kuin puolustajalle.

Anaheimin kannalta en tätä kauppaa oikein osaa edes katsoa. Varmasti ainakin ensi kauden joukkuetta heikentäisi aika hemmetisti. Johnson kun tuskin vielä ensi kaudella on mikään ihan superpakki, vaikka varmasti tuleekin viime kaudesta parantamaan. Toki tuo 5.overall on tuossa kaupassa mielestäni se suurin pelimerkki, sillä vuorolla Anaheim varmasti saisi otettua itselleen tulevaisuuden huippupelaajan, ellei jopa sen "difference makerin".
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Beauchemin jutellut RDS:lle ja spekuloinut ihan itse, mitään virallistahan Ducksit eivät Koivusta voi sanoa.
Niin, perustuukohan nämä jutut oikeastaan mihinkään konkreettiseen. Koivu ja Selänne ovat tunnetusti hyvä parivaljakko, joten tottakai tällaisesta aletaan huhuilemaan kun toinen heistä on vapaa agentti. Sama tilanne Minnesotan suhteen kun Mikko pelaa siellä. Tosin Minnesota-huhua Saku kai itse jonkin verran kommentoikin, muistaakseni kyllä silloinkin sanoi, että olisi hyvä antaa Mikon luoda oma ura siellä. Eli tavallaan täysin ymmärrettävää, että Sakua ollaan Minnesotaan tai Anaheimiin viemässä, ja täysin mahdollista, että Koivu jompaan kumpaan joukkueeseen siirtyy. Mutta saman aikaisesti on oikeastaan ihan yhtä todennäköistä, että hän siirtyy mihin tahansa muuhun NHL-joukkueeseen. Mitään edes vähäänkään konkreettista ei taida taida tässä Anaheim-huhussa olla. Ennemmin näkisin Sakun menevän Minnesotaan Mikon perässä kuin Anaheimiin Teemun takia. Mutta kuten sanottua, pelkkää spekulaatiotahan tämä.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Varaustilaisuuden 1.kierros on sitten ohi, Anaheimin kannalta merkittävin muutos oli Prongerin lähtö Phillyyn, vaihdossa tuli takaisin Lupul, Sbisa ja pari 1.kierroksen varausvuoroa. Olihan siinä treidissä toki jotain muutakin merkityksetöntä sälää mukana, mutta ne tuskin ketään kiinnostaa.

Tällä hetkellä Anaheimilla on about seuraavanlainen kokoonpano sopimuksen alaisena:

Bobby Ryan - Ryan Getzlaf - Corey Perry
Joffrey Lupul - Andrew Ebbett - Teemu Selanne
Andrew Miller - Petteri Nokelainen - Ryan Carter
George Parros - Mike Brown

Ryan Whitney - Brendan Mikkelson
Sheldon Brookbank - Lucas Sbisa

Jean-Sebastien Giguere
Jonas Hiller

Salary cap: 37 814 167

S.Niedermayer ja James Wisniewski tuosta vie noin 9 miljoonaa (nuo 2 olisi nyt Prongerin treidin jälkeen pakko saada sopimuksen alle), jonka jälkeen ollaankin jo lähellä Anaheimin omaa ylärajaa. Huhujen mukaan Anaheim meinaan toimii 47 miljoonan palkkakatolla tulevalla kaudella. Näillä näkymin siis Ebbettt on 2.kentän sentteri tulevalla kaudella, ellei sitten Giguere vaihda seuraa ja siitä tule vastineena 2.sentteriä.
Ja vaikka tuo pakisto ei tuolta näytäkkään kauden alussa, niin pakko todeta, että tällä hetkellä se näyttää pelottavan huonolta. Nopeat jatkosopimukset Scottylle ja Wisniewskille rauhoittaisi mieltä kummasti. Eikä kyllä tässä tilanteessa haittaisi, vaikka Beaucheminillekkin rustattaisiin jatkosopimus.

Niin joo, Anaheim teki 2 varaustakin yön aikana. Niistä lisää illalla, kun ekana kerennyt vähän lukea minkä sortin paskakasoihin Anaheim kätensä tunki. Ensimmäiset fiilikset ei siis ainakaan noista varauksista ole positiiviset, mutta jospa ne vähän muuttuisi kun lukee kavereista lisää.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mielenkiintoinen yö oli, drafti meni eteenpäin helvetin hitaasti (tai sitten vain kuvittelen) verrattuna aikaisempiin vuosiin.

Prongerista saatiin helvetin hyvä paketti vaihdossa noin niinkuin asset-tasolla, toki Pronger on helvetin kova pelaaja mutta huhujen mukaan haluaa aika isoa/pitkää jatkosopparia johon Ducks tuskin olisi pystynyt venymään eikä siinä olisi ollut järkeäkään.

Holland oli vähän yllättävä valinta mutta sopii hyvin Ducksin kaavaan, iso ja taitava kaveri jolla hieman kysymysmerkkejä asenteen puolesta. Viimeksi Ducksit varasivat tämänkaltaisen pelaajan vuorolla 19. vuonna 2003...
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Loistava uutinen. Nyt vielä se kakkosena pitäisi jostain taikoa. Ebbettiin en vielä oikein usko.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Toivotaan, että Scott suostuisi pelaamaan "Teemu-liksalla", jotta cappiin jäisi hiukan enempi tilaa. Toki miehellä pitää sopimus sorvata maksoi mitä maksoi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Christensenin kanssa on sitten tehty jatkosoppari, omasta mielestäni olisi kyllä saanut jäädä tekemättäkin... Linkki TSN:n uutiseen
http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=283392

Jännä että Ankat jätti Christensenin qualifyin offerin tekemättä, mutta teki sitten erikseen yksivuotisen jatkon. Tämä kertoisi siitä, että qualifying offeria pidettiin liian kalliina (788k) ja Christensen saatiin ottamaan palkanalennus (viime kauden palkka 750k). Sen jälkeen tämä ei ehkä niin huono sopimus ollutkaan?
 

Mäyris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Jännä että Ankat jätti Christensenin qualifyin offerin tekemättä, mutta teki sitten erikseen yksivuotisen jatkon. Tämä kertoisi siitä, että qualifying offeria pidettiin liian kalliina (788k) ja Christensen saatiin ottamaan palkanalennus (viime kauden palkka 750k). Sen jälkeen tämä ei ehkä niin huono sopimus ollutkaan?

Hinnaltaanhan sopimus on aivan ok, mutta en henk.koht. juurikaan pitänyt miehen peliesityksistä ja tästä syystä sopimusta ei mielestäni olisi tarvinnut tehdä. Ja muistaakseni äijällä on myös olkapää sökönä ja todennäköisesti kauden alkuun ei ehdi tervehtyä, joten ehkä tuon saman, vaikkakin pienehkön, summan olisi voinut johonkin toiseen käyttää. Mutta annetaan pojan kuitenkin yrittää todistaa epäilyt vääriksi kunhan on taas täydessä iskussa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Hinnaltaanhan sopimus on aivan ok, mutta en henk.koht. juurikaan pitänyt miehen peliesityksistä ja tästä syystä sopimusta ei mielestäni olisi tarvinnut tehdä. Ja muistaakseni äijällä on myös olkapää sökönä ja todennäköisesti kauden alkuun ei ehdi tervehtyä, joten ehkä tuon saman, vaikkakin pienehkön, summan olisi voinut johonkin toiseen käyttää. Mutta annetaan pojan kuitenkin yrittää todistaa epäilyt vääriksi kunhan on taas täydessä iskussa.

Eiköhän mies ole palkkansa arvoinen, jos tuo muutaman voiton rankkareissa. Muuten hän voi istua penkillä vitsien kertojana.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Scotty riveissä, 1y 6M + bonarit
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös