Puolustus kaudella 2008-09: Bergin varassa?

  • 20 897
  • 93

12961

Jäsen
Jos me hävitään pelejä yksittäisten puolustajien virheistä 1-2 maalilla ja tehdään siinä samalla 0-2 maalia per peli niin onko ongelmat puolustus vaiko hyökkäyspäässä? Kyllä meidän pitää nyt alkaa keskustelemaan hyökkäspään ongelmista eikä kelata mitään yksittäisiä hasardeja joita sattuu kauden aikana jokaiselle pelaajalle joka helvetin joukkueessa.

Tosiasia on se että meidän puolustusalueella tapahtuu ottelun aikana liikaa asioita. Hyökkääjät eivät tue puolustusta eivätkä hae kiekkoja alhaalta. Hyökkääjät odottelevat pystyjaloin vastustajan sinisen päällä kiekkoja jotka voidaan ohjata päätyyn. Olemme kulmissa aika harvoin ensimmäisinä jos paikaltaan lähdetään kiekon perään joka on päädyssä ennen kuin ylitämme sinisen. Hyökkääjien pelistä on nähtävissä sellainen kokonaisvaltainen aneemisuus, ei vaan uskalleta pelata ja pelätään virheitä.

Tässä tilanteessa on aivan sama häviämmekö 7-5 jos vaan teemme ne viisi maalia rohkealla hyökkäyspelillä. Virheet eivät vähene yhtään ilman virheitä joista opitaan.

Kyllähän se varsinainen ongelma tämän hetken TPS:lla on hyökkäyksiin lähtö. Se kestää lähes aina aivan liian kauan, ja hyökkääjät joutuvat kääntämään takaisinpäin/poikittaiseen suuntaan tai pysähtymään siniselle kun siniviiva alkaa tulla vastaan eikä kiekkoa näy eikä kuulu. Kuka sitten menee hakemaan sitä kiekkoa päädystä kun kaikki hyökkäyskalusto joutuu olemaan seisovin jaloin?

Tähän ei hantan TPS:lla ole minkäänlaista suunniteltua/harjoiteltua toteutusta. Verratkaapa vaikka mihin tahansa jortsun joukkueeseen ikinä. Hyökkäys lähtee aina 2 samanlaisella kaavalla, jotka riippuvat siitä mihin ensimmäinen syöttö annetaan. Samalla on yksi hyökkääjä hyökkäyssiniviivalla (se jolle avausta ei annettu) varmistamassa takaportin laittaa kiekko kauttaan päätyyn, jos haisee kiekonmenetykselle ennen punaviivaa.

TPS:n hyökkäykset tällä kaudella tyssäävät siihen, että kiekkoa ei saada vauhtiin, vaan ne päättyvät joko vastustajan kiekonriistoon omassa päässä, keskialueen träpissä (johon on ollut hyvin aikaa ryhmittyä) tai kiekon lyömiseen päätyyn.

Silloin kun hyökkäys riittää kaverin päätyyn asti (todella harvoin suhteellisesti) se näyttää melko hyvältä. Potentiaalia olisi enempiinkin jaksoihin vastustajan päässä kunhan hyökkäyksiin lähdettäisiin nopeammin ja kaavamaisemmin.

Pelikirjassa se suurin ongelma on. Se saa myös vastustajan näyttämään hyvältä.


PS: Kyllä siitä kiprusta kannattaa vielä maksaa, vaikka hidastunut onkin. Siinä on tällä hetkellä ainoa mies puolustuksessa jonka voit laittaa vaikkapa pelin lopussa maalin johtoasemassa jäälle ilman suurta pelkoa virheistä. YV:lla ollut hämmästyttävän huono kyllä.
 
Viimeksi muokattu:
Käy katsomassa niitä pelejä hallilla niin ei tarvitse kirjoitella aivan pehmoisia täällä.

No kuten olen jo aiemmin kertonut niin asun Porvoossa, täältä se 2,5h matka Turkuun, elikkäs en ihan viitti joka arkipäivän ottelua käydä katsomassa. Mutta eihän Hantta penkitä Kipruu tai Bergi/Nordlund. Tosiasia on se että joku junnuista menee A-Junnuihin pelaa. Se on kylmä totuus.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Akin puolustajat voivat kokoontua tänne ja kertoa, miksi Aki on liigan paras. Mä kun en tiedä...
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Akin puolustajat voivat kokoontua tänne ja kertoa, miksi Aki on liigan paras. Mä kun en tiedä...
Saman haluaisin itse tietää. Ikävä puukottaa heikosti pelaavaa ja loukkaantumista kärsinyttä Akihitoa lisää selkään, mutta Akin NHL- ja maajoukkue-esityksiä seuranneena ihmettelen suuresti miksi tämä kaveri on joidenkin mielestä jopa SM-liigan ykköspakki. Tietenkään SM-liiga ei ole mikään NHL tai maajoukkueturnaus tasoltaan, mutta jos mies on pelkkä vitsi noilla toisilla tasoilla niin en odottaisi hänestä mitään sateentekijää liigaan. Sanoisin että Aki on pelannut lähes tasollaan ja se taso on valitettavan heikko. Muutosta odotellessa...
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Saman haluaisin itse tietää. Ikävä puukottaa heikosti pelaavaa ja loukkaantumista kärsinyttä Akihitoa lisää selkään, mutta Akin NHL- ja maajoukkue-esityksiä seuranneena...

Imehän jo säkkejä noiden NHL-setties kanssa. Se on täyttä faktaa, että edelliskaudella (viime kausi meni loukkaantumisen kanssa) Berg oli SM-Liigan yhdessä huonoimmista jengeistä aivan tajuttoman kova pakki. Esimerkiksi +/- oli +22, liigan toiseksi kovin puolustajista, ja kaikki pelaajat lukuunottaen 6. Siinä sivussa tehot 5+19=24. Jäähyjäkin 54 pelissä vain 62 minuuttia, ja se on ihan pirun hyvin kun miettii Akin tuolloisia peliaikoja, puoli tuntia oli vittu paperia. Tuolla kaudella +/- tilastossa edes lähelle pääsivät vain Marko sekä Yli-Törppö, näistäkin YT 8 plussan päähän. Plus-merkintöjä Akilla 46, seuraavaksi kovin Markolla, 38, sitten Jokinen 32 ja tuosta aika tasaiseen tahtiin sitten alaspäin.

Berg omaa mielestäni edelleenkin potentiaalin olla helposti SM-Liigan top-3 pakkeja, ellei jopa paras. Eikä Aki NHL:ssäkään niin täysi lapanen ollut mitä sinä yrität jatkuvasti väittää. Kyllä niitä matseja on muutkin katsonut.

Niin, ellei tuo parin kauden takainen jatkuva huippusuorittaminen ollutkin sitten vain suonenvetoa.

Niin, kerrotko vielä mikä Akin oikea taso sitten on?
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Onhan se nyt aika ihmeellistä, että niin huono kuin Aki onkin, hän on saavuttanut aika paljon:
- Alle 18-vuotiaiden MM-kulta 94/95
- SM-Liigan mestari 98/99
- MM-kisojen hopeaa 98/99, 06/07
- MM-kisojen pronssia 99/00, 05/06
- World Cup hopeaa 03/04
- Olympiapronssia 97/98
- Olympiahopeaa 05/06
...
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
. Se on täyttä faktaa, että edelliskaudella (viime kausi meni loukkaantumisen kanssa) Berg oli SM-Liigan yhdessä huonoimmista jengeistä aivan tajuttoman kova pakki.

Berg omaa mielestäni edelleenkin potentiaalin olla helposti SM-Liigan top-3 pakkeja, ellei jopa paras. Eikä Aki NHL:ssäkään niin täysi lapanen ollut mitä sinä yrität jatkuvasti väittää. Kyllä niitä matseja on muutkin katsonut.

Niin, ellei tuo parin kauden takainen jatkuva huippusuorittaminen ollutkin sitten vain suonenvetoa.

Niin, kerrotko vielä mikä Akin oikea taso sitten on?

Tällä hetkellä on aika helvetin turhaa miettiä mitä Aki on joskus ollut tai mihin on mahdollisesti potentiaalia. Sillä saa olla aika pää perseessä jos väittää Akin olevan edes lähellä top 20 pakkia. Tällä hetkellä varmasti heikoimpien joukossa on Akin palkka/hyöty suhde, jos ei heikoin koko sm-liigassa. 18-vuotias junnukin ajaa varmuudessa ohi niin ei siinä paljoa naurata.
Joten minua ei ainakaan lämmitä yhtään toissa kauden hyvyys.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Tällä hetkellä on aika helvetin turhaa miettiä mitä Aki on joskus ollut tai mihin on mahdollisesti potentiaalia. Sillä saa olla aika pää perseessä jos väittää Akin olevan edes lähellä top 20 pakkia.

Enpä tainnut väittääkään mitään tuollaista.

Se kuitenkin on tiedossa, että tämä nykyinen Aki mikä kaukalossa surffaa ja ehkä tönäisee kerran matsissa vastustajaa, ei ole sitä parasta Akia lähelläkään. Berg pystyy olemaan se SM-Liigan kärkipään pakki, mutta tuohon miehen nykytouhuun tarvitaan saatana sentään asennetta. Ei yhdessä kaudessa voi noin täysin kadota se taso mikä on nähty. Viime kausi meni loukkaantumisen kanssa pelaillessa, joten loppukaudesta ei mitään ihmeellistä voinut odottaakaan. Oli siltikin Sääläreissä IFK:ta vastaan vieraissa aivan uskomattoman kova, ihan vaan sivuhuomiona.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Taulukko siitä kuinka monta minuuttia vastustaja tarvitsee siihen että onnistuu tekemään maalin kyseisen puolustajan ollessa kentällä:

Berg, Aki-Petteri 54
Järvinen, Joonas 50
Nordlund, Markus 36
Klubertanz, Kyle 32
Santanen, Casper 30
Halonen, Antti 25
Kiprusoff, Marko 25
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Taulukko siitä kuinka monta minuuttia vastustaja tarvitsee siihen että onnistuu tekemään maalin kyseisen puolustajan ollessa kentällä:

Berg, Aki-Petteri 54
Järvinen, Joonas 50
Nordlund, Markus 36
Klubertanz, Kyle 32
Santanen, Casper 30
Halonen, Antti 25
Kiprusoff, Marko 25

On idioottimaista että silti Järvistä peluutetaan kolmosparissa, mutta Kiprusoffia väkisin siinä ykkösessä. Tuosta lähtisin oikeasti rakentamaan niitä pareja.
Berg - Nordlund
Järvinen - Klubertanz
Santanen - Halonen

That's it.
 

Huilumestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Laskin (nyt kun käytin tunnin näillä sähläilyyn niin voisi olla hyvä aika kysyä löytyykö jostain jo valmiina tämä tilasto? :D) tuollaisen tilaston kaikille pakeille. Koska en jaksanut koko päivää tähän käyttää niin otin mukaan vain puolustajat jotka ovat pelanneet yli 15 ottelua ja peliaika on yli 18minuuttia.
Kyseessä siis se kuinka monta minuuttia vastustaja tarvitsee aikaa maalintekoon pelaajan ollessa jäällä.

Blues:
D. Clarke 43
R. Alanko 34
HIFK:
I. Heikkinen 35
M. Kankaanperä 21
T Walsh 48
HPK:
J-P. Laamanen 32
M. Mäenpää 34
M. Tuulola 58
H. Tikkanen 73
Ilves:
T. Milam 45
M. Seikola 34
A. Tukio 42
Jokerit:
M. Jokela 38
M. Kauppinen 47
K. Eronen 67
T. Koivisto 36
JYP:
M. Viitanen 65
V. Mäntymaa 93
K. Kaijomaa 75
J. Välivaara 92
O. Malmivaara 130
Kalpa:
M. Strömberg 32
T. Seppänen 33
J. Jalasvaara 35
V. Varakas 33
Kärpät
I. Mikkola 47
J. Forrest 46
O. Korpikari 33
O-P. Grönholm 36
Lukko:
C. Cook 37
T. Pettinen 30
T. Kovanen 25
M. Ardelan 22
Pelicans:
J. Forsström 33
E. Kakko 46
Saipa:
S. Mälkiä 35
J. Tuominen 51
P. Levokari 45
D. Iliakis 30
Tappara
J. Halme 50
J. Grönvall 26
L. Korhonen 41
Ässät:
M. Kuusisto 145
V. Uusitalo 25
T. Määttä 29
T. Sammalkangas 34
P. Peltonen 24


Mitenköhän tälläistä tilastoa pitäisi tulkita vai kannattaako tulkita ollenkaan? Ainakin se kannattaa muistaa että erikoistilanne peli vaikuttaa peliaikaan mutta tietääkseni niitä ei noteerata +/- tilastoihin. Eli joku av-spesialisti paljon jäähyjä ottavassa joukkueessa saa "ilmaista glooriaa" tässä tilastossa.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Tälläkin osastolla ollaan näköjään oltu paljon huolestuneempia syksyllä, ja ihan syystäkin.
Onneksi nyt on ihan toinen ääni kellossa ja koko puolustus on kehittynyt eteenpäin Kaitsun aikana. Oikeastaan tämä JYP-sarja on hyvä mittari myös pakistolle. Ei olla todellakaan enää Akin varassa vaan paljon positiivisia suorituksia on tullut ja tuntuu, että joka jätkä on parantanut peli peliltä otteitaan. Klubi on tehostanut puolustuspeliään/kiekollista osaamistaan , Kostajan liike sekä syötötkin alkavat olla hyvällä vanhalla tasolla ja Nordlundin lämäri kajahtelee aika ajoin tosi mallikkaasti. Heikkinenkin ollut positiivinen tapaus kaiken kaikkiaan, vaikka häviää liikkeessä. Sen sijaan Jarkon kuti on sitä tasoa, että en ihmettelisi vaikka pari kertaa JYP-sarjassakin ylivoimalla ylämummossa kajahtaisikin siniviivalta käsin.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Oma veikkaukseni tämän kauden yhteistehoista on noin 25-30 + 55-60 = 80-90 pistettä. Tämä vastaisi mielestäni koko pakiston maksimisuoritusta. Tästä sitten jaetaan pelaajakohtaisesti +/-4 pistettä kullekin. Kuitenkin esim. Konttisen jääminen Ruotsiin ei välttämättä tarkoita sitä, että nuo viisi syöttöpistettä jakaantuisivat muille.
Tällaisen ennustukseni löysin viime vuoden syyskuulta. Ei tuo nyt ihan päin mäntyä mennyt! Puolustajien positiivista yllättäjää ei varmasti tarvitse sen enempiä esitellä. Omiin odotuksiini nähden pahimmat pettymykset olivat Kiprusoff, Klubertanz sekä Järvinen.

Toisaalta syksyllä lähdin rakentamaan ennustustani koko pakiston maksimisuoritteella. Maalimäärä meni aika hyvin sinne haarukkaan, syötöissä jäätiin jälkeen. Yksi erittäin pätevä selitys tälle on tietysti toimimaton ylivoima. Jos nyt oikein haluaisin brassailla, niin laskisin noiden alempien arvojen mukaan (25+55=80) ja vähentäisin siitä ne Konttisen syöttöpisteet (5), joita vähän epäilinkin, niin pääsisin jo todella lähelle totuutta (25+50=75 vs. 27+48=75).
Koodi:
[U][B]    Ennustus 22.09.2008       Pistepörssi   10.03.2009[/B][/U]
 1. Kiprusoff   5+19=24    1. Nordlund    56   9+14=23
 2. Klubertanz  8+14=22    2. Berg        43   4+ 9=13
 3. Berg        5+12=17    3. Klubertanz  51   5+ 7=12
 4. Halonen     4+ 4= 8    4. Kiprusoff   34   0+10=10
 5. Järvinen    3+ 2= 5    5. Halonen     55   5+ 3= 8
 6. Santanen    3+ 2= 5    6. Heikkinen   21   2+ 3= 5
 7. Konttinen   0+ 5= 5    7. Santanen    50   1+ 1= 2
 8. Nordlund    2+ 2= 4    8. Järvinen    53   1+ 0= 1
                           9. Vittasmäki  25   0+ 1= 1
                          10. Kluuskeri    4   0+ 0= 0
[U]                          11. Konttinen    1   0+ 0= 0[/U]
[B]    Yhteensä   30+60=90       Yhteensä        27+48=75[/B]
Nordlundin näin väkevää esiinmarssia ei varmasti ketään osannut odottaa; vuoden positiivisin yllättäjä pakistossa. Itse en nähnyt miehessä olevaa potentiaalia, mutta onneksi joku sentään näki. Maisemanvaihto teki hyvää! Berg pystyi suunnilleen siihen, jota odotinkin; menetti noin neljäsosan otteluista ja jäi noin neljäsosan ennustamastani pistemäärästä.

Klubertanz oli pisteiden valossa runkosarjassa pettymys. Paransi otteitaan loppua kohden ja osoitti olevansa todellinen play offs -pelaaja. Klubi pelasi muuten joka ainoassa TPS:n ottelussa Suomeen saapumisensa (01.10.2008) jälkeen. Kiprusoff oli vastaavasti poissa 24 ottelusta ja jäi ensimmäisen kerran TPS-urallaan maaleitta, kun on pelannut yli puolet TPS:n otteluista. Tilastollisestikin pettymys isolla p:llä! Kymmenen "täyttä" kautta TPS:n paidassa ja niistä kahdeksan kertaa ollut TPS:n kahden tehokkaimman pakin joukossa. Kiprun ensimmäisellä täydellä kaudella (6. 1992-93) sekä juuri päättyneellä kaudella (4. 2008-09) on ollut enemmän kuin yksi ukko puolustajien pistepörssissä Kiprun yläpuolella.

Halonen tippui asteikossa pykälällä Nordlundin huiman kehityksen johdosta. Pisteitä tuli suunnilleen sen verran, jota odotinkin, mutta odotin "nelossijaa". Neljä pelaajaa kuitenkin sai kaksinumeroiset teholukemat. Tasaisuutta löytyi, mutta se kärki ei ollut riittävän terävä (puolustuksessakaan). Heikkinen tuli puskista ja tavallaan "varasti" ne Konttiselle varaamani viisi pinnaa vain 21 ottelussa. Ehdottomasti positiivinen yllätys.

Santanen & Järvinen; paljoa en odottanut (max 6+4=10) ja lopputulos oli (2+1=3). Molemmat kuitenkin pelasivat käytännössä koko kauden. Molemmat tulevat vielä, mutta tehdään pieni vertaus taaksepäin. 1992-93 Marko Kiprusoff (43 3+7=10) ja 1995-96 Mika Lehtinen (42 3+7=10) ensimmäisillä suht'koht täysillä kausillaan. Pelaajatyyppeinä tietysti erilaisia, mutta kyllä erityisesti Järvisen kohdalla (toinen täysi kausi) olisi jo odottanut vähän parempaa pistesaldoakin vaikka vahingossa. Ensimmäisellä kaudella kuitenkin 50 1+3=4.

Vittasmäki & Kluuskeri; hyvää stunttausta. Vittasmäki sai jo pistetilinsäkin avattua. Kluuskerilla vierähti jo kolmas kausi liigaringissä (yht. 9 ottelua), mutta pistesaldo on vieläkin avaamatta. Konttinen... ei mainittavampia urotekoja!
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
..pitäisi olla aina myös +- tilasto rinnalla, jotta kokonaisuus tulee paremmin näkyviin.
Mihin ennustettujen ja toteutuneiden pistemäärien vertailemiseen tarvitaan +/- -tilastoa?

Toteutuneet ottelumäärät lisäsin, sillä jos pelaaja menettää 25%-35% kauden otteluista, niin silloin voidaan perustellusti odottaa myös 25%-35% pienempiä pistemääriä. Olin tehnyt ennustukset olettamuksella, että Konttista lukuunottamatta yksikään pelaaja ei menettäisi yli kymmentä ottelua. Konttisen ja lyhytaikaisten poissaolojen stunttina olisi toiminut pääasiassa Santanen.

Jos kerron esim.
"Ville Vahalahti pelasi 14.09.2006 (vs. SaiPa) uransa 400:n SM-liigaottelun TPS-paidassa.
Näissä otteluissa Vahalahti on tehnyt tehot 107+135=242.
",
niin tarvitsetko tähänkin pisteiden rinnalle +/- -tilaston hahmottaaksesi kokonaisuuden.

Miksi juuri +/- -tilasto? Miksi ei esim. rangaistustilastoa tai peliaikatilastoa?
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
En tarvitse...

Jos kerron esim.
"Ville Vahalahti pelasi 14.09.2006 (vs. SaiPa) uransa 400:n SM-liigaottelun TPS-paidassa.
Näissä otteluissa Vahalahti on tehnyt tehot 107+135=242.
",
niin tarvitsetko tähänkin pisteiden rinnalle +/- -tilaston hahmottaaksesi kokonaisuuden.
Miksi juuri +/- -tilasto? Miksi ei esim. rangaistustilastoa tai peliaikatilastoa?

...tosiaan siihen, mutta jos vertailen puolustajia keskenään, niin haluaisin ainakin tehopisteiden lisäksi +- tilaston. Kyllä se pisteiden kanssa kertoo jo koko runkosarjan osalta hiukan enemmän kaverin pelistä.

Jäähyt toki, mutta ne vaikuttavat kokonaisuuteen oikeastaan vasta sitten jos pelaaja on joku täysin syyntakeeton. Niitä nyt voi SM-liigassakin kertyä ihan normikaverillekin yllättävänkin suuria määriä ihan puolivahingossa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
...jos vertailen puolustajia keskenään, niin haluaisin ainakin tehopisteiden lisäksi +- tilaston. Kyllä se pisteiden kanssa kertoo jo koko runkosarjan osalta hiukan enemmän kaverin pelistä.
Hyvä on, sait ylipuhuttua! OLE HYVÄ!

Näin saunan päätteeksi rentoutuessani ja pyykätessäni naputtelin sitten koko saatanan tilaston uskottavaan muotoon. Liigan sivuiltahan nämä ovat napattu, mutta luultavasti ovat sieltä häipyneet jo ennen juhannusta kuin pieru saharaan.
Koodi:
[b][u] # Nimi         PP   O   M+ S= P    R  +/- YVM AVM  VM    L    L%   Aika[/u][/b]
40 Nordlund     VP  56   9+14=23   26    1   6   0   2  192  4,69  22:23
 5 Berg         VP  43   4+ 9=13   57    4   1   0   2   79  5,06  21:43
20 Klubertanz   OP  51   5+ 7=12   62    0   2   0   2  211  2,37  23:39
 2 Kiprusoff    OP  34   0+10=10   20   -7   0   0   0  117  0,00  17:49
18 Halonen      VP  55   5+ 3= 8  128  -17   1   0   0  132  3,79  19:41
29 Heikkinen    VP  21   2+ 3= 5   16   -5   1   0   0   52  3,85  20:04
 6 Santanen *   VP  50   1+ 1= 2   12   -8   0   0   0   54  1,85  13:45
36 Järvinen     OP  53   1+ 0= 1   16    1   0   0   0   56  1,79  16:21
25 Vittasmäki * VP  32   0+ 1= 1    4   -6   0   0   0   11  0,00  09:26
 4 Kluuskeri *  VP   4   0+ 0= 0    0    0   0   0   0    5  0,00  10:42
26 Konttinen    VP   1   0+ 0= 0    0    0   0   0   0    0  0,00  00:00
Jaa-has! Mitäs tästä sitten pitäisi aueta? Halonen on ainakin aivan paska pakki (tuliko jollekin yllätyksenä)! On se siltikin vaan ÄIJÄ! Ei tuollaisiin jäähylukemiin ole totuttu TPS:n alakerrassa sitten Heikki Leimeen. Kerran 2+5+20min (18.10.2008 vs. Lukko) ja kerran 2+10min sekä 25min (19.02.2009 vs. HPK); loput (64min eli tasan puolet) olivatkin peruskakkosia. Halonen teki muuten TPS-puolustajista eniten maaleja (4) tasakentällisin pelatessa.

Ottamalla lisää lukuja tilastoon, pettymys Klubertanzia kohtaan vaan lisääntyy. Oli toki pakiston ahkerin laukoja (211), mutta eikö jossain kesäisessä haastattelussa Virta (tai Vuori) kehunut Klubin laukauksen tarkkuutta vai sekoitanko nyt Sweattiin. Ei vain vakuuta! Tai ei oikein voi sanoa noinkaan; ennakko-odotukset vain olivat liian kovat. Tavallaan olisi kuitenkin hauska nähdä, olisiko Klubilla rahkeita kehittyä Turussa vaikka jollain 1+1 -mallisella sopimuksella. Syttyi pelimiesten tapaan vasta keväällä!

Vain kolme TPS-puolustajaa (Berg 4, Nordlund 1 ja Järvinen 1) päätyivät +/- -tilastossa plussalle. Samaten kolme (Klubertanz, Kluuskeri ja Konttinen) päätyivät nollille. Viisi pakkia (Halonen -17, Santanen -8, Kiprusoff -7, Vittasmäki -6 ja Heikkinen -5) keräsivät miinuksia. Sikäli tämä ei tietenkään yllätä, kun TPS:n runkosarjasaldo oli 130-157 (ilman niitä naurettavia VL-maaleja). Eli TPS:n koko maalimäärä oli 27 pakkasen puolella. TPS on koko SM-liigan historian aikana jäänyt maaleissa miinuksille vain kolme kertaa (2005-06, 2007-08 ja 2008-09) sekä kerran +-0 (2002-03).

Muita hajahuomioita: ihmettelen Bergin pientä laukaisumäärää. Siis en ihmettele sitä varsinaista määrää, vaan nimenomaan MIKSI! Vastaavasti Heikkinen pelasi täysin puskista tulleena ihan komeat minuutit TPS:n takalinjoilla. Täytti varmasti oman tonttinsa Suikkasen haluamalla tavalla. Konttinen... needless to say... yhdessä ottelussa (16.10.2008 vs. Pelicans) seitsemäntenä puolustajana penkin päässä tuppea puremassa ja seuraavana päivänä matkalla kohti Espoota. Nordlund oli TPS-pakiston toiseksi ahkerin laukoja (192). Sillä tavallahan niitä maaleja ja syöttöjä tuleekin. Ihme muuten oli, ettei Kiprusoffin kaaliperhosista (117) yksikään jaksanut perille asti. Ainakin kerran muistaisin tällä kaudella nähneeni Kiprun jopa lämänneen, mutta se taisi olla vasta näissä JYP-peleissä.

Kolme TPS-puolustajaa sai kiekonkin muistoksi tällä kaudella. Ensimmäiset SM-liigamaalinsa tekivät:
- Kyle Klubertanz (07.10.2008 vs. Tappara) ajassa 14:44 uransa neljännessä SM-liigaottelussaan,
- Casper Santanen (14.10.2008 vs. Ässät) ajassa 56:51 uransa 13. SM-liigaottelussaan ja
- Jarkko Heikkinen (03.01.2009 vs. HIFK) ajassa 38:08 uransa toisessa SM-liigaottelussaan.

Neljä TPS-puolustajaa tekivät myös ensiesiintymisensä SM-liigajäillä. Ensimmäiset piirtonsa liigajäille tekivät:
- Casper Santanen (13.09.2008 vs. Jokerit) sai peliaikaa 17:05,
- Veli-Matti Vittasmäki (18.09.2008 vs. HIFK) sai peliaikaa 8:56,
- Kyle Klubertanz (01.10.2008 vs. Kärpät) sai peliaikaa 19:46 ja
- Jarkko Heikkinen (30.12.2008 vs. SaiPa) sai peliaikaa 21:41.

Pienenä loppuhuomiona näistä mainittakoon, että Vittasmäki oli merkitty pelaavaan kokoonpanoon jo kahdessa aikaisemmassakin ottelussa, mutta pääsi kentälle vasta kolmannessa. Vittasmäki oli pöytäkirjoissa 32 ottelussa, mutta pääsi kentälle vain 12 ottelussa. Samaten Santasen 50 ottelua on hieman hämäävä. Peliaikaa kertyi vain 41 ottelussa.

Blaah! Joko riittäisi? Saa toki jatkaa analyysien tekoa!
Joskos toi kuivausrumpu kohta piippaisi, että meikäläinenkin pääsisi unten maille...

EDIT: Pyykit ovat jo kuivia, mutta tuli mieleeni lisätä tähän muutama peruskokoonpano:

Ensimmäinen ottelu kaudella 2008-09 (13.09.2008 vs. Jokerit)
Halonen - Kiprusoff
Berg - Nordlund
Järvinen - Santanen
Vittasmäki

Ensimmäinen ottelu Suikkasen komennossa (30.10.2008 vs. Kärpät)
Berg - Kiprusoff
Nordlund - Klubertanz
Halonen - Santanen
Järvinen

Runkosarjan loppupuolen random-ottelu (17.02.2009 vs. Ässät)
Berg - Kiprusoff
Halonen - Heikkinen
Nordlund - Klubertanz
Järvinen

Ensimmäinen play offs -ottelu (13.03.2009 vs. JYP)
Berg - Järvinen
Nordlund - Klubertanz
Heikkinen - Kiprusoff
Halonen

Tuo toimiva akseli Nordlund - Klubertanz puhuisi kyllä vähän Klubin jatkosopimuksen puolesta. Kieltämättä aika kaksijakoiset ajatukset miehen jatkosta.
 
Viimeksi muokattu:

12961

Jäsen
Tilastojen ja muunkin perstuntuman valossa haluaisin jatkoa Heikkiselle ja kunnon perspotkuja Haloselle.

Heikkiselle kunnon kesäreenit alle ja voisi yrittää hyökkäävämpää roolia, sitä se on koko mestisuransa kuitenkin pelannut. Vaikka onkin jo vanha paarma aloittamaan liigassa, silti näen jotain köyhän miehen kolmekymppistä kiprua miehessä. Montako hasardia tuli? Pari kertaa jäi jälkeen tilanteesta, mahdollisesti huonon kuntopohjan takia. Kesällä kuntopuoli kuntoon ja katsotaan mihin lentoon kainuun poika saadaan.
 
Tilastojen ja muunkin perstuntuman valossa haluaisin jatkoa Heikkiselle ja kunnon perspotkuja Haloselle.

Heikkiselle kunnon kesäreenit alle ja voisi yrittää hyökkäävämpää roolia, sitä se on koko mestisuransa kuitenkin pelannut. Vaikka onkin jo vanha paarma aloittamaan liigassa, silti näen jotain köyhän miehen kolmekymppistä kiprua miehessä. Montako hasardia tuli? Pari kertaa jäi jälkeen tilanteesta, mahdollisesti huonon kuntopohjan takia. Kesällä kuntopuoli kuntoon ja katsotaan mihin lentoon kainuun poika saadaan.

Muistanko ihan väärin mutta Hokin suunnalta kirjoitettuna saatiin sellaista viestiä että juuri kunto puoli olisi ollut Heikkisen vahvuuksia ja kunto testeissä ollut aina joukkueen ykkös nimiä. Joku voinee tämän todeta/korjata?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös