La 7.3.2009 HIFK-TPS

  • 47 085
  • 225

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...............
Siis, hetkinen. TPS päästi runkosarjassa vähemmän maaleja, mutta HIFK:lla on maalivahtipeli laadukkaampaa plus vielä parempi puolustuskin? Jokin ei nyt täsmää. Mielestäni hyökkäys on HIFK:lla kyllä parempi, minkä varmaan kaikki tunnustavat, mutta itse pistän maalivahtipelin Tepsille puolustuksen mennessä suht tasan. Itse asiassa makuasia, kummalle antaa puolustuksesta edun, ehkä kuitenkin niukasti HIFK:lle, mutta ei todellakaan mitenkään merkittävästi, päivästä kiinni.

Niemisen veikkaan floppaavan viimeistään puolivälierissä ja näin jatkaen IFK-maalivahtien perinnettä pleijareissa. Historian taakka on liian raskas kannettavaksi vielä tällä kaudella.

Tepsin yli neljän kerroin otettu kiinni PAF:ilta.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Ei, ei, eikö? Sinulla on siis muuten vaan tapana jauhaa pimpistä ja pippelistä näissä ketjuissa?

En mä tuollaisia sanoja ole käyttänyt. Tosin, joskus -70-luvulla olen saattanut päiväkodissa, mutta en kylläkään täällä.
Mitä jos nyt kuitenkin kysyisit äidiltä lupaa päästä pulkkamäkeen, niin saisit vähän happea.

Sitten itse asiaan, eli olen korjannut arviotani ja ottaen huomioon, että IFK kaivaa muutaman keskenkuntoisen housuunpaskojan naftaliinista kentälle, arvio muuttuu entistä TPS-myönteisemmäksi.

Ja taas, muka asiaan.. Vaikea tosin löytää sitä pointtia.

Vai keskenkuntoinen housuunpaskoja? Okei, mä otan tuon kyllä mielummin, jos toisena vaihtoehtona on keskenkasvuinen Turkulainen housuunpaskoja.
Laitahan ihmeessä viikkorahas vedonlyöntiin noilla varmoilla tiedoilla Töpseleiden ylivoimaisuudesta. Mukavaa sitten leuhkia pojille välitunnilla, että kuinka omalla neroudella vähintään triplasit viikkorahat.

Jäin tuota Nokan taktikointia miettimään. Onhan se totta, että IFK:ta vastaan pitää olla tarkkana ja varoa tiettyjä pelaajia, mutta eikö lähtökohtaisesti lähdetä pelaamaan omaa peliä, eikä pelaamaan vihulaisen valitsemalla tiellä? Muutaman pelaajan ollessa saikulla tai kentällä ei pitäisi vaikuttaa hirveemmin suunnitelmia...
 

Rosenrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Älä lässytä, lauantaipeleissä on tunnetusti aina tunnelmaa ja kyseinen huuto on Töölön hallin antia viime kauden vastaavasta pudotuspelisarjasta.

Joo-o... Tiedä siitä sitten. Tuttavani todisti Turkulaisen yleisön käytöstapoja saamalla jonkinlaista eritettä kasvoilleen yltiöpositiiviselta Turkulaisfanilta torstain matsin jälkeen... Hitto, et ärsyttää kun vierasjengin fanit on itsestä katsottuna yläviistossa, ja takana...

Tähän asti mitä olen matseissa juossut, niin Hämeenlinnassa on syljetty niskaan, se ei yllätä, mutta että "omassa" luolassa.. prkl...


Joo, onko Turusta järjestetty mitään fanimatkaa?
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Siis, hetkinen. TPS päästi runkosarjassa vähemmän maaleja, mutta HIFK:lla on maalivahtipeli laadukkaampaa plus vielä parempi puolustuskin? Jokin ei nyt täsmää. Mielestäni hyökkäys on HIFK:lla kyllä parempi, minkä varmaan kaikki tunnustavat, mutta itse pistän maalivahtipelin Tepsille puolustuksen mennessä suht tasan. Itse asiassa makuasia, kummalle antaa puolustuksesta edun, ehkä kuitenkin niukasti HIFK:lle, mutta ei todellakaan mitenkään merkittävästi, päivästä kiinni.

Luetaan niitä viestejä. Sanoin, että Nieminen ja Salak ovat nuoria ja kokemattomia poffeista, mutta aika samalla viivalla. Monet ovat torjuneet joukkueilleen paljon pisteitä tällä kaudella. Päivän kun ratkaisee, mutta annoin Salakille pienen edun.

Pakisto on koko kauden otteilla miinuksella, mutta kevät on näyttänyt paremmalta. Varsinkin Pitkämäki ei ole enää haparoimassa, vaan on jatkanut imurointia Ruotsissa samaan malliin. TPS:n parhaat pakit ovat parhaat pelinsä nähneitä, kun taas esim nimet Söderholm ja Heikkinen ovat tämän päivän tähtiä.

Hyökkäys nyt menee ihan selkeästi IFK:lle. On kärkiosaamista ja leveyttä kerrankin.

Voitko näyttää missä sanon, että maalivahtipeli menee TPS:lle? Valehtelu on jatkoajan säännöissä kiellettyä.

Edit: Kaksi perinteistä seuraa vastakkain ja lauantaipeli. Hieno ilta tulossa. Parempi voittakoon!
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voitko näyttää missä sanon, että maalivahtipeli menee TPS:lle? Valehtelu on jatkoajan säännöissä kiellettyä.
Voitko näyttää, missä minä sanon, että sanoit maalivahtipelin menevän Tepsille? ;)

Tämän lauseen luin päin helvettiä:
Jos maalivahti jätetään TPS:lle, vaikka Nieminen on yleensä samalla tasolla niin IFK on joka alueealla ainakin pikkuisen edellä.
Eli myönnän tappioni ja otan selvää onko minulla Billy Madison -leffan tapaan mahdollisuus aloittaa peruskoulu uudelleen vielä aikuisiässä.
Hyökkäys nyt menee ihan selkeästi IFK:lle. On kärkiosaamista ja leveyttä kerrankin.
Totta. Tämä on vertailussa selkein osa-alue.
 

miikafrans

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Svedu porukka.
Jaahans, pitänee käydä täyttämässä olutvarasto ja virittäytyä matsin seuraamiseen töllön kautta! turkulainen kaverini tosin kertoi faktana, että tps hoitaa tän illan 4-0, mutta se mies puhuu aina lätkästä puhuttaessa silkkaa p**kaa. Eiköhän HIFK tän hoida... 6-2, Hirsolle 3+2.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jepajee, tähän on tultu ihme kyllä Hantsukan perseilyjen jälkeen, kliseemäisesti en olisi kyllä uskonut että Suikkanen meidät poffeihin nostaa.
On myös erittäin mukava lukea että viimeistään nyt monella meistä Jatkoaikaan kirjoittavista alkaa mopedit karkaamaan käsistä vähän radikaalimminkin, se kuuluu asiaan tähän aikaan vuodesta.

Jos noita analyysejä pitäisi kompata jonkunverran niin olen sitä mieltä että tsadin kingien hyökkäysvoima on paaaaaaaaaaljon kovempi kuin meidän, puolustus on myös meitä edellä mutta molareissa ei todellakaan olla samoilla viivoilla. Salak on Niemistä paljon parempi, uskon että on tähän matsiin itsensä kerännyt taas, sillä imaisi Wärnin paskavedon viime matsissa ja muutenkin vaikutti välillä epävarmalta. Nieminen sen sijaan esittää välillä hyviä otteita muttei ole läheskään säväyttänyt tällä kaudella yhtä lailla Salakin kanssa, ei todellakaan. En silti sano paskaksi, nuori ja lupaava jne mutta "voittava maalivahti" termi käy mun mielestä vain Aleksanteriin. Siinä yllätysmomentti, voittosaumat. Myös petojen hyökkäyskärkeä pitäisi pystyä jarruttelemaan jollain konstilla.

Toivottavasti palloseura saa väännettyä voiton tänään, ei HIFK välttämättä oikeasti osaa olla aliarvioimatta meitä, sillainen on kutina. Hyökätkää tsadilaiset mun kimppuun kun tämän sanon, mutta eikö se olekin ollut aika tuttu juttu viime vuosina tärkeissäkin peleissä, tuo aliarvioiminen ja alisuorittaminen meinaan? Pakko on kuitenkin tunnustaa että suvun asuessa Uudellamaalla ja aina IFK:lle sympatiat antaneena oon kyllä valmis loppuun asti liputtamaan punaisten puolesta jos tästä parista jatkoon menevät, toivottavasti ei tarvitse kuitenkaan, olisi harvinaista herkkua nähdä palloseura puolivälierissä. Hienoja aikoja elämme.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Muuten mielenkiintoinen ketju on tuo Petrell-Loppi-Kuhta. Vähän samanlainen, kun parin vuoden takainen ykkösketju missä oli Lopin tilalla Guolla. Ei riitä vastustajalle, että saa lähes 30min/peli pelaavan Hirson kumppaneineen nollattua, iskuportaassa on tällainen ketju. Vähän tuntuu, että vaivoista kärsineillä Lopilla ja Kibellä löytyy sävel keväällä ja siihen vielä Petrell runnomaan.

Hirso on pelannut tällä kaudella isoja minuutteja myös alivoimaa, joten jalka voi painaa, ja vastustaja varmasti koittaa ottaa erityiskohteluun meidän ykkösen. Silloin Lopin ketjulla on paikka iskeä ja onhan siellä vielä tulessa oleva Ramstedt kolmoskenttänsä kanssa.

Hitto, kun fani alkaa olla jo täpinöissään. Kaikki nuo meidän kundien ja Jalosen haastattelut antavat kuvan, että jätkät on hitsautuneet yhteen ja tällä kertaa porukassa ei ole puolivaloilla höntsäileviä jätkiä. Katsokaa noita Hirson tai Kojon haastatteluja, niistä huokuu valtava itseluottamus!
 

Juneau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals, söden jalat, Hifk, kibe
On ja pitäkäähän kiinni bandiksista.

Miksi vitussa Hannuksen Tommin pitää olla TPS:n kokoonpanossa tänään. Kaveri saa veriruhjeita pumpulistakin... Sinisalo kehiin sinne.

Kyllähän flegu Hannus moppitukan pesee mennentullen.
Hienoa että on tulta ja tuppuraa täällä jatkoajassakin huomattavissa kun kunnon pelit alkaa..

Tommy tekaisee tänään byyrin ja Sinisalo nuolee tuppea ja pesee voitokkaan illan päälle pyykit.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tasaiset on ennakkoasetelmat mutta kyllä TPS:n materiaali on astetta kovempaa kuin IFK:n vastaava.

Maalivahdit selvästi TPS:lle.
Puolustus samoin TPS:lle.
Hyökkäys niukasti IFK:lle.
Valmennus myös TPS:lle.

Pakko tarttua tähän selkeääkin selkeämpään provoon. Tämä kyseinen arvio oli kyllä niin säälittävillä perusteilla rakennettu, että ei mitään järkeä.

Noh laitetaan omat arviot:

Maalivahdit tasan (edge HIFKille): Perustelu: Niemisellä on parempi torjuntaprosentti, selkeästi parempi voittoprosentti ja on osoittanut jo viime kaudella kykyä pelata loistavasti Poffeissa.

Puolustus HIFKille: TPS:n paras puolustaja Nordlund on samaa tasoa HIFKin 4-5 puolustaja Pikkaraisen kanssa. Berg ei paljon auta pisteiden tekemisessä vaikka muuten on vielä ihan ok ja muut TPS:n puolustajat huonontaisivat mitä tahansa joukkuetta, Kipru etunenässä.

Hyökkäys erittäin selkeästi HIFKille: HIFKiltä löytyy yli 2 kentällistä saman tasoisia tai parempia hyökkääjiä kuin TPS:n paras hyökkääjä ja lähes kaikki loput TPS pelaajat ovat Mestis tasolla.

Valmennus erittäin selkeästi HIFKille: Ei kahta sanaa. Jalosella on niin paljon meriittejä, että jokainen SM-liigan valmentaja häviää meriiteissä Aravirtaa lukuunottamatta. Kyllä niillä meriiteillä näissä karkeloissa on väliä ja TPS:n valmentaja Mr. Nobodyä ei voi laittaa edes samalle viivalle.
 
Kipru etunenässä.

Tsori vaan, mutta nyt koohotat kyllä silkkaa sköndaa.

Kipru kyllä on kiekollinen vahvistus ihan mihin tahansa joukkueeseen ja kummasti se pelin avaaminen urkeni Tepsilläkin Kiprun palattua kokoonpanoon. Se on sitäpaitsi yllättävän nopea ja ihan ok puolustamaan, vaikkei fyysinen olekaan.

Noi sun muutkin arviot on kyllä aika elähtyneitä.
 

TML

Jäsen
Ihan mukavaa keulimista ollut tässäkin ketjussa toistaiseksi. Toivottavasti myös pelaajilta löytyisi tunnetta yllinkyllin kuten muutamilla faneilla.

Ei voi välttyä vertailemasta noita osa-alueita, kuten moni muukin on jo tässä ketjussa tehnyt.

En näe oikein millään TPS:n materiaalia laajempana, katsoi miltä kantilta tahansa. Maalivahtiosaston TPS vie, sen jälkeen kaikki menevät IFK:lle. Hyökkäys aika reippaasti, muuta pienemmällä erolla.
Ei siinä, eihän tällä merkitystä loppupeleissä ole.

IFK voittoa toivotaan ja toivottavasti tänään näen vaihteeksi hyvän pelin kun TPS on ruudussa. Niitä näki tällä kaudella todella vähän ja melko väritön joukkue TPS itselleni on.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kipru kyllä on kiekollinen vahvistus ihan mihin tahansa joukkueeseen ja kummasti se pelin avaaminen urkeni Tepsilläkin Kiprun palattua kokoonpanoon. Se on sitäpaitsi yllättävän nopea ja ihan ok puolustamaan, vaikkei fyysinen olekaan.

Noi sun muutkin arviot on kyllä aika elähtyneitä.

Kyllä ja tämä TPS ikoni ja pistetehtailija teki kaikki 10 pistettä runkosarjassa ja on samaa tasoa IFK:sta jo ulostetun Tom "Peter White" Walshin kanssa tai parhaimmillaan Joni Haverisen kanssa. Väsynyt vanha mies. Niin ja siis ei todellakaan ole fyysinen vaan antifyysisyyden perikuva.

Millähän tavalla nuo arviot on elähtäneitä? Nehän on ihan suoraan verrannollisia pelaajien tämän kautisiin suorituksiin.
 
Kyllä ja tämä TPS ikoni ja pistetehtailija teki kaikki 10 pistettä runkosarjassa ja on samaa tasoa IFK:sta jo ulostetun Tom "Peter White" Walshin kanssa tai parhaimmillaan Joni Haverisen kanssa. Väsynyt vanha mies. Niin ja siis ei todellakaan ole fyysinen vaan antifyysisyyden perikuva.

Pelasipa silti samalla tai paremmalla pistetahdilla kuin kaikki teidän puolustajanne Heikkistä lukuunottamatta, vaikka peli ei edes oikein mieheltä sujunut. Ja todellakin vaikutti merkittävästi TPS:n avauspelin parantumiseen läsnäolollaan. Jaaa... onhan teilläkin oma vetreä pappanne 300ken Kibessä.

Millähän tavalla nuo arviot on elähtäneitä? Nehän on ihan suoraan verrannollisia pelaajien tämän kautisiin suorituksiin.

Ihan vaan kun poistaa Hirson, talonmiehen ja taikurin, niin sitten alkaa tulla sellainen ryhmä joka on ihan vertailtavissa TPS:n "Mestis-pelaajiin". Ja mitä valmennukseen tulee, niin vanhoilla meriiteillä harvoin mitään voitetaan... Muutenhan Jortikka voittaisi vieläkin joka vitun vuosi. Suikkanen sitäpaitsi pesee nuhanenän asenteessa 100-0.
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Maalivahdit tasan (edge HIFKille): Perustelu: Niemisellä on parempi torjuntaprosentti, selkeästi parempi voittoprosentti ja on osoittanut jo viime kaudella kykyä pelata loistavasti Poffeissa.

Pakko tarttua tähän.

Alexander Salak, 52 ottelua, 92,31% 1429 torjuntaa.
Jani Nieminen, 31 ottelua, 92,33% 818 torjuntaa.

Salak Tsekin EHT-maalivahti, Nieminen ei edes kolistellut Suomen maajoukkueen portteja. Myönnän, että Suomen maajoukkueeseen on vaikeampi päästä, kuin Tsekin vastaavaan, mutta lähtökohtaisesti jokainen suomalaista jääkiekkoa seuraava tietää Salakin olevan parempi maalivahti.

Se onkin ainoa osa-alue, jolla TPS HIFK:ta tällä hetkellä on edellä.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muuten mielenkiintoinen ketju on tuo Petrell-Loppi-Kuhta. Vähän samanlainen, kun parin vuoden takainen ykkösketju missä oli Lopin tilalla Guolla.

Sama pisti silmään. Taitaa olla säälipleijarihistorian "paperilla" kovin kolmosketju. Varsinainen Voimahan löytyy ykköskejusta, jossa on hyvä sekoitus: taklausvoimaa (Pikkarainen), maalitekotaitoa (Pikkarainen), pehmeäkätinen kynäilijä (Pikkarainen) ja vielä ärsyttäjäkin (Pikkarainen). Hienoa, että ykkönen on taas kasassa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Pelasipa silti samalla tai paremmalla pistetahdilla kuin kaikki teidän puolustajanne Heikkistä lukuunottamatta, vaikka peli ei edes oikein mieheltä sujunut.

En tiedä missä olet koulusi käynyt (Turussa?), mutta jos laskeskelet uudestaan nuo takatukan pistetahdit ja kirjoittelet sitten tänne uudestaan. Pistekeskiarvolta Kiprua edellä HIFKin puolustajista ovat siis ainakin Heikkinen, Pikkarainen, Kankaanperä ja Söderholm.

Mitä Kibeen tulee, ainakin siitä on pelillistä hyötyä, toisin kuin Kiprusta, Bergistä ja Elorannasta.

Ihan vaan kun poistaa Hirson, talonmiehen ja taikurin, niin sitten alkaa tulla sellainen ryhmä joka on ihan vertailtavissa TPS:n "Mestis-pelaajiin".

Millähän ajattelit heidät poistaa? Laitatteko fyysisimmän pelaajanne, eli takatukka-Markon noutamaan heidät?

Ja mitä valmennukseen tulee, niin vanhoilla meriiteillä harvoin mitään voitetaan.

Ei ehkä meriiteillä voitetakaan, mutta kokemuksella, tiedolla, taidolla yms. asioilla niitä mestaruuksia voitetaan kuten myös poffi-sarjoja. Miksi muuten joukkueet yrittäisivät edes palkata mahdollisimman hyvän valmentajan? Ottaisivat vaan 1500€/kk, jonkun välivuotta lukiosta pitävän pojannulikan sinne valmentamaan.

Niin ja mehän emme tässä taistele vielä mestaruudesta.
 
En tiedä missä olet koulusi käynyt (Turussa?), mutta jos laskeskelet uudestaan nuo takatukan pistetahdit ja kirjoittelet sitten tänne uudestaan. Pistekeskiarvolta Kiprua edellä HIFKin puolustajista ovat siis ainakin Heikkinen, Pikkarainen, Kankaanperä ja Söderholm.

Puolikuntoinen Kiprusoff: 0.29 pts/peli.
Söderholm: 0.30 pts/peli.
Kankaanperä: 0.35 pts/peli.

Totaalisen railakas ero näiden kavereiden välillä...

H. Pikkarainen: 0.49 pts/peli.

No tuon laskin karkeasti ja tuo tahti on kyllä "selvästi" parempi. Eli kaksi selvästi paremmassa tahdissa olevaa pakkia teillä on.

Mitä kaikenlaisiin meritteihin tulee, niin suosittelen muuten kaikille HIFK-faneille pientä historiapläjäystä YLEn elävästä arkistosta: Finaalisarja 1999. Ihan noin yleissivistyksen kannalta ja old times sake -mielessä.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Mitä kaikenlaisiin meritteihin tulee, niin suosittelen muuten kaikille HIFK-faneille pientä historiapläjäystä YLEn elävästä arkistosta: Finaalisarja 1999. Ihan noin yleissivistyksen kannalta ja old times sake -mielessä.
Oi niitä aikoja, hienoa katsottavaa. Toivottavasti näiden pelien fiiliksessä päästäisiin edes puoleen noiden matsien tunnelmasta.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Puolikuntoinen Kiprusoff: 0.29 pts/peli.
Söderholm: 0.30 pts/peli.
Kankaanperä: 0.35 pts/peli.

Totaalisen railakas ero näiden kavereiden välillä...

H. Pikkarainen: 0.49 pts/peli.

Aikaisemmin kirjoitit näin: "Pelasipa silti samalla tai paremmalla pistetahdilla kuin kaikki teidän puolustajanne Heikkistä lukuunottamatta, vaikka peli ei edes oikein mieheltä sujunut."

Miten voit siis sanoa, että pelasi samalla tai paremmalla pistetahdilla? Nyt siis vetoat Kiprun puolikuntoisuuteen. Olen samaa mieltä kanssasi ja Kipru tulee olemaan tästä aina uran loppumiseensa asti "puolikuntoinen". Kiprun paras ase on ollut aikaisemmin kiekollisuus, mutta nyt sekin on menetetty. Puolustuspäässä Kipru on aina ollut lapanen ja ei varmasti ole ainakaan parempaan suuntaan menossa.

Eipä tässä minulla ainakaan mitään muuta lisättävää, eli puheet sikseen ja katotaan onko niitä tekoja, kenellä niitä on ja kuinka paljon.
 

Tyrannos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljannostajat
Mitä Kibeen tulee, ainakin siitä on pelillistä hyötyä, toisin kuin Kiprusta, Bergistä ja Elorannasta.

Niin, sillä näistähän ei ole mitään hyötyä. Eittämättä huonon kauden pelannut Berg jättää plus-miinus -tilastossa taakseen kaikki IFK:n puolustajat (Berg +4; vrt. esim. Pikkarainen -11). Ihan vertailukelpoinen tilasto tämä ei toki ole, pelasihan Berg merkittävästi huonommassa joukkueessa - ainakin tämän ketjun mukaan. Eloranta taas taisi tehdä kohtuullisen tärkeän maalin tässä viime pelissä, jotain helsinkiläistä joukkuetta vastaan se oli.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Niin, sillä näistähän ei ole mitään hyötyä. Eittämättä huonon kauden pelannut Berg jättää plus-miinus -tilastossa taakseen kaikki IFK:n puolustajat (Berg +4; vrt. esim. Pikkarainen -11).

Tuntuu olevan tuo tilastojen lukeminen todella hankalaa Turgguses, sokeana et varmaan huomannut Turusen Mikkoa, +12.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös