Janne Kolehmaisen taklaus Veli-Matti Savinaiseen H:linnassa 21.2.2009

  • 119 501
  • 648

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Mutta HPK:n onneksi seuralla ja Kolehmaisella ei pitäisi olla mitään pelättävää, kun kerran niin monella suulla on todettu että taklaus oli puhdas. Eihän silloin voi tulla sanktioitakaan.
Eihän tuo liity mitenkään siihen että onko videoiden lähettely oikein vai väärin. Eihän?

http://www.jatkoaika.com/albumit/album61/MG_5041.jpg
http://www.jatkoaika.com/albumit/album61/MG_5030.jpg

PS. Minun lukukyvylläni monella suulla on todettu että SM-Liigan linjan mukaan yhden tai kahden ottelun pelikiellon taklaus. Sehän sieltä varmastikin on tulossa ja mikäs siinä sitten.
 

Tompse

Jäsen
En minä ole väittänyt, että tässä mikään olisi kenenkään vika. Kolehmainen vetää puhtaan pommin ja Savinaisella käy huono flaksi. Ihan oikeasti, joskus pelaajia sattuu kaukalossa. Joskus siihen on joku syyllinen, joskus ei. Tämä menee kirkkaasti jälkimmäisen puolelle.

En millään käsitä, että joka helvetin loukkaantumisesta pitää jonkun pää saada vadille.

Ok, ymmärsin siis vähän väärin. Ja hyvä niin. Omasta mielestä silti, tuon taklauksen olisi voinut tuossa jättää tekemättä ja suorittaa jossain myöhemmässä kohtaa, missä kaveri olisi valppaampi ottamaan taklauksen vastaan.

Ja omasta mielestä tässä tilanteessa syy tai vastuu, jos sitä halutaan jonkun harteille pistää, on kyllä Kolehmaisen. Mutta ainahan ei sitä syyllistä voi löytää tai tapahtumat voivat olla onnettomien tapahtumien sattuma. Mikä kyllä ei tässä taklauksessa toteudu, ainakaan minun nähdäkseni.
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Eihän tuo liity mitenkään siihen että onko videoiden lähettely oikein vai väärin. Eihän?

http://www.jatkoaika.com/albumit/album61/MG_5041.jpg
http://www.jatkoaika.com/albumit/album61/MG_5030.jpg

PS. Minun lukukyvylläni monella suulla on todettu että SM-Liigan linjan mukaan yhden tai kahden ottelun pelikiellon taklaus. Sehän sieltä varmastikin on tulossa ja mikäs siinä sitten.

Mikä oma pointtisi oli tässä asiassa? Ja kuvalinkkauksesi osoittavat, että videoiden lähettäminen on ollut aiemminkin SM-liigassa ihan suosittu tapa selvitellä kurinpitopäätöksiä. Olisiko HPK:n pitänyt olla keväällä 2006 lähettämättä videoita? Tai Ässien nyt? Mitä itse ajattelet videoiden lähettämisestä? Onko se sinusta oikein vai väärin?

Sori, en nyt tajua pointtiasi, mutta ehkäpä sinä sen vielä selvität.
 

Mister

Jäsen
Kuten tässä ketjussa on jo todettu, otteluvalvoja käyttää tuota raportointimahdollisuutta vain ja ainoastaan silloin, kun tilanteesta olisi pitänyt hänen mielestään tuomita OR. Esim. siis edes 5+PR viheltämättä jääminen ei ole peruste tuon sääntökohdan mukaiseen raportointiin.

Otteluvalvojan mielestä siis jäähyttömyys ei ollut hänen mielestään oikea tuomio; Ortio ei tuohon ottanut kantaa suuntaan eikä toiseen. Rivien välistä oli hieman luettavissa, että kenties Ortion mielestä juuri 5+PR olisi ollut paikallaan.

No niin no.

Paljon puhuttu sääntö 510 (korostukset minun käsialaani):

Näissä säännöissä mainittujen pelikieltojen lisäksi voi asiaan kuuluva kurinpitoelin harkintansamukaan milloin tahansa pelin jälkeen tutkia minkä tahansa pelin yhteydessä sattuneen minkä tahansa tapauksen ja voi milloin tahansa pelin päättymisen jälkeen määrätä lisää pelikieltoja mistä tahansa rikkeestä, joka on tapahtunut jäällä tai sen ulkopuolella ennen ottelua, senaikana tai sen jälkeen riippumatta siitä, onko erotuomari rangaissut tällaisesta rikkeestä.

SM-Liigan sääntöjä asiaan liittyen:

Täydentävät rangaistukset (Sääntö 510)
Kurinpitokäsittelyyn voidaan saattaa mikä tahansa ennen ottelua, ottelun aikana tai ottelun jälkeen sattunut tapaus, johon on osallisena pelaaja tai joukkueen toimihenkilö, riippumatta siitä, onko erotuomari tuominnut tästä rangaistusta.

Kurinpitokäsittelyn aikana pelaaja tai toimihenkilö on oikeutettu edustamaan joukkuettaan, ellei toisin määrätä. Päätöksen sääntö 510:n käytöstä ottelun jälkeen tekee SM-liigan otteluvalvoja. SM-liigan toimitusjohtajalla on 3 vrk:n sisällä ottelun päättymisestä myös oikeus käyttää sääntöä 510, mikäli otteluvalvoja ei todennäköisesti voinut asiaa havaita.

Mikäli SM-liigan otteluvalvoja pyytää kurinpitokäsittelyyn tapauksen säännön 510 perusteella, on siitä tehtävä merkintä ottelun pöytäkirjaan ja ilmoitettava molemmille joukkueille välittömästi ottelun jälkeen. Mikäli SM-liigan otteluvalvoja käyttää sääntöä 510 tapauksesta, josta erotuomari on tuominnut PRK:n ja siitä määrätään kurinpitokäsittelyssä pelikielto, ei ottelussa tuomittua PRK:ta merkitä kymppilistaan. Mikäli SM-liigan toimitusjohtaja tekee päätöksen säännön 510 käyttämisestä on siitä ilmoitettava kirjallisesti molemmille joukkueille 36 tunnin sisällä ottelun päättymisestä.

Eli kyllä otteluvalvoja voi sääntöjen puitteissa käyttää sääntöä 510 vähän laajemmin, kuin esität. Epäilen, että se sekoitetaan usein tähän:

3.4. Kurinpitokäsittely otteluvideon perusteella
Joukkueilla on mahdollisuus saattaa kurinpitokäsittelyyn mikä tahansa ottelussa sattunut törkeä tai väkivaltainen tapaus, mistä olisi tullut tuomita ottelurangaistus, riippumatta siitä, onko erotuomari tuominnut tästä rangaistusta.

Kai siinä joku käytäntö voi ohjata tätä mutta periaatteessa sääntöä 510 voi käyttää laajemmin. Erityisesti ennen ottelua sattuneista tapauksista ei sääntöjen mukaan voi tuomita yhtään mitään - ei varsinkaan "vain ja ainoastaan" OR:ää - mutta sääntöä 510 voi ja kuuluu otteluvalvojan käyttää. Eli ainakin siltä osin olet yksiselitteisen väärässä.

Ja mikäköhän tämä "kaikista loukkaantumisista raportti"-homma nyt oikein on? Ei mitään yhteyttä todellisuuteen.

No on siinä joku yhteys todellisuuteen. Ei välttämättä kannata kaikkea dumata vaan siksi, ettei tiedä mistä puhuu. En tosiaan tiedä, onko käytäntö enää voimassa, mutta "joitain vuosia sitten" kaikista loukkaantuneista pelaajista tuli todellakin tehdä ottelupöytäkirjaan merkintä ja raportti loukkaantumiseen johtaneista tapahtumista. Eli lämäri suuhun ja lasarettiin -tyyppisistä tapauksista on todellakin kirjoitettu raportteja. En muista perustuiko kilpailusääntöihin tai vastaaviin vai tapaan. Sen muistan, että käytännössä n. puolet tuomareista ihan oikeasti niitä raportteja kirjoitteli ja puolet ei. Eli en välttämättä ihmettelisi, vaikka siitä olisi luovuttu.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mahtava taklaus! Tällaisia lisää SM-Liigaan, kiitos. Se on kyllä sääli, kun Savinainen loukkaantui, mutta en näe taklauksessa mitään väärää. Kai se vaan on sitten niin, että Kolehmaisen suurempi massa (yli 20kg eroa) aiheuttaa tällaisia seurauksia. Joka tapauksessa, tällaiset taklaukset kuuluvat mielestäni SM-Liigaan ja jääkiekkoon ylipäätänsä, piste.

edit. Jos vaihdettu sanaan kun.
 
Viimeksi muokattu:
F

Flonaldo

Kai siinä joku käytäntö voi ohjata tätä mutta periaatteessa sääntöä 510 voi käyttää laajemmin. Eli ainakin siltä osin olet yksiselitteisen väärässä.

Ei välttämättä kannata kaikkea dumata vaan siksi, ettei tiedä mistä puhuu. En tosiaan tiedä, onko käytäntö enää voimassa, mutta "joitain vuosia sitten" kaikista loukkaantuneista pelaajista tuli todellakin tehdä ottelupöytäkirjaan merkintä ja raportti loukkaantumiseen johtaneista tapahtumista.
Kyllä sitä käytäntö ja otteluvalvojien ohjeet ohjaavat hyvinkin vankasti.

Kari Ortio:
"Mutkun mä en voi käyttää 510:tä missään muualla kuin simmosissa tilanteissa, joista pitäisi tuomita ottelurangaistus."

Siinä suora lainaus sanasta sanaan eiliseltä.

SM-liigan otteluvalvojat eivät voi/saa/kuulu/pidä raportoida kuin ottelurangaistuksen rikkeitä. Yksiselitteinen vääryys asettuu nyt siis ihan johonkin muualle.

Tämähän nähdään tässä keskustelussa muutenkin, että SM-liigan sääntöjen kirjaimella on joskus aika vähän yhteyttä käytäntöön. Säännöissä mm. sanotaan hyvin selvästi, että pelaajan pitää kohdistaa (=aktiivista toimintaa) taklauksensa vastustajan päähän. Tuomareiden ohjeet taas ovat vislata päähän osuneet taklaukset, ihan riippumatta siitä yrittikö taklaaja tehdä kaiken inhimillisesti mahdollisen olla osumatta päähän.

Ja tuo "joitain vuosia sitten"-läppä on kyllä sellainen tornihuhu ettei mitään rajaa. Ei liity mitenkään SM-liigan todellisuuteen, kurinpitoon, otteluvalvojiin, tuomareihin. Sitä en sitten tiedä pidetäänkö "loukkaantumiskirjanpitoa" ihan jotain muita tarkoituksia (vakuutukset, tilastot tms.) varten.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Mikä oma pointtisi oli tässä asiassa? Ja kuvalinkkauksesi osoittavat, että videoiden lähettäminen on ollut aiemminkin SM-liigassa ihan suosittu tapa selvitellä kurinpitopäätöksiä. Olisiko HPK:n pitänyt olla keväällä 2006 lähettämättä videoita? Tai Ässien nyt? Mitä itse ajattelet videoiden lähettämisestä? Onko se sinusta oikein vai väärin?

Sori, en nyt tajua pointtiasi, mutta ehkäpä sinä sen vielä selvität.
Eipä pointillismissani juuri ole tajuamsta, ihan hölmö viesti jonka oli tarkoitus olla jonkinlaista humooria ja turhanpäiväistä vittuilua. Kuvalinkkauksen oli tarkoitus osoittaa että videoiden lähettäminen on ennenkin ollut paheksuttu ja halveksittu tapa selvitellä kuriasioita sekä tuoda esille se kuinka asiat vaikuttavatkin usein erilaisilta kun joukkueet ovatkin päinvastaisia kuin edellisellä kerralla.

Minun mielipiteelläni ei ole kauheasti merkitystä mutta kun kysytään niin kyllä, HPK:n olisi pitänyt keväällä 2006 olla lähettämättä videoita ja olen aina ajattellut että niiden lähettäminen on toiseksi pahinta mikkorauteilua. Ensimmäiseksi pahinta on mailan mittauttaminen.

Toisaalta tässä kyseisessä tapauksessa en edelleenkään ymmärrä että miksei otteluvalvoja voinut laittaa pyyntöä Muukkoselle kun on kiistatonta että taklauksen seurauksena pelaaja on loukkaantunut melko pahasti. Olen siis ehkä pikkuhiljaa kääntämässä takkiani tässä videoiden lähettelyasiassa ja en jaksa Ässiä paheksua vaan pidän oikeastaan heidän toimintaansa tällä kertaa jopa oikeana. Siitä huolimatta kevään 2006 hitsarien askartelukerhon tuotokset minua edelleen kovasti hymyilyttävät.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kari Ortio:
"Mutkun mä en voi käyttää 510:tä missään muualla kuin simmosissa tilanteissa, joista pitäisi tuomita ottelurangaistus."
Päähän kohdistunut taklaus jonka seurauksena uhri saa viisi murtumaa päähän, ei täytä kriteerejä ottelurangaistukselle? Taidan taas olla missannut muutamat sääntöuudistukset.
 

Mister

Jäsen
Kyllä sitä käytäntö ja otteluvalvojien ohjeet ohjaavat hyvinkin vankasti.

Kari Ortio:
"Mutkun mä en voi käyttää 510:tä missään muualla kuin simmosissa tilanteissa, joista pitäisi tuomita ottelurangaistus."

Siinä suora lainaus sanasta sanaan eiliseltä.

SM-liigan otteluvalvojat eivät voi/saa/kuulu/pidä raportoida kuin ottelurangaistuksen rikkeitä. Yksiselitteinen vääryys asettuu nyt siis ihan johonkin muualle.

Tämähän nähdään tässä keskustelussa muutenkin, että SM-liigan sääntöjen kirjaimella on joskus aika vähän yhteyttä käytäntöön. Säännöissä mm. sanotaan hyvin selvästi, että pelaajan pitää kohdistaa (=aktiivista toimintaa) taklauksensa vastustajan päähän. Tuomareiden ohjeet taas ovat vislata päähän osuneet taklaukset, ihan riippumatta siitä yrittikö taklaaja tehdä kaiken inhimillisesti mahdollisen olla osumatta päähän.

Ja tuo "joitain vuosia sitten"-läppä on kyllä sellainen tornihuhu ettei mitään rajaa. Ei liity mitenkään SM-liigan todellisuuteen, kurinpitoon, otteluvalvojiin, tuomareihin. Sitä en sitten tiedä pidetäänkö "loukkaantumiskirjanpitoa" ihan jotain muita tarkoituksia (vakuutukset, tilastot tms.) varten.

Niin. Onko Ortio sitten oikeassa? Joillain otteluvalvojilla kynnys 510 käyttöön on ollut paljon matalampi. Joskus on kirjoitettu raportteja, koska kurinpitoelimen "olisi syytä tutkia tapahtumaa tarkemmin", ilman mitään kannanottoja rangaistusseuraamuksiin. Tämä on mielestäni oikea lähestymistapa, ja sitä myös osa otteluvalvojista on seurannut. Mutta aivan sama, tämä ei loppujen lopuksi ole milllään tavalla relevanttia. Lopuksi kuitenkin vielä pätkä Case Bookista:

Ottelua edeltävän lämmittelyjakson aikana tapahtuvista rikkeistä päätuomari ei voi tuomita rangaistuksia, kuitenkin, asiaankuuluva elin voi Säännön 510 Täydentävät rangaistukset mukaan ryhtyä kurinpitotoimiin.

Kun otteluvalvoja päättää säännön 510 käytöstä, eikö ole selvää, että otteluvalvoja voi raportoida myös tapauksia, joista EI VOI tuomista ottelurangaistusta? Yksiselitteisyydestä puheenollen.

Ja mitä tuohon läppään tulee, torni- tai mikään muukaan huhu se ei ole. En missään vaiheessa väittänyt, että se liittyisi varsinaisesti kurinpitoon, eikä kurinpito varsinaisesti ikinä tutkinut niitä tapauksia. Sen käytännön syyt oli ihan muut, mutta kyllä sellainen vaan oli voimassa. Alun perin pointtini oli, että päätös olla käyttämättä sääntöä 510 ei merkitse välinpitämättömyyttä loukkaantumisesta ja käsien pesua kaikilta jatkotoimilta, niin kuin väitettiin. Se on kannanotto tiettyyn rangaistusseuraamukseen, ei loukkaantumiseen.
 
Viimeksi muokattu:
F

Flonaldo

Päähän kohdistunut taklaus jonka seurauksena uhri saa viisi murtumaa päähän, ei täytä kriteerejä ottelurangaistukselle? Taidan taas olla missannut muutamat sääntöuudistukset.
PR = jäähyn arvoinen teko, jonka seurauksena vastustaja loukkaantuu

OR = sama kuin edellä mainittu, mutta teko on tahallinen/tarkoituksellinen/tuottamuksellinen/vaarallisen varomaton

Ja siitä nyt varmaan voivat kaikki olla yhtä mieltä, että Kolehmainen ei
a) yrittänyt taklata Savinaista päähän
b) tullut tilanteeseen hullulla vauhdilla
c) vedellyt maila / kyynärpää ylhäällä
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Oletko sitä mieltä että tämä Kolhmaisen taklaus oli vähemmän OR-arvoinen SM-Liigan viimekausien tulkinnan mukaan kuin monet muut vastaavat taklaukset joista OR on annettu?

En ymmärrä miksi Ortion pitää lukea sääntökirjaa nyt tässä tapauksessa eri tavalla kuin SM-Liigan linja on viimekaudet ollut. Kyllä tasapuolisuutta on myös se että kynnys 510 käyttöön olisi suunnilleen yhtä matala kaikilla.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
No niin no.

Paljon puhuttu sääntö 510 (korostukset minun käsialaani):



SM-Liigan sääntöjä asiaan liittyen:



Eli kyllä otteluvalvoja voi sääntöjen puitteissa käyttää sääntöä 510 vähän laajemmin, kuin esität. Epäilen, että se sekoitetaan usein tähän:



Kai siinä joku käytäntö voi ohjata tätä mutta periaatteessa sääntöä 510 voi käyttää laajemmin. Erityisesti ennen ottelua sattuneista tapauksista ei sääntöjen mukaan voi tuomita yhtään mitään - ei varsinkaan "vain ja ainoastaan" OR:ää - mutta sääntöä 510 voi ja kuuluu otteluvalvojan käyttää. Eli ainakin siltä osin olet yksiselitteisen väärässä.



No on siinä joku yhteys todellisuuteen. Ei välttämättä kannata kaikkea dumata vaan siksi, ettei tiedä mistä puhuu. En tosiaan tiedä, onko käytäntö enää voimassa, mutta "joitain vuosia sitten" kaikista loukkaantuneista pelaajista tuli todellakin tehdä ottelupöytäkirjaan merkintä ja raportti loukkaantumiseen johtaneista tapahtumista. Eli lämäri suuhun ja lasarettiin -tyyppisistä tapauksista on todellakin kirjoitettu raportteja. En muista perustuiko kilpailusääntöihin tai vastaaviin vai tapaan. Sen muistan, että käytännössä n. puolet tuomareista ihan oikeasti niitä raportteja kirjoitteli ja puolet ei. Eli en välttämättä ihmettelisi, vaikka siitä olisi luovuttu.

En tiedä mikä on käytäntö liigassa noiden loukkaantumisraporttien suhteen, mutta ainakin alemmissa sarjoissa (siis junnujen SM-sarjoissa ja alueen peleissä) edelleen ohjeistetaan tekemään raportti, jos joku pelaaja loukkaantuu ottelussa. Raportti tulee (tulisi) tehdä myös tilanteissa, joissa ei tapahdu mitään rikettä. Perustelu tälle lienee vakuutusasiat ja/tai oikeusturva tms., jos tapaus päätyy joskus esim. oikeuteen. Silloin siitä on tuomareiden sanaa heti tilanteen jälkeen kirjattuna. Muun muassa Jääkiekkoliiton erotuomariraporttilomakkeessa on ruksin paikka syylle loukkaantuminen kohdassa raportin aihe.
 

Mister

Jäsen
Sovitaan ettei ole.

Yksi SM-liigan kokeneimmista otteluvalvojista varmaan muistaa yhden otteluvalvojan tärkeimmistä ohjeista päin vittua.

Käytäntöjä on monia ja ne on vaihdelleet vuosien aikana. Ei se kokemus kenestäkään erehtymätöntä tee. En mä tiedä, mitä oikeasti saa tehdä, sen kai sanoin ihan alusta lähtien. Säännöt näyttäisi antavan mahdollisuuden vähän laajempaan tulkintaan, ja tiedän, että jotkut otteluvalvojat on sitä käyttäneet. Aivan samahan se on, tämä on sinänsä täysin triviaalia ja minua periaatteessa kiinnostamatonta pelleilyä.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Liigan "linjan" tuntien itsekin odotin varmaa ulosajoa, mutta yllätyin positiivisesti. Varmasti olisi joku tuomari heittänytkin pihalle, en epäile yhtään.

Melko samanlainen kuin Porthenin pommi Hassiseen, toivottavasti seuraukset eivät ole yhtä vakavat.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
OR = sama kuin edellä mainittu, mutta teko on tahallinen/tarkoituksellinen/tuottamuksellinen/vaarallisen varomaton
Kaikkihan nuo ovat käytännössä tuottamuksellisia, koska halutessaan joka ikisen taklauksen voisi välttää. Paska sääntö, johon onneksi tulee mitä ilmeisimmin parannus ensi kaudeksi.

Twitellä aika pitkälti sama näkemys asiasta, kuin minulla.
 
F

Flonaldo

Oletko sitä mieltä että tämä Kolhmaisen taklaus oli vähemmän OR-arvoinen SM-Liigan viimekausien tulkinnan mukaan kuin monet muut vastaavat taklaukset joista OR on annettu?

En ymmärrä miksi Ortion pitää lukea sääntökirjaa nyt tässä tapauksessa eri tavalla kuin SM-Liigan linja on viimekaudet ollut. Kyllä tasapuolisuutta on myös se että kynnys 510 käyttöön olisi suunnilleen yhtä matala kaikilla.
No aika lailla yleisen keskiarvon mukainen, kyllä. Montaa tuomiota, ja erityisesti montaa otteluvalvojan tekemää raporttia, vähemmän OR:n arvoinen rike.

Miksi? Useimmissa näissä tilanteissa pelaaja tekee jotain hölmöä: taklaa selkäpuolelta, taklaa laidan läheisyydessä, tulee maila / kyynärpää korkealla, taklaa selvästi huonossa asennossa olevaa pelaajaa jne. Kolehmaisen ainoa "rike" tässä mielessä oli se, että kaveri ylipäänsä taklasi.

Sen vaatiminen, että otteluvalvojien linja olisi identtinen, on yhtä utopiaa kuin saman vaatiminen tuomareilta. Ei niillä pelaajillakaan jokainen syöttö mene lapaan, vaikka valmentaja olisi kädestä pitäen näyttänyt sata kertaa. Toki siihen pitää pyrkiä, mutta koskaan se ei tule toteutumaan.
 
F

Flonaldo

Ei se kokemus kenestäkään erehtymätöntä tee.
Ei tee. Se kuitenkin tekee sen, että Ortio ei varmasti muista erittäin yksiselitteistä ohjetta täysin väärin. Jos jollain toisella otteluvalvojalla on mennyt pissi housuun ja on halunnut siirtää vastuun itseltään johonkin muualle, se ei muuta ohjetta.

Pelleilyksi tämä taisi muuttua, kun kirjoituksesi paljastuivat täydeksi harhaanjohtamiseksi... Se olikin ainoa syy puuttua tähän pointtiin, sillä näillä "joku tiesi kertoa Jatkoajassa"-jutuilla on tapana jäädä elämään. Seuraavan kerran kun tätä keskustelua käydään, todennäköisesti kymmenen tyyppiä esittääkin kiistämättömänä faktana (lähde: joku silloin joskus jossain toisessa ketjussa), että otteluvalvojat voivat raportoida ihan mitä lystäävät.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Olen muuten sitä mieltä että jos Muukkosen mukaan tuo temppu on pelikiellon arvoinen niin kyllä Ortiokin pitää hyllyttää otteluvalvojan tehtävistä joksikin aikaa. Ei taida oikein olla säännöt otteluvalvojalla hallussa jos on sitä mieltä että tuosta ei voisi tuomita ottelurangaistusta.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Päähän kohdistunut taklaus jonka seurauksena uhri saa viisi murtumaa päähän, ei täytä kriteerejä ottelurangaistukselle?
Täyttää täyttää, mutta kun tuo Kolehmaisen taklaus ei täytä edes tuota ensimmäistä väitettäsi.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
case Kolehmainen - Savinainen 22.2.2009

Törkeä tuomarivirhe jättää Kolehmainen ilman ottelurangaistusta. Eiköhän tuosta jokunen ottelu tule ilman Alpo-vähennystäkin. Kopsahtaa niin suoraan päähän että ihan turha vinkua mistään puhtaista taklauksista.

Helvetti, liigan on tehtävä jotain näille päähänajoille ennenkuin joltain lähtee henki.
case Määttä - Jaatinen 2.10.2008

Mä en edelleenkään nää taklausta mitenkään erityisenä sikailuna. Ilman olkapään osumista päähän olis ollut hyvä avojään pommi joita ei oikein SM-liigassa nää varmaankin sen takia että seurauksena voi olla itku ja pelikieltoa jos sitten sattuukin osumaan päähän tai jos kaveri loukkaantuu. Kaverilla ei ollut pää ylhäällä eikä seurannut peliä niinkuin pitäisi.
Koita nyt päättää mitä mieltä olet.

Ja aiheesta: Kolehmaisen taklauksessa ei ole mitään törkeää. Sääntöjen mukaan PRK/OR olisi voitu / olisi pitänyt antaa mutta oikeasti kyseessä on vain ikävä tapaturma taklauksen yhteydessä.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kolehmaisen taklaus Savinaiseen on liigahistorian raukkamaisimpia taklauksia. Kolehmainen varmasti maksaa tästä hinnan seuraavassa pelaamassaan pelissä Ässiä vastaan. Jäädään mielenkiinnolla odottamaan kohtaamista, taitaa kuitenkin mennä ensi kauteen.

En ota kantaa tuohon raukkamaisuuteen sen enempää, kuin sen, että vastustajan kunnioitus tuntuu tässä tilanteessa puuttuvan Kolehmaiselta täysin.

Sen sijaan tuo hinnan maksaminen hieman epäilyttää. Johan lauantaina oli kaksi erää aikaa näpäytellä ihan rauhassa. Kaiken lisäksi saadaan odottaa pitkälle syksyyn, ennen kuin seuraava "näpäytyspaikka" avautuu.

Joko pojat ovat jumalattoman tiukassa lieassa, ovat kaikki säälittäviä paskahousuja TAI Savinaisen pahannäköinen loukkaantuminen vei joukkuekavereiden huomion ihan muihin seikkoihin.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Tiivistettynä ketjun anti: ämmät taklaa selästä ja hämeenlinnalaiset ovat aika oikeassa kaikessa.

Odotellaan ottaako Muukkonen kantaa. Tuskin.

Aika hyvin muuten että pieni nippu hameenlinnalaisia on saanut kirjoittaa vaikka mitä paskaa, pahimmat kaksi ihan otteluraportin ja kolumnin muodossa. Olisi kiva saada vaikka puolueeton kirjoitus aiheesta.

Sammalkankaan "taklaus" oli oikein, pieni maalinedustan siivous missä kerhon höyhen ei pysy jaloillaan. pasi salonen tekee myös oikein kun antaa naamansa muovattavaksi Sammalkankaalle.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Joka hallista löytyy niitä urpoja, jotka alkavat huudella maassa makaavalle pelaajalle, mutta eiköhän ne huudot loppuneet viimeistään siinä vaiheessa, kun Savinainen alkoi sätkimään ikävän näköisesti jäässä.

Eipä olisi ensimmäinen todiste siitä, että Hämeenlinnassa on oikea kiekkokulttuuri pahasti kateissa. Tämänhän pystyy sanomaan jo lähes ilman katkeraa äänensävyä.

No tästä kannattaa varmaan vääntää ihan muualla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös