”Loppukiri” kaudella 08-09, mihin se riittää?

  • 51 362
  • 153

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Johannekselta ansiokasta tilastointia Niemisestä. Mutta nyt tulee itselle hämmentävää dataa, kyseessä on viimeisen 11 ottelun saldot alkaen 15.1.2009 Pelatusta HIFK-Kärpät pelistä:

Otteluita siis 11, niistä saldona 6 voittoa, 2 tasapeliä ja 3 tappiota, pisteitä yhteensä 21 eli 1,91 pist/ottelu. Kokolailla hyvä setti, tuskin kukaan odotti isompaa pistemäärää. Huvittavinta on että mukaan mahtuu mm. totaaliperseily Ilvestä vastaan ja nolla tehtyä Ässiä vastaan. Kokonaisuus on mennyt kuitenkin ihan hyvin. Niemiselle kunniaa, mutta tuossa 11 ottelun ryppäässä on Niemisen saldot kuitenkin seuraavanlaisen

- päästettyjä maaleja 30, tekee 2,72 maalia/ottelu (nämä siis Niemisen päästetyt maalit, mukana ei ole kahta Ilveksen eikä yhtä HPK:n tyhjiin tekemää maalia)
- Niemisen torjunnat 273, tekee 24,8 torj./ottelu
- Niemisen torjunta-%:ksi tulee em. tiedoilla 90,10%

Vastaavasti HIFK:lla oli tehtyjä maaleja 39 mikä tekee 3,55 maalia/ottelu.

Eli HIFK veteli hyvän 11 ottelun setin saavuttamalla 21 pistettä maalivahdilla jonka statsit olivat 90,10%/2,72. Pitkämäen statistiikalla ei oltaisi vastaavaan päästy, mutta ei Nieminen mikään guru ole ollut vaikka joukue onkin pärjännyt. Itse asiassa, Niemisen torjunta-% on vaihdellut yllä olevassa sarjassa hirveästi, mukaan mahtuu mm. seuraavat ottelukohtaiset prosentit: 61,5%, 79%, 83%, 2 kertaa 88,2% ja 88,6%. Vastapainoksi tulee tietysti seuraavat: 100%, 97,3%, 95%, 94,9% ja 94,0%. Eli, Nieminen ei ole kertaakaan viimeisen 11 ottelun aikana osunut ottelukohtaisessa torjuntaprosentissaan välille 88,6% - 94,0%. Saldona on ollut kuusi kertaa Pitkämäki-tason prosentti ja viisi kertaa loistava mutta tasaisuudesta ei ole tietoakaan, kyseessä on ollut todellinen on-off-maalivahti. HIFK:n pelastus noissa otteluissa on ollut maalien teko, muuten jengillä olisi pomminvarmasti 5-6 pistettä vähemmän noista peleistä. Nieminenhän on antanut HIFK:lle oikeastaan 5 kertaa mahdollisuuden voittoon mutta ollut vastapainoksi kuusi kertaa omalla esityksellään häviämässä peliä päästämällä omiin Pitkämäen prosenteilla. Hetkinen, epäonnistuneiden otteluiden määräksi tulee siis yli 50%, itseasiassa onnistumis-/epäonnistumisprosentti on ollut Nykäsen sanoin fifty-sixty. Kokonaissaldo otteluryppäästä on kuitenkin 6-2-3 josta voidaan helposti kelailla seuraavaa: HIFK:n muu miehistö on noista kuudesta Niemisen Pitkämäki-statistiikan pelistä klaarannut yhden voitoksi ja 2 tasapeliksi, eli kenttämiehitys nimeltä HIFK on näin ollen pelastanut Niemisen 50% epäonistumisista. Tosiasiassa tilanne on vieläkin kovempi koska HIFK pelasi Ässiä vastaan tasan vaikka Nieminen pelasi varsinaisen peliajan prosentilla 100%. Tuolloin ryssi kenttämiehitys siis matsin.

Niemisellä HIFK saavuttaa varmasti paremman lopputuloksen kuin Pitkämäellä, mutta vain runkosarjassa. Kun mennään pudotuspeleihin ei Niemisen nykytaso riitä, maalivahdin torjunta-% ei saa heitellä otteluiden välillä noin paljon. Se on sääli koska muu miehitys näyttäisi olevan kovassa vedossa, 11 otteluun 39 maalia eli 3,55 tehtyä/ottelu on kovaa valuuttaa ja tuommoisella määrällä tehtyjä pitäisikin tulla voittoja. Mutta, jos Nieminen joko skarppaa heikkojen päivien esityksiään pykälän paremmaksi tai muuttaa onnistumistasoaan nykyisestä 50% hyvin ja 60% huonosti tasostaan vaikkapa muotoon 70% hyvin ja 30% huonosti on HIFK:lla saumat vaikka mihin. Kenttämiehityksen pelistä se ei nimittäin näyttäisi olevan kiinni.
 

mac6666

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nieminen on tosiaan pelannut aivan liian epätasaisesti. Hatun kaikkien otteluiden torjuntaprosentit:

91.7 (kesken sisään), 90, 100, 88.2, 94.1, 88.6, 97.8, 96.2, 96.8, 96.7, 97, 90.9, 81.8, 86.7, 88.2, 100, 93.9, 94.9, 83.3, 83.3, 78.9, 95, 97.3, 61.5 (kesken pois), 88.6.

Huolestuttavaa on, että noita huonoja pelejä on tullut putkissa. Play offeissa odotusarvo ei ole kaksinen, kun pitäisi voittaa useampi sarja ja huonoon maalivahtityöskentelyyn ei ole varaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Nieminen olisi tarvinnut tasoisensa toisen maalivahdin loppukaudeksi, mutta nyt sellaista ei hankittu. Kyllä Nieminen on jo ihan hyvä sm-liigatason mv, mutta kehityskaari mahdolliseksi ihan huippumaalivahdiksi, joka pelaa tasaisesti illasta toiseen, on vielä pahasti kesken, kuten täällä on ansiokkaasti todistettu tilastoilla ja varmennettu asia vielä omin silmin. Kaikille maalivahdeille tulee tietysti välillä kehnojakin pelejä, myös Niemiselle, jolta puuttuu vielä aika paljon tasaisuuttakin otteistaan, kuten m & t todisti. No, nyt Niemistä ainakin koulutetaan ja testataan tuleville HIFK:n menestyskausille.

Tänään alkaa HIFK:n joukkue vihdoin pelata lähes parhaalla kokoonpanolla, kun kenttäpelaajien terveystilanne vihdoin sallii esim. Kuhdan ja Petrellin paluun illan Kärpät-peliin. Saa nähdä mikä versio HIFK:sta tänään esiintyy ja alkaako loppukiri kohti kuudetta sijaa. Itse kutsun HIFK:n esityksiä nimityksellä "Dr Jalonen ja Mr Kari". Dr Jalosen HIFK neppailee kotijäällä 4-6 tappioita Ilvekselle ja Mr Karin HIFK kukistaa kenet hyvänsä, yleensä vieraissa. Loppukiriin vaadittaisiin se, että Mr Kari sulkisi Dr Jalosen pukukoppiin pelien ajaksi ja HIFK rymistelisi mr Karin opeilla voitosta voittoon, iloisella hyökkäyspelillä ja soveltaen pelitapaansa niin, että karvataan rohkeasti.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nieminen olisi tarvinnut tasoisensa toisen maalivahdin loppukaudeksi, mutta nyt sellaista ei hankittu.

Ei hankittu, mutta penkiltä IFK:lla löytyisi AA.

AA:n tilastot eivät ole ihan Niemisen tasolla, mutta koska AA on pelannut niin vähän pelejä rasittaa noita tilastoja kohtuuttoman paljon tuo yksi murheellinen Ässä-peli. Ilman sitä tilastot olisivat varsin "Lunkkamaiset", ja jopa erinomaiset.

To%: 93,17
Gaa: 1,89

Ei paha. Tiedän, että vain huonot pelit poistamalla saa kenen tahansa näyttämään hyvältä, mutta kuulemani mukaan tuo Ässä- peli ei edes ollut AA:lta mikään katastrofi. Joukkue vaan petti täysin.

Voittoja ei ole hirveästi tullut, mutta valtaosa peleistä on pelattu sellaisena aikana kun veska sai oikeasti seistä päällään antaakseen IFK:lle mahdollisuuden voittoon. Kyllä minusta noilla Niemisen ailahtelevilla otteilla AA:lle olisi pitänyt löytyä enemmän näytönpaikkoja.

Yhteenvetona: IFK:lla on ollut kokoajan Niemisen tasoinen "kirittäjä" penkillä. Sitä ei vaan olla haluttu käyttää. Tämä on relevantti pointti kun mietitään ensi kauden maalivahtikuviota. Jos (kun) KJ jatkaa, kannattaako hänelle hankkia kahta tasavahvaa kassaria kilvoittelemaan peliajasta kun mies selvästikin peluuttaa sen hetken korttiaan "tappiin asti"?
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Nieminen on tosiaan pelannut aivan liian epätasaisesti. Hatun kaikkien otteluiden torjuntaprosentit:

91.7 (kesken sisään), 90, 100, 88.2, 94.1, 88.6, 97.8, 96.2, 96.8, 96.7, 97, 90.9, 81.8, 86.7, 88.2, 100, 93.9, 94.9, 83.3, 83.3, 78.9, 95, 97.3, 61.5 (kesken pois), 88.6.

Huolestuttavaa on, että noita huonoja pelejä on tullut putkissa. Play offeissa odotusarvo ei ole kaksinen, kun pitäisi voittaa useampi sarja ja huonoon maalivahtityöskentelyyn ei ole varaa.

Niinpä. Suomalaisten tilastojen mukaan jäätelön syömisellä on selvä vaikutussuhde hukkumiseen. Eli vähentämällä jäätelön syöntiä voitaisin laskea mahdollisuutta hukkua. Helppoa hommaa tämä turvallisuusbusines, tänä vuonna vesiturvamiehet vievät ihmisten jäätelöt. Vai onkohan kysymys siitä, että veneilyä ja jäätelön syöntiä tehdään enimmäkseen Suomessa kesäisin.

Tarkoittaa sanoa, että yksittäisten otteluiden torjuntaprosenttisarjan tutkiminen on ihan yhtä typerää. Joukkue puolustaa ja joukkue hyökkää. Hasekin taakse tehtiin myös maaleja, kun pakit koomailivat. Pitäisi tutkia myös vetojen laatua. On hieman eroa siinä tuleeko veto 2-1 tai jopa 2-0 hyökkäyksen päätteeksi kuin vaikkapa siniviivan takaa.

Ehkä sen voi vielä lisätä, että tietysti kokonaistorjuntaprosentista voi päätellä jotain myös maalivahdista. Pitkässä juoksussa hyvällä maalivahdilla on merkitystä. Mutta ennenkaikkea siitä voi päätellä jotain koko joukkueesta, kun sen yhdistää laukaisumääriin. Puolustukset eivät vain ole samanlaisia. Muotoillaanko se näin. Meillä on tälläinen puolustus, muilla on paremmat puolustukset :)

Loppukiri tulee riittämään ainakin sääleihin. Sen uskaltaa jo sanoa. Mutta mitä siellä tulee on vähän hämärän peitossa. Toivoisin tietysti että Jalonen näyttää vielä keväällä, miksi hänen joukkueet lopulta ovat keväisin tavanneet voittaa.
 

mac6666

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Torjuntamäärissä on mielettömän suuri hajonta. Ja kun torjuntoja on vain toistakymmentä yhden maalin merkitys prosenttiin on huomattava. Veskarit torjuvat yleensä myös mieluummin tasaisen paljon, ja laukauksien tullessa harvoin virettä on vaikeampi säilyttää hyvänä. Tottakai myös kenttäpelaajien esitykset vaikuttavat eikä yksittäisen ottelun prosenttia pidäkään lukea kuin piru raamattua. Tiettyjä johtopäätöksiä tuollaisesta määrästä voi kuitenkin vetää.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Kokolailla hyvä setti, tuskin kukaan odotti isompaa pistemäärää. Huvittavinta on että mukaan mahtuu mm. totaaliperseily Ilvestä vastaan ja nolla tehtyä Ässiä vastaan. Kokonaisuus on mennyt kuitenkin ihan hyvin.

Perseilyjen listalle lisäisin myös kotipelin HPK:ta vastaan. Menee täysin noiden Ipa ja Ässä perseilyiden joukkoon. Elintärkeät Ipa Ja Kerho pelit ryssittiin, että vituttaa vieläkin. Se siitä loppukiristä!

Tänään otetaan muuten 3 pisteen voitto ja launtaina Jyppara tulee katkaisemaan tappioputkensa Nordikselle. Silloin tulos 1-5.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
m & t: Mainio huomio, olen itse noteerannut saman tämän vuoden puolella. Olennaistahan on se, kuinka joukkue tekee ja päästää maaleja per ottelu ja niinpä HIFK on pelannut "Venäjä" -tyyppisesti: pääasia on tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja ja oman mv:n oletetaan pysyvän 90 prossan huitteilla. Häntä ei myöskään elämää suuremmin auteta, sillä pääpaino on hyökkäyspäässä. Kirjoitin tästä pelitavasta aiemmin mv-ketjuun ja mielestäni on hyvä merkki Niemisestä, että hän pystyy voittamaan otteluita tämänkaltaisissa olosuhteissa. Väittäisin, että Pitkiksen kanssa ei olisi pystytty pelaamaan niin hyökkäyspainotteisesti, sillä olisi ollut aihetta epäillä hänen lukemiensa painuvan merkittävästi Niemisen alle. Playoffien alkaessa nähdään Niemisen iskukyky niukkojen maalipaikkojen otteluissa ja itse asiassa hänhän on aiemmin loistanut nimenomaan tämäntyyppisessä ympäristössä.

Sen verran täytyy kehaista KJ:ta, että olen näkevinäni hänellä selkeän planin: runkkarin loppuun asti hyökätään ihan simona tietäen, että omaankin maaliin menee. Malliesimerkkinä tästä oli lauantainen Lukko-matsi Raumalla. Vaikka peli päättyi 4-6, Nieminen pelasi mielestäni hyvin ja joukkue voitti. Pelityyli on rankka veskarille, pitää sietää se, että omat prossat voivat vaipua 90:n tuntumaan ja allekin, mutta venäläistyyliin tämä kuuluu kokonaispakettiin. Liigamaalivahti on yleensä aina kohtuuhyvä, kun hän voittaa ottelun. Vaikka se päättyisikin 6-4. Pleijareissa KJ laittaa pomminvarmasti luukut kiinni ja Nieminen on aiemmin testattu pelityylissä, jossa omiin saa mennä maksimissaan 2 häkkiä. Uskon itse asiassa Niemisen klaaraavan myös playofftyylin, mutta en ole ollenkaan niin varma siitä, että muu joukkue hoitaa oman osuutensa ja pystyy ottamaan 2-1 -tyyppisiä voittoja.

Tähän mennessä varsin ookoo kausi Niemiseltä, lupaava veskari. Mutta HIFK tarvitsisi jo tänä keväänä toisenkin pelaavan maalivahdin. Nieminen ei ole vielä pomminvarma pitkän kauden totaalinen 1-mv. Mutta ei kaikkien tarvitsekaan olla.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Tänään alkaa HIFK:n joukkue vihdoin pelata lähes parhaalla kokoonpanolla, kun kenttäpelaajien terveystilanne vihdoin sallii esim. Kuhdan ja Petrellin paluun illan Kärpät-peliin.

ÄP-siipi tietysti näkee tämän niin, että ei ole käyttöä miehille, kun ei heti tule tulosta ja mukaan pääsy voi kestää muutaman pelin, että alkaa kulkemaan.

Siinä mielessä liiga on tämänpäivän tasalla ja ammattimainen nyt, että palaverissa oli mukana lääkäri keskustelemassa, että millaisiin minuutteihin kunto riittää/ mikä on kunto yleensäkin, ettei toipilasta peluuteta liian aikaisin. Aah.. toista se oli ennen, kun pelaavan kokoonpanon päätti Leena Harkimo, eikä jotkut vitun lääkärit...

Edit: Kerhon pelissä oli tänään sitä jotain asennetta, mitä myös IFK:kin tarvitsisi kiriinsä: heti kun Jonea ajeltiin, niin Mäkelä meni välittömästi antamaan kuitin ts mylly pystyyn. Asennetta prkl!
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hieno voitto näin netistä seurattuna. Oliko TPS:n vaan ihan pakko mennä sössimään kolmen maalin johto H-linnassa. Olis ollu vähän kivempi lähteä kahteen seuraavaan kotipeliin 3 pisteen erolla viivaan, kuin 5 pisteen erolla. Eli ei hirveästi helpotusta saatu tilanteeseen tänään.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
ÄP-siipi tietysti näkee tämän niin, että ei ole käyttöä miehille, kun ei heti tule tulosta ja mukaan pääsy voi kestää muutaman pelin, että alkaa kulkemaan.

Siinä mielessä liiga on tämänpäivän tasalla ja ammattimainen nyt, että palaverissa oli mukana lääkäri keskustelemassa, että millaisiin minuutteihin kunto riittää/ mikä on kunto yleensäkin, ettei toipilasta peluuteta liian aikaisin. Aah.. toista se oli ennen, kun pelaavan kokoonpanon päätti Leena Harkimo, eikä jotkut vitun lääkärit...

Edit: Kerhon pelissä oli tänään sitä jotain asennetta, mitä myös IFK:kin tarvitsisi kiriinsä: heti kun Jonea ajeltiin, niin Mäkelä meni välittömästi antamaan kuitin ts mylly pystyyn. Asennetta prkl!

Onnitteluni, kai tuonkin kirjoittamani kykenee näkemään negatiivisesti, kun oikein pinnistelee. Tottakai Kuhtaa ja Petrelliä kannattaa ajaa vähitellen sisään kokoonpanoon. Onko Leena Harkimo joskus päättänyt HIFK:n pelaavan joukkueen. : )

HIFK:n pelissä ei ketuta muu kuin se, että HIFK häviää kotona ja voittaa vieraspelit. Kausikorttikatsoja toivoisi kotivoittoja Nordiksella, no ehkä lauantaina Tappara- ja tiistain Ilves-peleissä juhlitaan taas voittoja.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
HIFK:n pelissä ei ketuta muu kuin se, että HIFK häviää kotona ja voittaa vieraspelit. Kausikorttikatsoja toivoisi kotivoittoja Nordiksella, no ehkä lauantaina Tappara- ja tiistain Ilves-peleissä juhlitaan taas voittoja.

Molemmat manselais joukkueet olisivat taas pakkovoitettava, jos todella meinataan taistella kuuden joukkoon pääsystä. Ja molemmat näistä ovat tietysti olleet aikaisemmissa kohtaamisissa hankalia vastustajia, kuinka ollakkaan. Pisteitä ei ole kovin paljon herunut, itseasiassa 6 ottelusta huikeat 4 pistettä!! Olisikohan pikku hiljaa pienen korjauksen paikka tilastoihin. Tämä päivä antoi taas viitteitä paremmasta ja nyt todellakin toivon sitä, että tämä ilme saadaan pidettyä myös seuraavissa 6 ottelussa.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Onnitteluni, kai tuonkin kirjoittamani kykenee näkemään negatiivisesti, kun oikein pinnistelee. Tottakai Kuhtaa ja Petrelliä kannattaa ajaa vähitellen sisään kokoonpanoon. Onko Leena Harkimo joskus päättänyt HIFK:n pelaavan joukkueen. : )

Tarkoitus oli lähinnä olla etukäteen sarkastinen, ennenkuin joku ilmaantuu tänne haukkumaan Lennun ja Killen tehottomuutta.

Samalla, kun luin tuosta tämänpäiväisestä palaverista, jossa siis mm lääkäri mukana, muistui mieleen vanhat hyvät ajat, kun Leena päätti, että ketkä pelaa Narreissa...
 
Kenttämiehityksen pelistä se ei nimittäin näyttäisi olevan kiinni.

Kenttämiehityksen vastuulle laskisin kuitenkin tuon viisikkopuolustuksen, joka vaikuttaa aivan helvetisti Niemisen lukuihin. Täällä kun on tapana ihannoida Riksmania, niin ei se ole niin helppoa, että lukuja katsomalla voidaan valita parempi maalivahti. Jos joku on joskus katsonut Jokereiden otteluita, niin se Jokereiden pelityyli on huomattavasti maalivahtisuosiollisempaa, kuin HIFK:n vastaava. Vaikka Jokereiden puolustus niminä ei ole HIFK:ta kummoisempi, niin pelisysteemi on juuri sen verran HIFK:ta edellä, kuin sarjataulukko osoittaa. Jokereita vastaan ei tule läheskään niin paljoa poikittaissyöttöjä maalinedustalla, Jokereiden puolustajat ovat maalin edessä, HIFK:n pakkien tyylihän (ennenkaikkea Melartin ja H.Pikkaraisen) on juosta maalin takana, kun kiekko ja vastustajat ovat maalin edessä. Muutenkin Jokereiden maalineduspelaaminen on aivan eritasolla, kuin HIFK:n vastaava. Toki Riksman on (jopa huomattavasti) parempi maalivahti kuin Nieminen, mutta pelkällä Riksmanilla HIFK ei olisi päästänyt läheskään yhtä pientä määrää maaleja, kuin Jokerit.

Niemistä pidän erittäin hyvänä suorien hyökkäysten ja suorien laukausten maalivahtina, mutta HIFK:n puolustus on Niemiselle vääränlainen, sillä pakit eivät pysty pelaamaan tarpeeksi hyvin vastustajien mailoja pois, jolloin Nieminen joutuu kohtaamaan järkyttävän määrän onetimereita poikittaissyötöistä maalin lähietäisyydellä, tähän kun lisätään HIFK-pakkien hävettävän huono maalineduspeli, niin katastrofi on valmis. Onetimereita saa tulla maalintekosektorin ulkopuolelta, mutta HIFK:ta vastaan lapataan käsittämätön määrä maaleja maalin nurkalta/maalin edustalta. Tähän kun vielä lisätään se, että erittäin usein pahimman maskin Niemiselle tekee oma pelaaja.

Loppukaneettina voinen vielä sanoa, että eipä tule mieleen, että millekään varteenotettavalle joukkueelle olisi tehty yhtä paljon maaleja, joita "maalivahti ei olisi voinut ottaa". Lundell päästi tasaisin väliajoin samanlaisia helppoja maaleja, Pitkämäki päästi erittäin paljon helppoja maaleja, Nieminen päästää suhteessa maalimäärään erittäin vähän helppoja maaleja, otettavissa olleitakin on suht vähän.

Toki maalivahti voisi olla Niemistä parempikin, mutta enemmän laitan syytä viisikkopuolustuksen ja maalineduspelin niskaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Merkkausvirheistähän meille paukutetaan maaleja melkeinpä joka ottelussa. Pelaajat ovat aika hukassa omassa päässä, ihan kuin heillä ei olisi aina tietoa siitä kenet heidän pitäisi ottaa kiinni.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tää on taas niin mun ifk! Kolmas kevät peräkkäin ollaan liigan paras tai toiseksi paras joulunjälkeinen joukkue. Ja silti roikutaan sijan 7. paikkeilla. Voisiko tämä jokakautinen pitkä kuntohuippu perkele mitenkään osua joskus loka-marraskuulle? Takaan, että loka-marraskuun ajan HIFK:n tammi-helmikuun pistekeskiarvolla pelaava joukkue tulee olemaan runkosarjassa neljän joukossa ihan heittämällä. Tämä ei ole edes vitsi, vaan karu fakta: viimeisen kolmen kauden aikana on joka kerta löydetty yksi 1,5-2kk huippukunto, jolloin on oltu liigan kärkijoukkue. Tämä kertoo siitä, että minkään kauden miehistö ei ole ollut sysipaska. Ei ole enää sattumaa, että kunnonajoitus menee yhdellä jengillä aina vituiksi. Jotain tehdään todella systemaattisesti väärin HIFK:ssa, vaikka miehet aitiossa vaihtuvat. Pidän tätä oikeasti kiehtovana mysteerinä ja toivon HIFK:n keksivän asiaan jonkun ratkaisun.

Tammi-helmikuun kuntohuipussa ei ole sinänsä mitään väheksyttävää. Silloin jaetaan tasan yhtä paljon pisteitä per matsi kuin alkusyksystäkin ja periodin parhaat joukkueet ottavat eniten pisteitä. Sarjajärjestelmämme ja myös ihan mentaalisen puolen syyt suosivat niitä joukkueita, jotka pystyvät ajoittamaan kovan kuntohuipun loka-marraskuulle. Takamatkasta on aina ikävä tulla, kuten meillä tiedetään. Ja onnistunut alku antaa kummasti rentoutta loppukaudeksi. Monikaan loka-marraskuun onnistuja ei tule kokemaan kauhean pitkää laskukautta. Ja jos kokeekin (kuten Jyp), niin ei väliä, jos ollaan oltu todella ahneita syksyllä. HIFK aloitti kauden kuin pystyyn nostettu veltto kyrpä - jälleen kerran.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Merkkausvirheistähän meille paukutetaan maaleja melkeinpä joka ottelussa. Pelaajat ovat aika hukassa omassa päässä, ihan kuin heillä ei olisi aina tietoa siitä kenet heidän pitäisi ottaa kiinni.

Asia on erittäin hyvin kiteytetty. Kun kelaa HIFK:lle tehtyjä maaleja tällä kaudella, niin todella paljon on tapauksia, joissa puolustuksen roolit ja paikat on sekaisin siinä vaiheessa kun vastustaja pyrkii joko maalin takaa tai maalin sivustapuolilta kohti maalia. En tiedä, johtuuko siitä, että pakkipareja on mm. loukkaantumisten vuoksi jouduttu vaihtelemaan vai siitä, että puolustuspelin oraganisoinnissa on tehty jotain väärin?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pidän tätä oikeasti kiehtovana mysteerinä ja toivon HIFK:n keksivän asiaan jonkun ratkaisun.

No tämän kauden osalta tämä ei ole kyllä ollut mysteeri. Ensimmäisen kerran asiasta taisi julkisesti puhua itse Klyyvarikin otteluraportissa:

"Meidän maalivahtipelin stabiliteetti ei ollut syksyllä kunnossa"

Paraneminen alkaa taudin myöntämisestä! Varmaan Nokka on itsekin laskeskellut että oma naurettava Housuun uskominen vei IFK:lta mahdollisuuden tavoitella runkkarin sijoja 3-4.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Meidän maalivahtipelin stabiliteetti ei ollut syksyllä kunnossa"

Paraneminen alkaa taudin myöntämisestä! Varmaan Nokka on itsekin laskeskellut että oma naurettava Housuun uskominen vei IFK:lta mahdollisuuden tavoitella runkkarin sijoja 3-4.

Jalonen puhuu asiaa, mutta itse olen sitä mieltä, että jälkiviisaus on helppoa ja jokseenkin turhaa. Menneeseen ei voi vaikuttaa, mutta siitä voi oppia tulevaisuutta ajatellen. Toivotaan, että Jalonen on jatkossa myöntyväisempi toimimaan vastoin omaa "hunchiaan", jos esim. tilastot ovat sitä vastaan.

En usko, että KJ pitää uskomistaan Pitkämäkeen liian pitkään mitenkään naurettavana. Olen sitä mieltä, että vaikka nyt voi helposti voivotella Pitkämäen "häviämiä" pisteitä, KJ:llä oli varmasti perustellut syynsä peluuttaa Pitkämäkeä. Yksi niistä voisi omissa kuvitelmissani olla se, että Pitkämäki ei varmastikaan ollut/ole niin huono maalivahti kuin mitä tämän kauden tilastoista voi lukea. Todennäköisyys sille, että Pitkämäki olisi saanut nostettua tasoaan kauden edetessä, oli mielestäni olemassa. Nythän voimme todeta, että näin ei suinkaan ollut.

Jos Pitkämäen taso olisi noussut huomattavasti, IFK ei olisi nyt samanlaisessa maalivahti-tilanteessa, missä Nieminen on oikeastaan ainoa luotettava veskari. Vaikka AA:n tilastot ihan hyvät ovatkin, en valitettavasti kykene näkemään menestyvää IFK:ta AA maalissaan pidemmässä juoksussa. Voi olla, että annan AA:n "hissukkuuden" sumentaa arvosteluani, mutta eipä myöskään käytännön työkentely maalinsuulla hirveästi vakuuta. Verkkokalvolleni on tallentunut NT:n Jokerit-HIFK-peli Ilmalassa, missä Ahlqvist säikähti jokaista kohti tullutta kiekkoa. Samaa olen ollut havaitsevinani myös kauden aikana ja en voi olla miettimättä, miten kenttäpelaajat tähän reagoivat päänsä sisällä. Tuskin on ainakaan jäänyt huomioimatta.

Jos Nieminen loukkaantuu tai saa vaikkapa miellyttävän NORO-viruksen, IFK on pidemmän päälle kusessa. Jos Pitkämäki olisi päässyt sille tasolle, mikä oli oletettavissa, AA olisi availlut luukkua, eikä hommassa olisi ollut mitään maata mullistavaa. Nyt näin ei ole. Jos Nieminen loukkaantuu, AA pelaa ja joku junnu avaa luukkua. Jos AA imuroi, hän joko jatkaa kaikesta huolimatta maalilla ja jätkillä menee hermot (niinkuin kuulemma Pitkämäen kanssa) tai joku junnu seisoo luukulla ja se oli sitten siinä. Joten tätä taustaa vasten Pitkämäen sinnikäs peluutus, unohtamatta ensi kaudenkin kattavaa sopimusta, oli jotenkin perusteltavissa.

Nythän me kaikki voimme yhteen ääneen todeta, että eipäs kannattanutkaan ja se saattoi maksaa arvokkaita pisteitä. Mutta oli olemassa myös mahdollisuus, että Jalosen usko Pitkämäkeen kantaa hedelmää. Itse olen sitä mieltä, että ihan hyvä, että Pitkämäki lähti, mutta totuuden nimissä viimeiset pelit eivät suinkaan ollut niin kauheita floppeja kuin alkukauden haparointi. Ja olisin nähnyt kuitenkin mielummin kaksikon Nieminen-Pitkämäki pleijareissa kuin kaksikon Nieminen-Ahlqvist. Ensimmäisen vaihtoehdon lopputulosta emme saa tietää, mutta toivon, että Hattu-AA-kaksikko kykenee liidaamaan joukkueen sellaiseen iskuun, että loppukausi jättää tästäkin kaudesta kokonaisuudessaan paremmat fiilikset.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
"Meidän maalivahtipelin stabiliteetti ei ollut syksyllä kunnossa"

Tästä rispektit Nokalle. Ja kyllä saa olla jälkiviisas, jos on reaaliajassa ihmetellyt käsittämätöntä maalivahtipeluutusta. Näin tein, enkä ollut ainoa. Virheitä tekee jokainen ja kovat sällit a) myöntävät virheensä ja b) oppivat niistä. Nostan hattua Nokalle siitä, että hän selvästi ottaa huonon mv-pelin esiin ja täten myös oman panoksensa asiaan. Olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon Pygmi loppujen lopuksi vaikutti asioihin. Sekin on sinänsä triviaalia, sillä vastuuvalmentajan kuuluu käyttää näiden taustahemmojen näkemyksiä oman suodattimensa läpi ja vastuuvalmentaja se loppujen lopuksi allekirjoittaa aloituskokoonpanonsa.

Tiukaksi menee ja eihän HIFK voi nyt Tapparaan kompastua kotihallissa, eihän...??
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Tänään otetaan muuten 3 pisteen voitto ja launtaina Jyppara tulee katkaisemaan tappioputkensa Nordikselle. Silloin tulos 1-5.

Eilinen osui kohdalle. Veikkaan edelleen, että huomenna jatkuu kotikurimus, tänään ei ole yhtään sen luottavaisempi olo. Toivottavasti olen väärässä ja 3 pistettä jää Stadiin.
 

Joosef

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tiukaksi menee ja eihän HIFK voi nyt Tapparaan kompastua kotihallissa, eihän...??


Helposti voi, viimeaikoina ovat hämäläiset olleet suvereeneja vieraita. Antaa kotijoukkueelle helpon johdon ja vasta sen jälkeen poimii kypsät marjat.

Onhan se hyvä että Nokka tajus että maalivahtipeli sakkas. Tajuukohan se kohta että valmennuskin sakkaa kun ei kotona voiteta. Tuskin sentään sellaiseen itsetutkiskeluun kykenee. Ei siitä voi pelkästään pelaajia syyttää (vaikka pakit paskoja onkin) että 3-0 ja 2-0 johdot käännetään reilusti tappioiksi. Nyt ne pari peliä olis ollut tosi arvokkaita.

Vai voiko tää koko homma olla Nokan kusetusta? Jos se onkin niin fiksu äijä että tajuaa säälipleijareiden riittävän. Totuushan on että jos mielii mestariksi on kaikki joukkueet voitettava jossain vaiheessa, kotiedulla tai ilman. Ja kun himapelit menee päin vittua niin on fiksumpaa aloittaa vieraissa. Kimihän siinä lähettämässään kortissa kertoi että kaikki joukkueet on jo tällä kaudella voitettu, oikeastaan se halus sillä kertoa että lukija (kausikortin ostaja) on helevetin tyhmä jos edes epäilee etteikö vikassa pelissä nostella pyttyä.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Itse ainakin uskon loppuun saakka, että kaikki on mahdollista, joten suoraa paikkaa pitää toivoa. Noh, sen takia huominen on tärkeä matsi. Tapparaa vastaan ei olla juuri loistettu, mutta olisko nyt vuoro? Voisiko olla jopa niin, että Tappara tulee vain pelailemaan pois matsin kun heidän pleijari paikka näyttää todella epävarmalta? Realistina uskon siihen, että edessä on vaikea ilta sekä lauantaina ja tiistaina. HIFK:lla on tapana hävitä nämä ns. varmat (onko edes varma matsi?) ja voittaa täysin puskista. :)

Pelkään vain, että Jalonen analysoi, että tästä saadaan helpommin pisteet ja kun tiistaina on peli ilvestä vastaan, niin pitää säästellä. Mehän tiedetään mitä tästä seuraa? :)
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika kova setti on ottaa 6 ottelussa 6 pistettä enemmän kuin HPK. Tai vastaavasti parantaa maalieroa noin 12 maalilla. Toisaalta HPK ei ole hävinnyt varsinaisella peliajalla ties kuinka pitkään aikaan, joten kai sellainenkin on heillä vielä edessä. Uskallan kuitenkin sanoa, että jos kaikki loput ottelut voitetaan ollaan kuuden joukossa, mutta muussa tapauksessa se on todella epätodennäköistä.
 

Pure

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Noniin. Voitettiin, mutta niin teki myös HPK. Nyt on sekä Bluesiin ja HPK:hon 5 pistettä matkaa. Katsoin juuri tuota Bluesin loppuohjelmaa, ja ei se missään nimessä helppo ole:

- TPS - Blues (0-1 pts)
- Blues - Kärpät (0 pts)
- HIFK - Blues (0 pts)
- Jokerit - Blues (0 pts)
- TPS - Blues (0 pts)
- Blues - Ässät (3pts)

6. ottelua siis Bluesilla jäljellä, ja paskimmassa tapauksessa noista otteluista tulee vain 3. pistettä heille. (heh, toiveajattelua) Tosin Bluesilla on yks matsi vähemmän pelattuna kuin IFK:lla.

IFK:lla puolestaan Ilves kotona (3 pts), Jyp vieraissa (0 pts), Blues kotona (3 pts) Saipa vieraissa (3 pts) ja TPS kotona (3 pts).

HPK:lla on selvästikin helpompi loppukevät, kun vastaan asettuvat vielä: Lukko (3pts), Saipa (3pts), Pelicans (3pts), Kärpät(? pts) ja Jokerit (pts?).

Tässä pitää oikeastaan toivoa Bluesin rämpimistä, ja että me hoidetaan loput matsit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös