Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

  • 1 462 292
  • 5 037

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä kaikki tätä palstaa vähänkään aktiivisemmin seuranneet on tietää sun motiivit haukkua joka käänteessä

Sun kirjoituksista päätellen sä et ainakaan tiedä. Mä voin kertoa sulle, motiivi on aika yksinkertainen: Menestys. Keväällä tulee 40 vuotta ensimmäisestä näkemästäni IFK:n matsista. Siinä sulle motiivia, eikä mitään muuta. Loput olet keksinyt ihan itse.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Jos olet seurannut Telakalla-ketjua, niin siellä kävi eilen ilmi, että vakuutuskorvaukset ovat samanlaista satua kuin joulupukki ... Ilmeisesti kassalippaan pohjalla oli kuitenkin muutama lantti, että saatiin Söde vuokrattua loppukaudeksi. Muutenhan mieheen sitoutuneet hillot menevät tulevien kausien budjetista.

Kyllä tuli huomattua - korjasin tämän vain epäselvästi edelliseen viestiini. Söderholmista: Kyseessä on tosiaan "vain" vuokraus ja myöhemmät palkat kohdistetaan kukin omalle tilikaudelleen, mutta osoittaa kassassa olevan rahaa - en usko, että Söderholm olisi tullut IFK:hon kolmeksi vuodeksi mikäli samalla hänelle ei olisi vakuuteltu että tulevillakin kausilla IFK saa kasaan laadukkaan joukkueen. Ja sehän ei tietenkään onnistu mikäli seura olisi taloudellisesti huonossa jamassa.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sun kirjoituksista päätellen sä et ainakaan tiedä. Mä voin kertoa sulle, motiivi on aika yksinkertainen: Menestys. Keväällä tulee 40 vuotta ensimmäisestä näkemästäni IFK:n matsista. Siinä sulle motiivia, eikä mitään muuta. Loput olet keksinyt ihan itse.
Hyvä on, sovitaan sitten näin. :) Jännä juttu, että tuo motiivi tuntui löytyvän sillä hetkellä, kun HIFKn organisaatiossa alkoi muutostuulet puhaltaa, mutta se lienee puhdasta sattumaa.

Mitä mun pitää niistä kertoa, totesin vain, että paikallaan ovat, kuten ennenkin. Sinun viestistäsi sai käsityksen, että ovat poistuneet johonkin.
Ja sinun viestistäsi käsityksen, että osallistuvat edelleen operatiiviseen johtamiseen, eli siihen, mikä vaikuttaa pelaajahankintoihin ja talouden ohjaamiseen. Surullista, jos näin on.

Mutta se siitä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
--- en usko, että Söderholm olisi tullut IFK:hon kolmeksi vuodeksi mikäli samalla hänelle ei olisi vakuuteltu että tulevillakin kausilla IFK saa kasaan laadukkaan joukkueen. Ja sehän ei tietenkään onnistu mikäli seura olisi taloudellisesti huonossa jamassa.

Niin, ei kai täällä olekaan epäilty, etteikö tulevilla kausilla olisi käytettävissä rahaa eri malliin kuin tällä kaudella, vaikka käynnissä oleva lama/taantuma saattaa vääntää sponsorien rahahanoja vähän pienemmälle. Tätä kautta kuitenkin varjosti viime kauden järkyttävä 0,7 miljoonan turska. Siksi talouden tervehdyttäminen on varmasti varsin korkealla seuran intresseissä, eikä tälle loppukaudelle välttämättä kyetä tekemään sen luokan muutoksia kuin moni kannattaja haluaisi (tämä kuitenkin vain puhdasta mutua). Jos ja oletettavasti kun tuo turska saadaan tällä kaudella kuitattua, on jatkossa taas vähän enemmän pelivaraa hankinnoissa, mikä ei tietenkään oikeuta viskelemään rahaa joka suuntaan ilman kunnollista taustatyötä. Esim. Hackerin tapaisia hätiköityjä hutihankintoja ei ole syytä toistaa enää tulevina vuosina.
 

Guido77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, PHILLY
Nybondaksella on juuri nyt suunnilleen 24h aikaa hankkia se Lupan tai Murphyn tasoinen rightin pakki. Tämä on siis minimivaatimus, muuten Nybondakselle on maksettu palkkaa turhasta kohta vuoden. Hyvänä lisänä olisi tietysti 1-2 rutinoitu liigajyrä.

Vuorokauden kuluttua tiedämme miten kävi...
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nybäri on vitsi koko jätkä. Ulkkarit on kaikki paskoja tai paskana tai sitten muuten vaan laskettu menemään. Södekin hankittiin täysin turhaan kesken kauden, olisi nekin rahat voinut säästää ensikauden jengiin, kun muuten ei maistunut jengin vahvistaminen. Eiköhän se söde olisi saatu hoidettua vasta ensi kaudeksi, olisi sitten oikeasti voitu antaa niille junnuille vastuuta ja pelata karsintasarjaa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mulle olisi riittänyt Turusen tasoinen peruspakki loppukauteen, mutta ilmeisesti mistään maailmankolkasta sitä ei sitten löytynyt.

Mites muuten Lupaschukin ensi kausi. Ei kai tehnyt ensi kauden kattavaa sopparia ruotsiin?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Nybondas kaudella 08-09

Plussat: (1-5 pistettä)

- Söderholmin hankinta ja sopimus 3 kaudeksi, +5 pistettä
- Heikkisen jatkosopimus, +4 pistettä
- Batesin hankinta, + 2 pistettä
- Kankaanperän hankinta, + 3 pistettä
- Walshin ulostaminen ennen 31.1.2009, + 1 piste
- Pitkämäen vuokraus kevääksi Moraan. + 1 piste

Miinukset:

- kokonaisuuden hallinta ja nopea reagointi -5 pistettä
- Pitkämäen 2v sopimus, - 5 pistettä
- Walshin hankinta ja ei uutta ulkolaista puolustajaa korvaajaksi, - 3 pistettä
- Brennanin hankinta, kun aukot muissa kohdissa alkusyksystä, - 1 piste
- Brennanin myyminen pois, kun pelaajalla olisi ollut käyttöä loppukauden ajan, - 2 pistettä
- Hackerin hankinta kakkossentteriksi, - 3 pistettä
- Kovasen, Laakkosen ja Murrayn jättäminen ilman jatkosopimusta, kun ei korvaavaa parempaa pelaajaa tiedossa tilalle, - 4 pistettä

Muuta ei nyt tullut mieleen, mutta aika pahasti pakkasen puolelle menee tähän mennessä Tom Nybondasin kausi 08-09 HIFK:n Utj:n hommissa. Ilkka Pikkaraisen jatkosopimus parantaisi saldoa ainakin +4. Kausi on jatkosopimusten osalta vielä kesken, samoin Nybondasin työ, jonka iso testi on kauden 09-10 joukkueen kasaaminen oikeaan mestaruustaistoon kelvolliseksi.
 

Stigu

Jäsen
Näen Nybarin saldon pääosin samoin kuin Johannes. Muutama poikkeuskin on:
- Brennanille ei mielestäni olisi edelleenkään mitään käyttöä. Täydellinen show-pökkelö, joka ei tuonut tilaa kentälle, ei fiilistä pukukoppiin, ei estänyt loukkaantumisia, eikä parantanut sairaita. Hänen ainoa saldonsa SM-liiagsta oli 4,7 sekunnin nyhjäys Helunan kanssa.
- Murrayn sopimus olisi luultavasti vienyt 250-300 k€ kassasta, mikä taas olisi merkannut, että joku nykyinen pelaaja ei olisi saanut sopimusta.Ei Murrayn tasoista ja -hintaista kaveria voi peluuttaa kolmosketjussa (johon jotkut fantasiarosteristit hänet asettavat)

Ensi kauden kasaamiseen Tompalla on mielestäni melko selkeä alku:sopimukset kaikkien nykyhyökkääjien kanssa (poislukien Keränen, Rasmsted, Ahtola), sekä sopimukset pakkien Heikkinen, (Pikkarainen), Kanki, Söde, Melart kanssa .

Tuon jälkeen joukkueesta uupuu 3-6 pelaajaa (olettaen että muutama nykyisistä ei jatka), joiden hankkimiseen tarvitaaan sitten sitä skouttaustaitoa.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Södekin hankittiin täysin turhaan kesken kauden, olisi nekin rahat voinut säästää ensikauden jengiin, kun muuten ei maistunut jengin vahvistaminen. Eiköhän se söde olisi saatu hoidettua vasta ensi kaudeksi, olisi sitten oikeasti voitu antaa niille junnuille vastuuta ja pelata karsintasarjaa.
No hohhoh.. Näköjään joku saa Söden signaamisenkin käännettyä jotenkin huonoksi asiaksi. Ihan ajatusleikkinä voi miettiä sitä mekkalaa, mikä täällä olisi noussut, jos Söde olisi nyt kesken kauden siirtynytkin johonkin toiseen seuraan.

Stigun ja Johanneksen kanssa aika samoilla linjoilla. Brennanin lähdöstä en minäkään hirveästi laskisi miinuspisteitä ja kyllä esim. Hackerista on paljon enemmän iloa nelosketjun ulkkarina, kun tämän vahvuuksia pystyy aivan eri tavalla hyödyntämään SM -liigassa. Mutta osin makuasia tuo.

Siitä voisi ehkä puolikkaan plussapisteen antaa, että tänä vuonna ei nähty ainakaan joukkuetta heikentäneitä treidejä mallia Cook > Ustrnul, Askey > Rämö (/Parsons).
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Dennis: Lähinnä sitä, että miksi panostaa kauteen, jos ei panosta kunnolla.
Melkeen olisi mielummin sitten rahastanut joillain pelaajilla, koska kaikkihan sen tietää, että ei tuolla jengillä ole mitään asiaa mitalleille. Mistään muusta kuin voitosta, ei kannata pelata. Söden hankinta oli Nybäriltä hieno juttu, mutta vähän jäi vaan jengin rakentaminen puolitiehen se tässä vituttaa. Aika pienestä oli kuitenkin kiinni,että olisi ollut mahdollisuus menestyä.
 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Nybäri on vitsi koko jätkä. Ulkkarit on kaikki paskoja tai paskana tai sitten muuten vaan laskettu menemään. Södekin hankittiin täysin turhaan kesken kauden, olisi nekin rahat voinut säästää ensikauden jengiin, kun muuten ei maistunut jengin vahvistaminen. Eiköhän se söde olisi saatu hoidettua vasta ensi kaudeksi, olisi sitten oikeasti voitu antaa niille junnuille vastuuta ja pelata karsintasarjaa.

Kyllä Söde on tärkeä lenkki takalinjoilla, kun playouttien ratkaisuhetkiä pelataan ja paineet kasvavat sietämättömäksi. Mielestäni hyvä hankinta. Voi olla se puuttuva palanen, jolla ratkaistaan IFK:n säilyminen liigassa.
 

scholl

Jäsen
Kyllä Nybari tai joku on mokannut. Joukkue on koottu väärin, jos tammikuussa ei ole enää rahaa hankintoihin.

Väittäisin, että IFK:ssa on liian kalliit kotimaiset rivipelaajat. Todellisia vahvistuksia joukkueessa on vain Hirso, Petrell, Luttinen, Heikkinen ja ehkä Kankaanperä. Kuhtaa en mainitse, koska mies on ilmeisen ylihintainen. Muut (junnuja lukuunottamatta) ovat ay-hengessä saaneet nostettua palkkaansa palvelusvuosiensa perusteella sillä lopputuloksella, että maksavat liikaa. Ensi kaudeksi palkat on saatava alas.

Tiedotuspolitiikka on IFK:ssa edelleen kuin 1900 luvun alussa. Helsingin Sanomissa oli 30 luvulla ilmoitus "Numerolla 38474 vastaa toimitus olympialaisiiin koskeviin kyselyihin, muilla ei. Soittakaa siis 38474". Eivät halunneet, että kaikki linjat menisivät tukkoon. Ehdotan siis, että soittakaa jokainen niin maan perusteellisesti aamusta iltaan IFK:n toimistolle. Kun linjat ovat olleet tarpeeksi kauan tukossa niin rupevat todennäköisesti tiedottamaan jotain. Ihmetyttää se, miksei voida kertoa, mikä Batesilla on vikana. Jos Bates kerran on pois kuvioista niin kyllä itse katson niin käyneen, että joukkue heikentyi jälleen tammikuussa. Eikä niin, että olisi kolmen kuukauden suhteellisen edullisilla sopimuksilla joukkuetta vahvistettu.

Kertokaa joku, että onko joukkue mielestänne nyt jo riittävän hyvä menestymään. Jos on niin hyvä. Tai kertokaa, jos teidän mielestänne tämä on ns. harjoittelukausi Jaloselta ja ensi kauteen satsataan sitten enemmän. Pitkäjänteinen toiminta on siinä tapauksessa ok. Tai kertokaa myös tilanne on sellainen, että nyt edetään jollain muulla periaatteella, jota todennäköisesti emme hyväksisi. Mielestäni asiakkaalla, joka harkitsee lipun ostamista otteluun, on oikeus tietää, missä mennään ja mitä tavoitellaan.
 

Pure

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Itse en ainakaan ikinä enää halua kuulla mistään "3. vuoden projektista", siis vittu mitä paskaa. IFK:n pelaajabudjetilla pitää vuodesta toiseen taistella mestaruudesta.
 

scholl

Jäsen
Näen Nybarin saldon pääosin samoin kuin Johannes. Muutama poikkeuskin on:
- Brennanille ei mielestäni olisi edelleenkään mitään käyttöä. Täydellinen show-pökkelö, joka ei tuonut tilaa kentälle, ei fiilistä pukukoppiin, ei estänyt loukkaantumisia, eikä parantanut sairaita. Hänen ainoa saldonsa SM-liiagsta oli 4,7 sekunnin nyhjäys Helunan kanssa.
- Murrayn sopimus olisi luultavasti vienyt 250-300 k€ kassasta, mikä taas olisi merkannut, että joku nykyinen pelaaja ei olisi saanut sopimusta.Ei Murrayn tasoista ja -hintaista kaveria voi peluuttaa kolmosketjussa (johon jotkut fantasiarosteristit hänet asettavat)

Murrayn tyylinen pelaaja olisi hyvä hankinta nyt tammikuussa loppukautta ja playoffia ajatellen. Pitäen silmällä sen, että on vain muutamia kuukausia maassa lähdeverolla.

Itse olisin ottanut Vescen heti Lopin tilalle. Jo IFK:ssa runsaasti maaleja tehnyt pelaaja verrattuna joku epämääräinen pitkätukka Lahdesta, joka teksti tv:n väittämän mukaan on mukamas menestynyt ja ollut muka IFK:ssakin (jota tosin itse en muista), mutta on sitten loppupeleissä aina rikki, joten väitteille ei saada mitään katetta.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertokaa joku, että onko joukkue mielestänne nyt jo riittävän hyvä menestymään. Jos on niin hyvä. Tai kertokaa, jos teidän mielestänne tämä on ns. harjoittelukausi Jaloselta ja ensi kauteen satsataan sitten enemmän. Pitkäjänteinen toiminta on siinä tapauksessa ok. Tai kertokaa myös tilanne on sellainen, että nyt edetään jollain muulla periaatteella, jota todennäköisesti emme hyväksisi. Mielestäni asiakkaalla, joka harkitsee lipun ostamista otteluun, on oikeus tietää, missä mennään ja mitä tavoitellaan.

Kyllä keväällä IFK ja Nybondas tekivät selväksi, että menestystä haetaan tällä kaudella ja, että joukkuetta tullaan muokkaamaan mahdollisesti kesken kauden, jos näyttää siltä, että muutoksia on tehtävä ohi alkuperäisen suunnitelman. Kautta edeltäneet maljapuheet olivat kunniakkaita ja komeita ja ehkä niiden takia IFK onnistuikin hyvin kausikorttimyynnissä.

Tästä voidaan päätellä, että HIFK haluaa nousta huipulle ja pysyä siellä. Faneille ei ”myydä” mitään omilla pojilla muutamassa vuodessa liigakärkeen -projektia?

- Tämä on kilpaurheilua vuonna 2008 eikä HIFK ole sen tyyppinen seura, jonka pitäisi perustaa olemassaolonsa välivuosien viettämiseen. HIFK haluaa menestyä. Jo ensi kaudella. Ja jatkaa siitä eteenpäin samalla tiellä.
Jatkoaika.com

Vähän tuntuu taas siltä, että IFK-faneja on jälleen kerran kustu silmään, vaikka syntipukki-Matikainen onkin jo heivattu seurasta.
 
Viimeksi muokattu:

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Lähinnä sitä, että miksi panostaa kauteen, jos ei panosta kunnolla.

Kyllä Söde on ...

Voi olla se puuttuva palanen, jolla ratkaistaan IFK:n säilyminen liigassa.

Miksi panostaa kauteen juuri sen verran, että voidaan oletettavasti pärjätä karsinnoissa? Tätähän tämä on ollut viimeiset 10-kautta; muutama hyvä ketju, mutta koko joukkueeseen ei olla panostettu samallalailla kuin Keklu teki.

Söden tulo on hyvä asia, varsinkin kun pahvin pituus on reilu. Tuntuu vaan, että tämä hankinta oli se "pakollinen paha", eikä sen enempää.
Koska IFK on panostanut joukkueeseen menestyminen tähtäimessä?
"Pakollinen paha" on juuri se määrä pelaajia, että saadaan peli käyntiin. Entäpä, jos Bono loukkaantuu ja Kankaanperä on pelikiellossa? Millaiset kentälliset on silloin...

Nyyperi; sun joukkuees on niin hyvä ja vahva, kuin sen heikoin lenkki on. Ja niitä heikkoja lenkkejä on nyt paljon... Vähän säälittävää katsella Nokan tekohymyä pressissä, kun kertoo, että meillä on kaikki ihan hyvin ja olen peliin ja pelaajiin tyytyväinen.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Nybiksen "ansiot"

Kyllä Nybiksen näytöt tältä kaudelta ovat ihan Pena-tasoa. Tältä osin ei ole valitettavasti mitään parannusta aikaisempaan. Jokin osa-alue jää aina puutteelliseksi. Tällä kertaa puolustus ja varauksin maalivahtiposti. Erityisen anteeksi antamattomaksi asian tekee se, että IFK:lta jäi lopulta kaksi ulkomaalaispaikkaa käyttämättä. Markkinoiden kuivuuteen siitä lukien, kun Nybis astui toimeensa, en usko. Kyse on taitamattomuudesta ja verkostojen puutteesta.

En yhtään murehdi, jos Nybis saa kenkää näillä "näytöillä". Herra on mitä ilmeisimmin seurannut liikaa Penaa valmennuspäällikkönä ja ammentanut esimerkkiä. Silti on selvää, että mahdollisen korvaajan on oltava osastoa "varma". Mitään harjoittelijaa ei tälle pallille ole syytä enää hankkia.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Noniin. Nyban ensimmäisen kauden näytöt on nyt jotakuinkin annettu, joten jonkinlainen yhteenveto olisi varmaan paikallaan.

Alkuasetelmat

HIFK lähti kauteen 2008-2009 vielä osin Pentin kokoamalla joukkueella. Pentin tekemien sopimusten suuruuksista ei ole juurikaan tietoa, mutta jonkinlaista penalisää ainakin joillain pelaajilla näyttää olevan (Kibe). Hirsosta ja Lopista en nyt ole sitten ihan varma, että ovatko Pentin perintöä vaiko Nybarin sainauksia.
Koko HIFK:n viimevuoden ulkomaalaisvitja sai lähteä joukkueesta. Jälkiviisaana voi todeta, että tässä tapahtui ensimmäinen virhe. Joko Vesce tai Murray olisi pitänyt pitää joukkueessa, ellei sitten palkkapyyntö ollut liikaa. Ja mikäli Murray ei olisi suostunut pelaamaan ilman Guollaa, oli tämä lähteminen silloin perusteltavissa. Nybondaskin mitä luultavimmin halusi itse signailla vähintään kaksi ulkkaria. Loput kaikki tietääkin.
Kovasen lähtö varmistui jo ennen poffeja (?), jota ennen mies ei ollut antanut sellaisia näyttöjä, jotka olisivat puoltaneet hänen jatkamistaan joukkueessa. Näin ollen tilanne täysin ymmärrettävä.

Nybondakset ensiaskeleet UTJ:nä

Tom Nybondakseen kohdistetut odotukset ja paineet olivat ja ovat yhä edelleen valtavat. Pentin vuosien taaperrus on saanut suurimman osan HIFK:n faneista vaipumaan jatkuvaan epätoivon tilaan, josta he hetkellisesti Penan potkujen jälkeen heräsivät.
Hirschovits, Loppi, K.Jalonen, K. Rautio ja H. Hakkarainen. Mitä ilmeisimmin ei ole vieläkään varmaa tietoa, oliko näiden hankintojen takana Matikainen vaiko Nybondas. Joka tapauksessa, nämä signaukset olivat suorastaan lentävä lähtö Nybarin valtakaudelle. Kaksi ehdotonta huippusentteriä sekä ties moninkertainen suomenmestarivalmentaja.
Samaan aikaan ilmoitettiin myös maalivahti Juha Pitkämäen kaksivuotisesta sopimuksesta HIFK:n kanssa. Tämä viimeistään tarkoitti Jan Lundellin valtakauden päättymistä HIFK:ssa. Hankinta herätti kysymyksiä jatkoajan palstoilla, mutta pääasiassa signaus otettiin positiivisena muutoksena vastaan.

Kesän ja Alkusyksyn hiljaiset hetket


Loistavien kevään hankintojen myötä HIFK:n osakkeet ensi vuoden mestariehdokkaaksi nousivat merkittävästi. Kesältä odotettiin paljon, mutta monien ihmetykseksi hankintoja ei tullut lisää. Puolustus oli ehdottomasti liian kevyttä materiaalia ja se suorastaan huusi vahvistusta. Fanit alkoivat hermoilla, sillä edellisinä vuosina HIFK:n on oletettu kaatuneen nimenomaan puolustukseen. Huhut Faheyn tulosta leijuivat ilmassa voimakkaasti.
29.07. sitten ilmoitetaan IFK:n tehneen sopimuksen yhdysvaltalaishyökkääjä Tom Walshin kanssa. Sekä toivon, että epäilyksen kipinä syttyivät. Toisaalta saatiin viimein se kauan odotettu vahvistus, mutta toisaalta kyseessä on jälleen tuntematon AHL pakki.
Hetkeä myöhemmin ilmoitetaan vielä Kip Brennanin signauksesta. Tämä hankinta jakoi fanit oikeastaan kahtia. Joko rakastettiin tai sitten vihattiin. Kyseessä jokatapauksessa oli kaikkea muuta, mitä HIFK olisi tarvinnut.

Kauden avaus ja musta syksy

Kauden ensimmäinen liigapeli paikallisvastustaja Jokereita vastaan herätti toiveita. Peli näytti kulkevan mallikkaasti. Tämä oli kuitenkin hyvin yksittäinen tapaus, sillä pelien edetessä maalivahti Juha Pitkämäki alkoi haparoida yhä enemmän, eikä tilanteelle tehty mitään. "Taube" jatkoi maalin suulla ottelusta toiseen eikä silloinen kakkosmaalivahti Aleksis Ahlqvist juuri näyttöpaikkoja saanut. Myös joukkueen tähtisentteri Matias Loppi loukkaantui pitkäaikaisesti.
Hätiin kutsuttiin häikäisevän alkukauden mestiksessä pelannut Jani Nieminen, joka jo ensimmäisessä pelissään osoitti olevansa valovuoden Pitkämäkeä edellä. Pitkämäki sai silti tasaisesti Niemistä enemmän peliaikaa.
Pakiston suppeus alkoi konkretisoitua, kun junnuille alkoi tulla yh enemmän virheitä ja Tom Walsh oli osoittautumassa surkeimmaksi signaukseksi kautta aikojen. Tilanteeseen ei reagoitu.
24.10. ilmoitetaan Shawn Batesin signauksesta. Läski, keskenkuntoinen ja turhake olivat verbit, joilla miestä aluksi kutsuttiin, ennenkuin hän oli otteluakaan pelannut. Mielipiteet muuttuivat radikaalisti, kun Bates oli ensimmäisen ottelunsa pelannut.
Vain 5 päivää myöhemmin joukkueeseen hankintaan vielä Dan Hacker. Ilmeisesti siltä varalta, jos Bates floppaisi.

Reagointia?

Vaikka koko kauden joukkueesta on paistanut akuutti pula puolustajista, ei tilanteelle olla tehty mitään. Ainoa tilanne, jossa voidaan puhua reagoinnista, on Batesin signaus Lopin tilalle. Tämäkin tapahtui aivan liian myöhään.
Tammikuun hankinnat jäivät Söderholmiin. loppukausi+3:n vuoden soppari olivat lopullinen tyhjennys HIFK:n pelaajakassalle. Toki hankinta oli loistava, josta suurta plussaa, mutta mutta. Ei kai se sitten ole enään Nybarin vika, ettei rahaa enään muihin hankintoihin ollut.
Walsh ja Pitkämäki (ilmeisesti myös Norman?) on ulostettu joukkueesta, joten ainoa ulkomaalaisvahvistus on tällä hetkellä Pirteä Hacker.

Yhteenvetona jotain on mennyt pahasti pieleen, mutta debyyttikautena annettakoot anteeksi. Ensi kaudella Nybondaksen on parasta onnistua, tai muuten kenkää.

Edit: Tosiaan, Kankaanperä laskettakoot suureksi plussaksi Nybondakselta, vaikka alkukausi menikin pakkastellessa.
 
Viimeksi muokattu:

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Jahas, näillä mennään vai?

Paljon jää nyt sen varaan, ettei avainpelaajia loukkaannu enempää, nyt saigonilla olevat saadaan takaisin univormuun ja Niemisellä tarttuu koppi myös jatkossa. Olisihan sitä mielellään nähnyt muutaman vahvituksen vielä loppukaudeksi HIFK:hon, mutta näköjään HIFK:sta ei enää nykyään saa sellaisia ehtoja, joita ei muulta saa.

Mutta sanotaan näin, että kolmella nimellä jengi olisi mielestäni vahvistunut loppukaudeksi ja nimet, jotka olisin kelpuuttanut:

- Kultanen
- Kiren
- Myllykoski

Olisin antanut Ahlqvistin jatkaa K-Vantaassa loppukauden ja ottanut Myllykosken kilvoittelemaan tänne peliajasta Niemisen kanssa. Myllykoski on varsin potentiaalinen veskari Mestiksestä ja Lukossa ei ole paljoakaan peliaikaa herunut. Olisikohan irronnut Lukosta pelkällä rahalla vai olisiko vaadittu pelaajaa meidän puolelta vaihdossa.

Kultasen hankintaa ei varmaankaan olisi tarvinnut isommin perustella. Kokenut, varma puolustaja ja olisi tuonut mukavasti kokemusta ja rauhallisuutta takalinjoille. Jännä homma, että kaveri kelpasi vielä viime kaudeksi Ruotsiin, mutta nyt ei olisi kelvannut joillekin HIFK-faneille. Kyllä luulisi tämän tason pakin olevan vahvistus mille jengille tahansa ja eritoten tämän hetken HIFK-puolustukselle.

Kirenin olisin kelpuuttanut pelityylin ja esim. Haverista ja Honkasta isomman SM-liigakokemuksen vuoksi. Olisi mielestäni ollut hyvä täydennys 7-8 pakin rooliin ja antanut mahdollisuuden siihen, että Melart kehittyy rauhassa K-Vantaassa ja Haverinen ja Honkanen pelaavat vain silloin, kun tarvitsee paikata loukkaantumisia. No nyt oli HPK hereillä ja nappasi tämän miehen, saa nähdä tuleeko sitä peliaikaa enemmän ritaripaidassa.

Toisaalta Ahosen nosto ylös on jees, mies pelasi aikoinaan ihan kelvollisesti Baxterin opastuksessa pari kautta sitten pahan pakkivajauksen aikohin. Jätti ainakin silloin paljon luotettavamman ja paremman kuvan itsestään kuin joidenkin kehuma Holmberg. Täytyy kuitenkin ihmetellä, ettei Purolinnaa nostettu samalla loukkaantumisten varalta ylös.

No summa summarum, hyvä että Penan perinteinen joukkueen heikentäminen tammikuussa jäi tänä vuonna Nybarilta tekemättä. Mikäli Ahonen paikkaa loukkaantumisia ja Turunen tervehtyy pelikuntoon, niin kyllähän pakisto Heikkinen-Söderholm-Kankaanperä-Pikkarainen-Turunen-Ahonen-Haverinen-Honkanen-Melart kuulostaa ihan mukiinmenevältä.

Sen sijaan pakistolla Heikkinen-Söderholm-Kankaanperä-Pikkarainen-Kultanen-Turunen-Kiren-Ahonen-Haverinen-Honkanen-Melart olisi ollut mukavampi lähteä mahdollisiin playoff-peleihin.

Tähän päälle mv-kaksikko Nieminen-Myllykoski, niin olisin antanut Nybarille puhtaat paperit tästä kaudesta ja pelaajahankinnoista. Nyt jäi vähän hampaankoloon.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hauki tuolla ylempänä aika hyvin kiteyttää asioita.

Itse huomauttaisin parista kohdasta, jotka tosin on muillakin tullu esiin:

a) Viime kauden lähtijöistä -> tiedetäänkö halusiko KJ pitää heistä yhtään? Eikös täällä ollut juttua siitä, ettei KJ halunnut Murrayta? Jos näin on, niin turha silloin kai Nybaria on syyttää. Käsittääkseni yhdessä herrat kuitenkin rakentavat joukkuetta jossain määrin? Jos KJ on ilmoittanut ettei tarvi Murrayta, niin mitäs Nybari sitä enää signaa?

b) Pitkiksen surkeus oli ihan Koojiitä, pitikö sitä vittu peluuttaa niin kauan? Jälleen kerran täällä oli aiemmin juttua että Nybari olisi signannut Chiodon, mutta KJ tuli väliin ja työnsi(?) Pitkiksen edelle. Kenen vastuu siis on? Ja miksi vitussa niinkin tärkeä paikka kuin mv pitää HETI imasta 2v sopparilla sisään?

a+b kohdissa voin tolla täysin väärässä, mutta mielestäni täällä on sellaista kerrottu.

Ketä ottaa seuraavista vastuun:

- Jos kerran tarkoitus oli menestyä tällä kaudella, miksi siihen ei varattu rahaa tarpeeksi? Jos rahaa ei ollut alunalkaenkaan, miksi sitä ei ilmaistu?

- Brennan, Hacker, Walsh: Kolme tyyppiä sisään, kaksi ennen kauden alkua. Brenkku roolipelaaja(kelpasiko/ei kelvannut KJ:lle?) jonka hankinnan ajoitus täysin vituilleen suhteutettuna joukkueen kokoamiseen. Walsh oli floppien floppi, mutta mistä näitä tietää? Syyllistän itse scouttaamisosastoa mutta kyllä se Nybari saa ottaa tästä sitä kautta pääsyyn. Ei lupaa hyvää tuleville ulkkariscouttauksille. Hacker oli paniikkihankintana(kin) surkea. Viime aikojen ookoo otteet peleissä ei tod. poista tätä tosiasiaa.

- Bates. No tämä tilanne on täysin avoin. Silti, joku ilmaisi hyvin 'sokea arpajaisvoitto'. Tästäkin huolimatta antaisin pisteet kotiin Nybarille tapauksesta. Mitä me hävittiin?

Viimeisenä nosta esiin rahapolitiikan ja tiedotuksen. Jos rahaa ei ole, sillä hyvä. Jos rahaa ei ole, ei pidä ennen kautta uhota nopeilla reagoinneilla ja kilpailukykyisillä kausilla. Tosiasiat esiin kylmästi niin jo loppuu vinkuminen. Tai ainakin vinkumisen aihe muuttuu. Penan jättämä turska nyt jo oli sellainen, ettei tällä kausilla mitään jaagereita yms. edes odotettu. Ja jos HIFK hoitaa talouttaa kuntoon tällä kaudella, nostan peukkua. Mutta olisin odottanut hieman selkeämpää tiedotusta asiasta. Ja sitten sekin lopuksi:

Miksi HIFK:n tiedotuspolitiikka on kuin kolmannesta valtakunnasta? Kaikki on niin vitun salaista ja sitten jos kerrotaan, nekin on välillä vähän niin ja näin. Ymmärrän kyllä agenttien vaatimukset ja pelaajien mieltymykset ja muut herrasmiessopimukset. Eihän se nyt olekaan niin, että olis pitäny marraskuussa tiedottaa:"HIFK etsii uutta seuraa Tom Walshille".

Olisin odottanut viimevuosiin verrattuna sellaista muutosta, että olis edes kerran kuukaudessa saanut kotisivuilta lukea Utj blogia tms, olkoonkin sitte vaikka puhdasta jargonia. Ei mitään kerrota. Ja samaan syssyyn lisään, että uudet kotisivut on parannusta edellisiin mutta silti ne on aika kaameat. Vittu välillä luulee olevansa joku terminaattori kun näkee noin paljon punaista sekasössöä pelkästään. Enivei.

Jos ja kun oletettavasti JOTKUT pelaajat nykyisestä jengistä jatkavat ja heidän kanssaan on jo tehty sopimukset valmiiksi, miksi niistä ei tiedoteta? Ymmärrän jos vaikkapa Piku haluaa pitkittää allekirjoitusta koska agentin mielestä nyt on aika takoa rahaa ja on vielä muita tarjouksia sisällä. Ihan luonnollista, onhan kyseessä oman pöydän leipä. Mutta kai niitä nyt vittu valmiitakin soppareita on jo? Vai mennäänkö taas risteilylle asti(vittu että sekin on jo kuollut juttu)? Kyllä esim. jatkavat junnut pitäis jo nyt ilmaista. Ai miks? No meidän fanien takia ainakin. Onko se liikaa pyydetty?

Tällä kertaa ei muuta.
 

Penski

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Hifk, NP#21, Boston Bruins
Yllä mainittujen hankintojen lisäksi nostaisin esiin Kankaanperän Nybarin kaappauksena. Kanki olisi tärkeä palanen minkä tahansa liiga joukkueen puolustusta, ihan mestaruudestakin taistelevan.

Ei ole lähivuosina kyykyttetty autokauppiasta ja leuatonta vastaavalla tavalla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän sitä olisi ketään kannattanut hankkia, eihän? Hävittiin tänään vittu ässille,tekemättä maaliakaan. Sitten se sun hyvä kaveri Sakke kertoo maikkarilla, että tavoitteena on kymmen joukkoon on siinä kunnianhimoinen kaveri. Jos tavoitteet on tuollaiset koko jengillä, niin sitten ollaan kyllä toimittu kaikessa täysin oikein, ainut että ehkä olisi heti kauden alussa kannattanut kertoa kannattajillekkin tavoitteen olevan sääleissä ja sieltä sitten lauluun. Olen todella pettynyt Nybäriin ja koko vitun IFK:hon, koko kausi ollut pelkkää perseilyä ja piileskelyä. Söden hankinta oli ainut hyvä asia koko kaudella ja sekään ei paljon lohduta, kun jengiä ei muuten kyetty/haluttu vahvistaa. Taitaa Nybäri olla penttiäkin pahempi vitsi, kyllä kannattajia pannaan niin halvalla perseeseen, että itse en tällä kaudella hallille enää vaivaudu. Mitä IFK on tällä kaudella tiedottanut tavoitteista tai loukkaantumisista yms. Hankitaan Hacker sentteri pulaan ja nyt kaveri pelaa pois potkitun Brennanin paikalla nelosen laidassa.Kaikki näkivät,että Walsh on pelkkä vitsi ja sitäkin sitten stiigattiin periaatteessa kauden loppuun. Ehkä pitäisi hankkia sinne IFK:n johtoon sellaiset miehet, joilla ei ole mitään IFK taustaa, vaan pelkästään kunnianhimoa ja sosiaalisia taitoja.Vituttaa vaan tällä hetkellä aivan kaikki mikä liittyy IFK:hon.Voisi kuvitella uuden TJ:n ja UTJ:n vähän miettivän ensimmäisellä kaudella asioita enemmän ja että selkeästi tuotaisiin tavoitteet esille, no tänäänhän ne kyllä tuli selväksi, kun sakke ne vahingossa lipsautti. Säälit on siis tavoitteena, kuulemma ensikaudellakin. Kannattaja kiittää, kannattaja tack tack...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös