Riittääkö loppuvenytys? G43-58

  • 22 050
  • 62

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kierrokset vähenevät ja kohta se lopullisesti nähdään, mikä on Tapparan kohtalo. Juuri tällä hetkellä Tappara on voittanut viime peleistään aina joka toisen, mikä olisi ihan hyvä tahti, jos asetelma olisi kohtuullisempi. Pistekeskiarvo 1,50 riittäisi pudotuspeleihin ihan komeasti. Kuitenkaan syksyn vaurioita ei tuolla enää juurikaan pysty paikkaamaan.

Vahvasti näyttää siltä, että viisi joukkuetta ratkaisee sen yhden taivaspaikan. Eli Pelicans, SaiPa, TPS, Tappara ja Ässät. Pistekeskiarvon mukaan vieläpä tässä järjestyksessä. IFK on pikkuisen siinä ja siinä, mutta syvän kriisin se heillä vaatisi - ei mahdotonta sinänsä.

Tapparan loppuohjelmassa on vielä edessä kaksi ottelua Ilvestä ja yksi SaiPaa vastaan ja nämä ottelut pitäisi ainakin voittaa jo ihan kostoksi. Kehnot saldot näitä joukkueita vastaan ovat painaneet sarjasijoitusta monta pykälää alaspäin.

Juuri kirjoitushetkellä tilanne näyttää pahalta, mutta toisaalta tässä on edellinen peli hävitty, millä on aina suuri vaikutus toiveikkuuteen.


--

Olisiko pitänyt olla ilmailuhenkisempi otsikko? "Laskeutuminen - mahalasku vai suurkatastrofi?" , "Loppurytinät", "Alastulo - telemark vai tasajalka?"
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä tuo otsikko menee ihan tuollaisenaan.

Niin, nyt on ne hetket, että tosissaan olisi pitänyt jo tehdä jotain. Edelleen joukkueen suurin este menestykselle on onneton ylivoimapeli. Jos Tappara rankaisisi yhtään kovemmalla prosentilla noista, kääntyisi moni peli voitoksi. Toinen, samaan aiheeseen myös liittyvä, on puolustuksen peluutus; miksi ei Saarisella kantti riitä Grönvallin penkitykseen? Ja millä hiton ilveellä sille siunaantuu vielä ylivoima-aikaakin? Kaikki kunnia Pentikäisen hyvälle kaudelle ja tilastoille, mutta vaikka Attekin on iso mies, niin sen maskimiehen rooli ei ole pelkkää seisomista. Kun sinne viivaan on laittaa pakeista vaikka Petré, Harmer, Ilvonen, Halme ja vaikka Korhonenkin, niin miksei niillä mennä?
Merkittävää on ollut myös jatkuva intensiteetin puute, ja siitä seuraava taklauspelin puute. Tässä kohtaa pitäisi valmennuksen lätkiä siihen pottaan joka jamppaa, että ajaisi tilanteet loppuun - se tuo sitä intensiteettiä ja taistelua siihen pelaamiseen, se sytyttää kotiyleisönkin mukaan. Ei tämänkautisella muniinpuhaltelulla kummoiseen pysty.

Nämä viimeiset pelin on todella Tapparalle jo playoffeja. Kympin sakkiin olisi väkisin päästävä, kokoonpano ei voi olla syy vaikka se päin persettä onkin koottu. Siitä sais Leinonen katsoa peiliin pitkään ja hartaasti. Pitäis noinkin kokeneen kiekkomiehen tajuta, että joukkueen runko on veskari, pakisto ja sentterit - Tapparassa ne yleensä on ihan hyvällä mallilla olleetkin, mutta ei nyt.
Ja Säteri maaliin.
 

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Toivottavasti edes jännittävä loppu tulossa!

Olisiko pitänyt olla ilmailuhenkisempi otsikko? "Laskeutuminen - mahalasku vai suurkatastrofi?" , "Loppurytinät", "Alastulo - telemark vai tasajalka?"

Mulla meni jo pari päivää noita otsikoita pyöritellessä, enkä tosiaan päässyt mihinkään mielestäni hyvään lopputulokseen. Oli yhtä hankalaa kuin Tapparan kipuaminen kymppisakkiin: vähän kun näytti paremmalta, niin heti alkoi lipsumaan... Tosi hyvä, että sittenkin täällä Jatkoajassa on sittenkin vielä "Tappara-elämää" ja joku tuli ja pelasti! Joten thanks vaan, P.L. !!

Nyt on sitten ne ajat pikkuhiljaa väistämättä edessä, kun sekä Saarisen & joukkueen taidot ja tahto punnitaan. Otteluita on sen verran sopivan vähän jäljellä, että jokainen on pakko ottaa "tosissaan", mikäli on aikomus saattaa kausi edes kohtuullisen tyydyttävään päätökseen!

HIFK on tosiaan myös ollut yllättävän saamaton, mutta jotenkin kuvittelen joukkueen omaavan sellaista potentiaalia, että se aina silloin tällöin tulee sen verran sopivasti esillekin ja joukkue pysyy aika varmasti sijoilla 7-10. Lukolla on ollut hieman samaa vikaa, mutta eiköhän sekin pysy tukevasti Tapparan edellä. Etumatkaakin kuitenkin on hieman jopa hukattavaksikin asti. Tappara kun vietävä on edelleen pelannut enemmän otteluita kuin muut.

Helpoimmalta tieltä näyttäisi se, että jätetään Ässät, TPS, SaiPa ja Pelicans taakse. Tästä kuitenkin kaikki nämä joukkueet ja erityisesti luulisin Aravirran Pelicansin olevan erimieltä. Ässien nousu kymppisakkiin olisi kyllä sellainen "pommi", että aika harva kai siihen jaksaa uskoa. Vannomatta kuitenkin paras, sillä kyllä niitä pieniä ja isompiakin ihmeitä aina joskus tehdään.

Salassa olen hieman kyllä haaveillut siitä, että Tappara pystyisi kampeamaan itsensä vielä Ilveksen ohi. Mutta eipä siitä mitään taida tulla. Ilveksen pitäisi palata takaisin siihen vieraspelaamiseen, jonka tuloksena kotiin tuomisia oli yleensä nolla pistettä. Lisäksi Tapparan pitäisi ehdottomasti ottaa kolmen pisteen voitot molemmista jäljellä olevista paikalliskohtaamisista. Taitaa siis jäädä haaveeksi. Mutta ei nyt vielä ihan täysin kuopata tätäkään tavoitetta. Ensin vaan pitäis ehdottomasti kaataa Ässät Porissa pelissä nro 43. Siitä se ehkä vielä lähtee. Tai sitten kertakaikkiaan joukkue pelaa kautta juuri sillä tasolla ja menestyksellä mihin sen resurssit riittävät? Kuulostaa kyllä aika masentavalta, olisikohan pitänyt jättää nostamatta esille ko. epäilys...
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tai sitten kertakaikkiaan joukkue pelaa kautta juuri sillä tasolla ja menestyksellä mihin sen resurssit riittävät? Kuulostaa kyllä aika masentavalta, olisikohan pitänyt jättää nostamatta esille ko. epäilys...

Katselin noita aiempia "kvartaaleja", niin ensimmäisestä ja kolmannesta pätkästähän Tappara sai positiivisen tuloksen eli yli 50 prosenttia jaossa olleista pisteistä. Sitten taas se toinen jakso olikin lähes yksinomaista häviämistä. Pitkässä ja kuitenkin suht tasaisessa sarjassa on todella vaikea ottaa kiinni edes 5 pisteen etumatkaa. Saati sitten sellaista, että kynnetään 10 peliä putkeen.

SaiPa on mielestäni varteenottava vastus eikä ole lainkaan selvää, että sitä saadaan pidettyä takana. Viimeisestä viidestä pelistä 4 voittoa. Jos SaiPa pitää vireensä, alkaa peli olla pelattu.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Näkisin että Tapparan olisi helpoin ohittaa Pelicans sarjataulukossa. Hifk sen jälkeen. Ilves on pelannut 11 viimeistä peliä tasan 2 pisteen keskiarvolla (sarjajohtaja Jypin kauden pka on 1,95) ja näyttää että meidän vieras kone on lähtenyt käyntiin nyt ja kotonahan me voitetaa kaikki niin pysäyttäjää ei löydy).

Tapparan loppu otteluohjelma ei ole mielestäni mitenkään erityisen vaikea tai helppo, joten teidän joukkueen omasta tekemisestä kaikki lähtee. Tippaakaan ei ole varaa antaa edes Ässille eikä SaiPalle etua asenteessa! Lasken Tapparan materiaalin kovemmaksi kuin Pelicansin joten ohitse vaan kymmenenneksi!

Nimemerkki: Ilves nousee kuudenneksi.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Niin sehän nyt on sanomattakin selvää ( kuten Kaukosäädin totesi ), että Tapparalla ei ole varaa lepsuilla yhtään ei Ässiä tai Saipaa vastaan, eikä ketään muutakaan seuraa vastaan, jos se mielii tosissaan taistella paikasta 10 sakkiin. Tappara pelaa vielä kerran Ässiä, TPS:iä Saipaa ja Pelicansia vastaan. Näistä peleistä olisi saatava vähintään 9 pistettä ! Ei yhtään vähempää.

Erittäin todennäköistä on että tällä hetkellä kympin ulkopuolella olevista joukkuiesta 3 pelaa playoutteja. Lepsuilu tässä vaiheessa ei auta yhtään noissa keskinäisissä peleissä joita playouteissa tullaan pelaamaan. Mutta se on sitten ihan toinen juttu kun play out pelit alkavat aikanaan.

Tuntuu vaan täysin käsittämättömältä, että Saarinen ei edelleenkään saa tuota joukkuetta pelaamaan sillä tasolla mihin se pystyy. IS:n sm-liiga liite oli oikeassa kun se kauden alussa ennusti katastrofin olevan mahdollinen Tapparan osalta.
 

jaska47

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kovin olette haavemaailmoissa tällä palstalla, kun tässä tilanteessa ja nykypelien tasolla laskeskelette vielä mahdollisuuksia sijoittua kympin sakkiin!! Käsittääkseni olette kaikki senverran asiantuntijoita (ainakin mielipiteistänne vois päätellä), että tällaista ei enään pitäisi haaveilla.
Kyllä tosiasia on paljon raakempi, eli kyse on siitä kyetäänkö välttämään runkosarjan viimeinen sija, mikä olisi ja on todella häpeällistä Tapparalle.
Minä veikkaan, että niin vain käy, että Tappara on sijalla 14, ja sitä kautta ajautuu liigakarsintoihin.
Todennäköisesti "Aurinkokuningas" Tammisen Sportia vastaan. Siinäpä onkin sitten tosi kyseessä, sillä suuri vaara on pudota Mestikseen. Sport on karsinnoissa todella kova luu, ja parantaa nytkin koko ajan esityksiään, ja tulee voittamaan koko Mestiksen.
Muut Mestiksen porukat eivät eivät tosissaan liigaan tähtää. (KooKoo:han sinne tähtäs, mutta paljon pitää pelin parantua, mikäli se on karsinnoissa, siihen en usko. Jokipojat eivät sinne edes tähtääkään.)
Eikö kannattaisi nyt ottaa vakavasti tämä vaara/uhka, eikä haaveilla utopistisia sijoituksia kympin sakkiin.
Kyllä ovat M Leinonen ja M Saarinen saaneet ajettua koko kauden aivan päin persettä, eikä minkäänlaista konkreettista toimenpidettä ole tehty, vaikka me pöljät fanit olemme nähneet tilanteen vakavuuden jo lokakuusta asti.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Minä veikkaan, että niin vain käy, että Tappara on sijalla 14, ja sitä kautta ajautuu liigakarsintoihin.

Tuskin käy mutta jos käy niin ensin pelataan playoutit, eli 2 playoutsarjaa on ennen karsintoja. Suoraan ei joudu karsimaan vaikka olisi viimeinen runkosarjassa.
 

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Keväällä ollaan "viisaita", mutta nyt taistellaan!

Kovin olette haavemaailmoissa tällä palstalla, kun tässä tilanteessa ja nykypelien tasolla laskeskelette vielä mahdollisuuksia sijoittua kympin sakkiin!!

---- tekstiä poistettu ---------

Eikö kannattaisi nyt ottaa vakavasti tämä vaara/uhka, eikä haaveilla utopistisia sijoituksia kympin sakkiin.

Niin kauan voi toivoa, kun on mahdollisuuksia. Tilanne on siellä kymppiviivalla vielä niin täpärä, että kaikki on mahdollista. Pelejähän on sentään vielä lähes kolmasosa sarjasta jäljellä. Jos Tappara pelaa loput pelit tuolla 23P/14G -tahdilla, niin ei 10. sija kaukana ole. Näin ainakin minä uskon ja toivon.

Onhan tietysti henkilökohtaisesti pettymys helpompi käsitellä, jos jo nyt on varma siitä, että Tappara joutuu karsintaan ja jopa etää sen sitten häviää. Mutta: kukin taaplaa tyylillään ja ainakaan minä en tuollaiseen pessimismiin ole vielä suostuvainen. Sitäpaitsi: ei Tappara varmaankaan joudu karsimaan sen vuoksi, että vielä tammikuussa faneilla oli "epärealistisia" haaveita 10. sijasta. Kyllä ne ovat pelaajat itse Saarisella ja Leinosella vahvistettuna, jotka tuosta tempusta ovat vastuussa. Vai pitäiskö "syylliset" luetella päinvastoin, en tiedä ja ketä edes juuri nyt kiinnostaa. Mutta fanit eivät syypäitä ole.

Pitäiskö nyt sitten alkaa suureen ääneen kampanjoimaan sen puolesta, ettei Tappara enää tuhlaisi yhtään paukkujaan kymppisakkiin pääsemiseksi, vaan alkais jo ainoastaan keskittymään playoutteihin. No, tuokin voi runkosarjan lopulla tulla eteen, mutta ei missään tapauksessa vielä. Tapparalla on vielä kaikki jopa omissa käsissään. Se vaatii kuitenkin sitä, että seuraavat 16 ottelua pelataan parhaalla tuloksellisella tasolla, mihin tuo joukkue pystyy. Se on nyt joka ottelu yhtä "playoffia". Pian nähdään kuka kukin on. Toivottavasti tohtii Saarinen pistää oikeat miehet jäälle, kokeilujen aika on jo ohi!
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sport on karsinnoissa todella kova luu, ja parantaa nytkin koko ajan esityksiään, ja tulee voittamaan koko Mestiksen.
Tämä voi olla väärä foorumi puida Sportin tasoa, mutta ehkäpä tänne ei eksy kukaan vaasalainen omiansa puolustamaan. Nimittäin kaikella kunnioituksella, Sportin materiaali on niin paljon heikompi kuin yhdenkään liigajoukkueen, että ihmeitä pitää tapahtua, jotta karsinnoissa liigapaikka aukeasi. Jos katsoo vaikkapa Tapparan tämän päivän vastustajan Ässien kokoonpanoa, niin ei sinne kovin moni Sportin pelaaja mahtuisi. Liigajoukkueiden ainoa pelko karsinnoissa on oman pelin totaalinen romahtaminen, koska syöksykierteessä joukkue kuin joukkue saattaa hävitä ennalta itseään heikommalle.

Ja jos puhutaan Tapparasta välillä, niin nykyinen sijoitus lienee valitettavan oikeudenmukainen tuolla kokoonpanolla. Joukkueessa oli jo ennen kauden alkua vakavia puutteita pakkiosastolla, ja siellä Tappara antaa edelleen paljon tasoitusta kilpakumppaneilleen - verratkaa vaikka Pelicansin takalinjoihin. Ojasen loukkaantumiset ovat heikentäneet ennestäänkin ohutta keskushyökkääjäkaartia, ja vaikka Niemi on stuntannut kiitettävästi - ylittäen kaikki odotukset - Tapparalta puuttuu edelleen Lehterän rinnalta toinen ylivoiman pyörittämiseen kykenevä sentteri.

Mikko Leinonen on pahan paikan edessä - pitäisikö joukkuetta vahvistaa keskushyökkääjällä vai puolustajalla? Nyt on kuitenkin selvä, että "syvyyshankintoja" ei tarvita. Joukkueessa on kaikille pelipaikoille tarjolla sinänsä liigatasoisia pelimiehiä, mutta huipuista on puute. Siten mahdollisten vahvistusten täytyisi olla oman paikkansa eliittiä - ja siksi uskon että rahat eivät riitä useampaan uuteen pelaajaan, vaan hyvä jos tulisi edes yksi suht' kova vahvistus (tyyliin Stapleton muutama vuosi sitten). Tällä hetkellä ehkä sittenkin mieluiten sentteri, jotta saadaan Enlund takaisin laitaan, ja Niemi "omalle" paikalleen kolmosketjuun.

Ja vielä palatakseni vastaamaani viestiin, mikäli katastrofi käy, ja liigakarsinnat kutsuvat, Tapparan pitäisi pystyä kukistamaan Sport nykyrosterillakin. Ja vaikka tulisi lisää loukkaantumisia, niin Tapparan nelosketjukin on kovempi kuin Sportin ykkönen - eihän Vaasasta kelpaisi Tampereen junaan kuin Sihvonen...
 

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
On se uskottava: kun ei riitä niin ei riitä!

Jaa-a, että Ässiltäkin tuli kuokkaan ja seuraavana vastassa Blues... Ei hätää, tässä laskeskelin Tapparan voivan ottaa nyt 8 ottelun mittaisen tappioputken "huoletta". Sitten vaan 10.2 alkaen voitetaan kaikki 9 viimeistä ottelua puhtaasti ja kerätään vielä 27 pistettä! Se saattaa vielä hyvinkin nostaa Tapparan 10. sijalle...

Joo, kuka tuota uskoo. Minä en ainakaan. Kyllä se vaan on nyt niin, että ainakin tämän "kamelin selän" Ässä-tappio katkaisi. Ei tällä porukalla ja varsinkaan pelaamisella minnekään kymppisakkiin mennä. Tappara on runkosarjan 13. tai 14. ja pelaa keväällä tiukat pelit sarjapaikasta. Jos Ojanen aikoo vielä yhden pisteen ennätyslukemiinsa saada, niin oliskohan paras ensi kautta ajatellen pirauttaa vaikka Lintumäelle. Ilveksen asussa Ojanen ei varmaankaan halua uraansa päättää. Jos ei Jannelle raha ole ykkösasia, niin eiköhän Kerhon puolella löydy yhteisiä intressejä sen verran, että seniorille pelipaikka löytyy. Onhan Jannella paljon annettavaa "keltanokille" kiekkoilun saralla.

Nyt voin sitten ainakin minä hyvin rauhallisin mielin seurata tämän tragedian edistymistä, sillä minun "kausikirjaani" on selkeästi merkitty Tapparalle paikka sarjakarsintaan. Kaikki muu on positiivinen yllätys. Koettakaa nyt perhana, Leinonen, Saarinen & joukkue pitää se sarjapaikka. Sen takaisin hankkiminen voi olla sitten tosi hankalaa...
 

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Höntsääminen ei tule riittämään...

Ja vielä palatakseni vastaamaani viestiin, mikäli katastrofi käy, ja liigakarsinnat kutsuvat, Tapparan pitäisi pystyä kukistamaan Sport nykyrosterillakin. Ja vaikka tulisi lisää loukkaantumisia, niin Tapparan nelosketjukin on kovempi kuin Sportin ykkönen - eihän Vaasasta kelpaisi Tampereen junaan kuin Sihvonen...

Tapparan hyökkäyksen piti olla sarjan kärkitasoa, mutta missä on näytöt??? Voi tulla "näyttöongelmia" liigakarsinnassakin, vaikka ennalta ollaan miten paljon parempia tahansa. Jos Sport tulee vastaan, niin ainakin Tamminen vie Saarista "6-0"! Paljon on kiinni maalivahdeistakin. Jos vastaan tulee hyvä ja "kuuma" kassari, niin Tappara on kovilla. Kun ei se itseluottamus riitä kuin muutamalla hyökkääjällä... Jos karsitaan, niin paikalla ollaan. Mielenkiintoisia pelejä odotettavissa, varsinkin kun meillä on NHL-Grönvall ja muita huippuja puolustuksessa...
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaikken mitenkään kannatakaan pitkällemeneviä ennustuksia, niin kyllä tämä viikko antoi vahvan signaalin, että ei Tappara pysty juuri mihinkään tällä kaudella. Minimitavoitteetkin katoavat horisonttiin.

Kevät tulee olemaan pitkä ja raskas.

Samalla alkaa kyllä tulla vahva tunne, että ei Mikko Saarinen voi olla ensi kauden valmentaja. Kaikista kakkosista ei tule koskaan ykköstä. Tietysti on vaikeata aloittaa aina alusta, mutta nyt taitaa olla pakkorako.

Saarisen käsitys kuumista ja kylmistä pelaajista poikkeaa todella radikaalisti enemmistöstä.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
. Jos Ojanen aikoo vielä yhden pisteen ennätyslukemiinsa saada, niin oliskohan paras ensi kautta ajatellen pirauttaa vaikka Lintumäelle. Ilveksen asussa Ojanen ei varmaankaan halua uraansa päättää. Jos ei Jannelle raha ole ykkösasia, niin eiköhän Kerhon puolella löydy yhteisiä intressejä sen verran, että seniorille pelipaikka löytyy. Onhan Jannella paljon annettavaa "keltanokille" kiekkoilun saralla.

Just just trolling trolling. Raha ykkösasia, Ilves ja soitto Lintumäelle. Yksikään noista ei Jannen kohdalla ole ajankohtaista, joten suotta "huolehdit".
 

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Yksikään noista ei Jannen kohdalla ole ajankohtaista, joten suotta "huolehdit".

Kyllä tuosta sanan ympäriltä voi hipsut ottaa ihan rauhassa pois, sillä väkisinkin alkaa huolenaiheita olla ihan oikeasti. Harmi, että erityisesti organisaatio että myös joukkue järjestävät Jannelle näin onnettomat "läksiäiset". Saa nähdä miten motivoituneesti joukkue yleensäkään pelaa playoutteja, sillä en yhtään ihmettelisi mikäli Saariseen päin alkaisi olla pientä skismaa tai kyllästymistä pelaajienkin taholta. Vaikkei suurta ääntä pidettäisikään, niin kyllähän ongelmien pitkittyessä syitä aletaan hakea muustakin kuin jatkuvasti pelkästään omasta suorittamisesta. Kivi kengässä alkaa hiertaa ja kiusata aina vaan enemmän... Ihmisistä tässä kuitenkin on kyse.

Pahat aavistukset käyvät toteen, ei mahda mitään. Jo kauden alkuvaiheessa oli jotenkin sellainen tunne, että Leinonen oli laskenut väärin. Hyvä systeemi oli kasassa vuotta liian varhain. Silloin olis voitu kontata, mutta sitten kun liiga avattiin, niin Tappara löysäs menoa sekä valmentajan (suurin moka!?)että joukkueen tason suhteen. Minusta tässä oli tarpeetonta riskin ottoa. Taitaa aika kalliiksi lopulta tulla se viime kauden pronssi. Taisi antaa illuusion organisaation ja joukkueen lähes rajattomasta osaamisesta. Ns. "Pyrrhoksen voitto"??

Ihan Jannenkin vuoksi toivon joukkueen vielä ryhdistäytyvän, sillä ei se kaikkein pahin skenaarion nyt niin hirveän monen kulman takana enää ole. Ja silloin todellakin tästä kaudesta jää hyvin ikävä muisto.
 

Papa Lazarou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihan Jannenkin vuoksi toivon joukkueen vielä ryhdistäytyvän, sillä ei se kaikkein pahin skenaarion nyt niin hirveän monen kulman takana enää ole. Ja silloin todellakin tästä kaudesta jää hyvin ikävä muisto.
Janne onkin ainoa syy minkä vuoksi tällä kaudella enää viitsisi hallille mennä. Kaikista pahin skenaario olisi se, ettei Janne pelaa enää tällä kaudella ja Tappara putoaa liigasta. Siinä olisi suuri ja karvainen pyllisty Ojasen uralle. Ei saisi edes mahdollisuutta ennätyksen rikkomiseen Tapparan paidassa.

Ei se siitä. Vielä joulukuussa pidin kipinää elossa. Jotenkin sitä vaan uskoi että Saarisella on käsijarru päällä ja kunhan se saadaan pois päältä, niin homma lähtee sujumaan. Olikin sitten jäätynyt jumiin. Tuolla pelaajamateriaalilla on miltei mahdotonta pelata näin huonosti koko kautta. Viimeinen niitti oli Savianon tsempin päälle sylkeminen. Jos joukkue tarvitsee herätystä, niin ei kai silloin tsemppaajia pidetä jämäminuuteilla. Kaikesta huolimatta olen iloinen ettei Saariselle annettu kenkää pahimman tappioputken aikaan. Katsotaan nyt tämä kausi loppuun asti, mutta toivoa en jaksa enää pitää yllä.
 
Viimeksi muokattu:

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Viimeinen niitti oli Savianon tsempin päälle sylkeminen. Jos joukkue tarvitsee herätystä, niin ei kai silloin tsemppaajia pidetä jämäminuuteilla.

Itseä on ihmettänyt koko kauden ajan että miksei Savianolle ole annettu kunnon näyttöpaikkaa koko kaudella? Kaikkee muuta onkin sit kokeiltu, mut kaippa Saarinen pistää suosikkinsa Grönvallin ennemmin hyökkäämään kunnon kenttään kun antaa Savianolle kunnon näyttöpaikkaa.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Itseä on ihmettänyt koko kauden ajan että miksei Savianolle ole annettu kunnon näyttöpaikkaa koko kaudella? Kaikkee muuta onkin sit kokeiltu, mut kaippa Saarinen pistää suosikkinsa Grönvallin ennemmin hyökkäämään kunnon kenttään kun antaa Savianolle kunnon näyttöpaikkaa.

Niin Saarisen "pelikirjaan" kuuluu se, että ketjut pitää sotkea vähintään 5 kertaa / peli ja joka peliin lähdetään eri ketjuilla kun edellisessä pelissä.

Sm-Liigantilastot ovat mielenkiintoista luettavaa. Huomiota kannattaa kiinnittää Savianon ja Reten tilastoihin.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Ja vaikka tulisi lisää loukkaantumisia, niin Tapparan nelosketjukin on kovempi kuin Sportin ykkönen - eihän Vaasasta kelpaisi Tampereen junaan kuin Sihvonen...

Ugh! Jos Tappara joukkueena tulisi noin ylimieleisinä karsinnoissa vastaan, mitä yo. kirjoitus, tulee sille noutaja hyvin nopeasti. Vanhoilla meriiteillä ja vastustajan aliarvioinnilla ei kovin pitkälle mennä.

Oletko muuten seurannut kovinkin tarkasti Sportin pelejä ja pelaajia kuluneelta kaudelta, vai mihin tuo väite perustuu?


Paljon on kiinni maalivahdeistakin. Jos vastaan tulee hyvä ja "kuuma" kassari, niin Tappara on kovilla.
Eikö se ole oikeastaan sanomattakin selvää, että jos joukkue menee voitosta voittoon ja voittaa Mestiksen, on maalivahtikin kuuma, kuin hellankoukku?
Jos vastaan tulee Sport, väitän molemmat molarit nähneenä, että Suomalainen on huomattavasti luotettavampi, kuin Lehto. Mesitksessä on myös esim. KooKoolla kaksikin hyvää maalivahtia, samoin Jokipojilla Ore täyttää heittämällä "liigakriteerit".
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikö se ole oikeastaan sanomattakin selvää, että jos joukkue menee voitosta voittoon ja voittaa Mestiksen, on maalivahtikin kuuma, kuin hellankoukku?

No eipä tää nyt välttämättä aina aivan näinkään mene. Todella hyvä joukkue menee silloin tällöin jatkoon / voittaa mestaruuden, vaikka maalivahti ei olisikaan aivan sitä kuuminta laatua. Paras seitsemästä sarjassa kun voitotkin voivat mennä 4-3, ja siten että maaleja on peleissä mätätty voittajankin verkkoon sellaset 3-6. Eli myös tällaisissa tapauksissa maalivahtiko on ollut se suurin sankari joukkueen menestyksessä?

Karsinnoista on kyllä ylipäänsä melko turhaa puhua ennen kuin tiedetään, että ketkä siellä pelaavat. Itse en ole edelleenkään vakuuttunut Ässien kyvystä ottaa niitä peräkkäisiäkin voittoja, joita jo playout-peleissä todennäköisesti tarvitaan, mikäli voittajaksi sarjasta mielii. No nyt niillä on taas mahdollisuus näyttää, että siihenkin kyetään kun oikein halutaan.

Jos nyt karsijoista halutaan puhua, niin kyllä itsekin näin näkisin, että Tappara ja Ässät sen paikan ratkaisevat jälkimmäisessä playout-sarjassa.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ugh! Jos Tappara joukkueena tulisi noin ylimieleisinä karsinnoissa vastaan, mitä yo. kirjoitus, tulee sille noutaja hyvin nopeasti. Vanhoilla meriiteillä ja vastustajan aliarvioinnilla ei kovin pitkälle mennä.

Oletko muuten seurannut kovinkin tarkasti Sportin pelejä ja pelaajia kuluneelta kaudelta, vai mihin tuo väite perustuu?

Heh, löytyihän tältäkin palstalta vaasalaisia... En minä ihan niin ylimielinen ole kuin nopeasti saattaisi päätellä. Jos Tappara oikeasti karsintoihin joutuu, niin silloin on monen asian täytynyt mennä katastrofaalisesti pieleen. Ja sellaisessa "mielentilassa" saattaa tulla turpiin miltä jengiltä tahansa. Eikä Sport ole "mikä jengi tahansa" vaan luultavasti Suomen 15. paras joukkue tällä hetkellä.

Kuitenkin pysyn väitteessäni, että Tapparan (ja kaikkien muidenkin liigajoukkueiden) nimilista on niin paljon kovempi kuin parhaillakaan mestisjengeillä, että ilman liigaporukan totaalista henkistä romahtamista ei yllätyksiä tapahtu.

Korostan että yllätyksiä siis voi tapahtua, mutta pidän niitä erittäin epätodennäköisinä. Vaikka Sportin seuraaminen on jäänyt satunnaisiin Urheilukanavan lähetyksiin, uskon edelleen, että Sportin rosterista ei Tapparan vakiokokoonpanoon mahtuisi kuin Sihvonen. Ellei Suomalainen ole kokenut ihmeellistä kehityspyrähdystä, ei hänestä ole vertoa mestaruuden voittaneeseen ja liigan nollapeliennätyksen omaavaan Lehtoon eikä edes poikkeuksellisen lupaavaan Säteriin. Sarjatasoa alempana hän saattaa silti hyvin kilpailla oman vertailuryhmänsä parhaan maalivahdin tittelistä. Ja kannattaa muistaa, että yksittäisessä ottelussa Sulander voi voittaa Roy:n, mutta ei se heidän keskinäistä paremmuuttaa mihinkään muuta...

Eli, tottakai Sportilla on mahdollisuus mitä tahansa liigajoukkuetta vastaan, mutta juuri tämän kauden päätteeksi liiganousu on poikkeuksellisen kovan työn takana, koska liigassa ei ole yhtään "väärällä sarjatasolla" pelaavaa heittopussia. Suurin mahdollisuus nousulle olisi jonkun liigajengin talouden romahtamisessa, mikä saattaisi pakottaa sen myymään parhaita pelaajiaan. Mutta onneksi Tapparan tase on liigan vahvimpia...
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt voin sitten ainakin minä hyvin rauhallisin mielin seurata tämän tragedian edistymistä, sillä minun "kausikirjaani" on selkeästi merkitty Tapparalle paikka sarjakarsintaan. Kaikki muu on positiivinen yllätys. Koettakaa nyt perhana, Leinonen, Saarinen & joukkue pitää se sarjapaikka. Sen takaisin hankkiminen voi olla sitten tosi hankalaa...

Kun ajatus pudotuspeleistä alkaa karata kokoajan kaukaisemmaksi, rupeaa tavallaan kutkuttamaan ajatus liigakarsinnoista. Että eniten ottaisi melkein päähän se 13. sija, kun voitaisiin käydä vielä pohjemmalla ja Leinosen säästölinjalla voitaisiin pyyhkiä persettä oikein paremman kerran. Että moinen pohjakosketus ei voisi johtaa kuin linjanmuutoksiin ja nythän on ollut se säästölinja. Jos sitä halutaan muuttaa, niin ei ole vaihtoehtona, kuin satsausten linja. Jos linjaa ei haluta muuttaa, niin sitten puolestani voitaisiin pudota vaikka karsintojen päätteeksi Mestikseen.
 

jjhunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Eiköhän liigan ja mestiksen tasoero ole luokkaa suuri ja liian suuri. Toivottavasti kuitenkin kaventuu tulevaisuudessa. Aina on kuitenkin hyvä muistaa mitä Daavid teki aikanaan Goljatille ja sehän on homman suurin mielenkiinto.
Ensimmäisen liigavuoden ensimmäinen liigamaali tehtiin Vaasassa Sportin toimesta HIFK:ta vastaan (5-5) ja kun ensimmäiset 11 kierrosta pelattiin voitotta niin Tappara kävi lahjoittamassa sitten pisteet Vaasaan johdettuaan 1. erän puolessa välissä ottelua 0-4. Ohessa maalintekijöitä. Sportin joukkue oli suurin piirtein sama kuin edellisvuoden divisioonassa.

23.10.1975
Sport-Tappara 7-6 (3-4, 2-1, 2-1)

01.21 0-1 Pertti Koivulahti (Pertti Ansakorpi)
06.26 0-2 Martti Jarkko (Mikko Leinonen)
08.36 0-3 Antero Lehtonen (Oiva Oijennus)
09.33 0-4 Leinonen (Jukka Alkula)
13.19 1-4 Brax (Eriksson)
16.56 2-4 Eriksson
19.08 3-4 Vierimaa (Pietilä)
28.12 3-5 Lehtonen (Jukka Porvari)
35.47 4-5 Hjerpe
37.24 5-5 Saarinen
40.29 5-6 Koivulahti (Pekka Marjamäki)
50.43 6-6 Österblad (Skyttälä)
54.04 7-6 Jormakka (Eriksson) yv

Sport 1x2 min
Tappara 3x2 min + Koivulahti 10 min

Maalissa Antti Leppänen
Yleisöä 2060
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos sitä halutaan muuttaa, niin ei ole vaihtoehtona, kuin satsausten linja. Jos linjaa ei haluta muuttaa, niin sitten puolestani voitaisiin pudota vaikka karsintojen päätteeksi Mestikseen.

Ja mistäs ajattelit, että satsauksiin kaivetaan ne rahat? "Canalin sopimusrahoilla". Ne rahat on menny jo aikaa sitten joka joukkueelta yhdelle ja samalle yritykselle. Mä katselen mieluummin SM-Liigassa pelaavaa Tapparaa kuin konkurssin kautta jonnekin 3. divariin valahtanutta Tapparaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös