Antti Niemi

  • 45 877
  • 102

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
AHL veska taas ei näin ennakoon sytytä. Kumminkin käteen jäisi joku Goehringin tasoinen imuri mistä ennakkoon odotetaan kovaa tekijää, mutta pettää pahemman kerran.

Jokerithan oli Goehringin vuonna umpipaska, mutta ei se tee Goehringista paskaa maalivahtia. Ilmeisesti ura on mennyt melko hyvin Jokereiden jälkeen. Jos en väärin muista, niin oli AHL:n jonkun kuukauden paras maalivahti tai vastaavaa. Voisin jopa ottaa tänne kokeilemaan.
 

Team Tölkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suljettu liiga ja Kummola
Jos tai pitäisi kai sanoa kun Antti pakkaa kamansa ja lentää ison veden yli pitää tilalle tulla SM-liigaan hyvä ykkösveskari. "Varman tiedon" mukaanhan Hannu Toivonen on tulossa Hennalaan(urheilukouluun)käymään intin pois kuljeksimasta,eli 1+1=3 ja siitä Pelicansiin uusi veskari.
 

LäJa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mediassa pyöritellään muutamia nimiä Niemen korvaajiksi.

Chiodo ei varmasti ole yllätys, eikä Koivisto olisi huono vaihtoehto projektiksi, josta koulittaisiin Andyn tavoin uusi tähti.

Mutta ei kumpikaan taida olla välttämättä tarpeeksi kova nimi mitalia tavoittelevan seuran maalille. Kun miettii paljon muut ehdokkaat, kuten esim. JYP, on vahvistunut, niin tulevan kassarin on pakko olla jotain muuta tasoa kuin Mestiksen mestari.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mutta ei kumpikaan taida olla välttämättä tarpeeksi kova nimi mitalia tavoittelevan seuran maalille. Kun miettii paljon muut ehdokkaat, kuten esim. JYP, on vahvistunut, niin tulevan kassarin on pakko olla jotain muuta tasoa kuin Mestiksen mestari.

Niinhän se JYP vahvistui viime kaudellekin, eikä meillä pitänyt olla mitään jakoa taistella samoista sijoista. Itse nautin huomattavasti enemmän Pelicansin strategiasta ja uskon, että tuloksetkin ovat pitkällä tähtäimellä parempia. Toisekseen, ei kovin moni kilpailija niin ratkaisevasti ole vahvistunut, ettei Pelicans mukana pysyisi hyvillä hankinnoilla.

Koivistosta itselläni ei ole mitään kuvaa. En ottaisi siis varauksestta ykköseksi. Chiodo sen sijaan on tasonsa liigassa näyttänyt, eikä Pelicans voi saada lähtökohtaisesti kovempaa torjujaa. Jos palkkapyyntö ei ole liian suuri, toivottaisin Andyn tervetulleeksi.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Koivisto olisi ihan hyvä valinta jos tässä tarvittaisiin nuorta projektia kehitettäväksi, mutta kun meillä on jo Hovinen ja mitaleista halutaan tosissaan pelata, niin nyt ei ole kyllä koivistoille käyttöä.

Chiodo sen sijaan kelpaisi minulle Niemen korvaajaksi. Hän on kuitenkin osoittanut pystyvänsä pelaamaan tässä sarjassa hyvällä tasolla ja kun kaveri on vielä kohtuullisen nuori, niin jotain uusia jippoja voisi Nurminenkin vielä opettaa. Olisi suht' turvallinen valinta.

Ei tässä millään Koivistollakaan pohjamutiin ajauduttaisi, mutta mitaleista pelaamaan kaivataan kokeneempaa kassaria. Chiodo olisi jo vähän sinne päin.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Perkele, entisiä ja nykyisiä näätiä tuputetaan joka suunnasta. Toki parempi sekin kuin esimerkiksi SaiPa... Chiodon luulisi olleen huhujen ykkösvaihtoehtoja Pelicansiin heti kun Niemen lähöstä tuli vihiä, mutta keskustelu pääsi karkaamaan Norosiin ja Toivosiin. Sopisi seuran strategiaan: ei vaatine liikaa euroja, on näyttönsä antanut ja muutenkin aika järkiperäinen valinta. Mustiakin hetkiä on tälle Andy II:lle osunut, mutta toisaalta potentiaalia on aivan kärkipään kassariksi, tai ainakin Pelicansin tarpeisiin riittäväksi.

Koivisto tosiaan kuulostaa lähinnä huonolta vitsiltä. Mestiksen parhaan joukkueen takana heilunut junnuikäinen pygmi, morjensta vaan.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Perkele, entisiä ja nykyisiä näätiä tuputetaan joka suunnasta.

Ketäs muita sieltä on tulossa kuin Chiodo?

Itselläni jäi mieleen menneellä kaudella Kerhon viimeinen peli Pelsuja vastaan Lahdessa. Chiodo torjui yksin pisteet Hämeenlinnaan (peli tais päättyä 0-3). Silti laskisin Chiodon niihin helposti, kovasti yliarvostettuihin ulkomaalaisveskareihin. Mies muistaakseni hankittiin alunperin Kärppiin, sitten sieltä suunta vei Jokereihin, Kerhoon, jonka kautta takaisin Kärppiin.

Chiodo on tyyppiesimerkki sellaisesta ulkomaalaisesta maalivahdista, jonka monet tälläkin palstalla ottavat mielellään suosikkijoukkueeseensa. Chiodossa on potentiaalia, mutta niin on monessa Mestis-veskarissakin.

Chiodo on mediaseksikäs valinta siinä missä joku Sami Heleniuskin, siksi uskon Pelsujen valinnan osuvan melko helposti tähän, yhteen ensimmäisistä vaihtoehdoista. Tietenkin A.C:n hintalapun täytyy olla Pelsumaisella tasolla.

Chiodo on muuten nykyveskariksi huomattavan pieni, vain 180cm. No onneksi on Nupe.
 

Conroy#22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tärpätti, Southeast Division Champions
Mies muistaakseni hankittiin alunperin Kärppiin, sitten sieltä suunta vei Jokereihin, Kerhoon, jonka kautta takaisin Kärppiin.
Chiodo olisikin ollut kärppien ykkösveska jo ajat sitten, mutta hän loukkaantui, ja niin tilalle "piti" hommata Tuomas Tarkki. Eikä Chiodo ollut jokereissakaan ihan kunnossa, keskenkuntoisena pelasi jonka myötä loukkaantui uudestaan.

Pidän ihan hyvänä ykkösmaalivahtina sm-liigaan, mutta taso heittelee ehkä hiukan liikaa. Välillä aivan huiketa gamesavereita, ja sitten taas liruu joku helppo maaliin.
 

Fordél

Jäsen
Chiodo on tyyppiesimerkki sellaisesta ulkomaalaisesta maalivahdista, jonka monet tälläkin palstalla ottavat mielellään suosikkijoukkueeseensa. Chiodossa on potentiaalia, mutta niin on monessa Mestis-veskarissakin.

Mestisveskoissa on potentiaalia, mutta tällä hetkellä vapaina (huom. Koivistolla soppari TuTon kanssa) ovat Kurikka, Santanen, Lohtander, Reunanen ja Ore. Olisitko valmis lähtemään kauteen vaikka kaksikolla Kurikka-Hovinen tai Ore-Hovinen?

Mielestäni Mestiksessä ei ole tällä hetkellä sellaista potentiaaliasta veskaa, joka voisi nousta heti ykkösveskan saappaisiin. Lohtander voisi olla sellainen tapaus, josta voisi parin vuoden kehitystyöllä koulia uuden Niemen, mutta tätä vartenhan teillä on hankittu jo Hovinen. Chiodo on taas tasonsa jo liigassa näyttänyt ja uskon, että Nupen valvovien silmien alla hän saisi otteisiinsa kaivattua tasaisuutta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mestisveskoissa on potentiaalia, mutta tällä hetkellä vapaina (huom. Koivistolla soppari TuTon kanssa) ovat Kurikka, Santanen, Lohtander, Reunanen ja Ore.

Noistakin taitaa (ainakin) kahdella tai kolmella jo olla sopimus Mestikseen.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Niemi sopimukseen Blackhawksin kanssa.

http://www.ess.fi/?article=193762

Eli Kaarnan ja Lehdon kommenteista voidaan pitää entistä todennäköisempänä tuota Niemen lähtöä pienempiin kaukaloihin ja kovempiin haasteisiin.

Ja tänään tuolle Niemen siirrolle rapakon taakse tuli sinetti. Blackhawks sign goalie Antti Niemi.

Eli Chicagoon käy Niemen tie, harmi Pelsun kannalta. Nyt vain uutta matoa koukkuun, toivottavasti jostain löytyy tarpeeksi kova korvaaja tilalle!!
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Chicagolla ei olekaan ollut selvää ykkösveskaria sitten Belfourin...

Chicago on mahdollisesti matkalla parempaan nuorten huippuhyökkääjiensä johdolla (Kane & Toews). Saa nähdä minkälainen osuus Niemellä on tulevien vuosien aikana tuohon tarinaan.

Andy oli meikäläisen suosikki melkeinpä heti saavuttuaan Pelsuihin. Monet lyttäs tätä Mestiksestä tullutta veskaria näilläkin palstoilla. Vielä toissa kauden vähän (Pelsujen sekä Andyn) heikoimmilla hetkillä tuli kritiikkiä, mutta viimeistään menneellä kaudella Niemi hiljenti viimeisimmätkin epäilijät. Play-offeista jäi varmasti Niemellekin jotain hampaankoloon, mutta kaikki vähänkin kiekosta tietävät tajuavat ettei Pelsujen tie katkennut maalivahtipeliin vaan lähes surkeaan puolustamiseen. Parhaiten Niemen pelistä jäi muistiin alusta asti paistanut rauhallisuus ja perhostyylin hieno omaksuminen.

Mielenkiinnolla jään kyllä odottamaan miten tämä Nurmisen hioma timantti pärjää AHL- ja NHL-ympyröissä. Onnella on suuri osuus siellä onnistumiseen, mutta uskoisin Niemen saavan reilun mahdollisuuden "ylhäällä" parin vuoden sisällä. Nythän siellä Hawks-ryhmässä näyttäisi olevan sellaisia imureita kuten Khabibulin ja Lalime.

Onnea Andy ja kiitokset isosta osasta Pelicansin nousussa! Tervetuloa takaisin koska vaan. Uskoisin puhuvani kaikkien lahtelaisten kiekkofanien puolesta näiden kahden viimeisen lauseen osalta.
 

ChiHawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Tappara
Näin on

Chitowniin käy Niemen tie.
Lalime huitsin kuuseen siis.
 

Jewnaberry

Jäsen
Suosikkijoukkue
Marko Jantunen
Ei tässä kohtaa voi muuta sanoa kun iso kiitos Andylle, ilman hänen torjuntoja olisi monta pistettä vähemmän otettu menneinä vuosina. Toivottavasti ura urkenee rapakon tuolla puolen! Eikä mitään syytä miksi ei urkenisi. Maaginen torjuja kyseessä!


Chicagosta Chicagoon :-)
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onnea Antille Chicagoon! Hieno maalivahti ja kelpaa koska tahansa takaisin Pelicansiin. Toivottavasti saa luotua kunnon uran P-Amerikassa.

Enter Tommi Nikkilä... Tasohan ei putoa kuin n. 100 pykälää.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Chicagosta Chicagoon lienee Antille hyvä reitti. Blackhawksin molemmat NHL kopparit on jo kohtuu iäkkäitä ja Lalime varsinkin ollut kohtuu sukka viime kaudet. Paikasta ylhäällä kamppailee Niemen lisäksi lähi-tulevaisuudessa Corey Crawford ja Mike Brodeur. Eli tulevaisuus näyttää Nieman kannalta kohtuullisen hyvälle. Nyt vaan alle 1-2 hyvää AHL kautta ja sitten paikka ylhäältä.

Meidän epäonni on tietysti se, että Nikkilä tulee korvaamaan Niemeä. No jos Nupe tuosta äijästä sai sen tehon irti, mitä joskus on ollut Nikkilän otteissa havaittavissa.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllähän se hieman kirpasee kun Niemi vaihtuu Nikkilään, mutta josko Nikkilästäkin kunnon kassari saadaan leivottua. Toissa kausi oli ainakin tilastojen valossa erinomainen ja niillä otteilla kelpaa kyllä (lisäksi tappelusta plussaa). Jos tuohon vielä se Brooks tulee, niin olen ihan tyytyväinen. Mieluummin Brooks/Nikkilä, kuin Haakana/Chiodo.

Onnea vaan Antille sinne Yhdysvaltojen Lahteen!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös