Analyysi: mikä meni pieleen

  • 1 848
  • 14

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Analyysi: Mitä meni pieleen (HIFK)

Hifki oli kauden alussa yksi ennakko suosikeista ja mestariehdokas. Mikä sitten meni päin vittua ja niin pois päin. Tietenkin pitää muistaa, että tuomareiden salaliitto ifkiä kohtaan on se tärkein syy, mutta kuitenkin tässä on mielipiteeni tästä kaudesta.

Viime kautena olimme kuudentena runkosarjassa ja kaiken kaikkiaan neljäntenä. Mielestäni HIFK ei ollut yhtä hyvä paperilla kuin tämän vuoden "huippujengi". Asia tietenkin korjattiin täksi kaudeksi, että hankkittiin paikalla "huipputähtiä" ja annettiin omia junnuja pois. Kokematon valmentaja Lehkonen oli kehissä ja ns. "Jokeri"-syndrooma oli valmis. Alku kaudesta pelit sujui kohtalaisesti, osiksi että muut joukkueet eivät olleet hereillä. Saatin pientä yhteishenkeä. Sitten tulee herra Jan Caloun kuvioon. Meidän viime kauden tähtihyökkäjä (ja tuleva kaikkien aikojen paras =) ).Samassa ottelussa oli Kautonen episoodi. Jussi Pesonen (edelleen sitä mieltä) että ei saannut rangaistusta. Niin "noutaja" tuli. Lehkonen sai myöhemmin täysin naurettavat kymmenen ottelun kiellon ja kautosen niin ikään täysin naurettavan kiellon. Jääkiekossa pitää olla tunteita. Tässä vaiheessa joukkueen iski pieni shokki.
Kiitos hockey night:n. Sitten Caloun:in, mies on mättänyt todella paljon pisteitä. Ratkaissut pelejä yksin. Tietenkin vanhat ja uudet pelaajat usko, että "hei pubi hoitaa hommat ja me vedetään lonkkaa..." No pubi hoiti oman osuuden itse hyvin (5 o /11p). Pubi sai peli aikaa koska hoiti hommat hyvin. Tässä vaiheessa rupesi muut kitisee että ei saatu paljon peli aikaa. Muut olivat tottuneet, että he saavat paljon peli aikaa jne. Caloun on taiteilija. Hän vaipui syvään depressiioon peleissä. JOukkue henki kuihtui olemattomiin. Puolustus vuoti kuin seula jne. Jönni astui kuvioon ja tukki puolustuksen. Sitten kun kaikki puolusti niin meni tehot. Kun ei oo tehoja ei oo myös voittoja. Matikainen mukaan. Homma tuo mukaan kuria. Hänellä ei ole mitään muuta kuin ruveta pelata puolustuksen kautta, koska tuli niin myöhään. Hän nosti pahemmasta suosta ifkin ylös.
Sitten tuli ilves matsia ja sitä en halua kommentoida koska siinä olisi voinnut käydä kuinka vain.

Tässä on minun näkemykseni kaudesta. Nyt sitten ensi kauteen on tähtäiin ja toivotaan, että Heikki "Minä pelaan sumppukiekko" ja "puolustus on kaikki kaikessa" Mälkiä ei tule ifkiin ja saadan toimiva tiimi.

Saa kommentoida
Me over and out
 
Viimeksi muokattu:

torspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sumppukiekosta

Noh, sovitaanko että jokainen Hifk:läinen on äskeisen sarjan jälkeen vähän aikaa hiljaa (ainakin)Ilveksen ja Mälkiän sumppukiekosta:) Ei millään pahalla...
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Ennen kauden alkua sanoin Kiekkopesän puolella, että Ilveksen pakisto vaikuttaa paremmalta kuin HIFK:n. Tuolloin sain esimerkiksi nimimerkiltä mixu kovaa kritiikkiä ja arvostelua tuosta väitteestä. Paskaa lensi niskaan oikein isolla lapiolla. Lupasin tuolloin jossain vaiheessa pistää kirjoituksen uudestaan nettiin kun kausi on ohi ja myöntää olleeni väärässä, jos näin käy. Nettiin aion tuon kirjoituksen uudestaan laittaa, mutta en aio myöntää olleeni väärässä. Tänään en sitä vielä tee, enkä tiedä teenkö ennen kuin Ilveksenkin kausi on ohi. Nyt keskitytään näihin peleihin.
 

-FlaMe-

Jäsen
Peruna on oikeassa..

.. siinä, että Mällin sumputusta ei Nordenskiöldiin kaivata. Taktiikka sopii ehkä ohuemmalla hyökkäysmateriaalilla (Helminen, Viitakoski, Dahlman, Nikko) pelaavalle Ilvekselle, mutta ei IFK:lle. IFK on aina ollut agressiivista, hyökkäävää kiekkoa pelaava joukkue. Tätä taktiikkaa toivon IFK:n jatkossakin toteuttavan.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
millä tyylillä?

Kannattaa muistaa,että Mälkiä tuntee takatukan jo pitkältä ajalta.Ehkä Hifki hiukan keventää pelaajabudjettia.Voi olla,että Mälkiällä on visiota siitä,kuinka sellainen joukkue pelaa.

Minunkin mielestäni kyseinen herra hyvistä tuloksistaan huolimatta ei oikein vastaa ifk-imagoa.Mutta jospa kyseessä on tarkkaan kalkyloitu tulevaisuuden visio menestyksestä?
 

Johnny99

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä Mälkiän tyyliin tulee

Niin neljä viidestä Ilves-ottelusta paikan päällä nähneenä; kyllä Ilves mielestäni ihan riittävän hyökkäysvoittoista peliä pelasi. Ainakin IFK:hon verrattuna noissa peleissä :D

Kyllä tärkeintä on saada joukkue voittamaan. Tosiasia on, ettei mistään "IFK-tyylistä" ole viime kädessä paljoakaan iloa, jos mestaruudet ja värieräpaikatkin karkailee muualle.

Tietenkään IFK ei saa muuttua värittömäksi. Sanon ihan tosissani, etten halua konemaista, väritöntä porukkaa, vaikka se voittaisi joka vuosi. Kyllä pikkaisen kiukuttelua, machoilua ja pikku sikailuakin täytyy olla mukana. Eihän IFK ole muuten IFK...

Mitä tohon varsinaiseen otsikkoon tulee...taidan sulatella vielä muutaman päivän, ennenkuin lataan oman näkemykseni. Ei oo ajatukset vielä tarpeeksi selkiytyneet, että pystyisi kunnolla syitä miettimään.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Mälkiä...

...vaikuttaa liian kiltiltä pojalta HIFK:n. Auttaisikohan ehkä se jos Mälkiä ajaisi itselleen kaljun, kiroilisi aivan törkeästi pari ekaa peliä ja käskisi Nielikäisen "noutamaan" jonkun vastustajan?

Jotta Mälkiä istuisi HIFK:n niin miehen pitäisi saada vähän enemmän "munaa". Valmentaahan Mälkiä osaa, sitä en kiistä. HIFK:n täytyy pitää tyylinsä. Koska HIFK ei saa, eikä voi muuttua, niin Mälkiän täytyy muuttua.

"Loma painaa........aaaah" :)
 

DDR

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tervetuloa Mälkiä

Henkilökohtaisesti odotan innolla ja mielenkiinnolla Mälkiää HIFK:n ruoriin ensikaudeksi. Muistakaa, että Westerlundkin oli tunnettu aikoinaan eräänä kahvakiekon isähahmoista, mutta HIFK pelasi kuitenkin hänen aikanaan suhteellisen hyökkäävää ja aggressiivista kiekkoa.

Mälkiällä ei ole vielä ollut käsissään todella hyvää pelaajamateriaalia. Ilveksessä hän sai monta pelaajaa ylittämään tasonsa ja on osannut myös peluuttaa joukkuettaan niin, että on saanut maksimaalisen tehon siitä irti.

Kuvitelpaaka mitä hän voi saada aikaan, jos saa käyttöönsä samantasoiset resurssit, kuin HIFK:lla oli kauden alussa. Jos hän nyt siis on todellakin tulossa HIFK:hon, niin toivottavasti Pena antaa hänelle mahdollisuuden vaikuttaa pelaajahankintoihin, niin että saamme hieman fiksummin kasatun joukkueen kokoon kuin tällä kaudella.

Tiki10 pelkää Mälkiän olevan liian kiltti HIFK:n valmentajaksi. Rauhallisuus vaihtoaitiossa ei tarkoita välttämättä sitä, ettei valmentaja osaisi myös kanadalaistyyppistä peluuttamista. Tällä tarkoitan nyt siis tietynlaisten pelaajien käyttämistä toisten suojeluun ja vastustajien pelotteluun (kuten Matikainen käytti Pasi "mä hakkaan sulta pään irti" Nielikäistä). Toporowskin haastattelussa (kolumni tällä jatkoajassa) sivuttiin tätä aihetta. Siinä Toporowski, joka tuntee Matt Smithin farmisarjoista, kertoo Matt Smithin sanoneen, että valmentaja oli lähettänyt hänet Toporowskin perään, kun tämä oli taklannut pari kertaa vähän turhan rajusti Ilves pelaajia. Lisäksi Smith oli kertonut toimivansa eräänlaisena poliisina Ilveksessä. Joten tiki10 huoli pois. Eiköhän jo HIFK:n nimi ja maine velvoita valmentajaa pyrkimään hieman aggressiisempaan kiekkoon.

Enemmänkin olen huolissani Matikaisen kyvyistä kasata joukkue. Toivottavasti hankinnat eivät jää Levokariin, vaan hommataan vielä muutama hyvä kotimainen puolustaja ja pari keskushyökkääjää. Lisäksi toivon, että Caloun, Bednar, Stepanek ja Zidlicky (vaikka pelasikin huonon loppukauden) pidetään. Viimeisellä ulkomaalaispaikalla voi sitten täyttää sen kohdan kokoonpanossa, jota ei kotimasilla hankinnoilla onnistuta tilkkimään.

Tämä viesti ei nyt varsinaisesti ollut analyysi siitä mikä meni pieleen, mutta ei voi mitään. Turha niitä menneitä on muutenkin muistella (onhan niistä jo jauhettukin), vaan suunnata leuka pystyssä kohti ensikautta.
 

Johnny99

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Tervetuloa Mälkiä

Viestin lähettänyt käyttäjä DDR

Enemmänkin olen huolissani Matikaisen kyvyistä kasata joukkue. Toivottavasti hankinnat eivät jää Levokariin, vaan hommataan vielä muutama hyvä kotimainen puolustaja ja pari keskushyökkääjää. Lisäksi toivon, että Caloun, Bednar, Stepanek ja Zidlicky (vaikka pelasikin huonon loppukauden) pidetään. Viimeisellä ulkomaalaispaikalla voi sitten täyttää sen kohdan kokoonpanossa, jota ei kotimasilla hankinnoilla onnistuta tilkkimään.


Mä kyllä luotan Matikaiseen. Kaikissa lausunnoissa, joita olen häneltä viime aikoina lukenut, hän on nimenomaan korostanut tekevänsä työtä joukkueen tulevaisuuden eteen. Haalarityöntekijöiden tarpeenhan hän on maininnut moneen otteeseen; taatusti siis tiedostaa mitä joukkueeseen tarvitaan.

Eikä hankinnat todellakaan jää Levokariin. Johan Pena Hesarissa perjantaina sanoi julkaisevansa "isomman paketin" parin viikon päästä. Soneraplazan sivuilla kerrottiin, että tuo päivämäärä on luultavasti 17.4. Silloin olemme viisaampia, mutta pakettiin kuuluu taatusti Mälkiä, sekä uskoakseni useampi uusi pelaajasopimus, niin puolustajia kuin hyökkääjiäkin.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
The Big Reds!

Olen täysin saamoilla linjoilla Johnny99:n ja Tikin kanssa siitä ettei HIFK saa muuttaa tyyliään "vain" menestyäkseen...

Ilman IFK:n tapaisia joukkueita SM-liiga on kohta täynnä TPS:n tapaisia hajuttomia, mauttomia ja värittömiä (kaikki kunnia Tepsille valitsemallaan tehokkaalla tiellä) jengejä kohteliaasti kumartelemassa toisilleen herättämättä faneissa mitään isompia tunteita!

Toivotaan että Big Reds on tulevaisuudessakin sitä mihin on tähän asti totuttu, paha ja vi##umainen..!
 
Viimeksi muokattu:

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Seppo Mälkiästä

ALUNPERIN tämä viesti löytyy Oulun Kärppien keskustelufoorumista kutakuinkin ajatuksella: <b>Vaihtaako menestys tylsyyteen ?</b>

SaiPa 1997
Nousijajoukkue SM-liigan 11, OK
Maalit 118, vain KalPa teki vähemmän 116 (ka.159)

SaiPa 1998
Sijoitus runkosarjassa 6, OK
puolivälierissä yhteismaalit Ilves-SaiPa 16-3
Maalit 135, kolmanneksi vähiten koko SM-liigassa
KalPa 91 ja Lukko 131 (ka.148)

SaiPa 1999
Sijoitus runkosarjassa 6, OK
puolivälierissä yhteismaalit SaiPa-Jokerit 13-8
välierissä TPS-SaiPa yhteismaalit 14-4
Maalit 141, neljänneksi vähiten koko SM-liigassa
KalPa 95, Lukko 126 ja JYP 137 (ka.156)

Ilves 2000
Sijoitus runkosarjassa 8, surkea materiaaliin nähden
puolivälierissä TPS-Ilves yhteismaalit 17-7
Maalit 151, kolmanneksi vähiten koko SM-liigassa
Pelicans 108 ja Jokerit 147 (ka.167)

Ilves 2001
Sijoitus runkosarjassa 5, loistava materiaaliin nähden
puolivälierissä HIFK-Ilves yhteismaalit 9-9 (5 ottelua)
Maalit 147, neljänneksi vähiten koko SM-liigassa
JYP 136, Ässät 141, Lukko 146 (ka.161)

Ilveksen maalimäärät laskivat yli 30 maalilla kaudessa, ed. 184 ja 180, kun Mälkiä siirtyi Tampereelle.

Tästä syystä kymmenkunta tuttavaani jätti ostamatta kausikortin ko. valmentajan vuoksi, ja luulenpa etteivät he ole ainoita.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
- En halua kommentoida pelaajia nimiltä. Meillä on selkeä suunnitelma, ja mikään niistä ei ole mennyt kiville, Matikainen tiivisti aiheesta.

Tuo ainakin osaltaan kertoo siitä, että hankinnat mitä on haluttu markkinoilta on myös osaltaan saatu. Joten siinä suhteessa rakennustyö Penan osalta olisi alkanut hyvin. Pitää vaan luottaa, että hän on itsekin huomannut tarpeen puolustuspään satsaukseen. Useista nimistähän hän puhui.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Tosta play offs parista haluaisin sanoa yhden asian.
Katsotaan miten ifki lähti liikkeelle. Peli oli täysin hukasssa. Matikaisella EI OLLUT muuta vaihtoehtoa kuin
ruveta puolustumaan. eli koko joukkue puolusti ja puolusti ja vastaiskuista maaleja. Tietenkin silloin ilves pääsi pyörittämään ja laukomaan paljon. mutta kun se ei päässyt laukomaan hyviltä paikoilta. tämä sujui kolmessa ottelussa hyvin (1.2.4.) en tiedä mitä tapahtu kolmanessa ottelussa..
ei ollut porukat hyvin mukana. Ilveksellä oli yli kaksisataa vetoa ahosta kohti. ja vain yheksän maalia.
ja kaikki maalit tuli about ifk:n virheistä.
kiitos stepanek 2x. eli ilves oli tehoton ja nyt siis tiedämme miksi ifki puolusti.
mutta minulle on jäännyt mälkiästä sellainen kuva runkosarjassa, että puolustus puolustus.
me haluamme vanhaan kunnon ifkiä...
W&S on edelleen hoitanut hommaan parhaimiten.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Päivän lehdissä kerrotaan, että Matikainen haluaa koota kausikorttiyleisön edessä pärjäävän ryhmän. Ilmeisesti siis lisää tähtiä. Ajatus Mälkiästä tähtipitoisen ryhmän valmentajana tuntuu jotenkin kaukaiselta ajatukselta. Mies on saanut rajallisen materiaalin joukkueet pelaamaan tasonsa ylärajoilla, mutta miten homma onnistuu kun valmennettavana onkin nippu kiukuttelevia tähtiä?
 

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan Svedut
Erno:

Silloin katotaan onko Mälkiällä yhtä paljon munaa kuin Penalla ja pistää joku stara vilttiin/katsomoon parin pelin ajaksi.. toivon itse että on, pelipaikka pitää ansaita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös