Me emme pyydä, me vaadimme - Sheddenille kenkää!

  • 69 748
  • 259

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Pidän aivan luonnollisena, että Shedden miettii jo myös ensi kauden joukkuettaan.

Kyllä ja ei. Pidän luonnollisena että miettii - varmasti jokainen niin tekee. En sen sijaan pidä moraalisesti oikeana, jos kaveri kalastelee jo muualle (mahdollisesti omiammekin) pelaajia aktiivisesti. Se sekoittaa vahvasti nykyistä "bisnestä". Hoidettavana on kuitenkin samalla kaksi tärkeää tonttia. Hoidetaan ensin kunnialla ja nykyisen palkanmaksajan parasta ajatellen hommat loppuun. Sitten uusia haasteita. Jollei onnistu, niin ovesta ulos ja uusi mies tilalle.

Ongelmallistahan tämä tietenkin on. Mutta senpä vuoksi firmoistakin monet johtajat lähtevät vapaalle kuin telkkä pöntöstä, kun pesti muualle on varmistunut. Helposti kun käy niin että tekevät enemmän hallaa kuin mannaa firmalle. Mieli on jo muualla kun uusi soppari on taskussa.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Kyllä ja ei. Pidän luonnollisena että miettii - varmasti jokainen niin tekee. En sen sijaan pidä moraalisesti oikeana, jos kaveri kalastelee jo muualle (mahdollisesti omiammekin) pelaajia aktiivisesti. Se sekoittaa vahvasti nykyistä "bisnestä". Hoidettavana on kuitenkin samalla kaksi tärkeää tonttia. Hoidetaan ensin kunnialla ja nykyisen palkanmaksajan parasta ajatellen hommat loppuun. Sitten uusia haasteita. Jollei onnistu, niin ovesta ulos ja uusi mies tilalle.

Olen täysin eri mieltä. Kysymys on ammattilaisista. Kuten sanoin, ensi kauden työpaikkoja jaetaan juuri nyt. On selvää, että "kalastellaan" jo ensi kautta ajatellen, niin työnantajien kuin pelaajien toimesta. Silti jokainen ammattilainen hoitaa ruutunsa kunnialla loppuun. Tai muuten ei ole ammattilainen.

Miksi helvetissä jokainen Jokereissa ei puhaltaisi täysillä mestaruuden puolesta, vaikka tietäisi, että ei enää ensi kaudella edusta Jokereita? Mestaruudet ovat jokaiselle kovaa valuuttaa cv:ssa ja muutenkaan niitä ei ole niin kovin usein mahdollista saavuttaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mutta senpä vuoksi firmoistakin monet johtajat lähtevät vapaalle kuin telkkä pöntöstä, kun pesti muualle on varmistunut. Helposti kun käy niin että tekevät enemmän hallaa kuin mannaa firmalle. Mieli on jo muualla kun uusi soppari on taskussa.

Tämä on normaali menettely. Se taas on epänormaalia, että hyväksytään omien avainjohtajien (tässä tapauksessa avainpelaajien) kanssa neuvottelu ja kalastelu uuden työnantajan riveihin. Ei tällaista katsota bisneksessä, mutta jääkiekko onkin amatöörin puuhaa. Siis siinä mielessä, että pelaajat ja valmentajat ovat ammattilaisia, mutta seurajohtajat ja organisaatiot ovat vasta muodostumassa sellaisiksi. Kannattaa muistaa, että Shedden teki aivan samalla tavalla siirtyessään HIFK:sta Jokereihin. Itse tuomitsin sen silloin sikamaisena "HIFK:n pelejä haittaavana toimintana" ja tuomitsen samalla tavalla nytkin Jokerien pelejä haittaavana.

Jos johtaisin Jokereita, antaisin saman tien Sheddenille potkut. Mutta koska samalla tavalla toimitaan SM-liigassa muutenkin (Ara soitteli Ässien Komaroville, joka kertoi vielä asiasta medialle...), ymmärrän niitäkin joiden mielestä tällainen toiminta on jotenkin hyväksyttävää. Minusta ei ehdottomasti ole! Sitä varten on olemassa agentit, toimitusjohtajat ja UTJ:t, että he voivat näitä asioita hoitaa. Valmentaja antaa nimet ja juoksupojat soittelevat ja hoitavat neuvottelut. En mä käsitä sitä, kuinka valmentaja ryhtyy näitä hoitamaan kesken kauden tärkeimpien pelien. Enkä esimerkiksi usko, että Nenä Jalonen niitä suostuisi hoitamaan.

Puolustella voi aina, että vaikka tehdään työtä Zugille ja neuvotellaan pelaajia sinne Jokereista ja HIFK:sta, silti mennään täysillä Jokerien puolesta. Nämä ovat tällaisia höpöjuttuja. Toki mennään niin täysillä kuin bisneksiltä ehditään :)
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
En mä käsitä sitä, kuinka valmentaja ryhtyy näitä hoitamaan kesken kauden tärkeimpien pelien. Enkä esimerkiksi usko, että Nenä Jalonen niitä suostuisi hoitamaan.

Mutta et tiedä? Minäkään en tiedä. En kuitenkaan näe siinä suurta eroa hoitaako näitä kyselyjä itse vai bulvaanin (managerit) kautta. Ajatus on kuitenkin osittain jo tulevassa, myös Nenällä. Kuten sanoin, kristallinkirkasta pitää silti olla, että jokainen tekee parhaansa sopimuskauden loppuun. Niin pelaajat kuin valmentajat. Ja miksi eivät tekisi? Mestaruus on kova juttu.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En kuitenkaan näe siinä suurta eroa hoitaako näitä kyselyjä itse vai bulvaanin (managerit) kautta

No minä näen ison eron. Ihan samalla tavalla kuin Nokian avainjohtaja ei nyt vaan voi neuvotella Nokiassa muita avainjohtajia Samsungille, vaan kun itse tekee kesken Nokian kauden pestin Samsungille, lähtee saman tien talosta.

Tämä on hyvä periaate bisneksessä, jonka soisin kotiutuvan amatöörijohtajien SM-liigaankin.

Mutta se että Shedden jää kiinni tällaisesta jo toistamiseen ei tietenkään tarkoita sitä, että hän olisi yksin syyllinen. Moni valmentaja toimii SM-liigassa oletettavasti samalla tavalla. Kertoo vain siitä, kuinka amatöörejä seuraorganisaatiot ovat.

Jääkiekossa on vaan niin, että uusi sopimus taskussa + houkuttelu nykyiseltä työnantajalta pelaajia uudelle työnantajalle = joukkueen taistelumoraali laskee. Paljonko, se riippuu sitten kustakin tilanteesta erikseen.
 

scholl

Jäsen
No minä näen ison eron. Ihan samalla tavalla kuin Nokian avainjohtaja ei nyt vaan voi neuvotella Nokiassa muita avainjohtajia Samsungille, vaan kun itse tekee kesken Nokian kauden pestin Samsungille, lähtee saman tien talosta.

Paras systeemi on se, että seurassa on valmentaja (Hitzfeld), manageri (Hoeness), toimitusjohtaja (Rummenigge) ja puheenjohtaja (Beckenbauer). Silloin ei haittaa, vaikka valmentajalla tässä tapauksessa on sopimus ensi kaudeksi muualle, koska hänen suurin intressi on tuoda tänä vuonna mestaruuksia. Manageri sen sijaan hoitakoon pelaajien katsastamisen omat scoutit apunaan. Sopimuksista neuvotellaan sitten kauden jälkeen. Eli jos sm-liigassa pitäisi jotain muuttaa niin se on ensinnäkin se, että sopimuksista neuvoteltaisiin kauden jälkeen. Onhan se nyt oikeasti kumma, jos tuon viiden kuukauden tauon aikana, mitä kesäloma on, ei ennätä siirtyä uuteen seuraan ja harjoitella siellä. Toinen asia on sitten se, että manageri, joka täällä on urheilutoimenjohtaja, pitäisi olla mukana vaikka vaihtoaitiossa tai sen välittömässä läheisyydessä ja hän on sitten se mies, joka hankkii ne pelaajat. Matsejen katsomisen suhteen olisi tärkeää, että on oma scoutti, ettei luoteta mihinkään agenttien höpinöihin. Esim. Jokereissa Wade voisi olla täysipäiväinen scoutti. Kun tietää millainen valmentaja on tyyppinä ja pelityyliltään niin utj+scoutti voi vähän katella sen mukaan. Kysyä ehkä jopa neuvoa jossain palaverissa, että olisiko hyvä, mutta valmentajien asia ei ole sotkeutua muuten siihen kuvioon.

Itse en pidä sellaista valmentajaa ammattilaisena, joka kesken kauden kokoaa seuraavan työnantajan joukkuetta. Sen lauluja laulat, jonka palkkaa nautit. Samoin aika moni pelaaja ei mielestäni ole ammattilainen. Palkkaa nauttivia amatöörejä hekin usein ovat. Ainakin kotimaiset pelaajat.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Manageri sen sijaan hoitakoon pelaajien katsastamisen omat scoutit apunaan.

Ja näin se yleensä tavallaan meneekin. Pelaaja-agentit toimivat seurojen toimitusjohtajien (tai kaiketi jatkossa yhä enemmän UTJ:n) apuna ja käyvät neuvotteluita pelaajan kanssa joko yksin tai toimitusjohtajan ja pelaajan oman agentin kanssa. Se että Shedden hoitaa näitä asioita näköjään enemmän itse johtuu varmasti osin kansallisuudesta. Hänellä ei ole Suomessa samalla tavalla hoviagentteja kuin on vaikkapa Virmasella tai Hautamaalla tai muilla.

Se taas on mielestäni OK, että pelaaja käy neuvotteluja sopimuksenalaisena. Eihän meistä kaiketi kukaan muukaan ota ensin lopareita töistä ja ryhdy sitten katsomaan uutta työnantajaa, vaan kyllä se tehdään nykyisen työnantajan ajalla ainakin osittain. Pelaajilla on myös aina määräaikainen sopimus, joten palkanmaksu katkeaa jo viimeistään 1.5. Kyllä siinä on hyvä ajoissa uutta maksajaa katsella.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sijoituksella ei ole runkosarjassa väliä paitsi Sheddenin mielestä, jonka mukaan neljäs sija on katastrofi. Sen sijaan pelillä on merkitystä ja jos joku vielä väittää, että Jokerien peli toimii, hankin väittäjälle opaskoiran, tuomarikortin ja korillisen Näillä mennään -viinejä.
Anteeksi, aloitetaan off-topicilla. Jos pelkkä väite kelpaa, niin ottaisin nuo Näillä mennään -viinit. Koiran ja kortin saat pitää. Cobol, olet nero -tai ainakin kiukuspäissäsi keksit mahtavan idean (vaikket itse sitä ehkä huomannutkaan). Ostaisin satavarmasti viiniä, jossa olisi Masan/Penan kuva etiketissä höystettynä "Näillä mennään" -tekstillä. Tuolla viinibrändillä miljonääriksi tuloa olisi vaikea välttää. :) Niin, litkun ei sitten tarvitsi olla mitään parasta laatua, tämä kai oli sanomattakin selvää.

Ihmetyttää tämä laatupelaajien sopimuksenteko kesken kauden (paitsi omaan seuraansa jatkosopimus). Luulisi nimittäin, että etenkin hyvillä pelaajilla olisi paremmat neuvottelumahdollisuudet myöhemmin keväällä/kesällä.

Epäeettistä toimintaa tuollainen pelaajien värvääminen kesken kauden, etenkin omalta pois lähtevältä valmentajalta. Saattaa vaikuttaa ikävästi joukkueen henkilökemioihin. Esim. miten Hirson nykyiseen peliaikaan vaikuttaa se, onko hän halukas lähtemään Sheddenin perässä Sveitsiin? Saako enemmän peliaikaa, jos haluja on? Muut pelaajat "eivät varmaankaan tiedä tai arvaa" miksi yv-aikaa siunaantuu, vaikkei tehoja löydykään... No, eivät nämä ihan yksi-yhteen mene, mutta kuitenkin. (Vähän huonosti kirjoitettu ajatus, koittakaa ymmärtää).
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Minä nyt en edelleenkään näe tuota ongelmaa. Miksi et cobol ota kantaa siihen asiaan, että joka tapauksessa pelaajia kiinnostaa mestaruus siinä seurassa, jossa kulloinkin ovat? Jokereihin on moni tullutkin juuri mestaruus mielessä. Miksi se siitä muuttuisi, vaikka Shedden kysyisikin pelaajaa seuraavaksi kaudeksi Sveitsiin? Pelaajaa saattaa jopa rauhoittaa tieto siitä, että kysyntää on ja esimerkiksi ulkomaanreissuun on "turvallista" lähteä kun tuttu valmentaja vetää joukkuetta. Eihän se edes tarkoita, että pelaaja välttämättä lähtee Zugiin. Tietysti hän mittaa muitakin vaihtoehtoja. Kuten tekisi vaikka Shedden ei olisi kysellytkään perään.

Tavallisesta yrityselämästä jääkiekko poikkeaa selkeästi siinä, että työsuhteet kulloisessakin työpaikassa ovat yleensä lyhyitä. Vain vuoden, kahden sopimukset ovat hyvin yleisiä. Yritysmaailmassa oletus on, että työntekijä pysyy ellei muuta ilmene.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Anteeksi, aloitetaan off-topicilla. Jos pelkkä väite kelpaa, niin ottaisin nuo Näillä mennään -viinit. Koiran ja kortin saat pitää. Cobol, olet nero -tai ainakin kiukuspäissäsi keksit mahtavan idean (vaikket itse sitä ehkä huomannutkaan).

Tätä vähän odottelinkin että joku tarttuu täkyyn :) Näillä mennään -viini on tietenkin sitä kuuluisaa Virmasen vuosikertaa, jolloin julistetaan mediassa Jokerien hankkivan vielä yhden huippupuolustajan ja seuraava puolustaja joka tulee sisään on - Rontti! Ja kun se ihan oikeasti tarpeellinen hupipuolustaja vihdoin saadaan rosteriin try outille eli Jarrett, sopimusta ei tietenkään tehdä. Onnittelut, saat Näillä mennään -viiniä. Eli pullon ruokaetikkaa. Voit noutaa sen Jokerien kotiottelusta erikseen sovittuna aikana.

Ja hyvää pohdiskelua Dynamolta muuten.

Ja Vakio, kyllä mä uskon mestaruuden kiinnostavan niin pelaajia kuin Sheddeniäkin. Mutta uskon myös siihen, että tällaiset asiat häiritsevät sen voittamista. Enkä ole uskossani yksin, sillä Tinke piti erittäin tärkeänä Canalilla sitä, että joukkueet saavat keskittyä kauden tärkeimpään aikaan rauhassa ilman yhtään ylimääräistä häiriötekijää.

Kuten Dynamo nosti esille, miten paljon vaikkapa Hirson huonoista otteista ja pelimoraalista väistämättä seuraavaa penkittämistä on estänyt se, että Shedden haluaa hänet mukaansa Zugiin? Mitä se tekee moraalille, että samaan aikaan taklaava ja taisteleva Arto Koivisto pannaan katsomoon, mutta Hirso jatkaa surffaamistaan?
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ja Vakio, kyllä mä uskon mestaruuden kiinnostavan niin pelaajia kuin Sheddeniäkin. Mutta uskon myös siihen, että tällaiset asiat häiritsevät sen voittamista. Enkä ole uskossani yksin, sillä Tinke piti erittäin tärkeänä Canalilla sitä, että joukkueet saavat keskittyä kauden tärkeimpään aikaan rauhassa ilman yhtään ylimääräistä häiriötekijää.

Minä pidän silti tuota ulkomaille värväämistä, tässä tapauksessa Zugiin, ongelmattomampana kuin että pohditaan siirtoa SM-liigan sisällä toiseen seuraan joka saattaakin olla pudotuspeleissä vastassa. Tässä ei sentään ole sitä ongelmaa, hieman epäeettistä tuo silti toki on koska ne pelaajat jotka kiinnostavat Sheddeniä, Hirsoa lukuunottamatta, mitä luultavammin olisivat myös Jokereiden ensi kauden joukkuetta ajatellen tärkeitä pelaajia.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Ja Vakio, kyllä mä uskon mestaruuden kiinnostavan niin pelaajia kuin Sheddeniäkin. Mutta uskon myös siihen, että tällaiset asiat häiritsevät sen voittamista. Enkä ole uskossani yksin, sillä Tinke piti erittäin tärkeänä Canalilla sitä, että joukkueet saavat keskittyä kauden tärkeimpään aikaan rauhassa ilman yhtään ylimääräistä häiriötekijää.

En minä Tinkeä enkä sinua vastaan halua väitellä. Kunhan omia ajatuksiani yritän tuoda julki.

Onhan se kai jo pitkään ollut tiedossa, että ainakin Virta ja Tuulola ovat ensi kaudella Kerhon miehiä. Onko sekin Sheddenin vika? Joukkueita rakennetaan ja näitä häiriötekijöitä on bisneksen luonteesta johtuen aina keväällä. Tällaiset on vain kestettävä ja kundien lujuus mitataan. Kaikissa joukkueissa näitä on.

Saatananmoinen vellihousu pitää olla, joka lyö lekkeriksi kauden päätavoitteen tällaisten asioiden takia. Tavoite on mestaruus ja siitä pidetään kiinni.

Sen verran voin myöntää, että ei tämä minustakaan kiva tilanne ole. Mutta kuten itsekin totesit, tätä on muissakin joukkueissa. Surkea tekosyy paskoille esityksille.
 
Viimeksi muokattu:

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Masalla on avaimet ratkaista tämä lukko. Masa voisi järjestää massiivisen ja ilmoittaa Staplen jatkosopimuksesta. Tilaisuuteen palkataan lisäksi yksi syväkurkku levittämään huhua, että Hjallis on ostanut Zugin ja tekee siitä ensi kaudeksi Jokerien farmin. Olis aika väkevä väijyä, kun Dougin tukka suoristuu.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hyvää keskustelua ja tavallaan ymmärrän Vakion ajattelumallin; sen mitä itse kukin tekee ensi kaudella ei pitäisi vaikuttaa tämän kauden toimintaan ja työtehoon. Näin se menee teoriassa, mutta kuten cobol totesi, lätkäbisnes Suomessa on vielä todella kaukana oikeasta bisneksestä. cobol otti esille Nokian, arkisempi esimerkki löytyy autokaupan parista. Jos Peugeot-myyjä värvätään Volvo-diilerille, hän lähtee heti. Molempien organisaatioiden halusta.

Suomessa kiekkobisnes on erittäin henkilösidonnaista. Ara, Shedden, Kummola, Nenä - kaikki ovat isoja nimiä. Ja kun joku heistä liikahtaa, seuraa koko ala pelaajista toimitusjohtajiin miten pelikenttä nyt muuttuu. Joku Janne Pesonen laskee tällä hetkellä HIFKin helvetin paljon potentiaalisemmaksi ensi kauden duunipaikakseen kuin vielä pari kuukautta sitten. Eivät pelaajat ja valmentajat robotteja ole. Heilläkin on siviiliasiat mielessä kesken työpäivää, ei sille mitään voi.

Juuri tällaisessa tilanteessa mitataan paitsi valmentajien ja pelaajien työmoraali, myös organisaation tasokkuus. Vakiolta hyvä pointti, että Nenä saa olla rauhassa, koska Kärpillä menee hyvin. Kysyn näin päin: Miksi Sheddenin pitäisi saada olla rauhassa häntä koskevilta spekulaatioilta? Hänellähän menee päin helvettiä. On varsin kohtuullista, että esille nousevat hänen ensi kauden kuvionsa sekä maajoukkuevalmennuksensa. Jos Jokerit pelaisi nyt paremmin, se olisi paras mahdollinen näyttö Sheddeniltä ja Jokeri-organisaatiolta ammattimaisuuden asteesta. Dämn, lätkä on tulosurheilua ja tuloksien perusteella Shedden + jokeriorganisaatio on helvetin paljon sekaisemmassa tilanteessa kuin Nenä + kärppäorganisaatio.

Sheddenin tilanteessa ei ole ollut kukaan SM-liigavalmentaja häntä aikaisemmin. Siinäkin on omat riskitekijänsä Jokerien kannalta, että hänen ensi kauden osoitteensa tiedetään ja se on ulkomailla. Tämän lisäksi Shedden on Karjala-lippisjengin ykkösvalmentaja, joka tietää, että hänen eniten haluamansa duuni eli NHL-valmennus on kiinni siitä, minkälaiset MM-kisat Suomi pelaa. Ei siitä, miten Jokereilla menee liigassa! Joten turha väittää, etteikö Doug ajattelisi juuri nyt todella paljon kevättä ja MM-kisoja. Mielestäni tämä kokonaisuus näkyy Jokerien alisuorittamisena. Kyllä Virmasen ja Hjalliksenkin pitäisi tajuta, että kolmikosta Jokerit-Maajoukkue-Zug nimenomaan Jokerit on kaiken järjen mukaan Sheddenin pienin intressi juuri nyt. Shedden olisi ääliö, jos hän arvottaisi nämä asiat muuten, kysymys on hänen tulevaisuudestaan. Eli Shedden on inhimillisesti katsoen ymmärrettävästi solmussa, turha jeesustella etteikö joku muukin olisi vastaavassa tilanteessa. Kummola ja Hjallis, dynaaminen duo, on aivan itse aiheuttanut maajoukkueen taholta tulevan ristipaineen. Ja mutkan kautta myös Zugin: juuri maajoukkuepesti on Sheddenin käyntikortti NHL:ään, siksi hän ei suostu valmentamaan Jokereissa (eikä Zugissa) ilman NHL-klausuulia!

Sitä saa mitä tilaa. Ja kuten aiemmin sanoin, Jokeri-organisaatio osoittaisi ryhtiä pistäessään Sheddenin menemään. Miksi minkään jengin pitäisi katsoa huonosti suorittavaa valmentajaa, jolla on jo kaksi muuta työnantajaa? Väitän, että Sheddenin kenkääminen olisi paljon lähempänä, jos joukkue ei jäisi Waden kontolle. Kakkoskoutsinkin suhteen Virmanen ja Hjallis saavat juuri nyt sitä, mitä ovat tilanneetkin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kyllä Virmasen ja Hjalliksenkin pitäisi tajuta, että kolmikosta Jokerit-Maajoukkue-Zug nimenomaan Jokerit on kaiken järjen mukaan Sheddenin pienin intressi juuri nyt. Shedden olisi ääliö, jos hän arvottaisi nämä asiat muuten, kysymys on hänen tulevaisuudestaan.

Minä uskon että Jokerit on itseasiassa Shedden suurin intressi juuri nyt, sen takia että Jokereilla näyttää menevän päin persettä. Jos Jokereilla menisi hyvin niin silloin Sheddenin huomio saattaisikin jakautua mutta tässä tilanteessa uskon nimenomaan että Jokerit on noussut hierarkiassa ylöspäin. Maajoukkueessa onnistuminen on Sheddenin NHL-pestin kannalta tärkeintä mutta normitilanteessakin kyllä katsoisin että Jokereiden alkavat pudotuspelit ja niissä menestyminen on tällä hetkellä ensi kauden Zugia kovempi juttu. Eli jos Jokereilla menisi hyvin arvojako olisi maajoukkue-Jokerit-Zug, nyt uskon sen olevan Jokerit-maajoukkue-Zug.
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Sitä saa mitä tilaa. Ja kuten aiemmin sanoin, Jokeri-organisaatio osoittaisi ryhtiä pistäessään Sheddenin menemään. Miksi minkään jengin pitäisi katsoa huonosti suorittavaa valmentajaa, jolla on jo kaksi muuta työnantajaa? Väitän, että Sheddenin kenkääminen olisi paljon lähempänä, jos joukkue ei jäisi Waden kontolle. Kakkoskoutsinkin suhteen Virmanen ja Hjallis saavat juuri nyt sitä, mitä ovat tilanneetkin.

Juuri näin. Naapuriveljeltä hyvää tekstiä koko setti, jonka voin kevyellä kädellä allekirjoittaa. En alkujaankaan tajunnut miten setä Hjarppa ja Masahiko keksivät tällaisen ristiriitaisen roolituksen olevan millään tavoin fiksu. Eikö Jokerien kaltainen joukkue tarvitse hemmetti täysipäiväisen valmentajan? Ei nyt luulisi mikään osa-aikahomma olevan? Mutta meillähän kokeillaan kaikkea.

Ja kuten cobol sekä JHag tuovat selkeästi ilmi, nyt on jo kolme työnantajaa kuvassa, joista oikeasti se Jokerit kiinnostaa varmasti kaikkein vähiten. Miten Jokerit voi olla tällaisessa tilanteessa? Kysyn vaan. Hyvin on pullat uunissa. Meidän "liiderin" tulevaisuus on kiinni kaikesta muusta paitsi siitä mitä hän tekee päivätyössään. Jokainen voi miettiä omalle kohdalle mikä olisi intressi jos omassa duunissa olisi vastaava tilanne. Työsopimus muualle jo taskussa ja keväällä ihan muu todella iso näytön paikka uran ensimmäistä ja ehkä viimeistä kertaa. Paljonko nappaisi nykyduuni, joka ei vaikuttaisi millään tavalla uraasi jatkossa?

p.s. Ja ym. kysymykseen on turha jauhaa pitkää kakalta tuoksuvaa pötköä korkeasta työmoraalista yms. Kyllä nuo "moraalit" on vuosien varrella nähty.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
...nyt on jo kolme työnantajaa kuvassa, joista oikeasti se Jokerit kiinnostaa varmasti kaikkein vähiten. Miten Jokerit voi olla tällaisessa tilanteessa? Kysyn vaan. Hyvin on pullat uunissa. Meidän "liiderin" tulevaisuus on kiinni kaikesta muusta paitsi siitä mitä hän tekee päivätyössään.

Tämä on hyvin sanottu ja tämä on myös vastaukseni flintstonelle: Shedden ajattelee tulevaisuuttaan, kuten kuka tahansa meistä uusien haasteiden edessä. Jokerit on hänelle pikapuoliin menneisyyttä. Juuri tämän vuoksi hänellä meneekin Jokereiden kanssa nyt huonoiten. Jokerien menestys suuntaan tai toiseen on hänen tulevaisuutensa kannalta toissijaista. Pienen Suomen liigakausi 07/08 on esimerkiksi NHL:ssä suhteellisen yhdentekevä asia. Sen sijaan Sheddenin ja Suomen maajoukkueen menestys Pohjois-Amerikassa pidettävissä MM-kisoissa on Sheddenin tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeä etappi. Se ratkaisee, valmentaako hän ensi kaudella Zugissa vai NHL:ssä. Ei voi mitään, Jokereille ei voi riittää tarpeeksi annettavaa.

Vahvojen huhujen mukaan mies on siis haluamassa ainakin Stapletonin ja pari muuta nykymiestään mukaansa ja kokoaa myös ketjuja sen mukaan, keille haluaa antaa näyttöpaikkoja. Siis näyttöpaikkoja ensi kaudeksi. Tunnen paljon pelaajia, siis myös jokeripelaajia, ja tämä kokoonpanoihin liittyvä asia on melkoisen kuuma puheenaihe juuri nyt.
 

Johan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Dämn, lätkä on tulosurheilua ja tuloksien perusteella Shedden + jokeriorganisaatio on helvetin paljon sekaisemmassa tilanteessa kuin Nenä + kärppäorganisaatio.

Kuten omassa tekstissäkin tuot esille, ei täällä Oulussa tarvitse pohtia KJ:n mietteitä maajoukkueen suhteen, joten organisaatioiden (Jokerit vs. Kärpät) ja valmentajien suhdetta ei voi verrata.

Itse väitän, että Junno Hjalliksen paikalla ei olisi Sheddenin maajoukkuepestinä "otona" hyväksynyt. Kai se Kummolan kaveruus sitten johti näin jälkikäteen arvioituna virheratkaisuun Hjalliksen taholta ja/tai jo aikanaan esitetty ajatus Sheddenin palkanmaksukulujen säästöstä. Tai mistä sen tietää, Shedden valmentaa Jokerit Suomen ja Leijonat maailmanmestareiksi ja ensi kausi NHL:ssa. Vaikea uskoa. Ja olen myös sitä mieltä, että vähiten Sheddeniä kiinnostaa, tulevaisuuttaan ajatellen, Jokerien menestyminen tänä keväänä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tämä on hyvin sanottu ja tämä on myös vastaukseni flintstonelle: Shedden ajattelee tulevaisuuttaan, kuten kuka tahansa meistä uusien haasteiden edessä. Jokerit on hänelle pikapuoliin menneisyyttä. Juuri tämän vuoksi hänellä meneekin Jokereiden kanssa nyt huonoiten. Jokerien menestys suuntaan tai toiseen on hänen tulevaisuutensa kannalta toissijaista.

Ei kuitenkaan ihan noin. Jokerit on Sheddenille kohta menneisyyttä, täällä Sheddenillä on kuitenkin käsissään nippu jolla voi taistella mestaruudesta. Ja vaikka Shedden jättääkin Jokerit ja SM-liiga kohta taakseen niin eiköhän Sheddeniä kiinnosta millaisena valmentajana hänet täällä tullaan muistamaan, fiasko-valmentajana kuten eräs kiekkoguru on häntä tituleerannut vai Jokerit mestaruuteen vieneenä miehenä. Mestaruus missä tahansa sarjassa on aina kuitenkin mestaruus, SM-liigassa Kärppiä lukuunottamatta Shedden tuskin tulee saamaan parempaa mahdollisuutta mestaruuteen.

Zug on tässä kokonaiskuvassa vain takaportti, Sheddenin tähtäin on NHL:ssä, Zugiin Shedden menee jos hommat ei ole mennyt niin kuin hän toivoisi. Zug on välttämätön paha, varmasti rahallisesti kannattava, mutta ei eteenpäin menemistä valmennuksellisesti.

Sheddeniä kiinnostaa siinä mielessäkin Jokerit että vetämällä läskiksi täällä saa ajokoirat räksyttämään jo ennakkoon maajoukkueen menestymättömyyden puolesta, puukkoa sataa median taholta (ainakin eräältä sellaiselta) satavarmasti. Sen sijaan onnistuminen Jokereissa takaisi työrauhaa maajoukkueessa ja veisi terää erään kiekkogurun piiskan sivalluksilta. Jättämällä Jokerit oman onnensa nojaan Shedden syö kuin vahingossa myös maajoukkuepestinsä pohjia. Olkoonkin että menestys maajoukkueessa ratkaisee Sheddenin NHL-kohtalon niin lähtökohdat maajoukkueessa on ratkaisevasti erilaiset riippuen kuinka ammattitaitoisesti Shedden Jokeripestinsä hoitaa.
 
Viimeksi muokattu:
Shedden on fyysisesti paikalla ja henkisesti jo ihan muualla kuin Jokereissa. Ihan turha puhua ammattietiikasta yms. Tiedän itsekin tilanteen muutaman kerran kun olen duunia vaihtanut, motivaatio tippuu tasolle, jolla tehdään vain välttämättömät. Asioiden parantamiseen on aika vaikea motivoitua, kun tietää, että sillä ei ole merkitystä. Sheddenin tapauksessa on vielä ymmärrettävämpää, koska hänen päätavoitteensa on selkeästi mm-kisat, joka on hänen ensimmäinen (ja ehkä jopa ainoa) mahdollisuutensa avata NHL-ovet. Jos hän ei niihin panosta, niin tilisuus voi olla mennyt ikiajoiksi. Varasuunnitelmaa, eli Zugia hänen kannattaa ajatella myös, koska se voi antaa sen seuraavan tilaisuuden, mutta menestystä on silloin pakko tulla, jos tää kausi ei sitä tuo. Sveitsissä ei tunnetusti olla kovin pitkäjänteisiä tällaisissa asioissa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Shedden on fyysisesti paikalla ja henkisesti jo ihan muualla kuin Jokereissa. Ihan turha puhua ammattietiikasta yms. Tiedän itsekin tilanteen muutaman kerran kun olen duunia vaihtanut, motivaatio tippuu tasolle, jolla tehdään vain välttämättömät.

Paitsi että urheilussa ei päde normaalin duunin lainalaisuudet. Sinä tuskin olet duunissasi tavoittelemassa mestaruutta, sinun duunisi ei huipennu keväällä pudotuspeleissä. Sinun duunistasi ei kirjoiteta sankaritarinoita. Sinun duunisi tuskin saa tuhansia ihmisiä juhlimaan saavutustasi. jne jne jne.
 
Paitsi että urheilussa ei päde normaalin duunin lainalaisuudet. Sinä tuskin olet duunissasi tavoittelemassa mestaruutta, sinun duunisi ei huipennu keväällä pudotuspeleissä. Sinun duunistasi ei kirjoiteta sankaritarinoita. Sinun duunisi tuskin saa tuhansia ihmisiä juhlimaan saavutustasi. jne jne jne.

Ei ehkä mestaruuksista mutta voitoista kuitenkin, ja jos niitä ei tule, menettää jotkut työpaikan. Huipennuksia ovat saadut diilit, joita voidaan metsästää joskus vuosia. Lähikollegoiden kanssa juhklitaan, mutta totta on että ei ole tuhansia lähikollegoja.

Jos ajatellaan mainitsemallasi urheilun logiikalla, niin luulenpa että Shedden haluaa mieluummiin koko kansakunnan juhlivan hänelle kuin vain yhden seuran fanien, jos voi valita, ja hänellähän on mahdollisuus priorisoida asioita tällä hetkellä.
 

Brad

Jäsen
Keskiviikkona helsinkiläiset treenasivat ja ketjukoostumukset muuttivat muotoaan läpi harjoitusten. Kokoonpano saa viimeisen muotonsa vasta torstaina aamujäillä. http://www.jokerit.com/index.php?id=1&nid=436

Voi vittujen kevät! Nyt rupee vituttamaan tämä saatanan ketjulotto! Joukkue menee täysin sekaisin tämmöisestä pelleilystä! Kuusi matsia poffeihin ja Jokereilla ei ole yhtäkään valmista ketjua Sheddenin mielestä, ei perkele.
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Immonen on nyt sitten kuitenkin toista mieltä kuin Shedden eilen, eli kukaan ei pelaa itselleen tai aseta itseään joukkueen eteen jne.
Tämähän enteilee sitä että penkityksiä ei ole kuitenkaan tiedossa, eli uhkailuksi ja sanahelinäksi jää. Joten Hirsokin saa kaiken anteeksi. Lopputuloksena tietysti pelaa huomenna ihan ok pelin, jonka jälkeen palaa viime aikojen tasolleen, flegmaattiseksi surffailijaksi. Mikään ei muutu, loistavaa..
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Sheddenin Nhl-pesti on kyllä paljon kauempana mitä täällä monet uskovat. Jos Suomi nyt sattuisi voittamaan MM:den niin joku onneton voisi hänet hätäpäissään palkata mutta muuten en usko että mahdollisuuksia on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös