Spekulaatioita tulevista muutoksista

  • 212 725
  • 625

Afinogenov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sabres
Joo, meillä onkin peräti kolme hyökkääjää karvan verran plussan puolella (Mann +4, Määttänen +1, Viitakoski +1). Kyllä nämä sementoituneet ketjut kannattaa ilman muuta säilyttää, kun peli tasakentällisin on noin älyttömän hyvässä kuosissa.

Mitä meinaat sementoituneilla ketjuilla ?

A) Saa olla melko tavalla värittyneet lasit silmillä jos uskoo Ilveksen taistelevan tällä kaudella mestaruudesta.

Näin tekee tosi-fanit !!!

B) Menestyvässä joukkueessa tulee olla ilmapiiri, jossa kaikki kokevat tulevansa oikeudenmukaisesti kohdelluksi. Jos näin ei ole vaan suhtautuminen toimintayksikön jäseniin on kovin painotettua tahi jopa syrjivää, laskee toimintayksikön työmoraali kokonaisuutena aivan varmasti.

Mitenköhän tämä liittyi minun kirjoituksiini ?

C) Mestarijoukkueita ei saa ostamalla, vaan mestarijoukkueet syntyvät vuosien työn kautta. Kriittistä on nimenomaan vahvan rungon pysyminen kasassa riittävän pitkän aikaa. Kärjistäen voidaan sanoa, että kärkiosaaminen voidaan ostaa ulkopuolelta kunhan runkomiehet huolehtivat jatkuvuudesta.

D) Nykyinen SM-liigan kilpailukyky on niin heikko, että suuri osa pikkuseurojen huippumiehistä joka tapauksessa vaihtaa maisemia aina erinomaisen kauden pelattuaan. Näin ollen kannattaa panostaa juuri niiden villekorhosten ja lassimattiloiden kehittämiseen, sillä näistä saadaan juuri se vahva runko joka ei joka kauden jälkeen niin voimallisesti pyri mittauttamaan markkina-arvoaan ahneiden agenttien avustuksella.

En minä ole vaatimassa Korhoselle 20 minuutin peliaikoja, mutta kyllä sen peliajan on oltava jotain muuta kuin 1-2 vaihtoa per erä. Siinä ei nyt kerta kaikkiaan ole kenenkään kannalta yhtään mitään järkeä.

Kyllä minun mielestäni Korhosen pitäisi kehittyäkseen pelata se 15 minuuttia pelissä, siksi laittaisin miehen sinne Mestikseen kehittymään. Siellä hän saisi pelata ottelusta jopa enemmän kuin sen 15 minuuttia.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Mitä meinaat sementoituneilla ketjuilla ?

Tarkoitan sitä, että ketjut ovat pysyneet hämmentävän kauan hyvin samankaltaisina, vaikka oikeastaan missään vaiheessa ei ole löytynyt sellaisia vitjoja jotka pystyisivät dominoimaan peliä tasakentällisin. Parhaiten siihen kykeni yhdessä vaiheessa juuri Määttäsen ja Koiviston akseli, olkoonkin että silloin Koivistolla oli päällä melkoinen maalintekokipsi.

Näin tekee tosi-fanit !!!

On tietenkin erinomaisen hienoa jos pystyy aina säilyttämään uskonsa, vaikka kylmää vettä tulee niskaan vuosi toisensa jälkeen. Itse olen nähnyt elämää jo sen verran, että usko alkaa olla menetetty. Usko ja toivo ovat kuitenkin eri asioita, ja jaksan yhä toivoa.

Mitenköhän tämä liittyi minun kirjoituksiini ?

Pahoittelen edellisen viestini turhankin kärkästä sävyä, joka johtui lähinnä tuskastumisestani Ilveksessä vallitsemaan pysähtyneisyyden tilaan. En siis halunnut mitenkään hyökätä sinua vastaan, vaikka viestistäni sellaisen käsityksen saatoit saadakin.

Kyllä minun mielestäni Korhosen pitäisi kehittyäkseen pelata se 15 minuuttia pelissä, siksi laittaisin miehen sinne Mestikseen kehittymään. Siellä hän saisi pelata ottelusta jopa enemmän kuin sen 15 minuuttia.

Tästä olemme samaa mieltä, joskin kyllä myös semmoinen 10-12 minuuttia liigassakin olisi jo jotakin.
 

ipamies#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Prague Rangers
Sellainen spekulaatio tulevista muutoksista, että ensi kaudeksi joukkueeseen on saatava rajusti lisää pelinopeutta. Ennen kaikkea jalkanopeutta.

Edes Vesku Viitakoski ja Pasi Määttänen eivät tietyistä vahvuuksistaan huolimatta kuulu tuon johtoajatuksen mukaisesti kasattuun ryhmään.

Toinen painopistealue täytyy olla hyökkäyssinisellä. Tapparan pakit tekivät tänään viisi maalia, kun Ilves-pakit ovat tehneet koko kaudella 21.

Kolmas asia, jossa täytyy aikaansaada muutos, on Sakari Pietilä. Saken ansiot tämän kauden osalta alkavat olla jo kokonaisuutena selkeästi pakkasen puolella. Proffan tulisi uudistaa toimintatapojaan ja painotuksiaan todella perusteellisesti, jotta hän olisi paras mahdollinen valmentaja meidän organisaatiolle tässä tilanteessa.

On jopa todennäköistä, että Ilves 08/09 on kaikin puolin nopeampi kuin edeltäjänsä ja on mahdollista, joskaan ei todennäköistä, että Ilves löytää tulivoimaisia pakkeja, mutta Saken kykyä luoda nahkaansa epäilen kaikkein eniten.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä jäätiin jalkoihin, joo.

Valitettavasti olen ajautumassa semmoisen pessimismin puolelle, etten usko minkään kolmen asian toteutumiseen, jotka Ipamies41 mainitsi. Mahdollinen tapahtumisjärjestys on toki sama. Mutta ei Ipamieskään kovin optimistiselta vaikuttanut.

Tämän päivän pelin, taikka jo eilisen perusteella tekisin jatkosopimuksen. Kyse on siis kuvitelmasta, jossa kenelläkäään sopimusta ei ole.

Toni Niemelle (joka oli paras ja kiekollisena aktiivisin puolustajista), Lehtivuorelle (potentiaalinsa, ei eilisen esityksen pertusteella ja Mikko Kuukalle asenteensa ja yrittämisen vuoksi, joskin yritteliäämpää Mikkoakin olen nähnyt. Neljästä jäljelle jääneestä paras oli Nickersson, jonka kanssa jatkaisin, jos sopimus olisi maksimissaan 70 000 euroa. Rivipuolustaja, ei muuta.

Hyökkääjistä jatkaisin ensimmäisen erän Bishain, kahden laukauksen Mannin, kahden avopaikan luoja Anttilan (tukku pahojja huolimattomuus virheitä vastapainoksi), Raipen ja laitahyökkääjäksi lähelle vastustajan maalia siirretyn Torkin kanssa.
Ehkä sopimus: Järvinen tekee töitä, tai on ainakin ahkeran olonen. Määttänen pelasi aluksi hyvin, sittemmin kompuroi.
Lisänäyttöjä isommalla peliajalla: Koreisin, Sandellin ja Korhosen peli oli niin sekavaa, etten hahmottanut sen pohjalta mitä sakke oli kopissa sanonut. Johtotehtäviin: Vesku olisi tarvinnut apua, vauhti ei yksinkertaisesti riittänyt. Männikkö oli turha.
Leinonen oli aluksi OK, mutta sitten meni jo helpompiakin. Mutta huonompi molari olisi päästänyt enemmän, siksi vapaasti maalin eteen sai purjehtia.

Joku kirjotti taannoin jossain ketjussa, ettei ole varma, että onko Leinonen tarpeeksi hyvä ykköskassariksi, ja että voitais ettiä uutta ykkösmokkea. Tällä hetkellä on syytä ihmetellä, jos Leinonen suostuu jäämään.

Keinot on professorillame vähissä. Täksi kaudeksi uutta paradigmaa ei löydy. Olisiko virkavapauden paikka seuraavaksi 10 vuodeksi, että saatais joku nuorempi ja innokkaampi edes yrittämään?

Mites tässä taas näin kävi.
 

sikaniska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FC Saku, Tottenham
Sellainen spekulaatio tulevista muutoksista, että ensi kaudeksi joukkueeseen on saatava rajusti lisää pelinopeutta. Ennen kaikkea jalkanopeutta......

......On jopa todennäköistä, että Ilves 08/09 on kaikin puolin nopeampi kuin edeltäjänsä ja on mahdollista, joskaan ei todennäköistä, että Ilves löytää tulivoimaisia pakkeja, mutta Saken kykyä luoda nahkaansa epäilen kaikkein eniten.

Kun katsoo Ilveksen sopimustilannetta ensikaudeksi, niin tilanne tuota pelinopeutta ajatellenhan on ihan kohtalainen siinä mielessä että ainoa toivottoman hidas kaverimme on Kevin Kantee (jonka muuten voisi heittää johonkin suomisarjaan eilisen perusteella). Männikköhän menee noihin ulostettaviin meikäläisen silmissä myös, mutta hänellä ainakin liike riitttää.

Selvästi neljäntenä asiana tuohon ipamiehen listaan näen ykkösveskarin tarpeen. Ilveksen nykyjoukkue huutaa Raskin tasoista huippumiestä, jonka avulla eilinenkin matsi oltaisiin todennäköisesti hoidettu 2-1. Toki Leinonenkin olisi varmaan pelannut maallikon silmiin nähden paremmin jos joku olisi tosissaan puolustanut.

Henkilökohtaisesti toivoisin Ilveksen lähtevän ensikaudella omilla junnuilla nuoruusleikkauksen tielle, mutta en jaksa uskoa siihen niin kauan kun Sakke on talossa. Toivottavasti nyt kuitenkin tajuavat että Mattilan sopimus ei kata toistaiseksi ensi kautta, ettei miestä vaan löydetä mistään Hämeenlinnan 2. ketjusta ensi Joulun alla..
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Toivottavasti nyt kuitenkin tajuavat että Mattilan sopimus ei kata toistaiseksi ensi kautta, ettei miestä vaan löydetä mistään Hämeenlinnan 2. ketjusta ensi Joulun alla..
Sitä vaan mietin, että minkä takia Mattila haluaisi jatkaa ensi kaudella Ipassa? Sama homma Korhosella. Eiköhän se ole näille nuorille tullut jo selväksi, että Ipassa on aika turha uraansa pilata Saken ollessa ruorissa. Sandelilla taitaa olla sopimus ensi kaudesta, mikä taitaa nuortamiestä harmittaa!
 

sikaniska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FC Saku, Tottenham
Sitä vaan mietin, että minkä takia Mattila haluaisi jatkaa ensi kaudella Ipassa? Sama homma Korhosella. Eiköhän se ole näille nuorille tullut jo selväksi, että Ipassa on aika turha uraansa pilata Saken ollessa ruorissa. Sandelilla taitaa olla sopimus ensi kaudesta, mikä taitaa nuortamiestä harmittaa!

Osuit naulan kantaan. Asian laita vaan on niin, että vielä mattilat ja korhoset voitaisiin saada vakuutettua jäämään Ipaan. Pelkään vain ettei nykyinen valmennusjohto näe asiaa näin. Viime kauden jälkeen lähti Metsolat, Heleniukset, Mieloset, Järviset ja Huhtalat, toivottavasti tämän kauden jälkeen ei tarvi todistella vastaavaa.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jo toisen kerran peräkkäin Ilves teki vastuuvalmentajan kanssa hyvissä ajoin jatkosopimuksen, ja jo toisen kerran hyvin pian jatkon julkaisemisen jälkeen alkoi näyttää siltä, että sopimuksen jatkaminen oli virhe.

Tältähän se näyttää.

Mutta tuolla Dark Horse -ketjussa kirjoitat sen syvemmän totuuden:

"Hautamaata ja Honkalehtoa on melko turha osoitella sormella, sillä he - kuten kaikki muutkin Ilves-Hockey Oy:n avainhenkilöt - ovat sen saman tahon päättämiä rekrytointeja kuin kaikki valmentajavalinnatkin."

Ilveksen johdolla ei ole kompetenssia tehdä oikeita valintoja. Sehän oli itse asiassa jo valinnut Mälkiän, mutta tosiasioiden ankara paine pakotti perumaan sen ratkaisun.

Sakke nyt ei takuulla ollut Mälliä huonompi valinta. Mutta harvoinpa hätäratkaisut ovat hyviä.
 

PJx

Jäsen
Tältähän se näyttää.

Mutta tuolla Dark Horse -ketjussa kirjoitat sen syvemmän totuuden:

"Hautamaata ja Honkalehtoa on melko turha osoitella sormella, sillä he - kuten kaikki muutkin Ilves-Hockey Oy:n avainhenkilöt - ovat sen saman tahon päättämiä rekrytointeja kuin kaikki valmentajavalinnatkin."

Ilveksen johdolla ei ole kompetenssia tehdä oikeita valintoja. Sehän oli itse asiassa jo valinnut Mälkiän, mutta tosiasioiden ankara paine pakotti perumaan sen ratkaisun.

Sakke nyt ei takuulla ollut Mälliä huonompi valinta. Mutta harvoinpa hätäratkaisut ovat hyviä.
Pahaa pelkään, että tämäkin havainto jäi ainakin "pykälää lyhyeksi". Jos perusasiat olisivat kunnossa, homma ei kaatuisi tavan takaa muutamiin yksilöihin. Kysymys kuuluu: kuka pystyisi korjaamaan Ilvesläisen asenneympäristön. En usko millään, että syyt olisivat yksittäisissä henkilöissä, kyllä syyt ovat syvemmällä.
 

sikaniska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FC Saku, Tottenham
Kysymys kuuluu: kuka pystyisi korjaamaan Ilvesläisen asenneympäristön.

-Valmentajat: Summanen, Mälkiä, Jalonen

-UT&TJ: Mahdoton spekuloida nimillä, mutta selvää on että uudet miehet tarvittaisiin kehiin

- Hallitus: Lätkäosaamista tarvittaisiin. Jos ei muuten, niin miesten lukumäärää lisäämällä (Kolmen jees-miehen kuppikunta mikä meillä on ei johda mihinkään)

Mahdoton sanoa tosin kuka saisi tällaisen uudistuksen aikaiseksi, että kaikki nämä muutokset saataisiin aikaan. Sen on kuitenkin päivänselvää, että sama tahti jatkuu jos UT:lle ja TJ:lle sorvataan yhtään lisää vuosia soppareihin. Honkalehdon pesäpallotietämys alkaa olla jo katsottu kortti.

Saas nähdä kauanko saamme kestää tätä totaalista riskien minimoimista Ilveksen toiminnassa. Kukaan ei uskalla tehdä mitään, mikä vaarantaisi nollille pääsyn vuosittaisessa budjetissa. Otetaan wernereitä jenkeistä eikä tajuta, että omilla listoilla olisi näppilöitä ja lehtivuoria, joille vastuuta antamalla voitaisiin rahaa säästää valmiiden murphyjen hankintoihin.

Ilveksen toiminta on tällä hetkellä todella syvältä ja v*tuttaa katsella vierestä kun tietää että sama vellihousumeininki jatkuu taas ensikaudella!

En tiedä kumpaa toivon enemmän, katastrofaalista ja herättävää loppukautta, vai playoff paikkaa 6 joukossa..
 

Fordél

Jäsen
Olet siis aivan oikeassa siinä, että todelliset syyt Ilveksen pitkään uneen eivät piile yksittäisissä epäonnistuneissa henkilövalinnoissa. Ne kun ovat vain oireita, seurauksia vallitsevasta ilmapiiristä ja toimintakulttuurista.

Harmi vaan, että se vallitseva ilmapiiri ja toimintakulttuuri ei tule tyhjästä vaan on näiden henkilöiden ja organisaation historian luomaa. Muutos lähtee siitä, että joko nämä henkilöt muuttuvat tai sitten henkilöt vaihdetaan.
 

Santiago

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nythän täytyy sitten mennä asiaan sen karummalta kantilta:

Minkä ikäisiä nämä pysähtyneisyyden aikaa ja väljähtänyttä ilmapiiriä ylläpitävät jäärät ovat? Kiinnostaa nimittäin, että mahtaako sitä itse olla hengissä siinä vaiheessa, kun ydinongelmat jäävät eläkkeelle tai kuolevat vanhuuteen. Siinä vaiheessa taitaa olla ensimmäiset mahdollisuudet, että Ilves nousee taas pelaamaan mestaruuksista.

Tarvitseeko odottaa vielä toiset 23 vuotta?

Edit: Ei perkele, täähän on real-life skenaario Kummelin "Perintöä odotellessa" sketsistä.
 
Viimeksi muokattu:

PJx

Jäsen
Se asenneympäristö syntyy siitä, että Ilveksellä on taipumuksena valita avainrooleihin Ilveksen näköisiä henkilöitä. Organisaatio, jossa ei ole tarpeeksi osaamista eikä intohimoa (todellista Tahtoa menestyä ja halua tehdä rajusti töitä sen eteen), ei osaa eikä halua painottaa menestyksen kannalta ensiarvoisen tärkeitä ominaisuuksia valitessaan jäseniään.

Niinpä Ilves ylläpitää itse omaa pysähtyneisyyden, mukavoitumisen ja heikon vaatimustason kulttuuriaan tuomalla siihen pääsääntöisesti sellaisia ihmisiä, jotka eivät horjuta vallitsevaa asiaintilaa ja ravistele toimintatapoja.

Olet siis aivan oikeassa siinä, että todelliset syyt Ilveksen pitkään uneen eivät piile yksittäisissä epäonnistuneissa henkilövalinnoissa. Ne kun ovat vain oireita, seurauksia vallitsevasta ilmapiiristä ja toimintakulttuurista.
Näin minäkin sen näen. Tietyssä mielessä kulttuuri kumpuaa esiin myös ry:n puolella. Toki näen asian niin, että ry on tehnyt osin h-tin hyvää työtä ja pojat treenaavat ainakin tietyissä ikäluokissa naapuria laadukkaammin.

Tuloksena on suuri joukko taitavia pelaajia ja jopa menestystä junnuissa, mutta paljon enempäänkin olisi mahdollisuuksia, tarpeeksi monet pojat eivät pelaa koko sydämestään joukkueelle. Tietynlainen työnteon (joukkueen hyväksi) kulttuuri puuttuu (toki hiki virtaa ja jouleja palaa, mutta tätä en hae). Jollain tavalla fokus ei ole voittamisessa vaan jossain muussa epämääräisessä (junnuilla "tulevaisuudessa").

En toki väitä, että junnumenestyksellä olisi itseisarvo, varsinkaan vielä jossain D/E-junnuissa. Kuitenkin väitteellä, "ei sillä ole väliä miten te pelaatte tässä iässä", rakennetaan tulevaisuuden asennetta. Kyllä urheilussa voittoa pitää hakea, ei tosin hinnalla/keinoilla millä hyvänsä. Useimpien pelaajien menestymisen edellytys pitkässä juoksussa on, että he pelaavat joukkueelle. Siihen olisi syytä oppia ajoissa. Jotenkin näkisin, että menestyvässä urheilu-organisaatiossa muut (hyvät ja jalot) tavoitteet joustavat päätavoitteen mukaan. Yksittäiselle pelimiehelle päällimmäinen tavoitteen pitäisi olla joukkueen voitto, ei oma hyöty.

Jotenkin se mitä haen on vaikea ilmaista sanoin, yllä oleva kirjoitus on todella helppo käsittää toisin kuin oli tarkoitus. Vastustan ajatusta siitäkin, että kyse olisi mukavuudesta tai "laiskuudesta", ne olisi korjattavissa. Se punainen lanka on vaan jotenkin kadoksissa eikä se tunnu löytyvän. Pitäisi "keskustella" siitä, mikä on päätavoite ja mihin ollaan valmiita tavoitteen saavuttamiseksi. Silloin olisi mahdollisuus sitoutua tavoitteisiin. Nyt tavoite on epämääräinen eikä mistään ("mukavuuksista") pystytä luopumaan.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Hautamaan ihan oikeasti itse hankkimat vahvistukset listaamalla voi myös päätellä mitkä ovat mahdollisuudet, että tällä kertaa osuisi...


Hudit

Lauris Darzins
Teppo Tuomanen
Chris Allen
Aleksandrs Jerofejevs
Henrik Juntunen
Tomi Hirvonen
Tomas Kurka
(Martin Sonnenberg)

Osumat

Hannes Hyvönen

Ei scoutatut hankinnat*

Steve Kariya

Muiden hankinnat

Patrik Stefan (Vaclav Sykora)
Jussi Pesonen (Risto Jalo)
Kevin Kantee (Sakari Pietilä)

Kenen hankintoja he ovat? Täydennä.

Peter Messa, Lauri Kinos, Tommi Turunen, Mikko Peltola, Jason Bonsignore, Lucas Lawson, Sami Helenius, Kristian Kudroc, David Bararuk, Kevin Bolibruck, Jason Guerriero, Jukka Tiilikainen, O-P Grönholm, Jussi Pernaa, Matti Kaipainen, Juha Alen, Juuso Riksman, Mikko Luovi, Vesa Viitakoski, Jonas Andersson, Ilkka Törnvall, Petri Tähtisalo, Anders Eriksson, Mike Wilson, Ville Snellman, Toni Koivisto, Tomi Pettinen, Radek Duda, Tomas Slovak, Pasi Häkkinen, Arto Tukio, Tero Leinonen, Sami Torkki, Turo Järvinen, Miikka Männikkö, Tony Voce, Cameron Mann, Jakub Koreis, Eric Werner, Matt Nickerson Mike Bishai ja Pasi Petriläinen.
 

Fordél

Jäsen
Niin. Osakeyhtiömuotoisen toimintansa aikana Ilves on vaihtanut toimitusjohtajaa ja toimivan johdon organisaatiorakennetta, lanseerannut muutaman toimintasuunnitelman ja tehnyt useita henkilövaihdoksia sekä toimistolla että valmennusjohdossa. Pelaajisto on mennyt täysin uusiksi monta kertaa.

Yhteistä näille kaikille muutoksille ja uudistuksille on ollut ainoastaan se, että niistä kaikista huolimatta ilmapiiri ja toimintakulttuuri organisaatiossa ovat hetkellisiä intopiikkejä lukuun ottamatta pysyneet ennallaan. Nämä lukuisat muutokset ja uudistukset ovat siis jääneet kosmeettisiksi, eikä niillä ole ollut mitään todellista kestävää vaikutusta.

Onko sitten nämä muutokset viety todellakin läpi koko organisaatiossa vai ovatko jääneet vain puheen asteelle? Ja onko näillä muutoksilla ollut koko organisaation tuki takana?
 

PJx

Jäsen
Onko sitten nämä muutokset viety todellakin läpi koko organisaatiossa vai ovatko jääneet vain puheen asteelle? Ja onko näillä muutoksilla ollut koko organisaation tuki takana?
Ei kai huoltajat ole kaiken takana? Jos Oy:n puolella "kaikki" on vaihtunut, niin katse pitää kai suunnata ry:hyn ja omistajiin.

Vaikea kuvitella, että taustalta löytyisi muutama "jäärä" joiden poistuminen kuvioista muuttaisi kaiken.

Sinänsä toimintakulttuurin muuttaminen ei ole mahdotonta muttei myöskään helppoa. Yhtenä hyvänä esimerkkinä käy Nokia Oy. Kairamo onnistu muuttamaan firman toimintakulttuuri ja siitä olemme hyötyneet kaikki. Ihan helposti sekään ei käynyt, sillä samalla hän oli ajaa koko firman perikatoon.

Sitä en tiedä, oliko Toikka aikoinaan osittain oikealla tiellä. Se on kuitenkin varmaa, että jos joku oikeasti ryhtysi ajamaan todellista muutosta läpi, niin emme kaikki pitäisi näkemästämme.
 

PJx

Jäsen
Mitään kiertelemättä: Vincent Manngard johtaa Ilvestä yksinvaltiaan ottein (mihin hänellä tietysti omistuksensa turvin on täysi oikeus) ja tekee tai hyväksyttää itsellään kaikki tärkeät päätökset, ml. valmentajavalinnat. Hänen adjutantteinaan yhtiön hallituksessa on kaksi henkilöä, joilla ei ole urheilutoiminnan organisoinnin ja kehittämisen kannalta mitään annettavaa.
Pitää paikkaansa, mutta jo aikana ennen nykyistä omistajaa, asiat olivat kehittyneet epäsuotuisaan suuntaan. Uskon, että kuvaamasi tilanne on ei ole varsinainen syy, vaan seuraus. Toisaalta, aina ei ole tärkeää, kuka nuijii päätökset pöytään. Merkitystä on silläkin kuka/miten asiat esitetään.
 

Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Männikköhän menee noihin ulostettaviin meikäläisen silmissä myös, mutta hänellä ainakin liike riitttää.

Vaan riittääkö sittenkään? Männiköllä kyllä jalat käyvät, mutta "maisema ei vaihdu". Suuntautuuko tuo polkuenergia vääriin asioihin? Näyttääkö miehen luistelutyyli nopealta? En nimittäin ole kertaakaan nähnyt, että Männikkö olisi voittanut jonkun luistelukilpailussa pelin tiimellyksessä. Voi myös olla, ettei Männikön luistelulinjat ole parhaat mahdollisuudet ja mies myöhästyy tilanteista sen takia. Tai sitten Männikkö on edelleen ihan pihalla, mitä ketjukaverit ja puolustajat tekevät.

Honkalehdon pesäpallotietämys alkaa olla jo katsottu kortti.

Essi on hyvä mies omalle tontilleen, kunhan vain keskittyy liike-elämän sektoriin, ja jättää urheilupuolen oikeastaan kokonaan välistä.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Essi on hyvä mies omalle tontilleen, kunhan vain keskittyy liike-elämän sektoriin, ja jättää urheilupuolen oikeastaan kokonaan välistä.

Eikös hän ole urheilupuolen melko lailla väliin jättänytkin. En minäkään lähtisi syyttämään toimitusjohtajaa, jonka aikana taloudellinen tulos on ollut aina positiivinen. Pelaajabudjettiakin on pystytty tasaisesti kasvattamaan.

Urheilullinen tulos on sen sijaan pitkällä aikavälillä ollut paha pettymys ja sijoitus on jämähtänyt keskikastiin.
 

ipamies#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Prague Rangers
Jo toisen kerran peräkkäin Ilves teki vastuuvalmentajan kanssa hyvissä ajoin jatkosopimuksen, ja jo toisen kerran hyvin pian jatkon julkaisemisen jälkeen alkoi näyttää siltä, että sopimuksen jatkaminen oli virhe.

Kenttätapahtumista täysin riippumaton ja käytännössä muuttumaton peluutus, kokeneiden pelaajien ylikuormittaminen ja -vastuuttaminen, senttejen ja kilojen ylikorostaminen joukkueen rakentamisessa, hyökkääminen pääasiallisesti päätykiekoilla, selkeästi kaksivaiheinen karvauspelaaminen ...

Alkuun Saken Aatamin aikaiset teesit olivat kaikessa raadollisuudessaan niin selkeä vastavoima Elorannan Ilveksen anteeksipyytelevälle peli-ilmeelle, että kokonaisuus oli positiivinen. Joukkue oli vahva maaliedustoilla, kamppailuhaluinen ja sen yksinkertainen pelitapa loi mentaalista energiaa. Asioiden pelkistämisen hyväksyi, kun ajatteli lähtökohtia. Kuvittelin, että projektin edetessä peliin ja konsepteihin alkaa muodostua nyansseja, jotka ylläpitävät positiivista trendiä.

Vaan kuinka kävikään; samat teesit ovat edelleen se kuningasajatus, johon Pietilä sokeasti uskoo. Alkuhuuma on ohi, konkareiden energiat ulosmitattu ja lupaavat nuoret pilattu. Proffa vaikuttaa jo todelliselta fossiililta innovatiivisten Rauli Uramoiden ja uusiutumiskykyisten Hannu Aravirtojen joukossa.

Tämän päivän näkemyksen valossa jatkosopimus oli kiistaton virhe.

Mitään kiertelemättä: Vincent Manngard johtaa Ilvestä yksinvaltiaan ottein (mihin hänellä tietysti omistuksensa turvin on täysi oikeus) ja tekee tai hyväksyttää itsellään kaikki tärkeät päätökset, ml. valmentajavalinnat. Hänen adjutantteinaan yhtiön hallituksessa on kaksi henkilöä, joilla ei ole urheilutoiminnan organisoinnin ja kehittämisen kannalta mitään annettavaa.

Hämmästyttävintä on, että muilla liike-elämän aloilla menestystä niittänyt maailmankansalainen toimii kuvatulla tavalla. Yleisesti tunnustettu fakta on, että menestyvien johtajien "salaisuus" on koota ympärilleen itseään pätevämpiä alan osaajia. Manngardin avustajat eivät hyvällä tahdollakaan taivu ekspertti-määritelmän alle, jos tarkastellaan kiekkonäkemystä.

Manngardin oma näkemys pelistä on tasolla, jolla hänen asemassaan jääväisin itseni kaikesta päätöksenteosta. Ja vaikka osaamistakin olisikin, niin ajankohtaisten näkemyksien muodostaminen etänä on mahdotonta. Tämä on kaikin puolin surkea yhtälö.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Lätkä on tunnebisnestä, ei järkibisnestä, ja sen johtamista ei voida koskaan realistisesti verrata suuriin tai vähän pienempiinkään yrityksiin.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Lätkä on tunnebisnestä, ei järkibisnestä, ja sen johtamista ei voida koskaan realistisesti verrata suuriin tai vähän pienempiinkään yrityksiin.

Ei ole koskaan selvinnyt, että koska kertomasi kaltaisesti kaiketi on, ukko omistaa "puolet Manhattanista" ja himoitsee tavattomasti mestaruutta Ilvekselle, miksei hän edes kautta-kahta varten satsaa hurjasti eli pane rahaa tosissaan haisemaan (vrt. Seppänen ja JYP)? Miksi tämä paskanjauhanta ja muka-työnteko/muka-menestyksentavoittelu jatkuu niin keskustelupalstoilla kuin organisaatiossakin? Täältä on tietysti helppo sanoa, muttei tästä näinkään mitään tule.

Selväksi on kai tullut, että ilman todella kovia muutoksia tai yksinkertaisesti huippuluokan investointeja Ilves ei taistele mestaruudesta, vaan sijoittuu vuodesta toiseen runkosarjassa sijoille 6-9 ja selviää ehkä kerran pari vuosikymmenessä välieriin. Ikiaikainen klisee siitä, kuinka menestystä ei voi ostaa, on joka tapauksessa paskapuhetta, kunhan palkkaaminen lähtee oikeista palikoista (päävalmentaja, ykkösmaalivahti, ykköspakki jne.). Niistä kaikki voitaisiin saada ihan varmasti siinä missä joku jyppikin, mikäli suinkin olen ymmärtänyt Manngardin aseman oikein.


I believe that sex is the most beautiful, natural, and wholesome thing that money can buy.

- Steve Martin


Lakkaa Vince siis se tunaaminen ja kaiva kuvetta! Vai kävikö 90-luvun loppu sittenkin liikaa kukkarolle? Tietenkin, jos sä et uskalla... Tai jos sua pelottaa...



Ranger
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Onko kukaan miettinyt, että mitä Ilvekselle tapahtuu kun Vinnie kuolee?
Se on aika fantsua ajatella, että Ilveksen osake-enemmistön omistaa jokin säätiö.

Vinnietä tässä ei silti kannata haukkumaan lähteä. Mies pelasti Ilveksen. Kyynikko tosin voisi kysyä, että onko nykyinen kituminen parempaa kuin nopea kuolema.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Vinnietä tässä ei silti kannata haukkumaan lähteä. Mies pelasti Ilveksen.

Näin on, enkä missään tapauksessa tarkoittanut Vinnieä haukkua. Sitä paitsi ukko tekee luonnollisesti rahoillaan juuri niin kuin parhaaksi näkee eikä sinällään ole ainakaan joillekin nimimerkeille mitään velkaa.

Nollatulosta tai pientä voittoa voidaan tietenkin tavoitella vaikka maailman tappiin, maalailla medioille taivaanrantoja ja pysyä kiltisti keskikastissa. Toki silkka riihikuiva ei vielä mitään takaa, mutta varmaksi lienee käynyt, että tällä linjalla sitä Poikaa ei saada ainakaan. Tässä alkavat keinot loppua.


Ranger
 
Viimeksi muokattu:

sikaniska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FC Saku, Tottenham
En minäkään lähtisi syyttämään toimitusjohtajaa, jonka aikana taloudellinen tulos on ollut aina positiivinen. Pelaajabudjettiakin on pystytty tasaisesti kasvattamaan.QUOTE]

En sinänsä syyttänyt Esa Honkalehtoa hänen toimistaan. Viittaamalla hänen "katsottuun korttiinsa" koitin viestiä sitä faktaa, että Essi ei ole oikea mies toimitusjohtajana mikäli Ilveksessä todella halutaan saada aikaan muutos isolla M:llä. En vain näe häntä rakentamassa Tampereelle JYPin kaltaista "hallittua riskiä" puhumattakaan Kärppien dynastiasta.

Tämä ei tietysti - niinkuin moni täällä sanookin - ole millään tavalla Honkalehdon vika. Se kaiken menestymättömyyden alku ja juuri on jossain ylempänä organisaatiossa.

Ilveksen menestyksen tavoittelu minimoimalla taloudelliset riskit tuntuu vähän samalta kuin Roy Hodgsonin EM-kisapaikkaan tähtäävä pelitaktiikka, joka ensikädessä perustui aina siihen että omissa ei kolise. Toki tämän Ilveksen kohdalla ymmärsi Toikan vuosien jälkeen kun velkaa kasapäin, mutta pidemmän päälle tuo varovaisuus on johtanut kauniit&rohkeatmaiseen jatkuvuuden tilaan missä koskaan ei oikeasti tapahdu mitään ja sama kaava toistaa itseään vuodesta toiseen.

Moni tässä vaiheessa ajattelee, että kun olisikin Ilveksen toiminta verrattavissa Suomen kaikkien aikojen EM-karsintoihin! Niinkin voi toki ajatella, mutta entä jos Roy olisikin jäänyt useammaksi vuodeksi Suomen peräsimeen pitämään omia puhtaana ja tavoittelemaan tähtiä taivailta todella rajoitetuilla resursseilla? Ei ole mitään takuita siitä että se olisi ollut pidemmän päälle niin hienoa kuin se aluksi tuntui. Tämä sama on tapahtunut Ilveksessä, ja rajoitetuttujen resurssiemme vuoksi me tarvitsemme loppujen lopuksi hyökkäävämmän ja enemmän riskeeraavan strategian jotta voimme tavoitella sitä mikä on saavutettu viimeksi vuonna 1985.

Ns. Worst case scenario ei ainoastaan pilaa ja karkoita omia junnuja muille maille; Se myös tekee Ilveksestä entistä vähemmän houkuttelevan joukkueen tulevaisuuden Jussi Pesosille ja Toni Koivistoille tulla kehittymään.

Englannin valioliigassa puhutaan nukkuvista jättiläisistä kun viitataan Newcastlen tai Tottenhamin kaltaisiin entisaikojen suuriin ja menestyksekkäisiin seuroihin, joita menestys on kiertänyt vuosikymmeniä. Olen aina pitänyt Ilvestä jollain tapaa SM-liigan nukkuvana jättiläisenä, mutta tällä hetkellä tuo unemme on niin syvää talvihorrosta että sieltä herääminen vaatii jonkun todella kova-äänisen herättäjän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös